Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 18:44   #4411
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
mmmm a ja bym z chęcią pierś zjadła na kolację! u mnie bedzie wieśniak, szynka i jajko
Finalnie była to jajecznica z połowy piersi, połowy pomidora, 2 jaj, cebulki i 3 plastrów pomidorka suszonego. Pycha!! ale tak kończe swoje ucztowanie, wracam na garnuszek studencki od jutra, koniec z sernikami i pysznosciami

Cytat:
Napisane przez hayley01 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, muszę się pożalić, strasznie dziś zgrzeszyłam.
Zjadałam ciabattę i nawet nie mam wyrzutów sumienia, taka była pyszna Należy mi się porządne lanie.
Czy jeden karny dzień wystarczy by to odrobić

Wczoraj po czterech dniach PP odnotowałam maleńki spadeczek - 300, niby niedużo ale zawsze cieszy.

Wszystkim gratuluję spadeczków i spadków - niektóre naprawdę spektakularne i godne podziwu
Skoro jesteś na PP, to po prostu dukaj dalej bezgrzesznie, przedłuż sobie spacer o 30min i kontynuuj diete. Mam nadzieje, ze nie objawi Ci sie to jakimis dlugodystansowymi zastojami, trzymam kciuki.
A, baty sie niestety naleza, by pamietac na przyszłość:

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
O rety jaka u Was jest frekwencja!!!

Przez 3 tygodnie byłam na diecie poniżej 1000kcal i udało mi się zrzucić 4,5kg.
Przerzuciłam się na Dukana bo waga stanęła i w zasadzie już nie wiedziałam dlaczego.
Na Dukanie jestem już 5 dni. I tak jak pisałam wyżej waga raz spada o 300dkg raz wrasta
Ja mam tylko problem że nie potrafię zrezygnować z "weki" czy chleba tostowego...

Śniadanie:
2 kanapki wekowe z twarożkiem wiejskim i plasterkami pomidora + kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru (ograniczenie z 4 łyżek)
II śniadanie jogurt naturalny 2,5% + musli fit
Obiad: gotowany udek kurzy albo duszona wątróbka
Podwieczorek - kilka łyżek jogurtu naturalnego
Kolacja zawsze przed godz. 18 i to zazwyczaj 2 kanapki wekowe z twarożkiem wiejskim i chudą wędliną albo serem żółtym i chudą wędliną.
Piję wodę smakową grejpfrutową albo wodę niegazowaną...

Prawdę mówiąc nie umiem się odnaleźć w diecie żeby schudnąć
Do tego zmieniłam tabletki anty bo prawie miesiąc miałam okres.
2 miesiące temu przestałam karmić piersią po 15 miesiącach karmienia i całą moja gospodarka hirmonalna wariuje, myślęże to też możę być przyczyną wahania wagowego. ZApomniałam dodać że mam za sobą fatalny tydzień z zarwanymi nockami łącznie...

Dodam jeszcze że dziennie ćwiczę.
Cytat:
Mam listę produktów dozolonych, wydrukowaną mam wpis o chudych produktach nabiałowych w tym ser... Produkty z zawartością tłuszczu powyżej 4% są zakazane a przecież jogurt naturalny ma 2,5%
Wszędzie gdzie czytałam jadłospisy pisało o SERKU nie twarożku (pomyliły mi się nazwy jak pisałam ) wiejskim z piątnicy.
Wierzcie mi nie jest łatwo przejść z cukierkowej kawy na taką bez cukru dlatego stopniowo odstawiam cukier z kawy bo oprócz tego nic słodkiego nie ma w moim jadłospisie.
Ja tam się wcale nie dziwię, ze masz zastój. Najpierw katowałaś swój organizm głodówką, potem przerzuciłas sie na "Dukana" (jestem prawie pewna, że) nie czytając książki: musli fit, ser żółty, cukier, woda smakowa (tu też jestem prawie pewna, że słodzona). Woła o pomste do nieba
Owszem, dziewczyny są tutaj, aby pomóc, poprowadzić początkujące dukanki za rączke, ale nie przesadzajmy. Nikt nie ma cierpliwości do streszczania podręcznika i pisania po raz setny, że tego nie można a tamto jest dozwolone. Można się chociaż wysilić i przeczytać pierwszy post, a większość i to omija szerokim łukiem.
Jeśli przechodzisz na dietę, nie ma ustępstw. Chcesz schudnąć, nie słodzisz, nie jesz tego, na co masz w tej chwili ochote. Jesz zgodnie z jej wymogami, a jakie to wymogi dowiadujesz się, czytając Nie potrafię schudnąć/Metodę Dukana, bądź inne wiarygodne(!!)źródła. Wiele z nas rezygnuje z rzeczy, do których miały dawniej słabość i nie narzeka. Od tego jest ta dieta, by pozbyć się kompulsów, nauczyć nowych nawyków żywieniowych, zahamować podjadanie. A jeśli nie chce Ci, to za przeproszeniem nie zawracaj nam głowy, mamy mnóstwo swoich problemów z zastojami, wzrostami itd.

Może byłam zbyt nieuprzejma, ale uwierz, nie ma nic gorszego, niż osoba, która nie stosuje się do zaleceń, nie przeczytała książki i narzeka, że nie chudnie.

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Część..
Ja od jutra zaczynam dietę
Mam nadzieję, ze pomoże..

Dziś poczyniłam pierwsze kroki w jej kierunku:
1. kupiłam wagę
2. kupiłam jedzonko: serki wiejskie, jogurty naturalne. piersi kurczaka itp.
3. kupiłam 12 l wody

mam pytanko:
czy można jeść salami - znalazłam takie w wersji light i nie wiem czy się nadaje czy nie ryzykować?
Salami, nawet najchudsza jest za tłusta na dukana. Na opakowainu powinno być napisane, ile ma tłuszczu, ale wątpie, by miała nawet te 10%, myśle, że sporo więcej.
Powodzenia w dukaniu zrob tescik i zwaz sie koniecznie
Stary 2010-08-26, 18:46   #4412
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
W takim razie od jutra muszę zrezygnować z tych nieszczęsnych dwóch łyżeczek cukru, weki, tostów i musli
Jutro startuję od nowa.
No niestety,albo dieta Dukanowa ,albo "moja własna koncepcja dukania"....,ale ja też nie wyobrażałam sobie ,by móc NIE zaczynać dnia,bez śniadanka w postaci słodkiego wafelka i podobnie go kończyć...a tu masz ci dukanie odmieniło te przyzwyczajenia,a placki otrębowe pozwalają przetrwać do południa,bez ciągłego myślenia o jedzeniu...
I tak wypracujesz nieco własną koncepcję dietkowania,ale na produktach dozwolonych ,bo choćby dzisiejsza dyskusja o mleku.
Każdy ma na nią swoją teorię....
Ale najważniejsze,by utrwalać zdrowe nawyki żywieniowe...cieszyć się tym...i jeszcze tracić na wadze,a we wzajemnym wsparciu nie jest to aż takie trudne,czego wszystkim życzymy....

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-08-26 o 18:56
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:49   #4413
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Pochodzenie może i podobne bo azjatyckie, ale nie ma co do pangi porównywać...ktoś taką plotę puścił nie wiem po co...a to jest całkiem niezła ryba.

Co do mleka, zlotqo to ja do tych 2 szklanek bym się nie rozpędzała. To dwa razy tyle niż można jednak że Ty chudniesz to nie znaczy że tak można Info w 1 poście nie są wzięte sufitu ale z wywiadów i chatów z Dukanem, więc nie jest to wytwór wyobraźni dukanek...

przecież ja nikomu nie każę pić dwóch szklanek mleka tylko mówię że ja piję od jednej do 1,5 dziennie i mi to NARAZIE nie szkodzi bo waga raczej spada. chodziło mi o to żeby tak strasznie się nie stresować jeśli wypije się trochę więcej niż "można" jak inni mają - nie wiem. pisałam o swoim przypadku

łaa właśnie zjadłam dwa kawałki chlebka ziołowego z wędliną (2 plastry). zapchałam się niemiłosiernie
mam pytanko, czy możemy jeść "otręby granulowane z truskawkami"? coś takiego mam w każdej paczce otrąb mielonych kupca. i się zastanawiałam czy mogę dodać do jogurtu np. wiem że owoce zakazane ale to w sumie znikome ilości

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:57   #4414
broadwaydream
Wtajemniczenie

Lepiej dodaj zwykle otreby i syropik z lidla Ja bym truskawkowych nie tycala.
Stary 2010-08-26, 18:59   #4415
xal
Zakorzenienie

Na gardło pół szklanki wody z łyżeczką wody utlenionej i NIE POŁYKAĆ!

Co do dozwolonych produktów, to koleżanka w pracy dzisiaj mi mówi, że ona czasami zje loda, raz na tydzien degustacja i win i ... czasami zimne piwo z lodówki. Spodnie z niej lecą. A ja ... ehhh i gdzie tu sprawiedliwość.
A dlaczego tilapia i panga są złe? Coś przegapiłam a ciekawa jestem

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:01   #4416
kobieta kot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam ze znajomymi technologami żywności i po tej rozmowie ja tej ryby kupować nie będę

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

12 kg do stracenia i 10 dni uderzeniówki to baaardzo głupi pomysł
Pomysł być może nie jest najlepszy ale lepszego nie mam jeśli chce ładnie wyglądać na swoim weselu
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:04   #4417
wandac
Raczkowanie

GG do wandac

..spojrz na date waznosci karty- nie masz jej nieaktualnej?...na to mi wyglada-bo nie podejrzewam,ze karte wkladasz w nieodpowiedzi sposob?
wandac jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 19:06   #4418
eweden
Raczkowanie

dołączam się do diety zaczynam po raz n-ty... Mam nadzieję, że teraz z większą silną wolą i długotrwałymi efektami. Cel - 53 kg. Aktualna waga? Sprawdzę jutro ;p
Stary 2010-08-26, 19:06   #4419
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez kobieta kot Pokaż wiadomość
Pomysł być może nie jest najlepszy ale lepszego nie mam jeśli chce ładnie wyglądać na swoim weselu
10 dni uderzeniowki nie gwarantuje Ci szybkiego schudniecia. Poza tym jeśli czytałaś ksiązkę to wiesz, że 10 dni I fazy moga stosowac osoby z otyłościa i tylko pod kontrola lekarza ? Chyba nie chcesz zamiast na ślubie wylądować w szpitalu. Na uderzeniówce spada tylko woda. Zależnie od tego ile jej masz tyle stacisz kg, nieważne czy to będą 3 dni czy 10 dni.
10 dni może ci rozwalic metabolizm, w skrajnym przypadku nerki czy wątrobę i potem możesz np wcale nie chudnąc , albo mieć przez miesiąc zastój Chyba tego nie chcesz ?? Ja miałam 15 kg do zrzucenia, na I fazie stracilam 4,5 kg w 5 dni ? Chyba nieźle, co ?

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:09   #4420
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Finalnie była to jajecznica z połowy piersi, połowy pomidora, 2 jaj, cebulki i 3 plastrów pomidorka suszonego. Pycha!! ale tak kończe swoje ucztowanie, wracam na garnuszek studencki od jutra, koniec z sernikami i pysznosciami
mmm pychota! chyba kiedyś ściągnę od Ciebie ten przepis :P

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
mam pytanko, czy możemy jeść "otręby granulowane z truskawkami"? coś takiego mam w każdej paczce otrąb mielonych kupca. i się zastanawiałam czy mogę dodać do jogurtu np. wiem że owoce zakazane ale to w sumie znikome ilości
spójrz na tabelke z tyłu, z tego co pamiętam węgli jest tam tyle, że nas Dukanki aż głowa boli :P

A ja dziewczyny jutro wybywam na 4 dni w odwiedziny i trzymajcie kciuki, żebym się nie dała grzeszkom i Dukana mocno trzymała!!!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:12   #4421
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Dziewczyny robicie jakieś "dukanowe" albo a'la "dukanowe" przetwory na zimę ??
Ja własnie pasteryzuje mój ulubiony zestaw obiadowy, czyli fasolke w sosie pomidorowo-paprykowym
Poza tym zrobiłam juz sałatke szwedzka w wersji light, dzemy bez cukru, ketchupy bez cukru, sosy pomidorowe bez cukru.
Czy tylko ja tak "wariuje" ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 19:13   #4422
Kasiulek1029
Raczkowanie

A tak wlasnie zaczelam sie zastanawiac, ten soczek z Lidla (z % na etykiecie) to jest tylko na slodzikach?? wiec nie trzeba sie jakos specjalnie ograniczac?? (oczywiscie bez przesady), chodzi mi zeby dolewac do herbaty itp??
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:14   #4423
kobieta kot
Raczkowanie

Cytat:
10 dni uderzeniowki nie gwarantuje Ci szybkiego schudniecia. Poza tym jeśli czytałaś ksiązkę to wiesz, że 10 dni I fazy moga stosowac osoby z otyłościa i tylko pod kontrola lekarza ? Chyba nie chcesz zamiast na ślubie wylądować w szpitalu. Na uderzeniówce spada tylko woda. Zależnie od tego ile jej masz tyle stacisz kg, nieważne czy to będą 3 dni czy 10 dni.
10 dni może ci rozwalic metabolizm, w skrajnym przypadku nerki czy wątrobę i potem możesz np wcale nie chudnąc , albo mieć przez miesiąc zastój Chyba tego nie chcesz ?? Ja miałam 15 kg do zrzucenia, na I fazie stracilam 4,5 kg w 5 dni ? Chyba nieźle, co ?
To ja już wiem ze w ciągu 5 dni nie stracę 4,5 kg skoro w ciągu 3 straciłam 1,8. A twój wynik owszem b.ładny Wiem ze lepiej krócej trzymać fazę uderzeniową, ale jestem niejako pod ścianą, ślub za 36 dni. Żałuję że się wcześniej nie zmobilizowałam, ale trudno- za głupotę się płaci.

Edytowane przez kobieta kot
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:03
Stary 2010-08-26, 19:14   #4424
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Tyle,że uderzeniówka to utrata wody,zatem po co się katować,skoro Dukan mówi wyraźnie,że ta utrata wody jest do przeliczenia,w zależności od utraty kilogramów(i masz jeszcze do tego pomocny test).
Skoro chcesz ładnie wygladać na weselu,to się nie katuj niepotrzebnie,tylko czytaj lekturę,pytaj tych co mają ten etap za sobą i korzystaj ze zdrowego żywienia,na dozwolonych produktach.
Bo tu nie katorga,ale często rozsądek wygrywa.
p.s.o dziewczyny mnie wyprzedziły ).
A co do zapraw ,to ja mam zapas korniszonków z tego lata i dżemik truskawkowy na słodziku (dotrwał do 3-ki.)

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-08-26 o 19:21
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:17   #4425
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
A tak wlasnie zaczelam sie zastanawiac, ten soczek z Lidla (z % na etykiecie) to jest tylko na slodzikach?? wiec nie trzeba sie jakos specjalnie ograniczac?? (oczywiscie bez przesady), chodzi mi zeby dolewac do herbaty itp??
Możesz pic do woli, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku bo zdrowy to on nie jest

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
To ja już wiem ze w ciągu 5 dni nie stracę 4,5 kg skoro w ciągu 3 straciłam 1,8. A twój wynik owszem b.ładny Wiem ze lepiej krócej trzymać fazę uderzeniową, ale jestem niejako pod ścianą, ślub za dni. Żałuję że się wcześniej nie zmobilizowałam, ale trudno- za głupotę się płaci.
Chyba nie przeczytałaś ze zrozumieniem tego co napisałam . No ale ja juz sie poddaję...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 19:21   #4426
Kasiulek1029
Raczkowanie

[QUOTE=sweeney;21651291]Możesz pic do woli, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku bo zdrowy to on nie jest
[QUOTE]

O jak milo....mam cisnienie na slodkie przed @ wiec herbatka z malina
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:28   #4427
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
To ja już wiem ze w ciągu 5 dni nie stracę 4,5 kg skoro w ciągu 3 straciłam 1,8. A twój wynik owszem b.ładny Wiem ze lepiej krócej trzymać fazę uderzeniową, ale jestem niejako pod ścianą, ślub za dni. Żałuję że się wcześniej nie zmobilizowałam, ale trudno- za głupotę się płaci.
Kobieto, ale to nie jest dieta express Chcesz teraz się skatować żeby potem przybrać z nawiązką to co spadło, bo będzie już po ślubie? Dajże spokój...teraz poczytaj o diecie itd a po ślubie ją sobie zrób na spokojnie a nie w amoku i pod presją, bo to też wpływa na tempo chudnięcia i to negatywnie...
Stary 2010-08-26, 19:31   #4428
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny robicie jakieś "dukanowe" albo a'la "dukanowe" przetwory na zimę ??
Ja własnie pasteryzuje mój ulubiony zestaw obiadowy, czyli fasolke w sosie pomidorowo-paprykowym
Poza tym zrobiłam juz sałatke szwedzka w wersji light, dzemy bez cukru, ketchupy bez cukru, sosy pomidorowe bez cukru.
Czy tylko ja tak "wariuje" ??
Mi się ten przepis podoba, musze sprobowac:
http://sliweczka.blox.pl/2010/07/MIE...-SLOIKOWA.html
a osobiscie robie przecier z pomidorow i ogorki kiszone/korniszony

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
Chyba tak jak cola W koncu same E w nim
Stary 2010-08-26, 19:33   #4429
Rozeznanie

Duk Duka

witam się z wami dopiero wieczorkiem
co tu się dzieje salami, żółty ser, płatki fit, cukier, myślałam, że pomyliłam wątek

Sama czuję sie dzisiaj tragicznie, pierwszy taki dzień na dukanie

słuchajcie chudziny znalazłam coś takiego http://www.megapower.pl/berkleyjense...40-p-2316.html , myślicie, że to się nadaje do naszej diety

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:34   #4430
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
a osobiscie robie przecier z pomidorow i ogorki kiszone/korniszony
ło matko, wygląda jak z hororu

Stary 2010-08-26, 19:38   #4431
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
jak zrobisz to ja sie do Ciebie wpraszam na konsumpcje
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:38   #4432
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
mmm pychota! chyba kiedyś ściągnę od Ciebie ten przepis :P

spójrz na tabelke z tyłu, z tego co pamiętam węgli jest tam tyle, że nas Dukanki aż głowa boli :P

A ja dziewczyny jutro wybywam na 4 dni w odwiedziny i trzymajcie kciuki, żebym się nie dała grzeszkom i Dukana mocno trzymała!!!
no właśnie nie ma na nich tabelki bo to taka mała torebeczka jako gratis, dlatego pytam skoro mówicie nie, to ich nie tykam. mama zje jak wszystko czego ja nie tykam hehe ja nie wiem, ona je tłuste, słodkie no mnóstwo węgli pochłania a nie jest gruba zazdroszcze jej

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:38   #4433
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Duk Duka

co tu się dzieje salami, żółty ser, płatki fit, cukier, myślałam, że pomyliłam wątek

słuchajcie chudziny znalazłam coś takiego www.megapower.pl/berkleyjensen-cooking-spray-olej-do-smazenia-340-p-2316.html , myślicie, że to się nadaje do naszej diety
Mam coś takiego , na allegro mozna taniej kupić http://allegro.pl/bezkaloryczny-tlus...179284575.html.
Ja nie używam, bo moje patelnie nie przywierają, ale myślę, ze można, bo to rozpyla mikroskopijną ilość

Stary 2010-08-26, 19:39   #4434
Gabi3ek
Raczkowanie

Cytat:
A że się tak nieskromnie spytam gdzie studiujesz?
Gabi3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:46   #4435
jasmine
Raczkowanie

GG do jasmine

Cytat:
Powiem Ci tak, ja też myślałam, że jak przedłużę sobie uderzeniówkę to będzie lepiej, szybciej schudnę, szybciej zobaczę efekty i to da mi siłę i będę się mniej potem męczyć. Mam dużo do schudnięcia, założyłam sobie że będę 7 dni miała I fazy, chociaż test pokazał mi 4. No i się doigrałam - tydzień zastoju był. Byłam w fatalnym humorze i odechciało mi się wszystkiego, ale jakoś pomału sobie Dukam. Proponuję Ci tak:
1. zrób test i zrób tyle dni U ile Ci pokazuje
2. w fazie II nie korzystaj wogóle z 3 listy - czyli nie jedz kakao, skrobi, itd..
3. jedz jak najwięcej czystego białka, ograniczaj nabiał
4. ruszaj się chociaż trochę, wiadomo, na tyle ile masz sił - nawet spacer wystarczy
5.jedz min. 5 posiłków dziennie
6. nie bądź uparta, my chcemy Ci pomóc, zobacz: http://demotywatory.pl/2033035/Uparty

Dziewczyny co o tym myślicie: http://allegro.pl/koktajl-na-zdrowe-...167747362.html ?? Mogłaby to być szybka przekąska. Wakacje się kończą, nie będzie czasu na gotowanie. Pamiętam, że była już dyskusja na ten temat, ale nie pamiętam na czym stanęło

Edytowane przez jasmine
Czas edycji: 2010-08-26 o 19:51
jasmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:49   #4436
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Duk Duka

słuchajcie chudziny znalazłam coś takiego http://www.megapower.pl/berkleyjense...40-p-2316.html , myślicie, że to się nadaje do naszej diety
Hejkum avataris Ten spray wygląda nieźle w sumie w kwestii parametrów. Mam patelnie teflonowe, ale tak do gofrownicy hmmm oo właśnie miałam Cię spytać, kupiłaś tę maszynkę do pączków? Bo jestem bardzo ciekawa opinii
Stary 2010-08-26, 19:58   #4437
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
jak zrobisz to ja sie do Ciebie wpraszam na konsumpcje
Zapraszam

Cytat:
Napisane przez Gabi3ek Pokaż wiadomość
A że się tak nieskromnie spytam gdzie studiujesz?
W Trójmieście! I to nawet to, o czym sobie całe życie marzyłam, choć przyznaje, że strasznie mi się nie chce wyjezdzac z domu spowrotem. Przywyklam juz do dobrego, dukanowego jedzonka, spania do poludnia i tym podobnych...
Stary 2010-08-26, 20:04   #4438
Peanut 1
Raczkowanie

Witam znajome z poprzednich tematow i te nowe dukanki

Jestem po urlopie i sama nie wierze w to , ze udalo mi sie go przezyc na diecie i sie nie zlamac pod tak silna presja z kazdej strony.

Bylo tak : znajomy osrodek wypoczynkowy , w ramach gosciny darmowa stolowka i ...ja smiem odmawiac jedzenia.
Nie wchodze z innymi tylko siedze jak debil pod drzwiami na laweczce i wdycham zapachy unoszace sie z kuchni
Widzial to kto ? Nie smakuje ? To chamskie i niegrzeczne , to nie pasuje wrecz odmawiac , dla swietego spokoju powinnam zjesc cokolwiek by szefowa sie nie obrazila ...

I jak sie okazalo najwiecej mialam problemu z tym aby wszyscy mi dali w koncu cholerny ,swiety spokoj , bo ich bolaly bardziej zasady i co kto pomysli od tego , co ja bede myslec jak zjem cos czego nie chce by potem plakac nad zaprzepaszczonym od 2 miesiecy dukaniem !
Peanut 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:08   #4439
kobieta kot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jasmine Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak, ja też myślałam, że jak przedłużę sobie uderzeniówkę to będzie lepiej, szybciej schudnę, szybciej zobaczę efekty i to da mi siłę i będę się mniej potem męczyć. Mam dużo do schudnięcia, założyłam sobie że będę 7 dni miała I fazy, chociaż test pokazał mi 4. No i się doigrałam - tydzień zastoju był. Byłam w fatalnym humorze i odechciało mi się wszystkiego, ale jakoś pomału sobie Dukam. Proponuję Ci tak:
1. zrób test i zrób tyle dni U ile Ci pokazuje
2. w fazie II nie korzystaj wogóle z 3 listy - czyli nie jedz kakao, skrobi, itd..
3. jedz jak najwięcej czystego białka, ograniczaj nabiał
4. ruszaj się chociaż trochę, wiadomo, na tyle ile masz sił - nawet spacer wystarczy
5.jedz min. 5 posiłków dziennie
6. nie bądź uparta, my chcemy Ci pomóc, zobacz: http://demotywatory.pl/2033035/Uparty

Dziewczyny co o tym myślicie: http://allegro.pl/koktajl-na-zdrowe-...167747362.html ?? Mogłaby to być szybka przekąska. Wakacje się kończą, nie będzie czasu na gotowanie. Pamiętam, że była już dyskusja na ten temat, ale nie pamiętam na czym stanęło
Produkty z listy 3 wykluczam w fazie II. A nabiał tzn serki 0% to nie jest czyste białko? Dziś mam 11 dzień A6W i 3 razy w tygodniu ćwiczę przez godzinkę na rowerku eliptycznym- staram się więc ruszać.
Stary 2010-08-26, 20:10   #4440
Rozeznanie

Cytat:
Mam coś takiego , na allegro mozna taniej kupić http://allegro.pl/bezkaloryczny-tlus...179284575.html.
Ja nie używam, bo moje patelnie nie przywierają, ale myślę, ze można, bo to rozpyla mikroskopijną ilość
moja patelnia też nie przywiera ale myślałam o rybkach z patelni, że może efekt byłby lepszy

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości