|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
no własnie?
![]() kurde, ja chyba wzielabym gdybym miała troche lepsza niz mam... bo to co teraz uzywam to pozostalosc po studiach, a ze na studiach oszczedzało sie na czym tylko mogło... to kupilam jakis szajs w TESCO, ktory ryczy wniebogłosy, ale skubany nie chce sie przepalic ![]() ![]()
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
heh... wczoraj jak już się rozbeczałam to zapytał co się dzieje.... po 2 tygodniach w końcu zauważył, że smutna jestem i że coś się dzieje.... bystry jak cholera jest czasami ![]()
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
ja biore suszarke obowiązkowo
![]() tylko musze sobie kupic najpierw bo ta co mam w domu nie wyglądaj już najlepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mam nadzieje że maluszek odziedziczy spanie po tatusiu bo mój Tż potrafi w 5 sekund zasnąć i spi tak twrado że móglby po nim traktor przejechac i nawet by nie poczuł Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-26 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() angelikaw - mi suszarka sie przydala w szpitalu. Choc zalezy ile polezysz, bo jak dwa dni to moze nie bedziesz p[otrzebowac (ja mylam glowe co 2 dzien)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-08-26 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Raczkowanie
|
Ja tez nie mam zamiaru sie malowac, w ogole naleze do osob co w ogole sie nie maluja no chyba ze jakies wesele badz jakas uroczystosc albo na dyskoteke jak sie szlo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Wtajemniczenie
|
ja suszarki nie biorę- myję włosy co 2, 3 dni bo one nie wiedzą co to przetłuszczanie
![]() ![]() malowideł, jak juz pisałam też nie biorę ![]() nie wiem natomiast jak ja się przestawię na niezapachowe mydła, żele pod prysznic czy balsamy ![]() ![]()
#4449 |
Zakorzenienie
|
POMIIIII gratulacje dla Ciebie i syna! Trzymam za was kciuki!! Będzie dobrze dasz rade! TYMEK jestes cudowny!! i ma otwarte oczy wow
![]() Maggi dasz rade! aaannnnnnaaa najważniejsze ze maly zdrowy, trzymam kciuki za salto ![]() mszu dokladnie tak – mój był napuchniety jak cholera :P a jak go brzuchem wyciagaja to jest normalny :P filoetowe dziecko ? no coty mój był jagodowy hahaha ninaad ja jak zobaczylam mojego to tez się zdziwilam, potem patrzylam na niego i mówiłam no mój syn mój.. ale tak jakby nie mój ![]() ![]() ![]() weronisia pieknie wygladasz!! majka kazda kobieta ma inny prog bolu pamietaj! Mnie owszem brodawki bolaly ale nie były poranione wiec oslonek nie używałam mimo ze mialam, a obkurczajaca się macica nie bolala jakos bardzo, wiec wszytko zalezy od progu bolowego, nie nastawiaj się zle, bo sobie wkręcisz… gabisun trzymam kciuki za rozkręcenie :P nikap jestes dzielna, trzymam kciuki za twoje mleczarenki, dasz rade, a nawet jak nie to pamiętaj swiat się nie zawali, bądź dobrej mysli… mój się urodzil 56 a tez mu ciuszki wisiały, wczoraj skończył 3 tyg i sa na niego wkoncu dobre, ale mysle ze za 2 tyg będą za Male :P zapisaliśmy się do lekarza – w poniedziałek będziemy się Mierzyc i wazyc ciekawe ile urosl… to ja ide zalozyc nas na odchowalni!
![]() |
#4450 |
Wtajemniczenie
|
mszu Biedaku
![]() ![]() enis84 Mi siara leci cały czas, ale nie non stop, tylko codziennie coś, czasem kropelka a czasem prawdziwy wylew. I raz jest bezbarwna a raz żółta, prawie pomarańczowa. Dobry tekst z tym traktorem ![]() ![]() ![]() Ja też się całą noc zastanawiałam, czy gabisun rodzi ![]() A ciśnienie mam w normie, więc to raczej nie zatrucie ciążowe ... Chociaż ciężko mi chodzić przez te "baniaki". MisQa Nieźle ![]() ![]() ![]() naked21 Ciśnienie w normie, badanie w moczu robię jutro i wyniki będą w poniedziałek. Mam nadzieję, że wszystko ok. angelikaw Ja biorę suszarkę, bo moje włosy schną min. 4 godziny ... Nie chcę biegać z mokrą głową i się przeziębić. ninaad Tak się właśnie zastanawiam nad lekarzem. Jutro rano będę na badaniach krwi i moczu w szpitalu i mam tam położną i gina, może się wepchnę, że "ja tylko na chwilkę" ![]()
#4451 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
7.09 - 36 tc 14.09 - 37 tc 21.09 - 38 tc 28.09 - 39 tc 5.10 - 40 tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a powiedzcie, bepanthen kupic krem czy masc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Martus, a ty jakich pieluszek uzywasz? i ile ich kupic na pierwszy rzut ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||
Rozeznanie
|
A u mnie jakis minorowy nastroj od wczorajszego wieczora... Sinusoida samopoczucia ponizej zera niestetym, eh..
Powyłam sobie, ale srednio pomoglo. Tyle ze spalam jak smok od 23.00 do 9.00!!! Duzo nawet jak na mnie. Wyjasnilo sie co do pogrzebu. Moja mama zakazala mi kategorycznie jechac i juz. Wczoraj zakazala tez mojemu TZ, bo sie zorientowala, ze jak moj brat pojedzie, to przeciez zostane sama?! Niewazne, ze na jeden dzien, w centrum duzego miasta. Nie i juz! Mama czasem potrafi byc stanowcza. Cytat:
Enis- u mnie posucha, ale mnie to wcale nie martwi. Chyba bardziej bym sie wkurzala, jakby juz lecialo. Mojej mamie przy zadnym z nas nie lecialo, a potem to moglaby żlobek wykarmic. Zobaczymy, bo piersi po niej to ja nie odziedziczylam (90DD) Cytat:
![]() Ja co prawda awantury nie zrobilam, na mojego to nie dziala. Tylko jakos mi sie smutno zrobilo, ze on w tym tyg codziennie wieczorami wychodzi do ludzi- a to na mecz, a to z kumplami na piwo, a to do szewca... A ja sama w chacie caly dzien. I jeszcze slysze od kazdego- odpoczywaj, oszczedzaj sie. Wychodze tylko na krotkie dystanse, ale sama. Jak TZ wraca to idziemy na spacer. Niby kumpele mialy wpasc, ale pracuja do 18tej i czasem sie ciezko zgadac. No bez sensu to moje gadanie. ![]() Pewnie przejdzie samo.
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
nie martwcie się, będę nadawać z porodówy
![]() ![]() czop dalej wyłazi ehhh ale blady coś ![]() ![]() Ja suszary nie biorę bo ona duża jest ![]() ![]() ![]() Martucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Widzę,że temat mejkapu wzbudził wielkie emocje ![]() ![]() ![]() Opryszczka mi się rozkręciła na dobre,nieduża,to nieduża,ale jednak....Nienawidzę tego!! ![]() ![]() ![]() Ale za to dałyście mi do myślenia nt suszarki do włosów...Moja domowa to wielki kombajn,więc chyba jej nie zapakuję,a moje włosy po myciu nieułożone wyglądają kiepsko....Muszę się dziś nad tym poważnie zastanowić. Może wezmę suszarko-lokówkę,bo to przynajmniej dużo miejsca nie zajmie... Poza tym co do waszych sporów,kto kiedy ma rodzić,to ja do tej pory siedziałam cicho,ale dziś idę na USG i jak się okaże,że moje dziecię zapowiada sie być wielkim klocuchem,to chyba pozwolę sobie uzurpować jedno z pierwszych miejsc na liście.I proszę mi tu nie mówić,że się wpycham, ale z troski o "nienaderwany" byt mojej niewymownej wolałabym,żeby moje młode nie osiągało monstrualnych rozmiarów od zbyt długiego przesiadywania w brzuchu ![]()
#4455 |
Zakorzenienie
|
Maggie ja mam maść, ma silniejsze działanie niż krem
![]() Zuzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ----- siara - u mnie siara pokazala sie pierwszy raz juz w kwietniu, o czym meldowalam zaraz na forum ![]() ![]() ![]() ![]() malowanie - na porodowce sobie daruje, wazne zebym byla czysta i swieza, wydepilowana, ladna pizamka, paznokietki delikatnie zrobione i tyle ![]() aaaaaaa w smyku jest promocja butelek TT - 2 szt 150ml w cenie jednej, czyli 2 szt za 26,99 niby jest napisane, ale przy kasie zaplacilam 25zeta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
gabisun A Ty podpis zmieniaj
![]() ![]() Moja mama panikuje, jak jestem sama w domu chociaż siostra 3 bloki dalej ![]()
![]() |
#4460 |
Rozeznanie
|
Kasienka- powiedz dzis na wizycie o tej opryszczce. Czasem przez tego wirusa robia cc, tak czytalam gdzies w poradniku. Lepiej sie upewnic.
Gabi- daj spokoj, nie stresuj sie. Czop odchodzi to i tak predzej czy pozniej sie rozpakujesz ![]() ![]() Ja chyba tez nie biore suszarki. Wsumie teraz siedzialam w szpitalu 9dni i przezylam bez suszarki. A w ogole to juz nie wiem jak jest z myciem sie po cesarce? ![]()
#4461 |
Zakorzenienie
|
Zuziczka no właśnie mnie chyba to siedzenie samej w domu tak dobija.... niby wychodzę, to do miasta, to do mamy czy do kumpeli, ale ogólnie cały dzień sama i TZ potrafi na weekend na wioske pojechać...ale wtedy to już awantura gwarantowana
teraz zaczne chyba wychodzic wieczorami żeby on sam siedział w domu i zobaczył jak to jest a w ogóle to stwierdzam, że faceci są beznadziejni i trzymam sie tego na razie ![]()
#4462 |
Zakorzenienie
|
no ja też Kasienka słyszałam że opryszczka w ciąży jest bardzo niebezpieczna, ale nie chce tu nikogo straszyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ... Przecież nie wskoczę pod prysznic i nie schylę się do stóp, nie powyginam itd
![]()
#4464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na brodawki ma krem z Musteli i jest dla mnie rewelacyjny.Miałam już okazję go zastosować,bo jako,że laktacja jest u mnie od 15 tc to cycki zdążyły mi się już raz zranić,przez to,że w nocy leciało mi z jednego cyca i jak rano wstałam to sutek przykleił mi się do koszulki i po odklejeniu zrobiła sie mała ranka(bolało jak cholera).Posmarowałam 2 razy tą Mustelą i na drugi dzień śladu nie było.Dodatkowym atutem jest to,ze nie trzeba go zmywać do karmienia. Zuziczka,enis,ale z tą opryszczką to chodzi o tą opryszczkę dróg rodnych,wtedy jest niebezpieczna,a ja mam ją koło ust,to inny rodzja, także nic złego się nie dzieje.
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-26 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Bordowa
![]() ![]() Zuzi ![]() ![]() ![]() Enis bepanthen jest na brodawki i na odparzenia pieluszkowe też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio Tż oznajmił mi że idzie sobie z kolegami z pracy na piwo, myslalam że wyjde z siebie, cały dzien siedze sama, czekam aż wroci do domu, a on jeszcze mówi mi że sobie wychodzi... ![]() normalnie rozryczałam się jak mi to powiedział, wygarnelam mu wszytsko, że wogole nie poswieca mi czasu, zajmuje sie tylko sobą, swoją pracą i swoimi przyjemnościami, nie dość że co srode chodzi w pilke grać to sobie wymyslij jeszcze w czwartek piwo, potem przychodzi taki zmeczony i idzie spac a mnie ma gdzies jak mu to wszystko wygarnelam to chyba zrozumiał i troche sie zmienił, nigdy nie był taki wiec nie wiem czemu tak sie zmienił i nie rozumie tego co ja przezywam nie wiem może to ja jestem przewrazliwiona w ciązy i samolubna ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na miasto juz sama nie jezdze- zanim sie dokulam do tramwaju, potem sie szarpac w tramwaju, eh ja dziekuje. Tylko autem z TZ. Powalesam sie po okolicy, ale tez nie za duzo. Mam stres po tym szpitalu i wszyscy kaza mi sie oszczedzac, co by Mlody rosl. Nawet Biedrone juz odpuszczam, bo ostatnio stalam 20min w kolejce i wszyscy na mnie patrzeli, a ja malo nie zdechlam. Skurcz za skurczem, myslalam, ze pierd..alne tymi zakupami i wyjde. A na mojego meza nie moge narzekac, mimo wszystko... on jest strasznie kochany i gdybym mu powiedziala, ze chce by siedzial w domu ze mna to nie byloby problemu. Tyle,ze ja go nie chce wiazac. Niech sie jeszcze pobawi jak moze. Po porodzie to i tak bedzimy sobie siedziec na glowie 24/24h.
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Tż też jest bardzo kochany i zawsze mogę na niego liczyć, ale czasem denerwuje mnie to że nie rozumie tego co ja czuje, ja sobie nie moge zostawić brzucha w domu i iść się zabawić, a on może robic co chce, mógby tez troche sie poswiecic, tym bardziej że to nasze wspolne dziecko a tym bardziej że wie że ja nie moge chodzić za bardzo, że twradnieje mi brzuch, że musze lezec to jakby troche poswiecił mi czasu kazdego wieczora to by mu korona z głowy nie spadła Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-26 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja znów nie wyspana,brzuch całą noc bolal jak na @ eh,a niedawno zjadłam sniadanko i znow mdłosci blehh maggie maść jest lepsza wy tak o malowaniu ja to nie wytkne nosa jak nie mam czarnej kredki chodz delikatnie,lubie o siebie dbac i zawsze delikatnie musze być umalowana jak będę jechac na porodówke to pewnie delikatny makijaż będzie,ale jak już urodze i tam będę to ni e bede sie malowac jedynie na wyjście suszarki nie biore,bo ja to nawet nie używam,włosow zaraz po porodzie to nie bede myc myje sobie co 2 dzien i tez najwyzej na wyjscie sobie umyje
#4470 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się wkurzam i jest mi przykro jak Tż gdzieś wychodzi a ja zostaję sama, ale ja go rozumiem, bo on zdaje sobie sprawę, że to się skończy niedługo więc chce skorzystać ... My mamy brzuchy, badania itd. itd., faceci tak bardzo tego stanu nie przeżywają, więc żyją jak dawniej albo jeszcze intensywniej, żeby "nadrobić" czas po porodzie, kiedy nie będzie do tego głowy ani możliwości. Ja sama często Tż mówię, że jeśli chce to ma się z kumplami umówić, bo ja i tak jestem nie do życia i jedyne co mogę mu zaproponować to leżenie na kanapie. Wolę się ponudzić i wiedzieć, że on się bawi niż widzieć, że chciałby wyjść a nie robi tego tylko ze względu na mnie.
Dodam jeszcze tylko, że Tż pracuje na 2 etaty i teraz np. pojechał na 5 dni do pracy, więc rzadko się widujemy. Ale nie umiałabym go trzymać w domu ciągle mimo, że lubię jak jest cały czas obok.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-26 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.