|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale może macie rację, że lepiej poczekać na decyzję dzidziolka i organizmu że TO JUŻ
|
|
#4802 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
. Ogolnie czuję się dobrze. A dzisiejsza pogoda pewnie też ma znaczny wływ na nasze samopoczucia. A takie niskie ciśnienie przy naszym ogołnym dobrym samopoczuciu ma jakis wpływ na nasze maleństwa . Ja dam sobie radę tylko obawiam się czy maluszek jakoś tego mojego niskiego cisnienia nie odczuwa
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
fem, wózek bardzo ładny, choć, jak dla mnie, za dużo tych kółek
![]() Ano, sprawdzałam i nie logowała się na wizaż od 2 dni, a nie pisała, że planuje gdzieś zniknąć... ja czopa nie szukam nałogowo, ale, owszem, zerkam, czy czasem coś mi nie wypadło
|
|
|
|
#4804 | ||
|
Rozeznanie
|
BORDOWA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jednak zdecydowałam że damy rade i bez tego . Paweł najwyżej będzie robił położnym afere w razie W ![]() Tiffo dzis robię od rana pierogi wg twojego przepisu - potwierdzam super jest
|
||
|
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
gabisun, MisQa, naked21, ycnan dziekuję
tez mi sie bardzo podoba i fajnie się prowadzi... i ja sama jestem w stanie go zmontować i złożyć ![]() na żywo wygląda o wiele lepiej i nawet te kółka fajnie się komponują z całością
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
Też jestem ciekawa co z Klarissą, nie przypominam sobie, żeby planowała jakiś wyjazd, przedwczesny poród chyba też jej nie zagrażał
![]() A może nasze dyżurne mają do niej nr tel ?? Ja się właśnie umówiłam na wtorek z położną środowiskową Macie już wybrane położne??
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-27 o 12:37 |
|
|
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, żej uż tak się zgraliście, czyli jednak nie jest tak strasznie jak nam wciskają Martuszka a jak wyglądał twój czop ![]() Cytat:
A nie sądze, żeby u mnie było za wcześnie bo szyjka już od dwóch tygodni krótka i rozwarcie na palec a wolę normalnie urodzić niż jakby mieli mi wywoływać poród ![]() Ray próbowałam, bossszzzz to boli, a nacisnęłam tylko 3 razy i poleciała siara, więc dałam spokój bo jeszcze mleko wyciągnę ale na pewno jakieś info już poszło do mózgu żeby oksytocynkę produkować Właśnie która ma numer do Klarissy? przyznać się
|
||
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa - ok, rozumiem
fem - niezły wozik ![]() naked - moja położna środowiskowa przyjechała do mnie do domku jak byłam w 4 m-cu ciąży, ale mnie nie było. Rozmawiałam z nią przez tel. i powiedziała, że odezwie się do mnie w sierpniu, ale chyba zapomniała Później dzwoniła, żeby zaprosić mnie na pokaz filmu "Pierwszy krzyk", ale nie poszliśmy. Pewnie odezwie sie do mnie kilka dni po porodzie---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Klarissa planowała romantyczny wyjazd z Tżtem, może się wybrali gdzieś, tak spontanicznie
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!!!
Lenka, Bordowa GRATULUJĘ!!!!!!!!!! ![]() Czytam tak, że jeździcie autkami, zginacie się, biegacie po schodach i nic a u mnie na odwrót. Co się zegnę, usiądę, przejdę kawałek i brzuch się stawia. Do 01.09 mam być na fenoterolu i pewnie zaraz po odstawieniu urodzi się dzidziuś Okazało się, że szyjkę mam na 1 cm, główka mocno napiera, ale cieszę się, bo Mała urosła 0,5kg w ciągu 10 dni więc już nie jest taka malutka kaska1980 napij się kawki PS. zgadzam się z Tobą, że wywoływanie samemu skurczy nie ma sensu, musimy czekać ![]() Astorianko a Twoja Gin nie dała Ci żadnych leków na to puchnięcie? Bo jak ja tak spuchłam to dostałam leki i przeszło mi po 2 dniach i do tej pory nie mam. Tzn jestem trochę spuchnięta pod oczami czy trochę ręce, ale to nic jak porównam z tym co było... Z tego co wiem to przy zatruciu ciążowym tak sie puchnie i ma się wysokie ciśnienie... Zapytaj jej o leki, przecież musi Ci ulżyć, nie możesz się tak męczyć. |
|
|
|
#4810 |
|
Raczkowanie
|
Dash, no właśnie nie dała. Ciśnienie mam niskie (w domu), a jak jestem u niej to wyższe, ale nadal w normie. Kazała mi odstawić sól (odstawiłam), pić mniej (moja bratowa, która z kolei oglądała moje wyniki moczu i jest nefrologiem każe mi pić więcej), spać z nogami wyżej (śpię), mniej siedzieć (no staram się..) i to wszystko.
Dziwne...no trudno. Jeszcze miesiąc
|
|
|
|
#4811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle tempo w pisaniu macie
![]() Cytat:
Przy żółtaczce nie odstawia się dziecka od piersi Po mleku aż tyle nie siusia co po koperku labo glukozie. Więc nie dopajając żółtaczka może się przeciągać. I mówię tu o żółtaczce z wysokim wynikiem bilirubiny, który kwalifikuje do zatrzymania w szpitalu lub naświetlania. Większość dzieci przechodzi lekko żółtaczkę i nawet nie trzeba dopajać koperkiem. Moga normalnie jeść, a żółtaczka przechodzi. Mój syn miała wysoką bilirubinę i nie chcieli mi go wypuścić ze szpitala. Dlatego dopajali go, żeby szybciej z niego to wypłukać. Ale karmiłam piersią normalnie na żądanie. A i tak długo to miał, bo aż miesiąc. No ale dzięki herbatce bilirubina nie wzrastała i delikatnie opadała i mogliśmy jednak wyjść do domu. Musiałam tylko każdego dnia chodzić z nim na pobieranie krwi, żeby kontrolować tą bilirubinę. Natomiast moja sąsiadka byłą skrajnym przypadkiem. Karmiła dziecko piersią i po każdym karmieniu robiło sie bardziej żółte Położna kazała odciągać mleko i podgrzewać, bo to niby miało coś pomóc. Ale nie pomagało. Więc położna kazała jej całkowicie odstawić dziecko i przejść na inne mleko. I żółtaczka minęła. Dziwne. Nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałam.Cytat:
Leż i dbaj o siebie. Cytat:
A termometr ja mam do ucha BRAUN co mierzy w 1 sekundę. Cytat:
Ale niespodzianka. Mam nadzieję, że Bordowa się cieszy, bo bidulka tak strasznie puchła. Teraz pewnie będzie lepiej. No a wczorajsze emocje pewnie jej pomogły w wyprzedzeniu kolejki
|
||||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Dash mi brzuszek się stawia od paru tygodni, za każdym razem jak wstaję to jest twardy jak kamień, a jak widać porodu ni widu ni słychu
|
|
|
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
Lenka i Bordowa,
Gratulacjeee! ![]() Ja nie daje rady Was nadrobic.Ciagle latam po lekarzach,Takie mialm nogi opuchniete ze lekarz mi zlecil bad.krwi ale wszystki ok, dzis mam kolejne bad.krwi bo mam strasznie swedzace stopy i dlonie,troche sie boje ale moze tez bedzie ok. ![]() A jak chce Was nadrobic to mnie brzuchol boli od siedzenia. Max pol godziny i musze sie powalic. Pozdrawiam Was wszystkie i bede zagladac ktora tam sie rozpakowala. |
|
|
|
#4814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Astorianko, ja też musiałam odstawić sól, nogi w górę itd, ale to mi przez tydzień nic nie pomogło, więc wprowadziła leki, które od razu zadziałały i już ich nie jem. Trzymam kciuki za Ciebie, trzymaj sie ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie, u mnie potworna burza się zerwała! Jest ciemno jak w wieczorem, błyska i tak szybko i przeraźliwie grzmi. Boję się!!! Chyba wyłączę kompa. Buuu.... |
|
|
|
|
#4816 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i wkurzylyscie Bordowa ![]() GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI Cytat:
![]() ------ a ja zaraz wyruszam na polowanie za pampkami wogole zostal mi jeszcze miesiac do porodu, a ja sie strasznie boje, ze taka nieprzygotowana jestem, ze w nocy nie moge przez to spac
|
||||
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O takim sposobie nigdy nie słyszałam ![]() Jak widać człowiek nawet na starość może się czegoś nauczyć
|
|
|
|
|
#4818 |
|
Rozeznanie
|
Uff
Nadrobiłam!! Mimo iż staram się czytać regularnie, nie ma mnie chwilkę i już całe stronice do czytania ![]() Bordowa gorące gratulacje!! Ja już w pełnej gotowości. Wszystko uszykowane, torba spakowana... Tylko objawów porodu brak ![]() Fajnie mają te już rozpakowane... |
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tyle piszecie, ze zanim nadrobie to mi zje pół cytatów
Oczywiście graulacje dla Lenki!! Potwierdzam, bo też wczoraj kupiłam biedronkowy termometr Cytat:
Życzę zeby sytuacja się szybko wyjaśniła i ułożyło się jak najlepiej dla was. Cytat:
![]() Bordowa gratulacje!! Ciekawe czy mąż jest, czy wyjechany bo już sie pogubiłam, wiem, ze w planowanym terminie miało go nie być... ![]() a mi się wydaje, ze po przytulankach to ten glut ma związek ze sperma, jakby nasz śluz ze spermą pomieszany. Ostatnio taki "kisielowaty" właśnie miałam po sexiku. A potem wrócił do normy.
|
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak samo
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun leee 3 razy to nic nie zdzialasz :P
weronisia ano widzisz ale dziala nie tylko u mnie podzialalo ![]() kurcze ja leze kilka hi glupoty dostaje co ja mam kurczerobic ?echhhhhh i tak 3 tyg ![]() moze jakas fajna ksiazke znacie???
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Ray no jak dla mnie to ten sposób za bardzo hardcorowy
naprawdę dałaś radę 30 minut? a coś ci leciało?Mam info od Bordowej: "Brzuch bardzo boli, faszerują mnie lekami ale da się wytrzymać Małą dostałam tylko do potrzymania na parę minut - jest identyczna jak tatuś męczyłam się aż do skurczy partych więc da się urodzić bez zzo boli bardzo ale naprawdę jest do zniesienia i serio pomaga pozytywne nastawienie ![]() Pozdrawia jeszcze wszystkich i napisała, że nie wie dlaczego tak długo zwlekali, chirurg też był wściekły że go tak późno powiadomili. Zaraz ma przyjść tatuś zobaczyć córeczkę ![]() A jap rzed chwilą tak się wściekłam na mojego psa, że chyba zaraz urodzę ganiałam go z kapciem po całym domu, zrobił mi niezłą przebieżkę, spacer niepotrzebny ![]() |
|
|
|
#4823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to raczej po porodzie..Niby wypełniając deklarację w przychodni z wyborem lekarza rodzinnego był punkt o wyborze położnej, ale nie mam pojęcia kogo tam mi poradzono wpisać.. Cytat:
Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok i te dolegliwości okażą się tylko chwilowe Ja dziś od rana gotuję- zrobiłam już gołąbki i śledzie w oliwie, a za chwilę biorę się za wątróbkę smażoną z cebulą Wiem- hardcore Ale idę na całość i postanowiłam dziś pobłażać zachciankom na maksa.. A i super, że Pomidora i Tymek mają się dobrze.. Właśnie zastanawiałam się, co u nich.. Jak możecie to przekażcie buziaki
|
||
|
|
|
#4824 |
|
Raczkowanie
|
Bordowa, Lenka ogromniaste gratulacje
Bordowa miala termin na 8.09 pozniej jej sie przesunal na 10.09 a ostatecznie mial miec cc 6.09 jak sie nie myle. A ja czekam czekam i doczekac sie nie moge, zazdroszcze dziewczyna ze maja juz dzieciatka przy sobie, no ale na kazda przyjdzie czas Podczytuje was caly czas ale jakos nic sie u mnie nie dzieje wiec i pisac nie mam o czym...a i w spory wdawac sie nie chcialam bo jakby nie bylo kazdy ma inne zdanie na dany temat i nie ma sensu karcic kogos, nikt idealny nie jest... Gabisun ale ty musisz byc zniecierpliwiona...kazdy ci sie w kolejke w pycha Neked bardzo ladnie w nowym kolorku i nie sie wydaje ze nawet lepiej niz w blondzie Binka witaj |
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
no patrzcie jaka Bordowa dobra intuicje miała, już pisała kilka razy ze do terminu nie doczeka
Ray super książka w 2 częściach: Coś pożyczonego i coś niebieskiego ( ja przeczytałam obie w 1,5 tygodnia) starasznie lekka, wciąga, nie trzeba sie zastanawiać, tylko czytac Fem wózek fajny, widziałam taki na zywo wczoraj ![]() Gabisun zostaw pieska w spokoju idz lepiej firanki zmieniac moze pomozeNaked ja położna opłacam 400 zł ale zadzwonie na poczatku wrzesnia ( msc przed terminem) BORDOWA OCZYWIŚCIE GRATULUJEMY I WITAMY ASIĘ
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
Miło czytać,że świeżo upieczone mamuśki dochodzą do sobie.Jestem pewna,że wszystko jest do przeżycia,bo gdyby było inaczej,to chyba nie byłoby nas tu tyle
Też mam dziwne przeczucie,że Klarissie przydarzył się...poród ![]() Mam nadzieję,że ona sama niedługo rozwieje nasze wątpliwości ![]() Ja niestety nie ma do niej numeru tel. My wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR...(szkoda,że już się skończyło).Okazuje się,że niepotrzebnie kupowaliśmy kosmetyki dla Małej,bo dostaliśmy na zakończenie mega paki z prezentami,a tam właśnie m.in. kosmetyki,smoczki,czapecz ki,śliniaki.Miło.No w każdym bądź razie od przybytku głowa nie boli
|
#4827 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Była u mnie dzisiaj kumpela i mała tak się rozkręciła, ale po jakimś czasie zaczęła tak wwiercać się główką w dół,że myślałam,że zaraz mi wyleci, mam nadzieję że nie naruszyła jakoś szyjki i jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma. BTW z ciekawości od kiedy liczy się 9 miesiąc? Skończony 35 czy 36tc? Wie któraś z was? Ej no nie kraczcie tak z tą klarissą ona tylko 9 dni wcześniej termin miała odemnie, jeszcze ma trochę czasu. Może jakiegom smska jej ktoś wyśle? Podała ona wogóle swój nr komuś?
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-27 o 15:28 |
||||
|
|
|
#4828 |
|
Rozeznanie
|
Naked- mam polozna, ale nie wiem jaka
Bylam wypelnic deklaracje, ale niekazaly mi panie wpisac nazwiska, ze to dopiero po porodzie one wpisza.Od paru lat jest tak, ze trzeba sie samemu do poloznej zglosic (wczesniej zglaszal szpital, gdzie rodzilo sie dziecko). Polozna teoretycznie powinna pomagac w razie W jeszcze przed porodem, ale glownie jej praca ogranicza sie do przychodzenia po porodzie. Ja deklaracje juz wypelnilam, teraz po porodzie moj TZ ma isc do ich osrodka z papierami ze szpitala i polozna powinna sie pojawic pierwszy raz pare dni po porodzie. Tyle w wielkopolskim. U mojej mamy w przychodni w lubuskiem do swiezych mam chodza pielegniarki srodowiskowe (bo nie ma poloznych) i tez dopiero po porodzie. Aha, i tam szpital informuje o urodzeniu dziecka. Aanaaa-masz szczescie, ze pochlonelam juz obiad (fura fasolki maslowej, kukurydza gotowana i klopsik) bo uwielbiam watrobke i bym sie wprosila ![]() Zadzwonilam sie umowic do endokrynologa (w ciazy srednio raz na miesiac chodze) i co? rejestratorka mi mowi, ze moge dzwonic od listopada, bo bedzie lista na nowy rok (chcialam na NFZ) ![]() Dzwonie wiec do samej lekarki i odebrala o dziwo i co? Mam przyjsc za tydzien... Wez tu zrozum ten system...
|
#4829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mialam zagwózke jak pierwszy raz to zobaczylam...![]() ----- ja wlasnie naszykowalam sobie rzeczy (własne i Nadiowe) do szpitala... ale nie mam pomyslu jak to i w co to spakowac... przede wszytskim nie mam takiej wielkiej torby....ysz ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
ciekawe czoy cos nam ze szpitala dadza.... ![]() podobno firmy kosmetyczne robia jakies prezenty swiezo upieczonym rodzicom... ale czy to dziala w kazdym szpitalu... kto wie...
|
|
#4830 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że bordowa jest happy, mimo wszystko ![]() A jak chcesz się zdenerwować i urodzić : Psa z kapciem ganiałaś? To chciałaś uderzyć takie bezbronne stworzenie??!! Powinni ci tego psa jak najszybciej odebrać! Jak tak można!!![]() Cytat:
Sprawdziłam i są: Coś niebieskiego, Coś pożyczonego, Sto dni po ślubie i Dziecioodporna. A po anglikańsku jeszcze więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ależ mi się zasnęło Timbaland, słuchawki na uszy i odpłynęłam ![]() Przegapiłam porę karmienia psinki. Na szczęście mąż się zlitował nad bidulką, bo od godziny prawie czekała przy szafce z karmą Swoja drogą, nie wiedziałam, że psy tak dobrze znają się na zegarku
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-27 o 16:29 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Ale może macie rację, że lepiej poczekać na decyzję dzidziolka i organizmu że TO JUŻ

. Ja dam sobie radę tylko obawiam się czy maluszek jakoś tego mojego niskiego cisnienia nie odczuwa

teraz dla mnie moje dziecie najwazniejsze
no i wkurzylyscie Bordowa 

ale mialam zagwózke jak pierwszy raz to zobaczylam...