|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Mykam juz do łózeczka bo juterko musze wczesniej wstać. Do juterka papa
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
miałam poczekać na tż z zakupami ale nie mogłam się opanować i zamówiłam
http://allegro.pl/sliczny-pajacyk-ba...204948647.html |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już spadam do spania. dobranoc.
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Irsin, mallinka i wszystkie dziewczyny ze smutaskami dzisiaj -
![]() Beata, ale wielka już Twoja dziewczynka. Gratulacje! M25, śliczne zdjęcia ![]() A co do kurtki, to ja mam. ![]() Rok temu kupiłam sobie czarny płaszczyk w niebieską krate w REserved z dużym zapasem na brzuszek. Bardzo mi się podobał, czułam się w niej rewelacyjnie. Mąż stwierdził, że chyba się "przygotowuję". A może tak było?
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
W tv jest sprawa dla reportera o dziewczynce z porazeniem , nie moge takich rzeczy ogladac
|
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj mi też szkoda strasznie takich ludzi ![]() ja oglądam na dwójce housa
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na powaznie swietne zdjecia, co ja pisze.. rewelacyjne ![]() Dzis we Wrocku bylam, nie zmeczylam sie nawet jako tako, ale juz nawet pociagiem ciezko jezdzic, te osobowki sa koszmarne, plastikowe krzesla.. ehh No i zaszlam do Marksa, ale nie mieli jeszcze zimowych kombinezonow, mieli takie jakby z grubego materialu tez fajne no ale sorry 99zl.. no - 20% moja znizka, ale to i tak drogo.. Takze chyba z allegro zamowie, chyba ze zoabcze w C&A bo ostatnio widzialam po 59zl ![]() Wlasnie wcinam Percy Pig (jeny a kiedys o tej godzine w zyciu bym nic nie zjadla.. )A to moj bebol 28tc..
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie ma mnie przez jakiś czas i jest tyyyyle do nadrobienia Nawet już nie pamiętam co chciałam napisać Ja się zastanawiam nad różnymi rzeczami i ja tak sobie policzyłam ile bym musiała wydać na ciążowe ciuszki na bardzo krótki czas to doszłam do wniosku, że zainwestuje w spodnie i przejdę się do jakiegoś ciucholandu po kilka większych bluzek i ze dwa duże swetry - nie będę może jakoś nie wiadomo jak super wyglądać, ale wolę jakoś pieniążki zamiast na ciuszki wydać na rzeczy dla małego Chociaż z doświadczenia wiem, że w ciucholandzie czasem nawet bardzo fajne ciuszki można dostać U mnie w Tesco jest promocja Loveli, ale nie mam z kim po nią pojechać Muszę jakoś mojego TŻ wyciągnąć na zakupy, chociaż on uważa, że małemu nie jest potrzebny specjalny proszek i wystarczy taki jakiego my używamy Miłej nocki wszystkim oczekującym ![]() Aaaa i zapomniałam: ja też poproszę o dopisanie do listy ja też ![]() Mam termin na 29.11 i na pewno będzie chłopczyk - Maks Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-08-26 o 22:43 Powód: Zapomniałam |
|
|
|
#1869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też wolę naturalne olejki, spożywcze do kąpieli jakoś mi nie pasują ale np. migdałowy Jako dyżurny nocny marek gaszę światło, paaa |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba ,ze u Ciebie maja inne jeszcze
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, wczoraj wieczorem załapałam takiego doła, że aż mnie jeszcze dziś głowa boli od płaczu
normalnie atak paniki, ze nie dam rady, dziecka do żłobka nie przyjmą, a my nie damy rady finansowo. Prawda jest taka, że możemy liczyć wyłącznie na siebie i czasem ta perspektywa ( w połączeniu z dzisiejszymi realiami) mnie przerasta ![]() mąż aż się bał do mnie podchodzić, normalnie atak histerii ![]() ![]()
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam nadzieję, że dziś już wszystkie lęki, smutki i złe samopoczucie nie będą u nas gościć
U mnie leje od wczorajszego wieczora i jest zimno i szaro brrrr... jesień się zbliża wielkimi krokami... Pilot jako-tako działa czasem się przycina ale coś tam można nim zrobić - zaraz muszę przejrzeć all i zamówić nowy - na pewno będzie taniej niż w sklepie. |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Wczoraj całe popołudnie nie zaglądałam, bo przygotowywaliśmy duży pokój do remontu - przenosiliśmy rzeczy (oczywiście ja tylko drobiazgi). Moi Rodzice nam pomogli, a potem zabrali mnie do siebie i zostanę tu jeszcze do jutra, żeby trochę znów odpocząć od bałaganu ![]() Ale muszę powiedzieć, że coś się zaczyna z tego bajzlu wyłaniać Nie udało mi się dokładnie nadrobić wszystkiego, ale widziałam, że Anecka ma śliczny, mały brzuszek (ja w 26tc mam większy ), a Patrycja zrobiła świetne zakupy Ja wreszcie muszę zamówić pościel W niedzielę kończę 26 tydzień. Czy to znaczy, że już mi się zacznie III trymestr, czy po 27 tygodniu dopiero?
|
#1874 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
uslyszalam o skladzie, a sama osobiscie nie sprawdzilam czyli jak dla mnie tez odpadaJa mialam dzis paskudny sen ,ze mnie polozyli na stole,brzuch mi pokroili,dziecka nie pokazali i lazilam z taka dziura w brzuchu ![]() Tesciowa zostaje u nas do przyszlego piatku,z sercem nie jest idealnie ale dostala leki, a babcia tzta ani mysli jechac na wies,siedzi tu i wszystkim truje,dobrze ze herbata z melisy jest w szafce pakuja rzeczy babci do wywiezienia i kloca sie obydwie
|
|
|
#1875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mialam wczoraj zly dzien. Ostatnio smutno mi strasznie , bo widze ze naszej koteczce sie pogarsza. Nie wiem czy przezyje nasz urlop, czy panstwo ktore bedzie sie nia opiekowac w tym czasie nie bedzie musialo podjac decyzji o uspieniu
Mala nadal ma apetyt i wychodzi na balkon ale widze, ze coraz ciezej oddycha. Lapia sie jej coraz to nowe infekcje, teraz walczymy poraz kolejny z oczkami. Smutno mi ,ze ta mala miala takich bylych wlascicieli, ktorzy ja w takim stanie wywalili.Jutro slub siostry mojego meza. Nie mam jakos ochoty. Zrobilam jej fajny prezent- chciala pieniadze- a ze nie chcielismy jej dac w kopercie to je....zamrozilismy:brzyda l: Zrobilam warstwami zamek z lodu i zamrozilam tam warstwami monety i kwiaty. Potem postawimy to na metalowej tacy i bedzie sie w czasie przyjecia rozmrazac a pieniadze beda z hukiem spadac na tace. ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() A babcia sie nie przejmuj, jak widac, ten typ tak ma. Moj maly rusza sie od wczoraj caly czas. Dzis nad ranem mnie obudzil. Wczoraj wieczorem czulam takie regularne pulsowanie na brzuchu- brzuch sie w ten rytm unosil i opadal- takie jakby pukanie serca. Bylo jednak inne niz moje- czyzby maly tak ie ulozyl, ze jego serduszko czulam? Czy to jakies skurcze?Bardzo regularne to bylo, jak bicie serca. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Ja koncze jutro. Ale wydaje mi sie ze siodmy miesiac a tym samym trzeci trymestr dopiero za tydzien? |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki.
Ja wpadłam tylko na chwilke oznajmić że złego samopoczucia ciąg dalszy i do bóli doszły częste skurcze eh mam nadzieje że dotrwam do wizyty... Miłego dzionka życze wszystkim lasencjom
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka zgrabnego masz tego swojego bebola
![]() d28, oby kotka z tego wyszła a pomysł świetny ja to jakaś nie jeestem taka twórcza ![]() ![]() brzydka dzisiaj pogoda
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam u dwóch i to były najlepsze transakcje. a'propos, jak ktoś myśli o tej żółwiej lampce, to jest padaka ![]() wczoraj włączyłam, ale naprawdę nic specjalnego, po prostu gwiazdki na suficie, lepiej by było, jakby była muzyka i się kręciły. Kotek - a śliczne kocyki są w świecie dziecka na towarowej - ja kupiłam chyba za 35 zł taki zielono różowy dwustronny ze śliczną aplikacją, od której odstawały metki. metki to ponoć ulubiony gadżet maluchów. robią nawet zabawki z samych metek. ![]() a'propos - kto ma co miesiąc zapalenie pochwy? bo ja już nie wiem, co z tym robić. boli i swędzi. może dlatego, że byliśmy na kajakach i kąpałam się w rzece..
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Rozeznanie
|
ja mam cały czas wybrałam sie wszytskich mozliwych leków, lekarka mowi ze zaogniło sie po antybiotyku
|
|
|
|
#1880 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wiem że nawet jak mam super nastrój to w 2 min może byc mega dół... już się nie mogę doczekac kiedy wszystko wróci do normy ![]() Cytat:
![]() U mnie też jesień... a dziś przywożą kostke brukową i TZ będzie układał-pewnie z tydzien mu to zajmie ale będe miała w końcu chodniki i podjazd Cytat:
fajnie że już coraz bliżej do końca i w sumie to teraz zajmiesz się urządzanie i zakupami dla Małego to szybciej minie czas do porodu ![]() Cytat:
ja idę jutro tylko na ślub i nie mam pomysłu co można dać w prezencie bo to siostra koleżanki i tylko do kościoła jestem zaproszona... Jak myślicie?---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Ishka może przejdź sie na izbe przyjęc i niech to skontrolują bo to jednak jeszcze kilka dni...---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
próbowałyście? bo ponoć clotrimazol nie jest wskazany. i do tego jakiś priobiotyk łykam cały czas bo na basen chce chodzić
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak 100zl to juz wole poczekac jak beda w M&S, bo przynajmniej 20zl mniej wydam.Cytat:
Ja w ogole slyszalam, ze do zlobkow przyjmuja dopiero polroczne dzieci a i tak przyjcia sa od wrzesnia wiec chyba kazda matka ma z tym problem. Ja mam o tyle wiekszy ze musze wrocic do pracy bo zza cos trzeba zyc i juz chyba w kwietniu to nastapi.. a tz.. pracuje po 12h np 2 dni a nasyepny wolny.. Jeszcze co innego jakbym miala prace ze koncze o stalej porze a mam zmiany.. 8-16,11-19,13-21 ![]() Jeju glodna jestem.. jajka sobie ugotuje na twardziela a potem chyba wsune wafle ryzowe w czekoladzie ![]() mallinka, ja zrobilam wlasnorecznie kartke a szlam do kolezanki tylko do kosziola Daj po prostu kartke z zyczeniami, kup wpisz sie i juz ew. jesli chcesz cos dac.. to moze taka swiece z obraczkami? u mnie tego duzo jest w sklepach takich po 5zl (swieca kosztuje 20 )
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-27 o 09:21 |
||
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta, ja tez mam takie chwile niestety i ostatnio chociaz powinno byc ich mniej - jest wiecej im blizej daty porodu. Tez nie wiem czy sobie poradze i jak to bedzie, ale nie mam innego wyjscia - maluszka bedzie miala tylko mnie i tate wiec musimy dac z siebie wszystko zeby byla szcczesliwa. Anecka, no juz widac! ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Ishka, przejdz sie na izbe- mi wczorajj lekarz powiedzial,ze z takim twrdnieniem to moga zatrzymac w szpitalu jak ja mam - wiec idz i sie skontroluj bo nie wiesz co sie dzieje- ja tez sie nie spodziewalam luteiny. |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam podczas ciąży raz i od tamtej pory nic a nic... a dostałam na to od gin jakies czopki do pochwy, raz dziennie jeden czopek przez 3 dni i odeszło jak ręką odjął. tylko za nic nie pamietam ich nazwy
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
A ja noc mialam kiepska, bolal mnie brzuch i oczywiscie sie martwilam ,ze cos jest nie tak.
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Irsin mnie też w nocy brzuch bolał, a tak na prawdę nie wiem co ma mnie niepokoić i się wszystkim martwię...
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
no i mamy dziewczynkę Byliśmy mega zaskoczeni, bo każdy nam wróżył chłopca i już zdążyliśmy przyzwyczaić się do tej myśli. Malutka waży ponad 500 g. Spała podczas usg i nie chciała się poprzekręcać aby ją poogladać. |
|
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A prezent ![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam chodnika i podjazdu - ja mam takie bajoro na podwórku, ze masakra Co do prezentu to jeśli to nikt bliski to ja bym dała tylko kwiaty - na wesele nie idziesz więc nie widzę powodu aby się kosztowac na prezent... No ale to moje skromne zdanie
|
|||
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
layla własnie chciałam napisać ze co czuje jakbym jakąś infekcje miała, a lekarz dopiero w poniedziałek przyjmuje i nie wiem co robic
swedzi mnie ![]() zobacze jak bedzie bardziej swędziało to zadzwonie do gina czy mam brac ta natamycyne |
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ! Duza dziewuszka juz
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to macie małe zaskoczenie-fajnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Gratulacje! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

ja też wolę naturalne olejki, spożywcze do kąpieli jakoś mi nie pasują ale np. migdałowy

a pomysł świetny
ja idę jutro tylko na ślub i nie mam pomysłu co można dać w prezencie bo to siostra koleżanki i tylko do kościoła jestem zaproszona... Jak myślicie?
Ja w ogole slyszalam, ze do zlobkow przyjmuja dopiero polroczne dzieci a i tak przyjcia sa od wrzesnia