![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII
hej
![]() przyznaję się że nic nie nadrobiłam..... i wpadłam tylko złożyć życzenia pewnej foremce ![]() Arrakis - wszystkiego najlepszego!!!!!! dużo miłości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paaaaaaaaaaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Frezi chociażbyś napisała co u Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny w tym całym narzeczeństwie tkwi jeden szkopuł! Bo czy narzeczeństwem można być dopiero jak się pierścionek dostanie lub inny drogocenny i błyszczący prezent? :p Bo na pewno nie jedna z Was usłyszała bez tego podarunku pytanie "czy wyjdziesz za mnie"(lub jakąś odmianę o tym samym znaczeniu)? Przecież to też oświadczyny, co nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1055 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
aaaa leci pomalutku
![]() pracuję i spędzam czas z ukochanym.... póki co stoimy w miejscu z przygotowaniami do ślubu... ale z drugiej strony nie ma co załatwiać więc luz ![]() kiedy jakieś spotkanie ogólnopolskie? całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
![]() jak zwykle musiała coś wspomnieć o moich poprawkach egzaminów i oczywiście zrobić to z fochem i dodać do tego to swoje "OCZYWIŚCIE". Ale nie wytrzymałam i jej powiedziałam, że już nic więcej jej nie powiem (rozmawiałyśmy o moim koledze i ona nie omieszkała się wyżyć na mnie), bo zawsze ma jakieś uwagi. Mama "no ale co chcesz, przecież słuszne, bo przecież masz egzaminy". Ja "to, że słuszne nie znaczy, że miłe, dzięki za zepsucie mi dnia". I poszłam do pokoju. No nie wytrzymałam ![]() ![]() ![]() Cynamon witaj ![]() Med oświadczył Ci się?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrączka jest znakiem że dana osoba wzięła ślub może być znakiem że dana osoba jest wdową lub wdowcem czyli jest już wolna(przynajmniej formalnie). I na pewno orientujecie się że Polska jest jedynym krajem gdzie ręka na której nosi się pierścionek zaręczynowy i obrączkę jest inna niż na całym świecie ![]() Zresztą czy znak wyraźny i widoczny zaręczyn jest potrzebny żebyście się lepiej czuły? Czy wystarczyłoby Wam usłyszeć szczere pytanie "czy zostaniesz moją żoną?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Konto usunięte
|
cynamonowa ale to naprawdę nie jest wątek gdzie dyskutujemy o idei zaręczyn czy małżeństwa
![]() Gdybym dostała bransoletkę zaręczynową...sama nie wiem jakbym zareagowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy nadchodzi TEN moment to da się poznać,że padnie TO pytanie nawet,jeśli nie będzie pierścionka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz... traktuje... :P Na to przynajmniej wygląda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla ARRAKIS!
![]() ![]() hej kochane ![]() my juz po slubie siostry. przyznam, ze emocje były duze, bylam bardzo zaangazowana w przygotowania i udzielił mi sie chyba stres pm ![]() zaczne od poczatku. wstałam rano, fryzjer, strojenie z tz wejscia do klatki naszej, strojenie samochodu, tz pojechal po balony z helem, wiec musielismy je potem zapakowac w karton.. nie pamietam, co jeszcze robiłam, ale duzo tego było i nawet błogosławienstwa nie widziałam :| bo wtedy ubierałam sie i robiłam sobie makijaz. wiec wszystko w mega pośpiechu. potem koscioł. mialam stresa, szczególnie na początku. stresowałam sie jak wyjdzie, bo jednym z prezentow dla PM był zespol spiewajacy na mszy i balam sie jak sie zgraja.. no i czy organista pusci ave maria z lapka, bo skrzypek w ostatniej chwilii zadzwonil do mnie, ze ma wyjazd na nagranie w tv! czytalam w kosciele czytanie i modlitwe wiernych. wszytskim sie podobało, bo kierowałam to do nich (w sumie pisałam modlitwe tez bezposrednio do nich ;-) ). oczywiscie najbardziej wzruszajaca dla mnie byla ich przysiega... po wyjsciu z kosciola byly zyczenia, no i balony. wkurzylam se, bo przylecialo pelno dzieciorow nie wiem skad i po prostu sie rzucili na te balony... masakra! wylecialo w powietrze moze z 10, reszte oni wyrywali z tego kartonu normalnie! wrrr i tak samo z pieniedzmi, ktore miała zbierac para młoda. siostra zartowała, ze tymi pieniedzmi jak ludzie rzuciali to dostała tylko w czoło i głowe, a nawet 1 grosika nie podniosła, bo te dzieciory tak sie rzucały na wszystko. super wyszedł im pierwszy taniec, moze wrzuce filmik gdzies to pokaze ![]() w sumie nie wytanczyłam sie za wiele, bo okazało sie, ze buty taneczne sa mega niewygodne dla mnie i musze je chyba dac do jakiejs przerobki czy cos! wytrzymałam tak do 19... sprawdził sie pomysł z ksiazkami zamaist kwiatow, byli naprawde zadowoleni, bo dostali z roznych dziedzin- od kucharkich, po krajoznawcze, poradniki psychologiczne na temat zwiazku i zwykle ksiazki do czytania. ode mnie dostali ksiazke knotza o seksie :P kurcze, to bylo tyle przygotowan, a tak szybko minęło.... a dzisiaj wyjechali na podroz poslubna ![]() mieli tez dwie sesje, jak bedą zdjecia to pokaze ![]()
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Ty dostaniesz bransoletkę, naszyjnik, kwiatka doniczkowego w dowód zaręczyn i go uznasz- ok, takie Twoje prawo. Moim zdaniem nie ma sensu patrzenie na to, co powiedzą inni, tylko na swoje marzenia czy wymagania. Jeśli marzeniem dziewczyn jest dostać pierścionek to właśnie pierścionek powinny dostać, a nie same słowa. Bo z tego co widać- choćby na Twoim przykładzie- słowa nie są gwarancją niczego (chodzi mi o Twoje "tak"). A pierścionek jest taką namiastką gwarancji. Przynajmniej ze strony mężczyzny.
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
cynamonowa, witam
![]() i chce dodac, ze nie tylko wdowcy nosza obraczki, ale zakonnice tez:P
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie oświadczył ![]() ![]()
![]() |
#1066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bynajmniej nie chodzi o to, że musi być pierścionek, ale o słowa, o TĘ CHWILĘ, myśle ze większość z nas słyszała od Tż'a że jest tą jedyną że chce z nami spędzić resztę życia, ale to nie były oświadczyny, więc dlaczego mamy je tak traktować ![]() Cytat:
Bo obrączka jest symbolem małżeństwa, a nie wdowy/wdowca. I w Polsce nie wszystkie kobiety noszą obrączkę na palcu wskazującym prawej dłoni ![]()
Edytowane przez Basiek19 Czas edycji: 2010-08-25 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdecznym Niunia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem skąd mi się ten wskazujący napatoczył
![]()
#1069 |
Zakorzenienie
|
Med to lipa, Bieszczady bez oświadczyn łeeeeeeee
![]()
![]() |
#1070 |
Konto usunięte
|
Med, byliście w Bieszczadach?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
OlkaR "A pierścionek jest taką namiastką gwarancji. Przynajmniej ze strony mężczyzny."
A to nie zawsze ![]() Co do obrączek się zgodzę, że rzeczywiście są znakiem zawartego małżeństwa. Ale nie każdy je nosi. Znam kilka małżeństw które są bardzo udane a jednak jedna ze stron(zazwyczaj facet) nie nosi obrączki i nie wpływa to przynajmniej z mojego punktu widzenia jakos negatywnie na ich wspólne życie. Hmm... czy żadna z Was nie rzuciła nigdy na wiatr słów- "będę z Tobą do końca życia" czy coś w tym stylu? Miłość czasami mija... Albo pojawia się nowe uczuci do kogoś innego. Na pewno nie jestem jedyną osobą, której wydawało się że będzie z kimś na zawsze z życie przyniosło jej coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego dziwnie patrze na ewenementy w stylu dziewczyna z chlopakiem chodza ze soba rok, dwa i wymieniaja sie obraczkami. szanuje, ze dla nich to jest symbol zwiazku, ale dla mnie obraczki powinno sie zakladac tylko podczas przysiegi małzenkiej, a nie tak 'na niby'
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo się z kimś jest, bo się go kocha i chce się z nim być, albo się jest bo fajnie sobie pobzykać tą samą osobę co wieczór. W tym wypadku wybacz, ale uważam, że kumpel liczył na to drugie. 2. A ja uważam, że jeśli się zawarło małżeństwo, to obrączki należy nosić. Z doświadczenia wiem, że nie noszą ich panowie, którzy lubią skoki w bok. Takich panów znam tylko 2 ale o całych 2 za dużo. Nie znam nikogo innego, kto by nie nosił obrączki. Skoro jest to symbol, to powinno się go nosić i już. 3. Ja uważam, że prawdziwa miłość tak po prostu się nie kończy, nie przechodzi w przyzwyczajenie. Jeśli jest miłość to sobie po prostu trwa. Owszem, może się wypalić, ale "nowe uczucie do kogoś innego" pojawia się tylko wtedy jeśli jedna ze stron nie kocha lub nie czuje się kochana. Jeśli się jest w związku z osobą, którą sie kocha całym sercem i czuje się miłość z drugiej strony, to chyba naturalne, że nie patrzy się na innych... No, przynajmniej ja tak mam.... Jak kocham to całym sercem a nie połówką tylko po to, żeby druga połówka serca szukała sobie kogoś innego do kochania.
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
olka, mowilam ci juz, ze jestes madrą dziołchą?
![]()
#1077 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak ![]() A co do tego że w udanych małżeństwach, faceci nie noszą obrączek... ja nie znam nikogo takiego, wręcz przeciwnie ![]()
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weź, bo się zawstydzę ![]() Eeee.... nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.