"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 20:58   #4651
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
stalowa jak tak patrze na te wasze brzuchy to sie zaczynam zastanawiać, czy u nas wszystko ok, bo jak stał w miejscu tak stoi dalej

swoją drogą...ale ten czas zapińkala aż nie wierzę, że to już wrzesień się zbliża...a potem tylko październik, listopad, grudzień i jak sie postaram to może już młody w styczniu wylezie :P
Kochana, jesteś w 16 tygodniu, także nie martw się,że jeszcze Cię "nie wywaliło" ja jestem w 18 tygodniu, a taaaki brzuch wyszedł mi zaledwie w kilka dni

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ciebie przytłaczają zapachy a mnie dzwieki! Normalnie jak słyszę reklamę w TV, która jest podgłoszona, to wpadam w furię. Ostatnio ciągle wyłaczam małzowi płyty w samochodzie bo nie mogę wytrzymać. Nie słyszałam, żeby jakaś inna cieżarna miała taki problem.
Haha, mnie też to dotyczy! TŻ ostatnio rozwalił muzykę na cały regulator, do tego to była jakaś strasznie drażniąca uszy łupanina! Jak wpadłam do pokoju i zaczęłam krzyczeć to aż się biedak wystraszył Czytałam dziś, że w ciąży dobrze jest słuchać spokojnej,relaksacyjnej, najlepiej klasycznej muzyki - wtedy dziecko również jest spokojne; a rocka czy techno może się nawet wystraszyć!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:26   #4652
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Nie było mnie 3 godziny, a tu już 2 strony nastukane

u mnie opłaty dobrowolne oznaczają 50 zł na herbatę i ciastka...

a skąd taki facet ma wiedziec, czy dziewczyna która mu się podoba ma męża albo że już z nim nie jest

widzę, że Wy też macie multi apetyt

Ja własnie wróciłam od gina - będzie chłopiec
O prosze gratuluje synka...zazdroszcze wszystkim co juz wiedzą.

Mnie długo nie było, cały czas Was nadrabiam....sporo popisałyście od soboty. Mój mąż ma teraz urlop i sporo czasu spedzamy razem, poza tym moja siostra 8 letnia sie do Nas na stałe wprowadza i porzadkowalismy jej pokoik i robilismy zakupy do szkoly...i nadal walczymy z kredytem mieszkaniowymszczerz e mamy juz dosc ale na mieszkaniu Nam bardzo zależy i sie poki co nie poddajemy.
Czuje sie ogólnie dobrze...tylko takie jakby napiecie w podbrzuszu czuje, jest twarde i wrazliwe...Dzis zaczelismy 15 tydzień licząc od miesiączki i dzis wziełam ostatnia tabletkę duphastonu....troche mam stresa, boje sie ze plamienia wrocą..oby nie....pozdrawiam. .i czytam was dalej....a cały czas zastanawiam sie czy robic badania na toksoplazmoze i cytomegalie...jak myslicie???wszystkie je robilyście??/

Wogóle dzis pozwolilam sobie na wizyte u fryzjera i kosmetyczki..i to talene szalenstwo. odkad zaczelam farbowac wlosy to zawsze balejage blond z czarnym z przewaga blondu....takze zawsze bylam blondynka a dzis.....pofarbowalam wlosy na taki ciemny braz prawie czarny z rudymi lekko wpadajacymi w czerwien reflksami...ale mi dziwnie nie moige sie przyzwyczaic....narazie bleee..ale maz mowi ze jest ładnie. a fryzjerka sie ze mnie śmiala ze tyle mnie namawiala na zmiene koloru na zrezygnowanie z blondu a ja sie nie dalam dopiero ciaza , hormony i sama wpadlam i mowie rob co chcesz

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-08-25 o 21:29
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:44   #4653
make_up_istka
BAN stały

Ja mam to samo z dźwiękami! Najbardziej mnie wkurza za głośno włączony film w telewizji czy na komputerze. Muzyki ostatnio jakoś nie mamy nawet czasu posłuchać na spokojnie, więc nie dotyczy chwilowo

Ja też na początku ciąży, jak tylko zaczął być widoczny brzuszek, to miałam wielką ochotę razem z tymi zmianami, zrobić też inne zmiany w swoim wyglądzie i wróciłam do jasnego blondu zmiany zawsze dobrze robią kobietom
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:57   #4654
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:

nie wiem dziewczyny czy wiecie ale w Unii Europejskiej na materiały budowlane jest Vat 7% a u nas niektóre mają Vat 22%, w związku z tym można 2 razy w roku dostawc zwrot podatku 15% za materiały budowlane, wyatrczy wypełnic specjalny druk PIT i złożyc w Urzędzie Skarbowym (nie razem z rozliczeniem na koniec roku ale po remoncie)...mam kilka stron na ten temat wraz z wykazem materiałów które objęte sa zwrotem, mogę jak coś podrzucic linki...
ja poproszę o linki, napewno nam sie przydadzą bo im więcej oglądamy tym większa rozruba się szykuje... miało być tylko malowanie, ale po ostatanich spacerach i inspiracjach widzę, że na tym się nie skończy... jestem zachwycona skończy się tak jak u muron...toną gruzu... mój cudowny pomysłowy mąż, za to go kocham

Cytat:
ja też liczyłam na dziewczynkę, choc na poczatku bardzo chłopca chciałam a siusiaka było widac jak na dłoni i to już na pierwszym ujęciu-normalnie od razu pupę wystawił i pokazał wszystko
haha ładnie się zapowiedział, na dzień dobry jajka wystawił, żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia TŻ już zapisuje na żużel? bo mój już zapisał

Cytat:
ja czekam od miesiąca i nic
maaaaaaaaasakra jakaś znajoma z dnia na dzień dostała

Cytat:
ja wyczytałam w mojej książce, że w 16 tc dzidzia waży 80-140 g a mój waży 180

Ja dziś pierwszy dzień w pracy byłam - nawet spoko, mam nadzieję, że szybko miną te trzy miesiące a potem już z górki do porodu

Dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia - jedyny wolny termin na 10 stycznia oczywiście się zapisałam - najwyżej nie pójdę albo nie ukończę...położna, z którą rozmawiałam okazała się bardzo sympatyczna szkoda, ze nie dzwoniłam wcześniej :/
te książkowe informacje to tylko są takie orientacyjne kinga, sama mi ginka powiedziała, żeby brać na to poprawkę, bo dzieciaki różnie się rozwijają, jedne strzelą na dzień dobry a potem przystopują a inne dopiero pod koniec, wszystko geny ponoć...u nas tez na ostatanim usg młody był dość długi, nie książkowo, bo w 13tc i 5d miał już 8cm, jak dla mnie może być długiii byleby nie za ciężki
ps. cieszę się że pierwszy dzień w pracy nie był mordęgą, po L4 zawsze ciężko wrócić do swojego poprzedniego "trybu"

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ciebie przytłaczają zapachy a mnie dzwieki! Normalnie jak słyszę reklamę w TV, która jest podgłoszona, to wpadam w furię. Ostatnio ciągle wyłaczam małzowi płyty w samochodzie bo nie mogę wytrzymać. Nie słyszałam, żeby jakaś inna cieżarna miała taki problem.
Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Kochana, jesteś w 16 tygodniu, także nie martw się,że jeszcze Cię "nie wywaliło" ja jestem w 18 tygodniu, a taaaki brzuch wyszedł mi zaledwie w kilka dni

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Haha, mnie też to dotyczy! TŻ ostatnio rozwalił muzykę na cały regulator, do tego to była jakaś strasznie drażniąca uszy łupanina! Jak wpadłam do pokoju i zaczęłam krzyczeć to aż się biedak wystraszył Czytałam dziś, że w ciąży dobrze jest słuchać spokojnej,relaksacyjnej, najlepiej klasycznej muzyki - wtedy dziecko również jest spokojne; a rocka czy techno może się nawet wystraszyć!

dziewczyny ja slucham poza muzyką amelii (czyli muzyczka dla smyczka) trochę chillout'u, ale delfinków też słucham, nawet kiedyś wam linka puściłam a no i pomimo, że nie przepadam normalnie za muzyką klasyczną, to mogłabym nałogowo słuchać mozarta coś mnie przestawiło

ps. nie wiem czy wiecie ale na wrześniowo-październikowych i listopadowo-grudniowych przewaga dziewczynek, choć niewielka, to zawsze, w miare równomiernie się to jakoś rozkłada a u nas normalnie masakra, ciekawa jestem, jaki faktycznie będzie wynik końcowy...
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:22   #4655
weraa11
Zadomowienie

Ja wam zalaczam w koncu zdjecia ciuszkow dla maluszka to sa wszystkie jakie do tej pory posiadam...chyba troche za duzo kupuje tego wszystkiego z krtokim rekawkiem...teraz musze zaczac szukac jakichs spodenek i dlugiego rekawa. Ten niebieski 'sweterek' z kapturkiem jest wlasnie z H&M-moj najnowszy nabytek
No i wstawiam tez zdjecie mojego brzucha w 16tc, ktorego chyba jeszcze nie ma...no i nie wiem jak to zdjecie tu bedzie wygladac bo z nudow zaczelam zakrywac swoj balagan w pokoju ktory byl bardzo widoczny na zdjeciach

Ps.Ubrana jestem w ta sukienke panterke co wam linka podlama przyszy moje zakupki z allegro i jestem z nich baaardzo zadowolona wiec jakby co to polecam

No niestety nie uda mi sie chyba zalaczyc wszystkich zdjec bo one chyba za duze sa...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:47   #4656
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja mam to samo z dźwiękami! Najbardziej mnie wkurza za głośno włączony film w telewizji czy na komputerze. Muzyki ostatnio jakoś nie mamy nawet czasu posłuchać na spokojnie, więc nie dotyczy chwilowo

Ja też na początku ciąży, jak tylko zaczął być widoczny brzuszek, to miałam wielką ochotę razem z tymi zmianami, zrobić też inne zmiany w swoim wyglądzie i wróciłam do jasnego blondu zmiany zawsze dobrze robią kobietom
oj jak mam być szczera to ostatanio nie przemyślałam mojego wypadu do fryzjera, powiedziałam gościowi, że ma być zaj...super i ma mnie poznać dziecko i mąż...oczywiscie jak od niego wyszłam, to było pieknie, nawet mi sie podobało do pierwszego mycia głowy...facet zrobił mi grzywkę w stylu ani przybylskiej taką od połowy głowy a że ja nie dość, że mam mega krecone włosy to jeszcze nie mam czasu ich prostować ( co ja mówie, nie chce mi sie ich juz prostować ) i teraz się męczę normalnie, czekam aż odrośnie
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 23:42   #4657
mysiopez
Zadomowienie

Właśnie poczułam za***isty kopniak. Maluszek ma głowe z prawej strony, a nózki z lewej.. bo kopanie czuje tylko z lewej...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 07:31   #4658
muron
Zakorzenienie

wczoraj byłam zalatana i zdenerwowana- problemy remontowe to bobek tak szalał i kopał, że wieczorem byłam już tym zmęczona:-(Kopy były naprawdę b mocne:-*

Dziś połówkowe...W końcu dorobię się płyty

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:31   #4659
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no to super, że wszystko ok
Też się cieszę, chociaż ostateczną interpretacę wyników pozostwiam gince.

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
...a tutaj nasze Maleństwo w 17 tygodniu ciąży ssące kciuczek
Przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęcia, ale było robione telefonem
Ale słodko - dobrze widać małego.
Cytat:

Ja dziś pierwszy dzień w pracy byłam - nawet spoko, mam nadzieję, że szybko miną te trzy miesiące a potem już z górki do porodu

Dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia - jedyny wolny termin na 10 stycznia oczywiście się zapisałam - najwyżej nie pójdę albo nie ukończę...położna, z którą rozmawiałam okazała się bardzo sympatyczna szkoda, ze nie dzwoniłam wcześniej :/
Jak ja Ci zazdroszczę - też chciałabym pracę jakąś znaleźć...siedzę w domu od lipca praktycznie i już mnie roznosi...w moim UP nie ma ofert dla absolwenta mojego kierunku studiów - ale to norma. W dodatku kurs z UP, który mnie interesuje zaczyna się 30listopada i trwa 6 tygodni. Zapisy są już teraz - nie mam co się zapisywać, bo jaką mam gwarancję, że dam radę na niego chodzić? A u nas jest tak, że jak nie skończysz kursu z UP, to musisz kaskę zwracać całą, także wolę nie ryzykować. Chyba zapiszę się na jakiś płatny kurs od września, bo zwariuję w chałupie.

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość

haha ładnie się zapowiedział, na dzień dobry jajka wystawił, żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia TŻ już zapisuje na żużel? bo mój już zapisał
Mój powiedział, że dziewczynce też nie odpuści i od małego na stadion będzie brał, hehe. Wymyślił, że na pewno będzie kochała się w jakimś juniorze, więc po każdym meczyku parking zaliczą, pogada sobie z żużlowcami i będzie git. Także nie ma sił - nasze od małego musi pokochać czarny sport

A tak w ogóle to Apator kolejny raz w półfinałach jedzie. Ale wczoraj emocje były, udało się. Także 3mamy kciuki dziewuszki za naszych faworytów.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-26 o 08:57
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:06   #4660
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja szukałam sobie pracy na wakacje to jak już podleciałam szczęśliwa - często słyszałam że oczywiście studentki miło widziane ale na zaocznych studiach (nie wiem co to ma wspólnego skoro są na wakacje potrzebne tylko) albo że szukają STUDENTÓW a nie studentek...bo to bardziej prestiżowo wygląda jak facet obsługuje czy coś.
Także w sumie sobie wmówiłam później że i tak sierpień mam na naukę...a lipiec to był taki miesiąc SPOKOJU ... bo następne wakacje z bobaskiem więc już pewnie nie będą takie "rozlazłe i spokojne".

Ale pogoda...niech ją licho weźmie! Zimno, wieje....kropi - a znajomy sobie grilla wymyślił! Oczywiście TŻ w zaparte że on dawno nie widział znajomych i musimy iść. Ech!

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Widzę że wyszła wersja "podróbkowa" Joolz'a całkiem całkiem ciekawa - biorąc pod uwagę też cenę i wagę

http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

W ogóle tak skrycie przyznam że już się zakochałam w spacerówce

http://www.mamasandpapas.com/product...901701/type-i/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-08-26 o 08:48
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:22   #4661
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja szukałam sobie pracy na wakacje to jak już podleciałam szczęśliwa - często słyszałam że oczywiście studentki miło widziane ale na zaocznych studiach (nie wiem co to ma wspólnego skoro są na wakacje potrzebne tylko) albo że szukają STUDENTÓW a nie studentek...bo to bardziej prestiżowo wygląda jak facet obsługuje czy coś.
Także w sumie sobie wmówiłam później że i tak sierpień mam na naukę...a lipiec to był taki miesiąc SPOKOJU ... bo następne wakacje z bobaskiem więc już pewnie nie będą takie "rozlazłe i spokojne".

Ale pogoda...niech ją licho weźmie! Zimno, wieje....kropi - a znajomy sobie grilla wymyślił! Oczywiście TŻ w zaparte że on dawno nie widział znajomych i musimy iść. Ech!

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Widzę że wyszła wersja "podróbkowa" Joolz'a całkiem całkiem ciekawa - biorąc pod uwagę też cenę i wagę

http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

W ogóle tak skrycie przyznam że już się zakochałam w spacerówce

http://www.mamasandpapas.com/product...901701/type-i/

No wygląd ma bardzo nowoczesny, ale ja jakoś mam wrażenie, że dziecko może haczyć nóżkami o ulicę - pewni mi się zdaje, ale jakoś dziwnie nisko usytuowane to siedzisko jest i podparcie na nóżki. Ja już sama nie wiem - co polecicie wózek, to mi się podoba, ciągle typy mi się zmieniają

Stary 2010-08-26, 09:32   #4662
mika_am
Raczkowanie

cytrynka te emotikonki, które dodałaś są w barwie mojego klubu tzn. któremu kibicuje VIVE Targi Kielce- piłka ręczna- żółto- biało- niebiescy! Mój TŻ to chce koszulke taką maleńką dla naszego jeszcze nienarodzonego kibica kupić ja chciałam zakupić karnet na pół sezonu, bo stwierdziłam że późnej to nie dam rady chodzić na mecze, bo z dzieckiem to teściu powiedział, że dziedziusia podrzuci się babci tzn. teściowej: "niech się uczy" a ona się boi małych dzieci więc ja bym się bałą jej zostawić dziecka już wolałabym zostawić mamie, albo wcale oj będzie z tym ciężko!:/
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:28   #4663
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Kurde, nie wiem...wkręcam sobie ciągle coś chyba.

Piersi mnie bolą tylko odrobinkę (w sumie od jakiegoś czasu nie bolały mnie zbytnio - tylko w I trymestrze to było nasilone). No i bolał mnie brzuch przez kilka dni...a dziś w sumie wcale.
Nie czuję nic, żadnego bólu ani nic innego, mam dziwne schizy że coś jest nie tak bo w sumie czuję się IDEALNIE.

Chciałam się zapisac na USG, ale z racji tego że mam ostatnie 100zł w portfelu....to szukałam czegoś taniej, ale nic nie znalazłam - to chciałam jednak na dzisiaj się zapisać chociażby do przychodni prywatnej...ale okazało się że dziś nie ma specjalistów od USG ... tylko jutro będą (a jutro ja wyjeżdżam). Teraz nie wiem co mam robić! czy ja faktycznie niepotrzebnie się martwię!
Stary 2010-08-26, 10:40   #4664
MARIKA.S
Zadomowienie

JeSuisUnPapillon chyba faktycznie za dużo myślisz. Zrelaksuj się bo twoje Maleństwo będzie nerwuskiem jak sie urodzi
Jesteś w 17 tygodniu, teraz zaczniesz czuć się lepiej i nie będą Ci dokuczały żadne boleści. Organizm przyzwyczaił się do hormonów i teraz mu z tym dobrze. Nie długo zaczniesz czuć ruchy i wszystko będzie ok.

Ja również koło 16 tygodnia przestałam odczuwać ból piersi, nie dokuczał mi też ból związany z rozciąganiem macicy, dostałam natomiast niesamowity zastrzyk energii

W moim przypadku nie trwało to jednak długo Bo zaczynam miewać poranne obrzęki i chyba początki zgagi
No i te plecy....krzyż okropnie boli jak za długo chodzę, muszę sobie odpoczywać

Ciesz się, że weszłaś w ten okres ciąży i staraj się go wykorzystać
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:46   #4665
agape
Zadomowienie

Cytat:

Piersi mnie bolą tylko odrobinkę (w sumie od jakiegoś czasu nie bolały mnie zbytnio - tylko w I trymestrze to było nasilone). No i bolał mnie brzuch przez kilka dni...a dziś w sumie wcale.
Nie czuję nic, żadnego bólu ani nic innego, mam dziwne schizy że coś jest nie tak bo w sumie czuję się IDEALNIE.

Chciałam się zapisac na USG, ale z racji tego że mam ostatnie 100zł w portfelu....to szukałam czegoś taniej, ale nic nie znalazłam - to chciałam jednak na dzisiaj się zapisać chociażby do przychodni prywatnej...ale okazało się że dziś nie ma specjalistów od USG ... tylko jutro będą (a jutro ja wyjeżdżam). Teraz nie wiem co mam robić! czy ja faktycznie niepotrzebnie się martwię!
ja też dziś rano jak szłam do pracy to sobie pomyłałam że wcale nie czuje się jakbym w ciaży była, nawet brzucha nie mam i się troche zeschizowałam ale dobrze mieć Marike u siebie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:52   #4666
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

[QUOTE=JeSuisUnPapillon;21 635100]Kurde, nie wiem...wkręcam sobie ciągle coś chyba.

Ja jakiś czas temu też nie miałam żadnych odczuć. Nawet jak ktoś pytał jak się czuje, odpowiadałam, że w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży Też miałam schizy, bałam się, że coś jest nie tak, ale po zrobieniu usg okazało się, że wszystko jest idealnie Także nie martw się na niepotrzebnie. Na pewno wszystko jest dobrze i przecież nie musimy narzekać na jakieś dolegliwości przez całą ciążę Jak nic nie boli to trzeba się cieszyć

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:33   #4667
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
cytrynka te emotikonki, które dodałaś są w barwie mojego klubu tzn. któremu kibicuje VIVE Targi Kielce- piłka ręczna- żółto- biało- niebiescy! Mój TŻ to chce koszulke taką maleńką dla naszego jeszcze nienarodzonego kibica kupić ja chciałam zakupić karnet na pół sezonu, bo stwierdziłam że późnej to nie dam rady chodzić na mecze, bo z dzieckiem to teściu powiedział, że dziedziusia podrzuci się babci tzn. teściowej: "niech się uczy" a ona się boi małych dzieci więc ja bym się bałą jej zostawić dziecka już wolałabym zostawić mamie, albo wcale oj będzie z tym ciężko!:/
Coraz więcej kibicek na tym forum widzę. Mój klub nie ma niestety śpiochów dla maluchów, a szkoda. Wiem, że Falubaz ma masę gadżetów, także dla maluszków, ale o tym to nam może pewnie kma1982 napisać. Widziałm na forum kibiców Falubazu, że niektórzy to pokoje malują dziciom w barwach klubowych - tam to na serio maniacy są. Mój mąż jak na razie ograniczył się do przypięcia na ścianie flagi Apatora.

Cytat:

Popieram dziewczyny nade mną! Nie martw się - na pewno okej jest wszystko. Mi np. od początku ciąży towarzyszą bóle brzucha - mniej lub bardziej nasilone. Ostatnio brzucholek boli mniej i też na początku wkręcałam sobie, że to pewnie niedobrze. Ale trzeba być dobrej myśli. Ja np. nie czuję prawie wcale maleństwa, albo nie potrafię rozpoznać jego ruchów - też czasami myślę, ze może coś jest nie tak. Ale przecież każda z nas inaczej przechodzi okres ciąży, inaczej odczuwa ten stan, nie ma jednego wzorca. Bądź dobrej myśli i pozytywnego nastawienia - to działa. Ja jak sobie powiem, że dziś będzie fajny dzień - to tak musi być.

Stary 2010-08-26, 12:46   #4668
agape
Zadomowienie

hey dziewczyny, nie wiem czy Was to interesuje ale od dziś do 1.09 jest w tesco promocja proszek Lovela 1,9kg kolor+biały 2szt w cenie jednej - 21zł. Mysle że się zaopatrze bo prać bede napewno dużo

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

wera tunika b ładna a brzuszka to narazie nie widać ciuszki też fajne, szkoda że nie wrzuciłaś wszystkich tylko te spodenki to chyba takie troszke wieksze?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-26, 13:18   #4669
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
hey dziewczyny, nie wiem czy Was to interesuje ale od dziś do 1.09 jest w tesco promocja proszek Lovela 1,9kg kolor+biały 2szt w cenie jednej - 21zł. Mysle że się zaopatrze bo prać bede napewno dużo

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

wera tunika b ładna a brzuszka to narazie nie widać ciuszki też fajne, szkoda że nie wrzuciłaś wszystkich tylko te spodenki to chyba takie troszke wieksze?

buuu czemu nie mam nigdzie tesco w zasięgu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 13:25   #4670
make_up_istka
BAN stały

Te martwiące się dziewczyny, oddajcie mi to dobre samopoczucie na pewno wszystko jest dobrze.
Mnie od wczoraj strasznie bolą plecy w okolicach pośladków zwłaszcza z jednej strony - taki ból nerwowy, jak od korzonków tylko się zastanawiam czy to korzonki sobie przeziębiłam czy to może dziecko (ale możliwe że już??) na nerw mi uciska... Ledwo się ruszam, nie mówiąc już o jakimkolwiek schylaniu się... a taki dobry humor miałam...

Ja muszę w końcu moje lumpkowe łupy powklejać
Stary 2010-08-26, 13:32   #4671
muron
Zakorzenienie

jadę za pół godziny mam stresa buuuu
u mnie rodzice malują moją ścianę, która miała być ponownie ciemno-fioletowo-śliwkowa a wyszła fuksjowo-oczo***na buraczkowa ze smugami. Nie kupujcie dekorala z mieszalnika
Mój TŹ poczuł kopnięcie i był zawiedziony, że: łee i tyle? Tylko ja od środka to czuję mega łomot

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

tez się nad Lumina zastanawiałam+ fotelik na alle maxi cosi z daszkiem, ale ten koszyk ma wybitnie mały koszyk, a ten stelaż tak jest ułożony, że nie da się nawsadzać bo blokuje
ja myślę nad Delti Emu, mam mieć do 12 kg 2 w 1, z możliwością fotelika na stelaż i muszę zmieścić się w 1500
Fotelik kupię używany ale bardziej wypasiony bezpiecznymi rozwiązaniami chyba

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:49   #4672
make_up_istka
BAN stały

Gabryśkowe zakupy
Czarne wdzianko to robota TŻa , buciki i czapeczka to prababcia, śpiworek babcia, a reszta z lumpków, tylko trzy jasne body to Biedronka

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:50
Stary 2010-08-26, 13:54   #4673
agape
Zadomowienie

udane zakupki szczególnie dwa pierwsze zdjęcia
nie moge się ciagle przyzwyczaić że bluzeczki na niemowlaki są szersze niż dłuższe i nic mi się nie podoba jak szukam po lumpkach

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 13:56   #4674
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

A ten Emu to ma pompowane koła czy nie?
ja bardzo chcę pompowane

ja rozmyślam nad tym by jednak fotelik kupić nowy a wózek używany;
naczytałam się o tym że używane foteliki mogą być jakoś nadszarpnięte, uszkodzone...i się trochę boję o bezpieczeństwo

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Gabryśkowe zakupy
Czarne wdzianko to robota TŻa , buciki i czapeczka to prababcia, śpiworek babcia, a reszta z lumpków, tylko trzy jasne body to Biedronka
poszalałaś

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:57
Stary 2010-08-26, 13:59   #4675
agape
Zadomowienie

Cytat:
A ten Emu to ma pompowane koła czy nie?
ja bardzo chcę pompowane

ja rozmyślam nad tym by jednak fotelik kupić nowy a wózek używany;
naczytałam się o tym że używane foteliki mogą być jakoś nadszarpnięte, uszkodzone...i się trochę boję o bezpieczeństwo
popieram, też jestem nastawiona na zakup używanego wózka i nwego fotelika, uważam że na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-26, 14:03   #4676
MARIKA.S
Zadomowienie

make_up_istka świetne ciuszki widzę że TŻ też się zaangażował, mój nie bardzo lubi wszelkiego rodzaju sklepy, więc na pewno sam by nic nie kupił. Poza tym nie wie chyba czego szukać
Ale to mu wybaczam bo poza tym to anioł nie człowiek

Tak piszecie o remontach......a my cały czas mamy remont, od marca już
Mieliśmy odłożoną kasę na wakacje w Egipcie (pierwszy raz) ale jakoś tak się ułożyło, ze znajomi,którzy mieli z nami jechać w tym terminie zaniemogli. Więc stwierdziliśmy, że zaczynamy remont
Gruzu było co niemiara i w tym wszystkim poczęliśmy nasze Maleństwo
Remontowaliśmy salon, sypialnie a teraz zabieramy się za łazienkę
Już się boję
A jak pomyślę ile to pieniędzy już poszło......matko i córko...No, ale remontów nie robi się co dwa lata przecież A już na pewno nie łazienki
Do teraz jeszcze nie mam komody dla Maleństwa i te wszystkie ciuszki muszę upychać w naszej szafie. Wielka jest co prawda bo TŻ wysmyczył ją na cała ścianę, coś ala Komador przesuwną, ale i tak mało miejsca.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:08   #4677
agape
Zadomowienie

ja wczoraj wysprzątałam i opróżniłam dwie szuflady i już jedna jest cała zapełniona... gdzie ja dam reszte?? do naszej szafy nie da rady bo ja juz tam nic nie upycham niczego nowego typu komoda nie mam gdzie wstawic ale ciągle kombinuje jak tu miejsce zorganizowac... dobrze że mamy strych dostepny, chyba bede zmuszona książki choc w częsci wynieść

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:21
Stary 2010-08-26, 14:11   #4678
vilya
Zadomowienie

ja jadę do ikei się za komodą rozglądnąć i za łóżeczkiem. Mam już nowy katalog i są w nim 4 rodzaje łóżeczek - najtańsze to takie z sosnowego drewna za niecałe 90 zł, ja się zastanawiam nad takim białym za niecałe 300 zł bo ma zdejmowany bok i może dłużej posłużyć. Do tego znalazłam też białą komodę za 400 zł (tylko muszę ją zobaczyć na żywo). Chciałabym inny kolor ale akurat te tylko są a nie dam za łóżeczko 700 czy 800 zł a widziałam nawet łóżeczka za ponad 1000 zł.

Ja jeszcze z miejscem dla rzeczy nie mam bo ich praktycznie nie posiadam - dwa jakieś bodziaki, spodenki na lato, czapeczka, buciki (dla małej albo lalki małej bardziej bo są ze sztucznego materiału ale takie śliczne że najwyżej do zdjęcia będą)

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:13
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:19   #4679
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja molestuję TŻ o mebelki babyVox zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2010-08-26, 14:21   #4680
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
ja molestuję TŻ o mebelki babyVox zobaczymy co z tego wyjdzie

ja własnie kupuję babyVOX ale dopiero pod koniec roku bo teraz zaraz zaczyna nam się wymiana rur w łazience i remont naszego pokoju potem więc nie ma sensu nowych mebli zwozić
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości