Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 10:50   #4291
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

dziewczyny jeszcze jedno pytanie i na dzisiaj dam Wam spokój czy ten olej parafinowy to taki z apteki???
http://www.*******/apteka/p1267-Ment..._Farmina_125_g to się nada??

ehh wykropkowało mi...ale chyba wszyscy wiedzą jaka to apteka.
Taki jest opis:
Skład: (100 g):
Parafina ciekła 99,9 g, olejek mięty pieprzowej 100 mg.

Wskazania W zaparciach, zwłaszcza chronicznych, jako środek przeczyszczający.

Dawkowanie: Doustnie od 1 do 3 łyżek stołowych na noc lub rano na czczo.

Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu, długotrwałe bóle brzucha o nieustalonej przyczynie.

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-08-26 o 10:51
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:51   #4292
Katarzynaprawie50
Przyczajenie

Jak mam problem z sedesem, to wypijam herbatkę Elanda (czerwone opakowanie), smaczna i pomaga

165 cm 48 lat
start 25.07 82,1 wg Dukana 65 ( mój sen 62....)
I faza -3,4
od 01.08 II faza
20.08 - 1,9
22.08 +1
26.08 stan bez zmian 77.8
Katarzynaprawie50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:55   #4293
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi3ek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Pierwsze koty za płoty i zaczynam 2-gi dzień uderzeniówki ( I faza)
Spadeczek -1,1kg jupi!!! a żarłam wczoraj jak opentana i to o 22:00 :O Idę sobie zrobić serniczka na wieczór i jakies inne czary wogóle jeść nie chce mi się tak mega mega, ale wieczorem miałam chcice na czekoladę taką wielką, że myślałam, że zwariuję :PP
wow! ale ci zazdroszcze, u mnie waga nic a nic nie drgnela a jutro kontrolne wazenie u dietetyczki....zobaczymy czy chociaz tamtejsza waga bedzie dla mnie litosciwsza,bo tak mi sie chocby -700gram marzy

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
hello

ja ostatio bardzokiepsko sie czulam i mialam nie fajne wyniki morfologii wiec poszlam do lekarza... powiedziala ze to od diety :/ co mnie podlamalo ale postanowilam ze bede brac suplementy jesc wiecej warzyw na PP jeszcze troche poczekam schudne i bedzie ok... ostatnio waga pokazala - 8,5kg ( i to na pw) i bylam szczesliwa... a dzis rano - na 4 dniu PP!!!!!!!!!!!!!!!! waga pokazala wzrost o ok. 4kg humor mam tak z****** ze az mi sie plakac chce - ja rozumiem kg albo dwa ale 4? jestem w trakcie owulacji nie przed @... przestrzegam diety (( plakac mi sie chce
Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
ale ja bym chciala jeszcze z 15kg schudnac mam zapalenie tarczycy - Hashimoto ktore napewno ma swoj udzial w moim zlym samopoczuciu na tej diecie ale ja nie wyobrazam sobie znow tyc nie poradze sobie psychicznie - mialam juz kiedys zaburzenia odzywiania... ciezko mi
Kochana glowa do gory! wiem,ze latwo pisac,ale sama przez to przechodzilam. Mam niedoczynnosc, ale w formie zblizonej do Hasi- moja tarczyca sama sie niszczy,tyle,ze nie wystepuja przeciwciala,wiec proces jest nieco wolniejszy I z vwlasnego doswiadczenia wiem,ze taki gwaltowny skok wagi to rekacja obronna organizmuKilka dni i wszystko wroci do poprzedniego stanumocno w to wierze i trzymam kciuki za ciebie!!!! p.s. mnie przy duzych zastojach wody w organizmie dietetyczka polecila picie herbat moczopednych,a jak nie dziala to doraznie biore delikatne srodki moczopedne... moze na poczatek zaparz np. napar z pokrzywy i zobacz czy czasem ta woda nie zacznie szybciej schodzic?

Edytowane przez aniser
Czas edycji: 2010-08-26 o 10:57
aniser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:55   #4294
mirkaaa
BAN stały

Witjacie dziewczynki

Ja poprosze o kare i baciki odrazu na dzien dobry
wczoraj poleglam na polu walki
wypilam 2 piwa i zjadlam kabanosa niewiadomego pochodzenia
A wszytsko przez to ze spotkalam sie z moja przyjaciolka po bardzo dlugim czasie mialysmy tyle do nadrobienia gadałysmy pol nocy i piwkowałysmy
I tym sposobem mam dzisiaj wzrost +0.2kg!
Balam sie w ogole dzisiaj spdne z wagi rano ale naszczescie nie bylo tak najgorzej. Co nie zmienia faktu ze owych wyjatkow juz robic nie bede

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
gdzieś tu jest przepis na chlebek Agnese, ewentualnie mogę przesłać na pW bo skopiowałam, jest o tyle lepszy od powyższego że nie ma w nim skrobii i można zjeść więcej niż 2 kromki dziennie
moglabys tez i mi podac ten przepisik

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
można siemie
no nie gadaj? naprawde mozna sieminie?
przeciez z lnu robi sie olej
i jakby nie patrzec to tluszcz?
sa jakies ograniczenia?
A pestki z dyni tez mozna
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:55   #4295
sinioritag
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
ja 12 dnia mialam -5,5, 15 dnia - 8,5 i mniej wiecej od tamtej pory nic nie schudlam :Pa to byl 23 lipiec
wiec zastoje to ja znaaaam.
eee no to mnie pocieszyłyście Na 65 to ja też mogła bym mieć zastój Czyli trzeba się szykować na wielkie STOP! I dopiero martwić.
A teraz euforrrrrrria
75,0 -> 74,5 -> 74,2 -> 73,8 -> 73,2 -> 72,7 -> 71,5 -> 70,3 -> 69,7 -> 69,1 -> 68,8 -> 68,2
Faza III
Utrwalam już

Cel 65kg
sinioritag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:56   #4296
bzyczka1
Zakorzenienie

moczopędny jest też rumianek.

Nasz skarb
Stary 2010-08-26, 10:59   #4297
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
właśnie wstawiłam chlebek do piekarnika już się go nie mogę doczekać. Dziewczynki mam pytanie o sałatkę z paluszkami krabowymi. kilka dni temu któraś z was podawała taką jedną z jajkiem i nie zapisałam jej a dziś mam ostatni dzień I fazy miałam pociągnąć do jutra, ale chcę iść trybem 4/3 bo mi najbardziej odpowiada- weekendy warzywne inaczej bym poległa.

Poza tym za tydzień wyjeżdzamy na 3 dni nad morze i muszę sobie przygotować przekąski, chlebek, ciasteczka.... żeby mnie nie kusiło już zapowiedziałam mężowi, że obiadki jemy tam gdzie będzie rybka grillowana lub pieczona bo inaczej nie przejdzie :P

może też podsuniecie jakieś pomysły co na te 3 dni sobie przygotować? żebym tylko brała i jadła, bez zabawy...
Paluszki krabowe, czyli surimi??
Kiedyś pytałam o nie. Niby pisze, że możemy jeść surimi, ale one mają cukier - to wolno, czy nie wolno?

Jeśli masz lodówkę podróżną, to uduś kawałki kurczaka w przyprawach, czy gyrosie i weź ze sobą w plastikowym pudełku. Na zimno też dobre. Możesz zabrać wieśniaki i rybę wędzoną, ale jesli nie masz lodówki, to tylko na jeden dzień się zapakuj i sprawdź w internecie,czy w pobliżu masz sklep np. z wieśniakiem. Jeśli macie grila i możecie go wziąć ze sobą do samochodu, to na miejscu możesz robic sobie grilowany drób, czy ryby.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kobietki, a co z Kochakiem?? Już jej chwilę tu nie widzę? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:03   #4298
bzyczka1
Zakorzenienie

Wiewiórka przypadkiem nie bierz ze sobą ryby wędzonej nad morze tak jak to radzi Rumcia to tak jakby brać swój prysznic na basen przecież tam tego mnóstwo. Na upartego możecie kupić na miejscu grill, jednorazowy albo taki okrągły tani i grillować sobie rybki jak tam gdzie jedziecie jest port rybacki.

Nasz skarb
Stary 2010-08-26, 11:03   #4299
Katarzynaprawie50
Przyczajenie

Wczoraj ostatni dzień PW śniadanie: dwie (małe)kromki chleba dukanowego z wędliną z indyka, pomidor, ogórek, kawa z mlekiem 0,5%, II sernik na zimno z serka homogenizowanego z żelatyną, obiad klopsiki z chudej wołowiny z kapustą włoską i małosolny ogórek, podwieczorek nie dałam rady, kolacja jogurt naturalny Aktivia i sałatka z czerwonej papryki pomidora i ogórka. dzisiaj zaczęłam P sniadanie 2 jajka z tuńczykiemw sosie własnym + chlebek dukanowy, reszte pomyśle (ryba w foli, serowo jajowa pianka na podwieczorek...)
Nie używam wogóle mleka w proszku, kakao jak do d0 tej pory to 2 łyżeczki, do sernika i chleba dodaje skrobię kukurydzianą). Więcej grzechów nie pamiętam....
od 01.08 II faza
20.08 - 1,9
22.08 +1
26.08 stan bez zmian 77.8[/QUOTE]

Edytowane przez Katarzynaprawie50
Czas edycji: 2010-08-26 o 11:13
Katarzynaprawie50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:04   #4300
zlotqo
Zadomowienie

witajcie dziewojki!
melduję, że po moim wczorajszym nocnym obżarstwie zaliczyłam spadek -600g waga w końcu pokazała mi to 71 kg cieszę się niezmiernie i nabrałam nowej życiowej energii dzisiaj
idę robić śniadanie a w między czasie poczytam co napisałyście

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:04   #4301
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość

sa jakies ograniczenia?
no właśnie dlatego się zastanawiałam... i nadal mam wątpliwości

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:06   #4302
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Witjacie dziewczynki

A wszytsko przez to ze spotkalam sie z moja przyjaciolka po bardzo dlugim czasie mialysmy tyle do nadrobienia gadałysmy pol nocy i piwkowałysmy
Balam sie w ogole dzisiaj spdne z wagi rano ale naszczescie nie bylo tak najgorzej. Co nie zmienia faktu ze owych wyjatkow juz robic nie bede
Jak mogłam pić to nie piłam, a jak nie mogę, to mnie ciągnie. Na razie się nie poddaję, ale kto wie.
+200g to nie kilogram upiekło Ci sie, oby tylko szybko zaczęło spadać.

Stary 2010-08-26, 11:07   #4303
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Witjacie dziewczynki

Prosisz i masz a teraz idź w pokoju i nie grzesz więcej
Stary 2010-08-26, 11:08   #4304
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Kiedyś pytałam o nie. Niby pisze, że możemy jeść surimi, ale one mają cukier - to wolno, czy nie wolno?

Jeśli masz lodówkę podróżną, to uduś kawałki kurczaka w przyprawach, czy gyrosie i weź ze sobą w plastikowym pudełku. Na zimno też dobre. Możesz zabrać wieśniaki i rybę wędzoną, ale jesli nie masz lodówki, to tylko na jeden dzień się zapakuj i sprawdź w internecie,czy w pobliżu masz sklep np. z wieśniakiem. Jeśli macie grila i możecie go wziąć ze sobą do samochodu, to na miejscu możesz robic sobie grilowany drób, czy ryby.
tak surimi

lodówkę mam i pewnie ją zabiorę, bo grill odpada- mąż zwariuje chociaż może na kolację.... tam na miejscu jest do dyspozycji

a sklep... hmmm wiesz może zwykły wieśniak to i się znajdzie ale jakoś pewności nie mam

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
Stary 2010-08-26, 11:10   #4305
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Kobietki, a co z Kochakiem?? Już jej chwilę tu nie widzę? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
wszystko z nią ok, tylko ma duuuzo pracki
ale żyje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 11:12   #4306
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny jeszcze jedno pytanie i na dzisiaj dam Wam spokój czy ten olej parafinowy to taki z apteki???
http://www.*******/apteka/p1267-Ment..._Farmina_125_g to się nada??

ehh wykropkowało mi...ale chyba wszyscy wiedzą jaka to apteka.
Taki jest opis:
Skład: (100 g):
Parafina ciekła 99,9 g, olejek mięty pieprzowej 100 mg.

Wskazania W zaparciach, zwłaszcza chronicznych, jako środek przeczyszczający.

Dawkowanie: Doustnie od 1 do 3 łyżek stołowych na noc lub rano na czczo.

Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu, długotrwałe bóle brzucha o nieustalonej przyczynie.
Jak chcesz miętowy to kup miętowy, ale wtedy nie zrobisz z niego sosu vinaigrette :P Ja mam taki bez smaku. Na początku często korzystałam do tego sosu zwłaszcza a teraz stoi i się kurzy Wbrew opiniom nie jest to trucizna ani nic z tych rzeczy, o ile nie przyjdzie Ci do głowy tego podgrzewać w jakikolwiek sposób

Cytat:
Napisane przez Katarzynaprawie50 Pokaż wiadomość
Jak mam problem z sedesem, to wypijam herbatkę Elanda (czerwone opakowanie), smaczna i pomaga

165 cm 48 lat
I faza -3,4
od 01.08 II faza
20.08 - 1,9
22.08 +1
A czy ta herbatka ma senes co rozleniwia jelita?

Cytat:
Witjacie dziewczynki

moglabys tez i mi podac ten przepisik

sa jakies ograniczenia?
Pestek z dyni raczej nie, a siemię odtłuszczone produkuje Oleofarm i niektórzy sobie to zapodają - ja nie. A Ty mi musisz powiedzieć jakim cudem wychylasz kielonek aloesu rano na czczo bo ja dziś walczyłam ze sobą żeby pół w siebie wlać...a mam aloes z Oleofarmu...- aha buzia mi sie poprawiła, dziekuje

I masz tu baciory:

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
moczopędny jest też rumianek.
Ta dieta sama w sobie jest moczopędna, więc wspomagaczy nam nie trzeba :P Jedynie przyda się pokrzywa do oczyszczania nerek

Cytat:

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Dukan łaskawie zezwolił na surimi od czasu do czasu ale takie co on ma na myśli to rzadko występuje w PL i jest DROOOGIE - w sensie mało cukru i skrobii, duuużo kraba/ryb.

Cytat:
witajcie dziewojki!
melduję, że po moim wczorajszym nocnym obżarstwie zaliczyłam spadek -600g waga w końcu pokazała mi to 71 kg cieszę się niezmiernie i nabrałam nowej życiowej energii dzisiaj
brawa dla pani
Stary 2010-08-26, 11:12   #4307
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katarzynaprawie50 Pokaż wiadomość
Wczoraj ostatni dzień PW śniadanie: dwie (małe)kromki chleba dukanowego z wędliną z indyka, pomidor, ogórek, kawa z mlekiem 0,5%, II sernik na zimno z serka homogenizowanego z żelatyną, obiad klopsiki z chudej wołowiny z kapustą włoską i małosolny ogórek, podwieczorek nie dałam rady, kolacja jogurt naturalny Aktivia i sałatka z czerwonej papryki pomidora i ogórka. dzisiaj zaczęłam P sniadanie 2 jajka z tuńczykiemw sosie własnym + chlebek dukanowy, reszte pomyśle (ryba w foli, serowo jajowa pianka na podwieczorek...)
Nie używam wogóle mleka w proszku, kakao jak do d0 tej pory to 2 łyżeczki, do sernika i chleba dodaje skrobię kukurydzianą). Więcej grzechów nie pamiętam....

165 cm 48 lat
I faza -3,4
od 01.08 II faza
20.08 - 1,9
22.08 +1
Dziewczyny radzą, żeby na PW śniadania i obiady były czysto białkowe, pozostałe z warzywami.
WG mnie zjadłaś mało. Mało miesa, dużo węgli, bo jogurty, chlebek i warzywa głównie. Tylko dwie rzeczy Ci zaznaczyłam, które mają więcej białka, z czego wędlina też kto wie ile go nie ma.

poprawiam bo się pomyliłam
miało być tak:
Dziewczyny radzą, żeby na PW śniadania i kolacje były czysto białkowe, pozostałe z warzywami.

Edytowane przez rumcia1
Czas edycji: 2010-08-26 o 16:56
Stary 2010-08-26, 11:14   #4308
plywok
Zakorzenienie

dziewczyny jako że odczuwam brak słodkiego. zakupiłam sobie słodzik i planuję zrobić dukanowską nutelle. jednak pojawia mi się problem. kupiłam w tabletkach. a tam piszę, że mam dac 3 czubate łyżki. i co zrobić w tymi tabletkami? rozpuscić w czymś czy może mam zmielić w młynku?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:19   #4309
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
witajcie dziewojki!
łaaaaa jak Ty to robisz
pieknie złotko pieknie
tak trzymaj a mi zapodaj przepisa anges na chlebek bom ochoty nabrala

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
no właśnie dlatego się zastanawiałam... i nadal mam wątpliwości
ja tak samo
az mnie w fotel wbilo jak to przeczytalam, przeciez len to sam tluszcz

Cytat:
Jak mogłam pić to nie piłam, a jak nie mogę, to mnie ciągnie. Na razie się nie poddaję, ale kto wie.
+200g to nie kilogram upiekło Ci sie, oby tylko szybko zaczęło spadać.
no zebys wiedziala, upieklo sie
spodziewalam sie jakiegos kilogramowego wzrostu a tu 0.2
ja to ogolnie niepijaca jestem rzadko mi sie zdarza ale sie niestety zdarza

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Prosisz i masz a teraz idź w pokoju i nie grzesz więcej
tego mi trzeba bylo
juz teraz poslusznie wracam na wlasciwoa droge
Dzieki siostro hehe

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość

Pestek z dyni raczej nie, a siemię odtłuszczone produkuje Oleofarm i niektórzy sobie to zapodają - ja nie. A Ty mi musisz powiedzieć jakim cudem wychylasz kielonek aloesu rano na czczo bo ja dziś walczyłam ze sobą żeby pół w siebie wlać...a mam aloes z Oleofarmu...- aha buzia mi sie poprawiła, dziekuje

I masz tu baciory:
no wlasnie tak cos czulam w kosciach ze to nie przejdzie
cholera no nic - dam rade

Co do aloesu to fakt jest obrzydliwyyyy
ale ja juz sie przyzwyczailam, pije go i nawet juz nie mysle o tym ze jest niedobry
I nawet nie wiesz jak sie ciesze ze moglam pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 11:20   #4310
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
dziewczyny jako że odczuwam brak słodkiego. zakupiłam sobie słodzik i planuję zrobić dukanowską nutelle. jednak pojawia mi się problem. kupiłam w tabletkach. a tam piszę, że mam dac 3 czubate łyżki. i co zrobić w tymi tabletkami? rozpuscić w czymś czy może mam zmielić w młynku?
Możesz je rozkruszyć łyżką, ale nie daj tyle ile tego proszkowego, bo tabletki są słodsze. 3 czubate łyżki słodziku to 6 - 8 łyżek cukru, czyli ok 8 tabletek

-----

Kiedyś używałam tabletek nawet dp pieczenia, ale tych na cyklaminianie. Jeśli Twoje tabletki mają aspartam, to na nich nie piecz.

Edytowane przez rumcia1
Czas edycji: 2010-08-26 o 11:22
Stary 2010-08-26, 11:26   #4311
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz je rozkruszyć łyżką, ale nie daj tyle ile tego proszkowego, bo tabletki są słodsze. 3 czubate łyżki słodziku to 6 - 8 łyżek cukru, czyli ok 8 tabletek
dziekuje

a myśliscie, że mogę właśnie powiedzmy zamiast tych trzech łyżek słodziku stosować jedną łyżke zwykłego cukru?
bo jednak po spróbowaniu pierwszy raz w życiu słodzika stwierdzam, że jest dla mnie ochydny

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

-----

Kiedyś używałam tabletek nawet dp pieczenia, ale tych na cyklaminianie. Jeśli Twoje tabletki mają aspartam, to na nich nie piecz.
no właśnie mają. w domu zauważyłam. czyli do pieczenia się nie nadają? i tak chciałam z tego zrobić jedynie nutelle. herbatę piję gorzką bez problemu.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:31   #4312
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:

tego mi trzeba bylo
juz teraz poslusznie wracam na wlasciwoa droge
Dzieki siostro hehe
Mi też sie zdarza grzeszyc i takie biczowanie pomaga co nie Polecam sie na przyszłość Chociaż może lepiej nie, bo teraz to juz bezgrzesznie prosze dukać
Stary 2010-08-26, 11:32   #4313
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
dziekuje

a myśliscie, że mogę właśnie powiedzmy zamiast tych trzech łyżek słodziku stosować jedną łyżke zwykłego cukru?
bo jednak po spróbowaniu pierwszy raz w życiu słodzika stwierdzam, że jest dla mnie ochydny

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

no właśnie mają. w domu zauważyłam. czyli do pieczenia się nie nadają? i tak chciałam z tego zrobić jedynie nutelle. herbatę piję gorzką bez problemu.
Dla mni też jest ochydny i nawqet niektóre serniki zmuszam się, żeby zjeść, mimo, że mam teraz ten do pieczenia. Kawy, herbaty tez pije gorzkie. Co do cukru wszyscy powiedzą Ci, że nie. Natomiast moja ciotka używa cukru 1 łżeczkę do kawy na dzień i tyle. Nie piecze smakołyków, je poza tym dukanowo i chudnie. No ale to ona - waży 80 kg i ma wzrostu 176cm. Jej ta 1 łyżeczka nie przeszkadza, ale niby Nie wolno cukru.

Stary 2010-08-26, 11:34   #4314
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
łaaaaa jak Ty to robisz
pieknie złotko pieknie
tak trzymaj a mi zapodaj przepisa anges na chlebek bom ochoty nabrala

staram się dużo jeść i nie chodzić głodna na ostatnich PW miałam chwilowy zastój, ogólnie już od początku diety, czyli po 24 dniach schudłam 6,5 kg

zaraz na PW wyślę Ci przepis

oczywiście gratuluję spadeczków wszystkim no i czarownico nie martw się, może to tylko jakaś niegroźna przypadłość. uczy do góry

dzisiaj nabrałam wielkiej ochoty na kakao z rana ale zrobiłam inaczej, podgrzałam szklankę mleka i zalałam nim niecałą łyżeczkę kawy rozp. i wsypałam duuużo słodzika... jezu, niebo w gębie

Stary 2010-08-26, 11:35   #4315
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Mi też sie zdarza grzeszyc i takie biczowanie pomaga co nie Polecam sie na przyszłość Chociaż może lepiej nie, bo teraz to juz bezgrzesznie prosze dukać
oka dzieki za pomocna dlon hehe
ale cos z w tym jest troche tylek popiecze i odrazu sie odechciewa grzeszyc
Stary 2010-08-26, 11:37   #4316
wiewiorka07
Raczkowanie

co do rybek to wędone oczywiście kupię na miejscu świeże

a ten chlebek Agnese jest..... jakby to powiedzieć.....

przepyszny!!!!!

co prawda ja delikatnie go zmieniłam bo nie miałam serka do serników zamiast tego dałam ser w kostce, wieśniaka i serek homo, do tego jogurt maly i troszkę wody, żeby konsystencja była podobna. Z dodatków wrzuciłam ciutke soli ziołowej, duuużo kmniku- bo go uwielbiam i troszkę czosnku. to jest mój nr 1. świetny zaychacz

czas w to uwierzyć
Stary 2010-08-26, 11:40   #4317
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:

oczywiście gratuluję spadeczków wszystkim no i czarownico nie martw się, może to tylko jakaś niegroźna przypadłość. uczy do góry
Stary 2010-08-26, 11:40   #4318
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
staram się dużo jeść i nie chodzić głodna na ostatnich PW miałam chwilowy zastój, ogólnie już od początku diety, czyli po 24 dniach schudłam 6,5 kg

zaraz na PW wyślę Ci przepis
Dziekuje ja Tobie bardzo ja

Ja wlasnie piers z kuraka na ostro wlozylam do pieca i obiadek sie robi, bom juz glodna i to niezle. Tak w ogole wkoncu jutro PW bo juz papryka pomidory i cukinnie mnie wolaja zebym je zjadla, bedzie pizza jak sto piecdziesiat
Stary 2010-08-26, 11:46   #4319
CzarnaKropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amakkk Pokaż wiadomość
No i teraz spowiadam się.
W niedzielę byłam u teściowej i ... zgrzeszyłam - nawet sporo
Efekt był taki że przez kolejne 2 dni odpuściłam dietę, bo stwierdziłam że nie dam rady. Wyniki widać w podpisie
Wstyd mi i aż się
Jednak wczoraj wróciłam na II fazę majac nadzieję że jakoś mi się uda. Ale kurczę znając siebie może za rok lub 2 uda mi się dobrnąć do celu
amakkk nie myśl tak, bo takie nastawienie Ci nie pomoże na pewno! Trzeba zapomnieć o grzeszkach i dukać dalej wiem, co mówię, bo sama byłam nad jeziorem 3 dni i przytyłam 1,2 kg....ale zrobiłam sobie 2 dni karnych proteinek i...jak dziś rano weszłam na wagę,to wróciłam do wagi sprzed tego grzesznego weekendu
Dzisiaj miałam cudowny spadek -0,7kg

Aleksandra_M jaki spadek!! wow, super

czarownica3006 ja się podpisuję pod słowami (;tysi...będzie dobrze!
A jeśli nie Dukan..to może dieta South Beach? nie pamiętam dokładnie jej, ale wiem, że tam szybciej dochodzą owoce, orzechy, warzywa niż na Dukanie...

Witam nowe Dukające!

Gratuluje spadków jak zawsze!!klaski :

Ja też poproszę przepis na chlebek Agnese Zapisałam go, ale nie mogę go znaleźć ;|

Edytowane przez CzarnaKropka
Czas edycji: 2010-08-26 o 11:52 Powód: dodać inf.
CzarnaKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:46   #4320
zlotqo
Zadomowienie

ja dzisiaj też biorę się za pieczenie chleba i mam zamiar skończyć pisanie pracy czyli powinnam się spokojnie obronić do połowy września dziewczyny, jakoś mi tak bardzo lekko dzisiaj. ta dieta działa cuda, nie tylko się chudnie ale też zmienia podejście do życia stałam się szczęśliwsza, nie użalam się nad "swoją grupą d*pą". czuję się dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości