|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziekuje za dobre slowaa TZ hmmm to sa rozne syt kiedy wyzyguje mi rozne rzeczy, jak z tymi obiadkami ostatnio, bo jego mamusia caly czas swiruje gotuje malemu rozne przedziwne rzeczy, ja po prostu nie mam na to czasu no.....poza tym wlasie inne ciagle pretensje, jednego dnia o cos tam, drugiego o cos.....dzis od rana jazda o kase, o zabawki, bo Eryk chodzil i sie cieszyl, ze bedzie mial ludzika to ten afere ukrecil, ze wdaje kase, glupie zabawki kupuje i mi sie tez przykro zrobilo bo bardzo dawno Eryk nic nie dostal, raz ze nie ma kasy na bzdury a dwa, ze nie zaslugiwal a dzis jazda a nawet nie wiedzial o co chodzi a ja mu kupilam uzywanego ludzika za 8zl Cytat:
![]() ![]() tez jestes kochana ![]() Cytat:
bo ja nawe gg ostatnio nie wlaczam, teraz wlaczylam bo kol miala sprawe
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Jezu co za głowa
Amela dzisiaj usnęła sama po 15 min debaty
|
#2103 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ty zła matka co ty pindolisz toc ty SUPERMAMA jesteś, dla dzieci wszystko robisz, a 2 daniowych moja mała też nie ma obiadków, czasami ma ale to i tak babcia robi jak się wyrobi,co ja powinnam, a dzis mi wujek dowalił że "niedługo dziecko pomyśli że ja to jakaś pani jestem bo z babcia więcej czasu spędza" załamalo mnie to, ale potem pomyślałam że sama wiem lepiej jaka jestem , matką i uważam że robie dla córrki wszystko a z babcią jest tyko 7 godz bo ja musze chodzić do pracy żeby myszka miala dobre życie, żeby na nic jej nie brakowało, a wujkowi pow. że z babcia jest 7 godz a z mamą resztę i ze ma się nie odzywać w taki sposób bo to przykre bo ja dla zabawy do pracy nie chodze tylko dla dziecka, too mnie przeprosił, że żartował ale żarty żartami dla mnie to było bardzo przykre svi nie wmawiaj sobie takich rzeczy, i nie daj by ci wmawiano, ja kiedys pamiętasz też miałam wyrzuty o to że wróciłam do pracy ale wy mi pomogłyście, wsparłyście i teraz wiem że jestem najlepszą mamą dla martynki, tak jak ty dla twoich chłopaków, a eryk wyrośnie zobaczysz, ma teraz taki wiek buntu |
|||
|
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś mój małż wrócił szybciej do domu i zaraz po obiedzie chciał sobie zrobić herbatę, a ja mu na to, zeby najpierw umył czajnik, bo po smażeniu jeszcze nie zdążyłam wszystkiego dookoła umyć; za chwilę się odwracam a mój kochany mąż czyści czajnik suchym ręcznikiem papierowym takich kwiatków każda z nas ma wiele w zanadrzu ![]() ciekawe jak wyglądałby dom po tygodniowym urzędowaniu mężczyzny chyba nie chcę wiedzieć ![]() Cytat:
przy Twojej figurze wystarczyłyby jakieś zakupy, zeby odświeżyć garderobę i tyle
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
kat, svi, anki, gorgulku, czeko, p4w, morska, skierko, magi i meggi, tuli, i reszta naszych kochanydziewczynek posiadających gg, podajcie mi też swoje numerki
tak w razie czego hmmm o ile chcecie mieć ze mną kontakty bo jak nie to oki rozumie się ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- svi a tego co ci pow że jesteś złą matką to mi tu zaraz przyprowadź to mu zarzuty wklepie za znieważenie
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-08-25 o 22:52 |
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twojego TZ też na pewno męczy brak kasy, wiem ze to żadne tłumaczenie na złe traktowanie Ciebie, ale na pewno będzie lepiej my się wprawdzie nie kłócimy, ale też między nami zrobiło się chłodniej, bo dużo pracy, a satysfakcji brak - dlatego już prawie zdecydowaliśmy się na wyjazd, bo obojgu nam nie odpowiada ta sytuacja dobrze, że Tomus jest naszym promyczkiem, ale nie raz mieliśmy napiętą atmosferę - kto ciężej pracuje ten nie wstaje o 6 jak Tomek zaczyna dzień a jak to niby zmierzyć - oczywiście dla małża ja leżę i odpoczywam a ja się odwróciłam bykiem i spałam dalej ![]() Cytat:
|
|
|
#2107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Werka nie tyle ze wyrosla to wszyskie takie sprane , a potem nie ma fajnych na wyjscie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też idę spać
|
|
|
#2109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moooooocne!Cytat:
Cytat:
bardziej chodziło mi o twarz ... nie wiem jakie kolory mi pasują, jak włosy zafarbować /teraz mam jane pasemka, idę do fryzjera za tydzień i nie wiem co dalej z nimi robić ... małż mi każe przyciemnić, ale mi się znów wydaję ze staro wyglądam / dalej mam problem z cerą, a ciemne włosy jeszcze to podkreślają tak mi się wydaje Cytat:
![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2010-08-25 o 23:08 |
||||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
a mi to sie marzy inny kolor wlosow juz kiedys pisalam.......ale nic nie da sie zrobic, podpytam kuzynke czy sprobuje mi rozjasnic troche, znaczy probe zrobi na jakims malym pasemku
a fryz wiadomo z krotkich nic nie wyczaruje ale jakos nie teskno mi do dlugich
|
#2111 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Aniu
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
" hehCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzieki dziewczyny jestescie kochane ![]() ale wlasnie chcialam uniknac uzalania sie nade mna hmmm w piatek chyba sprzedaje malego tesciowej - coprawda na rocznice ciekawa nie licze ale znajomi chca gdzies wyjsc wspolnie, moze sie uda, choc TZ od soboty rana ma sluzbe do niedzieli
|
|
|
#2112 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wojtusia kciuki zaciskam juz dziś ![]() Czeko ja też bym chciala cos zmienic w moich włosach, mam takie paskudne, do prostowania ciężkie bo kręcą się i niby z przodu wyprostuje a z tyłu pokrecone...i grzywkę mam fatalną i nie mam pomysłu co z nia zroić moze doradzicie??? specjalistki jak już tak zaczęłyście programa "MODELINgU" ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() hmmm wiesz u nas też jest dziwnie ostatnio, bo w domu jak jest to jest kochany i we wszystkim pomoże do rany przyłóż a jak poj w trase to zapomina ze istniejemy, jakbyym namolnie nie wydzwaniala to by się sam z siebie nie odezwał, mówi ze czasu nie ma bo szybko szybko a ja nie wiem jak tam jest, no ale na głupiego esa że dotarł nie ma czasu??? dziwne.... czuje się jakby na wczasy wyjezdżał, odpocząć od nas??? to mu mówie że jak mu źle to niech odejdzie, albo niech powie co mu nie pasuje to sie zapiera że nas kocha i nigdy nie zostawi bo my to cały swiat itp. itd i wtedy zawsze obiecuje ze się poprawi że da zanć, że będzie dzwonil i co kolejny wyazd na dłużej i znow to samo a ja do cholery się martwie, chciałabym wiedzieć czy nic mu nie jest, czy już dotarł??? czy to jakieś dziwne??? bo już nie wiem moze naprawde ze mną cos jest nie tak????? FACET TO ŚWINIA...... móż tz mówi, że kazda kłótnia to tylko nas wzmacnia i zbliża bardziej, to wasze napewno też tak robią, więc nie martw się kochana, przygotuj coś ciekawego na rocznicę jakieś miłe atrakcje i pogadajcie szczerze pow. mu co cię boli, czym cię rani chłopu jak wprost nie powie się to się nie domysli.....ja mojemu od dłuższego czasu mowie wszystko wprost co mnie boli i jako tako zaczął sie starać, bo dzis też go nie ma ale jakoś się odzywa, no może aż takiej rewelacji nie ma, ale nap jak doj. i ptem sam zadzw. więc postepy jakieś drobne są.... |
||
|
|
|
#2113 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nieee marica....ja codziennie go widzac i slyszac wyrzuty nie moge na niego patrzec i mam ochote rzucic to wszystki w pi....u i odejsc, nie mam zamiaru robic zadnych kolacji ani nic, nie mam zamiaru nawet z nim spedzac tego dnia \, w tamtym roku sie wysyilalam, kupilam prezent a on zapomnial.....teraz mam w d.u.p.i.e
nie zalezy mi juz
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałyśmy Ci wbić do głowy ze jesteś SUPERMAMA! mam nadzieję, ze w piątek będziesz sie super bawiła! marica- dziwna nie jesteś ![]() to idę spaaaaaaać :ziewa: |
|
|
|
|
#2115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, dzięki za nr gg kat rówienż dziękuję dobrze mieć wasze dobre duszyczki pod ręką |
||
|
|
|
#2116 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja mowie, krzycze a wtedy to jestem nienormalna i powinnam sie leczyc i takie tam ostatnio fakt, swoje za uszami mam, potrafie dopiec i potrafie sie niezle wydzierac no ale kuzwa mac wszystko robie zle? jestem nienormalna i wszyscy, ktorzy postepuja podobnie tez sa nienormalni? tylko on i jego rodzina sa cacy. fakt, ze jego rodzice sa dobrzy, pomagaja nam wiecej niz moi itp ale czemu ja musze za to placic? nie chce mi sie wiecej pisac bo musialabym przytaczac milion sytuacji i opisywac, tak w 5 min to sie nie da Eryk szczesliwy bo moze spac dzis ze mna. Marci przed chwila sie obudzil i nie chcial spac, wyciagal rece zeby go wziac do lozka, Eryk przyszedl zeby go uspokoic wiec zostawilam ich samych w sypialni po ciemku i robi sie coraz ciszej czyzby mojemu dziecku udalo sie uspic brata?
|
|
|
#2117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kciki trzymam żeby było już dobrze o to Eryk wzorowo sie spisuj, widzisz a mówiłas że go niby źle wychowujesz a widzisz jakiego masz dobrego synka, mamusi da odpocząć a sam braciszkiem się zajmuje, jesteś SUPER MAMĄ i masz CUDOWNE DZIECIACZKI |
|
|
|
|
#2118 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i Marcel uspil Eryka
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to TZ mowil ![]() lece bo Marci szaleje dobranoc
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
spokojnej nocki odpoczywaj |
|
|
|
#2120 | |
|
Wtajemniczenie
|
czasu, czasu brak Staram się podczytywać chociaż Cytat:
Odezwę się jak mała pójdzie na drzemkę, na razie tyle co chciałam napisać: Svi kochana Muszko trzymam kciuki. Skierko z włoskami nie pomogę ani z makijażem też bo totalnie się na tym nie znam, ale będę trzymała kciuki za super efekty ![]() U nas katar na całego byłam wczoraj z małą u lekarza- pokasłuje dalej ale pediatra mówiła, że osłuchowo jest ok, to katar musi ją podrażniać. Chociaż z drugiej strony Martysia tak wyła podczas badania że nie wiem czy coś tam było słychać... Mała wrzeszczy w kojcu...wpadnę może później z kawką Miłego dnia kochane
|
|
#2121 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ile to potrwa mam dośc czasami, a najgorzej jest wieczorami co ja własnie wtedy w domu jestem Cytat:
teraz to ja mam byle jaki kolor bo sie zmył a dopiero za ok 3 tyg ide na farbowanie to wtedy wkleje fotke ale kolorek jak robie to faktycznie ma czerwono rudy ale podoba mi sie taki rudy który ma dziewczyna z florence and the machine ale boje sie ze mi nie bedzie pasował ![]() Cytat:
nie wiem czy kupie znów Cytat:
![]() Svi, jestes super matka, ale każdy zwiazek ma lepsze i gorsze dni, bedzie dobrze zoabczysz a u nas tez sielanki nie ma ![]() Cytat:
![]() ide pracowac
|
|
#2122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przydałaby się chwila wytchnienia dla was.On zarobiony, zagoniony to ze zmeczenia i braku obowiązków plecie co ślina na język przyniesie Cytat:
ale fajnie Cytat:
tęskno ![]() Próbowałam wczoraj obejrzeć do końca "dzień świra" ale mi się nie udało.Sen mnie pokonał. Dopijam kawkę i zmykamy na drugą kawkę i plotki do koleżanki z podstawówki.Spodziewa się dziecka i ma kilka pytań.Potem wrócimy na drzemkę i jak wczoraj wspominałam jedziemy do Karolinkowej Zu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2123 | |||||
|
Rozeznanie
|
Sliczny kocurek
![]() Cytat:
). Faceci to tak potrafia chlapnac, zupelnie bez zastanowienia. Im sie wydaje, ze matka niepracujaca lezy caly dzien na kanapie do gory brzuchem i zajada czekoladki ogladajac telenowele. A dom sie sam posprzata, zakupy same sie zrobia, obiad sam sie ugotuje i dzieci same sie przewina i zabawia. Czasem, gdy moj maz tak zaczyna myslec, zostawiam Go na 2 godzinki samego z Ania- zaznaczam, ze nie musi robic zakupow, obmyslac menu, gotowac- jedynie zajac sie dzieckiem. I co, po 2 godzinach wymieka! Wczoraj juz po godzinie mial dosyc Jest tak duzo rzeczy, o ktorych my musimy myslec, a faceci nie maja pojecia. Np. kto mysli o tym, ze trzeba Ani kupic nowe bodziaki, bo wyrasta ze starych? Ja! Kto sprawdza, czy w lodowce jest mleko, maslo itp? Ja! Kto pilnuje, zeby zaplacic rachunki? Ja! Kto pamieta o urodzinach mamy meza i biega pol dnia za prezentem? Ja! Kto zalatwia szkole/lekarza/szczepienie/hydraulika? Hmm..ja, ja, ja i... ja! Facet idzie do pracy na caly dzien, nie musi sie babrac w pieluchach, wylanych soczkach, obiadkach, ktore gotowalam godzine, a dziecku nie smakuja Nie musi wymyslac zajec, rozsmieszac, usypiac, pocieszac, mowic 100 razy "nie" itp. Gdy je lunch- moj maz robi sobie spokojnie kawe, czyta gazetke, powoli je. Ja jem w biegu, podczas spaceru z Ania lub zapominam, zeby zjesc Svi, moglabym tak dlugo wymieniac, ale najwazniejsze jest to, abys absolutnie nie wierzyla, gdy maz takie rzeczy mowi. Ja chyle glowe przed Toba i kazda matka, ktora decyduje sie zostac w domu- bo to praca na 24 godziny, od ktorej nie ma przerwy.Acha, ja dwudaniowych obiadkow tez nie gotuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sie ma! To juz dzis przyjezdza moja mama. Zostaje do poniedzialku jedynie, szkoda, ze tak krotko. Ale szybszy rydz niz nic ![]() Ania ma dzisiaj organizowane urodziny w zlobku. Musialam dla dzieciakow porobic takie torebeczki z malymi prezentami- male pudelka z rodzynkami, z suszonym jablkiem, mala zabawke do wanny oraz balonik. Moja corenka, juz taka duza!! Ide sprzatac ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Katarzynko ucaluj Karo i Zuzie mocno I jeszcze caluski dla naszych chlopakow: Nataniela i Bartusia.
|
|
#2124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wzajemnie ![]() Cytat:
![]() Svi przytulam Cię mocno ![]() Muszko ja też trzymam ![]() Idę poprzytulać się jeszcze z Zuzką i lecę pod prysznic. Idziemy dziś do fryzjera podciąć grzywkę bo ciągle Małej w oczy wchodzi i nie chcę, żeby sobie oczy popsuła. Spinek za bardzo nie chce nosić, co nałoże to zdejmuje i bierze do buzi Oby udało się podciąć bo Ona taka kręcona ![]() Miłego
|
||||
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
lece pod prysznic
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana z cola light bo nie mam sił iść kawe zaparzyć
|
|
|
|
#2127 |
|
BAN stały
|
Wojtusiu kciuki zacisniete
Svi, nic nowego nie napisze co juz dziewczyny napisały - też uważam że jestes super mama, wychowujesz dwójkę dzieci masz trudniej niz my. a dwudaniowy obiad to nie wszystko (u mnie tez nie ma ) najwazniejsze ze masz czas dla chlopakow i oni wiedza ze zawsze z nimi jestes...anula zdrówka dla Martynki Kasiu i od nas caluski dla Karo i Zu Witam sie z kawka, noc taka sobie, Amela obudzila sie i plakala nawet cyca nie chciala... nie wiem co jej bylo, ale potem zasnela... |
|
|
|
#2128 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miłego dzionka Cytat:
Cytat:
żeby udało sie obciąć grzyweczke |
|||||
|
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: zabrzmiało to trochę jakbym nie wierzyła, że Svi kocha tżta. Oczywiście nie o to mi chodzi ![]() Cieszę się, że sprawa@ się rozwiązała po Twojej myśli Cytat:
Tylko nie obgadywać nas! ![]() ![]() Wojtusiu trzymam kciuki ![]() Megi b brawa za szybki sen u Amelki Teraz to już z górki![]() Magi super masz kolor włosków ![]() Anula zdrówka dla córci Svi... Nie słuchaj tego głupiego paplania, jesteś najlepszą mamą dla swoich synków, jaką możesz być. Każdy ma problemy, i niestety odbijają się one na związku. Pewnie jesteście przemęczeni, zalatani... Ja w takich momentach schodze TZowi z drogi, on mi też, żeby niepotrzebnie się nie ranić, nie powiedzieć o jedno słowo za dużo... Wiem, że jeżeli problem się przeciąga to trudno tak na dłuższą metę. Kurde ciężko coś doradzić.. Trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej nastąpił jakiś zwrot akcji ![]() Dzień dobry Dostałam@, dzidzi nie będzie ![]() A tak mnie brzuch ***********, że szok. Zosia wczoraj padła o 19 i spała do 7 rano ![]() Miłego dnia
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-26 o 08:52 |
||
|
|
|
#2130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

jesteś super, odlotową mamuśką z jajami
bardziej wyluzowanej od ciebie nie znam
dajesz z siebie tyle ile chłopaki potrzebują czyli całe twoje serce 

takich kwiatków każda z nas ma wiele w zanadrzu
chyba nie chcę wiedzieć 
tak w razie czego
a ja się odwróciłam bykiem i spałam dalej

mam dośc czasami, a najgorzej jest wieczorami co ja własnie wtedy w domu jestem 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)