![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Czy używanie nafty dwa razy w tygodniu po 10- 15 minut to za często?Na opakowaniu nie pisze jak często mozna stosowac naftę.
![]()
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Ja uzywam nafte przed kazdym myciem czyli raz w tygodniu badz co dwa tygodnie. Nie wiem jak czesto musisz myc wlosy jesli dwa razy w tygodniu to mozesz wmasowac nafte przed myciem ale tylko na 10-15min nie dluzej, zobaczysz jak Twoje wlosy beda reagowac poniewaz w niektorych przypadkach nafta wysusza,inaczej bedziesz musiala zmniejszyc jij wcieranie do jednego razu w tygodnu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1714 |
Rozeznanie
|
Nie chcę zapeszać, ale mi nafta bardzo pomaga na włosy. Zaaplikowałam ją dopiero dwa razy przed myciem, a już zdziałała cuda. Włosy są miękkie, gładkie, niesianowate, dobrze się układają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Madzia- zapuszczam, zapuszczam
![]() Moim celem są takie do połowy pleców, max do pasa w...skręcie ![]() Kiedyś miałam już prawie takie, ale skręt był też dużo słabszy. Teraz za to rosną, rosną, ale w skręcie nic prawie nie widać, bo wraz ze wzrostem zwiększa się skręt i wyglądają jakby stały w miejscu ![]() Ja w ten weekend nakładam naftę ![]() ![]() Iwona- obserwuj, obserwuj koniecznie ![]() Niektóre dziewczyny zostawiają na noc i dla nich nafta wtedy się świetnie sprawdza... Dla każdego jednak coś innego jak widać ![]() Cóż dziewczynki...śmigam na urlopik ![]() Całuję Was gorąco i do zobaczenia w przyszłym tygodniu ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Rozeznanie
|
Indios Bravos udanego wypoczynku!
![]() Ja stwierdziłam, że nakładanie raz na 2 tygodnie w zupełności mi wystarczy. Ostatnio nałożyłam po mniej więcej takim okresie i włosy są fantastyczne - chociaż ja i tak nakładam wyłącznie na skórę głowy, czyli cebulki chyba są wdzięczne ![]()
![]() |
#1717 |
Raczkowanie
|
Indios Bravos zapuszczaj,zapuszczaj takie dlugie kreciolki beda pieknie sie eksponowac
![]() Udanego wypoczynku! Edytowane przez Magdalenka22 Czas edycji: 2010-08-10 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie dużo włosów mi wypada podczas mycia, kiedy naftuje włosy
![]()
![]() |
#1719 | |
AGA :)
|
Cytat:
![]() to samo jak używam olejku himalaya.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, powiedzcie czy nafta kosmetyczna nadaję się też do cieńkich włosów? Jak tak to jaką najlepiej wybrać? Chodzi mi o to żeby włosy nie były zbyt obciążone i klapnięte
![]() |
![]() |
#1721 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zrażaj się - ja też ze smutkiem patrzę na emigrantów, ale wmawiam sobie, że to chwilowe, że nafta działa na skórę głowy tak, że słabiaki wychodzą a na ich miejsce rosną nowe mocne od samych cebulek ![]() Cytat:
Wybór jest duży i tak naprawdę nie ma znaczenia której będziesz używać - różnią się jedynie dodatkami, których i tak jest niewielka ilość. Wybierz tą, która najbardziej Ci pasuje.
Prawdziwa kobieta powinna być damą na salonach, kucharką w kuchni i dziwką w sypialni. ![]() ![]() Edytowane przez Aguu Czas edycji: 2010-08-10 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
A ja nie mam bladego pojęcia co robię źle, nafta wcale mi nie pomaga ;/ użyłam 4 razy, a włosy dalej sianowate, końcówki (popalone od prostownicy) ani troszke się nie zregenerowały, dalej odstają jak chcą, ogólnie jakie włosy zniszczone były takie są dalej. Mam tą z czarną rzepą. Wiem że 4 razy to nie dużo ale piszecie, że już po 2 użyciach widać poprawę. Ja nakładam na suche włosy na 10 min.
Strasznie chciałabym mieć gładkie, błyszczące, lejące i zdrowe włosy : (( Prostownice odstawiłam jakieś 2, 3 miesiące temu, raz w tym czasie uzyłam na zakończenie roku szkolnego. W tym czasie też ścięłam do ramion (miałam do łopatek). Już nie wiem co mam robić ![]()
![]() |
#1723 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak nie, to spróbuj inaczej regenerować włosy. Nie wszystkim pasuje nafta. Mojej mamie szkodzi. Za to uwielbia ona Waksa i oleje ![]()
![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za rade
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Angelwithoutsoul- kochana- każda nafta obciąży Ci włosy jeśli jej nie domyjesz
![]() Tak jak napisała Aguu- dodatków są minimalne ilości, podstawą jest niestety tłusta i ciężka nafta, z którą wiele osób sobie nie radzi jeśli chodzi o jej zmycie. Życzę cierpliwości ![]() Blondie- ja np. się zachwycam rezultatami, bo mam zdrowe włosy. Dbam pieczołowicie ponad pół roku. Najpierw bardzo dużo skróciłam a potem przeszłam na metodę "pokracznego" CG (Curly Girl)- niemal bez silikonów. Dodatkowo olejowałam włosy pieczołowicie, raz w tygodniu dostarczam im bomby odżywczej w postaci maski trzymanej w cieple. Dlatego ja od razu zauważyłam poprawę. Ty jesteś na początku tej drogi. Musisz być cierpliwa i systematyczna ![]() Być może i Chatul ma rację, że nafta po prostu Ci nie pasuje. Musisz popróbować i być cierpliwą ![]() ![]() ![]() Będę trzymać kciuki ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
nafta kosmetyczna jest super
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Wtajemniczenie
|
Nafta kosmetyczna, drzwo herbaciane z aloesem, mial ktos moze ta nafte?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
Ja stosuje nafte z oljem ryc. i nafte z witamina A i E
![]() Aby sie przekonac czy jet dobra powinnas sprobowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
ja stosuje tylko z rycyna ale moze warto sprobowac czegos innego
biorac pod uwage to ze mam jasne wlosy |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 |
Przyczajenie
|
Hej. Mam kilka pytań. Stosuję maseczkę z nafty, olejku i żótka już od 2,5 miesięcy. Wcieram w skórę głowy i później w resztę, zauważyłam że wypada mi ich więcej niż przy normalnym myciu włosów i nakładaniu odżywki. Czy to normalne? W sumie wydawałoby się logiczne bo po nafcie trzeba myć włosy 2/3 razy i szorowac skórę głowy. A może to dlatego że non stop mam włosy związane spinaczem, jednak on jest delikatny, ponadto wcieram w końcówki oliwkę i troszeczkę olejku rycynowego/bardzo pomaga na moje końce/. Sama juz nie wiem czy nie odstawić nafty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja jestem szatynka ale farbuje sie na blond ![]() jeszcze jakis czas bede wierna temu kolorkowi wg mnie jednak troche przyciemnia ;/ po kazdym zastosowaniu uzywam szamponu fioletowego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta do włosów
Witam...stosuje nafte kosmetyczna dosc dlugo i polecam...jest lepsza od olejku rycynowego. Jezeli chcesz podjąc sie robienia maseczki z nafty musisz pamietac ze za zadne skarby nie mozesz jej wcierac w SKORE GLOWY ostrzegam mozesz miec pozniej problemy...owszem smaruj wlosy od nasady az po konce ale staraj sie nie w skore... nafte kosmetyczna kupisz w aptece kosztuje od6 do 7 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Konto usunięte
|
Dlaczego uważasz, że nie powinno się wcierać nafty w skórę głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj kupiłam nafte kosmetyczna i belisse na wlosy , od wczoraj zaczelam pić drożdze, zalezy mi zeby wlosy szybkomi urosly a mam bardzo zniszczone i wypadaja. Problem w tym ze uzylam dzis nafty z jednym zoltkiem i cytryna , nalozylam na glowe i zmylam po 15 minutach, a wlosy bardzo mi sie wysuszyly ;/ a i tak mam juz suche, moze cos robie zle ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
BAN stały
|
mogłaś dać za dużo cytryny - dlatego włosy tak zareagowały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
chyba że ktoś jest uczulony i ma przykre doświadczenia... to powinien unikać
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
Majuss- najpierw przeczytaj ulotkę, opinie i sama potestuj a potem wchodź i udzielaj rad ;]
Najlepiej udzielaj jakiś trafnych i obiektywnych a nie subiektywnych i sprzecznych z podstawowym działaniem nafty na włosy ;] A przede wszystkim- zaczynaj udzielanie się na forum od przeczytania wątku i ustosunkowania się do niego ![]() Chyba że ktoś ma uczulenie, jak wspomniała Smerfetka... A zresztą- przeczytaj wątek to potem pogadamy ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-08-27 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.