WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-08-21, 13:58   #1681
_paula_20
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 183
Dot.: HELP! Wypadanie w³osów (jaka jest przyczyna?)

Cytat:
Napisane przez etha Poka¿ wiadomo¶æ

paula, a czy znasz mo¿e jaki¶ szampon bez SLS, ale przeciw³upie¿owy? Próbowa³am kiedy¶ ró¿nych zio³owych specyfików, ale ³upie¿ wraca³ po 2 tygodniach od odstawienia tych z "zinc pyrithione", jak w zegarku. Chocia¿ na zakup babydreama noszê siê ju¿ od miesi±ca, mo¿e faktycznie warto.. Bojê siê tylko, ¿e wróci mi ten paskudny ³upie¿..
niestety nie znam szamponów przeciw³upie¿owych bez SLS... ale spróbuj tego babydream on jest bardzo ³agodny dla skóry g³owy i mo¿e ³upie¿ nie wróci, mi nie wraca

Happiness is a choice. And it's free. Play on.
_paula_20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:34   #1682
Kasia_F13
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

witam wszystkich,
pisze pierwszy raz ale forum przeg³adnê³am ca³e (3 czê¶ci).
Po pierwsze - nadmierna utrata w³osów to nie Wasz wymys³ ani urojenia - jak tak us³ysza³am od lekarza....
po drugie - musi byc przyczyna

Badania endokrynolog., dermatolog., ginekolog. jest jak najbardziej wskazane. Ja jestem po usunêciu p³ata tarczycy i lecze siê na t± chorobe od 7 lat. Pierwszym objawem ¿e co¶ nie tak u mnie z tarczcyc± s± w³a¶nie w³osy chocia¿ nikt mi nie wierzy³!!! Gar¶ciami je wyjmowa³am a mycie ich jest koszmarem bo pe³no ich pó¼niej wszêdzie.
Niestety ja przerabiam nawrót choroby i wiem ¿e dlatego tak u mnie siê dzieje przez tarczycê i niewyregulowane jak na razie hormony. Ale do pozosta³ych obób kilka rad.

Polecam revalid - jest to jedyny suplement zawieraj±cy tak du¿o aminokwasów siarkowych, je¶li kto¶ sie po nim ¼le czuje - wymioty- mo¿e byæ silica - zawiera po³owê tego co revalid. Podkre¶lam ¿e to nie moje wymys³y ale opinia lekarza dermatologa - jednego z najlepszych w Krakowie!

Wax- to ju¿ nie to samo co kilka lat temu, wg mnie nie ma ju¿ na rynku tego wax-a, który by³ skierowany do osób po chemioterapii, zabiegach chirurgicznych, lekach i antybiotykach. Przerabia³am go kiedy¶ i teraz - wyrzucone piêni±dze a efekt ¿aden.

Biotyna - niezale¿nie od tego jakie preparaty stosujecie jest niezbêdna w stanach wzmozonego wypadania w³osów, ³amliwo¶ci paznokci, sucho¶ci skóry. Koszt ok 5-6z³. Polecam, cera bomba ale trzeba poczekaæ jakie¶ 2 mies.

niezale¿nie od przyczyny polecam mezoterapiê g³owy - w Kraku dostêpna w paru gabinetach ale jednak wybierajcie tylko przeprowadzan± przez lekarza. Koszt 0d 40 do 150 z³ za zabieg i w zale¿no¶ci od preparatu.
Jest to bezposrednie wstrzykniêcie w skórê g³owy wszystkich minera³ów, krzemionki i innych substancji potrzenbych do budowy i wzrostu w³osa. Czemu polecam? bo po operacji pomimo tego ¿e TSH mia³am w normie w³osy lecia³y w ilo¶ciach przera¿aj±cych. Tylko te zabiegi mnie uratowa³y (wtedy zrobi³am 3 ) i przez kolejne lata cieszy³am siê bujn± czupryn±.

Teraz niestety tarczyca siê znowu odezwa³a i znowu lec± ale póki ja hormony nie bêdê mia³a na jednym poziomie to wiem ¿e tak na razie jest.
I wszystkim niedowiarkom mówiê - w³osy odrosn±, trzeba znale¼æ przyczynê bo samo nic siê nie dzieje.

To mog± byæ pigu³ki, stres, dieta, tarczyca lub inna choroba, trzeba szukaæ.... inaczej same suplementy nie pomog±.

Pozdrawiam
Kasia_F13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:39   #1683
etha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna
hmm czyli mniej wiecej jak zaczelo sie wypadanie hirsutkom tez sie zapisuje Yasmin, Yasminelle/YAZ, Jeanine, Qlaira
Tak, w³a¶nie wtedy, ale robiê chyba wszystko, ¿eby wykluczyæ te pigu³ki jako powód wypadania w³osów, z typowo antyandrogennych mam jeszcze do wyboru Syndi, Cyprest i co¶ tam jeszcze, mo¿e to (oby) substancje wspomagaj±ce, je¶li ju¿ musz± to byæ tabletki..

Cytat:
a co Twoj endokrynolog na Twoje wypadanie?
Mam zamiar pomówiæ z nim o tym we wrze¶niu, tak samo jak z ginekologiem, a do dermatologa jeszcze dojrzewam I tym razem nie dam siê zbyæ gadkami o niejedzeniu miêsa!

Cytat:
a sporo spozywasz produktow bialkowych w stosunku do weglowodanow?
Nie tak znowu du¿o, oko³o 30-40 gramów bia³ka dziennie, wêglowodanów jem wiêcej ni¿ w tabelkach, ale z tym to jest ró¿nie.

Kasia_F13, a czy jest mo¿liwe przekroczenie norm, je¶li wstrzyknie siê sobie te minera³y, a ju¿ sporo ma siê ich w diecie? Tak z ciekawo¶ci pytam.

Je¶li nie masz nic m±drego do powiedzenia, to nie pisz w w±tku, bo tylko przeszkadzasz osobom, które kiedy¶ bêd± przegl±da³y temat w poszukiwaniu konkretnych informacji. Moje motto.

5w6

Edytowane przez etha
Czas edycji: 2010-08-21 o 19:41
etha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:16   #1684
sunkissed
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 345

Czy Revalid naprawdê jest tak skuteczny?
sunkissed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-21, 21:27   #1685
ona911
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 753

Cytat:
Napisane przez sunkissed Poka¿ wiadomo¶æ
Czy Revalid naprawdê jest tak skuteczny?
Mi osobi¶cie jaki¶ czas temu bardzo pomóg³. Bra³am na pocz±tku po 6 tabletek dziennie. Teraz nawróci³y mi siê k³opoty i od kilku dni znowu biorê..ale dzisiaj tez zakupi³am ¿elazo ..vit C i kwas foliowy..bo wczoraj przeanalizowa³am moje wyniki i ¿elazo te¿ ma w dolnej granicy wiêc bêdê próbowa³a. Oby pomog³o..

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieli¶my sobie Tak ...

ona911 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-21, 21:36   #1686
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 384

Cytat:
z typowo antyandrogennych mam jeszcze do wyboru Syndi, Cyprest i co¶ tam jeszcze, mo¿e to (oby) substancje wspomagaj±ce, je¶li ju¿ musz± to byæ tabletki..
to s± odpowiedniki Diane 35, sprawdz sobie sklady

z naturalnych antyandrogenow jest np. wierzbownica drobnolistna w tabletkach lub postaci suszu

Cytat:
Mam zamiar pomówiæ z nim o tym we wrze¶niu, tak samo jak z ginekologiem, a do dermatologa jeszcze dojrzewam I tym razem nie dam siê zbyæ gadkami o niejedzeniu miêsa!
jak bedziesz szukala dermatologa, to przejrzyj opinie na Znanym Lekarzu, zeby nie trafic na kogos, kto zbagatelizuje Twoj problem

a co do niejedzenia miêsa: ja bym sie chyba na Twoim miejscu nie przyznawala od razu niektorzy jak slysza, ze ktos jest wegetarianinem, to od razu krytyka po calosci i na kazda najdrobniejsza przypadlosc, glupie przeziebienie maja odpowiedz :"no widzisz, to wszystko bo nie jesz miesa" sami wcinaja fast foody, pija, pala, a i tak uwazaja sie za zdrowszych od przecietnego wege, ciekawe

ja nie jestem wegetariank±, ale od wielu osob naprawde znajacych sie na rzeczy slyszalam, ze nie jedzac miesa, przy rozs±dnym ukladaniu jadlospisu, mozna byc idealnie zdrowym i w to wierze, tylko wlasnie trzeba sie znac na ukladaniu posilkow

Cytat:
Nie tak znowu du¿o, oko³o 30-40 gramów bia³ka dziennie, wêglowodanów jem wiêcej ni¿ w tabelkach, ale z tym to jest ró¿nie.
nie masz innych problemow skornych poza tym ³upiezem? jezeli nie, to pewnie nie przez bialko. pytam, bo "przedawkowanie" orzechow, serow zoltych i bialych itp. czesto objawia sie takimi problemami
truskawkowawiosna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:12   #1687
etha
Raczkowanie

Cytat:
to s± odpowiedniki Diane 35, sprawdz sobie sklady
Tak, s± to odpowiedniki Diane pod wzglêdem substancji czynnych, których odstawiaæ nie chcê, ale mo¿e Syndi albo Cyprest bêd± w stanie zaoferowaæ mi jak±¶ czystsz± formê octanu cyproteronu, jaki¶ inny proces technologiczny, albo inne sk³adniki dodatkowe (lub w innych proporcjach), które ³±cznie nie bêd± powodowaæ wypadania w³osów. O ile to w ogóle jest wina tabletek, w co wci±¿ szczerze nie wierzê i wierzyæ nie chcê To tak jak ze zwyk³ymi tabletkami anty, dziewczyny czêsto pisz±, ¿e po jednych maj± jakie¶ objawy niepo¿±dane, a po innych nie, chocia¿ obie pigu³ki maj± "taki sam sk³ad substancji czynnych i w takiej samej ilo¶ci". O to mi chodzi³o a 2 lata temu wiele siê zmieni³o w moim ¿yciu, przede wszystkim wyjazd na studia, inna woda, klimat, tabletki, stres, du¿o du¿o zmian by³o.

Cytat:
nie masz innych problemow skornych poza tym ³upiezem? jezeli nie, to pewnie nie przez bialko. pytam, bo "przedawkowanie" orzechow, serow zoltych i bialych itp. czesto objawia sie takimi problemami
Nie, nie mam ¿adnych problemów skórnych poza sucho¶ci± twarzy na policzkach i zaskórnikami na nosie

Edit:
Sprawdzi³am wierzbownicê (drobnokwiatow±):
Cytat:
Dzia³anie.
Podstawowymi sk³adnikami czynnymi ziela wierzbownicy s± flawonoidy, kwercetyna, pochodne mirycetyny i sterole ro¶linne. Dziêki tym naturalnym substancjom wierzbownica korzystnie wp³ywa na prostatê i uk³ad moczowy. Dzia³a równie¿ oczyszczaj±co na organizm, wzmaga naturalne procesy detoksykacji. Zmniejsza wydzielanie ³oju i powoduje jego up³ynnienie, przez co poprawia wygl±d cery.

Wskazania.
Stosowaæ w celu oczyszczenia organizmu i ochrony gruczo³u prostaty.
To na pewno to..?

Je¶li nie masz nic m±drego do powiedzenia, to nie pisz w w±tku, bo tylko przeszkadzasz osobom, które kiedy¶ bêd± przegl±da³y temat w poszukiwaniu konkretnych informacji. Moje motto.

5w6

Edytowane przez etha
Czas edycji: 2010-08-21 o 22:17

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 23:29   #1688
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 384

Cytat:

Edit:
Sprawdzi³am wierzbownicê (drobnokwiatow±):

To na pewno to..?
tak to jest to, wierzbownice stosuje sie tez u kobiet przy ³ojotoku i hirsutyzmie wlasnie.
tu sobie zerknij
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ium,t1227.html

Cytat:
Dzia³anie lecznicze
Wyci±gi z ziela wierzbówki i wierzbownicydzia³aj± przeciwbakteryjnie (oenothein niszczy Propionibacterium acnes), przeciwzapalnie, odtruwaj±co ,antyandrogennie, wzmaga procesy detoksykacji, pobudzajaco na regeneracjê tkanki nab³onkowej, rozkurczowo, przeciwalergicznie, wprzeciwwysiêkowo, uspokajaj±co, przeciwbólowo. Hamuje przerost gruczo³u krokowego. Zapobiega nowotworom wymiataj±c wolne rodniki i usuwaj±c nadtlenki oraz zapobiegaj±c ich powstawaniu.Aktywuje limfocyty NK i ADCC (Natural Killer cell cytotoxicity). Hamuje enzym 5-alfa reduktazê i aromatazê (5-AR), przekszta³caj±cy testosteron w dehydrotestosteron DHT (epilobium to inhibitor 5-AR). Prawdopodbnie te¿ blokuje receptory dla DHT w gruczole krokowym i w skórze, zapobiegaj±c nipo¿±danemu oddzia³ywaniu tego hormonu na chory gruczo³ krokowy (epilobium zapobiega kumulacji DHT w gruczole krokowym).
Zmniejszaj± wydzielanie ³oju, zmniejszaj± keratynizacjê naskórka i mieszków w³osowych oraz przerost nab³onków, w tym naskórka. Powoduj± równie¿ up³ynnienie ³oju zapobiegaj±c powstawaniu zaskórników.
pogrubione wlasnie jest istotne przy wypadaniu wlosow. namawiam Cie na tego dermatologa, zeby ustalic typ ³ysienia, jezeli jest androgenowe, to produkty z takimi inhibitorami sa szansa na odrost wlosow

a gdzie najbardziej masz przerzedzone wlosy? masz dosc wysokie czolo i robia Ci sie jakby zakola, wlosy sa rzadsze po bokach czy raczej rownomiernie?

niektorym bardzo pomagaja produkty NISIM, nie sa tanie, ale to nie sa zwykle drogeryjne czy apteczne specyfiki, zerknij sobie http://www.nisim.pl/wypadanie_wlosow
truskawkowawiosna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:19   #1689
Kasia_F13
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cytat:
Kasia_F13, a czy jest mo¿liwe przekroczenie norm, je¶li wstrzyknie siê sobie te minera³y, a ju¿ sporo ma siê ich w diecie? Tak z ciekawo¶ci pytam.
Nie, musia³aby¶ wcinaæ tabletki gar¶ciami ¿eby posz³o do przedakwkowania, poza tym w zastrzykach przede wszystkim jest krzemionka i od tego zaczyna siê pierwsza dawka, potem dochodz± inne zwi±zki. Ja przy zastrzykach bra³am równoczesnie w³asnie revalid- tak zaleci³ mi lekarz, natomiast nie wiem co ty bierzesz, w razie w±tpliwo¶ci zawsze mo¿esz zapytaæ lekarza, dlatego polecam ten zabieg tylko w gabinetach lek, bo w gab. estetycznych panienki nie maj± pojêcia co robi± czemu tak na prawdê ma to s³u¿yæ.
A to ¿e w diecie masz du¿o minera³ów - i nie pomaga - mo¿e wystêpuj± jakie¶ zaburzenia wch³aniania skoro dieta nie pomaga...?

Wierzcie lub nie, tam gdzie ig³a dotknê³a g³owy, mia³am je¿a, czuæ by³o potem pod palcami jak w³osy odrastaj±.
Kasia_F13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-22, 13:15   #1690
etha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Poka¿ wiadomo¶æ
namawiam Cie na tego dermatologa, zeby ustalic typ ³ysienia, jezeli jest androgenowe, to produkty z takimi inhibitorami sa szansa na odrost wlosow

a gdzie najbardziej masz przerzedzone wlosy? masz dosc wysokie czolo i robia Ci sie jakby zakola, wlosy sa rzadsze po bokach czy raczej rownomiernie?
Nie jestem w stanie sprawdziæ ilo¶ci w³osów z ty³u g³owy, ale po bokach i w górê od czo³a, w³osy wypadaj± równomiernie. Zakola mi siê nie robi±.

A po wczorajszym myciu babydreamem jestem w szoku! W ci±gu mycia i czesania wypad³o mo¿e 20 w³osów Oby to nie by³ tylko jeden z ich dobrych dni!

5w6

Stary 2010-08-22, 21:42   #1691
Sweet Chocolate
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 385

Dziewczyny, tak siê zawsze zastanawiam ile to tak "na oko" jest 100w³osów? Wiem, ¿e trudno bêdzie pewnie komukolwiek na moje pytanie odpowiedzieæ, bo dochodzi jeszcze ich d³ugo¶æ,ja mam w³osy do ramion, ze wzmo¿onym wypadaniem zmaga³am siê w upa³y, trwa³o to jakie¶ 2-3tyg, ale nigdy nie liczy³am tych w³osów.. chyba by mi serce pêk³o. Mam w³osy lekko za ramiona, gdyby która¶ dysponowa³a tak± informacj± lub zdjêciem pukla w³osów i dla porównania np paczk± zapa³ek dla porównania wieko¶ci by³abym wdziêczna. Przegl±da³am w±tek, znalaz³am takie zdjêcie jednak nie wiem jak "du¿y" by³ taki pukiel... mam nadziejê ¿e wiecie o co mi chodzi
¯yczê sukcesów w walce o w³osy

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 06:28   #1692
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Cytat:
NIEEE, nie chcia³am, ¿eby w±tki by³y ³±czone Wydaje mi siê, ¿e mój problem jest troszkê inny ni¿ wasze

Wiesz co, diane biorê ju¿ do¶æ d³ugo, jako¶ od dwóch lat, z pó³roczn± przerw±, kiedy by³a zmiana na cilest. W trakcie tej zmiany w³osy powinny przestaæ wypadaæ, jednak tak siê nie sta³o. Testosteron by³ na pocz±tku o 20% powy¿ej normy, teraz jest oko³o 20% poni¿ej górnej granicy, wiêc jest dobrze. Objawy hirsutyzmu zmniejszy³y siê znacznie, nie wygl±dam jeszcze "normalnie", ale nawet znajomi zauwa¿aj± ró¿nicê. Innych hormonów, mog±cych mieæ zwi±zek z hirsutyzmem niestety nie bada³am, bo nie mog³am dostaæ na nie skierowania, a nie staæ mnie, ¿eby co chwilê robiæ tyle badañ 50z³+ PCOS mia³am zdiagnozowane, bra³am na to leki (bromergon), a po kilku miesi±cach, kiedy by³o ju¿ lepiej zabra³am siê za diane, bo ich nie mo¿na ³±czyæ ze sob±.

Mieszki w³osowe nadwra¿liwe na androgeny.. Hmm.. Kiedy¶, przy bardzo widocznych objawach hirsutyzmu, i z hormonami gdzie¶ w kosmosie, w³osy zostawa³y mi na g³owie..

A ³upie¿? On mi po prostu wraca, normalnie nic mnie nie swêdzi, nie ³uszczy siê.. Wszystko powraca dopiero jaki¶ czas po odstawieniu szamponów przeciw³upie¿owych, tak normalnie to nie jest problem.

Cerê mam w porz±dku, nigdy nie mia³am problemów nawet ze zwyk³ym tr±dzikiem, ot, jaki¶ pryszcz raz na jaki¶ czas i tyle.

Samo mleko oko³o 1 szklanki dziennie, do p³atków. Nie mam nietolerancji laktozy ani nadwra¿liwo¶ci na produkty mleczne.

Dziêkujê Ci, truskawkowawiosna
A mi zaczê³y wypadaæ jak PRZESTA£AM braæ tabletki, wiêc ró¿nie bywa...
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:37   #1693
jeesss
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

hej jestem tu nowa... jak siê pewnie domyslacie trafi³am tutaj dlatego ¿e mam praoblem m.in. z wypadaj±cymi w³osami nie by³am jeszcze u lekarza (odwlekam ten moment, gdy¿ chcia³abym najpierw spróbowaæ czego¶ we w³asnym zakresie) mo¿ecie poleciæ jakie¶ dobre od¿ywki??? najlepiej do w³osów farbowanych i suchych byæ mo¿e to wina farbowania....
jeesss jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:56   #1694
IwOOOnek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37

Witam.
A ja mam takie do¶æ dziwne pytanie. Zauwa¿y³am ¿e je¶li myjê obojêtnie jakim szamponem to przy zmywaniu szamponu wypada mi kilka- kilkana¶cie w³osów, ale je¶li na³o¿ê ju¿ jak±¶ od¿ywkê czy maskê to wyci±gam w³osy ca³ymi gar¶ciami;( czy dziejê siê to tak ¿e te nowe w³osy "wypychaj±" stare i przez to zauwa¿am mega wypadanie w³osów?
Dziejê siê to równie¿ gdy wcieram np jakie¶ wcierki i tego typu rzeczy to pó¼niej przy myciu jest koszmar.
Co to mo¿e byæ ju¿ sama nie wiem co mam o tym my¶leæ
Nie wspomnê ju¿ o tym ¿e ostatnio w³osy wypadaj± mi do¶æ intensywnie zw³aszcza przy myciu i czesaniu po myciu
IwOOOnek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:17   #1695
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

Cytat:
Napisane przez IwOOOnek Poka¿ wiadomo¶æ
Witam.
A ja mam takie do¶æ dziwne pytanie. Zauwa¿y³am ¿e je¶li myjê obojêtnie jakim szamponem to przy zmywaniu szamponu wypada mi kilka- kilkana¶cie w³osów, ale je¶li na³o¿ê ju¿ jak±¶ od¿ywkê czy maskê to wyci±gam w³osy ca³ymi gar¶ciami;( czy dziejê siê to tak ¿e te nowe w³osy "wypychaj±" stare i przez to zauwa¿am mega wypadanie w³osów?
Dziejê siê to równie¿ gdy wcieram np jakie¶ wcierki i tego typu rzeczy to pó¼niej przy myciu jest koszmar.
Co to mo¿e byæ ju¿ sama nie wiem co mam o tym my¶leæ
Nie wspomnê ju¿ o tym ¿e ostatnio w³osy wypadaj± mi do¶æ intensywnie zw³aszcza przy myciu i czesaniu po myciu
Wg mnie to proste...je¿eli myjesz tylko szamponem to "wypada "ich mniej bo s± spl±tanie, a pó¼niej przy rozczesywaniu je wyczesujesz...a je¿eli na³o¿ysz odzywkê i sp³ukujesz w³osy to one s± g³adsze i mniej spl±tane i od razu sp³ywaj± z wod±...
± je¿eli wcierasz co¶ w skalp to wiadomo ¿e powoduje to poprawienie kr±¿enia i te s³abe w³osy od razu wypadaj±
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:26   #1696
IwOOOnek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
Wg mnie to proste...je¿eli myjesz tylko szamponem to "wypada "ich mniej bo s± spl±tanie, a pó¼niej przy rozczesywaniu je wyczesujesz...a je¿eli na³o¿ysz odzywkê i sp³ukujesz w³osy to one s± g³adsze i mniej spl±tane i od razu sp³ywaj± z wod±...
± je¿eli wcierasz co¶ w skalp to wiadomo ¿e powoduje to poprawienie kr±¿enia i te s³abe w³osy od razu wypadaj±
Wiesz dla mnie zastanawiaj±ce jest jednak to ¿e jak u¿ywam samego szamponu i jak czesze w³osy po wyschniêciu to i tak wypada mi mniej w³osów ni¿ jak stosujê szampon i od¿ywkê
Stary 2010-08-23, 18:24   #1697
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 348

Cze¶æ dziewczyny Do³±czam z moimi wypadaj±cymi w³osiskami.
Próbowa³am ju¿ wielu sposobów, ¿eby tak nie wypada³y, ale dalej jest to samo... Najwiêcej mi ich wypada przy myciu i czesaniu (od dzisiaj mam szczotkê Tangle Teezer, jest o niebo lepsza i pok³adam w niej wielkie nadzieje).
Pijê te¿ skrzyp i pokrzywê. Zaraz poczytam, co tam jeszcze polecacie

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:04   #1698
aga24zuzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IwOOOnek Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz dla mnie zastanawiaj±ce jest jednak to ¿e jak u¿ywam samego szamponu i jak czesze w³osy po wyschniêciu to i tak wypada mi mniej w³osów ni¿ jak stosujê szampon i od¿ywkê
to mo¿e ta od¿ywka powoduje jak±¶ reakcje alergiczn± skóry g³owy???/

jakiej od¿ywki u¿ywasz?
polecam nano effekt tj maska do w³osów wypadaj±cych
pomó¿ mi.
Stary 2010-08-23, 22:14   #1699
famka89
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 041

Witam

Jestem nowa w tym w±tku poniewa¿ przez swoj± g³upotê zafarbowa³am w³osy farb± palette (ciemny br±z) i od tej pory wypadaj± mi w³osy gar¶ciami. Zawsze farbowa³am kremem z Loreala (Casting). Od wczoraj ³ykam skrzyp polny z witaminami , a dzis kupi³am maske ,tonik i szampon z Placentinol'u. Wyda³am ponad 60 z³ na to wszystko dzi¶ po pierwszym myciu czuje ,¿e w³osy maj± fajny po³ysk i s± "fajniejsze".

Ale to moje pytanie - czy która¶ z Was mia³a styczno¶c z t± firm±- Placentinol? Pani w sklepie fryzjerskim bardzo poleca³a.
famka89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 07:49   #1700
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Wiadomo¶ci: 14 562

cze¶æ dziewczyny
muszê siê do³±czyæ do w±tku, bo niestety moje w³osy znowu lec± jak szalone wiem, ¿e jest to spowodowane stresem w trakcie sesji, prze¿ywam to w³a¶ciwie za ka¿dym razem, ech. Tym razem mia³am wyj±tkowy ciê¿ki czas przez kilka ostatnich miesiêcy i odbi³o siê to na w³osach. Bojê siê, ¿e mi nic nie zostanie na g³owie..
Stosujê szampon Neril, lotion Seboradin Niger i wewnêtrznie tabletki Forte Pharma Expert W³osy i tran. Mo¿ecie jeszcze co¶ doradziæ?

biegam
noseknosek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:02   #1701
IwOOOnek
Raczkowanie

Cytat:
to mo¿e ta od¿ywka powoduje jak±¶ reakcje alergiczn± skóry g³owy???/

jakiej od¿ywki u¿ywasz?
polecam nano effekt tj maska do w³osów wypadaj±cych
U¿ywa³am od¿ywki z Ziai-Od¿ywka Ceramidy( kiedy¶ u¿ywaj±c jej mia³am piêkne w³osy i wydawa³o mi siê ¿e powstrzyma³a ona wypadanie w³osów), maskê placenta i maska gloriê.
Teraz przy ka¿dej z nich obserwujê wzmo¿one wypadanie... Mo¿e po prostu moje w³osy s± tak bardzo os³abione ¿e ka¿da od¿ywka je tak "wyci±ga"
Ju¿ nie wiem co o tym my¶leæ a w³osów coraz mniej
Stary 2010-08-25, 12:35   #1702
gabi1989
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 699

witam!
jestem zrozpaczona, w³osy wypadaj± mi w ogromnych ilo¶ciach, s± wszêdzie (na ³ó¿ku, po¶cieli, podlodze, ubraniach, pod prysznicem po k±pieli); gdy dzi¶ usiad³am i zaczê³am je delikatnie przeczesywaæ to ca³y czas wychodzi³y, gdybym tak robi³a kilka godzin to mam wra¿enie, ¿e wysz³yby wszystkie wyniki badañ mam dobre, od¿ywiam siê normalnie, nie odchudzam siê, farbowa³am je 3 tygodnie temu lond± i bojê siê, ¿e od tego (chocia¿ moja fryzjerka jest zdania, ¿e dziwne by od samego farbowania tak wypadaly, jak mi); nie suszê ich i nie prostujê (nigdy tego nie robi³am), nie u¿ywam ¿adnych kosmetyków do stylizacji, szamponu u¿ywam bardzo delikatnego
porad¼cie co¶, za 1,5 miesi±ca idê na wesele i nie chcê do tego czasu byæ ³ysa a na to siê zanosi
dodam, ¿e nie palê, nie pijê i nie biorê tabletek antykoncepcyjnych

Edytowane przez gabi1989
Czas edycji: 2010-08-25 o 12:37
gabi1989 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:00   #1703
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 647

Przylaczam sie do was bo jak latwo zgadnac okropnie wypadaja mi wlosy chcialabym zebyscie polecily mi jakis szampon do wypadajacych wlosow. Na KWC znalazlam tyko kilka (moze 5) i opinie byly podzielone.
Bardzo prosze o pomoc.

Agaciok xD jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:13   #1704
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Poka¿ wiadomo¶æ
Przylaczam sie do was bo jak latwo zgadnac okropnie wypadaja mi wlosy chcialabym zebyscie polecily mi jakis szampon do wypadajacych wlosow. Na KWC znalazlam tyko kilka (moze 5) i opinie byly podzielone.
Bardzo prosze o pomoc.
zdania na KWC sa podzielone, bo ka¿demu pomaga cos innego. U mnie np w ogóle nie pomog³y:dercos vichy, dermena, joanna czarna rzepa, natomiast troche pomog³y; seboradin fioletowy, pharmaceris czerwony, neril-kiedys bardzo mi pomog³, potem juz nie by³o az takiego fajnego efektu.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:41   #1705
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 497

Ja chwytam siê ostatniej deski ratunku. Zapuszczam swoje naturalne w³osy, koniec z farbowaniem, poza tym przerzucam siê na ajruwedyjsk± pielêgnacjê. Zakupi³am 2 olejki - Sesê i Hennarê, myde³ko do w³osów Sesa i zio³a na w³osy. Zobaczymy. Jutro znów idê ¶ci±æ w³osy...
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:09   #1706
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 647

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Poka¿ wiadomo¶æ
zdania na KWC sa podzielone, bo ka¿demu pomaga cos innego. U mnie np w ogóle nie pomog³y:dercos vichy, dermena, joanna czarna rzepa, natomiast troche pomog³y; seboradin fioletowy, pharmaceris czerwony, neril-kiedys bardzo mi pomog³, potem juz nie by³o az takiego fajnego efektu.
Dzieki chyba sprobuje seboradinu bo duzo sie na wizazu o nim slyszy

Agaciok xD jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:17   #1707
Naciaaa1991
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 528

Witam. Chcia³am zapytaæ co poradzi³yby¶cie osobie :

- której od jakiego¶ pó³ roku w³osy lec± gar¶ciami (najgorzej przy myciu)
- która ma ³upie¿ od paru lat
- która od 2miesiêcy stosujê Pirolam (zawiesina, p³yn do skóry), ale zastanawia siê na zamianie tej formy zawiesiny na szampon
- która od 2miesiêcy u¿ywa szamponu Stieproxu (ok.2x w tyg.) i podejrzewa, ¿e mo¿e to ten do¶æ mocny specyfik wp³yn±³ wyniszczaj±co na w³osy
- która bra³a kiedy¶ Skrzypowitê, ale by³a to strata czasu i pieniêdzy, bo ani w³osy wzmocnione ani paznokcie

Chcia³aby mieæ mocne, zdrowe w³osy. Przede wszystkim ¿eby tak - nie wypada³y...
Wszystkie wskazówki, porady mile widziane

Kiedy¶, w czasie rozmowy o osi±gniêciach wspó³czesnej techniki, George Bernard Shaw powiedzia³:
- Teraz, gdy ju¿ nauczyli¶my siê lataæ w powietrzu jak ptaki, p³ywaæ pod wod± jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyæ siê ¿yæ na ziemi jak ludzie...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2010-08-26 o 21:20
Naciaaa1991 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:46   #1708
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008

Ja mam ten sam problem. Od jakiegos czasu '' sezonowo" wypadaj± mi w³osy. Jeden sezon wystarczy zebym miala mocno przerzedzone wlosy. Kiedy¶ na wypadanie w³osów kupowa³am czarn± rzepê i wciera³am je w skóre glowy - wtedy przestaly wypadaæ. Dzis niestety to na mnie nie dzia³a. Tak samo seboradin lotion. Z zazdro¶ci± patrzê na w³osy moich kole¿anek - d³ugie, grube i mocne. Stosowalam tez wax, ale jakich¶ spektakularnych efektów nie osi±gnê³am. Jutro idê do apteki po szampon Alpecin c1 - z nadziej±, ¿e to pomo¿e.
_Sarenka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:59   #1709
aga24zuzia
Rozeznanie

Meldujê ¿e dzi¶ po raz pierwszy u¿y³am Joanny -kuracji wzmacniaj±cej .
Najpierw umy³am w³osy a pó¼niej wtar³am j± w skórê ..................iiiiiii i my¶la³am ¿e odlecê ,chyba za du¿o jej da³am bo my¶la³am ¿e spali mi skórê g³owy....masakra... piek³o mnie tak z 10 min a pó¼niej przesz³o..uffffff... przy rozczesywaniu wypad³o mi ze 3 razy wiêcej w³osów...co jest?
na opakowaniu pisze ¿e na pocz±tku kuracji mo¿na odczuwaæ lekkie mrowienie..a to by³a rze¼nia
pomó¿ mi.
Stary 2010-08-26, 22:02   #1710
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008

Cytat:
Meldujê ¿e dzi¶ po raz pierwszy u¿y³am Joanny -kuracji wzmacniaj±cej .
Najpierw umy³am w³osy a pó¼niej wtar³am j± w skórê ..................iiiiiii i my¶la³am ¿e odlecê ,chyba za du¿o jej da³am bo my¶la³am ¿e spali mi skórê g³owy....masakra... piek³o mnie tak z 10 min a pó¼niej przesz³o..uffffff... przy rozczesywaniu wypad³o mi ze 3 razy wiêcej w³osów...co jest?
na opakowaniu pisze ¿e na pocz±tku kuracji mo¿na odczuwaæ lekkie mrowienie..a to by³a rze¼nia
mia³am tak samo, jak wciera³am rzepê strasznie piek³o.. to takie uczucie ch³odu na pograniczu z pieczeniem. wg mnie albo skóra nieprzyzwyczajona, albo w³osy takie s³abe
_Sarenka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.