|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Cytat:
a byłam w Tesco wczoraj, nie mogło być tej promocji od wczoraj?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edzia - moja siostra nie poleca majtek z Baby Ono, ale nie pamiętam dlaczego ![]() podoba mi się pomysł listy z kilogramami w pierwszym poście
|
|
|
#1742 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
ty też??? W tesco było tyle ludzi, jakby coś za darmo rozdawali, kasy im się co chwilę zawieszały i nawet w kasie pierwszeństwa stałam pół godziny z promocji to tylko ten proszek wpadł mi w oko. Na stoisku odzieżowym jest sporo ciuszków dla niemowląt, ale poniżej 10 zł nie uświadczysz... Zresztą ja już mam mnóstwo ciuszków, więc się tam za bardzo nie rozglądałam. Była fajna kurteczka za 37 zł, taka milutka i grubiutka, ale się powstrzymałam, bo wolę jednak kombinezon kupić. Ja mieszkam na Północy, do lekarza chodzę do przychodni na Michałowskiego, do dr Artura Kowalskiego. Rodzić mam zamiar na Tysiącleciu. Wiem że odbywają się tam darmowe zajęcia ze szkoły rodzenia - wtorki i czwartki 13.30-15.30 http://www.ziebinski.pl/szkola_rodzenia mam zamiar w końcu zacząć w nich uczestniczyć, ale od wtorku 7 września ![]() teraz Twoja kolej pisz o sobie, chyba jestesmy w podobnym momencie ciąży?
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Mam lezec przez jakis czas, za dwa tygodnie mam wizyte.
Nic sie nie zmienilo, mamy nadal dziewczynke. Na szczescie tez szyjke mam zamknieta, 3 cm wysokosci - wiec nic sie nie skraca- tyle jest od poczatku. Przytylam 11 kilogramow w 31 tygodniu, a brzuch mam od Was wiekszy dwa razy dziewczyny
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
kularek - "prawdziwy"
gimikis ja to chudzinka byłam zanim 1,5 roku temu nie zaczęłam kuracji hormonalnej, z 55 kg zrobiło sie w ciągu tej kuracji prawie 80kg pozniej trafiłam do szpitala na poczatku ciaży (nie wiedząc o ciązy) i leżałam tam ponad miesiąc i schudłam 13kg i tak moja waga w 11tc wyszła około 70kg teraz waże 80kg wiec JAKA CHUDZINKA ![]() moje ciało mnie znieniawidzi ze tak skacze z tą waga, rozstepy przed ciążą się porobiły, celulit itp ale co tam, za to mam upragnione dzieciątko pod serduszkiem |
|
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i tam dalekooo mam. Moja siostra cioteczna tam rodziła i mówiła, że nie poleca. Ale w sumie nawet nie wiem czemu ![]() mi się wydaję że poprostu miała za duże oczekiwania, że to łatwo pójdzie. ona miała jakieś problemy z ciążą i jak zaczęła rodzić ja odesłali do domu, i kazali przyjechać następnego dnia rano, ale ja ok 20 już tak bolało że na siłe jej tata się wykłócił że ma zostać i ja przyjęli.
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
irsin ważne ze masz szyjke ok, z dzidziusiem też wszystko ok a reszte wyleżysz
|
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
A po porodzie juz tutaj pewnie nie bedzie tyle dyskusji bo nie bedzie na to czasu
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-08-26 o 13:58 Powód: m |
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgubisz wszystko przy Michałku ![]() też mam znajome co brały hormony i tak przytyły ale po zdjęciu w ogóle nie widać Twoje wagi irsin i ważne żebyś się nie denerwowała poleżysz odpoczniesz sobie dobrze Ci i Twojej malutkiej zrobi dziewczyny czy do końca ciąży się tak dużo tyje czy w 3 trym ta waga już tak szybko nie wzrasta? ja na początku ciąży ważyłam 57kg. Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-08-26 o 13:54 |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Anankee - aktualnie i już na zawsze raczej mieszkam niedaleko Częstochowy. Z tesco to tak myślałam, że będzie bardzo dużo ludzi
![]() a na północy mam braci i jestem u nich średnio raz na tydzień. Ja do lekarza chodzę do przychodni matki i dziecka na sobieskiego dr Lemański - dlatego bo już od 6lat tam chodzilam i nie chciałam teraz zmieniać a o tym twoim nie słyszałam. Ja też chciałabym na tysiącleciu-ten lekarz do którego chodzę tam pracuje. A z tą szkoła rodzenia to super -też chciałabym pójść choć raz -ale nie wiem czy mi wyjdzie bo tż pracuje na zmiany - a trzeba wcześniej potwierdzać swoje przyjście czy nie ? no termin mamy podobny to może się spotkamy coś ten link mi nie działa
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2010-08-26 o 13:55 |
|
|
|
#1750 | |||
|
Wtajemniczenie
|
i dziwic sie, ze tyle butelek dostalas gratis
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moim zdaniem wielorazowe sa lepsze |
|||
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
kularek, moja szwagierka niecały rok temu urodziła dziecko właśnie na tysiacleciu i chodziła do dr lemańskiego
hihi tylko ona do niego prywatnie chodziła, on mieszka właśnie na północy na kutrzeby i tu ma gabinet ![]() co do szkoły rodzenia, to nie trzeba się zapisywać, po prostu przychodzisz i jesteś ja będę sama chodziła bo mój mąż pracuje na zmiany, no chyba że mu akurat spasuje ![]() na tej stronce jest podana lista wyprawkowa do szpitala dla dzidzi i dla mamy. No i gdybyś chciała to nr telefonu do szkoły rodzenia 343252611 wew.293 |
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
ja mam butelki Aventa, i sa latwe w myciu niz te zwykle..musze kkupic jeszcze sterylizator
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- dzięki dziewczyny za pomoc przy majtaskach
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-08-26 o 14:09 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mojemu TZtowi nie przeszkadza że tyle ważę. Tylko mówił do mnie : żebyś się tylko nie roztyła, a taka możesz być bo mam za co złapać wiec po ciąży mam nadzieje że wrócę do 70 kg albo i mniej.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-08-26 o 14:13 |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hym.... to może i ja się kiedyś wybiorę na zajęcia ![]() a teraz we wtorek wlaśnie będę w cz-wie bo mam wizytę -ale super, że nareszcie ktoś blisko mnie się znalazł |
|
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
I trymestr
Przeciętnie w I trymestrze Twoja waga może wzrosnąć o 1-2 kg. Często zdarza się, że w pierwszych tygodniach ciąży tracisz na wadze od 1-5kg. Spowodowane to jest głownie mdłościami i dużym zapotrzebowaniem na energię. II trymestr Twoja waga powinna wzrosnąć o ok. 6-7kg - mniej więcej 0,5 kg na tydzień. III trymestr W III trymestrze przyrost wagi jest mniejszy i wynosi ok. 4-5 kg Ile możesz przytyć Oblicz za pomocą wskaźnika BMI ile możesz przytyć. Najpierw ustal swój index masy ciała BMI = waga ciała w kg/(wzrost w m)2
Dziecko 3,5 kg Powiększona macica 1,0 kg Łożysko 0,7 kg Wody płodowe 0,9 kg Powiększone piersi 0,5 kg Zwiększona ilość osocza krwi 2,0 kg Zatrzymana woda- płyny komórkowe 2,0 kg Tkanka tłuszczowa 3-4 kg 3,5 kg Razem 14,1 kg |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Mi waga teraz roszeczke stanela, najszybciej rosla w 2 trymestrze i przytylam ok. 7 kilogramow
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wskoczyłam wczoraj na wątek mam lipcowo-sierpniowych i o bąkach gadały a tematy są na prawdę zaskakujące na odchowalni no i te kilogramy bedziemy razem gubić ![]() TZ mnie przeprosił-stwierdził że jest beznadziejny i że mnie kocha, a ja oczywiscie powiedziałam że sie nie gniewam...no bo ja nie umiem sie gniewać pojechał cos załatwiać a ja siedzę i płaczę-czuje się okropnie i mam wrażenie że sobie z niczym nie radzę i że bedzie jeszcze gorzej i że się nie nadaję na mamę-rychło w czas moją depresję pogłebia brak wpisu 3 ocen-zdałam egzaminy a wykładowcy oczywiście nie wpisali tego do dziekanatu ![]() do tego 3 poprawki-a nie ma ustalonych terminów-i jak tu się nie załamaćja chyba sobie już pójdę bo dziś mam kiepski dzien....
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
rptrbj, ja miałam przed ciążą niedowagę. W I trymestrze przytyłam prawie 4kg. Teraz kończy się II, którym przytyłam ponad 6
Czyli w drugim w normie Mam nadzieję, że do porodu nie przekroczę w sumie 16 na plusie.Mallinka, też mam fazy "nie nadawania się na mamę"
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-26 o 14:22 |
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie jakie fajne bluzeczki znalazłam
Może by tak sobie zamówic?? http://moda.allegro.pl/sliczna-tunik...191342908.html
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-08-26 o 14:23 |
|
|
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie nie, ja też się cieszę
i faktycznie termin porodu mamy zbliżony, więc może spotkamy się na porodówce hehe i nawet jesteśmy w tym samym wieku ![]() moze nawet wcześniej się spotkamy na którychś zajęciach szkoły ![]() ja teraz we wtorek nie idę bo umówiłam się z koleżanką akurat, a w czwartek mam po południu gina, więc tak jak pisałam zacznę od 7 września ![]() Jak byś była na tych zajęciach we wtorek to czekam na relację
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie kazda z nas ma takie dni - ja prawie codziennie - rozmyslam , co to bedzie , czy sobie poradze, boje sie depresji popordowej, porodu, wszystkiego w sumie - jeszcze teraz ta luteina. Poplacz sobie moze bedzie Ci lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
bedziemy, a z kim bede rozmawiac jak bede z dzieckiem w domu, a TZ w pracy? Z Wami
|
||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja sobie też popłakam od czasu do czasu i mi pomaga
depresji poporodowej się boję, bo niestety mam skłonności (nerwica lękowa itd). No ale trzeba być dobrej myśli...
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękować dobrze, że z tżtem pogodzona już nie można się gniewać na siebie za długo.ojejku...skąd ja to znam z tymi wpisami tylko że ja aż takiego kawału nie mam do szkoły :/ chociaż czasami żeby przedostać się przez wawę zajmuje mi dojazd 2 h. :/![]() i nie smutamyyy |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja forum obowiązkowo bo inaczej w tej panice codziennie będę do lekarza dzwonić
a tak przynajmniej Was się poradzę ![]() poza tym, jako ostatnia, to już wszystko przećwiczycie na Waszych dzieciach a ja tylko wybiorę najlepsze rozwiązania płaczę ale już mi się nie chce
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja siostra ma taka bluzke, tzn kupila sobie ja jako nieciążową bo tak kiedys sprzedawal ten sprzedawca te bluzki jako zwykle tuniki, fajna jest, material rozciągliwy.
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdego czasem to wszystko przerasta. Popłacz sobie, pogderaj, przyjdzie dzień że obudzisz się w lepszym nastroju. Teraz możesz sobie ulżyć, masz prawo do gorszej formy
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

ale nie wiem czy kupić zestaw startowy czy może narazie jedną butle żeby zobaczyć czy mała będzie chciała z niej pić. U mnie bez butelki napewno sie nie obejdzie, bo studiuję i na weekend malutka będzie zostawać z tatą i dziadkami....
kupiłam dwa proszki lovela w cenie jednego czyli za 21 zł
a byłam w Tesco wczoraj, nie mogło być tej promocji od wczoraj??

tam chyba wstęp płatny... w sumie to dziwne, bo kiedyś jeszcze w lo pracowałam na różnych targach jako hostessa to nie pamiętam żeby było płatne wejścia... 

proszę o dopis ^^
termin mam na 19.11.2010 i będzie dziewucha Amelka