Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 16:45   #2071
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Irsin, mi pokazuje 101
Też niedużo, dopiero się oswoiłam z myślą, że jestem w ciąży, a tu zaraz będę rodzić

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:45   #2072
olajka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Bo te suwaczki są do niczego i mi źle wyliczają. Mam termin na 10 listopada lub 19.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:48   #2073
kretencja
Zakorzenienie

Aha
Ja mam suwaczka (babytickers) pod hasłem "Będę mamą" w podpisie. Tam chyba dobrze podaje (tzn. według moich obliczeń spóźnia się o dzień - mnie wychodzi równe 100 dni do porodu - ale to już żadna różnica).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 16:49   #2074
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Mi pokazuje 65 dni
a mój 64 może się zepsuł
hehe a tak serio to muszę wam powiedzieć że tak jak na samym początku byłam spanikowana na samą myśl o porodzie i chcialam mieć cesarkę to teraz im bliżej terminu to jestem spokojniejsza. Chodzi mi o sam poród bo co do innych rzeczy związanych z dzieckiem to mam duże obawy, jak sobie poradzę itp. Dziwne bo myslalam że im bliżej tym bardziej będę panikować.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:50   #2075
olajka
Zadomowienie

kurcze jakbym męża miała teraz w domu to by mi nie dał tyle siedzieć na necie jak się dopadłam ale że musiał porobić coś tam w aucie to go nie ma.
Zauważyłam, że jak spie to mi się wraca płyn jakiś do gardła i to tak masakrycznie. Miałam już tak dwa razy, raz po kroplówce mi tak się zrobiło, ale drugi raz wczoraj w nocy, jak nie miałam żadnej kroplówki :/ nie wiem czemu tak.
Żołądek mam jednak obolały jeszcze trochę bo jak smażone zjem na pusty to znów odczuwam ból żołądka taki na wylot. Non stop chodze sikać, już nie wyrabiam Chyba Dzidzia po pęcherzu kica :p
Wiecie co z tym porodem to najlepiej się nie nastawiać jak będzie na spokojnie trza przyjąć na klate bo to różnie może się zdarzyć.

Stary 2010-08-27, 16:51   #2076
kretencja
Zakorzenienie

Gustawek, a ja się od samego początku nie bałam porodu. Teraz im bliżej, to troszkę obaw nabieram, ale bez przesady. Na pewno nie mogę powiedzieć o sobie, że się porodu bardzo boję.
Bardziej się boję tego, co potem. Jak sobie dam radę z dzieckiem - praktycznie sama, bo mąż przecież pracuje i to sporo, moi Rodzice jeszcze też pracują (może Mama pójdzie na emeryturę, ale nie na pewno), a teściowe daleko...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 16:54   #2077
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Niebieskaa, mój Tymek też był główką w dół Ale ja nie umiem poznać, czy się jeszcze przekręcił czy nie. Na pewno się trochę przemieszcza i przesuwa, bo na połówkowym miał dupkę z lewej strony mojego brzucha, a od tamtej pory dwa albo trzy razy strasznie mi się wybrzuszyła prawa strona - a podobno tak się robi wtedy, jak właśnie dzidź pupkę wypnie
No to ciekawe jak to z tymi naszymi Tymkami bedzie, oby się ułożyli na nietoperza w porę

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
O, to moze u mnie tez sie przemieszcza, bo ostatnio dosc mocno mi sie wybrzuszyl bebuś

Poloze sie chyba i ogladne mode na sukces
Siara sie przyznać ale ja tez to czasem oglądam z nudów

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Mi pokazuje 65 dni
łooo matko jak to brzmi

Kretencja my dzisiaj konczymy 26tc idziemy jakos równo co nie?
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:55   #2078
kretencja
Zakorzenienie

Tak, dosyć równo. Wedle moich obliczeń my kończymy 26 tydzień w niedzielę, czyli pojutrze

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 16:58   #2079
kootekk
Zakorzenienie

niebieskaa to łozeczko to klupś radek i od czasu do czasu pojawia sie na allegro w biłaym kolorze, ogolnie to ciezko to łozeczko w wersji białej znaleźć ale moze znowu sie pokaże na allegro

troche pospałam aż mi lepiej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 16:58   #2080
kretencja
Zakorzenienie

A ja sobie pojadam na podwieczorek deser jogurtowy o smaku tiramisu (zawiera niby winko i rum ciekawe ile kropli w sumie )

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 17:00   #2081
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja w sumie nie powinnam bac sie porodu bo bede rodzila w szpitalu w ktorym mama TZ pracuje - jest pediatra i neonatolozka - wiec bedzie mial mnie kto wspieracm, mam nadzieje - bo ja bojuch jestem straszny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:05   #2082
kretencja
Zakorzenienie

Ja jestem też bojuch
Choruję na nerwicę lękową. Nie wychodzę praktycznie sama z domu...
A porodu się nie boję

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 17:08   #2083
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Orientuje się któraś ile kosztują chusteczki do wycierania pupy w biedronce?
okolo 4 zl
Cytat:
Tak, dosyć równo. Wedle moich obliczeń my kończymy 26 tydzień w niedzielę, czyli pojutrze
a ja jutro koncze 26
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:10   #2084
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Gustawek, a ja się od samego początku nie bałam porodu. Teraz im bliżej, to troszkę obaw nabieram, ale bez przesady. Na pewno nie mogę powiedzieć o sobie, że się porodu bardzo boję.
Bardziej się boję tego, co potem. Jak sobie dam radę z dzieckiem - praktycznie sama, bo mąż przecież pracuje i to sporo, moi Rodzice jeszcze też pracują (może Mama pójdzie na emeryturę, ale nie na pewno), a teściowe daleko...
mnie sporo dała SR, poznanie szpitala, lekarzy,położnych, mam wrażenie że wiedzą co robią a na dodatek b. sympatyczne osoby. Ostatnio się podbudowałam bardzo jak pani dr powiedziala że dla ich neatologów wcześniak z 34 tc to jest właściwie jak donoszone dziecko.
Gorzej właśnie z tym co potem, na rodziców ani teściów nie mogę liczyć, mąż po kilku/nastu dniach wróci do pracy, boję się depresji bo miałam przed ciążą, powrotu do pracy, itp.itd. Na razie moja metoda to nie myśleć o tym, z drugiej strony wiem że powoli trzeba zacząć takie rzeczy planować.
Stary 2010-08-27, 17:12   #2085
kretencja
Zakorzenienie

Też się boję depresji. Mam takie skłonności, niestety. No ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Inaczej nie mogę myśleć, bo bym ześwirowała

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-27, 17:13   #2086
kotek81
Zakorzenienie

A mi suwaczek pokazuje 87 dni
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:14   #2087
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja już całkowicie spakowana, teraz czekam jak tż wróci z pracy i będziemy ruszać w droge. Tyle pisałam dzisiaj i żadna nic nie odpisała Smutaśno... Może juterko wejde jak juz zajedziemy chociaz licze na jakieś delikatne świętowanie jutro w domeczku bo urodzinki moje obchodzilismy tutaj sami z tż a juterko imieninki już w gronie rodzinki
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:15   #2088
kotek81
Zakorzenienie

Cholerka, nie zapisał mi się ten drugi suwaczek coś poknociłam

Ja też obawiam się jak to będzie po porodzie - niby mam już doświadczenie, ale teraz będę cały tydzień sama (tż non-stop w delegacjach) młodą muszę "sprzedać" babci, żeby ją prowadzała do szkoły. Ech... jakoś to będzie - damy radę

O już jest

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-08-27 o 17:22
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:21   #2089
olajka
Zadomowienie

Oj Dziewczyny jak byście widziały i slyszały to co ja to nie wiem czy byście się nie bały porodu ból jest. Kobiety które rodzą już któreś z rzędu dziecko chcą znieczulenia nieraz, a co dopiero pierworódka Ja się obawiam tych bóli i sytuacji, kiedy np. będzie problem właśnie jakiś, że dzidzia w dół nie pójdzie, czy coś takiego. Bo co innego miec ból i urodzić, a co innego się z nim męczć ileś godzin. Różnie to bywa. No ale pocieszmy się tym, że tyle kobiet urodzilo to i my damy jakoś rade. Choć dziewczyny co ze mną leżały potem to się zaczęly już bać, a jedna tak bardzo chciała urodzić, mimo że przedterminem jest, a ciąże uznaje się właśnie za donoszoną, ale cóż z tego skoro dzidzi się nie spieszy

Stary 2010-08-27, 17:25   #2090
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No ja już całkowicie spakowana, teraz czekam jak tż wróci z pracy i będziemy ruszać w droge. Tyle pisałam dzisiaj i żadna nic nie odpisała Smutaśno... Może juterko wejde jak juz zajedziemy chociaz licze na jakieś delikatne świętowanie jutro w domeczku bo urodzinki moje obchodzilismy tutaj sami z tż a juterko imieninki już w gronie rodzinki
Patrycja, wybacz, ja mam taką amnezję ciążową że pamiętam tylko to co przeczytam na bieżącej stronie mnie też nie zawsze ktoś odpisze ale ja z tych co nie przywiązują do tego zbyt wielkiej wagi udanego świętowania
Stary 2010-08-27, 17:28   #2091
olajka
Zadomowienie

i żadna z tych dziewczyn co były ze mną nie chodziła do SR, a od osób doświadczonych co rodziły słyszałam, że i tak podczas porodu nie myśli się nawet o tym co ci tam kiedyś ktoś na SR mówił o jakimś oddychaniu Robisz to co mówi położna tu i teraz z resztą oddychanie jest opiane w tych książeczkach tak samo jak to robić i kiedy przeć, ale nikt nie wie sam że w tej chwili ma to przecież robić, póki nie powiedzą. Ja nie pójde chyba do SR. Z resztą bałabym się nawet uczyć oddychania i parcia teraz ;/ Z tym poradzeniem sobie to boje się pierwszych chwil po narodzinach, że właśnie będą mi się ręce trzęsły jak coś będę miała zrobić przy dziecku, albo że położne dodatkowo będą mnie stresować i wyprowadzą z równowagi

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Dzidziunie są przecież takie malusie

Stary 2010-08-27, 17:31   #2092
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Oj Dziewczyny jak byście widziały i slyszały to co ja to nie wiem czy byście się nie bały porodu ból jest. Kobiety które rodzą już któreś z rzędu dziecko chcą znieczulenia nieraz, a co dopiero pierworódka Ja się obawiam tych bóli i sytuacji, kiedy np. będzie problem właśnie jakiś, że dzidzia w dół nie pójdzie, czy coś takiego. Bo co innego miec ból i urodzić, a co innego się z nim męczć ileś godzin. Różnie to bywa. No ale pocieszmy się tym, że tyle kobiet urodzilo to i my damy jakoś rade. Choć dziewczyny co ze mną leżały potem to się zaczęly już bać, a jedna tak bardzo chciała urodzić, mimo że przedterminem jest, a ciąże uznaje się właśnie za donoszoną, ale cóż z tego skoro dzidzi się nie spieszy
Fakt że przy porodzie to ja nigdy nie byłam ale że ból jest to słyszałam na szczęscie jest też zzo. Wolałabym go uniknąć ale myślę że jak bedzie cięzko to biorę. Ćwiczenia na SR traktuję jako zło konieczne hehe, nie lubię ćwiczyć, a te oddechowe ćwiczenia mnie śmieszą. Natomiast bardzo jestem zadowolona ze spotkań z ginami,neanotologami,poło żnymi od pielęgnacji itp.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-27 o 17:38
Stary 2010-08-27, 17:34   #2093
olajka
Zadomowienie

zawsze isnieje jakieś ryzyko i z tymi znieczuleniami żeby nerwa nie uszkodzili czy coś :/ u mnie niby nie ma opcji znieczulania

Stary 2010-08-27, 17:34   #2094
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam .Moje dziewczyny obie siedzą już główkami na dół.
Choć to i tak bez znaczenia. Ale jak mi zasadzą w żebra i to obie na raz
to sie wyprostować nie mogę. Tabletki na twardy brzuszek biorę nadal.
Do drżących łapek już się przyzwyczaiłam. Mi najczęściej twardnieje jak stoję
lub idę spory kawałek. Dzisiaj tylko raz ale to przez to ze cały czas leniuchuję.

No właśnie szkoda że o Poznaniu zapomnieli bo mam tez niedaleko
No tak aMila to wielkopolanka, miasta słynnych parowozów Szkoda, że w Poznaniu nie robili żadnych targów to fakt....aż dziwne, bo są ślubne co roku...
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:34   #2095
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dziękuję Pamiętałam, że u Ciebie też taka niespodzianka

Paulinka2 ja też wybrałam Madalińskiego, mimo że daleko. Gdzie mieszkasz?
w Legionowie nie wiem czy kojarzysz, ale tarchomin mam na wyciągnięcie ręki

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny, czas na mnie wreszcie sie przemogłam

Witam wszystkie i prosze was slicznie o przyjęcie do waszego szacownego grona, ja was podczytuje juz dłuuuuugo, ale miałam jakies strachy, że to juz za późno na dołączanie do was, a oczywiście im później było tym gorzej, ja nie wiem, co mi sie porobiło w tej ciązy bo ja zawsze byłam otwarta a tu takie cuś
No więc teraz żebyście wiedziały co za cholera do was przylazła, to jestem Karolina, ja i mój TŻ oczekujemy synka, prawdopodbnie Jaśka, ale to jeszcze nie jest na 100%. aha, no i mamy jakoś 30 tc, ale ja się strasznie gubie w tym liczeniu, dobrze, że mam kartę ciązy, to sobie wyliczam co kilka tyg na bieżąco
Powiem wam, że przeżywałam z wami wszystkie dolegliwości (miałyśmy je w tym samym czasie ), wszystkie problemy z TŻ-ami (tez w tym samym czasie) oraz teściowymi, siostrami, babciami (własnymi i TŻ-ów). Mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że się tak z wami zżyłam, choc wy nic nie wiedziałyście o tym Ale teraz to ja juz będę się udzielać, bo stanowicie dla mnie pewnego rodzaju uzależnienie, codziennie musze was podczytać, zobaczyć, jak tam sie czujecie, która wyjeżdża, która co kupuje, zobaczyc wasze brzuszki....
boshhh wyjdę na psychopatkę, że was tak podglądam, jak jakiś prześladowca przyszłych mamuś, ale generalnie to ja nieszkodliwa jestem
Pozdrawiam was
ja też bardzo długo podczytywałam tylko dziewczyny ale jakoś się przemogłam witaj gratuluje Jasia (uwielbiam to imię ) i pisz jak najczęściej

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
no udalo sie wgrać Michałka- grubaska
ale słodki pysiak klask i:

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam, czasem bardzo często czasem wcale. Dzisiaj boli mnie kość ogonowa i pośladek. Od czego??

Piękne zdjęcia!!!!
A co do położenia to też ciekawa jestem jak to jest, bo moja mała do ok. 23 tygodnia leżała główką w dół a teraz jest w położeniu podłużnym miednicowym. Wszystko za pewne może sie zmienić. Ja słyszałam, że dziecko zmienia pozycje jak mama myje podłogi.

Karolina, witamy!!!

Ostatnio usłyszałam, że dziewczynki lubią przychodzić na świat trochę wcześniej a chłopcy później. Co o tym sądzicie? Bo faktycznie ja się urodziłam ciut przed czasem a mój mąż po terminie.
ja się urodziłam po terminie więc chyba reguł nie ma... i mnie ostatnio też boli kość ogonowa od jakichś dwóch dni:c onfused:

dzasta słodkie ubranka ja kupuję karuzelę tą co ma kotek

ide was nadrabiać dalej mam jeszcze 3 strony

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 17:46   #2096
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
zawsze isnieje jakieś ryzyko i z tymi znieczuleniami żeby nerwa nie uszkodzili czy coś :/ u mnie niby nie ma opcji znieczulania
też tak myślałam ale właśnie z SR wiem że nie ma takiego ryzyka. Przynajmniej nie przy obecnym doświadczeniu anestezjologów. To znieczulenie jest podawane w miejsce o jakieś 15 cm oddalone od miejsca gdzie wkłucie groziłoby porażeniem mięśni
zmykam odgrzać sobie knedle, bo zjadlam na obiad tylko zupę i teraz mi burczy w brzuchu

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-27 o 17:49
Stary 2010-08-27, 17:47   #2097
Artystka23
Dragonfly

mnie pociesza fakt ze skoro mialam bardzo bolesne skurcze podczas @ takie ze az mdlalam z bolu i robilo mi sie niedobrze i wytrzymalam to porod tez wytrzymamJa kiedys do moich kolezanek mowilam, ze wolalabym urodzic blyskawicznie w domu zanim ktos zdazy mnie zawiezc do szpitala.Mam kuzynke,bardzo bliska, ktora pierwsze dziecko urodzila w dwie godziny i rodzila z usmiechem na ustach, az sie polozne dziwily.Moja druga znajoma tez urodzila w tak krotkim czasie i mowila,ze owszem to bylo meczace ale mozna wytrzymac.Obie najpierw wybieraly spionizowana pozycje,wiec szybciej szlo i krocej bolalo...ja sie najbardziej tylko boje ze ktos mnie polozy na plecy i przywiaze nogi,dlatego wybralam taki szpital gdzie wiem ze sie tego rutynowo nie robi
Stary 2010-08-27, 17:47   #2098
olajka
Zadomowienie

heheh KarolinaB nie wiedziałam, że tak fajnie napisałaś Psychopatko Mała

Stary 2010-08-27, 17:50   #2099
olajka
Zadomowienie

Ale ja nie rozumiem po co to przywiązywanie nóg.. boją się w kły zarobić czy jak ?
Wytrzymać to się i da może, nie ma wyjścia, jeszcze kosztem takiego szkraba to wiadomo ale jednak człowiek nieźle się wymęczy a do tego głasakać nas nie będą

Stary 2010-08-27, 18:06   #2100
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed porodem zalecona jest dieta bezsolna w szpitalu Choć dziewczyna jadła słone prażynki bo miała ochotę A jak ja im mówiłam czego nie można jeść za bardzo np. pasztet, parówki, wątróbka to się dziwiły bo jadły wszystko i piły gazowane napoje w tym cole No i fast-foody szły w ruch też oczywiście. No i wszystkie miałyśmy ochotę na pizze
ojeju pizza dzisiaj akurat jadłam bo nie mogłam się powstrzymać całą ciążę za mną łazi ^^

Cytat:
Ja leżałam na boku cały czas, że już nawet i zasypiałam na lewym (choć mam to zboczenie małe że musze do ściany się odwrócić jak śpie pisałam Wam tu kiedyś ), a ściana była od prawej ;/ Ale jak poleże dłużej na lewym to cały lewy półdup mam obolały, udo i biodro
Zjadłam Grzegorza niebieskiego, a teraz mam ochotę na Lay's zielona cebulka ;p Potem będę wcinała rybkę Jestem padnięta więc poleże bo już śpiuch mnie łapie nawet, to się żegnam Kobietki. Pewnie niektóre nie chciały przeczytać tych rzeczy że tak jest ale to same fakty, tak więc lepiej conieco wiedzieć. Co szpital to pewnie i obyczaj. Tak jak ile lekarzy tyle opinii ;]

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Z tego wszystkiego zapomniałam przywitać od siebie nowe Dziewczyny także witam Was serdecznie

Śmieszne jest to, że trafiłam do szpitala z tyym bólem żołądka, a nie miałam diety tylko wszystko mogłam jeść, no i parówki też dawali ogólnie ciężaróweczkom.

Dziewczyny teraz muszę na spokojnie, nic nie będę chyba kupować dla dziecka bo to nie najważniejsze, a co inne mnie martwi, żeby zbyt wcześnie nie pchało się na świat

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Będę odczuwać teraz blokade przed kupnem czegokolwiek.

teraz po tym wszystkim musisz dbać bardzo o siebie i odpoczywać
ja o porodzie w ogóle staram się nawet nie myśleć, bo jak ja się boje i mdleje jak mi igłę wkłuwają to co dopiero taki poród
i teraz jak o tym myślę to najbardziej jednak się boję chwil z dzidzią... czy będą ja umiała trzymać, przewijać itd. bo to takie kruszynki się rodzą przecież...:rol leyes:

a ja pomału wpadam w zakupowy szał

uf ! nadrobiłam

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości