FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 13:47   #1921
Krolowa_Margot
Raczkowanie

Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana

Hej, od dzis zaczynam trzecią fazę i przede mna 80 dni Będę prowadzić trzecią fazę w standardowej formie opisanej w książce, bez podziału na okresy - no chyba, że radzicie mi jednak wprowadzić te okresy? Na II fazie chudłam wolno, średnio 2,5kg/mies, waga początkowa to 66kg, aktualnie 58 kg. Co mi doradzicie?

Jakie posiłki najczęściej jecie w ramach skrobiowych? Przepisowa 1 łyżka skrobi kukurydzianej rozumiem się nie liczy i muszę zjeść coś innego? Jeśli tak, to czy w dniu w którym zjadłam skrobiowy posiłek, to mogę oprócz tego zjeść tę łyżkę skrobii w tym samym dniu?
Czy ograniczenia co do ilości kakao, mleka w proszku i skrobi własnie - nadal nas obowiązują? Szczerze to marzy mi sie taka podwójna porcja białej nutelki

Czy nowe produkty typu chleb/owoce/ser musimy jeść bezwzględnie codziennie (a posiłki skrobiowe bezwzględnie 2 razy w tygodniu)? To raczej przyzwolenie na jedzenie czy nakaz jedzenia tych produktów?

Jestem już po pierwszych dwóch kromkach chleba razowego, mmmmm
Krolowa_Margot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 15:20   #1922
Achika
Zadomowienie

IV faza jest super...a jednak ja caly czas sie boje ze kilogramy mi wroca.....

dzis zjadlam na sniadanie otreby z mlekiem troche kakao i slodzikiem
na 2 sniadnaie zjadlam pol buleckzi pelnoziarnistej z wedlina i pomidorem
teraz zjadlam jedna nektarynke
Na obiad tescie szykuja makaron w sosie smietanowo- slodkoostrym z kurczakiem...i wlasnie tego makaronu sie boje;/// moja mama mi wmawia ze wegle tucz ai jesc ich nie wolno za duzo...a tutaj taka bomba sie szykuje....mialam wrocic do domu i ladnie dukac ....eh;/

przez ostatni tydzien jadlam co chcialam ale w ogranicoznych ilosciach i waga nie drgnela....ale wciaz mam starcha ze zaraz przytyje...co mam zrobic...czy ta dieta naprawde tak zmienia ansz organizm ze nie tyjemy mimo tych wegli itp????
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 18:14   #1923
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Hej, hej
Witam Was w 84 dniu III fazy. Waga stabilna. Właśnie wróciłam grilla, na którym zaserwowałam sobie piersi z indyka cukinie i do tego surówkę z ogórka na jogurcie i serku homo 0%.
Witaj Krolowa_Margot na trójeczce. Ja też prowadzę stabilizację w/g pierwszej książki Dukana, nic nie kombinuję, nie dzielę na fazy tylko musiałam wprowadzić niemal codziennie posiłki skrobiowe, ponieważ bardzo nadal traciłam na wadze. Polecam Tobie jak najbardziej utrwalanie według książki "Nie potrafię schudnąć". Tylko w żadnym wypadku nie zastępuj posiłków skrobiowych łyżką skrobi! To ma być rzetelny, zbilansowany posiłek, który nasyci i przy okazji zacznie organizm przyzwyczajać do węgli.
U mnie to zazwyczaj jest makaron (musi być z pełnego ziarna a wtedy możesz go jeść w porcji 220-250 gram bez wyrzutów sumienia) A jak makaron to: spagetti bolognese, z szynką smażoną i serem, w potrawkach typu leczo, warzywka z patelni czy zapiekanki. Ja na przykład wczoraj przygotowałam lasagne, tyle że gotowe płaty makaronowe zastąpiłam samorobnym ciastem z pełnoziarnistej mąki. Pychota! POza tym w ramach skrobi polecam ciemny lub dziki ryż, soczewicę kaszę... ważne, żeby było smacznie i sycie... niemal normalne obiady bo to o to w utrwalaniu chodzi. Chleb, ser zółty, owoc powinniśmy jeść codziennie w takiej porcji, w jakiej "każe" Dukan, ale ja nie zawsze wcisnę 2 kromki chleba na śniadanie, wtedy nie próbuję na siłę dojadać tego w ciągu dnia. POza dniami z dwiema ucztami i 2 posiłkami skrobiowymi, reszta dni powinna wyglądać dokładnie tak jak na fazie II czyli podwójne dawki nutelki traktowane będą jako grzech. Ja sobie takowe serwuję celowo. Te moje grzeszki w postaci gałki loda, jednej czekoladki czy extra porcji owocu zatrzymują mi spadki. Proteinowe czwartki stosuję restrykcyjnie.
Ostatnio widziałam, że kilka dziewczyn się troszkę pogubiło i wróciło na II fazę... szkoda, że nie przychodziły tu na wątek częściej.. na pewno razem by się udało zapobiec klęsce...
Powodzonka i miłego utrwalania

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
IV faza jest super...a jednak ja caly czas sie boje ze kilogramy mi wroca.....

dzis zjadlam na sniadanie otreby z mlekiem troche kakao i slodzikiem
na 2 sniadnaie zjadlam pol buleckzi pelnoziarnistej z wedlina i pomidorem
teraz zjadlam jedna nektarynke
Na obiad tescie szykuja makaron w sosie smietanowo- slodkoostrym z kurczakiem...i wlasnie tego makaronu sie boje;/// moja mama mi wmawia ze wegle tucz ai jesc ich nie wolno za duzo...a tutaj taka bomba sie szykuje....mialam wrocic do domu i ladnie dukac ....eh;/

przez ostatni tydzien jadlam co chcialam ale w ogranicoznych ilosciach i waga nie drgnela....ale wciaz mam starcha ze zaraz przytyje...co mam zrobic...czy ta dieta naprawde tak zmienia ansz organizm ze nie tyjemy mimo tych wegli itp????
Trudno mi ocenić jak to jest potem z fazą IV i też trochę się obawiam takiego normalnego jedzenia. Z drugiej strony po przeczytaniu książki Dukana jestem na tyle mądra, żeby wiedzieć z czym nie warto przeholować a czym warto zapchać żołądek na przykład o 23-ciej w nocy kiedy to bardzo chce się jeść. Ja nie ograniczam makaronów, jednak porcja 220 gram syci tak mocno, że nawet nie mam siły pomyśleć o dokładce, ale wiem, że już nigdy nie kupię białego makaronu. Poco mam w siebie wpychać makaron z przetworzonej mąki skoro wiem, że mogę go zastąpić tym z ziarna z pełnego przemiału, który przechodząc przez mój organizm trawiony jest wolniej, nie do końca i dostarcza mi tylko tej dobrej energii...po sytym posiłku z ciemnego makaronu ani razu na drugi dzień nie miałam nawet najmniejszej zwyżki na wadze. To mnie uspokoiło ostatecznie i teraz wcinam makaron aż mi się uszy trzęsą.
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 19:57   #1924
Achika
Zadomowienie

Lyra...ja anwet po bialym makaronie nie mialam wzrostow dlatego go jadlam...ale to bylo w pracy a tylko taki robili wiec jadlam.)
teraz jestem w domu i mam zapas zdrowej zywnosci

dzis zjadlam potrawke z kurczaka z warzywami i jedna lyzke stolowa ryzu:P i nawet sie najadlam ) . jutro zrobie sobie chyba chili con carne mam mieso mielone z indyka i mieszanke bonduella mexico :P dodam papryki i bedzie super > zrobie sobie do tego dukanowego nalesnika i bedzie prawdziwe taco ;P

zjadlam dzisiaj tez troche niedozwolonych rzeczy a mianowicie : dwie koskti czekolady, jedno male ciastko z jablkiem i pare chipsow....ale takie rzecyz chyba mi nie szkodza...bynajmniej podjadanie gofrow w lodziarni i lodow nie wplywalo na moja wage
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-08-23, 20:37   #1925
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Lyra...ja anwet po bialym makaronie nie mialam wzrostow dlatego go jadlam...ale to bylo w pracy a tylko taki robili wiec jadlam.)
teraz jestem w domu i mam zapas zdrowej zywnosci

dzis zjadlam potrawke z kurczaka z warzywami i jedna lyzke stolowa ryzu:P i nawet sie najadlam ) . jutro zrobie sobie chyba chili con carne mam mieso mielone z indyka i mieszanke bonduella mexico :P dodam papryki i bedzie super > zrobie sobie do tego dukanowego nalesnika i bedzie prawdziwe taco ;P

zjadlam dzisiaj tez troche niedozwolonych rzeczy a mianowicie : dwie koskti czekolady, jedno male ciastko z jablkiem i pare chipsow....ale takie rzecyz chyba mi nie szkodza...bynajmniej podjadanie gofrow w lodziarni i lodow nie wplywalo na moja wage
na 4 fazie fazie nie ma czegos takiego jak "niedozwolone rzeczy" "dni skrobiowe" - kazdy dzien moze byc ucztą
nie mozna byc do konca zycia na diecie - i liczyc kostki czekolady czy drobinki otrebow, co by dawki nie przekroczyc, bo zwariowac mozna
wystarczy ze bedziesz umiala sobie powiedziec stop, zjesc sobie bez zadnych wyrzytow sumienia tą czekolade, w rozsadnej ilosci - jezeli bedziesz ja jesc nie liczac kalorii czy gramow sprawi Ci to wieksza przyjemnosc (po to przeciez jemy czekolade) a nie dolowac sie i stresowac ze pojdzie w tylek od razu i zeby zajesc stres zamiast 2 kostek zjesc 2 tabliczki

ja mam potop przedokresowy chyba z kilo do gory juz mi waga podskoczyla, jak po okresie nie zejdzie bede musiala w koncu zrobic ten czwartek moze tez za bardzo w weekend zaszalalam pewnie to i to

hmm moja 3 faza to jest maksymalna abstrakcja nie wiem co to przypomina - ale w miare zdrowo jest

no i sie ostatnio oduczylam uzywac soli, i wegety (kostek tez) z czego sie bardzo ciesze powoli zamieniam slodzik na cukier trzcinowy (tylko do kawy daje tabletki i do jogurtu ) i odstawiam slodkie - wole mniej slodkie niz bardziej slodkie i gorzkie czy kosztujace fortune (ksylitol)
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 20:39   #1926
estre
Zakorzenienie

Ja dziś znowu pojechałam.
PW zamieniło się w ucztę, jadłam dwa lody i ciasto
Ale to nic, w czwartek wróci do normy.
Na razie jest 2kg na plusie.
Stary 2010-08-23, 20:49   #1927
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

U mnie też waga poszła do góry.
Wczorajsza uczta kosztowała mnie kilogram.
No nic, zejdzie w czwartek...

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 20:56   #1928
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Podupadłam, i podupadam dalej
ale na szczęście nie odbija się to na mojej wadze
Nawet się dzisiaj mierzyłam i z obwodów poleciało mi po 0,5 cm od 13.08.

Dzisiaj zaczęłam dobrze i w sumie byłoby dobrze gdyby nie to że zjadłam w ciągu całego dnia:
* czekoladowy batonik z tofi
* 3 łyżki lodów bakaliowych
* 2 kostki czekolady z orzechami
* kawałek sernika (na szczęście to był już ostatni kawałek )

A jutro jadę do rodziców i planuję ucztę...

Zobaczę jak waga bedzie wyglądać po protoczwartku...
najwyżej zrobię 2 dni proto no i w końcu wezmę się za siebie
Stary 2010-08-24, 08:27   #1929
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam,
Miło wiedziec, ze nie tylko ja mam takie ataki jedzenia Wczoraj cały dzień grzecznie .... dopóki nie znalazłam w szafce ciasteczek córki (zwierzątka w czekoladzie) no i popłynęlam o 23 w nocy, zjadłam całą paczkę a potem miałam wyrzuty sumienia.
@ jak nie było tak nie ma tyle u mnie waga poakazała dziś 56,2 czyli 1,2 wiecej niz na starcie III fazy.
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 10:16   #1930
Achika
Zadomowienie

ja powiem wam ze na szczescie nie mam atakow jedzeniowych...daje rade, jedna kostka czekolady czy dwie wystarczaja mi nie siegam po wiecej, dobrym rozwiazaniem tez jest nie kupowanie tablickzi czekolady, a kupic np.pudelko w ktorym sa takie mini czekoladki np. mi sie wydaje ze mi to pomaga, bo kazda czekoladke trzeba rozpakowac z papierka i takie tam :P

dzis mialam mega spadek, normalnie takiej wagi nigdy nie widzialam, waga pokazala 48,8 kilogramow ....ale nmam na to doskonale wytlumaczenie, wczoraj wypilam z 3 drinki z wodki

no wlasnie wczoraj mialam wieczor babski, wodeczka zagryzki : chipsy i ciasteczka z jablkiem, i powiem wam ze niewiele z tego sie zjadlo, ja ciastek nie jadlam, dziabnelam moze pare chipsow, dlatego jestem dumna ze mimo iz moge jesc juz wszyskto to moja silna wola wciaz wygrywa....z drugiej strony nie nazwalabym tego nawet silna wola bo poprostu nie ciagnie mnie do tego jedzenia. Ja lubie sobie tak wlasnie skubnac....taki nawyk skubania mam juz od 6 lat zadko kiedy jadlam jakis slodycz w calosci, zjadalam pol batonika reszte oddawalam TZ, nawet z cukierkami tak robilam i z kanapkam :P i wciaz tak robie
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-08-24, 10:37   #1931
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Ja dziś mam pizze własnej roboty na ucztę. Miała być jutro ale pieczarki się już psuły więc przełożyłam na dziś. Zrobiłam z parmezanem,pieczarkami, cebulą i kiełbasą ze wsi. Już sie pieczę i zaraz bede wcinać. Rano zjadłam już 4 małe mleczne bułeczki, wiesniaka light i chleb pełnoziarnisty. Niech już ten @ przychodzi bo mi brzuch pęknie mam nadzieję, że będzie lepiej jak już mi ta chcica na jedzenie przejdzie.

Stary 2010-08-24, 15:05   #1932
8joja8
Raczkowanie

A ja to się już strasznie rozleniwiłam

II fazy o wiele bardziej pilnowałam
a jak wskoczyłam na III to z 2 uczt w tygodniu zrobiło sie 5 czego efekty już widać + 1 kg

muszzę się opanować.
Stary 2010-08-25, 11:39   #1933
Emila3000
Zakorzenienie

i mi zeszlo od wczoraj 0,7 kg wzielam sie w garsc po weekendzie, staralam sie nie podjadac miedzy posilkami, nie jesc w nocy i duzo plynow
dzisiaj nie wiem co? odpuscic uczte i czekac na kolejny spadek (drugie tyle mi zostalo do zrzucenia) zeby jutro PP nie robic, czy jesc sobie dowolnie i jutro PP (na widok bialka mam odruch wymiotny)
okres powinien byc jutro, i spuchnieta tez powinnam byc
Stary 2010-08-25, 12:06   #1934
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam Was wszystkie,
spiesze Wam donieść, że wczorajsze badania krwi wyszły super. Wszystkie wskaźniki ok, cholesterol w normie. Więc super wiadomości. jeszcze tylko uporządkuje sprawę z okresem i będzie super. Po 5 dniach brania luteiny i 4 czekania nadal nic nie ma
Pozdrawiam

Stary 2010-08-25, 19:04   #1935
Achika
Zadomowienie

Emilia ja czegos nie rozumiem....przeciez nie mialas wzrostow zadnych a tutja piszesz ze spadlo ci polowe z czegos tam....nie rozumiem juz :P

ja dzis zajadalam sie ucztowo

Sniadanie: rozpustne kanapki
II sniadanie : jedna nektarynka
Przekaska: guma rozpuszczalna truskawkowa
Obiad: barszcz ukrainski zabielony smietana-- ogolnie byl chyba tlusty bo mial taki brazowy kolor i tluszcz plywal, pol dużego placka ziemniaczanego przekladanego mieskiem mielonym, zapiekanego z serem zoltym , do tego lyzka smietany
Przekąska kolejna: z 4 listki tej gumy rozpuszczalnej truskawkowej, jeden kit kat

i to na razie tyle, na kolacje bedzie twarog

pije duzo wody i zielonej herbatki na zimno;PP
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-08-25, 20:23   #1936
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez Krolowa_Margot Pokaż wiadomość
Hej, od dzis zaczynam trzecią fazę i przede mna 80 dni Będę prowadzić trzecią fazę w standardowej formie opisanej w książce, bez podziału na okresy - no chyba, że radzicie mi jednak wprowadzić te okresy? Na II fazie chudłam wolno, średnio 2,5kg/mies, waga początkowa to 66kg, aktualnie 58 kg. Co mi doradzicie?.....
Witam...ja też idę standardem III-fazy.Mam utrwalone stracone kilogramy,a teraz stabilizacja wagowa.
Pociagnę jeszcze III-kę,bo bym chciała z 3kilogramy zrzucić,bez pośpiechu,ale już bez konieczności powrotu na II-kę.
Ale zachowując dobre żywieniowe nawyki,bez wpychania w siebie "pustych"kalorii....
Ale ogólnie nie jest źle...
Stary 2010-08-25, 22:58   #1937
YettaV
Raczkowanie

Witajcie Trzeciofazowiczki
Ostatnio mocno zalatana i zapracowana jestem (a dla niektórych wakacje i totalna laba, ech..., gdzie te czasy ), więc jedynie co kilka dni znajduję czas, by odwiedzić nasze forum - zanim przeczytam (mimo że niewiele tego jest), już oczy mi się kleją. Dziś postanowiłam zostawić znak-sygnał, że jestem, dukam, całkiem dobrze sobie już radzę na III fazie (najwyższa pora, zważywszy, że półmetek za mną) i szczerze ją polubiłam. Naprawdę współczuję dziewczynom, którym na III waga wzrasta i planują powrót do II. Już bym nie potrafiła się do tego zmusić. Może to wynik tego, że naprawdę długo byłam na II fazie, bo i kilosów do zrzucenia miałam sporo Mam to szczęście, że waga - wbrew moim planom - jeszcze trochę spadła. Początkowo przerażało mnie to i nie akceptowałam wyników, ale teraz już polubiłam wagę, która zaplanował dla mnie Dukan w teście. Tym bardziej, że to moje utrwalanie wygląda cały czas dość dziwnie - waga oscyluje między 52,2 (najniższa) a 55 (najwyższa). I tak jest od początku III fazy - spadki i wzrosty nawet o 1,6 kg z dnia na dzień (coś takiego na dwójce mi sie nie przytrafiało!).
Ale chyba najważniejsze, że trwam, odliczam dni-kilogrmy, i urtwalam (taką mam nadzieję!) i już nie kombinuję, prawda?
Pozdrawiam serdecznie i dobranoc Wpadnę za jakiś tydzień, bo pojutrze wyjeżdżam na kilka dni, pa, Dzielne
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-08-25 o 23:00 Powód: lit.
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 23:52   #1938
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Emilia ja czegos nie rozumiem....przeciez nie mialas wzrostow zadnych a tutja piszesz ze spadlo ci polowe z czegos tam....nie rozumiem juz :P

ja dzis zajadalam sie ucztowo

Sniadanie: rozpustne kanapki
II sniadanie : jedna nektarynka
Przekaska: guma rozpuszczalna truskawkowa
Obiad: barszcz ukrainski zabielony smietana-- ogolnie byl chyba tlusty bo mial taki brazowy kolor i tluszcz plywal, pol dużego placka ziemniaczanego przekladanego mieskiem mielonym, zapiekanego z serem zoltym , do tego lyzka smietany
Przekąska kolejna: z 4 listki tej gumy rozpuszczalnej truskawkowej, jeden kit kat

i to na razie tyle, na kolacje bedzie twarog

pije duzo wody i zielonej herbatki na zimno;PP
poszalalam troche w wekeend - jedzenie w nocy, duuuzo tiramisu, majonezu itp i woda sie zatrzymala, ale juz odplywa powoli, dodatkowo nalozylo sie to z okresem ktory chyba bedzie jutro - wiec jest ok, nie mam stalego wzrostu, ale te poltora kilo bylo strasznie widac i czulam sie jak wielorybek
dzisiaj na uczte skrobia plus czekolada (w tesco jest przecena takie pilki Milki za 3 zeta chyba, kiedys ponad dyche kosztowaly - pilka jest cala z czekolady i taka pycha ze jutro chyba PP trzeba bedzie robic juz jej wiecej nie kupie chociaz kosztuje polowe co zwykla czekolada, ale tak latwo wchodzi.... no ale udalo mi sie powstrzymac i nie zjesc calej
dzisiaj tez sie staralam jesc regularnie i nie jesc w nocy moze mnie uratuje przed PP, bo na bialko patrzec nie moge
Stary 2010-08-26, 00:18   #1939
Achika
Zadomowienie

heheheh ja jeszcze na koniec dnia dowalilam sobie dwa ciastka czekoladowe....byly pyszne D nie jadlam za to kolacji bo pojechalam do kolezanki na ploty.....one dwie w ciazy wiec im zakupilam ciacha ino i na nie sie skusilam a jak juz wrocilam to byla 23 wiec nie oplacalo mi sie juz jesc kolacji )

jutro PP normalnie nie wiem jak wytrzymam aaaaa
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-08-26, 08:25   #1940
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

Ja pływam miedzy 56 a 57.
Wczorajsza uczta zaowocowała wzrostem dziś PP to pewnie coś spadnie.
Oj, ciężkie życie trójfazowiczki...

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 08:34   #1941
estre
Zakorzenienie

Ja jestem 1,5kg na plusie.
Wczoraj mój skrobiowy był okropny. Zjadłam dwa pączki i domowy bigos
Stary 2010-08-26, 09:41   #1942
lakszmi
Raczkowanie

A ja mam dziś swój pierwszy proto na IV fazie. Z rozpędu ugotowałam rosołek z łososia :/ No trudno, nie wyrzucę. Waga od zeszłego piątku (odkąd zaczęłam IV fazę) powolutku szła w górę i ze startowego 55,9 do wczoraj zrobiło się 56,5, a dziś znowu 55,9. Ja naprawdę nie wiem o co chodzi z tą wagą. Wczoraj jadłam normalnie, a z rzeczy niedozwolonych na III fazie zjadłam tortillę pszenną z dodatkiem majonezu, snickersa, pół paczki rodzynek w czekoladzie i 2 kieliszki nalewki domowej roboty z masą cukru, za to zapomniałam o otrębach :/ Spadku się nie spodziewałam, a jednak jest i to niemały. Zobaczymy jak będzie po proto.

Ech, nie lubię tego proto, postanowiłam sobie go umilać. Dziś jadę z koleżanką do outletu na zakupy , a na za tydzień umówiłam się do fryzjera. Zobaczymy czy te umilania pomogą w znoszeniu proto dni

Miłego dnia!
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 11:26   #1943
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dobry dzień

Od wczoraj w końcu wkroczyłam na właśniwe ścieżki III fazy
Dzisiaj PP...
Ciekawa jestem co jutro waga pokaże po tym moim dietowym upadku

Byłam u lekarza po skierowanie na badania kontrolne krwi, moczu i watroby Tyle mi ich zlecił, że pewnie ze 3 strzykawki krwi mi ściągną
Stary 2010-08-26, 11:48   #1944
Achika
Zadomowienie

U mnie nie ma wzrosto na 4 fazie jak narazie po wczorajszym jadlospisie ktory do zdrowych nie nalezal...waga sobie stoi spokojnie albo nawet spadla nie wiem, bo wyczerpaly mi sie baterie w wadze i wazylaam sie na drugiej ktora pokazywala jakies pol kilo mniej niz tamta...ale pokazala jakies 49,3 wiec spoko )

dzis proto....nie jadlam jeszcze sniadania bo niedawno wstalam, zaraz zrobie sobie rozpustne kanapki na obiad bedzie piers z kurczaka z piekarnika
na kolacje jakis byczy omlet z twarogiem, nie wiem jeszcze co zjem w miedzyczasie ale czas pokaze
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-08-26, 13:36   #1945
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

witajcie
pamietacie mnie

ja po wakacyjnych szaleństwach wróciłam do domu z waga o 1,6kg większą niż przed wyjazdem ale powiem szczerze, że ciężko było mi utrzymac proteinowy czwartek no i przyznaję bez bicia, że wcale nie uwazałam na to co jem.... no wiem, że źle.... w sumie mogę powiedzieć, że to nie III faza była tylko mały urlopik od Dukana....
dziś same proteinki i mam nadzieję, że wrócę do normy i do wagi sprzed wyjazdu.....

miłego dnia wszystkim życzę

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 14:19   #1946
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
witajcie
pamietacie mnie

ja po wakacyjnych szaleństwach wróciłam do domu z waga o 1,6kg większą niż przed wyjazdem ale powiem szczerze, że ciężko było mi utrzymac proteinowy czwartek no i przyznaję bez bicia, że wcale nie uwazałam na to co jem.... no wiem, że źle.... w sumie mogę powiedzieć, że to nie III faza była tylko mały urlopik od Dukana....
dziś same proteinki i mam nadzieję, że wrócę do normy i do wagi sprzed wyjazdu.....

miłego dnia wszystkim życzę
Wrócić, wrócisz. Pewnie po dzisiajszym proto połowa zejdzie, a reszta to kwestia paru dni sumiennego dukania
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 14:32   #1947
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
witajcie
pamietacie mnie

ja po wakacyjnych szaleństwach wróciłam do domu z waga o 1,6kg większą niż przed wyjazdem ale powiem szczerze, że ciężko było mi utrzymac proteinowy czwartek no i przyznaję bez bicia, że wcale nie uwazałam na to co jem.... ...
Pamietamy...a z urlopem,no cóż ,samo życie.
Ja nauczona doświadczeniem innych,też szybko na urlopie na 3kę "wskoczyłam"i bez dużych skoków się udało,ale 3 miesiąc zastojowyyyyyyyy.No,ale do 2-ki to mi się już powrót nie uśmiecha,zatem trzeba choć te czwartki do pionu nawrócić i dobre nawyki zachować.
p.s.batów nie daję,bo i bym sobie je nałożyć musiała,a na samą myśl od ich przydzielenia już pupeczka czerwona się robi.
No,ale Kochane,życie dalej się toczy...do przodka iść trzeba. ..nie lubię biadolić....damy radę
Stary 2010-08-26, 16:29   #1948
Achika
Zadomowienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=461332

utworzylam watek 4 fazowy zapraszam was
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Stary 2010-08-26, 18:15   #1949
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Dzięki Achika...a kilogramy też możemy zbędne podarować? ,to szybciej do Was dołączymy.
Ale z gościną chętnie zawitamy,zobaczyć jak U WAS LECI...

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-08-26 o 18:17
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 18:24   #1950
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dzisiaj dzień proto a ja najchętniej wróciłabym z pracy do domu, wyciągnęła paczkę chipsów, otworzyła piwo i oglądnęła dobrą komedię w towarzystwie męża
a tu dupaaaa

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości