|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
I deszcz przestał padać i jakoś lepiej mi się na sercu zrobiło, co nie oznacza, że troski zniknęły
golden eye trzymasz się ? aaby leń przeszedł? wiecie co? jakbym wygrała w totka to bym Wam trochę kasiorki odpaliła ![]() i na jutro zmiana planów obiadowych( bo teściów nie będzie ) więc zrobie tartę ze szpinakiem, nauczę się piec chleb
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-27 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
#724 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry, paaaada ziiiimno!
Ej, dzisiaj znowu msza na full od samego rana ![]() Muszę obiad wymyśleć, bo niby jedzenie jest ale co z tego wyczarować? A wiecie co, muszę pochwalić TŻ ![]() ![]()
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to Ty dziś musisz mu jakąś niespodziewajkę zrobić ![]() Tżcie Chaigaty omiń ten moment ![]() ![]() podsyłam obiad KLIK
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
ah, wiecie, kocham szarawary. Mam co prawda 1 tylko, ale na lato są super. A teraz po domu będę nosiła
![]() no fajny jest ![]()
#727 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Boli mnie głowa, pogoda do *** i w ogóle. I nic mi się totalnie nie chce! Nawet perspektywa wolnego, bo weekend mnie nie cieszy ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
A ja zasypiam w pracy na siedząco... Opisówka do raportu idzie mi jak krew z nosa... Eh, co za pogoda... Na dodatek nie mogłam w nocy zasnąć, a po wstaniu po 5-tej rano, gdy było jeszcze ciemno jestem nieprzytomna...
![]()
#730 |
Wtajemniczenie
|
U nas juz nie pada nawet na moment wyszło słońce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
to tylko mnie pogoda cieszy, bo uwielbiam jesień, nawet taką szarą.
w ramach pozytywnych wiadomości podsyłam 2 bardzo tanie obiady (pod warunkiem, że macie oliwę z oliwek extra virgin. ja mam zawsze z Biedy - jak mawia mój studiujący brat na Biedronkę - za 9,99) 1. spaghetti aglio e olio na każdą osobę: porcja makaronu 3 łyżki oliwy 3-4 ząbki czosnku, można więcej trochę peperoncino (jak nie mam, bo w Polsce drogie, to używam pieprzu czarnego mielonego i też jest dobrze) sól można użyć zielonej pietruszki ser Emilgrana z Lidla (1 wystarczy spokojnie do 4 obiadów) makaron gotujemy al dente w oliwie podsmażamy na małym ogniu peperoncino i czosnek pokrojony na plasterki. ważne jest by go nie spiec, by nie był brązowy. ma puścić cały sok do oliwy, w kuchni powinno bardzo intensywnie pachnieć czosnkiem. gdy czosnek zacznie się brązowić na krawędziach, to ściągamy z kuchenki. wrzucamy makaron do sosu, doprawiamy solą, pieprzem, ew. pietruszką. na talerzu posypujemy serem. makaron ten ma prosty smak, ale jest doskonały dla wielbicieli czosnku. my na 2 osoby zużywamy całą główkę. 2. spaghetti z pomidorami to samo plus pomidory, cebula i oregano, minus peperoncino gotujemy makaron. kroimy świeże pomidory na małe kawałki. im więcej tym lepiej, ale już z 2-3 jest dobrze. czosnek kroimy na plasterki, cebulę w piórka. wrzucamy wszystko na oliwę z oliwek. smażymy na małym ogniu, aż pomidory zaczną się trochę rozpadać. doprawiamy solą, pieprzem, dość dużą ilością oregano. mieszamy na patelni z makaronem, wykładamy na talerze i posypujemy serem tartym. ja pod koniec smażenia dodamy tuńczyka z puszki, to mamy kolejny obiad. my jesteśmy makaroniarze, nam smakuje. ale polecam spróbować. takie proste dania wyciągają z produktów maksimum smaku. uwielbiam nie tylko ja, ale także mój baaaaardzo mięsożerny TŻ. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
mnie też boli głowa od rana, senna jestem straszniemiałam iść na zakupy, ale nawet nie chce mi się z domu wychodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
ee, nie mam pomysłu na obiad
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() teraz śniadanko
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
śniadanko? ja juz po obiedzie
![]() ![]() ![]() ![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
noo
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- znowu sąsiad wierci... ![]() ![]() ![]() ![]()
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak się da to modyfikuję jeden obiad, no ale niekiedy się nie da pije 3 kawę już ![]() ![]() ![]() śniadanie już dawno jadłam- 2 kawałki chleba z jajecznicą z 3 jajek ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-08-27 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam kawę i mi trochę mniej się chce spać. U mnie dzisiaj filet z Mintaja, ziemniaczki i ??? nie wiem co :P choć najchętniej po powrocie z pracy poszłabym spać ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
Czesc SPD
![]() Ja juz po pracy i zaraz sobie drzemke utne a potem kawka i nauuuka ![]() Ktos sie pytal o plyn do prania - ja wlewam tam gdzie proszek, w ogole nie uzywam proszku, mam zawsze 2 perwolle (do kolorow i do ciemnego) bo plyn sie tak jakos latwiej wyplukuje a jak uzywalam proszku to musialam dac dodatkowe plukanie bo mnie skora inaczej swedziala strasznie wiec szkoda wody, zwlaszcza ze woda droga no i pralka tez dluzej chodzi wiec wiecej pradu idzie. Nie uzywam tez plynku do plukania, nie cierpie. Po plynie do prania ubrania sa czyste, swieze i delikatnie pachna, bardzo delikatnie. Nie lubie jak pachna mocno. Obiad na szczescie mam juz gotowy - kurczak z makaronem, dopiero kolacje zjem z TZ i pewnie jakies piwko po 20 ![]() Bylam wymienic tusz - ale szczerze mowiac to taki sredni ten clinique. Lepsze tusze z max factora sa ![]() Cytat:
Wiec sie nie sugeruje. Co do chodzenia po domu to ja mam dresy - czarny, szary, zielony, czerwony. Jak jest cieplej to mam z nogawkami tzw rybaczkami - ciemny granat i braz. Atlantica nie polecam, kupilam dres - czarne spodnie i bluza w czarno szare pasy i jest jak szmata, tzn bluza ok ale spodnie sie wypychaja na kolanach, rozciagaja, wstyd mi w tym chodzic. Dobre gatunkowo dresy maja w butiku ale tam trzeba sobie osobno dopasowac bluze i spodnie, nie widzialam kompletow. Mi to w sumie nie przeszkadza bo czesto zamieniam np zilone spodnie i czarna gora itd ![]() A ostatnio jak wroce z pracy tak jestem, nie chce mi sie przebierac bo jak pozno wracam to i tak zaraz kapiel i pizamka. Za to poluje na nowy szlafrok i nigdzie nie widzialam ladnego, z dobrej frotty (tylko taki chce) bo moj stary wola juz o pomste do nieba ![]() Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2010-08-27 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
kobieta za ladą
|
hej witam i ja w deszczowy dizeń
słuchajcie lilii ona dobzre gada z kazdego dolka finansowego da sie wyjść ![]() ![]() ![]() nie smutajcie sie nastąpią lepzse dni ![]() ![]() lilii ja mialam blender ale znalazłam lepsze rozwiązanie na obiadki dla młodej ,gotowalam dla niej osobno ale wsio pzrecieralam przez sitko (warzywa powinny byc prawie rozgotowane łatwiej pójdzie ![]() ![]() ![]() u mnie już po obiadku dziś wyciągłam pulpety rybna(dostalam ryby rzeczne zmieliłam zrobilam kotlety usmażylam a nadwyżke zamrozilam ![]()
#740 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
![]() Podczytuję Was od około 2 tygodni i postanowiłam jednak coś naskrobać, przełamałam się ![]() Jesteśmy Razem od prawie 7 lat, poznaliśmy się jako gówniarze ![]() Mieszkaliśmy wspólnie 3 lata, studia licencjackie. Ja teraz zaczynam mgr, bo chcę się dalej rozwijać, poza tym pasjonuje mnie ten kierunek. Niestety TŻ zostaje w naszym rodzinnym mieście, ja będę 200 km dalej, także będziemy się widywać pewnie raz w miesiącu ... To będzie sprawdzian dla Związku, dla mnie maksymalnie wykańczająca tęsknota. Weekendy będę miała zapełnione-praca, bo studiować dalej będę dziennie. Dobrze, że to ten sam uniwerek, te same osoby, pracować nadal będę w tym samym miejscu, więc nie będzie sytuacji stresowych, oby. Miłego dnia ![]() Mam nadzieję, że zostanę przyjęta do Waszego Grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. Jeżuuuu, co chwila spoglądam na zegarek. Niech wybije już ta 15.00, bo nie wytrzymam!
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Tak czytam ten wątek juz od wczoraj i nie moge sie nadziwic jak szybko sie powieksza.
Zacznę od tego, że u mnie taki sam problem jak u was wszystkich. Brak kasy. Nie oszczedzam nawet złotówki, za to mój TŻ cos kombinuje i zawsze nawet 100zl, 200 uskrobie. Oczywiście chowa przede mna co róż (nie wiem jak to sie pisze) to w nowe skrutki. Mieszkamy 2,5 roku razem. Kasy jak nie bylo tak nie ma. Mmay dwa kredyty samochodowe ok 1000 zl razem + moja szkola i czesne po 900 zl 4 razy w roku. Masakra jakas. Do tego rachunki, za wynajem kawalerki, jedzenie, przyjemności i w portwelu pusto. Nie mam pomyslow na te oszczedzanie. Kiedys probowalam spisywac wszystko co kupujemy ale na tym sie skonczylo, na spisywaniu i zadnych wnioskow. Ehhh nie wiem ja to dalej bedzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
ja mam ziemniaki, ryż, makaron, ser żółty i śmietanę.... ha, i co wymyśleć?
![]()
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na pomysł z sitkiem nie wpadłam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz jajko to ziemniaki z jajkiem
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ja nigdy nie paliłam, nienawidzę tego smrodu Tż rzucił pół roku temu, w dzień mojego porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Albo jestem jakaś ułomna i mój mózg jest lekko ograniczony, albo nie wiem...
Próbuję stworzyć listę obiadową (menu ![]() - spaghetii napoli - schabowe - makaron z jakimś sosem (najczęściej pieczarkowy) - chińszczyzna - pałki z kurczaka - naleśniki Koniec! Kurde, a jak mieszkałam z rodzicami, to moja mama co dzień wymyślała to coś nowego! ![]() Chyba jest ze mną źle... Co ze mnie za SPD?! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.