|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Karaluszkowe pierwsze kroki :)
Zwierzaki są cudne, bardzo podoba mi się także krzyżyk i kolczyki 'DNA'
Świetne pomysły na koraliki, super
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
A co powiecie o wcześniejszym bursztynowym wisiorku i o pierścionku z piaskiem pustyni? Jakoś nikt się nie wypowiadał o nich... ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
A który wzór na DNA lepszy, ten z niebieskimi czy z czerwonymi koralikami? (w sensie dłuższe czy krótsze)
|
||
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj wszystko na turkusowo
![]() Kolczyki, naszyjnik i dwie bransoletki, a do tego koszulka (znowu niebiżuteryjny dodatek )
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:24 |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie chodziło mi o zrobienie z żaby naszyjnika, wystarczy dodać jakieś zielone kulki i byłoby super moim zdaniem
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
W sumie niegłupie i też o tym myślałam, z tym że żaba jest dość spora (jak pisałam wyżej) więc ja bym tego naszyjnika nie założyła
a biżuterię robię raczej dla siebie, więc byłaby to raczej sztuka dla sztuki zresztą ogólnie to by było dość przytłaczające chyba. No ale tak czy inaczej, do powyższej bransy będę kombinować jakiś naszyjnik, więc może.. a zielonych koralików mam trochę różnych więc jest pole do popisu
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Nowy komplecik. Skromnie, ale proporcjonalnie do ilości wolnego czasu
![]() Na szczęście juz niedługo wakacje
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:27 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Nikt nic?
![]() To ja jeszcze dwie pary kolczyków, nic odkrywczego i najnowsze (i ostatnie raczej, bo już mi się podoba ) wcielenie nocy kairu. W lewym kolczyku wygląda jakby przekładka luźno latała ale tak nie jest, bo trzyma ją dociśnięty lupik (jak w prawym kolczyku) tylko zdjęcie tak wyszło![]() A teraz czekają mnie dwa tygodnie bez dostępu do koralików i do internetu ![]() Może przynajmniej w tym czasie ktoś coś skomentuje
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:29 |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
W kolczykach brakuje mi przede wszystkim małych kuleczek - głównie w tych, trzymałyby przekładki na miejscu i nic nie miałoby prawa nawet wyglądać na "latające"
Tutaj coś mi nie gra w gwiazdkach, ale to chyba ich wina, bo z tego co się orientuję, to dziurka w nich nie idzie przez środek, tylko jakoś tak lekko z boku, prawda? W tych znowu - kuleczki! No i na "szklankowym" zdjęciu widać niedomknięty loop w lewym kolczyku. Co do wcześniejszych prac - zwierzaczki koralikowe są super, zwłaszcza węże A w komplecie jak dla mnie za dużo jest drutu. Może, gdyby to były tylko takie pojedyncze "wywijanki", jak u Sol, byłoby nieco lepiej? Aaa i za krzyżyk ode mnie też 6+
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie za opinię
![]() Co do kuleczek to szczerze się przyznam, że ich nie posiadam nawet (poza drobniutkimi zaciskowymi) ale i ja bym ich nie dawała tam (w obu przypadkach), bo one strasznie wydłużają optycznie kolczyk a ja nie lubię tego efektu, a już szczególnie że chciałam żeby te kolczyki były dość krótkie, skromne i proste. Chociaż do nocy kairu może włożę kulki jak kupię, jeśli nie będą za duże (jeszcze nie wiem jaki/e rozmiar/y zamówię i jaki by tam był ok). Na zdjęciach dziura w miseczce wygląda potwornie, w uszach efekt mi się podoba... więc zobaczę jeszcze... Ale cieszę się że napisałaś co myślisz. Gwiazdki są przylutowane chyba do szpilki (w każdym razie kupiłam już jako całość - drut z gwiazdką na końcu) i są prosto, to kamień jest krzywo przewiercony. W każdym razie na wisząco gwiazdka jest pionowo w dół a kamień skosem ![]() Niedomknięty loopik faaaaktycznie. Ale: kolczyk oglądam, oglądam i nie ma chyba makro wyciągnęło jakąś mikroskopijną szczelinkę, albo taki skos jest. W każdym razię dzięki za uwagę, muszę bardziej uważać przy robieniu zdjęć![]() Komplet - w założeniu miał być cały metalowy, bez koralików Ale również dziękuję za opinię.Krzyżyk i węże - dziękuję bardzo Cieszę się, że się podoba A teraz robię wspomnianego już smoka, ale raczej nie zdążę skończyć przed wyjazdem
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Po długiej przerwie tylko parę drobiazgów:
1 - modelina fuj:/ ale właściwie pierwsze własnoręczne sztyfty 2, 3 - znowu niebieskie Naszło mnie na łańcuszki [poza powyższymi modelinowymi sztyftami mam tylko jedną parę własnych kolczyków w kolorze innym niż niebieski ]4 - bo mi się przypadkiem kupiły takie morsko-zielone koraliki ![]() 5, 6, 7 - robione z moją mamą i dla niej; chyba zaraziła się chorobą biżuteryjną ode mnie powstała jeszcze czwarta para, ale nie mam zamiaru publikować pod swoim nickiem czegoś, gdzie koraliki luźno latają, a na końcu jest rozdeptany pomidor (-> zacisk), chociaż kompozycja wyszła fajna Kiedyś zrobię własną, porządniejszą wersję Do kolczyków z kłami mamy już prawie gotowy naszyjnik.
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:37 |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Pomimo, że te kolcyzki same w sobie średnio mi się podobają ---> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1280920235 to gratuluję - ja jeszcze się nie odważyłam wygiąć tej bazy z drutu. Cały czas boję się, że mi nie wyjdzie
![]() Co do modeliny 0 też zaczęłam się w to bawić Faaaajne ![]() A z najnowszego wrzutu podobają mi się najbardziej te ---> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1282928483 bo są czerwone
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=430626 --> Moja biżuteria Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/ Edytowane przez wilczex Czas edycji: 2010-08-27 o 22:27 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Te : https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1282928483 maja w sobie cos.
|
|
|
|
|
#43 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie powiem ile razy próbowałam zanim wyszło![]() A mi na początku szło dobrze, ale potem wszystko zaczęło się potwornie kleić, a na koniec się przyfajczyło:/ Cytat:
cóż, nie mój kolor i styl zupełnie nie mój, no ale takie właśnie miały być. Swoją drogą bardzo ładne korale są w nich, nawet mi ich trochę szkoda było![]() Cytat:
Jakoś tak mi się takich indyjsko-dyndająco-niewiemco zachciało
|
|||
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Te kolczyki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1282928483 bardzo mi się podobają, chociaż wydaje mi się, że przekładki są trochę za duże
A z poprzednich wrzutów wpadła i w oko koszulka
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dziękuję, to jedna z moich ulubionych. Nie-biżuterię też czasem robię wpadaj od czasu do czasu na bloga, zamierzam tam wrzucać m. in. koszulki
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Modelinowe zawieszki i kolczyki (na drugim zdjęciu te, które już wrzucałam wcześniej, tylko foto lepsze)
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:38 |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Biedronki fajnie wyglądają, ale najbardziej podobają mi się ciemne sztyfty
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ten wzorek na nich to w założeniu miały być kocie łapki:P ale trochę nie wyszło...
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
No i jest - dawno zapowiadana koralikowa smoczyca
Jestem z niej dumna
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:43 |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Wow!
![]() Jeszcze nigdy nie uplotłam żadnego zwierzęcia w 3d, choć przyznam, miałam zapał, ale zwykle szybko znikał - tym bardziej podziwiam Cię za zrobienie całej smoczycy Jest świetna
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuję
![]() Może zacznij jak ja od jakiegoś małego zwierzaka -> szybko widać efekty Smoczyca jak widać sporo czasu mi zajęła
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Wow, świetnie wygląda, ja nigdy nie miałam cierpliwości do zwierzątek z koralików
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Smoczyca dla mojego smoka!!!
Wspominałaś u mnie w wątku, że lepiłaś konika morskiego - nie mogę znaleźć
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Smoczyce na blogu podziwialam.Plecienie koralikow to nie dla mnie.Brak mi cierpliwosci
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
A dziękuję. Dwa dni się zastanawiałam czy zrobić tak, czy odwrotnie - cała błękitna, a "rogi" ciemniejsze
Widać dobrze wybrałam
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bierz się za lepienie smoczątek ![]() pendeloquee dziękuję ![]() ------- Kilka drobiazgów na dzisiaj: 1 - Rozgwiazdy Swarovski - proste i oklepane, nawet sama podobne u kogoś chwaliłam, ale marzyłam o takich ![]() 2 - TakWiemNieRobiSięKolczykó wNaLince a PlastikJestTandetny ![]() 3 - Klipsy (moje pierwsze i pewnie ostatnie ) ze swarkami. Strasznie ciężko się je fotografowało, co chyba widać:/4, 5, 6 - Kolczyki z howlitem + bransoletka do kompletu. Czy któraś z Was wie, czy te kamienie w bransie to też howlity?.. Kupowane niestety bezimiennie... 7 - Onyksy + srebro Dwa ostatnie oczywiście według starego i już znanego wzoru, ale takie było życzenie. Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej podobaja mi sie te kolczyki.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Myślę że turkusy nie, bo za tanie... To może jednak te howlity bo wygląda to chyba mniej więcej tak samo ![]() ---- Podmieniłam zdjęcia na trochę lepsze, ale wizaż coś popsuł jakość:/ Tu mała prośba do Hani o podmianę linka ![]() I jeszcze dwie nowości: 1 - Naszyjnik do tych kolczyków (masa perłowa, koraliki crackle) -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1282928483 2 - Bransoletka "poranna kawa" w kolorach mojego zegarka, który zawsze noszę (modeliniaki własnoręczne + koraliki Jablonex)
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-12-10 o 21:53 |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Kawowa bransoleta super!! I te koraliczki takie równe i fajny zielony, skąd one?
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak napisałam producentem jest Jablonex, a kupione w hurtowni w Łodzi. Nie są może IDEALNIE równiutkie, (pewnie nie to co jakieś Miyuki itp ale też i nie bardzo drogie), ale bransoletkę wyplatałam całkiem bez przebierania w nich, tak że polecam
![]() A no i oczywiście dziękuję za miłe słowa
Edytowane przez maly_karaluszek Czas edycji: 2010-09-09 o 16:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

- 95 - 90 - 85 - 80