Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 11:28   #2851
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

A u nas np wczoraj wiało, ale ogólnie było dość duszno i Julia była ubrana w cieniutką czapeczkę, śpiochy i kaftanik na długi rękaw... a i tak miałam wrażenie, że jej za ciepło w wózku... no i przykryta była pieluszką tetrową, bo pod kocem by się ugotowała...

Aniu słońce a jak będziesz w zimę z Michałkiem wychodziła? Nie ma co się za wiele trzęść nad dzieckiem

DO DZIEWCZYN KTÓRE KARMIĄ PIERSIĄ
Miałam podać nazwę tych granuletk zwiększających laktację... jest to lek homeopatyczny i nazywa się:
RICINUS COMMUNIS 5CH (cena ok 7zł bodajże)
Dzisiaj będę odbierała z apteki

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

A właśnie, moja Julcia od ponad 2 godzin śpi sobie na brzuszku... jaka ona jest słodziutka

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:30   #2852
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
papi a ty nie karmisz piersią??? Czy Adasia jeszcze dokamiasz, ze ma kolki albo mu nie odpowiada coś co jesz?
karmie tylko piersia ...+ od kilku dni herbatka hippa ale to maks 50ml diete mam okrojona , predzej te jego kolki sa od niedojrzalego ukladu pokarmowego a juz najpewniej od łykania powietrza bo nie raz tak łapczywie je ze szok i nie zawsze mu sie odbija
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
No i co robisz? kladziesz go na sile nawet jak placze? ja nie potrafie, bo czuje jakbym sie znecala. Z Amelka tez mialamten problem i jej nie meczylam, a teeraz naprawde bym chhciala, zeby Alex lezal na brzuszku.
nie zmuszam go ...jak placze coraz bardziej to go obracam na plecki choc juz sam to potrafi zrobic
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Spróbujcie zaraz po jedzonku i odbiciu położyć dzidziaki na brzuchu

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Ja na początku też dawałam Esputicon ale albo sam dimeticon w nim zawarty nie działa na mojego syna albo inna dawka by podziałała..
mam nadzieję, że bobotic (simeticon) pomoże
wczoraj nie dało sie też po jedzonku ... ale dziś po karmieniu TZ wzial go do odbicia i zasnał u niego na rekach i polozyl go na brzuszku i uwaga uwaga.... zasnal w takiej pozycji
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
...
Powiedz mi.. twoj synek jest jakos szczegolnie traktowany? Masz jakies skierowania na USG lub do neurologa? Ile punktow Apgara dostal? Bo naszego tu jakos szczegolnie nie traktuja ,tylko jak kazde normalne niemowle,zadnych dodatkowych badan nam tez nie zalecili mimo ,ze dostal 3 pkt,po 5 min. 8.
Moj mial duzo w porównaniu do twojego bo 8/7/9 ( w drugiej minucie przestał oddychac ) ale nie jest jakos specjalnie traktowany.W szpitalu standardowo zrobili mu usg glowki i bioderka no i badanie sluchu
a teraz gdy mial ta przepuklinke operowana i lezał w klinice to ponownie mial usg glowki , brzuszka, serduszka (wyszła mu uogólniona hyperkineza ( dziecko bardzo niespokojne) ponoc nerwusek z niego niezły...kompleksowo go wybadali i zlecili jeszcze kontrole w poradni preluksacyjnej, kardiologicznej, audiologicznej(badanie sluchu mu zle wyszlo ale tlumaczyli to tym ze na badaniu byl ruchliwy a antybiotyki ktore dostawal tez mogly spowodowac oslabienie sluchu ale na bank dobrze slyszy bo byle trzask go potrafi czasem wystraszyc )i chirurgicznej...
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co to contratubex więc nie pomogę
A na rozstepy mam resztkę palmersa z ciąży i kupiłam pharmaceris- preparat zmniejszający istniejące rozstępy. zobaczymy...
to masc na blizny mam od szwagierki a pharmaceris tocoreduct koncze drugie opakowanie zaczelam zaraz jak tylko sie pojawily czyli koncem 8 miesiaca i nie widze zadnej poprawy nadal sa czerwone i duze
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
MAMUSIE PO CC:

Czy Wam też nad samą blizną na początku w dotyku wystawało zgrubienie? Taki jakby wałeczek? Bo w sumie nie wiem czy reagować, czy może to po prostu warstwy tkanek?
sama blizna to bylo zgrubienie ale nad blizna nie

agravka tez musze sobie sprawic pas na mojego flaka

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:43   #2853
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Basia - u nas jest 15 do 17 stopni, wiec ubieram cieplej, ale moja jak jej zimno to placze.
Miala rajstopki, cienkie polspiochy body na dlugi rekaw i bluze z misiakiem, nakryta kocykiem i sprawdzalam czy nie jest mokra, ale nie...mi samej nie bylo za cieplo...wiec mysle ze oki. a dzis jej tez 15, pada i wieje.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:54   #2854
belunia1985
Raczkowanie

znalazlam ubranko do chrztu dla malego takie jakie chcialam, sliczne w rozsadnej cenie i bedzaie mozna zalozyc na inne wyjscia
http://allegro.pl/komplecik-dla-chlo...203804178.html
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:06   #2855
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dostala tylko 3 pkt, bo byla okrecona pepowina i nie krzyknela, urodzila sie cala sina, pomimo poklepywan nie chciala plakac i oddychan, dopiero jak ja odsluzowali to zalapala, mielismy niezlego stracha. Nie kazali nam byc pod opieka neonatologa...
Moja Niunia też była owinieta pepowiną wokół szyjki w książeczce mam napisane, ze ciasno i też urodziła się sina ale jak tylko jej odwiązali tą pępowine i położyli u mnie na brzuchu to zaraz zaczęła płakać iza to dostała w 1 i 3 min. za kolor skóry 9 pkt.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No i mi górą fałdy wychodzą jakbym miała 4 cycki

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja po wizycie od hematologa i zasztrzyki welcome znowu dodatkowo dopler zyl i skierowanie do instytutu hematologii... pieknie po prostu, na szczescie tylko 20 zastrzykow mam przyjac w ciazy tz mi zrobil ponad 60 no trudno .
bidulko i znowu kłucia dobrze chociaż, że przez tż-ta

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
A teraz wyszukuje informacji na temat karmienia piersią a raczej pomocy w pobudzeniu laktacji. Może ktoś ma jakieś magiczne sposoby? Dzisiaj w aptece zamówiłam sobie granulki,które ponoć są rewelacyjne i też za grosze,ale to napisze na ich temat coś więcej jak je wypróbuje. Super sprawa to ponoć też herbatka i kawa Bocianek,ale to też tylko z forum wiem,nie kupiłam jeszcze,bo w aptekach nie ma. Ja tam sobie do tej pory dużo wody piłam, karmi od czasu do czasu, bawarke pije, dużo zup, herbaty owocowe, melise i w sumie tyle.
Basiu ja odkąd odciągam laktatorem to mam więcej "towaru w mleczarni"

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
A to moje skarby wczoraj z rana
Załącznik 3363542

aniaa22 Aniu Misiu uroczy czyzby mu włoski wyjaśniały???
olakola ale tówj maluszek już duży rozmiar 68 pasuje jakl ulał.
Cytat:
belunia ja uzywam Sterimar,moge polecic ,ulatwia wyciaganie tych glebszych babek
ja też
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
znalazlam ubranko do chrztu dla malego takie jakie chcialam, sliczne w rozsadnej cenie i bedzaie mozna zalozyc na inne wyjscia
śliczny ten komplecik

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:06   #2856
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie - muszę kupić coś na chrzest

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:09   #2857
FraniaPirania
Rozeznanie

bry
przyszlam sie pochwalic ze moj maly mowi ladnie: a guuuuu pieknie usmiecha sie swiadomie,znaczy na usmiech odpowiada usmiechem, raz nawet jakby sie zasmial na glos zagaduje do niego a guuu to odpowiada a guuu a czasami nawet jest taki chojny ze powie dwa razy a guuu, a guuu
kupy robi co 3 dni a ostatnio mu pomagalam czopkiem
robilam dwa tygodnie temu ala pepkowe to ladnie sie zachowywal, byl towarzyski
tydzien temu bylam w gosciach, bylo dosc glosno (nawet baaardzo, takie towarzystwo) to przespal caly czas, tylko na mleko wstal i dalej kimono, tylko chodzilam i sprawdzalam czy zyje
P.S. teskniliscie za mna?

moje cudo:
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 12:12   #2858
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
fajowe
ja wpadlam na pomysl ze zrobie komplet na drutach, mam nawet piekna biala wluczke z bialymi jakby perelkami, ale potem stwierdzialm ze nie dam rady wiec wluczka jedzie do pl do pra babci, ona wydzierga

ja robie teraz sweterek, jak mi sie uda to pokaze
Stary 2010-08-27, 12:14   #2859
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala- mowisz o rzepach? bo ja rzepy sciskam jak najmocniej mozna... teraz zaczynam sie zastanawiac, czy malej od tego brzuszek nie boli... moze ja zle zakladam te pampersy? regularnie raz dziennie musze zapierac body i wszystko na czym siedzi moje dziecko robiac kupe ... masakra nawet zmiana pieluchy na wieksze nie pomoglo...
Nie, nie.. mówię o ściągaczach co są wokół nóżek - falbanki czy co to tam jest, mojego zaczynają obciskać już pomału a mam jeszcze 2 pełne paki pieluch w tym rozmiarze :[ mam nadzieję, że je wykorzystam
Cytat:
czaje sie na chustawkę Siala, a twoj maly chetnie w niej siedzi?
Tak Gapi się dookoła
Ale sadzam go na chwilkę, na 5, 10 minut bo jest w niej takie jeszcze "pogięty" .. no i jak siedzi te 3 minuty to zaraz zwala kupsko i muszę przewijać

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:27   #2860
belunia1985
Raczkowanie

siala jak tam po szczepieniu??
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:30   #2861
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
aniaa22 Aniu Misiu uroczy czyzby mu włoski wyjaśniały???
zjasnialy mu troche i sporo wypadlo

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
bry
przyszlam sie pochwalic ze moj maly mowi ladnie: a guuuuu pieknie usmiecha sie swiadomie,znaczy na usmiech odpowiada usmiechem, raz nawet jakby sie zasmial na glos zagaduje do niego a guuu to odpowiada a guuu a czasami nawet jest taki chojny ze powie dwa razy a guuu, a guuu
kupy robi co 3 dni a ostatnio mu pomagalam czopkiem
robilam dwa tygodnie temu ala pepkowe to ladnie sie zachowywal, byl towarzyski
tydzien temu bylam w gosciach, bylo dosc glosno (nawet baaardzo, takie towarzystwo) to przespal caly czas, tylko na mleko wstal i dalej kimono, tylko chodzilam i sprawdzalam czy zyje
P.S. teskniliscie za mna?

moje cudo:
super jest. jaki piekny usmiech co to za krostki? tradzik?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:33   #2862
papeteria
Zakorzenienie

anoxa miłego pobytu ..a ten rumianek to jjak zaparzasz jak dla dorosłego torebka na szklanke ???
ania super ze nocka przespana..Micho śliczny ma uśmieszek
belunia moj ma katarek od kilku dni i bylismu u lekarki ale plucka ok wiec kupilam mu euphorbium do noska i psikam kilka razy na dzien a tz sciaga glutki frida po kilkanascie razy ....i chyba mu juz pomalu przechodzi
Jezeli nie ma temp to napewno ok...a kapiel wrecz wskazana bo wilgotne powietrze dodatkowo nawilzy nosek...i dobre jakbys powiesila obok lozeczka mokra pieluche no chyba ze masz nawilzacz
olakola o jak ładnie urósł
żabka
hd dobrze ze cos ruszylo
entertete nie mam pojecia, ale do wszystkich specjalistycznych poradni ja potrzebowalam skierowania
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
no właśnie - muszę kupić coś na chrzest
my mamy chrzest 11 wrzesnia...siebie tez musze ubrac bo ciazowe ciuchy mega wisza a te z przed ciazy jeszcze nieco male
frania o jaki śliczny uśmieszek
moj tez zaczal dzis cos zagadywac a i tez sie swiadomie usmiecha.
niezawsze wspolczuje zastrzykow ja mialam 14 i mialam dosc
eleonoremio śliczne dzieciaczki
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dziewczyny, po jakim czasie po porodzie pozwolilyscie sobie na przytulanki ?? bo ja juz mam lekkie cisnienie, jeszcze troche i zapomne jak TO sie robi praktycznie rzecz biorac celibat mam od polowy ciazy heh. a w sumie od tygodnia nic ze mnie nie leci, a jestem 3 tyg. po porodzie...
ani nie mam ochoty nawet jeszcze(ja ) poza tym dopiero przedwczoraj na papierze wyszedl mi chyba jeden szew a jeszcze cos tam czuje w srodku

Dzis mały ma równy miesiac

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:37   #2863
aniaa22
Zakorzenienie

ja nie wiem co mi sie stalo. odkad sie maly urodzil to staralam sie lekko go ubierac nie przegrzewac itd. a teraz to tylko go przykrywam co chwile ubieram cieplo. moze dlatego ze mi zimno to wydaje mi sie ze jemu tez? nie wiem sama ale damian na szczescie troche mnie stopuje z tym wszystkim. musze sie przelamac z tymi spacerami bo nie wiem co to bedzie. dzis pada wiec nie da rady. ale jak pisalam wczesniej maly troche na balkonie pospal. tak z godzinke wiec zawsze to juz cos

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Stary 2010-08-27, 12:38   #2864
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny!
Iga chyba jest chora, ciężko oddycha, czasem zakaszle, czasem kichnie, a w nocy chrząkała Od 7 rano próbowałam dodzwonic się do poradni dzieciecej do której ja zapisałam. Nikt nie odbierał albo też było zajęte Pojechałam z moją siostrą, byłyśmy tam o 10.40, patrzę a tam kartka, że 27.08 przychodnia czynna od 12 Pojechałyśmy na zakupy, bo nie opłacało się wracać do domu, wracamy o 12, a pielęgniarka mówi, że lekarz jest dopiero od 13 Przed nami w rejestracji były 3 osoby, a moja siostra ma do pracy na 14 i musiałysmy wrócić do domu! Zarejestrowałam ją na 16, jak Markowi uda się jakimś cudem wrócić wcześniej z pracy to pojedziemy... Jestem taka zła

papeteria toś mnie pocieszyła z tym pharmacerisem
dzidzia ja miałam zgrubienie, ale chyba nie nad blizną tylko blizna sama w sobie nim była Już minęło.
vette rozumiem co miałaś na myśli Po prostu nie chciałam, żeby mnie ktoś źle zrozumiał.

Cytat:
a czemu ja budzisz?z tego co pamietam, to chyba karmisz piersia> ja tam pozwalam, by Ada sama regulowala nasze posilki
Nie chodzi mi o posiłki tylko o kąpiel Kąpię ją o 19-tej i ona już wtedy zasypia na noc i budzi się o 2-3 w nocy. Wczoraj zasnęła po 17-tej i bałam się, że zaśnie już na noc i nie będę mogła jej wykąpać.

Cytat:
belunia ja uzywam Sterimar,moge polecic ,ulatwia wyciaganie tych glebszych babek
Ja też używam sterimar baby. iga po nim legiej oddycha no i udało mi się wyciągnąć dużego glutka

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
o chyba, ze w Polsce nie ma, a myslalam, ze taka kawa to normalka.. Popatrz w Tesco, jest w takim samym sloiku, jak normalna nescafe , tylko, ze ma niebieska pokrywke i naklejke.
Jest
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:40   #2865
hd2005
Zakorzenienie

papeteria- no właśni, muszę też coś dla siebie znaleźć na chrzest. Pogrzebie w szafie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

anuszka - no to miałaś przejścia...

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:48   #2866
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hd tym razem na mnie padło. Szlag mnie trafiał jak tam dzwoniłam
Stary 2010-08-27, 12:53   #2867
agravka
Wtajemniczenie

anuszka-mam nadzieje, ze uda Ci sie dostac dzis do lekarza. Mierzylas Idze goraczke?\
tak przegladam na all te ubranka do chrztu i niestety nie widze nic, co by mnie zachwycilo dla dziewczynki. Dla chlopcow jest pelno jakichs fajnych garniturkow, a dla dziewczynek tylko jakies beznadziejne sukienki ze swiecacego materialu...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:59   #2868
Siala_Bala
Zakorzenienie

bellunia - wczoraj było okej, mały dostał paracetamol i spał sobie, jadł normalnie i spał dalej.. noc też okej.. a od rana mam przeboje :/
Termometr jaki mam co chwila pokazuje iny odczyt.. i z czoła niby gorączka a z ucha okej :[ a mam elektroniczny kupiony w Lidlu jak była promocja.
Mały od 7:00 troszkę drzemał ale za nic go nie mogę uśpić żeby pospał dłużej nić 15 minut

Stary 2010-08-27, 13:00   #2869
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

o rety kiedy to zleciało więc dużo zdrówka dla Adasia

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 13:02   #2870
karolcia228
Zakorzenienie

anuszka - moja tez czasme kicha i kszaka, a jak ciezko oddychala to przez kozy w nosie, oczysilam i jak reka odjol.

Ja obiad juz ugotowalam, pogoda do bani Mała sobie spi

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-27 o 13:03
Stary 2010-08-27, 13:09   #2871
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Itakasia - chciałabym pomóc, ale mam ten sam problem też jem w sumie tylko gotowane, warzywa i owoce i chodzę raz na kilka dni
także podpinam się pod prośbę, może ktoś ma jakiś pomysł?
Ja ostatnio kombinowałam z dietą żeby Lenkę ruszyło,ale zadziałało na mnie Polecam jogurt śliwkowy z jogobelli

Cytat:
ja moja tez nakarmilam,odbilam i zostawilam na boczku, pospala moze z 10 min i ryk, ale z zamknietymi oczami, wiec polozylam szybciutko na brzuszek i spi jak zabita)) pszczolko, my Cie chyba ozłocimy, albo Twoja polozna)
a pyt: dlaczego w nocy nie mozna klasc na brzuszku?
Cytat:
ale myślicie ze jak bedzie sie podduszalo, to nie przekreci glowki? ja w to nie wierze... klade moja tez czasem w nocy na brzuszku, bo tylko tak chce spac... a jest na tyle silna, ze jest w stanie glowke z jednej str na druga dac...
Z tym spaniem na brzuszku to nie tylko o zatkanie noska chodzi.Też tak myślałam,ale potem poczytałam i taka pozycja zwiększa prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej też dlatego,że maluszkowi wygodnie się śpi w tej pozycji i spi głębiej przez co może go nie wybudzić chwilowy bezdech,który jest normalny u noworodków,ale leżąc w innej pozycji wybudzają się i oddech wraca,a na brzuszku mogą się nie obudzić... Dlatego jak maleństwo zaśnie na brzuszku to trzeba je kontrolować,a lepiej żeby poprostu leżało,a nie spało w tej pozycji.Tak mi powiedziano

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no tylko niech sobie przestawi godziny on juz od paru tygodni raz wstaje w nocy i nie wazne o ktorej jadl ostatnio to budzi sie miedzy 2 a 4 zawsze.
Lenka też ustaliła sobie,że je o 4.Wczoraj nakarmiłam ją o 12 jak szła spać (po podróży,późno dojechaliśmy do dziadków),ale ona uznała to karmienie za dodatkowe i i tak obudziła się o swojej porze
Cytat:
ja nie wiem co mi sie stalo. odkad sie maly urodzil to staralam sie lekko go ubierac nie przegrzewac itd. a teraz to tylko go przykrywam co chwile ubieram cieplo. moze dlatego ze mi zimno to wydaje mi sie ze jemu tez? nie wiem sama ale damian na szczescie troche mnie stopuje z tym wszystkim. musze sie przelamac z tymi spacerami bo nie wiem co to bedzie. dzis pada wiec nie da rady. ale jak pisalam wczesniej maly troche na balkonie pospal. tak z godzinke wiec zawsze to juz cos

Też mi się coś takiego włączyło odkąd się skończyły upały U nas było ok.27 stopni w domu zawsze,a teraz przyjechaliśmy do rodziców i tu chłodniej,więc mi zaraz zimno i zakładam,że jej też i już kombinuję jak ją opatulić bardziej A zimno nie jest,bo 24 stopnie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 13:18   #2872
Siala_Bala
Zakorzenienie

W pokoju mam 22 stopnie, okno otwarte na oścież, za oknem szaro, buro i ponuro, pada a mały w samym pajacu i nie marznie

Stary 2010-08-27, 13:18   #2873
olakola
Zadomowienie

Cytat:
a ja kupiłam garniturek Krasnal ze sztruksiku błekitny i sama już nie wiem, czy mi się podoba czy nie

Cytat:
bry
mój też gada, najwięcej gadania jest rano o 8-9, potrafi po pół godziny auuu, aguu, gegu, geju, laaa, auuu, ghee, ge, aaaa i jeszcze aooo

papeteria my też 11 września mamy chrzest
na wasz równy miesiąc

Cytat:
tak przegladam na all te ubranka do chrztu i niestety nie widze nic, co by mnie zachwycilo dla dziewczynki. Dla chlopcow jest pelno jakichs fajnych garniturkow, a dla dziewczynek tylko jakies beznadziejne sukienki ze swiecacego materialu...
a ja miałam wrażenie, że jest totalnie na odwrót że same piękne sukienusie dla dziewczynek, a dla chłopców kiepsko

we Wrocławiu 27stopni i bardzo mocno wieje, byliśmy na spacerku, ale blisko, bo bałam się, że zacznie lać; durna ta pogoda
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 13:19   #2874
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Z tym spaniem na brzuszku to nie tylko o zatkanie noska chodzi.Też tak myślałam,ale potem poczytałam i taka pozycja zwiększa prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej też dlatego,że maluszkowi wygodnie się śpi w tej pozycji i spi głębiej przez co może go nie wybudzić chwilowy bezdech,który jest normalny u noworodków,ale leżąc w innej pozycji wybudzają się i oddech wraca,a na brzuszku mogą się nie obudzić... Dlatego jak maleństwo zaśnie na brzuszku to trzeba je kontrolować,a lepiej żeby poprostu leżało,a nie spało w tej pozycji.Tak mi powiedziano
ciekawe czy to sie tyczy tylko noworodkow, czy niemowlaczkow tez? jak to jest z ta smiercia lozeczkowa?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 13:20   #2875
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:

super jest. jaki piekny usmiech co to za krostki? tradzik?
gdzie? nie strasz to co ma kremem wysmarowane to ciemiucha, od jednej brwi do drugiej i na czole pod wloskami i prawie cala glowa, pasami
Stary 2010-08-27, 13:27   #2876
farminka
Wtajemniczenie

Lenka ma body i śpiochy i śpi przykryta kocykiem.Teraz to ok,ale w nocy jakos tak mi zimno było.Pewnie właśnie przez otwarte okno.Dzisiaj nie otwierałam Na dworze tylko 17 stopni,a ona też przyzwyczajona do tego,że cieplutko Chociaż ubierałam ją cienko.
Dzisiaj okazało się,że bebilon 1 jest towarem deficytowym u mnie w mieście.Zjechałam pół miasta żeby kupić i już myślałam,że mała bez mleka w końcu zostanie,bo nigdzie nie było.W dodatku spóźniłam się na promocję pampersów w rossmannie.Była do wczoraj Na szczęście wpadłam na pomysł żeby zajrzeć do niedużej taniej drogerii i kupilismy tam za 45zł zamiast za 55zł jak kosztują np.w tesco.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
ciekawe czy to sie tyczy tylko noworodkow, czy niemowlaczkow tez? jak to jest z ta smiercia lozeczkowa?
Chyba niemowlaczków też... Za dobrze to się nie znam na tym.Czytałam w książkach o dzieciach,ale nie pamiętam dokładnie,a książki zostały w Krakowie,więc nie sprawdzę.Pewnie na internecie można sporo znaleźć na ten temat,ale trochę strach czytać,bo się człowiek może zestresować niepotrzebnie
Stary 2010-08-27, 13:32   #2877
karolcia228
Zakorzenienie

farminka -Czy ja dobrze zrozumialam za bebilon 1 placisz 55zł??
(poprawnie napisalam??)

Czemu nie kupujesz w rossmanie? Ja place 36,47gr
A pampersy 3 kupilam za 44zl plus paczka chusteczek

Stary 2010-08-27, 13:40   #2878
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

****a zwariuję! Właśnie zadzwoniła do mnie pielęgniarka, że lekarz może byc dziś do 15-tej! Marek zwolnił się z pracy o 15-tej, żebyśmy na 16-tą zdążyli!! Zaraz coś mnie strzeli!! Powiedziała, że jakby się coś działo to mam jechać z nią na pogotowie!! A co to znaczy jakby się coś działo??
Doceniam chociaż to, że zadzwoniła, bo jakbym tam pojechała i pocałowała klamkę to chyba by mnie krew zalała.
agravka mierzyłam jej rano, niby ok bo 37,5 stopnia...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

karolcia z tego co ja zrozumiałam to farminka płaci tyle za pampersy
Stary 2010-08-27, 13:47   #2879
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie? nie strasz to co ma kremem wysmarowane to ciemiucha, od jednej brwi do drugiej i na czole pod wloskami i prawie cala glowa, pasami
aaa myslalam ze to krostki posmarowane moj tez ma ciemieniuche ale tylko pod wloskami

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Lenka ma body i śpiochy i śpi przykryta kocykiem.Teraz to ok,ale w nocy jakos tak mi zimno było.Pewnie właśnie przez otwarte okno.Dzisiaj nie otwierałam Na dworze tylko 17 stopni,a ona też przyzwyczajona do tego,że cieplutko Chociaż ubierałam ją cienko.
Dzisiaj okazało się,że bebilon 1 jest towarem deficytowym u mnie w mieście.Zjechałam pół miasta żeby kupić i już myślałam,że mała bez mleka w końcu zostanie,bo nigdzie nie było.W dodatku spóźniłam się na promocję pampersów w rossmannie.Była do wczoraj Na szczęście wpadłam na pomysł żeby zajrzeć do niedużej taniej drogerii i kupilismy tam za 45zł zamiast za 55zł jak kosztują np.w tesco.
powiem ci ze jak bylismy u rodzicow to szalu chcialam dostac ze gdzie sie nie poszlo do sklepu to nie bylo mleka jekie chcielismy masakra jakas. a w biedronce bylas? jest tam bebilon 1 (chociaz nie w kazdej )

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
****a zwariuję! Właśnie zadzwoniła do mnie pielęgniarka, że lekarz może byc dziś do 15-tej! Marek zwolnił się z pracy o 15-tej, żebyśmy na 16-tą zdążyli!! Zaraz coś mnie strzeli!! Powiedziała, że jakby się coś działo to mam jechać z nią na pogotowie!! A co to znaczy jakby się coś działo??
Doceniam chociaż to, że zadzwoniła, bo jakbym tam pojechała i pocałowała klamkę to chyba by mnie krew zalała.
agravka mierzyłam jej rano, niby ok bo 37,5 stopnia...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

karolcia z tego co ja zrozumiałam to farminka płaci tyle za pampersy
masakra jakas z ta przychodnia
Stary 2010-08-27, 13:54   #2880
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
farminka -Czy ja dobrze zrozumialam za bebilon 1 placisz 55zł??
(poprawnie napisalam??)

Czemu nie kupujesz w rossmanie? Ja place 36,47gr
A pampersy 3 kupilam za 44zl plus paczka chusteczek
Źle Bebilon też kupiłam za 36,a pampersy za tyle.Taka promocja właśnie była w rossmanie,ale się skończyła.
Cytat:

powiem ci ze jak bylismy u rodzicow to szalu chcialam dostac ze gdzie sie nie poszlo do sklepu to nie bylo mleka jekie chcielismy masakra jakas. a w biedronce bylas? jest tam bebilon 1 (chociaz nie w kazdej )
Byłam.Wszędzie zostawały tylko etykiety z ceną,a ani jednej puszki. 2 i 3 były,a jedynki nic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości