|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Pana co wyklada na sklepie i mnie czesto obsluguje, coby mi donosil rzeczy jak tz nie ma ![]() Donosze ze w biedronce za 9,99 sa suszarki na naczynia i takie wklady do szuflady z ociekaczem. Chcialam kupic, ale ociekacz kupilam pare dni temu a wklad jest u mnie zbedny bo w sumie mam jakis tam ![]() Ale fajne zdjecia Cytat:
Cytat:
Robie makaronio, juz sosik jest.. kupilam winogrona i chipsy solone zapomnialam znowu o occie a musze lazienke dokonczyc myc. W ogole stresa mam ze ojciec bedzie. Przez to ze czuje sie ociezala mieszkanie troszke zapuszczone, a ojciec pedant Dzis sie raczej za pokoj jednak nie wezme. Umyje lodowe w srodku zaraz woda z sodą i postaram sie kuchnie ogarnac. Jutro pokoj :P i lazienka..
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
ja urodziłam się 7 stycznia a termin miałam na 14, a mój brat termin na 9 października a urodzony 8 października, także prawie idealnie
![]() też muszę zainteresować się tortillą z Biedronki, szkoda, ze Biedronki nie mam tak blisko
|
#2013 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczny ten Twoj grubasek Cytat:
|
||
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałabym!
Kootekk widziałam zdjęcia łożeczka Twojego co wklejałaś z pościelą, ale ze mam naprawdę spore zaległości w wątku choć nadrabiam cały czas, to nie mogę się doszukać gdzie kupiłaś łożeczko (białe Pewnie pisałaś, ale zanim sie doszukam, to sie lepiej dopytam Ciebie. Aha no i czy jesteś z niego zadowolona? Dzieki z gory
|
#2015 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tam w to nie wierzę choć ponoć mam brzuch na dziewczynkę (tak ma być) ale niby ładnie wyglądam (co oznacza chłopaka) idzie zgłupieć od tych przesądów tak więc olewam je Cytat:
następnym razem sprawdzę Cytat:
Cytat:
Cytat:
możecie być ze mnie dumne: obiad w piekarniku, babeczki upieczone, odkurzone i jeszcze dowiedziałam się, że będziemy mieć dziś gości, więc zapiekanka makaronowa prawie gotowa i ryż na sałatkę ugotowany ale jest plus taki, że moi goście przywiozą mi proszek z Tesco
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
no ja też tydzien po terminie, więc nie wiem, czy to prawda, pewnie 50/50 jak z wszystkim
A odnośnie mycia podłóg, to możliwe, że coś w tym jest bo ja od kiedy jestem w ciązy to nie tknęłam szmaty, TŻ przejął obowiązek sprzatania i mycia. I proszę, jakie teraz są skutki ;/ |
|
|
|
#2017 | |||
|
Zadomowienie
|
Karolina witaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witamy Michałka ![]() Cytat:
![]() Olajka no i co tam dalej? jak na razie to brzmi trochę przerażająco... mam nadzieję że teraz już do konca w domu będziesz Dziś mój TZ ma doła... masakra
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie wiem kiedy mialam sie urodzic, ale wczesniej przyszlam na swiat.
CZYM sie myje szklane polki w lodowce? bo woda z soda nie bardzo.. i w ogole szmaty mam jakies do d... niby miekkie a nie wchlaniaja wody i jeszcze farfocle zostawiaja. KarolinaB skad jestes?
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem
z mama jeszcze dyskutowałam![]() Lekarz..a więc chodzi mi o to, że nie powiedział mi nic na temat tego rozwarcia jak byłam u niego w czwartek dzień przed pójściem do szpitala, co mnie wysłał. I nie gadał, że dzidzia jest nisko. Jedno go jedynie może tłumaczyć, że nie wiem nie chciał mnie może martwić od razu i dlatego do szpitala wysłał.. W końcu to jest zagrożenie przedwczesnym porodem! Muszę się oszczędzać, brać no-spe i magnezin, to rozkurcza i zatrzymuje w razie czego. No i zalecenie jest aby więcej leżeć niż chodzić, nie kąpać w gorącej wodzie, najlepiej w letniej i nie leżeć w wannie. Wskazane są prysznice. A ta krew po badaniu to była od wziernikowania jak powiedzieli lub z nadżerki, i że czasem się tak zdarza, tak usłyszałam. I dawali mi na to lek jeden bo miałam lekkie plamienie, takie brązowawe, co mnie do płaczu doprowadziło, bo zdążyłam przyjść a tu po badaniu plamienie! jak nigdy przedtem nie było. Dziś miałam usg ginekologiczne, co robiła mi lekarka, trwalo z 7 min i powiedziała, że w porządku jest, a dzidzia ma nóżki w dole! I dlatego na dole kopie, a główka do góry. Już sama nie wiem co myśleć.
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
niebieskaa łozeczko kupiłam w sklepie w opolu, z szuflada kosztowało jakos 380zł w sumie nie wiem dokladnie bo ja powiedziałam w sklepie - TO, a tz poszedł zapłacic i w koncu nie wiem ile to wyszło
po złożeniu jest ok, ale chciałam z drewnostylu łozeczko, niestety trzeba na niego długo czekac
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
PRZYSZEDL rozek
![]() Zaraz odpakuje juhuu czuje sie jakby gwiazdka bylaHeh gosciowi otwieralam majac makaron z serem w ustach ale on nie byl lepszy.. z papierochem w ustach ![]() rozek 22zl z przesylka, mega zadowolona jestem!
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-27 o 14:22 |
|
|
|
#2022 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj i pisz jak najczęściej Cytat:
Michałek śliczny Cytat:
Cytat:
Kurde czy tylko u mnie nie ma Biedronki???? Była chyba ze 100 lat temu ale oprócz mnie nikt tam nie kupował i ją zamknęli Niby mam Tesco - ale takie małe, ze ledwo można przejść między regałami, zresztą nie ma tam nic ciekawego Olajka - ja też czekam na c.d. |
||||
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
olajka jakis dziwny ten twoj gin, a co z tym rozwarciem w koncu? kurde biedactwo stresów tam miałaś, ale czyli wszystko juz jest ok i musisz sie tylko oszczedzac?
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh tak to jest z tymi lekarzami ://
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie to przeżywałam z dziewczynami ich porody można powiedzieć, bo jak trafiłam na sale to były dwie, z czego jedna ze mną przyszła. No i jedna miała mieć cesarkę, bo dzidzia pośladkowo ułożona przodem do niej, główką do góry, że nawet płci nie mogli lekarze stwierdzić (a urodziła zdrową dziewczynkę
straszne ..Ta dziewczyna jeszcze wade macicy ma, więc nie urodziłaby naturalnie.Druga była tydzień po terminie, ale żadnego rozwarcia i bóli. Dostała więc kroplówkę na wywołanie i dwa zastrzyki, dostała strasznych bóli! Mąż mówił, że nie sądził że ma tyle siły, cierpiała okrutnie, bo rano o 7 dostała kroplówkę, a potem cały czas ją męczyło, dziecko nie chciało się obniżyć, żeby szło w dół, mimo tego że rzwarcie się zrobiło i błagała o cesarkę.. zrobili jej dopiero koło 22. Kapota. Wymęczona dziewuszyna strasznie. Musiały więc leżeć i nie ruszać się podpięte do aparatury. Siara im wogóle nie leciała, nawet przed. Ta pierwsza już karmi, a druga jeszcze ale odczuwa ból piersi. Tak więc napatrzyłam się i nasłuchałam jak to wszystko wygląda
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka - to teraz się oszczędzaj kobieto
a no niestety niektórzy lekarze już tak mają, ze na wizycie jak płacisz to wszystko ok, a w szpitalu o cos spytać (za darmo) to całkiem inny człowiek
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, współczuję przeżyć, a lekarz rzeczywiście jakiś nie teges
moja gin nawet jak nie ma w szpitalu czasu to jednak jest miła i nie czuję się olewana. Plamienia rzeczywiscie moga byc od badania, tez miewałam plamienia po badaniu. Dobrze, że z dzidzia jest ok, odpoczywaj jak najwięcejAnecka, mam nadzieję, że Ty też więcej odpoczywasz!
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Olajka, wiesz co.... masakra jakaś z tym lekarzem... to ma być dbanie o swoją pacjentkę?? Ty chodzisz do niego, płacisz, robisz zapewne wszystko jak każe, a on w nosie ma, jak przychodzi do jakiegos problemu?? Ja dzisiaj w płaczliwym nastroju jestem i podkówkę robię (znaczy sie usta w podkówkę) że ludzie, którym sie zawierza zdrowie nasze i naszych dzieci tak niepowaznie do tego podchodzą. No ale dobrze, że wszystko z dzidzią jest ok, uważaj na siebie i trzymam kciuki za to, żebyście wytrwali z maluchem do planowanego końca
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
olajka to sie tam naoglądałaś porodow itp sznuj sie, lez grzecznie i bierz leki jak ci kazali i bedzie wszystko dobrze
ale mnie zmuliło, ide sie połozyc, nie piszcie za duzo zebym nie miała duzo do nadrobienia ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Anecka śliczny rożek
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w zasadzie z niedaleka od Ciebie i pełni1980 bo z DGL
AAAA no i dzieki za te szuszarke do garów, lece po robocie do biedronki zobaczyc, ale wczoraj jak byłam, to jej nie widziałam, może dzisiaj dołozyli?? A lovela jest faktycznie w Bidronce, więc nie ma co przepłacać w innych sklepach |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
ja też wodą z płynem do naczyń, albo same schną albo ręcznikiem papierowym wycieram.
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
No muszę więcej leżeć
Później do sali trafiły inne trzy osoby. Jedna dlatego bo miała skurcze cała noc i myślała, że urodzi choć przed terminem ze 3 tygodnie, ale w szpitalu się skończyły ,mało tego dostała kroplówkę na zatrzymanie skurczy! a czop jej odszedł No ale jak napatrzyła się i nasłuchała na to wszystko to też jej przeszła ochota na szybsze rodzenie mało tego mówiła, że już dwa razy leżała w szpitalu w ciąży i raz z tego samego co ja powodu, ale w 23 t.c. to miała. Dzidzia poszła wyżej bo leżała dużo i brała no-spe i magnezin cały czas. Pocieszyła mnie więc, że będzie wszystko ok, bo sama jest tego przykładem, że dotrwała do tej pory.Druga dziewczyna też przedterminem, ale znalazła się z powodu wysokiego ciśnienia, a trzecia osoba, z tego samego powodu co ja ale 23 t.c.. Na porodówce tej już po porodzie jak się leży nie tam gdzie ja byłam, są trochę straszne położne a to basenu Ci nie przyniosą, bo za często chcesz, a to za często nie będą przychodzić jak prosisz, bo powinnaś sama umieć przewinąć, czy coś zrobić przy dziecku, a to powiedzą przy naturalnym porodzie żebyś nie darła mordy Te miłe gdzie ja byłam są przy cesarkach.
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aliszcze, no .. odpoczywam wiecej niz wczesniej, ale nie leze non stop ![]() Olajka, lekarze niektorzy to konowaly i nie powinni chyba byc lekarzami. Takich z powolania to ze swieca w reku szukac. Mam nadzieje ze jak bede rodzic to bedzie ten co mi l4 wypisywal. Czlowiek do rany przyloz.. o co sie nie zapytalam to odpowiedzial a byl taki mlody to myslalam ze mu jajka ukrece. kAROLina, a to faktycznie niedaleko ![]() Kootekk, no wlasnie zakochalam sie w tym rozku i taka posciel bede pewnie brac ale narazie nie wiem jakie lozko bedzie mialo wymiary.ALE LEJE ..
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-27 o 14:35 |
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale te dzidziunie taaaaaaaakie słodkie!
![]() malusie i drobniusie. Od cesarki to po 15 min już położna niosła dzidzie umytą i zawiniętą w pieluszkę (potem w becikach szpitalnych leżą), a pacjentkę wieźli po ok 25 min już pozszywaną. Sporo kobitek bylo takich po 40-stce i 50-tce ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Ja już sama w strachu byłam chwilami, martwiłam się też o te dwie dziewczyny bo jednak zżyłam się z nimi troszkę, a one na te cesary jechały. Ta druga to nawet nie pomyślała, że ją to będzie czekać. Popłakałam się też jak mi tak ten zastępca ord.powiedział z tą szansą.. bo się czlowiek nie spodziewał takiego czegoś. Wiecie co i nie wiem czy zmienić lekarza czy jak.. w końcu potem też trzeba na wizyty chodzić. Teraz po wyjściu ze szpitala też jest zalecona kontrola gin. Pytałam też o wielkość brzucha ordynatora to mi powiedział, że mam normalny do tego tyg ciąży i swojej sylwetki, a jak ktoś waży 100 kg to ma wielki jak słoń. I się wtedy śmiali wszyscy w gabinecie a wyszłam dziś ze szpitala z wagą 53 kg więc ciutke mi przybyło. I ta lekarka o d usg co mi robiła też powiedziała, że mam normalny i w porządku, a jak ktoś bardzo tyje to powinien się martwić, bo tkanki tłuszczowej jak jest za dużo to jest nie dobrze i to jest wtedy problem, nawet dlatego że brzuch jest obwisły po porodzie. No ale i tak mi powoli rośnie ten brzuń, a jak się najem to mi w dół tak ciągnie.Moja Dzidzia waży 1000 gram
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz to sie oszczedzaj bo
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
ide sie polozyc troszke bo opadłam z sił po tym pakowaniu.. A tu cała noc jeszcze w drodze dzisiaj... Juterko pewnie mnie nie bedzie tylko jakos chyba w niedziele dopiero bo juterko znowu świętowanie
a mamusia dzwoniła ze cos tam szykują dla mnie
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-08-27 o 14:55 |
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie fajne promocje są w realu, może jak rozbujam swoje okrągłe ciałko to się dotoczę...
|
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie tam gdzie leżałam to same babeczki do porodów leżą, nie ważne czy zwykły czy cesarka. Dopiero po porodach z dziećmi leżą po przeciwnej stronie, czyli na drugim oddziale
Tam już bylam w odwiedzinach u dziewczyn Nie mogłam tam spać czasem bo myśli mnie nachodziły różne, z resztą co 3 godz i tak to tętno mierzą, więc brzuch trzeba odsłaniać. Muszę stwierdzić jednak że sie tam przyzwyczaiłam trochę :/ Jedzenie było niezłe, co mnie też zdziwiło, w końcu to szpital Przeszła mi ochota na zakupy dla Dzidzi z tego strachu i wogóle, choć nie jest to jakieś niewiadomo co jak się dowiedziałam. Z resztą wszystkie dziewczyny ze mną leżące mówiły, że wyprawki zaczęły robić od połowy 7 czy 8 miesiąca. Niektóre nawet w 9. Wózków nawet nie mają niektóre. Jestem zmęczona i niewyspana w tej chwili. Kurczę nawet nie wiem co tu u Was słychać, bo nie ma szans żebym nadrobiła to wszystko ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Nie widziałam tu jeszcze żeby tyle ludzi było na tym wątku co tu się dzieje W pn idę w końcu na manicure brakowało mi tego aż. Wogóle mam ochote iść na jakieś zakupy Wiem wiem leżeć też będę Położne mówią, że na lewym boku trzeba w ciąży!!! I płasko pod głową bo inaczej brzuch się uciska.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Pana co wyklada na sklepie i mnie czesto obsluguje, coby mi donosil rzeczy jak tz nie ma 

zapomnialam znowu o occie a musze lazienke dokonczyc myc.
Dzis sie raczej za pokoj jednak nie wezme. Umyje lodowe w srodku zaraz woda z sodą i postaram sie kuchnie ogarnac. Jutro pokoj :P i lazienka..

witamy Michałka
mam nadzieję że teraz już do konca w domu będziesz 

a no niestety niektórzy lekarze już tak mają, ze na wizycie jak płacisz to wszystko ok, a w szpitalu o cos spytać (za darmo) to całkiem inny człowiek 
w końcu potem też trzeba na wizyty chodzić. Teraz po wyjściu ze szpitala też jest zalecona kontrola gin.