rady od już zamężnych dla przyszłych PM - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-27, 15:07   #451
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
A jakie tradycje macie zamiar przełamać? Jestem bardzo ciekawa?!?
Ja np. idę do ślubu w czerwonych butach
ja to pewnie sporo ich przełamie :P np. wychodzimy z tż'tem z naszego mieszkania razem nie bedzie też wykupin, które u mnie są tradycją a nad resztą to nawet się nie zastanawiałam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 15:44   #452
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja to pewnie sporo ich przełamie :P np. wychodzimy z tż'tem z naszego mieszkania razem nie bedzie też wykupin, które u mnie są tradycją a nad resztą to nawet się nie zastanawiałam
u nas nie ma takiej tradycji
my np nie chcemy orkietry/grajka przy wyprowadzaniu i w czasie blogoslawienstwa.a kamere i foto dopiero od mszychyba
Stary 2010-08-27, 18:47   #453
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
my np nie chcemy orkietry/grajka przy wyprowadzaniu i w czasie blogoslawienstwa.a kamere i foto dopiero od mszychyba

Ja tez nie chce aby pieciu dziadkow gralo na akordeonie pod domem ani podczas blogoslawienstwa
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 19:11   #454
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Ja tez nie chce aby pieciu dziadkow gralo na akordeonie pod domem ani podczas blogoslawienstwa
u mnie tak samo nie będzie żadnego grania pod domem. Poza tym, podobnie jak acelinka, będziemy wychodzić z domu razem, pojedziemy też swoim samochodem sami, TŻ będzie prowadził. Prócz tego z błogosławieństwa nie będziemy robić takiej wielkiej szopki dla wszystkich, tylko będzie to chwila dla nas, Rodziców i Dziadków, ew. Chrzestnych, jak będą chcieli. Buty raczej też będą innego koloru, niż białe, myślę, że niebieskie nie wiem, w sumie nie ma sensu wszystkiego wymieniać, bo my po prostu robimy wszystko jak nam się podoba i jeśli coś z tego będzie "tradycyjne", to ok, a jeśli nie, to tym lepiej

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 20:37   #455
wika82
Zakorzenienie

U mnie przede wszystkim wesele w obcej dla nas miejscowości, ani TŻta, ani mojej. Siłą rzeczy TŻ nie odbierze mnie z domu, tylko spotkamy się z rodzicami na błogosławieństwo w którymś z pokojów hotelowych albo w ogrodzie, (w zależności od pogody). Nie chcemy tradycyjnych podziękowań na sali, tylko kameralnie przy błogosławieństwie, na weselu zadedykujemy rodzicom piosenkę. Nie będę mieć orkiestry na wyjście. Do kościoła wprowadzi mnie tata, ale to już się zaczyna w Polsce przyjmować. Nie chcemy sypania ryżem, czy monetami, tylko bańki mydlane, nie chcemy kwiatów, tylko coś innego. Podczas oczepin nie chcę tradycyjnych, żenujących zabaw, ale to już też jest raczej normalność. Nie chcę tortu, po obiedzie zostaną podane lody, a w okolicach północy fontanny czekoladowe. Nie będziemy mieć kamerzysty, tylko samego fotografa.
Nie przyjmę nazwiska TŻta, tylko zostanę przy swoim.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Jeszcze jedno..
Zauważyłam, że większość Wizażanek przywiązuje ogromną wagę do tego, co powiedzą goście, rezygnuje z wielu pomysłów, bo będzie marudzenie, niezadowolenie, etc. Ja mam inne podejście. Owszem interesuje mnie wygoda gości, dlatego zapewniam nocleg na miejscu, nie będę kazała im czekać na głodnego pod salą na nas po przyjeździe z kościoła, (czyt. nie urywamy się na żadne sesje zdjęciowe, etc.), ale to wszystko. Nie obchodzi mnie, czy im się spodoba dekoracja sali, czy będą zachwyceni tym, że nie będzie tradycyjnego tortu, że będą winietki, itp., najważniejsze, że JA i mój TŻ będziemy zachwyceni.

I stąd moje pytanie do Wizażanek mężatek: czy po weselu otrzymywałyście od gości jakieś komunikaty wprost, że coś im się nie podobało?

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2010-08-27 o 20:25 Powód: dopisek
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 20:50   #456
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że większość Wizażanek przywiązuje ogromną wagę do tego, co powiedzą goście, rezygnuje z wielu pomysłów, bo będzie marudzenie, niezadowolenie, etc. Ja mam inne podejście. Owszem interesuje mnie wygoda gości, dlatego zapewniam nocleg na miejscu, nie będę kazała im czekać na głodnego pod salą na nas po przyjeździe z kościoła, (czyt. nie urywamy się na żadne sesje zdjęciowe, etc.), ale to wszystko. Nie obchodzi mnie, czy im się spodoba dekoracja sali, czy będą zachwyceni tym, że nie będzie tradycyjnego tortu, że będą winietki, itp., najważniejsze, że JA i mój TŻ będziemy zachwyceni.

I stąd moje pytanie do Wizażanek mężatek: czy po weselu otrzymywałyście od gości jakieś komunikaty wprost, że coś im się nie podobało?
O, właśnie, my mamy dokładnie to samo zdanie na ten temat. I też jestem ciekawa odpowiedzi żonek na to pytanie

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2010-08-27 o 20:53
Stary 2010-08-27, 21:06   #457
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
U mnie przede wszystkim wesele w obcej dla nas miejscowości, ani TŻta, ani mojej. Siłą rzeczy TŻ nie odbierze mnie z domu, tylko spotkamy się z rodzicami na błogosławieństwo w którymś z pokojów hotelowych albo w ogrodzie, (w zależności od pogody). Nie chcemy tradycyjnych podziękowań na sali, tylko kameralnie przy błogosławieństwie, na weselu zadedykujemy rodzicom piosenkę. Nie będę mieć orkiestry na wyjście. Do kościoła wprowadzi mnie tata, ale to już się zaczyna w Polsce przyjmować. Nie chcemy sypania ryżem, czy monetami, tylko bańki mydlane, nie chcemy kwiatów, tylko coś innego. Podczas oczepin nie chcę tradycyjnych, żenujących zabaw, ale to już też jest raczej normalność. Nie chcę tortu, po obiedzie zostaną podane lody, a w okolicach północy fontanny czekoladowe. Nie będziemy mieć kamerzysty, tylko samego fotografa.
Nie przyjmę nazwiska TŻta, tylko zostanę przy swoim.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Jeszcze jedno..

Pogrubiony tekst oznacza indentycznosc na moim slubie i weselu. Moj dom rodzinny od miejsca uroczystosci znajduje sie ok 650 km, a TZta ok 30 km. W zwiazku z powyzszym, moj TZ przyjedzie po mnie do pokoju w osrodku w ktorym odbedzie sie wesele. Nie zamierzam sie szykowac u niego w domu chociaz jego rodzice na to nalegaja. Po wyjsciu z kosciola beda platki roz zamiast ryzu i zamiast tanca przytulanca jako pierwszy taniec wykonamy walca wiedenskiego. Beda winetki i ksiega gosci.
Stary 2010-08-27, 21:12   #458
happy2gether
Wtajemniczenie

Mimo że zdajemy sobie właśnie sprawę, że jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził , będziemy właśnie robić po swojemu - tak jak sobie wymarzyliśmy.
Też zrezygnowaliśmy z kamerzysty. Nie chcemy, żeby nam wjeżdżał kamerą do kotleta ...mimo, że niektórzy mówią nam: "jak to bez filmu?? co pokażecie dzieciom???" ...a my im pokażemy PIĘKNE ZDJĘCIA (mam nadzieję ).

Edytowane przez happy2gether
Czas edycji: 2010-08-27 o 21:14 Powód: zła konstrukcja zdania
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:19   #459
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Mimo że zdajemy sobie właśnie sprawę, że jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził , będziemy właśnie robić po swojemu - tak jak sobie wymarzyliśmy.
Też zrezygnowaliśmy z kamerzysty. Nie chcemy, żeby nam wjeżdżał kamerą do kotleta ...mimo, że niektórzy mówią nam: "jak to bez filmu?? co pokażecie dzieciom???" ...a my im pokażemy PIĘKNE ZDJĘCIA (mam nadzieję ).

U mnie jak dalej pojdzie to tez zostane bez kamerzysty, bo nie odpisuje na maila a kom ma wylaczona
Stary 2010-08-27, 21:31   #460
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:

My usłyszelismy tylko jedno "za dużo jedzenia!" a wesele było też po naszemu, bo nie było kamerzysty tylko fotograf (też nie chcielismy, zeby nam do talerza zagladali), nie było zespołu tylko DJ i wodzirej we frakach, zabaw typowo oczepinowych nie było tylko zupełnie inne, na początek był Polonez, wychodzilismy razem z naszego domu, nie było grajków, nie miałam podwiązki, niczego pożyczonego itp... zamiast kwiatów chcieliśmy wino i goście tylko mówili, że na takim weselu to jeszcze nie byli, ale to w bardzo pozytywnym znaczeniu.

Cytat:
Popieram mnie jako gościa też to denerwuje... wszystko często się dzieje pod kamerę

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-08-27 o 21:49
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:46   #461
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Wesele jest moje i TŻ więc to my jesteśmy najważniejsi!
Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie niezadowolony. Szczerze? Nie interesuje mnie to
Dokładamy wszelkich starań aby impreza była udana, przy okazji mając gdzieś głupie weselne zwyczaje
Nie będzie grajków pod domem, szopki na błogosławieństwie, życzeń pod kościołem, tortu o północy, niebieskiej podwiązki, itp.

Zauważyłam jedną prawidłowość. Na pokaz często robione są wesela finansowane przez rodziców. Wtedy jest to wesele rodziców, a nie PM I w taki sposób zaprasza się ciotki, u których rodzice byli lata temu na weselu, znajomych z pracy (oczywiście rodziców ). Rodzice płacą, rodzice wymagają A PM zdezorientowana, często nie wie z kim rozmawia na weselu
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:46   #462
Angel_00
Zakorzenienie

nam nikt nic złego nie powiedział wręcz przeciwnie goście byli zachwyceni po pierwsze kameralną atmosferą po drugie tym że wszystko było spontaniczne bo niczego nie planowaliśmy tzn nie było wymyślnego pierwszego tańca nawet zwykłego nie planowaliśmy tylko goście nas wyciągnęli nie było orkiestry która wymyśla głupie zabawy oczepinowe w ogóle nie było oczepin, łapania krawatu, kwiatów.... Buty były nam zabrane spontanicznie na co też nie byliśmy przygotowani i szliśmy na żywioł więc nic nie było wyreżyserowane zaplanowane wszystko wychodziło naturalnie i bez zbędnych przygotowań... każdy mówił jedynie że było dużo jedzenia każdy usiadł gdzie chciał i z tym też nie było problemu
Mam pytanie do dziewczyn które mówią że nie będzie u nich rzucania monet itd jak chcecie to zrobić ? Zabronicie gościom wcześniej uprzedzając że sobie tego nie życzycie czy jak?

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:52   #463
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
nam nikt nic złego nie powiedział wręcz przeciwnie goście byli zachwyceni po pierwsze kameralną atmosferą po drugie tym że wszystko było spontaniczne bo niczego nie planowaliśmy tzn nie było wymyślnego pierwszego tańca nawet zwykłego nie planowaliśmy tylko goście nas wyciągnęli nie było orkiestry która wymyśla głupie zabawy oczepinowe w ogóle nie było oczepin, łapania krawatu, kwiatów.... Buty były nam zabrane spontanicznie na co też nie byliśmy przygotowani i szliśmy na żywioł więc nic nie było wyreżyserowane zaplanowane wszystko wychodziło naturalnie i bez zbędnych przygotowań... każdy mówił jedynie że było dużo jedzenia każdy usiadł gdzie chciał i z tym też nie było problemu
Mam pytanie do dziewczyn które mówią że nie będzie u nich rzucania monet itd jak chcecie to zrobić ? Zabronicie gościom wcześniej uprzedzając że sobie tego nie życzycie czy jak?

U nas nie było, bo najbliżsi wiedzieli, że będą płatki, a to zazwyczaj oni organizują, a nie dalsza rodzina.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 21:55   #464
batkab
Raczkowanie

U mnie też nie będzie rzucania monetami, bo szkoda mi paznokci żeby je później z chodnika zbierać

Będę miała płatki róż

http://allegro.pl/platki-roz-super-c...191471542.html
Stary 2010-08-27, 22:01   #465
Angel_00
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21681540]U nas nie było, bo najbliżsi wiedzieli, że będą płatki, a to zazwyczaj oni organizują, a nie dalsza rodzina.[/QUOTE]

Tzn jak organizują? U nas jest tak, że jeśli goście chcą to po prostu wcześniej zbierają monety. Nie jest istotne czy to rodzina czy znajomi. Tak jakby młodzi nie mają na to wpływu.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
U mnie też nie będzie rzucania monetami, bo szkoda mi paznokci żeby je później z chodnika zbierać

Będę miała płatki róż

http://allegro.pl/platki-roz-super-c...191471542.html
Moje paznokcie jakoś przeżyły bez żadnego uszczerbku a monet było bardzo dużo podejrzewam że żadna panna młoda nie ucierpiała przez monety zbierane z chodnika

Stary 2010-08-27, 22:20   #466
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn jak organizują? U nas jest tak, że jeśli goście chcą to po prostu wcześniej zbierają monety. Nie jest istotne czy to rodzina czy znajomi. Tak jakby młodzi nie mają na to wpływu.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Moje paznokcie jakoś przeżyły bez żadnego uszczerbku a monet było bardzo dużo podejrzewam że żadna panna młoda nie ucierpiała przez monety zbierane z chodnika
tez tak mi sie wydaje dlatego niech rzucaja czym chca
Stary 2010-08-27, 22:20   #467
batkab
Raczkowanie

Cytat:

Większość PM ma tipsy, więc im szuranie po chodniku nie zaszkodzi

Ja będę miała french`a na swoich paznokciach, a ten jest dużo bardziej delikatny

Jak ktoś rzuci monetkami to kilka podniosę, żeby nie było :P
Stary 2010-08-27, 22:32   #468
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja będę miała french`a na swoich paznokciach, a ten jest dużo bardziej delikatny

Nikt nie mówi o szuraniu po chodniku tylko zbieraniu monet to naprawdę nic takiego co mogłoby zniszczyć paznokcie i nie ważne czy naturalne czy nie. Ja na codzień mam długie naturalne i są większe niebezpieczeństwa uszkodzenia paznokci niż zbieranie monet to nie jest takie straszne jak się wydaje

Stary 2010-08-27, 22:32   #469
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

ej no ja tez nie mam zamiaru zbierac wszystkich
mysle,ze sie dzieci rzuca do zbierania i moze zdążę choc 2 podniesc
Stary 2010-08-27, 22:35   #470
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Nie przejmuję się paznokciami, tylko zależy mi na tych bańkach, bo tak mi się podoba i będą ładne zdjęcia. Zamierzam o tym powiedzieć rodzinie bliższej i dalszej przy okazji, a przed uroczystością rozdać dzieciakom pistolety do robienia baniek. Jak ktoś rzuci monetami, czy ryżem, tragedii nie będzie, byleby ktoś puścił bańki.
Stary 2010-08-27, 22:38   #471
Konto usunięte

Cytat:
Tak jeśli chcą to rzucą, ale zazwyczaj to najbliżsi się tym zajmują a oni wiedzieli, że będą płatki i już monet nie organizowali i tyle.

Odnośnie zbierania to jakby ktoś rzucił to oczywiście byśmy zebrali, myślę, że to bardzo nieładnie wygląda jeśli młodzi by nie zebrali czy podnieśli ze dwie i resztę zostawili , zawsze można zachecić do pomocy dzieci niech mają radochę.
Stary 2010-08-27, 22:51   #472
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
oo, to fantastycznie, dzięki za te informacje, bardzo mnie cieszą Powiedz jeszcze tylko, jak goście zareagowali, czy im się ten pomysł spodobał i oczywiście czy Wam i gościom smakował
O tak, gościom bardzo tort przypadł do gustu, ale był naprawdę przepyszny - my znaliśmy ten tort już od kilku lat, kupowaliśmy go czasem na urodziny czy inne okazje, więc mieliśmy sprawdzony, i to mój mąż wymyślił, że musi być ten, bo lepszego tortu w życiu nie jadł.
I to prawda - ja też
Zamówiliśmy 10 największych tortów i większość zeszła pierwszego dnia - obsługa rozmroziła najpierw 5, ale ludzie pytali o dokładki, więc rozmrozili kolejne 2 czy 3.
Resztę podaliśmy na drugi dzień do kawy i herbatki po ciepłym posiłku dla przyjezdnych gości i najbliższej rodziny (nie mieliśmy typowych poprawin z tańcami). Nie został ani kawałek.

Ic o najlepsze, 10 tych największych lodowych tortów cukiernia sprzedała nam po cenie hurtowej i razem z dowozem zapłaciliśmy za nie 590 zł. - We wszystkich cukierniach, w których dowiadywałam się (w Katowicach) o ceny tortów zanim mój mąż wpadł na pomysł z lodowym, ceny na 110 porcji (zawsze musi być trochę więcej niż gosci)wahały się od 1000 zł wzwyż i co najgorsze - wyglądały może ładnie, ale na degustacjach smakowały obrzydliwie lub po prostu "nic specjalnego".

P.S. Ale torty lodowe też nie zawsze są dobre - w tej cukierni, w której zamawialiśmy nasze, są dostępne jeszcze dwa inne rodzaje tortów lodowych i tamte nie są już tak dobre. Jeden rodzaj mają po prostu super. Dwóch pozostałych bym nie poleciła.
Dlatego wszystkim, którzy rozważają opcję tortu lodowego zachęcam do wcześniejszej degustacji, tak jak przy zamawianiu tradycyjnego tortu.

Edytowane przez klarnetos
Czas edycji: 2010-08-27 o 22:56
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 22:58   #473
lusesita23
Zakorzenienie

klartnetos czy to nie Ty wklajalas swoje zdjecia odnosnie rzes i tego zageszczania metoda 1:1?

bo dzis bylam u kosmetyczki-maja promocje na wydluzanie i zageszczanie rzes<200 zl, normalna cena kolo 300) i akurat robila PMce

narobilo mi to checi,zeby jednak zrobic przed slubem, o ile fundusze pozwola
babka mowila,ze efekt utrzymuje sie kolo miesiaca<potem sie uzupelnia>.
prawda to?;p i jesli moge wiedziec, ile ?Ty placialas?

przepraszam za offtopa,ale strasznie sie tym dzis podjaralam
Stary 2010-08-27, 23:38   #474
anistach
Raczkowanie

Ja brałam ślub prawie 10 lat temu i nie samo wicie poruszyłam gośćmi tym że nie było kamerzysty co w tedy było hitem i przymusem, fotografa też nie było i nie byliśmy na żadnej sesji zdjęciowej, stwierdziłam że nie będę wydawać tyle kasy, na nudna kasetę trzy godzinną, a fotograf, dla tego że miałam świetny aparat jak na te czasy, dałam go wujkowi, żeby zrobił najważniejsze ujęcia. Zresztą dużo osób miało aparat, więc po weselu pożyczyłam się kliszy i wywoływałam zdjęcia mam cztery albumy z wesela, a jeśli chodzi o film to drugi wujaszek miał kamerę i nakręcił krótki ale jak ważny i śmieszny filmik który trwa 40 minut, i to było wystarczające. Czesałam, malowałam i ubierałam się sama i miałam na to nie całą godzinę. Wystrój sali robiliśmy sami choć już w tedy wchodził wystrój przez firmy dekorowane materiałami, a ja miałam tradycyjną bibułkę, balony z czego się dzieci cieszyły Przyśpiewek też nie chciałam, powiedziałam mamie że nie będę pajacować przed publicznością i jak zaczną jakieś przyśpiewki to najnormalniej na świecie wyjdę z wesela Zresztą gdy każdy wiedział, że przyśpiewek nie będzie to więcej dawali do kopert . Jeszcze tych moich widzi mi się było więcej ale już nie pamiętam na tą daną chwilę Ogólnie każdy był zadowolony, jedzenia było dużo, picia również, z resztą jeszcze dwa lata po ślubie piliśmy alkohol weselny I jak bym miała robić wesele w tych czasach to pewnie też bym nie dała zarobić innym
anistach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 08:25   #475
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a u mnie z kolei nie ma tej traducji z grajkami w domu

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Po wyjsciu z kosciola beda platki roz zamiast ryzu i zamiast tanca przytulanca jako pierwszy taniec wykonamy walca wiedenskiego. Beda winetki .
u mnie będzie tak samo płątki róż zamiast ryżu, który wpada we włosy i niekiedy plami garnitur Zatańczymy walca angielskiego i rozstawiamy winetki

Cytat:
Jeszcze jedno..

Właśnie, to nasze dni i najważniejsze, żeby nam się wszystko podobalo mojej mamie np. nie bardzo widzi się sala na której mamy weselisko, sama sala jak dla niej jest ok, ale nei podoba jej się to, ze trzeb wejśc na 1 piętero a nam to nie przszkadza, tż powiedział, że mnie na rączkach wniesie

Cytat:
Nie przejmuję się paznokciami, tylko zależy mi na tych bańkach, bo tak mi się podoba i będą ładne zdjęcia. Zamierzam o tym powiedzieć rodzinie bliższej i dalszej przy okazji, a przed uroczystością rozdać dzieciakom pistolety do robienia baniek. Jak ktoś rzuci monetami, czy ryżem, tragedii nie będzie, byleby ktoś puścił bańki.
właśnie też mi się bańki podobają i tez się nad tym zastanawiałam
ja też uważam, że jak ktoś czymś innym rzuci to tragedii nie będzie.
Zobacze jeszcze w końcu mam całe 3 tygdonie do ślubu
Stary 2010-08-28, 09:33   #476
ardillka
Zadomowienie

Cytat:

Jak się boicie o paznokcie zawsze można poćwiczyć zbieranie na chodniku przed domem/blokiem i będziecie wiedzieć czy to tak niszczy paznokcie.
Ja postanowiłam że nie będę się przejmować takimi rzeczami, stanie sie coś z paznokciem, to trudno, fryzura się troszkę rozpadnie przy zabawie - tez nie widzę dramatu. Chcę pięknie wyglądać, ale nie kosztem dobrej zabawy i humoru na własnym ślubie.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 10:05   #477
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
właśnie też mi się bańki podobają i tez się nad tym zastanawiałam
ja też uważam, że jak ktoś czymś innym rzuci to tragedii nie będzie.
Zobacze jeszcze w końcu mam całe 3 tygdonie do ślubu
dziewczyny a nie boicie się że te bańki Wam poplamia ubrania? I że będzie trzeba stosować uniki i w ogóle? Tak z ciekawości pytam

Stary 2010-08-28, 10:40   #478
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a nie boicie się że te bańki Wam poplamia ubrania? I że będzie trzeba stosować uniki i w ogóle? Tak z ciekawości pytam
Ja się nie boję.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anistach Pokaż wiadomość
Ja brałam ślub prawie 10 lat temu i nie samo wicie poruszyłam gośćmi tym że nie było kamerzysty co w tedy było hitem i przymusem, fotografa też nie było i nie byliśmy na żadnej sesji zdjęciowej, stwierdziłam że nie będę wydawać tyle kasy, na nudna kasetę trzy godzinną, a fotograf, dla tego że miałam świetny aparat jak na te czasy, dałam go wujkowi, żeby zrobił najważniejsze ujęcia. Zresztą dużo osób miało aparat, więc po weselu pożyczyłam się kliszy i wywoływałam zdjęcia mam cztery albumy z wesela, a jeśli chodzi o film to drugi wujaszek miał kamerę i nakręcił krótki ale jak ważny i śmieszny filmik który trwa 40 minut, i to było wystarczające. Czesałam, malowałam i ubierałam się sama i miałam na to nie całą godzinę. Wystrój sali robiliśmy sami choć już w tedy wchodził wystrój przez firmy dekorowane materiałami, a ja miałam tradycyjną bibułkę, balony z czego się dzieci cieszyły Przyśpiewek też nie chciałam, powiedziałam mamie że nie będę pajacować przed publicznością i jak zaczną jakieś przyśpiewki to najnormalniej na świecie wyjdę z wesela Zresztą gdy każdy wiedział, że przyśpiewek nie będzie to więcej dawali do kopert . Jeszcze tych moich widzi mi się było więcej ale już nie pamiętam na tą daną chwilę Ogólnie każdy był zadowolony, jedzenia było dużo, picia również, z resztą jeszcze dwa lata po ślubie piliśmy alkohol weselny I jak bym miała robić wesele w tych czasach to pewnie też bym nie dała zarobić innym
Co osoba, to inne podejście.
Ja się bardzo cieszę, że robię w hotelu, który dba o wszystko: od dekoracji sali, kościoła, menu, alkoholu, samochódu, autentycznie wszystko. Nie korzystam z ich fryzjerki i wizażystki, bo mi się nie chce jeździć tam na fryzurę i makijaż próbny. Fotografa mamy z polecenia.
Nie wyobrażam sobie robienia samej dekoracji, itp., raz, że nie mam zdolności w tym kierunku, a dwa nie mam na to czasu.
Więc akurat ja jestem bardzo zadowolona, że obecnie nie trzeba zajmować się wszystkim samemu, wystarczy odłożyć na ten cel pieniądze.
p.s. Tylko mnie nie linczujcie, bo nie krytykuję osób, które robią dużo rzeczy we własnym zakresie, mi by się to zwyczajnie nie udało.
Stary 2010-08-28, 11:14   #479
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też chcę mieć bańki i jak trochę przeglądałam w necie, to teraz robią takie z płynem, który nie zostawia żadnych plam, także luz poza tym bez przesady, ile nawet może zrobić takie kilka baniek, chodzi o to, żeby sobie kilka fruwało wokół, a nie żeby w nich pływać

klarnetos, to świetnie, że tak to wyszło i że w sumie niedrogo, jakbyś jeszcze mogła, to powiedz mi tylko jaki to konkretnie rodzaj tortu, firma, żebyśmy i my mogli spróbować. Te, których nie polecasz też bym prosiła Może być na priv

Stary 2010-08-28, 11:46   #480
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
nie powinny zrobić plam szczerze to nawet o tym nie pomyślałam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości