|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1681 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 183
|
Dot.: HELP! Wypadanie w³osów (jaka jest przyczyna?)
Cytat:
![]()
![]() |
#1682 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
witam wszystkich,
pisze pierwszy raz ale forum przeg³adnê³am ca³e (3 czê¶ci). Po pierwsze - nadmierna utrata w³osów to nie Wasz wymys³ ani urojenia - jak tak us³ysza³am od lekarza.... po drugie - musi byc przyczyna Badania endokrynolog., dermatolog., ginekolog. jest jak najbardziej wskazane. Ja jestem po usunêciu p³ata tarczycy i lecze siê na t± chorobe od 7 lat. Pierwszym objawem ¿e co¶ nie tak u mnie z tarczcyc± s± w³a¶nie w³osy chocia¿ nikt mi nie wierzy³!!! Gar¶ciami je wyjmowa³am a mycie ich jest koszmarem bo pe³no ich pó¼niej wszêdzie. Niestety ja przerabiam nawrót choroby i wiem ¿e dlatego tak u mnie siê dzieje przez tarczycê i niewyregulowane jak na razie hormony. Ale do pozosta³ych obób kilka rad. Polecam revalid - jest to jedyny suplement zawieraj±cy tak du¿o aminokwasów siarkowych, je¶li kto¶ sie po nim ¼le czuje - wymioty- mo¿e byæ silica - zawiera po³owê tego co revalid. Podkre¶lam ¿e to nie moje wymys³y ale opinia lekarza dermatologa - jednego z najlepszych w Krakowie! Wax- to ju¿ nie to samo co kilka lat temu, wg mnie nie ma ju¿ na rynku tego wax-a, który by³ skierowany do osób po chemioterapii, zabiegach chirurgicznych, lekach i antybiotykach. Przerabia³am go kiedy¶ i teraz - wyrzucone piêni±dze a efekt ¿aden. Biotyna - niezale¿nie od tego jakie preparaty stosujecie jest niezbêdna w stanach wzmozonego wypadania w³osów, ³amliwo¶ci paznokci, sucho¶ci skóry. Koszt ok 5-6z³. Polecam, cera bomba ale trzeba poczekaæ jakie¶ 2 mies. niezale¿nie od przyczyny polecam mezoterapiê g³owy - w Kraku dostêpna w paru gabinetach ale jednak wybierajcie tylko przeprowadzan± przez lekarza. Koszt 0d 40 do 150 z³ za zabieg i w zale¿no¶ci od preparatu. Jest to bezposrednie wstrzykniêcie w skórê g³owy wszystkich minera³ów, krzemionki i innych substancji potrzenbych do budowy i wzrostu w³osa. Czemu polecam? bo po operacji pomimo tego ¿e TSH mia³am w normie w³osy lecia³y w ilo¶ciach przera¿aj±cych. Tylko te zabiegi mnie uratowa³y (wtedy zrobi³am 3 ) i przez kolejne lata cieszy³am siê bujn± czupryn±. Teraz niestety tarczyca siê znowu odezwa³a i znowu lec± ale póki ja hormony nie bêdê mia³a na jednym poziomie to wiem ¿e tak na razie jest. I wszystkim niedowiarkom mówiê - w³osy odrosn±, trzeba znale¼æ przyczynê bo samo nic siê nie dzieje. To mog± byæ pigu³ki, stres, dieta, tarczyca lub inna choroba, trzeba szukaæ.... inaczej same suplementy nie pomog±. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |||||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kasia_F13, a czy jest mo¿liwe przekroczenie norm, je¶li wstrzyknie siê sobie te minera³y, a ju¿ sporo ma siê ich w diecie? Tak z ciekawo¶ci pytam.
Je¶li nie masz nic m±drego do powiedzenia, to nie pisz w w±tku, bo tylko przeszkadzasz osobom, które kiedy¶ bêd± przegl±da³y temat w poszukiwaniu konkretnych informacji. Moje motto. 5w6 Edytowane przez etha Czas edycji: 2010-08-21 o 19:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 345
|
Czy Revalid naprawdê jest tak skuteczny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 753
|
Mi osobi¶cie jaki¶ czas temu bardzo pomóg³. Bra³am na pocz±tku po 6 tabletek dziennie. Teraz nawróci³y mi siê k³opoty i od kilku dni znowu biorê..ale dzisiaj tez zakupi³am ¿elazo ..vit C i kwas foliowy..bo wczoraj przeanalizowa³am moje wyniki i ¿elazo te¿ ma w dolnej granicy wiêc bêdê próbowa³a. Oby pomog³o..
#1686 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Cytat:
![]() z naturalnych antyandrogenow jest np. wierzbownica drobnolistna w tabletkach lub postaci suszu Cytat:
a co do niejedzenia miêsa: ja bym sie chyba na Twoim miejscu nie przyznawala od razu ![]() ![]() ![]() ja nie jestem wegetariank±, ale od wielu osob naprawde znajacych sie na rzeczy slyszalam, ze nie jedzac miesa, przy rozs±dnym ukladaniu jadlospisu, mozna byc idealnie zdrowym i w to wierze, tylko wlasnie trzeba sie znac na ukladaniu posilkow ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: Sprawdzi³am wierzbownicê (drobnokwiatow±): Cytat:
Je¶li nie masz nic m±drego do powiedzenia, to nie pisz w w±tku, bo tylko przeszkadzasz osobom, które kiedy¶ bêd± przegl±da³y temat w poszukiwaniu konkretnych informacji. Moje motto. 5w6 Edytowane przez etha Czas edycji: 2010-08-21 o 22:17 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 384
|
tak to jest to, wierzbownice stosuje sie tez u kobiet przy ³ojotoku i hirsutyzmie wlasnie.
tu sobie zerknij http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ium,t1227.html Cytat:
a gdzie najbardziej masz przerzedzone wlosy? masz dosc wysokie czolo i robia Ci sie jakby zakola, wlosy sa rzadsze po bokach czy raczej rownomiernie? niektorym bardzo pomagaja produkty NISIM, nie sa tanie, ale to nie sa zwykle drogeryjne czy apteczne specyfiki, zerknij sobie http://www.nisim.pl/wypadanie_wlosow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cytat:
A to ¿e w diecie masz du¿o minera³ów - i nie pomaga - mo¿e wystêpuj± jakie¶ zaburzenia wch³aniania skoro dieta nie pomaga...? Wierzcie lub nie, tam gdzie ig³a dotknê³a g³owy, mia³am je¿a, czuæ by³o potem pod palcami jak w³osy odrastaj±. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A po wczorajszym myciu babydreamem jestem w szoku! W ci±gu mycia i czesania wypad³o mo¿e 20 w³osów ![]()
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 385
|
Dziewczyny, tak siê zawsze zastanawiam ile to tak "na oko" jest 100w³osów? Wiem, ¿e trudno bêdzie pewnie komukolwiek na moje pytanie odpowiedzieæ, bo dochodzi jeszcze ich d³ugo¶æ,ja mam w³osy do ramion, ze wzmo¿onym wypadaniem zmaga³am siê w upa³y, trwa³o to jakie¶ 2-3tyg, ale nigdy nie liczy³am tych w³osów.. chyba by mi serce pêk³o. Mam w³osy lekko za ramiona, gdyby która¶ dysponowa³a tak± informacj± lub zdjêciem pukla w³osów i dla porównania np paczk± zapa³ek dla porównania wieko¶ci by³abym wdziêczna. Przegl±da³am w±tek, znalaz³am takie zdjêcie jednak nie wiem jak "du¿y" by³ taki pukiel... mam nadziejê ¿e wiecie o co mi chodzi
¯yczê sukcesów w walce o w³osy ![]()
#1692 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
Witam.
A ja mam takie do¶æ dziwne pytanie. Zauwa¿y³am ¿e je¶li myjê obojêtnie jakim szamponem to przy zmywaniu szamponu wypada mi kilka- kilkana¶cie w³osów, ale je¶li na³o¿ê ju¿ jak±¶ od¿ywkê czy maskê to wyci±gam w³osy ca³ymi gar¶ciami;( czy dziejê siê to tak ¿e te nowe w³osy "wypychaj±" stare i przez to zauwa¿am mega wypadanie w³osów? Dziejê siê to równie¿ gdy wcieram np jakie¶ wcierki i tego typu rzeczy to pó¼niej przy myciu jest koszmar. Co to mo¿e byæ ![]() ![]() Nie wspomnê ju¿ o tym ¿e ostatnio w³osy wypadaj± mi do¶æ intensywnie zw³aszcza przy myciu i czesaniu po myciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
Cytat:
± je¿eli wcierasz co¶ w skalp to wiadomo ¿e powoduje to poprawienie kr±¿enia i te s³abe w³osy od razu wypadaj±
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 348
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Próbowa³am ju¿ wielu sposobów, ¿eby tak nie wypada³y, ale dalej jest to samo... Najwiêcej mi ich wypada przy myciu i czesaniu (od dzisiaj mam szczotkê Tangle Teezer, jest o niebo lepsza i pok³adam w niej wielkie nadzieje). Pijê te¿ skrzyp i pokrzywê. Zaraz poczytam, co tam jeszcze polecacie ![]()
#1698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jakiej od¿ywki u¿ywasz? polecam nano effekt tj maska do w³osów wypadaj±cych
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 041
|
Witam
Jestem nowa w tym w±tku poniewa¿ przez swoj± g³upotê zafarbowa³am w³osy farb± palette (ciemny br±z) ![]() ![]() Ale to moje pytanie - czy która¶ z Was mia³a styczno¶c z t± firm±- Placentinol? Pani w sklepie fryzjerskim bardzo poleca³a.
#1700 |
lipiec na maksa!!! :)
Wiadomo¶ci: 14 562
|
cze¶æ dziewczyny
![]() muszê siê do³±czyæ do w±tku, bo niestety moje w³osy znowu lec± jak szalone ![]() Stosujê szampon Neril, lotion Seboradin Niger i wewnêtrznie tabletki Forte Pharma Expert W³osy i tran. Mo¿ecie jeszcze co¶ doradziæ?
![]() |
#1701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz przy ka¿dej z nich obserwujê wzmo¿one wypadanie... Mo¿e po prostu moje w³osy s± tak bardzo os³abione ¿e ka¿da od¿ywka je tak "wyci±ga" Ju¿ nie wiem co o tym my¶leæ a w³osów coraz mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 699
|
witam!
jestem zrozpaczona, w³osy wypadaj± mi w ogromnych ilo¶ciach, s± wszêdzie (na ³ó¿ku, po¶cieli, podlodze, ubraniach, pod prysznicem po k±pieli); gdy dzi¶ usiad³am i zaczê³am je delikatnie przeczesywaæ to ca³y czas wychodzi³y, gdybym tak robi³a kilka godzin to mam wra¿enie, ¿e wysz³yby wszystkie ![]() porad¼cie co¶, za 1,5 miesi±ca idê na wesele i nie chcê do tego czasu byæ ³ysa a na to siê zanosi ![]() dodam, ¿e nie palê, nie pijê i nie biorê tabletek antykoncepcyjnych Edytowane przez gabi1989 Czas edycji: 2010-08-25 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 647
|
Przylaczam sie do was bo jak latwo zgadnac okropnie wypadaja mi wlosy
![]() Bardzo prosze o pomoc. ![]()
#1704 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
zdania na KWC sa podzielone, bo ka¿demu pomaga cos innego. U mnie np w ogóle nie pomog³y:dercos vichy, dermena, joanna czarna rzepa, natomiast troche pomog³y; seboradin fioletowy, pharmaceris czerwony, neril-kiedys bardzo mi pomog³, potem juz nie by³o az takiego fajnego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 497
|
Ja chwytam siê ostatniej deski ratunku. Zapuszczam swoje naturalne w³osy, koniec z farbowaniem, poza tym przerzucam siê na ajruwedyjsk± pielêgnacjê. Zakupi³am 2 olejki - Sesê i Hennarê, myde³ko do w³osów Sesa i zio³a na w³osy. Zobaczymy. Jutro znów idê ¶ci±æ w³osy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 647
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1707 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 528
|
Witam. Chcia³am zapytaæ co poradzi³yby¶cie osobie :
- której od jakiego¶ pó³ roku w³osy lec± gar¶ciami (najgorzej przy myciu) - która ma ³upie¿ od paru lat - która od 2miesiêcy stosujê Pirolam (zawiesina, p³yn do skóry), ale zastanawia siê na zamianie tej formy zawiesiny na szampon - która od 2miesiêcy u¿ywa szamponu Stieproxu (ok.2x w tyg.) i podejrzewa, ¿e mo¿e to ten do¶æ mocny specyfik wp³yn±³ wyniszczaj±co na w³osy - która bra³a kiedy¶ Skrzypowitê, ale by³a to strata czasu i pieniêdzy, bo ani w³osy wzmocnione ani paznokcie Chcia³aby mieæ mocne, zdrowe w³osy. Przede wszystkim ¿eby tak - nie wypada³y... ![]() Wszystkie wskazówki, porady mile widziane ![]() ![]()
Kiedy¶, w czasie rozmowy o osi±gniêciach wspó³czesnej techniki, George Bernard Shaw powiedzia³: - Teraz, gdy ju¿ nauczyli¶my siê lataæ w powietrzu jak ptaki, p³ywaæ pod wod± jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyæ siê ¿yæ na ziemi jak ludzie... ![]() Edytowane przez Naciaaa1991 Czas edycji: 2010-08-26 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 008
|
Ja mam ten sam problem. Od jakiegos czasu '' sezonowo" wypadaj± mi w³osy. Jeden sezon wystarczy zebym miala mocno przerzedzone wlosy. Kiedy¶ na wypadanie w³osów kupowa³am czarn± rzepê i wciera³am je w skóre glowy - wtedy przestaly wypadaæ. Dzis niestety to na mnie nie dzia³a. Tak samo seboradin lotion. Z zazdro¶ci± patrzê na w³osy moich kole¿anek - d³ugie, grube i mocne. Stosowalam tez wax, ale jakich¶ spektakularnych efektów nie osi±gnê³am. Jutro idê do apteki po szampon Alpecin c1 - z nadziej±, ¿e to pomo¿e.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Meldujê ¿e dzi¶ po raz pierwszy u¿y³am Joanny -kuracji wzmacniaj±cej .
Najpierw umy³am w³osy a pó¼niej wtar³am j± w skórê ..................iiiiiii i my¶la³am ¿e odlecê ,chyba za du¿o jej da³am bo my¶la³am ¿e spali mi skórê g³owy....masakra... piek³o mnie tak z 10 min a pó¼niej przesz³o..uffffff... przy rozczesywaniu wypad³o mi ze 3 razy wiêcej w³osów...co jest? na opakowaniu pisze ¿e na pocz±tku kuracji mo¿na odczuwaæ lekkie mrowienie..a to by³a rze¼nia
![]() |
#1710 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 008
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.