|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
a dzis najjem ise czosnku a co - jutro szef bedize mial fetorek w pracy ;p
aby do wieczora przeszedl bo ide na panienskie
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Sluchajcie kupcie sobie czosnek w tabletkach. Pytalam gine czy mozna i spokojnie mozna. Tabletka nie ma zapachu i bierze sie profilaktycznie. Ja odkad zazywam to nie wiem co to przeziebienie.
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Lena
|
Cytat:
ale na szczęście urodziła sie zdrowa, pomimo wcześniactwa! Cytat:
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm a smrodku nie ma w pocie?
|
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje wam kochane za mile słowa, ściskam was wszystkie
![]() deneb idź na l4 bo z plamieniami nie ma żartów lulka265 dbaj o siebie i zdrowiej szybko kasiapruszkow ja tez długo brałam czosnek w tabletkach (są takie bezzapachowe) i nie śmierdziałam, przynajmniej nikt nie zwrócił mi uwagi i do lekarza w poniedziałek marsz bo.....
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Mustique, podejrzałam Twojego bloga, Twoja córcia malutka jeszcze jest
Na pewno niełatwo przejść kolejną ciążę zaraz po pierwszej.
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
I po genetycznym
Z dzidzią wsio ok, od główki do pupy ma 6 cm, według USG 12tydzień i 4 dzień. Też pierwszy raz słyszałam serduszko, biło jak dzwon ! A jakie fikołki robił mój maluch Byłam u doktora Jackiewicza i będę chciała tam iść w 20 tyg. Aha i podał mi płeć nawet ale powiedział ,że bez bicia przyznaje się, że może być pomyłka na tym etapie i w 20 tyg dowiem się na 100%. Także nawet nikomu nie mówię ![]() wykrył u mnie torbiel na prawym jajniku ( a lewy mnie pobolewał ) 5 cm, powiedział ,że od 7 cm to może być źle, ale ogólnie może się wchłonąć, i wątpi żeby urósł, mam to monitorować i jak tak to laparoskopia w 16 tyg ale jestem dobrej myśli ![]()
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Lena
|
Cytat:
i zacznę się cieszyć z nadchodzącym powiększeniem brzucha!
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Monti no to super. Mowilam, ze Jackiewicz jest super fajnym lekarzem
Ja tez w 20 tyg ide do niego. Spadam polezec, bo troche przesadzilam ze sprzataniem i teraz lekko mnie brzuch pobolewa. Moze nawet utne sobie krotka drzemke, a potem na zakupy |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r ja sobie oczywiście nawet nie zapisałam do kogo idę, ale jak pani w recepcji powiedziała,że do Jackiewicza to ucieszyłam się
Też się zdrzemne. Miłego popołudnia
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, super, gratuluję świetnych wieści
Mustique, nie dziwię się, do roku mojego synka nawet nie myślałam o drugim dziecku a dokładniej byłam pewna że będzie jedynakiem Pocieszę Cię że koleżanka z pracy urodziła dwóch synów rok po roku i chociaż na początku było ciężko to teraz mówi że to był najlepszy przypadek w jej życiu Chłopcy są jak bliźniacy i mają cudowny kontakt. Na szczęście masz trochę czasu żeby się oswoić z sytuacją i na pewno wkrótce zaczniesz widzieć pozytywne strony |
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Monti ale super bylas cierpilwia i w koncu zobaczylas swoje szczescie cale i zdrowe
dbaj o sibeie i oby cie do konca omijaly dolelgiwosic ciazowe dziewczynki kupie dizs ten czosnek w tabletkach i bede sie szprycowac mam nadizje ze mi przejdze bo strasznie meczace to jest mielgo wieczorku ja sie bede kurowac babcinymi sposobami |
|
|
|
#4394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamy podobne terminy , z tym, że jedno mnie zastanawia, bo ja mam tp na 24 marca i dziś zaczęłam 11 tydzień... więc jak Ty możesz zaczynać 9?? Któraś z nas chyba coś źle policzyła , hmm ![]() Montii - aż się wzruszyłam Twoją radością cieszę się przeogromnie i zazdraszczam cichutko
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-08-27 o 15:48 |
|
|
|
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..chyba policzylas od dnia zaplodnienia...A ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.... Ja własnie dzis zaczynam 10 tydzien a termin mam na 1 kwietnia........ Cytat:
Jak ja juz tez chce zobaczyc dzidzie............. No i powiedz płec.... bom ciekawa..........![]() No powiedz .....prosze prosze prosze........... : prosi:![]() ![]() Ja wiem ze sie moze zmienic i to nawet kilka razy.............. Tak mysle ze pewnie Ci powiedzial ze dziewczynka....???? |
||
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie powiem kochana
![]() nawet mamie nie powiedziałam za dużo się naczytałam o pomyłce co do płci, itp itd ![]() poczekam do 20 tygodnia i wtedy wam napiszę... swoją drogą to jak można ocenić na ileś tam procent ja chcę 100%![]() powiedział że za 8 tyg dowiem się na pewno jestem taka szczęśliwa i jaka płeć by nie była to moje serce pęka z dumy
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Lulka......nie martwsie tym antybiotykiem....
Sa antybiotyki które nie szkodza dzidziolka i mozna je brac w ciazy..... takze nie masz sie czym stresowac........ Bedzie wszystko w porzadku Zdrowa i szczesliwa mama to zdrowy i szczesliwy dzidziolek.... Wiec lecz sie lecz................ A jeszcze mialam pisac komenta na temat tego co napisalyscie o tych dwóch ciazarówkach co sie kłociły... No i jestem oburzona jak ta jedna mogła tak do dziecka powiedziec.............:b rzydal: No masakra........... Niektóre kobiety (dziewczynki) nie dorosły niestety do roli matki.... Nie mozna wszystkiego zwalac na hormony bo za nas nie mowia...takze............ ![]() No jestem w szoku............. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
No dobra...próbowalam.... Ja to z tych ciekawskich hihi hhTeraz Wam powiem inna ciekawostke.... Usg moze sie pomylic do 30 % Najwiecej pomyłek zdaza sie w koncówce ciazy co do wagi dziecka........ Bo wynika z tych 30 % ze np... Dziecko które wazy 3000 g 30% z tego to 900 g.. Czyli przy pomyłce moga powiedziec ze dziecko jest malutkie i wazy 2100 g lub ze nalezy do wiekszych dzieci i wazy 3900 g............ Takze kochane USG to tylko przyzad i nigdy nie bedzie 100% pewnosci... Tutaj w Ie była jakis czas temu afera bo w szpitalu na usg przez cała ciaze mówiono kobiecie ze dziewczynka....... Babka nakupowala wszystko rózowe... Przygotowala pokoik (rózowy w kwiatuszki ) dla dziewczynki a przy porodzie okazalo sie ze chłopak............. I co...? kobieta w szoku............. Nie wiezyła ze to jej dziecko bo ona miala miec dziewczynke......... No oczywiscie dzieciaczka zaakceptowala zaraz ale szpitalowi wytoczyła proces............... no i ponoc go wygrala i dostala kupe kasy |
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
w szoku jestem,że o takie coś można proces wytoczyć , baa wygrać.
Kurcze, ja wiedziałam,że pierwsze usg to takie magiczne i w ogóle ale nie spodziewałam się,że aż tak boże jaką miłością darzę moje dziecko to jest nie pojęte ,serce tak mi się raduje
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2010-08-27 o 17:34 |
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak zobaczyłam Alana pierwszy raz na usg........... Był tylko kropeczka a rozryczalam sie jak bóbr........ Teraz tez juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze to moje cudenko ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- No mozna mozna własnie tutaj teraz wszyscy lekarze sa ostrozni i jak mowi Ci płec to zawsze mówia ze to nie na 100% Ta kobieta była pewna ze to bedzie dziewczynka..... Lekarze ja wrecz zapewniali.... Dlatego tak to sie skonczyło........ |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że maluszek zdrowy i duży. Dziewczęta a jkest któraś z Was z okolic 3 miasta i robi tu usg genetyczne? |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Montii kochana tak się cieszę
razem z Tobą ) Jak dobrze, że wszystko ok duża dzidzia )where is photo? nooo ![]() a wiecie może co z melody_ ? Kolejna co przepadła bez wieści... |
|
|
|
#4402 |
|
Raczkowanie
|
MONTI bardzo się cieszę że same dobre wieści
![]() ![]() Ja ide we wtorek na usg genetyczne już się nie mogę doczekać
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie miały być zdjęcia My tu chcemy malucha pooglądać!
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane nie mam skanera
jutro zrobię aparatem ale muszę przy świetle dziennym
|
#4405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wazyłam sie dzis i waga sie nie zmieniła od tygodnia...... No wreszcie staneła... Bo po tej mojej diecie balam sie ze bedzie tylko rosnac i rosnac................... ..... No i z tego powodu zjadłam przed chwila prawie cała gorzka czekolade (dziwne bo ja gorzkiej nie lubie a ta mi strasznie smakowala) do tego dwa duze jabłka i ide po activie bo własnie czegos mi jeszcze brakuje![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Byłam w kuchni po jogurcki i znalazłam tam jeszcze placki ziemniaczane z obiadu... i własnie wsunełam dwa przelotem
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja przez ten tydzień ciężko pracowałam, więc postanowiłam się zrelaksować i jutro jadę nad morze na kilka dni ![]() Jeszcze nic nie spakowane, bo nie miałam kiedy. Montii fajnie, że się w końcu doczekałaś usg Widzę, że bardzo cię to ruszyło ![]() Ale masz fajnie, że znasz już płeć, ale, że nawet mamie się nie pochwaliłaś to jestem w szoku ![]() ja bym tez bardzo chciała wiedzieć, że to będzie dziewczynka
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
Ja się melduje tak na szybko, jak na razie nie tyje, tylko chudnę, choć jedzenie wciągam jak odkurzacz, nadal nie mam mdłości ani wymiotów, tylko mnie odpychają brzydkie zapachy. Jak stoję, to brzucha nie widać jak siądę to się trochę wypuca, ale to pewnie tylko ja widzę
Czasem czuje rozciąganie macicy i takie lekkie kłucie po stronie, gdzie siedzi dzidziolek. Na podstawie pierwszego usg wychodzi mi końcówka 9 tygodnia.
|
|
|
|
#4409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W mojej wspaniałej książce wyczytałam, że jak dzidzia ruchliwa jest, to bardzo dobry znak ![]() Gratuluję!!! |
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Bo znam ją i zaczęłaby mówić po imieniu, nastawiać się , a ja naczytałam się dużo o pomyłkach na tym etapie
![]() Mnie jest totalnie obojętne jakiej płci będzie moje dziecko, jakoś w ogóle nie ma to dla mnie znaczenia nie mam i nie miałam żadnych preferencji ani 'marzeń' co do córki czy synka ![]() jem brzoskwinie ale są za twarde tż robi porządek z dokumentami i chyba sobie filmik zobaczymy i spać.. bo dzisiaj nie spałam popołudniu ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- ego_ego na początku chyba maleństwo spało, bo nic się nie ruszało, ale później takie harce , że szok, nie wiedziałam że takie fikołki i skręty tam robi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

ale powiedział ,że bez bicia przyznaje się, że może być pomyłka na tym etapie i w 20 tyg dowiem się na 100%. 

dbaj o sibeie i oby cie do konca omijaly dolelgiwosic ciazowe 
bom ciekawa..........
ja chcę 100%
jutro zrobię aparatem ale muszę przy świetle dziennym