Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 15:00   #2041
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Dziewczyny które kupowały proszek lovela w tesco- jak wielkość , ile kg ma jeden? Bo w auchan jest proszek Jelp 2,4 kg i płyn do płukania za 27 zł.
Już znalazła 1,8 kg sztuka. To lecę do tesco

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-08-27 o 15:03
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:02   #2042
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

Nie widziałam tu jeszcze żeby tyle ludzi było na tym wątku co tu się dzieje
W pn idę w końcu na manicure brakowało mi tego aż. Wogóle mam ochote iść na jakieś zakupyWiem wiem leżeć też będę Położne mówią, że na lewym boku trzeba w ciąży!!! I płasko pod głową bo inaczej brzuch się uciska.
pogoda barowa to sporo ludzi na kompie

ja dziś usiłowałam spać na lewym boku, ale córcia tak mnie kopała, że nie mogłam zasnąć i musiałam na plecach, wtedy się uspokajała

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:12   #2043
olajka
Zadomowienie

a mi ostatnio daje po jelitach bo odczuwam takie dziwne uczucie jakbym wzdęcia jakieś miała normalnie
słodkie są te małe dzidziusie aż trudno uwierzyć, że mieszczą się w brzuchach i to wszystko tak wygląda

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

A! I poród rodzinny kosztuje 200 zł, ale jest chyba tylko jedna salka taka i jak się zapłaci to nawet nie ma gwarancji, że akurat będzie wolne. Dziś się dowiedziałam od jednej dziewczyny bo pytała. Ale wiecie co..w innym pprzypadku to nie wejdzie nikt do kobiety na porodówkę! Nawet jak jeszcze nie ma tych bóli i jest pod kroplówką, wtedy czekać muszą wszyscy na zewnątrz! Mąż też :/ Z resztą jak bóle złapią to też samaemu sobie radzisz, o ile położna będzie spoko to czasem macice wymasuje, no chyba że trafi się jakiś niemiły babsztyl i zrobi to ,,na chama" to wtedy gorzej boli ;/ tak słyszałam. Także kolorowo nie jest tam w tym miejscu jednym.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Trzeba biżuterię pościagać do porodu. Dobrze, że we własnej koszuli się rodzi Chyba, że rodzi się przez cesarkę to wtedy kobieta leży goła przykryta po samą szyję na łóżku jak ją wiozą z zabiegu, czy po nim przez dwa dni lub jeden, dopiero wtedy może się ubrać pomału, ale stanika mieć nie może nadal.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:20   #2044
KarolinaB
Raczkowanie

Olajka mnie upewniła w przekonaniu, że od dziś codzienie myje podłogi, spię na lewym boku i zrobie wszystko, żeby Młody sie przekręcił...
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:22   #2045
olajka
Zadomowienie

Przed porodem zalecona jest dieta bezsolna w szpitalu Choć dziewczyna jadła słone prażynki bo miała ochotę A jak ja im mówiłam czego nie można jeść za bardzo np. pasztet, parówki, wątróbka to się dziwiły bo jadły wszystko i piły gazowane napoje w tym cole No i fast-foody szły w ruch też oczywiście. No i wszystkie miałyśmy ochotę na pizze

Stary 2010-08-27, 15:24   #2046
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Nie widziałam tu jeszcze żeby tyle ludzi było na tym wątku co tu się dzieje
W pn idę w końcu na manicure brakowało mi tego aż. Wogóle mam ochote iść na jakieś zakupyWiem wiem leżeć też będę Położne mówią, że na lewym boku trzeba w ciąży!!! I płasko pod głową bo inaczej brzuch się uciska.
No wlasnie a u mnie z tym problem bo ja nie moge na lewym lezec np zasypiam na prawym w nocy sie pokrece, na lewy troszke troche na plecy.. ale suma sumarum na prawym spie. Leze czasami na lewym ale zaraz mnie serce boli wiec musze na prawym. Mam nadzieje ze to nie zaszkodzi Ninie

Umylam lodowke i mam dosc, zrobilam sobie wczesniej ten makaron z sosem i mam pelno garow do mycia.. ja piernicze moze kiedys z lenistwa zmywarke kupie Wpienia mnie to, posprzatam a na drugi dzien juz tego nie widac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:25   #2047
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Olajka mnie upewniła w przekonaniu, że od dziś codzienie myje podłogi, spię na lewym boku i zrobie wszystko, żeby Młody sie przekręcił...
A to nie leży główką w dół? moja leżała, bo już na połówokowym tak wyszło, a teraz jak dziś na usg wyszło że ma już nóżki w dole to ja nie wiem.. chyba skacze na pępowinie jak przez skakankę oby dobrze było wszystko Naprawde po tych cesarkach kobity zmarnowane nieźle są, bo i wstawać nie można, a po zwykłych już się śmiga i nie boli tak podobno.

Stary 2010-08-27, 15:25   #2048
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Margaryt gratuluję dziewczynki u mnie wszyscy mówili, że będzie dziewczynka, a jednak jest Maks - czyli odwrotnie niż u Ciebie

Kretencja zazdroszczę…. Też bym się z tatą przeszła na spacer albo chociaż z nim pogadała A nie widziałam go już 2 miesiące prawie i on nawet nie wie, że będzie chłopak Zresztą… nawet go to nie obchodzi

KarolinaB witaj Jak to fajnie wiedzieć, że nie tylko ja dołączam tak późno. Sama jestem tu 2 dni

Anecka rybka oj rybka… zjadłoby sie… ale taka dobraaaa :P Musze chyba namówić bratową żeby mnie zabrała do smażalni bo wyczaiła niedaleko gdzieś jakąś fajną bardzo Same mu ciężko zrobić dobrą rybkę a biorąc pod uwage cen dobrych ryb w sklepie wyjdzie mi na to samo jak sie raz do smażalni wybiore

Layla79 ja też mam za dużo białych krwinek (ostatnio ponad 14 tysięcy o.O), ale lekarz powiedział, że w ciąży norma jest inna i jak jest tak do 14-15 tys to jest ok tak że na razie sie martw tylko powiedz o tym lekarzowi jak bedziesz. Głowa do góry pewnie wszystko jest ok

Kurczę... też lubię robić zakupy w Biedronce, ale się przeprowadziłam i teraz daleko mam Ale jak jestem u babci to korzystam z okazji i zawsze wskoczę jak idę na autobus

Coś mi się dzisiaj nic nie chce Trochę źle się czuję i jakiegoś doła załapałam... Byłam u babci i gadałam z nią o moim tacie i Maks zaraz się zdenerwował i zaczął kopać... Albo raczej wyczuł zdenerwowanie mamusi... Ehhh do niczego takie coś jest

Nadrobiłam trochę to idę obiadek robić, bo TŻ wróci z pracy i głodny będzie, a smaka mu wczoraj zrobiłam na parówki w cieście, które baaardzo lubi, a jakoś nie miałam weny ich zrobić

Olajka pizza... mniami... aż smaka robisz... Ja też czasem piję gazowane bo mi pomaga jak mi niedobrze, a czasami mam po prostu taką ochotę, że szok O parówkach i tych innych rzeczach nie wiedziałam, to mnie zdziwiłaś teraz... Ale parówki w cieście i tak zrobię

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-08-27 o 15:29
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:30   #2049
Beata_Batumi
Zadomowienie

Orientuje się któraś ile kosztują chusteczki do wycierania pupy w biedronce?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:35   #2050
olajka
Zadomowienie

Ja leżałam na boku cały czas, że już nawet i zasypiałam na lewym (choć mam to zboczenie małe że musze do ściany się odwrócić jak śpie pisałam Wam tu kiedyś ), a ściana była od prawej ;/ Ale jak poleże dłużej na lewym to cały lewy półdup mam obolały, udo i biodro
Zjadłam Grzegorza niebieskiego, a teraz mam ochotę na Lay's zielona cebulka ;p Potem będę wcinała rybkę Jestem padnięta więc poleże bo już śpiuch mnie łapie nawet, to się żegnam Kobietki. Pewnie niektóre nie chciały przeczytać tych rzeczy że tak jest ale to same fakty, tak więc lepiej conieco wiedzieć. Co szpital to pewnie i obyczaj. Tak jak ile lekarzy tyle opinii ;]

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Z tego wszystkiego zapomniałam przywitać od siebie nowe Dziewczyny także witam Was serdecznie

Śmieszne jest to, że trafiłam do szpitala z tyym bólem żołądka, a nie miałam diety tylko wszystko mogłam jeść, no i parówki też dawali ogólnie ciężaróweczkom.

Dziewczyny teraz muszę na spokojnie, nic nie będę chyba kupować dla dziecka bo to nie najważniejsze, a co inne mnie martwi, żeby zbyt wcześnie nie pchało się na świat

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Będę odczuwać teraz blokade przed kupnem czegokolwiek.

Stary 2010-08-27, 15:36   #2051
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Kurcze patrzylam dzis na nie i nie pamietam ceny

Jest proszek Lovela za 14,99, piluchy huggies i jakies Dada.

Swoja droga moja kolezanka prala w jakims normalnym proszku SENSITIVE i dziecko nie mialo uczulenia. JA mam probke plynu do plukania chyba lovela to wyprobuje, ale proszku nie zamierzam specjalnego kupowac jesli po sensitivie bedzie ok

Oj.. burza, swietnie mocno grzmi w oddali, ale gdzie pioruny.. tak je kocham

Priety, a u mnie chyba nie ma smazalni bo nigdy nie slyszalam.. nie no w nastepnym tygodniu ide po rybke jakas

Olajka, Laysy sa niedobreeeee dla mnie teraz najlepsze to lidlowe i biedronkowe solone, albo chipsletten fromage
Szkoda ze pringelsy drogie, bedac w Anglii tylko je jadlam i po prostu bylam zachwycona, no ale tam tanie tzn no w stosunku do zarobkow..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-27, 15:38   #2052
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w Biedronce i mieli promocję: czteropak nawilżanych husteczek DADA za 11.99, ale ile jedno opakowanie to nie wiem.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:46   #2053
niebieskaa
Rozeznanie

Ehh ja dlatego wolę te szpitale, patologie etc omijać szerokim łukiem bo jak bylam pare dni to tez sie nasłuchałam i wyszłam zdołowana, jeszcze gorzej mi po tym było.

kootekk dzieki z odpowiedz, myslalam, ze może na allegro, dlatego pytałam, podoba mi się białe, ale widzę ze same drogie i cos mi nie odpowiada, z nalazlam fajne tylko ze kremowe z szufladą i poki co jest moim faworytem

Patrycja zrobiłam te zapiekanke, obzarliśmy się z tż, w sumie to cos takiego juz robiłam, tylko zapomniałam, wiec dzieki za przypomnienie

Anecka nie kus na chipsy bo w szafce mam solona nachos z tesco i sie zaraz skusze

Moj Tymek na połówkowym leżał główką do dołu, ale gin mowil, ze moze sie przekrecic no i sie przekrecił, bo ostatnio na usg siedział pupką do dołu

odpoczywam po obiadku, a zaraz ide na doł, bo przed blokiem stoi namiot rossmanna zobacze moze jakies promocje sa czy cus
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 15:50   #2054
olajka
Zadomowienie

Pringelsy uwielbiam zielone i chipsy Naturals z czosnkiem ale teraz naszlo mnie na Lay's zielona cebulka
Ja sobie właśnie maluje pazurki na zielono

Stary 2010-08-27, 15:54   #2055
kretencja
Zakorzenienie

Priety, to przykre
Ja mam wielkie szczęście - bardzo dobry kontakt z Rodzicami i z Bratem

Olajka, jesteś w 7 miesiącu i ważysz 53kg? Okruszynka z Ciebie

W Łodzi koło południa było nawet ładnie, teraz zaczęło nagle lać okropnie...
A mąż pisał mi rano smsa, że facet od robienia salonu dziś już nie zdąży przyjść i zacznie w poniedziałek. A od poniedziałku mąż zaczyna pracę... Będę się znowu sama z fachowcami bujać Na szczęście to już końcówka... Trzeba zagładziować i pomalować salon, położyć panele, a potem już pojedziemy mebelki wybierać Myślę, że do połowy września uda się to załatwić

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Niebieskaa, mój Tymek też był główką w dół Ale ja nie umiem poznać, czy się jeszcze przekręcił czy nie. Na pewno się trochę przemieszcza i przesuwa, bo na połówkowym miał dupkę z lewej strony mojego brzucha, a od tamtej pory dwa albo trzy razy strasznie mi się wybrzuszyła prawa strona - a podobno tak się robi wtedy, jak właśnie dzidź pupkę wypnie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:04   #2056
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Niebieskaa, mój Tymek też był główką w dół Ale ja nie umiem poznać, czy się jeszcze przekręcił czy nie. Na pewno się trochę przemieszcza i przesuwa, bo na połówkowym miał dupkę z lewej strony mojego brzucha, a od tamtej pory dwa albo trzy razy strasznie mi się wybrzuszyła prawa strona - a podobno tak się robi wtedy, jak właśnie dzidź pupkę wypnie
O, to moze u mnie tez sie przemieszcza, bo ostatnio dosc mocno mi sie wybrzuszyl bebuś

Poloze sie chyba i ogladne mode na sukces

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-27, 16:08   #2057
MILA25*
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie tez tak że jak same dotykacie brzucha to maleństwa kopią.
A jak ktoś obcy to są cichutko ?? Mojego męża i syna tylko raz uraczyły kopniakiem.
A ja to mam na zawołanie jak tylko dotknę i poproszę o kopniaka
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:27   #2058
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
ja mu dam nie spojrzeć ja się tu podniecam każdą rzeczą ktorą kupię a mały poźniej na to naleje (dosłownie i w przenośni )
obawiam się że mogą nie podzielać naszego entuzjazmu

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
hehe dobre przywitanie witaj Karolina

a chciałam wam przedstawic mojego synka Michałka, lekarz powiedział ze grubasek z niego, waży 1700
Wszystko jest ok i lekarz powiedział , że ja sie idealnie nadaje do noszenia ciąży

cos sie zdjecia nie wgrały:/ momancik

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

no to jest Michałek
gratulacjemój też podobno jest grubaskiem

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
a jak to widać?

dziewczyny, czy Wam potwierdzają się te przesądy z wyglądem brzucha?

ps. dzięki za wszystkie rady dot. zapalenia pochwy. dodatkowo wyszedł mi zawyżony poziom białych krwinek, a miesiąc temu było super. może to reakcja obronna na to zakażenie? kto tak miał? poziom mam 12, a norma do 10.
może mieć to związek z infekcją ale wcale nie musi. Mi np wyszły prawdopodobnie od problemów z zębem
Mnie się w sumie wszystkie przesądy sprawdziły-pępek nadal dziurka, brzuch nisko, ja się nie zmieniałam(poza tyciem), cera ładna,ochota na kwaśne była

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Olejka współczuję bardzo takich nerwów. Uważaj na siebie!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:27   #2059
kretencja
Zakorzenienie

MILA, mój się kopie i z mężem i ze mną. Jak się popuka w brzuch to on odkopuje

A w ogóle to chciałam Wam popisać, jak różnie może być w różnych szpitalach. Nie ma jakiegoś standardu, że "wszędzie jest tak samo".
Poczytałam sobie na "Rodzić po ludzku" o różnych porodówkach w Łodzi.
-Ten, w którym za żadne skarby nie chcę rodzić (choć mają świetne zaplecze neonatologiczne):
Przyspieszanie (oksytocyna) dosłownie po paru godzinach skurczy i wywoływanie parę dni po terminie - rutyna. Nacięcia krocza - rutyna. Poród "naturalny" (???) na stole porodowym, Z NOGAMI UNIERUCHOMIONYMI W STRZEMIONACH Normalnie średniowiecze jak dla mnie, nie ma się co dziwić, że 90% dziewczyn tną, w takiej pozycji nie da się inaczej sprawy rozwiązać. Znieczulenie na żądanie. Poza tym podobno traktowanie przedmiotowe, jedna wielka rutyna, przerób jak w fabryce.
-Ten, w którym bardzo chcę rodzić (z przeciętnym zapleczem noworodkowym, a więc nie dla tych, które wiedzą lub bardzo się boją, że z dzidziusiem coś będzie nie tak):
Kameralny oddział, mała sala porodowa z dwoma oddzielonymi stanowiskami. Do dowolnego użytku przez cały poród worki sako, prysznic, piłki. Można włączyć swoją muzykę, przygasić światło, mąż może być obecny cały czas. Oksytocyna stosowana rzadko, stawiają na naturalny przebieg porodu. Nie ma też znieczulenia, ale położne nastawione na naturalne metody łagodzenia bólu. Nie tylko pierwsza faza porodu w dowolnej pozycji, także wypieranie dziecka. Na fotel wchodzi się dosłownie w momencie, gdy widać już główkę, aby położnej łatwiej było ochronić krocze. Bardzo mały odsetek nacięć krocza...
To tak w skrócie opinie pacjentek. Oczywiście zdarzają się kobiety zadowolone z pierwszego (głównie te, które miały planowane cesarki ) i niezadowolone z drugiego szpitala (bo np. miały pecha, były komplikacje, trafiły na niemiłego lekarza itp). Ale tendencja jest taka, jak przedstawiłam. Tak bardzo różnie może być.
A z pozoru podobne szpitale - oba duże, w dużym mieście...
Mam nadzieję, że okulista pozwoli mi rodzić naturalnie i że będę mogła urodzić w tym drugim

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 16:27   #2060
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Co za pogoda

duszno i raz goraco, raz zimno.

A ja jechalam dzisiaj przez to samochodem jak ostatnia sierota
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:27   #2061
olajka
Zadomowienie

kretencja skończony mam 26 tydzień, leci mi 27. Tak, waże 53 kg, ale Dzidzia waży prawidłowo, a dla mnie to jest najwazniejsze

Mam kroste w kroku, na wardze i to już kilka miesięcy, chyba się powiększyła bo zaczeła bolec i obciera ja jak chodzę, ale nie powiedziałam w szpitalu bo nie chciałam pójść na badanie, bo był stażysta , a jak byłam na pierwszym badaniu w dzień przyjęcia to go nie było, bo potem to już siedział na stołku pomiędzy nogami pacjentek i się gapił jak szpak w pi*e no a ta krosta taka wrzodowa, jak od zimna są, już kilka miesięcy ja mam i przed ciążą też była, no i jak mówiłam mojemu ginowi to nic nie zaradził ;/ powiem na kontrolnej wizycie tej co i tak musze pójść, ale jeszcze nie wiem gdzie

Stary 2010-08-27, 16:31   #2062
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
kretencja skończony mam 26 tydzień, leci mi 27. Tak, waże 53 kg, ale Dzidzia waży prawidłowo, a dla mnie to jest najwazniejsze

Mam kroste w kroku, na wardze i to już kilka miesięcy, chyba się powiększyła bo zaczeła bolec i obciera ja jak chodzę, ale nie powiedziałam w szpitalu bo nie chciałam pójść na badanie, bo był stażysta , a jak byłam na pierwszym badaniu w dzień przyjęcia to go nie było, bo potem to już siedział na stołku pomiędzy nogami pacjentek i się gapił jak szpak w pi*e no a ta krosta taka wrzodowa, jak od zimna są, już kilka miesięcy ja mam i przed ciążą też była, no i jak mówiłam mojemu ginowi to nic nie zaradził ;/ powiem na kontrolnej wizycie tej co i tak musze pójść, ale jeszcze nie wiem gdzie

a nie da sie jej wycisnac
Stary 2010-08-27, 16:31   #2063
Gustawek
Rozeznanie

dziendobry ale produkujecie ja ostatnio mniej pisze bo zabrałam się za porządki w komodzie mojej dzidki - pranie,prasowanie,układan ie tematyczne zostało niby jeszcze 2 miesiące ale nie wiem czy w 9 mies.dałabym radę bo już wczoraj jak poprasowałam godzine to myślałam że zaraz urodzę Teraz porozwieszałam 2x pranie i coś mnie podkłuwa w okolicach szyjki macicy, no nic wziełam nospe i dziś już tylko leżę
nowe mamusie na naszym wątku
Margaryt, gratuluję Julci
przeczytałam wszystko ale już nic nie pamiętam co jeszcze chcialam odpisać od tej ciąży zrobiła mi się jakaś amnezja, a przedwczoraj wyszłam z domu zostawiając włączone żelazko
Pamiętam jeszcze przeżycia Olajki. Nastresowałaś się ale przynajmniej "oswoiłaś" szpital to może potem będzie mniejszy stres jak pojedziesz tam rodzić. Swoją drogą niektórymi informacjami jestem zaskoczona np. o tym leżeniu nago przez całą dobę czy 2 po cesarce Moje dwie psiapsióly były pionizowane już po 6 godzinach od zabiegu. Pewnie zależy od szpitala.
Ale mi narobiłyście smaka na chipsy chyba zadzwonie do tż żeby gdzieś kupił po drodze z pracy a całą ciążę nie jadłam
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:31   #2064
olajka
Zadomowienie

To u mnie nie ma niby znieczuleń

Stary 2010-08-27, 16:33   #2065
kliwia
Zakorzenienie

beata batumi chusteczki dada z biedronki sa chyba jakos po 3,99 max do 5 zl
dodatkowo sa produkowane przez firme cleanic.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:34   #2066
olajka
Zadomowienie

hehe można powiedzieć że oswoiłam się z tymi oddziałami
Dzięki Dziewczyny, za zainteresowanie wogóle Bo troche mnie tu nie było, a już myslalam, że moglyście zapomnieć..
oo koncert reagee u mnie

Stary 2010-08-27, 16:38   #2067
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, to czemu masz w suwaczku 2 miesiące i 14 dni do narodzin? Nie powinno być więcej? Mnie idzie 26 tydzień, a mój suwaczek pokazuje ponad 100dni, czyli ponad 3 miesiące do narodzin

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 16:39   #2068
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie tez tak że jak same dotykacie brzucha to maleństwa kopią.
A jak ktoś obcy to są cichutko ?? Mojego męża i syna tylko raz uraczyły kopniakiem.
A ja to mam na zawołanie jak tylko dotknę i poproszę o kopniaka
moja tak samo ja krzyczę do tż szybko szybko zobacz jak kopie a ona od razu przestaje
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:41   #2069
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olajka, to czemu masz w suwaczku 2 miesiące i 14 dni do narodzin? Nie powinno być więcej? Mnie idzie 26 tydzień, a mój suwaczek pokazuje ponad 100dni, czyli ponad 3 miesiące do narodzin

Mi pokazuje 65 dni
Stary 2010-08-27, 16:44   #2070
olajka
Zadomowienie

Boje się wyciskać, żeby nie rozpapralo się, poza tym cholernie może boleć, w końcu to wrażliwa miejscówka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości