Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 20:26   #4891
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ja dziś na szybkiego, nie będe WAS nadrabiać tylko pochwalę się moja córeczką dziś ma 2630g
jaka fajna mordka
Bordowej też fajna, ale zupełnie różne są te dzieciaczki- a wydawałoby się, że wszystkie noworodki są do siebie podobne

Ide leżeć, bo znowu brzuch boli
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:26   #4892
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Mpiczku ona jest wprost do schrupania!! cudna królewna jeszcze raz gratuluję
Stary 2010-08-27, 20:28   #4893
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
I jeszcze wieści dla kobitek które czeka cc od Bordowej
"podanie znieczulenia nic nie boli, nie poczułam nawet tego zimna które się podobno czuje. Ja się boję igieł a dałam radę

A oto Joasia
ale śliczniutka

Cytat:
WiITAJCIE DZIEWCZYNKI

MY dziś dotarłyśmy w końcu do domku. Milenka miała żołtaczkę i przez dwie dobry była w inkubatorku i przynosili mi ja tylko do karmienia
Co do porodu to juz wiecie jak było Na ślubie byłam tylko 20min

Ja dziś na szybkiego, nie będe WAS nadrabiać tylko pochwalę się moja córeczką dziś ma 2630g
w końcu w domku a malutka śliczniutka
Stary 2010-08-27, 20:31   #4894
martynka81
Rozeznanie

Mpik - WITAJCIE !!!!!! Milenka jest śliczną kruszynką

Bordowa - Asia też cudna księżniczka i minki jakie strzela od urodzenia

trochę się nudzę, małż mecz ogląda a mi się nic nie chce.........

no ciekawe jak tam Klarissa . Mam nadzieje, że wszystko w porządku.

a ja dziś czmychnęłam w ten deszcz na wyniki i w poniedziałek lecę do gina jeszcze, jak dotrwam, oczywiście

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-08-27 o 20:33
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:37   #4895
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Można tylko pozazdrościć.. w naszym ośrodku zdrowia nie ma USG, a lekarz niechętnie wysyła na USG, lecz zamiast tego zaprasza na wizyty do swojego prywatnego gabinetu...
No, bo to jest tak, że ośrodek jest prywatny, ale ma podpisane umowy z NFZtem. Wogóle to ma bardzo wielu specjalistów. A Pani doktor do której chodzę woli sama wiedzieć, że jest wszystko ok i nie chce czegoś przeoczyć... Nie traktuje pacjentek hurtowo, ale każdą z osobna. Po prostu widać, że lubi to co robi, a mimo to sporo ludzi na nią narzeka - nie wiem dlaczego. Być może boli ich to, że nie pracuje w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
u nas listę położnych rozdali na SR, umawiamy się pod koniec ciąży, spisujemy "umowę" no i potem położna odwiedza świeżo upieczoną mamuśkę w domu

mi lekarz do którego chodzę na nfz powiedział, że fundusz refunduje 3 usg, może kłamał zgadzam się z Wami że to ich zakichany obowiązek na porodówce należycie się nami zająć. Niestety raz na ileś tam przypadków zdarza się, że coś partaczą przez własne niedopatrzenie/ lenistwo itp. I tego właśnie chciałabym uniknąć. Przykre, że trzeba płacić za coś co nam się należy, ale niestety takie praktyki są przyjęte w polskich szpitalach i nie zanosi się na zmiany w tym temacie

ale słodziuchna i te pulaski tłuściutkie
Raczej nie kłamał, bo dziewczyny tu pisały, że na NFZ przypadają 3 usg, ale to też głównie zależy od lekarza prowadzącego.
Co do położnej to ja też wypełniałam deklarację, którą wymaga NFZ. A przy każdej wizycie w gabinecie musi być spisana cała wizyta. Także oprócz ktg jest ważenie i mierzenie ciśnienia.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
tifio...nie no teraz brakuje mi towarzystwa... to dlatego tyle tu przesiaduje
Hmm... może było trzeba zająć się szydełkowaniem?

Cytat:
WiITAJCIE DZIEWCZYNKI

MY dziś dotarłyśmy w końcu do domku. Milenka miała żołtaczkę i przez dwie dobry była w inkubatorku i przynosili mi ja tylko do karmienia

Super, że u Was wszystko w porządku, a Milenka jest przesłodka!

Ps. Dopiero teraz wiem, dlaczego Mpik została Miss porodówki ;D

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:49   #4896
Astorianka
Raczkowanie

O rany, ja chodzę prywatnie do gin. Kiedyś rejestrowałam się w przychodni w poradni K, ale lekarz ('nic nie zrobię bo mi się nie chce, bo i tak pani poroni") skutecznie mnie wystraszył i do s...na nie pójdę za chiny... Kurczę, nie chcę położnej z tamtej przychodni. Muszę iść do swojego rodzinnego, może on ma kogoś... Ta położna to mus, czy np ze szpitala mogą mi kogoś przysłać? A jak to jest z tym KTG jest jakiś obowiązek chodzenia po którymśtam tygodniu? Czy po prostu jak coś się dzieje??? Oświećcie mnie

Dzisiaj zrobiłam sobie niezdrowy dzień- mała pizza + tabliczka czekolady w ciągu dnia... Ech te kalorie

Cytat:
Napisane przez Binka0310 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam u niego komplet 14ele i dodatkowo posciel na zmiane 2 ele i jestem mega zadowolona, komplety sliczne, mam kolor zestawu glownego seledynowy a posciel na zmiane jest zolta i mam misia z serduszkiem a 2 chyba z misiem na ksiezycu nie pamietam dokladnie bo w szafie schowana a nie chce mi sie wyciagac
aaaa i jeszcze kupilam pieluszki flanelowe 5 sztuk u niego i sa mile w dotyku i ladne kolorki maja
Ja kupiłam tą pościej jest śliczna, miękka, ale po praniu była tragiczna do rozprasowania. Troszkę się namęczyłam, ale efekt jest fajny Mam misia z serduszkiem jasno-beżowego (1 zdjęcie)

Cytat:
Prześliczna - gratulacje!!!

Spadam sprzed kompa bo mała daje mi tak do wiwatu, że po prostu żebra mi zaraz z klaty wyskoczą.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 20:58   #4897
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
O rany, ja chodzę prywatnie do gin. Kiedyś rejestrowałam się w przychodni w poradni K, ale lekarz ('nic nie zrobię bo mi się nie chce, bo i tak pani poroni") skutecznie mnie wystraszył i do s...na nie pójdę za chiny... Kurczę, nie chcę położnej z tamtej przychodni. Muszę iść do swojego rodzinnego, może on ma kogoś... Ta położna to mus, czy np ze szpitala mogą mi kogoś przysłać? A jak to jest z tym KTG jest jakiś obowiązek chodzenia po którymśtam tygodniu? Czy po prostu jak coś się dzieje??? Oświećcie mnie

Dzisiaj zrobiłam sobie niezdrowy dzień- mała pizza + tabliczka czekolady w ciągu dnia... Ech te kalorie
Obowiązku nie ma żadnego, to tylko dla sprawdzenia czy z dzidziusiem wszystko w porządku. A położnej jak nie wybierzesz to nic się nie stanie, bo dostaniesz po prostu jakąś z urzędu i tak samo będzie Cię-Was odwiedzać po porodzie.
A na kalorie teraz nie narzekaj, bo kiedy tak sobie jeszcze pozwolisz jak nie teraz? Później będziemy się martwić jak się tego wszystkiego pozbyć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 21:50   #4898
cellaris
Rozeznanie

mpik maleńka prześliczna

astorianko eee tam niezdrowy dzień, przecież czekolada ma tyle magnezu
Stary 2010-08-27, 21:56   #4899
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A oto Joasia
Łohoho Pyza straszna Kiepskiej jakości zdjęcie, ale i tak wygląda super

Cytat:
WiITAJCIE DZIEWCZYNKI

Super, że jesteście w końcu w domku. A mała jest prześliczna I jeszcze ta różowa opaska

A ja się, babeczki zaczynam naprawdę stresować, że mnie na dniach dopadnie...
Nie dość, że od chyba miesiąca mi się ten brzuch napina, od jakichś 3 tygodni się obniża, kłuje już nawet bez pochylania, śluz mi się jakoś zagęścił w ostatnich tygodniach (i jest go zdecydowanie więcej), a jeszcze dziś się macnęłam od środka i jakaś taka ...pulchna jestem wewnątrz. A jak chcę wsadzić palec to boli
A ja seksik planowałam...
Idę się wykąpać to się domacam od środka... Może coś wyczuję...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 22:15   #4900
alicia4
Raczkowanie

Lenka
GRATULACJE !!

Bordowa
GRATULACJE !!

szalejecie dziewuszki

Opowiedziałam Tż o porodzie Bordowej po rzekomym stresie i jakiś czas potem coś do mnie burknął, to mu mówię "nie stresuje mnie, bo urodzę"

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-08-27 o 22:36
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 22:40   #4901
calabria
Raczkowanie

hej dziewczynkikiedy tylko moge zaglądam i was podczytuje

serdecznie gratuluje mamusiom, które juz sie rozpakowały!!!

zazdroszcze ze macie poród juz za sobą i maleństwa przy sobie

gorąco was wszystkie pozdrawiam ciekawe, która z was bedzie następna

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-312530.html
Prosimy o głos
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 23:00   #4902
alicia4
Raczkowanie

Kupiłam termometr z Biedronki - malutki, fajniutki, temperaturę mierzy ochoczo - polecam.

Skończyliśmy szykować pokoik - HA! HA!

fotka w załączniku

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 05:37   #4903
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Kupiłam termometr z Biedronki - malutki, fajniutki, temperaturę mierzy ochoczo - polecam.

fotka w załączniku
bardzo bardzo ładny

A ja przez to wstawanie do pracki obudziłam się i już dalej spać nie mogę Jeszcze Mały fika bryka
Stary 2010-08-28, 07:21   #4904
tifio
Rozeznanie

Cytat:

fotka w załączniku

Uroczy pokoik! Zazdraszczam!

Stary 2010-08-28, 07:27   #4905
martynka81
Rozeznanie

Dzień dobry w pochmurny poranek

Alicia -śliczny pokoik
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 07:42   #4906
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzien dobry kobitki
ale śliczne maleństwa zachwycałyśmy się wczoraj razem z mama hehe widzę, ze już i ona się doczekać nie może kiedy urodzę i sama bede miala swoje przy sobie...

wczoraj TZ dzwonił... heh...powiedział, że on nie robi nic złego i ze wszystkiemu to w ogóle ja jestem winna... Zapytał kiedy wracam to powiedziałam, że to nie jest rozmowa na telefon, a on na to, ze on na pewno tutaj nie przyjedzie i zebym sie zdecydowala, bo jak cos to pojdzie od razu do sadu zalatwiac rozwód...
no comment

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 07:47   #4907
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

fotka w załączniku
Pokoik cudny a termometr tez kupiłam z biedrony i jest ok

Mpik Twoja córcia to śliczne małe maleństwo

Naked Ty wstałaś wcześnie a ja od 1 do 3 w nocy spac nie moglam... myslalam ze wyjde z siebie

no której dzisiaj skurcze dokuczają???

Pogoda do d..y, jakos wszystko mnie drazni, jestem przewrazliwiona i nic mnie nie cieszy ostatnio a w dodatku nie mam sie w co ubrac normalnie juz wszystko mnie doluje
jade do mamy, wypijemy kawkę ona napewno jakies dobre slowo powie, moze sie poprawi a tz zostawie instrukcje co do sprzatania... bo obiecywal pomagac, ale jak sie mu nie powie to sam od siebie na nic nie wpadnie

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzien dobry kobitki
ale śliczne maleństwa zachwycałyśmy się wczoraj razem z mama hehe widzę, ze już i ona się doczekać nie może kiedy urodzę i sama bede miala swoje przy sobie...

wczoraj TZ dzwonił... heh...powiedział, że on nie robi nic złego i ze wszystkiemu to w ogóle ja jestem winna... Zapytał kiedy wracam to powiedziałam, że to nie jest rozmowa na telefon, a on na to, ze on na pewno tutaj nie przyjedzie i zebym sie zdecydowala, bo jak cos to pojdzie od razu do sadu zalatwiac rozwód...
no comment
Misqa moze on tez juz ma dosyc, w sumie to tez człowiek... napewno wiele rzeczy mowi w nerwach... duzo ostatnio sie klocicie...
wiadomo powinien trzymac jezyk za zebami i nie mowic o rozwodzie tym bardziej ze nie powinien Cie stresowac, ale w nerwach gada się duzo okropnych rzeczy

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 08:07   #4908
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
no comment
Misqa miałaś rację mówiąc, że to nie rozmowa na telefon. Może zorganizuj jakieś spotkanie we dwoje na neutralnym gruncie typu park czy knajpka. Spokojnie mu powiedz o wszystkim co Cię boli i co Ci się nie podoba, a leży na wątrobie. Spokojnie też wysłuchaj jego wersji, jak on to wszystko postrzega.

Nie ma co się spieszyć z rozwodem, choć to pozornie najprostsze wyjście. Mój ex też zwala całą winę na mnie i moją rodzinę, tak jest im najłatwiej żeby czasem jakiś wyrzut sumienia nie dopadł Są też przecież poradnie małżeńskie, terapie u psychologa.. Wystarczy tylko chcieć to ratować. Gdzieś wasze drogi się rozeszły plus jego przekręty, nie zazdroszczę sytuacji...

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Naked Ty wstałaś wcześnie a ja od 1 do 3 w nocy spac nie moglam... myslalam ze wyjde z siebie

no której dzisiaj skurcze dokuczają???
biedactwo
mnie nie dokuczają
Wczoraj jeszcze sobie do szpitala kupiłam nową szczoteczkę do zębów, żel pod prysznic bezzapachowy, pampersiki dla małego i dalej czekam... czekam... czekam...

Dziewczyny czy zawsze przed porodem brzuch się obniża???
Stary 2010-08-28, 08:07   #4909
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

tylko w tym sek, że przy każdej kłótni słyszę o rozwodzie.... chyba naprawde o to mu chodzi.... zreszta jego matka też dość niedawno powiedziala, ze jak mamy sie kłócic to lepiej bedzie wziąć rozwód....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-28, 08:13   #4910
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

albo mu o to chodzi, albo tak tylko straszy, żebyś siedziała cicho a on robił swoje. Wiesz, jeśli go kochasz, jeśli zależy Ci na tej rodzinie, to mimo tych wszystkich przykrości postaraj się jeszcze to ratować. Choćby po to, by kiedyś nie żałować pochopnej decyzji.

Wg mnie rozwód to ostateczność, może się jeszcze nie dotarliście, może on potrzebuje więcej czasu na to, żeby dojrzeć do roli męża, ojca... Nie chcę go absolutnie usprawiedliwiać, ale może nie wszystko stracone. Teściowej nie słuchaj, ona zawsze będzie po stronie syneczka...

Współczuję Ci bardzo, nie powinnać teraz takich sytuacji przeżywać. Staraj się myśleć tylko o maleństwie, które niedługo się pojawi

p.s. a jesteś pewna, że za tym wszystkim nie stoi jakieś babsko?? Czytałam kiedyś, że faceci rzadko chcą rozwodu po to aby żyć samotnie Wolą już się meczyć z żoną, ale mieć ugotowane, wyprane, posprzątane...
Stary 2010-08-28, 08:19   #4911
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zawsze przed porodem brzuch się obniża???
Z tego co ja się orientuję to nie. Mam nadzieję, że nie, bo mój termin też na dniach a brzuszek na jakich wysokościach był tak jest dalej. Nawet siostra mi to potwierdziła i mnie pociesza, że jej też nie opadł. Zresztą czopa też nie znalazła.

My dzisiaj po południu idziemy na 30-tkę do bardzo dobrego znajomego. Średnio mi się chce ale głupio odmówić bo zawsze wszystkie imprezki razem spędzamy. Ale dobrze, że to tylko jakieś 300metrów od domu- zawsze można się wykręcić już w trakcie
Mój TŻ z lekka się zdziwił jak mu powiedziałam, że nie będzie pił, bo co zrobi jak się zacznie akurat wtedy? Kto mnie do szpitala zawiezie?
Już się nawet nic nie odezwał

Nie wiem jak u Was ale u mnie na razie słonecznie, więc Wam też życzę słonecznej soboty i uśmiechów na twarzy mimo niedogodności naszego stanu
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 08:20   #4912
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

heh...już sama nie wiem co o tym mysleć wszystkim....
co do babska to hmm... kiedys przeczytalam smsa od jakiejs laski ze jak bedzie jechal w trase to zeby dal znac to ona chetnie sie z nim zabierze gdzies tam, a on odpisal jej zasmucony ze juz nie pracuje w tej firmie i ze nie jezdzi juz....
nigdy nie spytalam go o to, bo i tak wiem, ze nie dowiem sie prawdy, bo on teraz kłamie na kazdym kroku i ja juz nie wierze w nic....

rozwodu nie chce, ale nie chce tez takiego zycia....
ciągle siedze i mysle co dalej zrobic ale juz sie pogubilam w tym wszystkim....

Stary 2010-08-28, 08:28   #4913
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam z rana
Dzisiaj dobrze spałam, w nocy udało mi się przez 4 godziny nie wstawać do toalety wow. Super tak pospać bez wstawania co 1,5 h

Cytat:
WiITAJCIE DZIEWCZYNKI

MY dziś dotarłyśmy w końcu do domku.
Fajnie, że już jesteście. Tak się wczoraj zastanawiałam dlaczego tak długo Was trzymają.
Córeczka fajniutka, ale drobniutka, widać, że ciuszki za duże. To zdjęcia zaraz po porodzie czy świeże? Jak to się stało, że ważyła aż tyle mniej niż przewidywało usg?
Jak znajdziesz chwilkę to opisz poród i czekamy na cenne rady

Cytat:

Skończyliśmy szykować pokoik, fotka w załączniku
Bardzo fajnie Wam to wyszło.

Cytat:
d

wczoraj TZ dzwonił... heh...
Może On chce Cię wystraszyć tym rozwodem, liczy na to że zwątpisz i wrócisz na jego warunkach. Pewnie ma tam "dobrych" podpowiadaczy.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 08:35   #4914
tifio
Rozeznanie

Cytat:
rozwodu nie chce, ale nie chce tez takiego zycia....
ciągle siedze i mysle co dalej zrobic ale juz sie pogubilam w tym wszystkim....
Życzę jak najlepszego wyjścia z całej sytuacji
A może jak urodzisz to się zmieni - faceci często tak mają...

Stary 2010-08-28, 08:37   #4915
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Z tego co ja się orientuję to nie. Mam nadzieję, że nie, bo mój termin też na dniach a brzuszek na jakich wysokościach był tak jest dalej. Nawet siostra mi to potwierdziła i mnie pociesza, że jej też nie opadł. Zresztą czopa też nie znalazła.
to mnie pocieszyłaś moja droga

Cytat:
heh...już sama nie wiem co o tym mysleć wszystkim....
za duzo nie myśl, zajmij się czyms co Ci sprawia przyjemność. Bądź przede wszystkim stanowcza, niech wie, że to nie żarty i Ty też masz coś do powiedzenia w tym małżeństwie.
Stary 2010-08-28, 08:46   #4916
Ray
Zakorzenienie

czy ktoras z was brala fenoterol?

boshe wiem o skutkach ubocznych ale masakra.... czuje sie jakbym walnela z 5 kaw naraz, serce mi wali jak oszalale mimo ze biore oslonowo cos na serce masakra nie wiem jak ja przetrzymam to 3 tyg :/

kupilam sobie jezyk niemowlat i bede sobie czytac i kilka nie dokonczonych ksiazek mam...

musze dzis spakowac torby... normalnie do mnie nie dociera nic, mam wrazenie ze to jakis zart... w ogole jaki porod itp. ale w kazdej chwili moge rodzic wiec musze sie spakowac....

mama mnie bierze na dwa tyg do siebie zeby zajac sie corka a ja bede lezec.... echhhh
Stary 2010-08-28, 08:51   #4917
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
ABZ ale Ty wysoka jesteś! I szczupła tak, że wyraźnie widać kształt macicy u góry (na tym zdjęciu co siedzisz)
No wysoka, wysoka, całe 180cm.

Cytat:
WiITAJCIE DZIEWCZYNKI
Witajcie w domku. Czekamy z niecierpliwością na więcej info do was

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
a jeszcze dziś się macnęłam od środka i jakaś taka ...pulchna jestem wewnątrz. A jak chcę wsadzić palec to boli
A ja seksik planowałam...
Idę się wykąpać to się domacam od środka... Może coś wyczuję...
Ja też jestem taka rozpulchniona, ale mam tak chyba przez całą ciążę, w ogóle całe krocze mam takie jakby opuchniete, a jak ukucnę jak szukam pozycji do golenia to już w ogóle nieciekawie to wyglada, jak u murzynki

Cytat:

fotka w załączniku
Widać dużo pracy, ładny efekt

Cytat:
wczoraj TZ dzwonił...
Jego podejście zniechęca w sumie do rozmowy, ale mimo wszystko myślę, ze dobrze jakbyście się spotkali i pogadali, bo chyba nie można tak od razu wszystkiego przekreślić. Ja wolałabym mieć pewność, ze zrobiliśmy wszystko żeby próbować sie zejść, a jak wtedy nie wyjdzie to już pewnie będzie znaczyło, ze nie ma szans dla związku..

Już zaakceptowałam zaproszenia, wczoraj musiały mi jakieś umknąć, ale zaznaczałam wszystkie.

U mnie dziś widać pochmurno, ale mam nadzieję, ze nie będzie lało tak jak wczoraj cały dzień. Skoczę na rynek, zobaczę po ile mają koszule nocne, bo czas by kupić. 2 tanie wypatrzyłam na all, ale myślę, że jednak powinnam mieć 3 w razie czego (nie wiem kiedy je wynoszę potem, bo w domu to ja zawsze śpię w piżamie...). Jakieś kosmetyki dokupię, żeby mieć zapas i może owoce to placek bym zrobiła. Bez słodkiego nie umiem żyć

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 08:51   #4918
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Ray - mi właśnie lekarz mówił, że mogą wystapic takie objawy... przyspieszona akcja serca, uczucie lęku... i ostatecznie nie wykupiłam go... zreszta i tak tylko przez tydzień bym mogła brać wiec zrezygnowałam

Stary 2010-08-28, 08:52   #4919
dash
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie!!!!!!
Fajnie, że napisałyście o tym termometrze z biedrony, później pójdę go kupić o ile jeszcze będzie. U mnie też leje aż nic mi się nie chce do tego po moich lekach nic tylko spać... Wczoraj Tż powiedział, że brzuszek mi się obniżył !!! ale jaja, ogólnie to czuję takie kłucie, to podobno odczuwa się przy skracaniu się szyjki. Moja ma jakiś 1 cm, więc już niedługo.

Mpik82 Córunię masz przecudną. Tak się zastanawiam jak Twoja ma niecałe 3kg a moja już teraz ma ponad 3100.... jeju
ycnan ja też tak mam, dużo śluzu, brzuch mi się bardzo często napina i raczej leżę, choć wtedy też... U Ciebie może to być już niedługo bo ja jeszcze 4 dni jem tabletki, więc nie powinnam urodzić.

Dziewczyny a mam pytanie czy Wy do szpitala zabieracie oliwkę? Będziecie od początku smarować dzieci oliwką? Ja kupiłam żel z johnsons dla noworodków i mam ten linomag, a wiem, że niektórzy nie stosują oliwki mam nadzieję, że zobaczycie moje pytanie aaa i jeszcze czy rożek zabieracie od razu do szpitala? Ale mnie dziwne pytania nachodzą...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 08:55   #4920
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dash ja chyba wezme oliwke, mam taka malutka próbna buteleczkę, bo polozna cos wspominala, ze te pierwsze kupki łatwiej schodzą jak sie pupke oliwka smarnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości