|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Cytat:
aa ja mam zupełnie inaczej, strasznie sie ciesze, że mam dziś dzień proto, bo chyba popadam w jakąś paranoje strasznie źle czuje się z tym, że jem ten chleb, te uczty, te skrobiowe posiłki... po każdym takim posiłku mam wrażenie, że utyłam. Nawet jak patrze w lustro to mam wrażenie, że przytyłam, a to przecież dopiero mój czwarty dzień III fazy.... Już nie mogłam się doczekać protoczwartku Jutro zamierzam się zważyć, dziewczyny czy mam spodziewać się jakiegoś wzrostu w związku z przejściem na III faze, tak jak to bywa np. po warzywach? W pon. jak zaczynałam III fazę miałam dokładnie 58,6, bo właśnie po warzywach byłam - 58 czyli mój cel miałam po dniach białkowych. |
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
ja przy prtoto dniach nie mam wogole sily...wlasnie sie obudzilam jakos o 17 znuzylo mnie przy filmie...ide robic omleta z twarogiem bo mnie ssie
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj 100 g mniej i 600 g w plecy mam
protoczwartek mi ladny wyszedl - tzn bez grzechow, ale nie wiele tego bialka udalo mi sie wcisnac wiesniaki takie slone mi sie wydaja ze szok normalnie zjesc sie nie dalo, a jak dalam tunczyka do srodka to w ogole ksylitolu nie mam wiec jadlam je w wersji naturalnej nie mam ochoty na na "wegle" dzisiaj wiec chyba do konca dnia mi sie uda ![]() okresu jeszcze nie ma, ale na dniach powinien byc, moze dzisiaj w nocy juz?
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie wiesniaki takiwe paskude sie ostatnio zrobily....nad morzem to je polykalam na dniahc proto poproprostu bo jak je mietolilam w buzi to mi sie cofaly....masakr ajakas...wiesniaki teraz jem tylko w formie plakcow otrebowych....ewentualnie z jakims owocem albo warzywem...samego nie zjem!!!
moj dzisiejszy proteinowy jadlospis: Sniadnaie: rozpustne z drobiowa wedlina Obiad: piers z kurczaka obtoczona jogurtem i przyprawami Przekaska kolo 17: znowu kawalek piersi z kuraka, kogel mogel z 2 zoltek i zlodzika Kolacja: omlet z 3 bialek jednego zoltka z twarogiem ze slodizkiem ciutka jogurtu i aromatu pomaranczowego troche pilam herbaty zielonej i jedna kawke
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Mój czwartek wyglądał tak:
kawa sałatka: gotowany indyk+wieśniak+jajko; klopsiki w chrzanie ( http://dukanowegotowanie.blogspot.co...-chrzanie.html ) i jeszcze jedna porcja klopsików z kolejnym jajkiem na twardo;cola zero, woda.
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie czwartek z małym grzeszkiem(będą batki
??),nie bijcie jutro zrobię PW ....he,he placek otrębowy z dżemikiem był i pól buraka(w życiu bym przed dietą nie pomyślała,ze tym będę grzeszyć )...a wafelki na stole grzecznie leżakują(dla gości).
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
)...,ale dzisiaj od rana jestem grzeczna,nie zabrałam skrobii do pracy,to bedzie extra PWJuż po kawce i budyniu(bez słodzika nawet) o smaku toffi.Kolezanka mówi,że kolor na wejściu odpycha,ale ja ze smakiem go wpałaszowałam. Miłego dnia.....
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niestety zaliczyłam na własne życzenie wzrost w stosunku do zeszłego tygodnia. Co prawda o 0,4kg ale jednak
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
A ja odetchnęłam z ulgą, bo po dniu P waga taka sama jak na początku III fazy, a byłam pewna, że będzie wzrost po trzech dniach opychania się chlebem i owocami
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() po wczorajszym protodniu mam -0,5 na wadze więc wracam do normy ![]() miłego dnia
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
ja od wczoraj spadek o 600 gram :P waga pokazala 48,1 niezle...musze zakupic baterie do starej wagi bo ta troche zaniza...no ale nawet jak na roznice kilograma powiedzmy to i tak waze 49,1 a takiej wagi na dukanie ejszcze nie mialam ;DDD
dzisiaj jedzonko na miescie z tata ....wpalaszuje cos dobrego...i bedzie deser...moje ulubione lody jogurtowe z owocami , zalane jogurtem i polewa owowcowa mniam !!!!! ide robic rozpustne kanapki >
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez pol kilo mniej,
okres wczoraj dostalam wieczorem (spoznil sie 2 h ![]() 8 kilo utrwalone - jeszcze 2 / 5 kilo - nie wiem jak to bedzie dalej wygladalo dzisiaj jak zwykle malo 3-fazowo
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Witam trzeciofazowiczki
W wątku II-fazowym niezbyt się udzielałam ze względu na szaleńcze tempo, ale tu widzę jest nieco spokojniej . Chętnie więc przyłączę się do wzajemnego dukania.Na III wskoczyłam od poniedziałku, po 4 miesiącach diety i zgubionych prawie 13kg. Idę trybem podzielonym, licząc na ubytek jeszcze kilograma lub dwóch z rozpędu (o ile można mówić o jakimkolwiek rozpędzie - pod koniec II gubiłam tylko pół kilo na tydzień ).Tak w skrócie o mojej "dwójeczce": - waga początkowa 67kg przy 160cm wzrostu, na III weszłam z 54,3kg - pod koniec II jest mnie mniej o 9cm w biuście, 10,5cm w talii i 7,5cm w biodrach Po pierwszym dniu waga podskoczyła o 0,2kg, ale potem na szczęście spadła, nawet po skrobiowym odnotowałam -0,2kg i obecnie ważę 0,3kg mniej niż na wejściu. Protopiątek - wyjątkowo - mam dzisiaj, potem będą już protoczwartki, na jutro natomiast zaplanowana pierwsza uczta, której się nieco obawiam. Będzie pizza i lody Czy Wy również czułyście się strasznie ciężko po pierwszym skrobiowym posiłku? Po 100g brązowego ryżu miałam przez pół wieczora uczucie kamienia w żołądku, przeszło dopiero po zalaniu go colą light ![]() W końcu doczytałam ten wątek , bo zaczęłam w ubiegły piątek ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
oj a ja dzisiaj poszalalam!!! i nie ejstem zadowolona bo jak zwykle boje sie efektu jojo
sniadanie: rozpustne kanapki, kawa z mlekiem II sniadanie: jedna nektarynka Obiad: chinszczyzna w restauracji chinskiej-- zjadlam moze jedna lyzke stolowa ryzu deser: zapiekany banan w ciescie polany miodem Mega grzech: kartonik popcornu karmelowego ;/// w kinie...niby maly ale ten karmel mnie meczy....juz nic dzisiaj nie zjem co by bilans kaloryczny chociaz byl normalny...bo odzywczosc mojego jedzenia to pozal sie boze
|
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
No, a ja dzisiaj rozpoczęłam dzień 2 pączkami.
Potem długo nic nie jadłam, a teraz dukanowe spaghetti z makaronem i pół piwa. I wcale mi z tym źle nie jest... Jutro będzie grzeczniutko...
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja po protoczwartku na wadze zobaczyłam 62,5 kg.... czyli straciłam 0,5 kg pomimo 6-ciodniowej uczty ![]() Dosłownie codziennie było coś słodkiego... A tu spadek ![]() I w efekcie dzisiaj miało być grzeczne PW a wrąbałam 2 drożdżówki (z budyniem i jagodami) + batonik czekoladowy toffi + 2 kostki czekolady z orzechami ![]() Oczywiście nie zrezygnuje z tego powodu z uczty w tym tygodniu ![]() Obawiam się, że opamiętam się jak zobacze 64 kg na wadze po protoczwartku |
|
|
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
,u mnie piątek zgodnie z planem P+W,na uwieńczenie solidnego odżywianka ,na kolacyjkę wcinam omlecik dukanowy z kminkiemA koleżanka wcinała przy mnie pizzę i miała ciasto "kaloryczne"i była w szoku ,bo ja przy niej -bez szoku zajadałam się wieśniakiem,na przemian z jogurtem kawowym i popijałam kawkę...He,he,nie wierzyła,że nie mam potrzeby się poczęstować ![]() ![]() ....Kazała zdradzić tajemnicę dietkowania :brzy dal:.
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
a dziewczyny macie jakieś stałe dni w których jecie uczty i skrobiowe posiłki czy raczej kiedy wypadnie? A ja dziś miałam uczte i skrobiowy posiłek w jeden dzień - tak chyba nie jest dobrze, prawda?
Uczte miałam zrobić jutro albo w niedziele, ale jakoś mnie nagle naszła ochota na słodkie i niedetetyczne, wiec ta moja uczta taka nieprzemyslana była, bo w domu jedyną słodką rzeczą było pół różka truskawkowego, więc go zjadłam i poprawiłam sobie jeszcze otrębami z miodem
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam dokładną rozpiskę i się jej trzymam bez odstępstw.
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam stały-protoczwartek,a królewskie dni to weekendowe raczej,a skrobia w tygodniu,ale nie są to strikte stałe dni....jeszcze(może z czasem się staną
)....zobaczym y,ale utracone kilogramy mam już prawie utrwalone...he,he.Od 5 września II-TURA (ale bym chciała już dotrwać na III-ce).
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyki, czytam wszystkie wasze posty i czasem coś napisze, ale jakoś brakuje mi natchnienia
Jestem już na 3 fazie i też zaliczam wzrosty, nie duże ale są. Jestem przed @ i zastanawiam się czy to od tego może byc taki przyrost od wczoraj o 0,7 kg.Też obserwujecie wzrosty przed @ ?? Trzymam mocno kciuki za was wszystkie. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
a jak w smaku ta herbatka?? znośna?
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu jest dostępna pokrzywa z lukrecją. Ma lekko słodkawy charakterystyczny aromat, wcale nie "ziółkowy" i mi bardzo smakuje
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u mnie dzisiaj spadek o 0,1...niby nic a cieszy ![]() ja tam wolę zdecydowanie najnormalniejszą pokrzywę, bez dodatków.... miłego dnia
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie także -0,1kg po protopiątku. Nie miał on na razie czego zbijać, bo zdążyłam dopiero zjeść na III jeden posiłek skrobiowy, po którym i tak nic mi nie przybyło
. W razie czego wybieram się wieczorem na długi spacer - mam wtedy lepsze spadki
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
mi po wczorajszej uczcie....waga wrocila do normy...to co spadlo na proto to wzroslo wczoraj ...ale generalnie nadal jest 50 kg wiec nie ma co plakac
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziś spadło 0,6 wiec jeszcze kilogram do wagi z II fazy. @ nadal nie ma, już 55 dni.... Luteina chyba nie zadziałała
Kupiłam ostatnio Nursea na trawienie i powiem Wam, ze o niebo lepiej....brzuch nie jest taki przepełniony wszystkim wieczorem.Pozdrawiam i gratuluję sukcesów
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
U mnie 9 kilosów ustabilizowanych. Przede mną jeszcze 4 kilo, chociaż jeśli miałabym uwzględnić te 5 kilo utracone w III fazie to do świąt musiałabym trwać na trójeczce. Moja faza III czasem bardziej przypomina IV, bo ciągle się trafi jakiś posiłek nieplanowany. Praktycznie codziennie wcinam skrobię na obiad, ale waga grzecznie stoi w miejscu. ganimedea, witaj w wątku. Ja też lubię ten wątek, bo ogarniam go na bieżąco i nie martwię się, że nie nadążam za dziewczynami. Najważniejsze zaglądać tu regularnie. Krótkie relacje pozwalają nam mobilizować siły do walki z pokusami. Razem łatwiej o wsparcie i zrozumienie. Martwię się dziewczynami, które w ogóle przestały zaglądać tu do nas. Bo boję się, że oznacza to, że popłynęły po całości i im ciężko zawrócić z załamania dietą... Pozdrawiam Was serdeczne. Wszystkiego dobrego.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

strasznie źle czuje się z tym, że jem ten chleb, te uczty, te skrobiowe posiłki... po każdym takim posiłku mam wrażenie, że utyłam. Nawet jak patrze w lustro to mam wrażenie, że przytyłam, a to przecież dopiero mój czwarty dzień III fazy.... Już nie mogłam się doczekać protoczwartku

normalnie zjesc sie nie dalo, a jak dalam tunczyka do srodka to w ogole
ksylitolu nie mam wiec jadlam je w wersji naturalnej 

.

>

).