![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze ulubione cytaty z Sagi Zmierzch - część II
Albo spie, ale ogladam tv
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1832 |
Raczkowanie
|
lazurowa, ty kłamczuchu! Jak to nikt za tobą nie tęsknił? Ja tęskniłam! ;*
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jeden mój ukochany :
Już niemal sto lat Edward nie może znaleźć dla siebie towarzyszki życia. – Dziewczyna dotknęła mojego policzka lodowatymi palcami. – Teraz pojawiłaś się ty. Tylko my, którzy znamy go od tylu lat, jesteśmy w stanie dostrzec, jak wielka zaszła w nim zmiana. Czy sądzisz, że któreś z nas byłoby zdolne spojrzeć mu w oczy, gdyby przez następne sto lat miał być pogrążony w żałobie? Zmierzch
![]() |
#1834 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi jeszcze o książki to:
Ever czytałam. Książka prosta, zwięzła, szału nie ma, ale miło się ją czyta. Typowa historia z mrocznymi bohaterami w tle, ale ja nie narzekam, bo leżą w moim guście. Nie opowiem dokładnie o czym jest, bo książkę czytałam dość dawno, wiem tylko, że drażniła mnie bardzo jedna rzecz. Autorka co kilka stron mówi o tulipanach, chwilami na siłę wkleja ten symbol i usilnie próbuje wbić czytelnikowi do głowy, że jest ważny. Mimo tego polecam jednak osobiście za drugą część na razie się nie zabiorę. Upadli- (muszę napisać, że okładka mnie powala, jest śliczna). Książka pisana w świetnym klimacie, nieoklepane miejsce akcji, pomysł historii nie wymuszony, oryginalny, bohaterowie wyraziści, anioły niemal w roli głównej, ale nie takie śliczne i miłe co to oglądamy na choinkach w czasie świąt Bożego Narodzenia. Rozumiem niedosyt czytelników po przeczytaniu, ponieważ autorka nie zdradza nam żadnych szczegółów dotyczących drugiej części, możemy się tylko domyślać co mnie właściwie odpowiada, bo nie lubię jak mam wszystko podane na tacy. Książka według mnie świetna. Lazurowa wspomniała o książce Cassandry Clare. Trylogia Dary Anioła: Miasto kości, Miasto popiołów, Miasto szkła. Co tu dużo mówić w moim prywatnym rankingu książka stoi na pierwszym miejscu zaraz obok Zmierzchu i Intruza. Uwielbiam postaci i śmieszne dialogi, pomysł autorka według mnie miała świetny i uważam, że każdy szanujący się czytelnik fantasy powinien tę książkę przeczytać. Mnie osobiście przekonały cytaty z internetu ![]() Wszystkie 3 książki są na ************ Przepraszam za nieskładną wypowiedź (nie spałam od 28 godzin). Pozdrawiam.
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli dokonałam dobrego wyboru kupujac "UPADLI" ![]() Co do okładki zgadzam się jest rewelacyjna. I jeszcze dla jasnosci ta ksiazka o której pisała Lazurowa Cassandry Clare to własnie - Trylogia Dary Anioła: Miasto kości, Miasto popiołów, Miasto szkła ? Juz mam znalazłam na allegro cała trylogię, no ta następna w kolejce do przeczytania ![]() 28 godzin !!!! Jezu Chodzisz jeszcze?
... You never know how strong you are Until being strong is the only choice you have... Edytowane przez Masumi11 Czas edycji: 2010-08-25 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale się wyspałam ![]() Już nawet nie wspomne o tym, że nie wyrabiam z nadrabianiem Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1838 |
Wtajemniczenie
|
w takim tempie to byście książkę napisały xD
Troszke skrócony, ale śmiechowy fragmencik xD czytając to pierwszy raz miałam banana na twarzy ![]() "Charlie pokiwał głową i niechętnie zwrócił mi Renesmee. Spojrzał ponad moim ramieniem w głąb domu. Kiedy rozglądał się po jasnym wnętrzu, w jego oczach na chwilę pojawiło się przerażenie. Wszyscy byli nadal w salonie, z wyjątkiem Jacoba, który, sądząc po odgłosach dochodzących z kuchni, wyjadał właśnie zawartość lodówki. (...) Rosalie i Emmett skończyli właśnie budować pod schodami fundamenty gigantycznej konstrukcji, którą planowali wznieść z kart. Edward w którymś momencie zasiadł za fortepianem i teraz przygrywał sobie na nim cicho. (...) W panującej w pokoju atmosferze zaszła ledwie namacalna zmiana. Cullenowie nie przywiązywali już aż tak wielkiej wagi co zwykle do należytego udawania ludzi i chociaż różnica była w gruncie rzeczy nieznaczna, Charlie ją wychwycił." ![]() PŚ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
'I've never given much thought to how I would die. But dying in a place of someone I love seems like good way to go.' [Twilight] Edytowane przez Vint_ Czas edycji: 2010-08-25 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem sobie w stanie niemal wyobrazic konsternacje Charliego ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- – Sądziłam, że nigdy się nie mylisz. – Tak było kiedyś. Pomyliłem się także co do innej rzeczy. Nie przyciągasz wyłącznie wypadków – to nie dość szeroka definicja. Ty, Bello, przyciągasz wszelkie kłopoty. Jeśli ktoś lub coś w promieniu dziesięciu mil stanowi zagrożenie, z pewnością stanie na twojej drodze. – A ty zaliczasz się do tej kategorii? – Bez wątpienia. Zmierzch
![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Juz znalazlam
![]() ![]() Tez sie usmiechalam szeroko jak czytalam ten fragment ![]()
![]() |
#1842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1843 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pochłonęłam wszystkie cześci w kilka dni ![]() moja kol (fascynatka Zmierzchu taka ze szok) powiedziała ze Seria Dary Anioła jest lepsza niż Zmierzch ![]() nie powiem jest zaskakująca i toooo bardzo, mnie w 3 części powaliła ![]() dosłownie ![]() już nadrabiam zaległości i zaraz bedziecie miały wszystkie ![]() ja teskniłam i toooo bardzoooo ![]() ale ze mi prąd odłączyli to nie miałam jak tego wyrazić ![]() Cytat:
![]() jak mnie cos trafi to tylko na sportowo, a potem zmienia mi sie na elegancki, ale też nie za bardzo ![]() mam takie swoje przebudzenia ![]() wgl to nie mam swojego jakiegoś stylu nadal szukam ![]() Alunia na PW napisz mi swojego meila i już wysyłam ![]() Ala ma racje jak Ty wgl możesz myśleć ze nie teskniłyśmy ![]() ja nie mam takiego nicku ![]() Cytat:
![]() są momenty gdzie autorka zaskakuje czytelnika, ale na tym koniec ![]() Upadłych nie czytałam ![]() A Dary Anioła to tak jak mówiłam jest supeer i znowu zgadzam sie z Pantomimą ![]() co do książki ![]() Cytat:
polecam ![]() bo wcześniej zapomniałam o niej ![]() a wgl to hej moje laseczki ![]() nie miałam prądu!!!! żesz cholera by to wziała !!! masakra!! jak mi raz w tygodniu prądu nie wyłączą to są chorzy!!! jestem zła z tego powodu, ale ogólnie mam dobry humor ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Vint Ty też daj mi swojego meila ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 | ||||||
Zakorzenienie
|
cyt. Masumi.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a Ty? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam już liste książek do wyporzyczenia - ale w bibliotece nie ma tych książek ![]() ![]() ma któraś ebooka? ![]() Zwariowałaś! Idź mi spać! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Uwielbiam książki fantastyczne! ![]() ![]() ![]() Vint - po Twoim podpisie wnioskuje że lubisz HP? ![]() ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Wtajemniczenie
|
Lazurowa ja też uwielbiam książki fantasy
![]() ale widze, ze sie dobrze dobrałyśmy, bo wszystkie miłośniczki "niezapomnianych przygód miłosnych i nie tylko " ![]() ![]() boooskooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dobrane jestesmy jak w korcu maku ![]() Co do stylu - z racji mojego stanowiska w pracy przez osiem godzin jestem elegancka - nie powiem że nie lubię, ale po pracy wciągam dziny i baleriny i śmigam dalej ![]() Generalnie poza praca lubię wygodę. – Jak sądzisz, partnerko – zapytał Edward – panie przodem? – Podniosłam wzrok i zobaczyłam, że uśmiecha się zawadiacko. Był taki piękny, że aż zaniemówiłam z wrażenia i znów wyszłam na idiotkę. – Albo może ja zacznę, jeśli nie masz nic przeciwko. – Przestał się uśmiechać. Niechybnie zastanawiał się, czy aby nie jestem opóźniona umysłowo. Zmierzch
![]() |
#1847 |
Raczkowanie
|
napiszę tak. Kocham HP w równym stopniu co Zmierzch.
![]() 'Lubiłem mój styl życia. Nie chciałem niczego zmieniać. Dlaczego miałbym pozwolić jakiejś pustej i mało znaczącej dziewczynie zrujnować moje życie…?!' MS.
'I've never given much thought to how I would die. But dying in a place of someone I love seems like good way to go.' [Twilight] Edytowane przez Vint_ Czas edycji: 2010-08-25 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Nieraz nad ranem, kiedy z braku snu słabła moja silna wola, martwiłam się, że wszystko mi się wymyka. Moja pamięć była jak sito. Wzdrygałam się na myśl o tym, że pewnego dnia już nie przypomnę sobie koloru Jego oczy, chłodu Jego skóry, tembru Jego głosu. Nie wolno mi było tych cech wspominać, ale moim obowiązkiem było o nich pamiętać.
KwN
![]() |
#1849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja tez mieszany. Na codzien smigam w dzinsach, balerinach, adidasach itd., ale jak przyjdzie co do czego to umiem sie wystroic tak,ze mnie ludzie nie poznaja
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1852 |
Raczkowanie
|
To było zgubne myślenie. To, że oszczędzę dziewiętnaście osób, a zabiję
jedna niewinną dziewczynę, wcale nie uczyni mnie mniejszym potworem.. Przez to jej nienawidziłem, mimo że wiedziałam jakie to jest strasznie krzywdzące. Tak naprawdę widziałem, ze nienawidziłem siebie nie jej. Ale znienawidziłbym nas oboje o wiele bardziej gdy ona byłaby martwa… MS
'I've never given much thought to how I would die. But dying in a place of someone I love seems like good way to go.' [Twilight] Edytowane przez Vint_ Czas edycji: 2010-08-25 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Ode mnie mail tez juz poszedl na prv
![]()
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIe wiem czy on jest do przebicia.....
![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, to ja mam pytanie - co sadzicie o Carlisle? I jak jego imie wymawiacie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się, jak długo jeszcze będę tak cierpieć. Może pewnego dnia, za kilkadziesiąt lat – jeśli ból miał zelżeć kiedyś na tyle, żebym mogła lepiej go znosić – uda mi się ze spokojem wspominać te kilka krótkich miesięcy składających się na najszczęśliwszy okres w moim życiu. Wspominać, wdzięczna za to, że poświęcono mi choć trochę czasu. Że dano mi więcej, niż prosiłam, i więcej, niż na to zasługiwałam. Cóż, może pewnego dnia miało być mi dane tak to oceniać.
KwN
![]() |
#1858 |
Raczkowanie
|
W filmie mówią 'karlail'. Szczerze, to się dziwiłam, bo okazało się, że mówię tak samo jak w filmie. Tzn. czytałam dobrze, a przeczytałam sagę, zanim obejrzałam filmy. xd
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
To ja nie rozumiem po co w tym imieni to "S"
![]() Spojrzcie: http://twilightinpolish.ning.com/pro...miera-breaking i powiedzcie mi, z jakiej okazji Francja ma specjalne traktowanie? Ale wiecie... Z Polski do Francji nie tak daleko... ![]()
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I uważam że jest za***istym facetem, mezem, ojcem, przywódcą i liderem. Jak dla mnie kolejny ideał. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.