|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() Bordowej też fajna, ale zupełnie różne są te dzieciaczki- a wydawałoby się, że wszystkie noworodki są do siebie podobne ![]() Ide leżeć, bo znowu brzuch boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Mpiczku ona jest wprost do schrupania!!
![]() ![]() ![]() ![]()
#4893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4894 |
Rozeznanie
|
Mpik - WITAJCIE !!!!!! Milenka jest śliczną kruszynką
![]() Bordowa - Asia też cudna księżniczka i minki jakie strzela od urodzenia ![]() trochę się nudzę, małż mecz ogląda a mi się nic nie chce......... ![]() no ciekawe jak tam Klarissa ![]() a ja dziś czmychnęłam w ten deszcz na wyniki i w poniedziałek lecę do gina jeszcze, jak dotrwam, oczywiście ![]() Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-08-27 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do położnej to ja też wypełniałam deklarację, którą wymaga NFZ. A przy każdej wizycie w gabinecie musi być spisana cała wizyta. Także oprócz ktg jest ważenie i mierzenie ciśnienia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Dopiero teraz wiem, dlaczego Mpik została Miss porodówki ;D
![]() |
#4896 | ||
Raczkowanie
|
O rany, ja chodzę prywatnie do gin. Kiedyś rejestrowałam się w przychodni w poradni K, ale lekarz ('nic nie zrobię bo mi się nie chce, bo i tak pani poroni") skutecznie mnie wystraszył i do s...na nie pójdę za chiny... Kurczę, nie chcę położnej z tamtej przychodni. Muszę iść do swojego rodzinnego, może on ma kogoś... Ta położna to mus, czy np ze szpitala mogą mi kogoś przysłać? A jak to jest z tym KTG jest jakiś obowiązek chodzenia po którymśtam tygodniu? Czy po prostu jak coś się dzieje??? Oświećcie mnie
![]() Dzisiaj zrobiłam sobie niezdrowy dzień- mała pizza + tabliczka czekolady w ciągu dnia... Ech te kalorie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spadam sprzed kompa bo mała daje mi tak do wiwatu, że po prostu żebra mi zaraz z klaty wyskoczą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na kalorie teraz nie narzekaj, bo kiedy tak sobie jeszcze pozwolisz jak nie teraz? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Rozeznanie
|
mpik maleńka prześliczna
![]() astorianko eee tam niezdrowy dzień, przecież czekolada ma tyle magnezu ![]()
#4899 | |
Zadomowienie
|
Łohoho
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja się, babeczki zaczynam naprawdę stresować, że mnie na dniach dopadnie... Nie dość, że od chyba miesiąca mi się ten brzuch napina, od jakichś 3 tygodni się obniża, kłuje już nawet bez pochylania, śluz mi się jakoś zagęścił w ostatnich tygodniach (i jest go zdecydowanie więcej), a jeszcze dziś się macnęłam od środka i jakaś taka ...pulchna jestem wewnątrz. A jak chcę wsadzić palec to boli ![]() A ja seksik planowałam... Idę się wykąpać to się domacam od środka... Może coś wyczuję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Raczkowanie
|
Lenka
GRATULACJE !! ![]() ![]() Bordowa GRATULACJE !! ![]() ![]() szalejecie dziewuszki ![]() Opowiedziałam Tż o porodzie Bordowej po rzekomym stresie i jakiś czas potem coś do mnie burknął, to mu mówię "nie stresuje mnie, bo urodzę" ![]() Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-08-27 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() serdecznie gratuluje mamusiom, które juz sie rozpakowały!!! ![]() zazdroszcze ze macie poród juz za sobą i maleństwa przy sobie ![]() gorąco was wszystkie pozdrawiam ciekawe, która z was bedzie następna ![]()
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
Kupiłam termometr z Biedronki - malutki, fajniutki, temperaturę mierzy ochoczo - polecam.
Skończyliśmy szykować pokoik - HA! HA! ![]() fotka w załączniku |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja przez to wstawanie do pracki obudziłam się i już dalej spać nie mogę ![]() ![]()
![]() |
#4904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uroczy pokoik! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4905 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry w pochmurny poranek
![]() Alicia -śliczny pokoik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry kobitki
![]() ale śliczne maleństwa ![]() ![]() wczoraj TZ dzwonił... heh...powiedział, że on nie robi nic złego i ze wszystkiemu to w ogóle ja jestem winna... Zapytał kiedy wracam to powiedziałam, że to nie jest rozmowa na telefon, a on na to, ze on na pewno tutaj nie przyjedzie i zebym sie zdecydowala, bo jak cos to pojdzie od razu do sadu zalatwiac rozwód... no comment ![]()
#4907 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mpik Twoja córcia to śliczne małe maleństwo Naked Ty wstałaś wcześnie a ja od 1 do 3 w nocy spac nie moglam... myslalam ze wyjde z siebie ![]() no której dzisiaj skurcze dokuczają??? Pogoda do d..y, jakos wszystko mnie drazni, jestem przewrazliwiona i nic mnie nie cieszy ostatnio a w dodatku nie mam sie w co ubrac ![]() jade do mamy, wypijemy kawkę ona napewno jakies dobre slowo powie, moze sie poprawi a tz zostawie instrukcje co do sprzatania... bo obiecywal pomagac, ale jak sie mu nie powie to sam od siebie na nic nie wpadnie ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
wiadomo powinien trzymac jezyk za zebami i nie mowic o rozwodzie tym bardziej ze nie powinien Cie stresowac, ale w nerwach gada się duzo okropnych rzeczy ![]()
![]() |
#4908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co się spieszyć z rozwodem, choć to pozornie najprostsze wyjście. Mój ex też zwala całą winę na mnie i moją rodzinę, tak jest im najłatwiej żeby czasem jakiś wyrzut sumienia nie dopadł ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mnie nie dokuczają ![]() Wczoraj jeszcze sobie do szpitala kupiłam nową ![]() Dziewczyny czy zawsze przed porodem brzuch się obniża???
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
tylko w tym sek, że przy każdej kłótni słyszę o rozwodzie.... chyba naprawde o to mu chodzi.... zreszta jego matka też dość niedawno powiedziala, ze jak mamy sie kłócic to lepiej bedzie wziąć rozwód....
![]() |
#4910 |
Wtajemniczenie
|
albo mu o to chodzi, albo tak tylko straszy, żebyś siedziała cicho a on robił swoje. Wiesz, jeśli go kochasz, jeśli zależy Ci na tej rodzinie, to mimo tych wszystkich przykrości postaraj się jeszcze to ratować. Choćby po to, by kiedyś nie żałować pochopnej decyzji.
Wg mnie rozwód to ostateczność, może się jeszcze nie dotarliście, może on potrzebuje więcej czasu na to, żeby dojrzeć do roli męża, ojca... Nie chcę go absolutnie usprawiedliwiać, ale może nie wszystko stracone. Teściowej nie słuchaj, ona zawsze będzie po stronie syneczka... Współczuję Ci bardzo, nie powinnać teraz takich sytuacji przeżywać. Staraj się myśleć tylko o maleństwie, które niedługo się pojawi ![]() p.s. a jesteś pewna, że za tym wszystkim nie stoi jakieś babsko?? Czytałam kiedyś, że faceci rzadko chcą rozwodu po to aby żyć samotnie ![]()
#4911 |
Rozeznanie
|
Z tego co ja się orientuję to nie. Mam nadzieję, że nie, bo mój termin też na dniach a brzuszek na jakich wysokościach był tak jest dalej. Nawet siostra mi to potwierdziła i mnie pociesza, że jej też nie opadł. Zresztą czopa też nie znalazła.
My dzisiaj po południu idziemy na 30-tkę do bardzo dobrego znajomego. Średnio mi się chce ale głupio odmówić bo zawsze wszystkie imprezki razem spędzamy. Ale dobrze, że to tylko jakieś 300metrów od domu- zawsze można się wykręcić już w trakcie ![]() Mój TŻ z lekka się zdziwił jak mu powiedziałam, że nie będzie pił, bo co zrobi jak się zacznie akurat wtedy? ![]() Już się nawet nic nie odezwał ![]() Nie wiem jak u Was ale u mnie na razie słonecznie, więc Wam też życzę słonecznej soboty i uśmiechów na twarzy mimo niedogodności naszego stanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
heh...już sama nie wiem co o tym mysleć wszystkim....
co do babska to hmm... kiedys przeczytalam smsa od jakiejs laski ze jak bedzie jechal w trase to zeby dal znac to ona chetnie sie z nim zabierze gdzies tam, a on odpisal jej zasmucony ze juz nie pracuje w tej firmie i ze nie jezdzi juz.... nigdy nie spytalam go o to, bo i tak wiem, ze nie dowiem sie prawdy, bo on teraz kłamie na kazdym kroku i ja juz nie wierze w nic.... rozwodu nie chce, ale nie chce tez takiego zycia.... ciągle siedze i mysle co dalej zrobic ale juz sie pogubilam w tym wszystkim....
#4913 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Dzisiaj dobrze spałam, w nocy udało mi się przez 4 godziny nie wstawać do toalety wow. Super tak pospać bez wstawania co 1,5 h ![]() Fajnie, że już jesteście. Tak się wczoraj zastanawiałam dlaczego tak długo Was trzymają. Córeczka fajniutka, ale drobniutka, widać, że ciuszki za duże. To zdjęcia zaraz po porodzie czy świeże? Jak to się stało, że ważyła aż tyle mniej niż przewidywało usg? Jak znajdziesz chwilkę to opisz poród ![]() ![]() Bardzo fajnie Wam to wyszło. Może On chce Cię wystraszyć tym rozwodem, liczy na to że zwątpisz i wrócisz na jego warunkach. Pewnie ma tam "dobrych" podpowiadaczy.
#4914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A może jak urodzisz to się zmieni - faceci często tak mają...
![]() |
#4915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za duzo nie myśl, zajmij się czyms co Ci sprawia przyjemność. Bądź przede wszystkim stanowcza, niech wie, że to nie żarty i Ty też masz coś do powiedzenia w tym małżeństwie.
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was brala fenoterol?
boshe wiem o skutkach ubocznych ale masakra.... czuje sie jakbym walnela z 5 kaw naraz, serce mi wali jak oszalale mimo ze biore oslonowo cos na serce masakra nie wiem jak ja przetrzymam to 3 tyg :/ kupilam sobie jezyk niemowlat i bede sobie czytac i kilka nie dokonczonych ksiazek mam... musze dzis spakowac torby... normalnie do mnie nie dociera nic, mam wrazenie ze to jakis zart... w ogole jaki porod itp. ale w kazdej chwili moge rodzic wiec musze sie spakowac.... mama mnie bierze na dwa tyg do siebie zeby zajac sie corka a ja bede lezec.... echhhh
#4917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie w domku. Czekamy z niecierpliwością na więcej info do was ![]() Cytat:
![]() Widać dużo pracy, ładny efekt ![]() Jego podejście zniechęca w sumie do rozmowy, ale mimo wszystko myślę, ze dobrze jakbyście się spotkali i pogadali, bo chyba nie można tak od razu wszystkiego przekreślić. Ja wolałabym mieć pewność, ze zrobiliśmy wszystko żeby próbować sie zejść, a jak wtedy nie wyjdzie to już pewnie będzie znaczyło, ze nie ma szans dla związku.. Już zaakceptowałam zaproszenia, wczoraj musiały mi jakieś umknąć, ale zaznaczałam wszystkie. U mnie dziś widać pochmurno, ale mam nadzieję, ze nie będzie lało tak jak wczoraj cały dzień. Skoczę na rynek, zobaczę po ile mają koszule nocne, bo czas by kupić. 2 tanie wypatrzyłam na all, ale myślę, że jednak powinnam mieć 3 w razie czego (nie wiem kiedy je wynoszę potem, bo w domu to ja zawsze śpię w piżamie...). Jakieś kosmetyki dokupię, żeby mieć zapas i może owoce to placek bym zrobiła. Bez słodkiego nie umiem żyć ![]()
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Ray - mi właśnie lekarz mówił, że mogą wystapic takie objawy... przyspieszona akcja serca, uczucie lęku... i ostatecznie nie wykupiłam go... zreszta i tak tylko przez tydzień bym mogła brać wiec zrezygnowałam
#4919 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie!!!!!!
Fajnie, że napisałyście o tym termometrze z biedrony, później pójdę go kupić o ile jeszcze będzie. U mnie też leje aż nic mi się nie chce do tego po moich lekach nic tylko spać... Wczoraj Tż powiedział, że brzuszek mi się obniżył !!! ale jaja, ogólnie to czuję takie kłucie, to podobno odczuwa się przy skracaniu się szyjki. Moja ma jakiś 1 cm, więc już niedługo. Mpik82 Córunię masz przecudną. Tak się zastanawiam jak Twoja ma niecałe 3kg a moja już teraz ma ponad 3100.... jeju ![]() ycnan ja też tak mam, dużo śluzu, brzuch mi się bardzo często napina i raczej leżę, choć wtedy też... U Ciebie może to być już niedługo bo ja jeszcze 4 dni jem tabletki, więc nie powinnam urodzić. Dziewczyny a mam pytanie czy Wy do szpitala zabieracie oliwkę? Będziecie od początku smarować dzieci oliwką? Ja kupiłam żel z johnsons dla noworodków i mam ten linomag, a wiem, że niektórzy nie stosują oliwki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
dash ja chyba wezme oliwke, mam taka malutka próbna buteleczkę, bo polozna cos wspominala, ze te pierwsze kupki łatwiej schodzą jak sie pupke oliwka smarnie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.