Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 13:41   #1741
dzasta110
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie macie butelki i czy w ogóle kupujecie na początek ? Znaczy ja się napaliłam na tt ale nie wiem czy kupić zestaw startowy czy może narazie jedną butle żeby zobaczyć czy mała będzie chciała z niej pić. U mnie bez butelki napewno sie nie obejdzie, bo studiuję i na weekend malutka będzie zostawać z tatą i dziadkami....
Jeszcze jedno mnie zastanawia, bo mam podgrzewacz aventa i czy butla od tt wejdzie
ja kupuję jedną małą z TT

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
U mnie w tesco dziś promocja kupiłam dwa proszki lovela w cenie jednego czyli za 21 zł
i odkryłam worki na zużyte pieluszki 75 sztuk w cenie 4,69zł więc się opłaca
kupiłam też smoczki, ale a takim kształcie którego dzieci ponoć nie lubią, bo muszą się wysilać aby utrzymać go w buzi
u mnie też, a nie opłaca mi się jechac specjalnie, bo na jedno wyjdzie, bo za paliwo też trzeba zapłacić a byłam w Tesco wczoraj, nie mogło być tej promocji od wczoraj??

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dostalam luteine dopochwowo i leki przeciwskurczowe- za bardzo twardnieje mi brzuch, mam lezec

nie tego sie spodziewalam po wizycie
trzymaj się i leż sobie spokojnie

Cytat:
vcelka no ja też właśnie idę, usg mnie przekonało, bo wizytę mam dopiero 13 i nie mogę się doczekać pozatym moja znajoma na takich targach wygrała wózek szczęściara
wózek??

Cytat:
Pościel zupełnie niefirmowa, kupiłam przez allegro od sprzedawcy my-baby-love. Naprawdę niedroga a jakość w porządku

a rzeczy takie jak podkłady poporodwe, majtki, wanienka, ręczniki kąpielowe, nożyczki do paznokci, wkładki laktacyjne czyli ogólnie rzecz biorąc takie duperele, za które uzbierało się jednak prawie 300 zł, zamawiam u sprzedawcy r_p77, wydaje mi się że ma najniższe ceny.
też u niego będę zamawiać zgadzam sie z Tobą co do cen

Cytat:
vcelka ja też jeszcze nie wiem którego dnia będę tam chyba wstęp płatny... w sumie to dziwne, bo kiedyś jeszcze w lo pracowałam na różnych targach jako hostessa to nie pamiętam żeby było płatne wejścia...
jak byliśmy na targach ślubnych to płaciliśmy za wstęp

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jestem z siebie mega dumna- skończyłam pisać tę durną zaliczeniówke na podyplomówkę.

Edzia - moja siostra nie poleca majtek z Baby Ono, ale nie pamiętam dlaczego

podoba mi się pomysł listy z kilogramami w pierwszym poście żartuję oczywiście

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:41   #1742
anankee
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Anankee jesteś z Częstochowy ??? to nareszcie ktoś blisko mnie ! też miałam się dziś wybrać do tesco -ale nie wyszło i jadę dopiero we wtorek a było więcej rzeczy dla dzieci w promocji ? a możesz mi jeszcze napisać do jakiego lekarza chodzisz i gdzie zamierzasz rodzić ?
Tak, jestem z Częstochowy ty też???
W tesco było tyle ludzi, jakby coś za darmo rozdawali, kasy im się co chwilę zawieszały i nawet w kasie pierwszeństwa stałam pół godziny
z promocji to tylko ten proszek wpadł mi w oko. Na stoisku odzieżowym jest sporo ciuszków dla niemowląt, ale poniżej 10 zł nie uświadczysz... Zresztą ja już mam mnóstwo ciuszków, więc się tam za bardzo nie rozglądałam. Była fajna kurteczka za 37 zł, taka milutka i grubiutka, ale się powstrzymałam, bo wolę jednak kombinezon kupić.

Ja mieszkam na Północy, do lekarza chodzę do przychodni na Michałowskiego, do dr Artura Kowalskiego. Rodzić mam zamiar na Tysiącleciu. Wiem że odbywają się tam darmowe zajęcia ze szkoły rodzenia - wtorki i czwartki 13.30-15.30
http://www.ziebinski.pl/szkola_rodzenia
mam zamiar w końcu zacząć w nich uczestniczyć, ale od wtorku 7 września
teraz Twoja kolej pisz o sobie, chyba jestesmy w podobnym momencie ciąży?

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:42   #1743
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Mam lezec przez jakis czas, za dwa tygodnie mam wizyte.

Nic sie nie zmienilo, mamy nadal dziewczynke.

Na szczescie tez szyjke mam zamknieta, 3 cm wysokosci - wiec nic sie nie skraca- tyle jest od poczatku.

Przytylam 11 kilogramow w 31 tygodniu, a brzuch mam od Was wiekszy dwa razy dziewczyny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:43   #1744
kootekk
Zakorzenienie

kularek - "prawdziwy"

gimikis ja to chudzinka byłam zanim 1,5 roku temu nie zaczęłam kuracji hormonalnej, z 55 kg zrobiło sie w ciągu tej kuracji prawie 80kg
pozniej trafiłam do szpitala na poczatku ciaży (nie wiedząc o ciązy) i leżałam tam ponad miesiąc i schudłam 13kg i tak moja waga w 11tc wyszła około 70kg teraz waże 80kg wiec JAKA CHUDZINKA :hahaha :

moje ciało mnie znieniawidzi ze tak skacze z tą waga, rozstepy przed ciążą się porobiły, celulit itp
ale co tam, za to mam upragnione dzieciątko pod serduszkiem

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:44   #1745
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja wybrałam na Madalińskiego, bo tam chodzę do lekarza i jestem zadowolona.
A termin wg @ mam na 20.11, a wg usg 17.11
to jest na mokotowie, tak? :mysli: ja jestem z okolic warszawy, dokładnie z legionowa (może kojarzysz) i tam dalekooo mam. Moja siostra cioteczna tam rodziła i mówiła, że nie poleca. Ale w sumie nawet nie wiem czemu mi się wydaję że poprostu miała za duże oczekiwania, że to łatwo pójdzie. ona miała jakieś problemy z ciążą i jak zaczęła rodzić ja odesłali do domu, i kazali przyjechać następnego dnia rano, ale ja ok 20 już tak bolało że na siłe jej tata się wykłócił że ma zostać i ja przyjęli.

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:47   #1746
kootekk
Zakorzenienie

irsin ważne ze masz szyjke ok, z dzidziusiem też wszystko ok a reszte wyleżysz

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:47   #1747
Patrycja_1708
Zadomowienie

A po porodzie juz tutaj pewnie nie bedzie tyle dyskusji bo nie bedzie na to czasu

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:58 Powód: m
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:52   #1748
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kularek - "prawdziwy"

gimikis ja to chudzinka byłam zanim 1,5 roku temu nie zaczęłam kuracji hormonalnej, z 55 kg zrobiło sie w ciągu tej kuracji prawie 80kg
pozniej trafiłam do szpitala na poczatku ciaży (nie wiedząc o ciązy) i leżałam tam ponad miesiąc i schudłam 13kg i tak moja waga w 11tc wyszła około 70kg teraz waże 80kg wiec JAKA CHUDZINKA :hahaha :

moje ciało mnie znieniawidzi ze tak skacze z tą waga, rozstepy przed ciążą się porobiły, celulit itp

zgubisz wszystko przy Michałku też mam znajome co brały hormony i tak przytyły ale po zdjęciu w ogóle nie widać Twoje wagi

irsin i ważne żebyś się nie denerwowała poleżysz odpoczniesz sobie dobrze Ci i Twojej malutkiej zrobi

dziewczyny czy do końca ciąży się tak dużo tyje czy w 3 trym ta waga już tak szybko nie wzrasta? ja na początku ciąży ważyłam 57kg.

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:54
Stary 2010-08-26, 13:53   #1749
kularek
Zadomowienie

Anankee - aktualnie i już na zawsze raczej mieszkam niedaleko Częstochowy. Z tesco to tak myślałam, że będzie bardzo dużo ludzi
a na północy mam braci i jestem u nich średnio raz na tydzień. Ja do lekarza chodzę do przychodni matki i dziecka na sobieskiego dr Lemański - dlatego bo już od 6lat tam chodzilam i nie chciałam teraz zmieniać a o tym twoim nie słyszałam. Ja też chciałabym na tysiącleciu-ten lekarz do którego chodzę tam pracuje. A z tą szkoła rodzenia to super -też chciałabym pójść choć raz -ale nie wiem czy mi wyjdzie bo tż pracuje na zmiany - a trzeba wcześniej potwierdzać swoje przyjście czy nie ? no termin mamy podobny to może się spotkamy
coś ten link mi nie działa

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:55
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:57   #1750
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
vcelka może trzeba się oddać , tak jak ja planowałam
i dziwic sie, ze tyle butelek dostalas gratis
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
dziewczyny szybka sonda:
avent, lovi,dr.brown czy TT(o butelkach mowa) i dlaczego?
ja mam avent ,ale sama sie czasem zastanawiam dlaczego-mysle, ze te butelki to teraz po prostu sa modne i tyle
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Czytam opinie na temat wózków i czytam....

i wiecie co? jak omawiany jest jakiś tani wózek gdzie np 3w1 dostaniemy za 1000zł nówka
opinie ogólnie dobre

ale jak już na języki wskoczą drogie markowe wózki to różnie bywa

ciekawe nie wydaje mi się że niemarkowe wózki są dużo lepsze i ludzie nie mają zastrzeżeń
pewnie jak ktoś już wydaje 2,5tys to liczy na ideał
drogie nia znacz lepsze, ja tam zrezygnowalam z tych ze skretnymi kolami bo sztywne to jak ch***era pomimo amortyzacji. Ja sobie kupie wozek sam gleboki na paskach na wszystkich duzych kolach z ladna gondolka (taki klasyczny) hyba ishka tez sie na taki zdecydowala .Przestalam patrzec na to co modne a patrze zeby dziecku bylo wygodnie w wozku ,jakos wydaje mi sie ,ze w tych twardych wozkach dziecko odczuje kazdy kamyk i nierownosc. Tak wiec po dluuugiej rozmowie ze sprzedawca i za jego rada kupuje wozek gleboki na paskach a potem porzadna spacerowke
Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNKI, fajnie czas leci na tym L4

ciagle przegladam allegro, mielismy kupic w ty miesiacu lozeczko ale w koncu zdecydowalismy ze kupimy najpierw szafe do sypialni bo juz nie mamy gdzie wciskac rzeczy

ja sie zastanawiam czy kupic wozek 3 czy 2 funkvcyjny.... bo fotelik nosidelko bede miala od siostry.... ale juz nie bedzie pasowal do stelaża do wozka.... co myslicie??
zalezy czy w zimie bedziesz wozic dziecko na stelazu w foteliku
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
chyba koniec z czekoladą strasznie mnie zemdliło chyba to się źle skończy...

Dziewczyny która ma majtki jednorazowe babyono???????w porządku są????czy hartman lepsze?
moim zdaniem wielorazowe sa lepsze
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:01   #1751
anankee
Rozeznanie

kularek, moja szwagierka niecały rok temu urodziła dziecko właśnie na tysiacleciu i chodziła do dr lemańskiego hihi tylko ona do niego prywatnie chodziła, on mieszka właśnie na północy na kutrzeby i tu ma gabinet
co do szkoły rodzenia, to nie trzeba się zapisywać, po prostu przychodzisz i jesteś ja będę sama chodziła bo mój mąż pracuje na zmiany, no chyba że mu akurat spasuje
na tej stronce jest podana lista wyprawkowa do szpitala dla dzidzi i dla mamy. No i gdybyś chciała to nr telefonu do szkoły rodzenia 343252611 wew.293

Emi!

Stary 2010-08-26, 14:04   #1752
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

ja mam butelki Aventa, i sa latwe w myciu niz te zwykle..musze kkupic jeszcze sterylizator
Stary 2010-08-26, 14:07   #1753
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
kularek - "prawdziwy"

ja też przeszłam kurację przed ciążą i przytyłam bardzo szybko 8kg. Nie żałuję bo dzięki temu zaszłam w ciążę, ale mam nadzieję, że uda mi się wrócić do mojej szczupłej sylwetki i ciężko mi to czasem zaakceptować. Przykro jest patrzeć jak ciało "puchnie" w oczach(mówię o tym tyciu przed ciążą).

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

dzięki dziewczyny za pomoc przy majtaskachi butelkach oczywiście. Bardzo jesteście pomocne. Sama byłabym w lesie.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:09
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:10   #1754
gimikis
Rozeznanie

Cytat:

Pewnie ja też tak uważam że dzidziuś jest najważniejszy. Ja startowałam od 70 kg. Ale mojemu TZtowi nie przeszkadza że tyle ważę. Tylko mówił do mnie : żebyś się tylko nie roztyła, a taka możesz być bo mam za co złapać wiec po ciąży mam nadzieje że wrócę do 70 kg albo i mniej.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

Edytowane przez gimikis
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:13
gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:10   #1755
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ja

Każde moje dziecko ma tylko jedno imię.
Nie widzę potrzeby dawania dwóch imion.
Ja mam dwa i jest to problem , bo zapominam o tym, a przy wyrabianiu papierów, czy podczas załatwiania spraw urzędowych zawsze trzeba podawać dwa.
A dwóch się przecież nie używa.

Wydanie dowodu osobistego przedłuzyło się u mnie o miesiąc. Posądzili mnie o oszustwo, bo... nie podałam drugiego imienia Dla mnie idiotyzm. No ale racja. W końcu mam dwa a nie jedno
ja tez mam tylko jedo imie..mam trzecie jak kazdy przy bierzmowaniu Elzbieta
Stary 2010-08-26, 14:12   #1756
kularek
Zadomowienie

Cytat:
kularek, moja szwagierka niecały rok temu urodziła dziecko właśnie na tysiacleciu i chodziła do dr lemańskiego hihi tylko ona do niego prywatnie chodziła, on mieszka właśnie na północy na kutrzeby i tu ma gabinet
co do szkoły rodzenia, to nie trzeba się zapisywać, po prostu przychodzisz i jesteś ja będę sama chodziła bo mój mąż pracuje na zmiany, no chyba że mu akurat spasuje
na tej stronce jest podana lista wyprawkowa do szpitala dla dzidzi i dla mamy. No i gdybyś chciała to nr telefonu do szkoły rodzenia 343252611 wew.293
wiem , że tam ma swój gabinet bo tam też byłam ale wolę na sobieskiego bo po pierwsze nie muszę płacić a po drugie chyba krócej się czeka bo w jego gabinecie jak czasem kobietki sobie rozmawiają to mówiły że nawet po północy wychodziły tyle ludzi było
hym.... to może i ja się kiedyś wybiorę na zajęcia
a teraz we wtorek wlaśnie będę w cz-wie bo mam wizytę
-ale super, że nareszcie ktoś blisko mnie się znalazł
Stary 2010-08-26, 14:12   #1757
rptrbj1978
Rozeznanie

I trymestr

Przeciętnie w I trymestrze Twoja waga może wzrosnąć o 1-2 kg. Często zdarza się, że w pierwszych tygodniach ciąży tracisz na wadze od 1-5kg. Spowodowane to jest głownie mdłościami i dużym zapotrzebowaniem na energię.

II trymestr

Twoja waga powinna wzrosnąć o ok. 6-7kg - mniej więcej 0,5 kg na tydzień.

III trymestr

W III trymestrze przyrost wagi jest mniejszy i wynosi ok. 4-5 kg

Ile możesz przytyć

Oblicz za pomocą wskaźnika BMI ile możesz przytyć. Najpierw ustal swój index masy ciała BMI = waga ciała w kg/(wzrost w m)2
BMI przed ciążą.

Powinnaś przytyć

poniżej 19 - niedowaga

13-16 kg

19-26 - waga prawidłowa

11-13 kg

26-29 - nadwaga

10-11 kg

powyżej 29 - otyłość

do 10 kg

Jeżeli chcesz sprawdzić czy przybieranie na wadze jest tylko wynikiem ciąży, mierz raz na dwa trzy tygodnie obwód górnej części uda. Jeśli utrzymuje się na tym samym poziomie Twój przyrost masy ciała powinien być prawidłowy.

Pamiętaj. Jeśli w którymkolwiek tygodniu drugiego trymestru przybędzie Ci więcej niż 1,5 kg a w którymkolwiek tygodniu III trymestru więcej niż 1 kg, skonsultuj się z lekarzem prowadzącym ciążę.

Co ile waży pod koniec ciąży.

W tabeli przedstawiamy przybliżone wartości.
Dziecko

3,5 kg

Powiększona macica

1,0 kg

Łożysko

0,7 kg

Wody płodowe

0,9 kg

Powiększone piersi

0,5 kg

Zwiększona ilość osocza krwi

2,0 kg

Zatrzymana woda- płyny komórkowe

2,0 kg

Tkanka tłuszczowa 3-4 kg

3,5 kg

Razem

14,1 kg
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:15   #1758
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Mi waga teraz roszeczke stanela, najszybciej rosla w 2 trymestrze i przytylam ok. 7 kilogramow
Stary 2010-08-26, 14:17   #1759
mallinka
Zadomowienie

Cytat:

ooo a mnie tam nie maa proszę o dopis ^^ termin mam na 19.11.2010 i będzie dziewucha Amelka
już jesteś

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A po porodzie juz tutaj pewnie nie bedzie tyle dyskusji bo nie bedzie na to czasu
tutaj na pewno nie, ale to co na odchowalni się dzieje-to hoho wskoczyłam wczoraj na wątek mam lipcowo-sierpniowych i o bąkach gadały już w ok. tydzien od powrotu ze szpitala mamy wracaja pełną parą na forum
a tematy są na prawdę zaskakujące na odchowalni
no i te kilogramy bedziemy razem gubić

TZ mnie przeprosił-stwierdził że jest beznadziejny i że mnie kocha, a ja oczywiscie powiedziałam że sie nie gniewam...no bo ja nie umiem sie gniewać

pojechał cos załatwiać a ja siedzę i płaczę-czuje się okropnie i mam wrażenie że sobie z niczym nie radzę i że bedzie jeszcze gorzej i że się nie nadaję na mamę-rychło w czas
moją depresję pogłebia brak wpisu 3 ocen-zdałam egzaminy a wykładowcy oczywiście nie wpisali tego do dziekanatu u mnie nie ma indeksów i muszę zasuwać 200km żeby wyjasniać sprawę-oczywiście z każdym indywidualnie do tego 3 poprawki-a nie ma ustalonych terminów-i jak tu się nie załamać

ja chyba sobie już pójdę bo dziś mam kiepski dzien....

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:20   #1760
kretencja
Zakorzenienie

rptrbj, ja miałam przed ciążą niedowagę. W I trymestrze przytyłam prawie 4kg. Teraz kończy się II, którym przytyłam ponad 6 Czyli w drugim w normie Mam nadzieję, że do porodu nie przekroczę w sumie 16 na plusie.

Mallinka, też mam fazy "nie nadawania się na mamę" No ale teraz nie ma juz odwrotu. Jakoś będą musiały z nami żyć te nasze dzieci...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:22
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:22   #1761
Patrycja_1708
Zadomowienie

Zobaczcie jakie fajne bluzeczki znalazłam Może by tak sobie zamówic?? http://moda.allegro.pl/sliczna-tunik...191342908.html

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:23
Stary 2010-08-26, 14:22   #1762
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ale super, że nareszcie ktoś blisko mnie się znalazł
Fajnie nie, ja też się cieszę i faktycznie termin porodu mamy zbliżony, więc może spotkamy się na porodówce hehe i nawet jesteśmy w tym samym wieku
moze nawet wcześniej się spotkamy na którychś zajęciach szkoły
ja teraz we wtorek nie idę bo umówiłam się z koleżanką akurat, a w czwartek mam po południu gina, więc tak jak pisałam zacznę od 7 września
Jak byś była na tych zajęciach we wtorek to czekam na relację

Emi!

Stary 2010-08-26, 14:24   #1763
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
już jesteś

tutaj na pewno nie, ale to co na odchowalni się dzieje-to hoho wskoczyłam wczoraj na wątek mam lipcowo-sierpniowych i o bąkach gadały już w ok. tydzien od powrotu ze szpitala mamy wracaja pełną parą na forum

TZ mnie przeprosił-stwierdził że jest beznadziejny i że mnie kocha, a ja oczywiscie powiedziałam że sie nie gniewam...no bo ja nie umiem sie gniewać

pojechał cos załatwiać a ja siedzę i płaczę-czuje się okropnie i mam wrażenie że sobie z niczym nie radzę i że bedzie jeszcze gorzej i że się nie nadaję na mamę-rychło w czas
moją depresję pogłebia brak wpisu 3 ocen-zdałam egzaminy a wykładowcy oczywiście nie wpisali tego do dziekanatu u mnie nie ma indeksów i muszę zasuwać 200km żeby wyjasniać sprawę-oczywiście z każdym indywidualnie do tego 3 poprawki-a nie ma ustalonych terminów-i jak tu się nie załamać

Nie martw sie kazda z nas ma takie dni - ja prawie codziennie - rozmyslam , co to bedzie , czy sobie poradze, boje sie depresji popordowej, porodu, wszystkiego w sumie - jeszcze teraz ta luteina.

Poplacz sobie moze bedzie Ci lepiej

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Zobaczcie jakie fajne bluzeczki znalazłam Może by tak sobie zamówic?? http://moda.allegro.pl/sliczna-tunik...191342908.html

bedziemy, a z kim bede rozmawiac jak bede z dzieckiem w domu, a TZ w pracy? Z Wami
Stary 2010-08-26, 14:25   #1764
kretencja
Zakorzenienie

No, ja sobie też popłakam od czasu do czasu i mi pomaga
depresji poporodowej się boję, bo niestety mam skłonności (nerwica lękowa itd). No ale trzeba być dobrej myśli...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:27   #1765
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
już jesteś

dziękować
dobrze, że z tżtem pogodzona już nie można się gniewać na siebie za długo.
ojejku...skąd ja to znam z tymi wpisami tylko że ja aż takiego kawału nie mam do szkoły :/ chociaż czasami żeby przedostać się przez wawę zajmuje mi dojazd 2 h. :/
i nie smutamyyy

dbam o włosy

Stary 2010-08-26, 14:28   #1766
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Nie martw sie kazda z nas ma takie dni - ja prawie codziennie - rozmyslam , co to bedzie , czy sobie poradze, boje sie depresji popordowej, porodu, wszystkiego w sumie - jeszcze teraz ta luteina.

Poplacz sobie moze bedzie Ci lepiej

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

bedziemy, a z kim bede rozmawiac jak bede z dzieckiem w domu, a TZ w pracy? Z Wami
Mnie najbardziej po porodzie przeraża ten ból krocza że cięzko będzie mi wszystko ogarnąć samej z tż bo rodzinka daleko od nas... I człowiek nie bedzie juz taki obrotny tylko wszystko bedzie robiło sie w mega zwolnionym tempie...
Stary 2010-08-26, 14:30   #1767
mallinka
Zadomowienie

Patrycja forum obowiązkowo bo inaczej w tej panice codziennie będę do lekarza dzwonić a tak przynajmniej Was się poradzę
poza tym, jako ostatnia, to już wszystko przećwiczycie na Waszych dzieciach a ja tylko wybiorę najlepsze rozwiązania

płaczę ale już mi się nie chce tak na prawdę to mam mnóstwo watpliwości ale nie mam z kim o tym porozmawiać-mamy nie chcę martwić, siostra ma swoje dzieci i sprawy, a przyjaciółka jest na innym etapie życia

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:31   #1768
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

moja siostra ma taka bluzke, tzn kupila sobie ja jako nieciążową bo tak kiedys sprzedawal ten sprzedawca te bluzki jako zwykle tuniki, fajna jest, material rozciągliwy.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:31   #1769
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
już jesteś

ja też się tak często czuje i wszystko idzie pod górkę i jest do d...
Każdego czasem to wszystko przerasta. Popłacz sobie, pogderaj, przyjdzie dzień że obudzisz się w lepszym nastroju. Teraz możesz sobie ulżyć, masz prawo do gorszej formy

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:32   #1770
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie nie, ja też się cieszę i faktycznie termin porodu mamy zbliżony, więc może spotkamy się na porodówce hehe i nawet jesteśmy w tym samym wieku
moze nawet wcześniej się spotkamy na którychś zajęciach szkoły
ja teraz we wtorek nie idę bo umówiłam się z koleżanką akurat, a w czwartek mam po południu gina, więc tak jak pisałam zacznę od 7 września
Jak byś była na tych zajęciach we wtorek to czekam na relację
teraz to chyba nie dam rady bo mam już zaplanowane chodzenie po sklepach jak coś to też we wrześniu bym zaczęła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości