|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Ewcia ślicznie
Ale moim zdaniem lepiej ci w kręconych- taki aniołek, bo proste to na co dzień. Ogółem masz pociągłą buzię więc wszystko ci pasuje. Ewcia trzeba się zawziąć i zapuścić. mysia jak tam jest do 28 myć to nie ma bata- kolor zmyje ci się do zera po ok.4 mcach jeżeli byś myła włosy 2x w tyg. Oni piszą o odrostach bo raczej nikt nie myje włosów w ciągu miesiąca 28 razy i wtedy różnica jest, rozumiesz? A jakbyś po niej chciała kłaść farbę to dobrze trzeba zmyć tą szamponetkę i weźmie ci normalnie. Pod wpływem mocniejszego utleniacza rozpuści się barwnik tymczasowy.
|
#3452 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jejku.tak ta prostownica tak kręci ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() nie wiem czy włoski mi będą rosły, bo mam wysuszone końce i całe są takie sztywne jak nie wiem co ![]() ale nie zauważyłam, żeby się rozdwajały na końcach ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() no ale to jest fakt, że muszę powiczyc a jeszcze nowa prostownica to muszę się przyzwyczaic no zawsze jak sobie kręciłąm to zostawiałam prostą grzywkę, ale teraz jakoś się tak rozpędziłam, że pokręciłam ją też
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-08-27 o 11:55 |
|||
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana zainwestuj w dobry suplement i będzie ok... jak wyciągasz 1cm na miesiąc to wystarczy ci rok i już ponad 12 cm będzie.... bo ja to kiepsko mam z tym porostem... a końcówki nie maja nic do tego bo włos jest żywy max do 5 cm od skóry! chyba ze ma sie naturalne włosy... a my blondynki tak nie mamy...
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy dużo nakładam, gdy farbowałam się na czarno garnierem robiłam całą głowę bezproblemowo i jeszcze pół farby mi zostawało.. Czyli reasumując. Palette skandynawski (badz 00A) tylko na odrosty na 50 min i zmyć. Poczekać aż włoski troszkę się przetłuszczą i nałożyć n&e 522 też na 50 min i potem zwilżyć głowę wodą pomiziać głowę i zostawić tak jeszcze na kilka minut i zmyć. Coś pominęłam? Czy tym n&e przeciągnąć po całości na 5 min? Nie chciałabym ich zniszczyć. Co prawda wyglądają ładnie i się błyszczą ale w dotyku są takie.. "lalkowe" A z teściowymi to też są przeboje Nie dziwię się, że tyle jest kawałów o teściowych chociaż moja też ma parę takich historii, to jednak muszę powiedzieć, że złota kobieta ![]() Ewcia też uważam, że w loczkach Ci pięknie
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-08-27 o 12:33 |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Ja na swoją teściowa przyszłą oczywiście nie mogę złego słowa powiedzieć
zawsze można pogadać, jak kupi jakiś ciuszek to przychodzi i pokazuje i pyta się czy ładne mi nawet często kupowała, oczywiście w ciucholandach przejmuje się każdym szczególem, robi pyszne kanapeczki hihi. Złota kobieta
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubie blond.. to fakt, ale rozjaśnianie tak mi popsuło włosy, że nie mam juz na nie ochoty. teraz pochodze w naturalniejszym odcieniu. w koncu ciemny blond to tez blond, ale inny odcien. teraz chyba najbardziej mi zalezy na zdrowiu włosów, ale nie umiem tak zwyczajnie chodzic z odrostem. zmyłam imbir z włosów i trzymam szmapon przeciwłupiezowy bo ciemno.. oj ciemno
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie jest dobrze.. zaraz zaczne beczec..
kolor jest niemal identyczny jak odrosty, nawet jasniejszy o ton- odrosty zostały, wiec moge porównac.. ale strasznie strasznie ciemno!!! nie chce byc taka ciemna.. co robic?!!! wygladam okropnie!!! teraz chyba musz epoczekac az troche sie wypłucze??? co ja narobiłam.. oj nie. naturalny odcien jest dla mnie za ciemny!!! dobrze, ze to zmywalny szmapon.. och matko.. jak to dobrze!!! ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- szaro, smetnie, bez wyrazu.. ja chce moj blond!!! --- chociaz moze tragicznie nie jest?.. wesprzyjcie mnei błągam.. efekt ponizej.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-08-27 o 13:25 |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
mysia oddychaj wdech- wydech...
a mnie się tam całkiem podoba. serio. pięknie lśni ten kolor no i jest lodowaty. pamiętaj że on trochę się spierze z każdym myciem. ale jeśli mimo to za ciemny to już wiesz że każda 7 będzie za ciemna. wychodzi na to że najbardziej podobałaś się sobie w takiej 8,5... może warto jednak wrócić do poprzedniej kombinacji? nie ma co beczeć, dobrze że to szamponetka. a jakbyś walnęła tego garniera 7? to by był płacz...uszy do góry
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
az się trzęse z nieszczescia.. bunny.. a jakbym teraz nałozyła moje 9.1? nie wyjdzie pewnie.. albo wyjdzie nierówno? za miesiac to jak mam farbowac? na odrost i przeciagnac, czy od razu na całosc? a teraz nic juz nie mogę?
masz racje, powinno sie zmyc, ale przynajmniej wiem, ze 7 to nie to. 8,5 tak. mąz mnie zobaczy i bedzie zły. odradzał mi przyciemnianie.. a teraz.. ach. głupia baba po szkodzie. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- a moze umyc jeszcze raz? i potrzymac długo przeciwłupizowy szmapon???
|
#3461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
oj mysiu nie panikuj nie jest tak źle kolorek bardzo ładny![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- a Bunny odnośnie mojego następnego farbowania to chyba zrobię podkłąd tym 00a jak znajdę, a jak nie to 100 i potem na to 532 n&e albo jak masz lepszą propozycję dla mnie to super![]()
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
mozna na to nałozyc 9.1? czy nie ryzykowac?
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja nie przyciemniam... wole z odrostem chodzić niż przyciemnić... moja koleżanka zapalona blondynka a pofarbowała na brąz, i za miesiąc wracała znowu do blondu miała tragedie na głowie rozjaśniacz na całość plus jakiś parę farb, włosy na pograniczu ze spalonymi ... wiec ja dlatego wole juz odrościk! niz przyciemnić a potem żałować!
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę mysia jak będziesz teraz nakładać po kolei tyle chemii to dostaniesz w końcu jakiegoś uczulenia
Myślę że szampon tu nic nie pomoże, a tylko skórę wysuszysz i włosy. Ten kolor musi się po prostu z czasem zmyć. To już lepiej myj codziennie włosy to może przy dobrych wiatrach kolor się spłucze i za 2 tyg. nałożysz 9.1 Bo teraz do głowy przychodzi mi tylko kąpiel rozjaśniająca na pół godziny, pojaśni o 2 tony i zadziała jak dekolor...ale nie warto katować tak włosów znowu, już lepiej poczekać, bo kolor jest ładny tylko ciemny. Chociaż jak pomyślę to 9.1 nałożone z 7 dałoby 8...tylko nie wiem jak będzie z trwałością tego co teraz nałożysz, w najgorszym wypadku zacznie się zmywać razem z 7. Możesz spróbować. Dziewczyny nie no, można przyciemniać jak już ktoś się zdecyduje-bez przesady. Ale najlepiej schodzić co miesiąc o jeden ton aż do swojego koloru. I nie wierzyć do końca poziomom z farb, bo najczęściej i tak za ciemno wychodzą. Ewcia rób tym 532 już się napaliłam żeby zobaczyć.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-27 o 13:55 |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie..
juz nie bede przyciemniac. nigdy wiecej. oj nie. teraz poczekam az to sie lekko wypłucze i nałoze stały zestaw.---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- to dużo chemii? 10minut zmywalnej farby na 3?.. chyba duzo, skoro efekt mam taki jaki mam.. no sam kolor nie jest zły.. ale jak ja w nim strasznie wyglądam, to tylko ja wiem..
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo o chemii to dla mnie też szampony. Wszystko to wysusza włosy.
Dopisałam ci jeszcze w poprzednim poście.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
nałozyłam na jedno pasemko mieszanke 9.1 i 98 (bardzo jansy beżowy) zobaczymy czy zjasnieje..
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
no wiem, że się napaliłaś
widzęale może masz jakąś inną propozycję??
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam więcej propozycji chyba że mi się jakaś nowość na oczy rzuci.
mysia trzymam kciuki, powinno pojaśnić. kotka bo 522 to popielaty czy srebrzysty a 532 to perłowo popielaty. inny rodzaj połysku.
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
a który bardziej do moich włosów by pasował? jakbym musiała robić???
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny napisałam do was z prośba o pomoc w zwiazku z moimi włoskami na maksa wysuszone no i ten nie jednoility kolor niewiem dlaczego tym razem wellaton nadał taka żółc moim odrostom tragedia jak mam ten miszmasz wyrównac pomózcie kochane.
dodam ze są świezo umyte i po płukance.
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ten kolorek jest naprawde ladny. Ale ja juz po swoich eksperymentach wiem, ze z przyciemniania czesto wychodzi szaro-bury kolor, wpadajacy w zielony. Masz szczescie ze nie wyszedl zielony. Ja ratowalam sie kiedys przeciwłupiezowym i dalo rade rzeczywiscie, tyle ze potem nalozylam Casting i było ok.
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to nie wiem musisz się przejść do rossmanna- tam jest cała kolekcja- i zobaczyć na testerze który połysk uważasz za ładniejszy.
Ja osobiście wolę 532. Ale oba są jaśniutkie i ładne.
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Mysia mi sie podoba, daj zdjatko z paszcza
napewno nie jest zle ty masz bardzo ladna cere.ewcia no slicznie ci i wyprostowanych i zakreconych. Jaka masz dziwczynkowa twarzyczke. Normalnie do katalogu
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to chyba spróbuje tym a nie wiesz czy w rosmanie są te 00a?? bo jeżeli chodzi o podkłady to chyba on najlepiej wychodzi. To znaczy nie tak żółto jak skandynawski i deluxe.
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
pomózcie kochane nie moge patrzec w lustro a jak zrobie w kucyk tragedia......
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie zjasniało.. nawte odrost nie drgnął.. poolejuję włosy, to moze sie troche spłucze.. a jak za miesiac nie zejdzie.. to co.. znowu dekolor? bosze..
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

jejku.

Nie dziwię się, że tyle jest kawałów o teściowych 

... wiec ja dlatego wole juz odrościk! niz przyciemnić a potem żałować!
dodam ze są świezo umyte i po płukance.
napewno nie jest zle ty masz bardzo ladna cere.