|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
MisQa,
![]() ![]() Cytat:
![]() ...Ależ się u mnie w Kielcowie rozpadało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia, mam nadzieje, ze to cos zadziala. Wybycz sie u mamuni.
![]() |
#4683 | |
Rozeznanie
|
Lenka, gratulacje dla Ciebie i Twojej rodzinki!
![]() ![]() ![]() Witamy na świecie Martynkę! Niech rośnie zdrowo. ![]() Cytat:
![]() A z Tż-tem faktycznie nieciekawa sytuacja, ale może najwyższa pora dać mu do zrozumienia kto jest teraz najważniejszy. Tylko żeby nie zrozumiał na 5 minut, ale na zawsze... 3maj się i bądź dzielna i stanowcza! ![]() ___________ Gabisun, a Ty na co czekasz? Przypadkiem nie była teraz kolej na Ciebie? ![]() ![]()
![]() |
#4684 |
Wtajemniczenie
|
Misqa.. sama wiesz najlepiej co robić, decyzja choć trudna, myslę, że właściwa
![]() Ściskam Cię bardzo bardzo mocno!!
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-26 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
dzieki kobity za wsparcie
![]() heh jak fajnie tak z mama pogadac od serca.... juz dawno tego u nas nie było... tylko ojciec naburmuszony chodzi, bo jego ziecia ukochanego ktos 'krzywdzi' .... ![]() Cytat:
no wlasnie, dlatego wole odejsc teraz niz zeby moje dziecko na to wszystko patrzyło... wystarczy ze ja sie napatrzylam co moj ojciec wyprawial.... ![]()
Julka ![]() Czas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-08-26 o 21:36 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
BAN stały
|
Cytat:
Weronisiu my mamy babydream, ale 1 te żółte ( i jeszcze są za duże ![]() Chusteczek nie używałam, mam pampersa i takie ze Schleckera- w promocji 4 opakowania za 15zł ![]() Dziewczyny niedoświadczające jeszcze macierzyństwa- nam chusteczki starczą na +/- 4dni paczuszka, a kupki obmywam wodą- nie chustkami. Zaopatrzcie się w większą ilość ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Lenuś ![]() ![]() Dziewczyny sądzę, że dyskusje na wszelkie tematy wskazane, ale również nie podoba mi się ostra krytyka czyjegoś postępowania. Uważam, że niektóre teksty są mocno przesadzone, można coś doradzić, "powiedzieć" swoje zdanie, ale bez przesady. Jeśli czyjeś zachowanie mi nie odpowiada, albo wydaje się głupie, to zostawiam to dla siebie. To chyba nie miejsce na spory i kłótnie...? a co do makijażu, bo może faktycznie dyskusja bez sensu- każda ze wszystkim zrobi jak uważa, to powiem tylko, co mnie w nim przeraziło...jak wiadomo moja cesarka była nagłą i niezaplanowana. Po kilkunastu godzinach snu, gdy doszłam już do siebie na tyle, żeby iść na inną salę, nie byłam w stanie się porządnie schylić, krew z krocza lała się strumieniami (nazbierała się przez noc) i nie wyobrażam sobie robić wtedy demakijażu... a po tej nocy, to myślę, że makijaż wyglądałby rodem jak z rodziny Adamsów. Ot i koniec mojego wywodu. Pawcio wykąpany, nakarmiony a my padamy ![]() Dobrej nocy i ... może któraś się do rana rozpakuje ![]() gabi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
witajcie!
moja nastepna nieprzespana noc ![]() wczoraj znowu miałam kłopoty z oddychaniem, straszny ból pod piersiami, na dodatek byłam sama w domciu, ale w stałym kontakcie telefonicznym z mężem ![]() ![]() potem zaczeły sie skurcze dość częste ale bezbolesne, wziełam nospe ale coś nie pomogła za bardzo, teraz brzuch jest twardszy ale skurcze nie łapią wizyte do gina mam na poniedzialek, ale sprobuje przełozyc na dzisiaj, moze sie uda, jesli bedzie jakies wolne miejsce, a jesli nie to czeka mnie weekend w łóżeczku żeby jakoś wytrwac do poniedziałku ![]() ![]() jest tu ktoś kto cierpi na bezsenność tak jak ja?? Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-27 o 04:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zadomowienie
|
enis84.... jaaa... ale poza tym ze mi sie spac nie chce to nic innego mnie nie meczy... wspolczuje z powodu tych boli i skurczów...
![]() MisQa... to przykre, ze takie rzeczy wychodza po slubie, bo mam nadzieje, ze nie bylas ich swiadoma stajac z tym panem przed ołtarzem czy w urzedzie stanu cywilnego... niestety jest multum kobiet, kotre mysla, ze slub odczaruje ich nieidealnych TZ i zamieni ich idealnych meżow, ojcow itd... trzymaj sie dzielnie, trzymam tez kciuki za poprawe sytuacji, zwlaszcza zmiane nastawienia Twojego Taty!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-27 o 05:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Rozeznanie
|
dołanczam do niespiacych
![]() jakos tak juz nie moge usnac probowalam przytulic sie do poduszki ale nic z tego... Misqa ![]() ![]()
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie dowiedziałam się poltorej miesiąca po ślubie, żeby to wyszło wcześniej to ślubu by na pewno nie było .... a mieszkanie jego, tzn jego rodzicow, oni płacą co miesiac ogromna rate za nie... dzisiaj to spałam jak zabita, nawet w nocy do łazienki nie wstałam... bidulki nieściące - moze jakas meliska wieczorem na lepszy sen? bo nie wiem co poradzić, niedawno sama nie spalam tygodniami ...
![]() |
#4691 | |
Raczkowanie
|
witam z rańca... jak zwykle wczesnego...
zostawić was na chwilę a już naprodukujecie tyle stron, że "o matko polko"... ![]() poszłam wczoraj pozałatwiać sprawy kubusiowe na mieście i co... hehe wybrałam wózek!!!! ![]() ![]() a do tego nakupowałam ciuszków, ale i tak bedę musiałą sie na łowy jeszcze raz wybrać, bo nie kupiłam wszystkiego co chciałam... na swojego męża nie moge narzekać... zawsze jak go potrzebuję to przy mnie jest... teraz trochę częściej spotyka sie na piwku z kolegami, ale niedługo przecież się to ukruci, bo będzie maluszek na świecie... i jestem tego samego zdania co gabisun, że ludzie są dla siebie nawzajem ![]() Kalex z bólami kręgosłupa (takimi bolesnymi) to ja sie zmagam od początku 3-go trymestru i jedyne co mogę zrobić to nie przemęczać go za bardzo i dużo odpoczywać... ale ja jestem raczej energiczne dziewczę i na miejscu jest mi trudno wysiedzieć, więc już sie przyzwyczaiłam do tego bólu... trochę pomaga pas ciążowy ortopedyczny... a siarą się nie przejmuj... wcale nie musi lecieć przed porodem... ja jak nacisnę na sutek to dopiero pojawiają sie kropelki a tak to nic nie cieknie... ![]() Paula SHIN fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() Zuziczka ta ogórkowa wczorajsza to napewno ![]() ![]() czarnaelizabeth a miałaś sie oszczędzać...a tu tyle roboty... MisQa pozostaje mi tylko ![]() Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Witam...a ja pospana że hoho
![]() NAwet raz się w nocy nie przebudziłam... Niestety miałam straszne koszmary..więc coś za coś.... Śniło mi się że umarło moje dziecko...najpierw niby to ten nienarodzony synek, a później się okazało że to Domis miał być... Normalnie dojść do siebie nie moge.. Od razu pobiegłam do pokoju młodego , sprawdzić czy wszystko ok.. A Domis spał w najlepsze... SYncio w brzuszku tez buszuje w najlepsze ![]() uff.....skąd te sny się biorą.... ![]() Lenko...z całego serca CI gratuluję!! ![]() ![]() ![]() NO i imie przesliczne wybraliście... to mój faworyt dla dziewzynki ![]() bordowa...może juz po temacie jest, ale ja jestem zdania że możesz pisac i myśleć co chcesz....ja też nie jestem święta i czasem coś złego pomyśle o swoim dziecku..jak nie jednym to drógim... WIesz, to coś w stylu..."nigdy nie dam klapsa swojemu dziecku bo to jest ble'.. ja tez sobie tak obiecywałam, a tu zdarza się czasem mały klapsik... oczywiście taki na żarty na pieluszkę..i więcej z tego śmiechu niż bólu, ale jest..i przyznam że czasem w złości daję.... Dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi..zwłaszcza jak byłam na początku ciązy, ciągle bym spała, a Domik jęczał i jęczał że bawić chce sie, że na pole, że na rączki.... TAki juz los matki ![]() Co do malowania na porodówkę..to smieszne jest że o takie rzeczy się kłócicie..każdy zrobi jak chce..ja żadko się maluję..pudru wcale..bo cerę mam ok, czasem tusz i kredka..no i wsio... No ale jak ktoś lubi to czemu mamy to krytykować?? NO ale mysle że w końcówce ciązy nam wszystkim hormony buzują i poprostu mamy ochotę sie popsprzeczać ![]() ![]() zmykam..nie piszcie tyle, bo nie nadązam z czytaniem ![]()
#4693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Misqa no moze dzisiaj i meliske zakupię, mam nadzieje ze nie zapomnę... to wieczorem spróbuje
06.06.2009 ![]() OLA ![]() ![]() Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-08-27 o 06:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Raczkowanie
|
pochwalę się... spoko ... tylko teraz muszę iść na badania... to jak wrócę to cyknę zdięcie...
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
tak wogole polecę dzisiaj do biedrony po ten termometr, mam nadzieje ze bedzie
![]() |
#4696 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Oj cos nerwowo wczoraj się porobiło ![]() Siara u mnie jeszcze nie leci - tj jest czasem cos zaschniętego na brodawce ale tak to posucha Malować się w szpitalu nie zamierzam ale jakiej podstawowe kosmetyki napewno wezmę jak tylko będę miała na to czas to się poprawie ![]() Lenka GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! Życzę szybkiego powrotu do domku z cała rodzinką ![]() Misqa ![]() Dzisiaj zaczynamy 37tc ![]() Nie udało się załatwić opłaconej położnej - rok temu była wielka afera i dużo położnych poleciało za łapówkarstwo:/ Mam możliwość mieć Pania która tam długo pracowała ale się przeniosła gdzies indziej i może byc przy mnie na zasadzie takiej jak tż ale porodu przyjąć ani zbadac mnie nie będzie mogła . Chyba się nie zdecyduje bo nie chce żeby jakaś obca babka stała nade mną cały czas skoro i tak nie bedzie mogła o niczym decydować . niby zna te wszystkie położne i to jej koleżanki ale i tak wydaje mi sie to bez sensu.Jeszcze rok temu jak rodziła moja przyjaciółka to mało która dziewczyna nie miała swojej położnej ale po tej aferze może coś się zmieniło i juz wszystkie są równo traktowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny Ile wy PISZECIE!!! jeden dzień mnie nie było i z 15 stron mama do nadrobienia.... Ja u rodziców Wczoraj pogrzeb jakoś przeżyłam Teraz najgorsze jest to że nie ma tu w całym mieście ciepłej wody wrrrr bo robią jakiś remont I jutro wracamy do Krakowa. Głowę mam pełną tej mojej pracy Dr na poniedziałek się umówiłam z promotorką i nic jej nie oddam poprawionego mi się chyba nei chce teraz tego pisać nie na siłę, musi mnie najść bo inaczej odpuszczę całkowicie. Od środy TZ wraca do przy więc od 35 tygodnia będe sama w domku Chyba umrę z nudów Może któraś ma ochotę mnie odwiedzić??? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No błagam ![]() Poza tym zgadzam sie sie to jest korupcja! One nie maja prawa brac od nas zadnych pieniedzy, to ich pieprz... ![]() W razie problemow i tak jest wolany ginekolog.
![]() |
#4699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest tak: generalnie położne dostają w łapę, ale tylko te które akurat mają dyżur, nie można robić już tak jak kiedyś, że załatwiasz sobie babkę i ona przyjeżdża do ciebie kiedy rodzisz. Koszt 300 zł "zwykła" 500 oddziałowa ![]() Też sobie chciałam ciotkę "załatwić", ale odmówiła bo skoro chodze do ordynatora to mogę ewentualnie zapłacić jemu. Koszt jest oczywiście większy, ale mam ten komfort, że przyjedzie do mnie o każdej porze dnia czy nocy, weekend czy nie weekend, nie pozwoli mi się męczyć tych ustawowych 15 godz tylko w razie wu decyzja o cesarce następuje prędzej, dodatkowo położna jest cały czas przy mnie. Z jednej strony można to nazwać łapówkarstwem, z drugiej taka pomoc przekracza to co lekarz POWINIEN. Boję się iść na żywioł mimo że szpital słynie z dobrej opieki. Chcę zrobić wszystko, żeby zapewnić sobie i komfort psychiczny i maksymalne bezpieczeństwo. a tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4701 | ||||
Zakorzenienie
|
jak tytlo bede potrafila pomoc to napisze :P
Cytat:
![]() Cytat:
wiec juz sama zdrunialam - moze jakbym odstawila tak jak mowisz to szybciej wrocilby do normalnych kolorow.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() I kolejna rozpakowana ![]() ![]() I mam nadzieję, że te błyskawiczne porody są zaraźliwe i wszystkie tak będziemy miały ![]() Cytat:
Cytat:
Misqa współczuję sytuacji z mężem i mam nadzieję, że się opamięta i zdecyduje co dla niego w życiu ważne. A Tobie życzę siły i wytrwałości oraz braku stresów. Co do taty to w końcu się przyzwyczai ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udało mi się zasnąć jeszcze na pare godzinek, teraz mnie wszystko boli ![]() udało mi się też załatwić wizyte na dzisiaj na 17 wiec bede spokojniejsza otoczy wszystko jest wporzadku, jedynie mąż ubolewa że nie może jechać ze mną, bo ma dzisiaj straszny dzien w pracy i już od 4 jest na budowie ![]() ale jakoś poradzimy sobie bez niego, nie mam tak daleko ![]() a boje się czekac do poniedziałku Misqa, współczuje, ja się tu wczoraj na mojego Tż-ta skarżyłam a niewiedziałam że u Ciebie jest taka poważna sytuacja, teraz aż mi głupio ![]() trzymaj się tam jakoś, mam nadzieje że Tż się opamieta i zrozumie kogo traci ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-27 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwi mnie ze nie widzicie w tym nic zlego... ale luzik, chyba nie warto ciagnac tego tematu ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-27 o 07:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
LENKA I MARTYNKA GRATULACJEEEE duzo zdrowka, lenka trzymaj sie - bylas dzielna!!
tez tak mysle ![]() ![]() ![]() ![]() moje dziecie robi sobie ze mnie jaja... ciagnie cyca.. ma pelno mleka w buzi zaczyna sie usmiechac i wypluwa... i tak w kolo.. a jak go odstawiam to ryczy... ehsss charakterek po tatusiu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
MI w ciązy nie zdarzyło się obwiniać dziecka o zadawany mi ból... Co dopiero przy porodzie można myśleć o dziecku?? Ja jestem zdania..chcesz mieć bobasa..pocierp..znasz wszystkie konsekwencje i uroki bycia w ciązy... Zdarzyło mi sie np mieć dość ciązy...co nie jest równoznaczne z obwinianiem nienarodzonego dziecka o złe samopoczucie.... ![]()
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
a ja musze lezec i mam silne leki
![]() ![]()
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ktos zgubi link do odchowalni to jest w moim podpisie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a mnie AŻ tak to dawanie kasy nie bulwersuje
![]() Chodząc do gina na nfz mamy 3 razy usg, bo tyle przewidują przepisy, chodząc prywatnie (=płacąc) mamy usg na każdej wizycie. Zupełnie inaczej też wygląda opieka na porodówce, kiedy da się w łapę i kiedy nie. Nie znaczy to, że kiedy nie zapłacisz, jesteś źle traktowana ![]()
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic... lez i wypoczywaj skoro musisz ![]() choc cos czuje, ze za tydzien bedzie znowu wszystko ok ![]() ale gdzie ta Kalrissa... w kulki sobie z nami leci ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-27 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.