|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Jak jestem w Polsce to kupuje w rossmanach lub drogeriach polskich.Ale jak jestem w Niemcach to tej farbki nie ma w asortymentach niemieckich.Ostatnio kopiłam syossa 9.5 i teraz na wcześniejszy podkład zrobiony skandynawskim blondem palett położę właśnie syossa.A Ty pytałaś o Polskę ?To kupisz wszędzie podejrzewam.Ja w każdym bądź razie nie miałam problemów z jej dostępnością w pl.
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli moge sobie jej szukac . Meza zmolestuje jak bedzie we wrzesniu jechal do Polski moze mi kupi
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
W Niemcach nie ma mnóstwo farb tych co są w pl.Ale są tańsze farbki niż w pl.za to.
|
#3515 |
|
Magda ;)
|
ja studiuję dziennie w swoim mieście więc pieniędzy na to nie tracę,a cały pierwszy rok pracowałam w sklepie odzieżowym na 1/2 etatu
teraz II rok przede mną ![]() A co do włosów to dziewczyny ja już na to nałożyłam to n&e 522 !! i praktycznie nic mi to nie dało ... |
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Bunny śliczne masz te pazurki
![]() Ewcia śliczne te loczki Mysiu nie martw się kolorek na pewno się wypłucze, nie kombinuj teraz z malowaniem, odczekaj trochę, tym bardziej, że kolorek nie jest trwały, jesli nie puści całkowicie to na pewno zejdzie na tyle, że będziesz mogła znów rozjaśnic. Ja nie zdradzę Naszego Wątku nigdy ![]() hm dziś kupiłam farbkę. Londa color blend 25 ciemny popielaty blond. Podobno wychodzi czarna chłodna, a wymywa się do naturalnego ciemnego blondu. Nie ryzykowałam ze średnimi blondami popielatymi, bo z doświadczenia na moich włosach zawsze wychodzą zielono . Siedziałam dziś godzinę w Rossmannie. wyjęłam z koszyka chyba wszystkie próbniki i porównywałam w dziennym świetle... aż ekspedientki się na mnie dziwnie patrzyły i ochrona co chwilę niby to przypadkiem się koło mnie kręciła... hehe cóż chciałam wziąc tą N&E satynowy ciemny blond, ale ona na próbniku jakaś taka miodowa mi się wydawała nawet poświata podchodziła pod jakiś zgniły kolor- wolałam nie ryzykowac. Przeglądałam też inne farbki, ale jakoś żadna nie podeszła mi do gustu. Postawiłam na londę. mam tylko nadzieję, że nie zrobi mi smug i nie będzie barwiła pościeli itp. Wzięłam 2 opakowania bo 1 może byc za mało. Aha czy któraś z was dziewczyny używala RADICAL mgiełki wzmacniającej ze skrzypem? kupiłam w rossmannie za jakieś 11 zł i producent zapewnia wzmocnienie zniszczonych włosów, a przy częstym stosowaniu szybszy wzrost i pogrubienie. Co myślicie? poniżej fotka farby i mgiełki (w zewstawie od prawej)
![]() Gubię kilogramy: Edytowane przez Jowitka061987 Czas edycji: 2010-08-27 o 18:35 |
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny orientujecie sie czy w castingu jest odcień słodka latte?kolor włosów na zdjeciu jak dla mnie cudny jaka farba go uzyskam,może wiecie????
|
|
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym sliczne pazurki i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO![]() Cytat:
masz sliczna buzke. apropo jak wy krecicie te oczki co? bo ja nie umiem ![]() Cytat:
![]() roznia sie tez tym ze 532 to nie jest odcien rozjasniajacy, rozjasniajace sa tylko 520 i 522
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już o liczbie kupionych i pokserowanych książek potrzebnych do napisania magisterki nie wspominając. Także z tymi darmowymi studiami to nie tak do końca ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3520 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=F8MruBqvJm8 a ten 532 nie jest rozjaśniający?? bo ja zamierzałam nim robic na podkład 00a albo 100 palette
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ostatnio patrzylam na pudla to odcien rozjasniajacy to tylko 52o i 522 ale jak bedziesz robic najpierw podklad to 532 tez Ci wyjdzie spokojnie.
|
|
#3523 |
|
Magda ;)
|
dziewczyny a powiecie mi co z tymi moimi włosami??
bo one są już po tym n&e 522 i teraz już nie wiem co na nie dać
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi w sumie obojętnie czy 522 czy 532 żeby tylko był chłodny jasny i zakrył żółtko po podkładziebo skoro ten 532 nie jest rozjaśniający to boję się, że znowu nie poradzi sobie z żółtkiem tak jak ostatnio stockholm ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
|
#3525 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
no to dobrze
![]() Dziewczyny jak tak czytam o tych studiach itp, to tak patrzę, że ja tutaj chyba najmłodsza jestem
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia no nie wiem, ja mam 22 lata, jeszcze nieskonczone
Mlodsza jestes?
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Dziewczyny z tego co ja tutaj widzę to Wy potraficie świtnie doradzac i oceniac, więc mam do Was prośbę patrząc na moje zdjęcia, które wcześniej wkleiłam powiedzcie proszę jaki Waszym zdaniem mam typ urody, jaki odcień blondu by do mnie pasował, jaki mam kształt twarzy i jaka fryzura by do mnie pasowała?? grzywka, gdzie przedziałek itp?? ![]() dziękuję z góry
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Kochana nie szalej.. Naprawdę.. Robiłam dokładnie tak jak Ty.. i skończyło się na tym, że musiałam ściąć na krótko tak były wyniszczone, a też farbowałam co 2 tyg :/ włoski masz w super kondycji, wiec lepiej by tak zostało, a kolor serio nie wygląda źle ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- hmm, 17? |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Magda ;)
|
ja 20 skończyłam w lipcu
![]() Ewcia ciesz się,bo po 18 już szybko mija a włosków zniszczyć nie chcę, ale zawsze przedłużam więc chciałam uzyskać normalny kolor,żeby przedłużyc... rok temu bawiłam się rozjaśniaczem,zniszczyłam i musiałam ściąć,a teraz zapuszczam i już mam takie do ramion,a rok temu ścięlam na krótko. |
|
|
|
#3534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() a jakim sposobem przedłużasz włoski?? nie niszczy Ci to włosów?? i ile płacisz??
|
|
#3535 |
|
Przyczajenie
|
Rozjaśnienie włosów rozjasnionych
Mam pytanko najlepiej do osoby znajacej się na rzeczy hi hi
![]() jakieś 3 tyg temu rozjaśniałam włosy w nastepujący sposób. Dość duza ilosc pasemek na włosach (ciemny brąz) po czym nałozenie na całe włosy farby (kolor karmel) sa takie pomieszane dość jasne pasemka i reszta brązik. I teraz moje pytanie chciałabym dowiedzieć sie co wyjdzie mi na głowie po nałozeniu kremu rozjaśniającego z Garniera na całe włosy???? Czy te jaśniejsze pasemka zrobią mi się jeszcze jasniejsze (bląd) a ten brąz zrobi się jasniejszym (brązem) czekam na odpwiedz z Góry Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- dziewczyny odpowiedzcie mi ważne
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Słuchajcie mam mały problem, bo tak w styczniu pofarbowałam włosy i nie całe się zafarbowały (farbowałam Joanną a wcześniej Londą), załamałam się i następnego dnia rownież pofarbowałam wyszly szare (farbowałam Londą), stwierdziłam że już nic nie będę robić, po miesiącu pofarbowałam znów bo był odrost zrobiły się calkiem białe - nie chciałam tego. Od tamtego czasu zmagam się z ta bielą, chce uzyskać normalny blond nie ciemny lecz taki jasny ładny normalny. Chodziłam do fryzjera. Na tydzien miałam normalny bląd lecz to szybko mi schodziło, spierał się kolor. Sądzicie, że teraz mogę sama pofarbowac włosy? Mam odrost który już powinnam pofarbować, bo źle się z nim czuję. Ale nie mam pojęcia jaką farbą i jakim kolorem. Wiem, że fryzjerka mieszała dwa odcienie popielaty bląd i jeszcze jeden ktorego dokladnie nie pamiętam...
|
#3537 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Nie płacę nic,bo przedłużam z koleżanką nawzajem ![]() płacę za włosy ( na allegro) ok. 1,15 zł za pasemko i zamawiam tak 80 pasemek
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia jak wkleje swoje fotki to zobaczysz wygladam na 16 lat i nie zartuje, zobaczysz
Tobie bym dala wlasnie 17-18. A przedluzanie podobno niszczy, niestety
|
|
|
|
#3539 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

. to nastepnym razem pokombinuje 

. Siedziałam dziś godzinę w Rossmannie. wyjęłam z koszyka chyba wszystkie próbniki i porównywałam w dziennym świetle... aż ekspedientki się na mnie dziwnie patrzyły i ochrona co chwilę niby to przypadkiem się koło mnie kręciła... hehe 

ale potem zazwyczaj atmosfera oczyszczona jak woda mineralna