Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 08:32   #2101
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Hej dziewczyny

Mój Bąku obudził się dzisiaj w świetnym nastroju, na szczęście...
Już się nie dam wrobić w szczepienie na rano, jak mamy na 15 - 15.30 to ona do wieczora nie zdąży mieć poszczepiennego doła...

Następne mamy dopiero 25 stycznia...

xmila

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
podczołgiwała się do taty i drapała go w plecy ... pomyślałam sobie oooo skubana wie co tatuś lubi ale potem sie kapnełam że ona chciała złapać swój cień który robił się ze wschodzacego słoneczka na taty plecach
Stary 2010-08-26, 09:06   #2102
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
castilia nooo kicha z tymi chrupkami, ale teraz jedziemy na weekend do Pl, wiec przytachamy Hehe, tak jak napisalam wyzej, Szymcio ma czasami takie wybryki, ze spi 3 godziny. Moze dlatego, ze wczoraj za wiele nie pospal...
Aaaaa kupilismy to krzeselko, do ktorego podalas linka I udalo sie dyche taniej

Wlasnie przed chwila buszowalismy z mezem na ebayu. Kupilismy krzeselko do karmienia, kojec i chodzik. Juz jestem ich ciekawa
O wyyyyyy spryciarze Jakbym wiedziala to tez bym Wojtusia poprosila, zeby mi cos taniej utargowal

A pokaz linka do kojca i do chodzika???

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
I znów nie nadrobię
więc tylko krótko to co u nas nowego, bo padam
- wylazł ząbek - dolna jedynka, jeszcze nie cały, no ale upierdliwość młodego usprawiedliwiona,
- skończyliśmy wszystkie szczepienia na ten rok - uffff
- dostał uczulenia na brokuły

- dziś się nauczył włazić na schody
- i stawać w łóżeczku

To moje dziecko to jakiś killer jest nie nadążam...
a od 1. wracam do pracy
aaa... i w sobotę mamy chrzciny więc pewnie dopiero po weekendzie się pojawię

Buziaki dla wszystkich
Za zabek i nowe umiejetnosci Powodzonka na chrzcinach i w pracy!!!

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Castilia - to podajmy sobie dłonie. Ja też z wykształcenia (po UG) i z zamiłowania I ciągle uwielbiam czegoś się douczać, chociaż teraz nie mam czasu.
Hehehe no ja mam to samo i tez bym chetnie cos porobila, czegos sie douczyla. W styczniu planuje CELTE, ale nie wiem co z mi z tego wyjdzie. Zrobilam sobie Business English Certificate (Vantage) i dostalam A hehe i stwierdzilam, ze to bylo za proste i powinnam byla zrobic BEC Higher tyle, ze nie mialam za bardzo rozeznania jaki jest ten poziom trudnosci bo sie w ogole do tego nie przygotowywalam (wiadomo - zero czasu przy dziecku) no i tylko kierujac sie rozsadkiem stwierdzilam, ze jak sa 3 poziomy to nie bede od razu z motyka na slonce rzucac sie na ten najwyzszy poziom. W widac z tego powinnam byla

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
oki zalaczam jeszcze fotke z moja nowa fryzurka i zmykam spac bo jutro na 9 ide do pracy. Mam pierwsza Rade Pedagogiczna wiec trzymajcie kciuki
Bardzo ladna fryzurka, Krzys sie super bawi hehehe
Powodzenia na Radzie!!! Zawsze sie nudzilam na tym jak mops hehe
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:31   #2103
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

x-mila za postepy

Aldii

Pysiamn

Madziulka za krzesełko, kojec i chodzik. Jak przyjda pocchwal sie fotkami

U nas nocka ok, mimo przebijajacego zabkaCiekawe kiedy wkoncu wyjdzieBudził sie moze ze 2 razy, raz ja wstawałam

Sebus pełza po całym pokoju, mam na podlodze podgrzewacz i wyszlam sobie do toalety, a on do niego przypełzał i przewrócił i woda sie wylała...cały był do przebraniana szczescie ma w miare bezpieczny pokój, ale trzeba uwazac

U nas pogoda ładna, jak sie obudzi idziemy na spacerek

Miłego dnia!
Stary 2010-08-26, 10:05   #2104
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Filka - wybrałam nocnik z najmniejszą dziurą. Teraz Adamo siedzi jak na tronie i ma frajdę, bo odbija się nóżkami od podłogi i klapie pupą na tronik. Powiem tak, jak wyczuję odpowiedni moment, sadzam Adama, udaję, że duszę , on też zaczyna, no i wydusza kupolca (muszę uważać, żeby za bardzo się nie wczuwać w to duszenie, bo jeszcze coś ja wyduszę ... ). Moja krew Pisałam już, że przynajmniej w czymś przoduje na wątku!

Cytat:

i jeszcze fotki jak to synek sie ladnie bawi jak jest pod opieka taty

P.S. nie moge zalaczyc reszty fotek bo serwer przeciazony - bede probowac
No super

Cytat:
oki zalaczam jeszcze fotke z moja nowa fryzurka i zmykam spac bo jutro na 9 ide do pracy. Mam pierwsza Rade Pedagogiczna wiec trzymajcie kciuki
Synek podobny jest do Ciebie

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
a od czasu jak siedzi sama to ciągle tylko wszędzie by siedziała, taką przyjemność jej to sprawia, szaleniec mały

Moja ma to samo. Sama jeszcze nie siedzi trzeba ją podtrzymywać.

Cytat:

Ledwo żyje Julka miała dziś 7 podubek no i przed 5 rano chrapkę na zabawy... podczołgiwała się do taty i drapała go w plecy ... pomyślałam sobie oooo skubana wie co tatuś lubi ale potem sie kapnełam że ona chciała złapać swój cień który robił się ze wschodzacego słoneczka na taty plecach

Która to mi zazdrościła grzecznego dziecka Wczoraj cały dzień marudziła, spała tylko rano 9-11, ciągle do cycka chciała ....myślałam, że osiwieję Padłam przed 22. Dobrze, że nocka była spokojna.

Wczoraj podałam młodej zupkę marchewka z ryżem, jadła aż się jej uszy trzęsły Zjadła pół słoiczka.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:10   #2105
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Zebcia hehe wlasnie mialam Ci sie pytac, ze narzekasz, ze malo pospal, a tu napisalas 290 minut!!!

xmila za postepy i zabka. Trzymamy kciuki za chrzciny

pysia ojjj bidulko, tos sie nawstawala... Eeee tam lapala cien, zaczepiala tatusia
Szymek jak jestesmy na spacerku to jak pojawia sie cien wozka i nasz to strasznie sie wpatruje i jeszcze strasznie lubi jak sloneczko przez zaluzje swieci na podlodze. Zasuwa do tego jak maly samochodzik

Kamyk dobrze, ze z Paulinka lepiej

castilia niestety targowac sie nie da, a szkoda bo pewnie bysmy 2 dyszki taniej kupili. Wojtek to umie niezle, a wciska mi, ze nie potrafi Ten sprzedawca mial wystawione dwa po 69 i jedno za 59, sprawdzalismy i to samo, wiec nie bylo sie nad czym zastanawiac

A linki do kojca: http://cgi.ebay.at/Babybett-Laufstal...gs_Reisebetten

i do chodzika: http://cgi.ebay.at/Baby-Gehfrei-Karo...=Lernspielzeug

W przypadku kojca to jest akurat sofort-kaufen, ale sa tez licytacje. Wystarczy w wyszukiwarke wpisac laufstall.

blonde_hair kojec i chodzik takie jak wyzej (linki), ale jak przyjda to na zywo pstrykne foty

Dzis sie Szymkowi przestawilo i ju o 1 obudzil sie i zjadl cale mleczko, azs ie zdziwilam. A potem o 6, z tym ze nie zasnal od razu po 1 I znowu wygladam dzis

Oooo i wmiedzyczasie wyszlo slonko, a nie zapowiadalo sie....
Stary 2010-08-26, 10:14   #2106
gosbaj
Zadomowienie

No ja juz po Radzie, cale szczescie byla krotka bo potem bylo jakies szkolenie dla "wybrancow" i mnie w tym gronei nie bylo wiec o 10 sie juz zerwalam fajnei bylo tak zobaczyc wszystkich po takim czasie, oczywiscie wszyscy sie wypytywali o malego

Mam 18h +2h dodatkowe no i tylko raz mam na 8 a tak to na 11 badz 10. mogloby sie wydawac ze fajnie i jeszcze w tamtym roku bym sie z tego cieszyla ale teraz nie. i tak wstaje z malym o 6 wiec moglabym isc na 8 do roboty to przynajmniej bym szybciej konczyla. ale i tak nie jest zle bo najpozniej koncze o 13:30

No i musze chodzic do pracy juz do samego rozpoczecia. caly czas jakies rady albo praca w zespolach tak wiec od 9do 12 mnie nie ma
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:23   #2107
aldii
Zakorzenienie

Blonde pewnie dzisiaj sie przebije za pierwszego zebolka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 11:56   #2108
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
I znów nie nadrobię
więc tylko krótko to co u nas nowego, bo padam
- wylazł ząbek - dolna jedynka, jeszcze nie cały, no ale upierdliwość młodego usprawiedliwiona,
- skończyliśmy wszystkie szczepienia na ten rok - uffff
- dostał uczulenia na brokuły

- dziś się nauczył włazić na schody
- i stawać w łóżeczku

To moje dziecko to jakiś killer jest nie nadążam...
a od 1. wracam do pracy
aaa... i w sobotę mamy chrzciny więc pewnie dopiero po weekendzie się pojawię

Buziaki dla wszystkich
Ale postępy!!!!!!!!!! Z takimi iformacjami można wpadać na forum częściej!!!

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Fleurdelacour, ja mam nosidełko cybex I go. Cena masakra Ja kupiłam używane, a i tak dałam 200 zł. No i co... Miłosz nie przepada za takim transportem... A jak u Ciebie?
Ja mam nosidełko jakieś używane za pare groszy, ale obie go nie lubimy . Nie wiem czemu, ale dla mnie nie jest wygodne i mała też się wierci i nie chce "wisieć" Pomyślałam, zę może za tanie i nie wygodne, ale koleżanka kupiła za prawie 500 zł i młoda tez się krzywiła.

Cytat:

Ledwo żyje Julka miała dziś 7 podubek no i przed 5 rano chrapkę na zabawy... podczołgiwała się do taty i drapała go w plecy ... pomyślałam sobie oooo skubana wie co tatuś lubi ale potem sie kapnełam że ona chciała złapać swój cień który robił się ze wschodzacego słoneczka na taty plecach
Nawet nie chce myśleć, że moja kruszynka też się tak będzie budziła przy ząbkach :strach: Na razie budzi się coraz wcześniej. Kiedyś o 6, potem o 5 a teraz, dzisiaj 4:11!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Moja ma to samo. Sama jeszcze nie siedzi trzeba ją podtrzymywać.

Wczoraj podałam młodej zupkę marchewka z ryżem, jadła aż się jej uszy trzęsły Zjadła pół słoiczka.
Moja posiedzi troszkę, ale tak się rozgląda ze traci równowagę. hehehe ale ona starsza

Cytat:
No ja juz po Radzie, cale szczescie byla krotka bo potem bylo jakies szkolenie dla "wybrancow" i mnie w tym gronei nie bylo wiec o 10 sie juz zerwalam fajnei bylo tak zobaczyc wszystkich po takim czasie, oczywiscie wszyscy sie wypytywali o malego

Mam 18h +2h dodatkowe no i tylko raz mam na 8 a tak to na 11 badz 10. mogloby sie wydawac ze fajnie i jeszcze w tamtym roku bym sie z tego cieszyla ale teraz nie. i tak wstaje z malym o 6 wiec moglabym isc na 8 do roboty to przynajmniej bym szybciej konczyla. ale i tak nie jest zle bo najpozniej koncze o 13:30
Ja tez już po. Czyli masz 18 i 2 karciane???? Ja podobnie i też nie na ósmą . A ja nawet przed ciążą wolałam iść rano, nawet na 7:10 w szkole średniej (tylko wtedy uczniowie przychodzili w 30% frekwencji ) a potem mieć "wolne" popołudnie. Wolne jak nie miałam nic do poprawy, do przygotownia, skanowania itd

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:04   #2109
gosbaj
Zadomowienie

Kurcze ale Krzysiowi sie spanie wlaczylo. spi juz 3h juz przespal pore na mleczko no i teraz jak wstanie to juz mu obiadek dam tz spi po nocce a ja sie nudze
no

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Kancia tak 18 i 2 karciane, jeszcze musze wymyslec co z nimi zrobic. bo pewnie te kolka co byly w zeszlym roku to zostana a ja w tamtym roku nie zdazylam miec tej 1h. no wlasnie mam 2 razy na 10:45 a i tak pewnie o 6 bede wstawac z malym. i tylko bede sie bez sensu krzatac po domu bo mama bedzie wtedy przychodzic dopiero ok 10 zeby sie malym zajac.

No a jeszcze mam prywatna szkole 3 razy w tyg wiec dlatego wolalabym konczyc wczesnie zeby wczesnie tam jechac a tak to bede te 3 razy w tyg wracac do domu ok 16-17
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:33   #2110
aldii
Zakorzenienie

Mamuski z Warszawy cos dla was - http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko
"Jeszcze do piątku do godziny 18 do odbioru w Akademi LennyLamb wejściówki na targi"
Stary 2010-08-26, 13:43   #2111
Kancia
Zakorzenienie

gosbaj to chyba do kalki było

bylismy na rehabiitacji dzis Tomek był bardzo grzeczny i ładnie wspołpracował przez całe 45 min
pani rehabilitantka go pochwaliła bo zrobił bardzo duze postępy
teraz w domu mamy cwiczyć podpór do raczkowania ale ja juz wczesniej to robiłam tak samo z siebie wyszło
Stary 2010-08-26, 16:18   #2112
zebra666
Zakorzenienie

Kancia super! Oby tak dalej

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:45   #2113
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Fleurdelacour, ja mam nosidełko cybex I go. Cena masakra Ja kupiłam używane, a i tak dałam 200 zł. No i co... Miłosz nie przepada za takim transportem... A jak u Ciebie?
szkoda ze nie lubi, moze sie musi przyzwyczaic?

tez wybralam uzywke. na ebayu. tylko wersje 2go. dalam 35 funtow czyli niecale 200zl. nowe ogladalam w Pl to byly za 350. Liwii sie podoba szczegolnie jak plecy nosidelka sa zawiniete tak ze ma swobode patrzenia. za chusta nie przepadala, a tu mila niespodzianka. teraz ja troche po domu nosze, bo na rekach mi za ciezko. mam nadzieje , ze przy dluzszej podrozy jak bede leciec do Pl to jej sie nie znudzi

swoja droga zastanawia mnie czemu ona takie drogie. to chyba kwestia tego, ze sa dobrze wyprofilowane i maja duzy udźwig
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:48   #2114
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

bylismy na rehabiitacji dzis Tomek był bardzo grzeczny i ładnie wspołpracował przez całe 45 min
pani rehabilitantka go pochwaliła bo zrobił bardzo duze postępy
teraz w domu mamy cwiczyć podpór do raczkowania ale ja juz wczesniej to robiłam tak samo z siebie wyszło
za postępy

a ja dzisiaj z nudów () zrobiłam z kolorowych sztywnych kartonów A4 pudełeczka na pieniądze Jest pudełeczko podpisane Julia (i tutaj co miesiąc będzie wędrować 600zł bo tyle obliczyłam, że na Julkę nam trzeba), drugie pudełeczko to "telefony i szkoła" TŻ (łącznie 300zł - trochę z nadwyżką ), trzecie pudełeczko to "tygodniowy budżet dla nas" czyli jedzenie dla nas i inne pierdoły (225zł - tyle mi wyszło dzieląc 900zł na mies, które zostaje po odliczeniu opłat stałych). Jeszcze będą trzy pudełeczka, póki co nie mamy samochodu jeszcze kupionego ale jedno pudełko to będzie benzyna , drugie OC i ostatnie to będzie to co się zresztuje ze wszystkich pudełeczek po miesiącu Plan jest taki, że każdego 25 dnia miesiąca będę uzupełniać odpowiednio pudełka, wyjmować to co zostanie i odkładać Oby tylko nie brakło ale nie powinno

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:06   #2115
blonde_hair
Zakorzenienie

Kancia

Dziewczyny jestem wsciekła!!!!!
Prosze o pomoc te które nosza okulary

Otóz 2 tyg temu niewiem jakim cudem odkleiła mi sie oprawka od szkla...a ze lubie te okulary poszlam do optyka(dodam, ze w UK), ze tu sa temp ludzie to wiedziałam, ale ze az tak to nieale do sedna...
zaniosłam te okulary do optyka, babka mowi, ze onio na miejscu nie robia ze musza wyslac, ok, nie zmartwiłam sie, bo mam jeszcze inne okulary...czekałam tydzien..nic zero odezwu...poszłam, pytam, to mówi, ze jeszcze im nie przyslali...dzis do mnie zadzwonila babka i poszlam...o mało zawału nie dostałam jak zobaczylam moje okularyskleili, ale zeszła farba w tym miejscu gdzie kleili a to na samym srodku, oprawki mam ciemne, a teraz sa w jednym miejscu srebrne- swieci na kilometr
teraz mam pytanie- czy da sie dokupic oprawki do szkieł? Bo szkła zawsze robia pod konkretny model oprawek. Szkoda mi tych szkieł, bo one sa z fotochromem i nie były tanieChyba, ze znajde identyczne, ale dosc dawno je kupowałam
Jessu jestem tak zla, ze sie w d...ugryze
Co za tempaki
Stary 2010-08-26, 17:28   #2116
wyderka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
teraz mam pytanie- czy da sie dokupic oprawki do szkieł? Bo szkła zawsze robia pod konkretny model oprawek. Szkoda mi tych szkieł, bo one sa z fotochromem i nie były tanieChyba, ze znajde identyczne, ale dosc dawno je kupowałam
Jessu jestem tak zla, ze sie w d...ugryze
Co za tempaki
Blonde ja tez jestem okularnicą i mnie się wydaje że dokupienie oprawek do konkretnych już szkieł jest praktycznie niemożliwe...:-(chyba że identyczne oprawki;P bo wiadomo że szkła są potem doszlifowywane dokładnie pod wymiar konkretnej oprawy nie odwrotnie..

rozumiem Twój ból kochana....faktycznie pracują tam jakieś tempaki
jak można w ogole taka naprawę uznać za fachową i oddać klientowi zniszczone okulary...
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:34   #2117
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
Blonde ja tez jestem okularnicą i mnie się wydaje że dokupienie oprawek do konkretnych już szkieł jest praktycznie niemożliwe...:-(chyba że identyczne oprawki;P bo wiadomo że szkła są potem doszlifowywane dokładnie pod wymiar konkretnej oprawy nie odwrotnie..

rozumiem Twój ból kochana....faktycznie pracują tam jakieś tempaki
jak można w ogole taka naprawę uznać za fachową i oddać klientowi zniszczone okulary...
własnie wiem, ze szkła robia pod konkretne oprawki...kurcze...mam nadzieje, ze cos sie uda choc tez w ta watpie...normalnie wsciekla jestem, ze tam je zaniosłam( za miesiac bede w Pl)
a mam takie dobre szkła...i drogie te okulary były
Bede próbowac wszystkiego...

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-08-26 o 17:37
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:46   #2118
aldii
Zakorzenienie

Kancia
Olivia swietny plan
Stary 2010-08-26, 19:17   #2119
Kancia
Zakorzenienie

blonde trzeba było łosiom nie zapłacić kurcze szkoda, a nie da się tego jakos podmalowac nie wiem markerem albo cuś
ja zawsze robie okulary w tym samym miejscu własnie w razie jakiejś "przygody"

dzięki za oklaski a dziś go przyłapałam jak się przesuwa po dywanie, może jeszcze chwila i ruszy z miejsca bo sie strasznie denerwuje, ze nie umie się przesunąc
Stary 2010-08-26, 20:07   #2120
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
blonde trzeba było łosiom nie zapłacić kurcze szkoda, a nie da się tego jakos podmalowac nie wiem markerem albo cuś
ja zawsze robie okulary w tym samym miejscu własnie w razie jakiejś "przygody"

dzięki za oklaski a dziś go przyłapałam jak się przesuwa po dywanie, może jeszcze chwila i ruszy z miejsca bo sie strasznie denerwuje, ze nie umie się przesunąc
wiesz ona mi tłumaczyła, ze reklamacji nie uwzglednia, bo te oprawki nie były kupowane od nich( w ogóle, dziwnie na nie patrzyła i sie pytala skad)
Ona mi gadał, ze mam sobie markerem zamalowac, albo lakierem do paznokciale to bedzie widac, bo nigdy w odcien nie trafie, a te oprawki sa takie jakby matowe, a nie błyszczace
Ja tez zazwyczaj naprawiam okulary tam gdzie kupuje, ale pokusilo mnie, zeby je miec juz( a ona mi mówiła, ze w 2 dni zrobia- czekałam 9 dni roboczych) a za 3 tyg lece do Polski. Teraz sobie pluje w brode, ze mogłam poczekacno ale cóz juz za pozno. Jak bede w Pl to pójde do tego optyka gdzie je kupowałam, moze beda identyczne oprawki, a jak nie to musze kupic nowe okulary, tylko pewnie nie pozwole juz sobie na te szkła przyciemniane
Ach normalnie mam dola dzis

Dobra nie smece

Sebus dzisiaj był kapany szybciej niz zwykle, bo strasznie marudził
Musialam dac mu czopka i po kapieli zaraz usnałMam nadzieje, ze nie bedzie sie czesto budzil w nocy
Przebija mu sie dolna jedynkaJest juz wyczuwalna palcem
Juz ma pierwszego zabka

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:18
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:14   #2121
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

A co tu dzis tak cicho.... Tak malo do nadrabiania....

Kancia za rehabilitacje, zuch Tomcio

olivia super pomysl

blonde_ hair no co za matoly Chyba by mnie roznioslo Oby tylko udalo sie dopasowac oprawke do szkiel
za zabalka

Szymek juz trzeci dzien z kolei konczy swoje spanie w dzien o 15 i potem dopiero zasypia po kapieli, czyli po 20. A tak marudzi, ze szok. Widze, ze ma napuchniete dziaselka u gory, wiec ida kolejne zabki

Ide zaraz do lazienki, depilacja, a potem malowanie pazurkow Bo jutro nie bedzie czasu, spakowac sie trzeba, bo na weekend do Polski
Stary 2010-08-26, 20:23   #2122
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka miłego pobytu

Blonde masakra...ale ja bym zamalowała czymś...jak radzi Kancia

Stary 2010-08-26, 20:35   #2123
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

bylismy na rehabiitacji dzis
zuch chłopak.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Przebija mu sie dolna jedynkaJest juz wyczuwalna palcem
Juz ma pierwszego zabka

Madziulka, szerokiej drogi i udanego pobytu

U nas dzisiaj też dzień marudkowy, ale mniejszy niż wczoraj.
Czy wasze dzieci też miały taki okres, że pluły? Luiza od 3 dni robi takie brrrr ze śliną i pieni się, jakby wściekliznę miała

Luiza

Stary 2010-08-26, 20:42   #2124
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

U nas dzisiaj też dzień marudkowy, ale mniejszy niż wczoraj.
Czy wasze dzieci też miały taki okres, że pluły? Luiza od 3 dni robi takie brrrr ze śliną i pieni się, jakby wściekliznę miała

tez i nadal tak jest

Madziulka miłej podrózy i udanego weekendu

Zebra niewiem, narazie jestem za bardzo zla na te oprawki, zeby cos przy nich kombinowacAle moze spróbuje bo i tak juz z nich nic nie bedzie...
Stary 2010-08-26, 20:48   #2125
zebra666
Zakorzenienie

Bydgoszczanka Piotruś nawet łapie mnie paszczą i robi brr plując mi w ręke np. i słychać takie pierdzenie i jeszcze pokazuje język. Dzisiaj w autobusie chłopak się do niego uśmiechał a on mu językoczywiście z uroczym chochliczym uśmieszkiem.

Stary 2010-08-26, 21:18   #2126
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Dzięki dziewczyny. Czyli kolejna umiejętność za nami

Luiza

Stary 2010-08-26, 21:20   #2127
Sensuel
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki

Nie było mnie trochę stron temu,ale mam klasyczny brak czasu na wizaż.Czasami jeszcze na smaczny zajrzę,a to wszystko.Obowiązki domowe + 2 dzieci to normalnie ciężka orka jak dla mnie.Czas dopiero wieczorem,ale z ręką na sercu nawet na maile jeszcze od kilku dni nie odpisałam znajomum

U nas nic nowego.Dennis rośnie i tyje.Kupuję mu obiadki które wiem,że lubi i z jedzeniem na razie nie ma jakiś większych problemów.Poza tymzaczął tyłek podnościś na czworakach,ale nogi prostuje.Dzisiaj to zauważyłam ,także nowa umiejętność.

Oskar....sra w gacie nadal,a raczej w pampersa.Byłam na spotkaniu wczoraj z pedagogiem także dowiedziałam się,że....Oskara uwagę znowu pochłonęło cos innego.Zaczął mówić więcej po duńsku (na urlopie od miesiąca jest jego opiekunka polska) co mnie mega cieszy.Druga sprwa to taka,że zaczął się też od miesiąca integorowac z dziećmi.Już nie tylko obserwuje z boku,ale bierze udział w zabawach.Zaczął interesować się muzyką,śpiewa nawet coś tam .A nienawidził muzyki.Jak coś grało lub śpiewało to fisiował i płakał.Także gigantyczna zmiana.
I to włąśnie odciągnęło jego uwagę od kupy.Ale ta pedagog zagawarnotała mi (nie wiem jakim cudem),że za 2 miesiące nie będzie już problemu z kupą.Ja mam mu pampka zakładać i nie zauważać tego,że on robi w pampersa a nie na kibelek.Nie robić z tego jakiegoś hallo,nie krzyczeć itp.Zobaczymy co będzie się działo.Mam nadzieję,że ona wie co mówi,bo jak nie

Do chrzcin mam już kupioną sukienkę dla Dennisa ,wstążkę,body i rajstopki + buciki.Czapeczki tylko nie mam .Dla siebie też kupiłam co nie co .

A to są linki do filmików z Dennisem

Link do filmu nr.1
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=7ng0MNRE

Link do filmu nr. 2
http://wyslijplik.pl/download.php?sid=HSkFaqXE

Od 1.09 pewnie zniknę znowu,bo musze chatę doprowadzić do porządku bo goście 10.09 przyjeżdżają na Chrzciny.
Stary 2010-08-27, 06:32   #2128
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel gratuluje umiejętności i powodzonka na chrzcinachh życze

Stary 2010-08-27, 08:08   #2129
aldii
Zakorzenienie

Blonde
Bydgoszczanka
Sensuel

Moja cora mnie wczoraj po raz pierwszy ugryzla,tymi swoimi 2 kielkami
Stary 2010-08-27, 08:26   #2130
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

zebra, bydgoszczanka, blonde dzieki
Szkoda, ze na tak krotko, ale zawsze to cos Chociaz bedzie znowu latanina, bo mamy zalatwienia. Nawet na kurs tanca idziemy Przypomne sobie co nieco... brakuje mi czasami treningow...

bydgoszczanka ojjj Szymek pluje i to jak Ale najlepsze jest jak zatrzymuje sie w pozycji na czworaka, robi brrr, albo banki ze sliny i robi sie wielkaaa sliniana kaluza A potem to rozmazuje lapka

sensuel za postepy i kciukasy za chrzciny. A pochwal sie co Ty sobie kupilas

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości