Walka o zdrowe i piękne włosy - część V - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 10:51   #3181
Adenium
Przyczajenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V

A ja teraz mam problem mianowicie mam włosy pocieniowane, dość dużą różnicę między nimi i zależy mi żeby zejść z tego cieniowania. Tylko problem w tym,że te najdłuższe włosy mają najmniejsze rozdwojenia a z tych wycieniowanych musiałabym z 5cm ściąć żeby rozdwojeńców się pozbyc i to też nie wszystkich i teraz nie wiem czy zacząć ścinąć tylko z długości regularnie aż różnica będzie minimalna a potem zająć się cieniowanymi albo czy te krótsze też podciąć [/QUOTE]

Dlatego więcej nie ścieniuję włosów - najdłuższe mam za łopatki, a najkrótsze do ramion. I mimo, że końce mam zdrowe - różnią się kolorem i ciężko się układają, a właściwie nie układają, tylko wywijają w każdą stronę. Nie powiem świeżo ścieniowane włosy są piękne, ale zapuszczanie to katorga
Adenium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:16   #3182
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cannelle Pokaż wiadomość
Po 125 zl. Rewelacyjna cene, za na taka ilosc kosmetykow i tej jakosci. Jakbys mogla mi zamowic bylabym niezmiernie wdzieczna (moj kosmetyczny odwyk oficjalnie trafil szlag)
oj nie mów tak że odwyk trafił szlag pomyśl lepiej ile zaoszczędziłaś

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:33   #3183
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adenium Pokaż wiadomość

Dlatego więcej nie ścieniuję włosów - najdłuższe mam za łopatki, a najkrótsze do ramion. I mimo, że końce mam zdrowe - różnią się kolorem i ciężko się układają, a właściwie nie układają, tylko wywijają w każdą stronę. Nie powiem świeżo ścieniowane włosy są piękne, ale zapuszczanie to katorga
Moje najdłuższe są za ramiona a najkrótsze trochę za ucho. Taka długość to dopiero masakra

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:35   #3184
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MerriqueMayfair Pokaż wiadomość
Moje najdłuższe są za ramiona a najkrótsze trochę za ucho. Taka długość to dopiero masakra
moje też były tak obcięte już troche odrosły ... Ale i tak masakra szczególnie przy moich kręconych włosach

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:59   #3185
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adenium Pokaż wiadomość
A ja teraz mam problem mianowicie mam włosy pocieniowane, dość dużą różnicę między nimi i zależy mi żeby zejść z tego cieniowania. Tylko problem w tym,że te najdłuższe włosy mają najmniejsze rozdwojenia a z tych wycieniowanych musiałabym z 5cm ściąć żeby rozdwojeńców się pozbyc i to też nie wszystkich i teraz nie wiem czy zacząć ścinąć tylko z długości regularnie aż różnica będzie minimalna a potem zająć się cieniowanymi albo czy te krótsze też podciąć

Ja miałam cieniowane i ścięłam niedawno ponad 10 cm Teraz są ok, ale grzywka jeszcze mi dorasta.

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:05   #3186
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Ja miałam cieniowane i ścięłam niedawno ponad 10 cm Teraz są ok, ale grzywka jeszcze mi dorasta.
Gdybym ja ścieła cieniowane bym miała włosy do brody

Stary 2010-08-26, 12:26   #3187
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MerriqueMayfair Pokaż wiadomość
Gdybym ja ścieła cieniowane bym miała włosy do brody
To musisz stopniowo

Stary 2010-08-26, 12:31   #3188
a_name
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Dzisiaj odkryłam coś super i muszę się z wami podzielić tym odkryciem. Pewnie wiele z was słyszało o spirulinie. Ja łykam kapsułki właśnie z powodu włosów, ale... dzisiaj mnie naszła taka ochota na jakieś eksperymanty z maskami więc wbiłam do filiżanki jedno żółtko, żeby mieć jakąś bazę, pare kropel olejku rycynowego, trochę odżywki, łyżeczkę miodu i proszek z otwartej kapsułki spiruliny. Jeżeli któraś z was ma już spiruline w proszku, a nie w kapsułkach to wystarczy wsypać pół łyżeczki. Maska wyszła bardzo zielona, aż bałam się, że zabarwi mi włosy. Umyłam włosy, nałożyłam maskę na 10 min, spłukałam, po czym znów umyłam, ale dosłownie dwoma kropelkami szamponu z powodu obawy o zielone zabarwienie, bo włosy mam jasny blond.
Wrażenia super, włosy nie są obciążone ani przylizane, super objętość do tego miękkie i sypkie. Polecam!
Stary 2010-08-26, 12:52   #3189
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a_name Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dzisiaj odkryłam coś super i muszę się z wami podzielić tym odkryciem. Pewnie wiele z was słyszało o spirulinie. Ja łykam kapsułki właśnie z powodu włosów, ale... dzisiaj mnie naszła taka ochota na jakieś eksperymanty z maskami więc wbiłam do filiżanki jedno żółtko, żeby mieć jakąś bazę, pare kropel olejku rycynowego, trochę odżywki, łyżeczkę miodu i proszek z otwartej kapsułki spiruliny. Jeżeli któraś z was ma już spiruline w proszku, a nie w kapsułkach to wystarczy wsypać pół łyżeczki. Maska wyszła bardzo zielona, aż bałam się, że zabarwi mi włosy. Umyłam włosy, nałożyłam maskę na 10 min, spłukałam, po czym znów umyłam, ale dosłownie dwoma kropelkami szamponu z powodu obawy o zielone zabarwienie, bo włosy mam jasny blond.
Wrażenia super, włosy nie są obciążone ani przylizane, super objętość do tego miękkie i sypkie. Polecam!
Spirulina od dluzszego czasu nalezy do moich ulubionych suplementow. Dzieki za super pomysl, na 100% wyprobuje (mam co prawda obecnie spiruline w tabletkach, ale rozbije w mozdzierzu)

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
oj nie mów tak że odwyk trafił szlag pomyśl lepiej ile zaoszczędziłaś
Tylko tak zartuje, rzadko trafiaja sie az tak dobre okazje (zwlaszcza, ze wiele produktow jest od dawna na mojej wishliscie...)
Stary 2010-08-26, 12:52   #3190
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
To musisz stopniowo
Ścinam stopniowo w ciągu ostatnich ośmiu miesięcy pozbyłam się już ok.10 cm dlatego teraz chce przystopować i ścinać nie więcej niż 1cm na 3-4 miesiące bo nigdy nie zapuszcze

Stary 2010-08-26, 16:37   #3191
siiesta
Rozeznanie

szukajac info o spirulinie natrafilam na maske do wlosow http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlo...-keratyna.html co o niej sadzicie?
a tak jeszcze o spirulinie troche drogie toto. Cena wacha sie od kilkunastu zl do ponas 100!
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:59   #3192
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
szukajac info o spirulinie natrafilam na maske do wlosow http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlo...-keratyna.html co o niej sadzicie?
a tak jeszcze o spirulinie troche drogie toto. Cena wacha sie od kilkunastu zl do ponas 100!
Maski nie stosowalam (nie mialam jeszcze zadnej maski Bingo, ale niestety kosmetyki drogeryjne np. Lorys podrazniaja mi skalp, Elseve Total Repair 5 nie podraznia i jest prawdziwa perelka wsrod drogeryjnych kosmetykow).

Czytalam gdzies, ze najlepsza jest spirulina hawajska, wiec taka poprzednio lykalam (mieso jem jedynie podczas PMS'u, co prawda duzo ryb, ale chcialam uzupelnic witaminy z grupy B). Ostatnio w ramach esperymentu przeszlam na A-Z Medica (chyba najtansza na rynku) oraz na spiruline kupowana na Allegro i szczerze to nie widze wiekszej roznicy...
Stary 2010-08-26, 18:34   #3193
Charlotte95
Wtajemniczenie

Co myślicie o stosowaniu gliceryny w takiej formie jak olej na końcówki po myciu? Próbowała któraś? Może będzie mniej tłusta?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:52   #3194
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Co myślicie o stosowaniu gliceryny w takiej formie jak olej na końcówki po myciu? Próbowała któraś? Może będzie mniej tłusta?
Ja probowalam na corki wlosach, bo sa strasznie sianowate i musze powiedziec ze dawalam nie tylko na konce, ale rowniez na cale wlosy bez splukiwania a efekt (po 2 razach stosowania) jest bardzo zadowalajacy! wlosy sie nie pusza, ukladaja sie w sliczne loki i jeszcze sie niesamowicie blyszcza! Niestety na jej wlosach efekt jest tylko kilkugodzinny. Ale to dobry poczatek Polecam sprobowac! Moze sama dzis to zrobie?!
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:09   #3195
Franti
Przyczajenie

Mam wlosy za łopatki,zniszczone prostowaniem,w poniedziałek idę do fryzjera,podciąć koncówki.
A sposób z gliceryną polecam,ja zawszę do szamponu dolewam kilka kropelek
Włosy są miękkie,nawilżone i mniej sie puszą,tylko nie można przesadzić,bo wtedy jest problem z tłustymi i skórze i suchymi na koncach włosami
Ale i tak używam i polecam,w małych ilościach
*Stopy
Staram sie zrzucić kilka kilo
Franti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:22   #3196
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:

Ostatnio któraś z wizażanek pisała, że nie ma sensu stosować gliceryny na suche włosy, bo jej zadaniem jest zatrzymanie wody we włosie. Więc sens nakładania gliceryny jest tylko, gdy włosy są mokre (chyba, że coś pokręciłam )

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:28   #3197
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Ostatnio któraś z wizażanek pisała, że nie ma sensu stosować gliceryny na suche włosy, bo jej zadaniem jest zatrzymanie wody we włosie. Więc sens nakładania gliceryny jest tylko, gdy włosy są mokre (chyba, że coś pokręciłam )
Jak dla mnie opinia MsTseTse ma jak najbardziej sens. Zadaniem gliceryny jest magazynowanie wody, przez co nawilza skore i wlosy (wiem, ze na cialo powinno sie ja stosowac po kapieli, gdy skora jest lekko wilgotna, podobnie jak oliwke)

Edytowane przez cannelle
Czas edycji: 2010-08-26 o 21:29
cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:31   #3198
bleedingsun
Zakorzenienie

Kurczę, muszę kupić tą glicerynę...

Oglądałyście fight club?

Stary 2010-08-26, 21:47   #3199
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, muszę kupić tą glicerynę...

Oglądałyście fight club?
Z trojcy moich ulubionych filmow (pozostale dwa to Requiem dla Snu i Leon Zawodowiec), ksiazka Chrisa Palahniuka jeszcze lepsza. Moze zrobimy nitro? (musze zerknac do ksiazki po przepis)
Stary 2010-08-26, 22:19   #3200
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Witam, jestem kropcia-jestem zakupoholiczką
zakupocholizm mój obejmuje :
-ciuchy, biżuterię, torebki, buty, apaszki ( na szczęście zaopatruję swój własny butik więc nie wydaję na te rzeczy fortuny jak kiedyś w galeriach ...)

-odżywki do włosów ( kosmetyków do włosów mam spokojnie z 50 butelek + 8 które właśnie do mnie leci z DE i zestaw 7 produktów Tigi Curlesque który zasponsorował Tż a jeżeli chodzi o kosmetyki typu loreal,goldwell to pracowałam w hurtowni fryzjerskiej i mam swój nr klienta i kupuję w cenach mega przystępnych-choć wielu salonowych to ja nie używam ...)

-kosmetyki do makijażu ( teraz juz ich nie kupuję bo mam wszystko co potrzebuję caaały kuferek a że jestem wizażystką to sporo tego czasem trzeba tylko tusz czy podkład dokupić lub jakieś inne cacko )

A więc nie jest najgorzej, jakoś sobie radzę

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ja mam zwykłą czerwoną pomadkę z wibo jest bardzo fajna i kosztowała chyba 6 zł
O, rozumiem
mój zakupoholizm obejmuje
koszule do pracy, buty, torebki, apaszki. Po przekroczenniu magicznej cyfry z 1 gatunku 50 grzecznie pakuję i wynoszę na strych, bo się nie umiem rozstać. I zaczynam od początku. Kosmetycznie już się ograniczyłam-pomogło przejście na pielęgnację bez parabenów i silikonów, ale odkryłam fantastyczna naturalna pielęgnacje dzięki wątkowi ?dla zakręconych" i po całym miesiącu nowej pielęgnacji mam już 5 nowych odżywek, 2 szampony i 3 olejki
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 22:30   #3201
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
o, rozumiem:d
mój zakupoholizm obejmuje
koszule do pracy, buty, torebki, apaszki. Po przekroczenniu magicznej cyfry z 1 gatunku 50 grzecznie pakuję i wynoszę na strych, bo się nie umiem rozstać. I zaczynam od początku. Kosmetycznie już się ograniczyłam-pomogło przejście na pielęgnację bez parabenów i silikonów, ale odkryłam fantastyczna naturalna pielęgnacje dzięki wątkowi ?dla zakręconych" i po całym miesiącu nowej pielęgnacji mam już 5 nowych odżywek, 2 szampony i 3 olejki
Curly Girl?
Stary 2010-08-26, 22:33   #3202
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Z trojcy moich ulubionych filmow (pozostale dwa to Requiem dla Snu i Leon Zawodowiec), ksiazka Chrisa Palahniuka jeszcze lepsza. Moze zrobimy nitro? (musze zerknac do ksiazki po przepis)
Requiem dla snu widziałam i jakoś bardziej spodobał mi się Podziemny Krąg albo Donnie Darko Leona nie widziałam, ale mam zamiar obejrzeć, choćby jutro

Żeby nie było offtopu:
Jutro dostanę mój szampon i jedwab!
A dzisiaj na noc będzie olej lniany.

Stary 2010-08-26, 22:38   #3203
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Curly Girl?
oczywiscie
Stary 2010-08-26, 22:42   #3204
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Requiem dla snu widziałam i jakoś bardziej spodobał mi się Podziemny Krąg albo Donnie Darko Leona nie widziałam, ale mam zamiar obejrzeć, choćby jutro

Żeby nie było offtopu:
Jutro dostanę mój szampon i jedwab!
A dzisiaj na noc będzie olej lniany.
Ja dzisiaj na noc tez lniany (+ Himalaya Herbals na skalp). Leona obejrzyj koniecznie

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
oczywiscie
Tez probuje sie stosowac do tej metody, ale niestety nie potrafie do konca zrezygnowac z silikonow

Edytowane przez cannelle
Czas edycji: 2010-08-26 o 23:49
cannelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 23:35   #3205
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez probuje sie stosowac do tej metody, ale niestety nie potrafie do konca zrezygnowac z silikonow
Silikony są pokusą, tyle że w pewnym momencie szukałam jeszcze lepszych, potem jeszcze lepszych, potem lądowałam u fryzjerki i warunkowo podcinala mi tylko 2 cm /bo uwarzała, że lepiej byłoby z 5cm/, wychodziłam i zabawa zaczynała się od początku. Na bieżąco byłam z nowościami fryzjerskimi, wierząc że co jak co ale np. L'oreal profesjonalny to musi działać. Paranoidalne sumy wydawałam na moje włosy i marny efekt-żadna firma nie radziła sobie z naturalnym rozjaśnieniem moich włosów po słońcu. Suplementowałam się regularnie. Bic nie pomogło, najpierw odstawiłam silikony-choć ostatnie krople jedwabiu /akurat CHI/ opłakałam rzewnymi łzami żegnając go. Najdłużej przytrzymałam sobie ampułki l'oreala absoluta i kerastese-po grzecznym stosowaniu co 2 mycie przez 4 miesiące fryzjerka powiedziała, że moje włosy są w makabrycznym stanie. Zaryzykowałam z myciem odżywką, dodałam oleje i nareszcie przed wyjsciem z domu to po prostu pomadka i perfumy zamiast seansów przed lustrem w stylu "jak tu spowodować żeby końcówki ukryć". Pani Dermatolog nareszcie mówi, że mam zdrową skórę głowy /mój skalp regularnie podrażniały parabeny i silikony a wyleczyła amla/, pierwszy raz w życiu mam naprawdę ładne włosy, pomimo regularnego moknięcia, przewiania wiatrem i słońcem, teraz tylko szukam jakiegoś naturalnego sposobu koloryzacji, bo ubiegłoroczny odrost posloneczny mieni sie w całej okazałości
Stary 2010-08-26, 23:53   #3206
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Silikony są pokusą, tyle że w pewnym momencie szukałam jeszcze lepszych, potem jeszcze lepszych, potem lądowałam u fryzjerki i warunkowo podcinala mi tylko 2 cm /bo uwarzała, że lepiej byłoby z 5cm/, wychodziłam i zabawa zaczynała się od początku. Na bieżąco byłam z nowościami fryzjerskimi, wierząc że co jak co ale np. L'oreal profesjonalny to musi działać. Paranoidalne sumy wydawałam na moje włosy i marny efekt-żadna firma nie radziła sobie z naturalnym rozjaśnieniem moich włosów po słońcu. Suplementowałam się regularnie. Bic nie pomogło, najpierw odstawiłam silikony-choć ostatnie krople jedwabiu /akurat CHI/ opłakałam rzewnymi łzami żegnając go. Najdłużej przytrzymałam sobie ampułki l'oreala absoluta i kerastese-po grzecznym stosowaniu co 2 mycie przez 4 miesiące fryzjerka powiedziała, że moje włosy są w makabrycznym stanie. Zaryzykowałam z myciem odżywką, dodałam oleje i nareszcie przed wyjsciem z domu to po prostu pomadka i perfumy zamiast seansów przed lustrem w stylu "jak tu spowodować żeby końcówki ukryć". Pani Dermatolog nareszcie mówi, że mam zdrową skórę głowy /mój skalp regularnie podrażniały parabeny i silikony a wyleczyła amla/, pierwszy raz w życiu mam naprawdę ładne włosy, pomimo regularnego moknięcia, przewiania wiatrem i słońcem, teraz tylko szukam jakiegoś naturalnego sposobu koloryzacji, bo ubiegłoroczny odrost posloneczny mieni sie w całej okazałości
Super, ze po dlugich poszukiwaniach nareszcie znalazlas metode pielegnacji, ktora sluzy Twoim wlosom.

Ja obecnie stosuje OMO (do mycia szampon Hipp bez SLS), olejuje przed kazdym myciem, susze jedynie chlodnym nawiewem, odzywiam, jak tylko moge i widze znaczaco poprawe (a dodam, ze moje wlosy kwalifikowaly sie do obciecia na krotko)
Stary 2010-08-27, 08:45   #3207
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Ale chodziło mi o mokre, takie świeżo po myciu Tak jak odrobinka oleju.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:00   #3208
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Ale chodziło mi o mokre, takie świeżo po myciu Tak jak odrobinka oleju.
Sprobuj. W najgorszym wypadku uznasz, ze nie widzisz zadowalajacych efektow
Stary 2010-08-27, 09:23   #3209
maddzia007
Zakorzenienie

Dziewczyny jakąś suszarkę możecie mi polecić, żeby miała też zimny nawiew i w miarę nie niszczyła włosów? Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie. Aha i co daje ten cały dyfuzor?
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:40   #3210
cannelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakąś suszarkę możecie mi polecić, żeby miała też zimny nawiew i w miarę nie niszczyła włosów? Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie. Aha i co daje ten cały dyfuzor?
Podlaczam sie do pytania. Wiem, ze nalezy zwracac uwage, aby suszarka miala jonizacje. Dyfuzor stosuje sie przede wszystkim do ukladania wlosow kreconych i falowanych, nadaje objetosc, a suszenie dyfuzorem z glowa w dol (+jakis srodek do stylizacji wlosow kreconych) pozwala wydobyc z wlosow skret (tez przymierzam sie do zakupu profesjonalnej suszarki, w chwili obecnej mam suszarke Remington Shine Therapy, jest w miare ok, ale nie ma dyfuzora i jonizacji, no ta niby regeneracja olejkami to pic na wode)

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości