|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 2
Cytat:
po 14 dniach od stosunku test, a na przyszłość myśleć przed a nie robić sajgon z hormonami i krzywdę swojemu organizmowi. |
|
|
|
|
#1622 |
|
Przyczajenie
|
no to teraz pytam ja
![]() kochałam sie z tż w sobote( uzywalismy prezerwatywy ale wiadomo nic na 100%..) czy jak dostałam okres w czwartek( normalny dlugi nie żadne plamienie) to pomimo tego mogłoby dojsc do zapłodnienia? |
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro prezerwatywa nie pękła, a Ty masz okres?
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie że jestem bezpłodna. Od 3 lat wogóle się nie zabezpieczam- stosunek przerywany jedynie... i nic a nic. Wcześniej jak byłam z pewnym gościem to w "owulacje" pekła nam gumka- też nic...
A w moim wieku dziecko byłoby już wskazane... |
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
To może warto skonsultować się ze specjalistą?
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
A nie lepiej przejść się teraz niż potem żałować jeśli się okaże, że jest za późno?
|
#1628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zwlekać bo i po co? A zawsze sumienie będzie spokojniejsze
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ludzie, którzy podejrzewają, że mogą mieć raka robią tak samo - siedzą na tyłkach zamiast iść do lekarza i tym samym odbierają sobie szanse na wyzdrowienie, bo reagować trzeba szybko...
|
#1631 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() skoro prezerwatywa była cała a ty masz normalny okres to jak? z prezerwatywą jest 100% pewności jeśli nie pęknie. jeśli po stosunku była cała i do niczego innego już później między wami nie doszło to masz 100% pewność. to tak jakby cię zamknęli w pokoju bez drzwi i okien. wyjdziesz z niego?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-08-27 o 15:09 |
|
|
|
|
#1632 |
|
Konto usunięte
|
Ehh, Dziewczyny, bardzo sie boje ze moge byc w ciazy
Było tak, kochalam sie w poniedzialek z moim TŻ dwa razy bez zabezpieczenia i do konca, w srode tak samo tylko raz, w czwartek (ew w piatek) mialam dostac okres, a do dzisiaj nic... mam od kilku miesiecy regularny, (28-29 dni) juz sie kochalam z Moim tak bez zabezpieczenia do konca przed okresem (dni nieplodne) i dostalam normalnie.. a teraz nie wiem czemu tak bardzo sie boje tego ze moglam zajsc.. W czwartek rano zjadlam 4 tabletki Stediril 30 (lecz nie powtorzylam tej dawki po 12 godzinach (ja glupia.. ) - po co tak wlasciwie trzeba powtorzyc ta dawke? i jeszcze po 13 godzinach od zazycia tej pierwszej dawki wymiotowalam dwa razy żółcia.. Wiem ze w czwartek to i tak pozno.. ale jednak zjadlam... Czy te tabletki moga opoznic okres? i czy jesli teraz bym znowu je zjadla, tym razem 8 tabletek, tak jak ma byc, to czy cos to pomoze? Wiem ze one nie sa wczesnoporonne, tylko zapobiegaja zagniezdzeniu zarodka..ale moze jednak? ![]() I jeszcze jedno pytanie, przez sierpien pracowalam 3 tygodnie, dosyc ciezko mysle, czy moglo by mi to ogolnie opoznic okres? I czy to by znaczylo ze mialam/mam wiecej dni plodnych czy nieplodnych? Wiem, to bylo bardzo nieodpowiedzialne, mozecie mnie teraz zmieszac z blotem za to, ale ja naprawde sie boje i obawiam tego.. ![]() Pomożcie mi, prosze
|
|
|
|
#1633 |
|
na przekór do celu
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;21687538]Ehh, Dziewczyny, bardzo sie boje ze moge byc w ciazy
Było tak, kochalam sie w poniedzialek z moim TŻ dwa razy bez zabezpieczenia i do konca, w srode tak samo tylko raz, w czwartek (ew w piatek) mialam dostac okres, a do dzisiaj nic... mam od kilku miesiecy regularny, (28-29 dni) juz sie kochalam z Moim tak bez zabezpieczenia do konca przed okresem (dni nieplodne) i dostalam normalnie.. a teraz nie wiem czemu tak bardzo sie boje tego ze moglam zajsc.. W czwartek rano zjadlam 4 tabletki Stediril 30 (lecz nie powtorzylam tej dawki po 12 godzinach (ja glupia.. ) - po co tak wlasciwie trzeba powtorzyc ta dawke? i jeszcze po 13 godzinach od zazycia tej pierwszej dawki wymiotowalam dwa razy żółcia.. Wiem ze w czwartek to i tak pozno.. ale jednak zjadlam... Czy te tabletki moga opoznic okres? i czy jesli teraz bym znowu je zjadla, tym razem 8 tabletek, tak jak ma byc, to czy cos to pomoze? Wiem ze one nie sa wczesnoporonne, tylko zapobiegaja zagniezdzeniu zarodka..ale moze jednak? ![]() I jeszcze jedno pytanie, przez sierpien pracowalam 3 tygodnie, dosyc ciezko mysle, czy moglo by mi to ogolnie opoznic okres? I czy to by znaczylo ze mialam/mam wiecej dni plodnych czy nieplodnych? Wiem, to bylo bardzo nieodpowiedzialne, mozecie mnie teraz zmieszac z blotem za to, ale ja naprawde sie boje i obawiam tego.. ![]() Pomożcie mi, prosze [/QUOTE]po tym pierwszym pogrubionym miałam ochotę napisać niezłą wiązankę, ale jak zobaczyłam to drugie to stwierdziłam że nie ma sensu. po co się powtarza dawkę - a czemu tabletki na ból gardła bierze się np. co 4 godziny? Bo tak. po prostu. zgodnie z ulotką tak się je stosuje prawidłowo i basta. więc nie rozumiem po co to zastanawianie się "czemu trzeba wziąć reszte". dawkowanie kazdej tabletki ustalił ktoś mądrzejszy od nas i same nic mądrzejszego nie wymyślimy. i ogólnie jak wyliczyłaś dni niepłodne? po obserwacji śluzu? po badaniu temperatury? jesli tak to ok. jeśli posługiwałas się tylko kalendarzykiem to była istna głupota. ale nawet dokładnie badając śluz i temperaturę nie mozna miec 100% pewności że ciąży nie bedzie. po co ryzykowaliście? co do tabletek - skoro wywołały taką reakcję, to coś chyba nie gra z nimi.
|
|
#1634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale czy da cos jesli teraz jeszcze raz je zazyje? |
|
|
|
|
#1635 |
|
na przekór do celu
|
z kalendarzyka zrezygnuj. najbardziej nieskuteczna metoda antykoncepcji.
a co do tabletek - nie jestem lekarzem, nie znam ich składu i dawkowania, nie wiem. ale nie ryzykowałabym łykania ich od tak, dla pewności.
|
|
#1636 |
|
Konto usunięte
|
A mogły mi opóźnic okres? Bardzo sie stresuje i denerwuje, dlatego tez może być opóźniony?
No i przez trzy dni po tym jak sie kochalismy nie miałam zadnej praktycznie wydzieliny, a teraz mam taka jak w dni nieplodne, czy to cos oznacza? |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
kamona, dlaczego nie zrobisz testu?
|
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
Bo jeszcze za wczesnie...
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, wybacz.
W takim razie pozostaje poczekać i zrobić test z krwi 10 dni po stosunku lub 14 dni po stosunku test z porannego moczu. |
|
|
|
#1640 |
|
Konto usunięte
|
Ale jest jakakolwiek szansa ze nie jestem w ciazy?
|
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Okres Ci się może spóźniać, bo się bardzo denerwujesz. Też kiedyś tak miałam, spóźniał mi się jeden dzień i już panikowałam i przez te nerwy spóźnił mi się aż tydzień! Więc nie denerwuj się, a na pewno przyjdzie. Trzymaj się
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;21696034]Ale jest jakakolwiek szansa ze nie jestem w ciazy?
[/QUOTE]Skoro współżyłaś bez zabezpieczenia, to jest. EDIT: sorki, przeczytałam, czy jest jakaś szansa, ze jesteś w ciąży. Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2010-08-28 o 16:52 |
|
|
|
#1643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki wielkie ale myślisz ze nie jestem w ciazy? miałas podobna sytuacje?
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
Nie pamiętam jak to wtedy dokładnie było, ale chyba kochaliśmy się też w dni (wg kalendarzyka) niepłodne, bez zabezpieczenia, tylko że nie dokońca. Ale wiadomo, że stosunek przerywany nie jest dobrą metodą antykoncepcji, dlatego się denerwowałam. Później zrobiłam test, był negatywny, ale i tak za bardzo mnie to nie uspokoiło. Dopiero kiedy dostałam okres odetchnęłam z ulgą.
A, i co do regularności okresu... też miałam przez kilka miesięcy regularny, a później zaczął mi się zmieniać cykl, raz skracać, raz wydłużać i teraz mam misz masz, raz 24 dniowy cykl, a raz nawet 28, więc bez nerwów, może jeszcze Ci się nie uregulował do końca. |
|
|
|
#1645 |
|
Konto usunięte
|
Ale Wy nie kochaliscie sie do konca...ehh znowu sie zdenerwowałam.. zaraz po porstu umre z nerwow.. strasznie tego zaluje, ale teraz to i tak juz za pozno, wiem..
|
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
Ale tak samo się denerwowałam i rozumiem to. Poczekaj jeszcze troszkę, jeśli długo Ci się będzie spóźniał to zrób test, albo idź do lekarza. Wiem jak to jest się denerwować o takie rzeczy, chociaż po tamtym razie obiecałam sobie być spokojniejsza, żeby jeszcze bardziej nie zaburzać sobie cyklu.
|
|
|
|
#1647 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam chyba głupie pytanie...
w tamtym miesiącu miałam dość ryzykowną sytuację...ale dostałam normalnie, regularnie okres. Słyszałam jednak,że czasami zdarza się iż ma się miesiączkę będąc w ciąży... W tym miesiącu nie współżyłam. Obserwowałam swój organizm, w połowie cyklu miałam dni płodne (bolał mnie brzuch i śluz przybrał postać ciągnącego się białka kurzego). Obecność dni płodnych wyklucza ciążę, prawda? (chyba oszalałam,że zadaję takie pytanie;/) |
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś w ciąży.
|
|
|
|
|
#1649 |
|
na przekór do celu
|
tylko że dzieli sie to na "dość ryzykowne stutuacje 1" które umożliwiają zajście w ciąże i "dość ryzykowne sytuacje 2" po których nie ma mowy o ciąży
![]() karolynka napisała dobrze, nie jestes w ciąży.
|
|
#1650 |
|
Przyczajenie
|
Prawdopodobieństwo ciąży
...
Edytowane przez cosanelly Czas edycji: 2010-09-04 o 00:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

ale ma takie działanie jak Postinor dlatego pytam 

A narazie mam jeszcze jakieś nadzieje... niewielkie ale są...