|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Dragonfly
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
tez lubie Housa
jutro jedziemy kompletowac wyprawke dalej,jeszcze tyle rzeczy nie mam...
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
paulinko ja mam teutonie cosmo
nic tez mykam spać bo widze ze tż mi ucieka spac na góre dobranoc |
|
|
|
#2133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa to coś mi się pokręciło całkowicie ![]() dobrej nocy dziewczynki |
|
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czekam na M jak milosc
Oj kiepski dzis humor, ale mam niestety powod.. Wiecie co zauwazylam? Ze jakos przyjaciol mniej odkad jestem w ciazy. Tzn. sa ale jestem rozczarowana, bo rzadko sie pytaja co u mnie i raczej jestem juz wylaczona z towarzystwa na jakis czas. Jakos z przyjaciol stali sie znajomymi. Kiedys gadalismy codziennie a teraz raz na dwa tygodnie.No bo do dyskoteki nie pojde, do knajpy tez nie i ogolnie szybko sie mecze. Myslalam, ze inaczej bedziemy spedzac czas ale wiekszosc jest na innym etapie zycia i poprostu mnie nie rozumie Przykro. Tylko dwie zostaly, w tym jedna w wieku 48 lat, ktora naprawde mnie rozumie. Jakos z innymi nadajemy na innych falach. Spotykamy sie od czasu do czasu ale w sumie to ja inicjuje spotkania. U rodziny bez zmian, z nimi zawsze nie bylo za wiele kontaktu. Ale mialam nadzieje, ze jak zobacza mnie w ciazy to troche bedzie inaczej. I co? Bylam u matki dwa miesiace temu a ona od tego czasu nawet nie zadzwonila by zapytac czy wszystko ok. Nic, zero kontaktu Mam nadzieje, ze bede lepsza matka. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-27 o 21:28 |
|
|
|
#2135 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobra, dziewczyny, najpierw opowiem Wam co u gina.
![]() To była najdłuższa wizyta, chyba z 45 minut siedziałam. A wyszłąm z plikiem recept. Niestety szyjka nieznacznie mi się skróciła. Kość ogonowa i spojenie łonowe boli mnie, bo mam stanowczo za mało wapnia. Dodatkowo jakieś lekarstwo na twardnienie brzucha, nie pamiętam nazwy, coś na F? Podobno mogę się po nim bardzo źle czuć. No i zwiększenie dawki Euthyrox z 25 na 50. A jeśli chodzi o wagę, to zaledwie 4 kg na plusie na razie, wolno Was gonię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedronka - ja też mam daleko, do centrum miasta musiałabym jechać. Koło mnie jest Carefour express, ale i tak najczęsciej zakupy robimy w Realu. Kretencja, poprosimy o zdjęcia po remoncie. ![]() Olajka, miałaś dni pełne wrażeń. Seriale - tu nie wiele powiem, bo nie oglądam. Lubię jedynie "Ostry Dyżur", ale nawet nie wiem czy leci w TV. Najczęściej oglądam na DVD. A mój mąż zaczął mówić do mnie "grubasku". ![]() Dobra, zmykam do łóżka. |
|||
|
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak rodzinka
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Dragonfly
|
De28 u mnie tak samo-kolezanki mnie olaly i mysla tylko o imprezach,podrywaniu chlopakow...teraz to zadna nie napisze,a moja matka sie na mnie wypiela i dzwoni do mnie tylko jak czegos chce,nigdy nie mialam z nia zbyt dobrego kontaktu-dobrze ze moj tata jest ok i sie interesuje
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
Ale się o serialach zebrało na wynurzenia
ja za to w zasadzie nic nie oglądam, czasami jak mi sie przypomni to House'a, za to do Przyjaciół powracam do jakiś czas bo mam na płytach. Co do humorów i kontaktów, to jak dla mnie za dużo zmian w ciąży, ja lubiłam swoją stabilizację, regularnie się spotykałam ze znajomymi, wychodziliśmy z TŻ-em na browarka, itp, a teraz zostały dwie najwierniejsze przyjaciółki a reszta.... jakoś po cichu usunęła się... Cieszę się na bejbi, ale chyba mam za mało czasu na adaptację tej nowej sytuacji, choć gdyby ciążą trwała dłużej niż 9 m-cy to ja dziekuję De, moja mama wychodzi z jak dla mnie idiotycznego założenia, że ja mam do niej dzwonić, jako dziecko mam sie odzywać, co ona będzie!? Więc żeby nie rzucała fochami, to dzwonię, bo nie mam ochoty na klótnie. I chyba tylko dzięki temu mamy kontakt... ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Joanna 131 no to się oszczędzaj nam tutaj Wiecie co, ja nie wiem, co sobie ludzie myślą, jak mówią kobiecie w ciąży, że jest gruba ;/ a jaka ma być? Nawet jak ani grama tłuszczyku jej nie przybyje to i tak brzuszek, dziecko i całe "osprzętowanie" ważą i nie da sie tego uniknąć. Ja zawsze twierdziłam, że kobitki powinny znosić jajka heheh - znosisz i spokój, a wysiadujecie razem z TŻ-etem na zmianę, bo to też jego dziecko nie?
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do matki nie dzwonie, bo zawsze slysze jaka to niedobra i zla jestem.I ze wszystkie zlo ktore ja spotyka to moja wina. Wole sie nie stresowac. Kiedys kilka lat sie nie oddzywala. Zreszta jak i ojciec, bo on z tych co sam sie nie odezwie. I latwo go nabuntowac. Cytat:
U mnie nikt nie nie interesuje. Z mojej rodziny nikt nawet nie zapytal jak sie czuje. Ale moj maz ma racje.Mam sie nie przejmowac, najwazniejsze to nie popelniac tych samych bledow. |
||
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro nawet się tam wybieram. Vcelka chyba też strony Wawy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, pisałaś że wybrałaś szpital, gdzie nie przywiązują rutynowo nóg... No właśnie ja tak samo. Nie ma znieczulenia, ale można rodzić praktycznie do końca w dowolnej pozycji. A w innym szpitalu w naszym mieście, choć świetne zaplecze noworodkowe, właśnie nogi przywiązują
![]() Dla mnie to jest coś bez nazwy Joanna, na pewno dostałaś Fenoterol. Słyszałam, że mogą po tym być kołatania serca i że powinno się jednocześnie z tym brać Isoptin, aby złagodzić skutki uboczne... Oszczędzaj się i będzie dobrze
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma to jak rodzinka, niedawno mój ojciec rzucił tekstem na mój widok "ale Ty się wielka zrobiłaś"
![]() co do przyjaciół, na szczęście mam stały kontakt, wpadają do mnie, ale jednak wiadomo, jestem bardziej uziemiona, ciekawa jestem, jak to będzie jak dziecko bedzie na swiecie, no bo chciałabym się spotykać nadal z przyjaciółmi i nie chcę zamienić się w taką, co to tylko o przysłowiowych kupkach i pieluszkach potrafi rozmawiać. A boje się, że znajomi, którzy dzieci nie mają to będą mogli mnie tak postrzegać, że ja teraz z innej bajki jestem.
|
#2144 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie to dziwi, bo oprocz tego ze poprostu stracilam chec na knajpy i imprezy, raczej sie nie zmienilam. Nadal jestem aktywna i jak sie spotykamy to wogole pierwsza nie napomkne o ciazy czy dzieciach. Poprostu wiem, ze to moze meczyc, z zreszta nie czuje potrzeby rozmawiania o tym.
Wiec narazie o zupkach i pieluszkach ode mnie nie slyszeli. Nie moge spac. Od 5 jestem na nogach a dzis wesele. Ciekawe jak wytrzymam. |
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Joanna oszczedzaj sie ![]() ja mysle, ze t okreslenia ludzi" grubasku, wielka jestes,hipopotam" nie maja na celu obrazenia nas-mnie tam one nie draznia |
|
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
hej a ja od wtorkudo SR, wczoraj mi było cos dziwnie niedobrze a dzis biegne po zakupki do hurtowni co sadzicie o takim foteliku
http://allegro.pl/fotelik-concord-io...203563912.html Jeszcze gwoli wyjaśnienia ten zestaw startowy avent kupuje się jesli się chce karmić butelką? jaki smoczek kupujecie na poczatek????? Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-08-28 o 07:54 |
|
|
|
#2147 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Cytat:
![]() melabn, masz rację.
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Oja, ale sobie pospalam.. pogoda do bani. Do wtorku mi poki co pokazuje sam deszcz
i 14 stopni Swietnie, nie mam cieplejszych ubran na taka pogode. Czas zrobic buleczki i kawunie zbozowa
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie mam sie w co ubrac jak jest zimno, musze jakies zakupy poczynic
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczynki
W Łodzi od rana pochmurno i wieje. Jesień idzie... Jestem jeszcze u Rodziców, mój mąż przyjedzie na obiad i razem wrócimy do domku... A od poniedziałku zaczyna pracę... Trudno mi się będzie przestawić na siedzenie samemu znowu...
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
witam weekendowo
![]() nawet pogoda u mnie typowo butelkowa ![]() rptrbj1978 ten fotelik jakiś taki dziwny ![]() przywiązywanie nóg - to takie rzeczy się dzieją na porodówkach seriale - ja tylko "M jak miłość" czasami oglądałam, a jak nie zapomniałam to i Dr. Housa ale chyba się coś zmieni w niedalekim czasie ![]() olajka - dobrze, że już wróciłaś ale się napatrzyłaś w tym szpitalu ![]() wiecie, że u nas w Tesco wczoraj na tej promocji Lovelli popołudniu było tylko kilka sztuk proszku i to same do białego
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, jesien. Wczoraj szlam na poczte i zawsze mijam kasztanowca. No i co zobaczylam pod nogami? KASZTANA swiezutkiego
![]() Schylilabym sie, ale ciezko mi bylo wiec zostawilam.. Jeny nie chce jesieni no i powiem Wam ze na suwaczku mam napisane, ze juz sie pewnie nie moge doczekac porodu. No.. nie moge ale raczej stres mnie zjada.
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie dzis o 3 obudzilam i jak sie rozbeczalam ze godzine nie moglam sie uspokoic, w koncu po 5 zasnelam
a dzis mnnie oczy szczypia :/ |
|
|
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podrzucanie dzieci do babci strasznie mnie drażni - owszem moja też dość często zostawała u mamy ale tylko w wypadku gdy było coś ważnego np. praca itp. Tylko 1 raz zostawiłam ja tam i pojechałam na dyskotekę Cytat:
![]() Na początek masz smoczek 0-3 miesięcy. U mnie też znowu zimno, szaro-buro i deszczowo. Ech... koniec lata zbliża się wielkimi krokami... |
|||
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
u mnie też nie za ciekawa pogoda, w dodatku jacy debile, co nie uznają świętości soboty od 30 minut tną drzewo pod blokiem My dzisiaj jedziemy do rodziców, znowu bo ostatnio co tydzień jeździmy, a ja juz mam dość, ale zawsze coś wypadnie ;/ no i teraz też ;/ ale jutro wracam. Jedyne co dobre to spotkanie z kumpelą no i zabiorę od mamy ciuszki Młodego, które ona kupuje, to sobie te maluśkie rzeczy poukładam ![]() No i też nie mam ciuchów na niepogodę buuuuuu |
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, mało że się dzieją takie rzeczy. To nie jakaś zapyziała porodówka w Pipidówku Dolnym
Ale bardzo duży, renomowany szpital w Łodzi, do którego przyjeżdżają (ze względu na to świetne zaplecze noworodkowe) mamy z całej Polski! Żenada
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
KarolinaB, to do Legnicy musisz sie przeprowadzic
w mojej dzielnicy jest cicho i spokojnie ![]() Dzis mam tyle do zrobienia ze masakra, ale najpierw sie upewnie czy ojciec juz wyjechal i jedzie.. bo jak nie to nie bede sie spieszyc
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to wszystko w ramach programu "Rodzić po ludzku"?
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piernicze, ale jestem płaczka. Ogladam Makrokosmos na Filmboxie i lzy sie cisna do oczu
![]() Lece sprzatac.
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu nie spalam, obudzilam sie o 4.
Snilo mi sie,ze bylam gdzies tam i umialam zaczarowac skinheadów.... a pozniej oni sie odczarowali i wypowiedzili wojne punkom.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

jutro jedziemy kompletowac wyprawke dalej,jeszcze tyle rzeczy nie mam...

Przykro. Tylko dwie zostaly, w tym jedna w wieku 48 lat, ktora naprawde mnie rozumie. Jakos z innymi nadajemy na innych falach. Spotykamy sie od czasu do czasu ale w sumie to ja inicjuje spotkania. 

Podobno mogę się po nim bardzo źle czuć. 

ale się napatrzyłaś w tym szpitalu