Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 09:38   #2161
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Witam z rana!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 09:38   #2162
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Karolina, czytałam gdzieś czyjąś wypowiedź, że oni sobie z tego programu nic nie robią. Najbardziej znany szpital w regionie, ale na stronie Rodzić Po Ludzku opinie ma najgorsze

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 09:41   #2163
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
MILA, mój się kopie i z mężem i ze mną. Jak się popuka w brzuch to on odkopuje

A w ogóle to chciałam Wam popisać, jak różnie może być w różnych szpitalach. Nie ma jakiegoś standardu, że "wszędzie jest tak samo".
Poczytałam sobie na "Rodzić po ludzku" o różnych porodówkach w Łodzi.
-Ten, w którym za żadne skarby nie chcę rodzić (choć mają świetne zaplecze neonatologiczne):
Przyspieszanie (oksytocyna) dosłownie po paru godzinach skurczy i wywoływanie parę dni po terminie - rutyna. Nacięcia krocza - rutyna. Poród "naturalny" (???) na stole porodowym, Z NOGAMI UNIERUCHOMIONYMI W STRZEMIONACH Normalnie średniowiecze jak dla mnie, nie ma się co dziwić, że 90% dziewczyn tną, w takiej pozycji nie da się inaczej sprawy rozwiązać. Znieczulenie na żądanie. Poza tym podobno traktowanie przedmiotowe, jedna wielka rutyna, przerób jak w fabryce.
-Ten, w którym bardzo chcę rodzić (z przeciętnym zapleczem noworodkowym, a więc nie dla tych, które wiedzą lub bardzo się boją, że z dzidziusiem coś będzie nie tak):
Kameralny oddział, mała sala porodowa z dwoma oddzielonymi stanowiskami. Do dowolnego użytku przez cały poród worki sako, prysznic, piłki. Można włączyć swoją muzykę, przygasić światło, mąż może być obecny cały czas. Oksytocyna stosowana rzadko, stawiają na naturalny przebieg porodu. Nie ma też znieczulenia, ale położne nastawione na naturalne metody łagodzenia bólu. Nie tylko pierwsza faza porodu w dowolnej pozycji, także wypieranie dziecka. Na fotel wchodzi się dosłownie w momencie, gdy widać już główkę, aby położnej łatwiej było ochronić krocze. Bardzo mały odsetek nacięć krocza...
To tak w skrócie opinie pacjentek. Oczywiście zdarzają się kobiety zadowolone z pierwszego (głównie te, które miały planowane cesarki ) i niezadowolone z drugiego szpitala (bo np. miały pecha, były komplikacje, trafiły na niemiłego lekarza itp). Ale tendencja jest taka, jak przedstawiłam. Tak bardzo różnie może być.
A z pozoru podobne szpitale - oba duże, w dużym mieście...
Mam nadzieję, że okulista pozwoli mi rodzić naturalnie i że będę mogła urodzić w tym drugim
Kretencja a ten pierwszy szpital o którym piszesz to Matka Polka?Boże nie wyobrażam sobie, żeby mnie przywiązalinie mówię, że muszą się jakoś szczególnie ze mną cackać, ale bez przesady!!!!!!

Stary 2010-08-28, 09:42   #2164
kootekk
Zakorzenienie

dzien dobry

u nas tez pogoda do

joanna trzymaj sie cieplutko i nie rpzejmuj sie lekami, po to je dostałaś zeby ci pomogły i oszczędzaj sie

de wiem co czujesz bo ja mam ta sama sytuacje z jedna przyjaciółka, teraz juz przejrzałam na oczy i wiem ze byłam dobra jak mnie potrzebowała
ona ma wiecznie problemy, a jak ich nie ma to sobie sama stwarza, zawsze z tymi problemami do mnie latała, a odkad jestem w ciazy to tylko raz u mnie była, bo widziała ze musze lezec plackiem i nie miałam sił wysłuchiwac jej problemów, nie dzwoni, nie pisze , nie interesuje sie tym jak sie czuje itp

mam to gdzieś, ja fałszywych przyjaciół nie potrzebuje, mam jedna pożadna przyjaciółke i to mi wystarczy

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 09:44   #2165
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Znowu nie spalam, obudzilam sie o 4.

Snilo mi sie,ze bylam gdzies tam i umialam zaczarowac skinheadów.... a pozniej oni sie odczarowali i wypowiedzili wojne punkom.

ehheheh no ty to masz powerła dziewczyno madżikal jesteś po prostu
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 09:46   #2166
kootekk
Zakorzenienie

moja piosenka na poprawe humoru

http://www.youtube.com/watch?v=CTd3X...eature=related

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

irsin te twoje sny mnie przerażają powinnaś scenariusze do horrorów pisać

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 09:49   #2167
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja czekam na M jak milosc

Oj kiepski dzis humor, ale mam niestety powod..

Wiecie co zauwazylam? Ze jakos przyjaciol mniej odkad jestem w ciazy. Tzn. sa ale jestem rozczarowana, bo rzadko sie pytaja co u mnie i raczej jestem juz wylaczona z towarzystwa na jakis czas. Jakos z przyjaciol stali sie znajomymi. Kiedys gadalismy codziennie a teraz raz na dwa tygodnie.No bo do dyskoteki nie pojde, do knajpy tez nie i ogolnie szybko sie mecze. Myslalam, ze inaczej bedziemy spedzac czas ale wiekszosc jest na innym etapie zycia i poprostu mnie nie rozumie Przykro. Tylko dwie zostaly, w tym jedna w wieku 48 lat, ktora naprawde mnie rozumie. Jakos z innymi nadajemy na innych falach. Spotykamy sie od czasu do czasu ale w sumie to ja inicjuje spotkania.
U rodziny bez zmian, z nimi zawsze nie bylo za wiele kontaktu. Ale mialam nadzieje, ze jak zobacza mnie w ciazy to troche bedzie inaczej. I co? Bylam u matki dwa miesiace temu a ona od tego czasu nawet nie zadzwonila by zapytac czy wszystko ok. Nic, zero kontaktu
Mam nadzieje, ze bede lepsza matka.
ja też tak mam niestety. Znajomi nas omijają wielkim łukiem, nawet Ci najbliżsi teoretycznie bo nie jestem energiczna jak wcześniej,nie piję i nie imprezuję, szybko się męczę i wcześnie chce mi się spać(tak myślę że o to chodzi). Właściwie mogłabym to zrozumieć gdyby nie to że nawet nie potrafią zapytać jak się czuję. Została mi jedna koleżanka nie obawia się moje brzucha i nie krzywdzi sobie, że mogę wyjść ale do kawiarni z miejscem dla nie palących. Pyta jak się czuję, systematycznie dzwoni. Warto wiedzieć na przyszłość takie rzeczy. I jeszcze jedna, która mieszka daaaaleko, ale pisze do mnie pomimo tego że ma malutką córeczkę i też jej jakoś nie szkoda czasu. A reszta się ulotniła. A że ja się zrażam do ludzi pod wpływem czego takiego to obawiam się, że te znajomości właśnie się zakończyły. Trudno.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dobra, dziewczyny, najpierw opowiem Wam co u gina.
To była najdłuższa wizyta, chyba z 45 minut siedziałam. A wyszłąm z plikiem recept.
Niestety szyjka nieznacznie mi się skróciła. Co oznacza, że mam się "oszczędzać", ale na szczęscie nie muszę leżeć plackiem.
Kość ogonowa i spojenie łonowe boli mnie, bo mam stanowczo za mało wapnia. Więc wapń na recepte.
Dodatkowo jakieś lekarstwo na twardnienie brzucha, nie pamiętam nazwy, coś na F? Podobno mogę się po nim bardzo źle czuć.
No i zwiększenie dawki Euthyrox z 25 na 50.
A jeśli chodzi o wagę, to zaledwie 4 kg na plusie na razie, wolno Was gonię.

Ja mam tak samo. Może jak ktoś dotyka Twojego brzuszka serce zaczyna Ci szybciej bić i dzidzia wtedy się dziwi?

EdziaO, to co opisujesz to jakby o mnie a przecież wg usg (u dwóch lekarzy) ma być dziewczynka, więc ja nie wierzę.

Ja odnawiałam komodę, ale nic nie ścierałam, bo mebel jest ze sklejki, w bardzo dobrym stanie, więc od razu nałożyłam farbę. Pokażę rezultat jak już będzie zorganizowany kącik dla malucha, bo na razie to jest jeden wielki bałagan.

Biedronka
- ja też mam daleko, do centrum miasta musiałabym jechać. Koło mnie jest Carefour express, ale i tak najczęsciej zakupy robimy w Realu.

Kretencja
, poprosimy o zdjęcia po remoncie.

Olajka, miałaś dni pełne wrażeń. Uważaj na siebie.

Seriale - tu nie wiele powiem, bo nie oglądam. Lubię jedynie "Ostry Dyżur", ale nawet nie wiem czy leci w TV. Najczęściej oglądam na DVD.

A mój mąż zaczął mówić do mnie "grubasku". Dziś w przypływie dobrego humoru podniósł swoją mamę i stwierdził, że jestem duuużo od niej cięższa. Wiem to, ale nie myślałam, że dużo. Wkońcu podnosząc mnie tak naprawdę podnosi dwie dziewczyny.

Dobra, zmykam do łóżka.
Joanna ja też w to nie wierzę, ale akurat u mnie wszystko się zgodziło. moja koleżanka wyglądał z córką w ciąży dokładnie tak samo jak ja
A mój TŻ mówi do mnie ostatnio"torbacz"

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-08-28 o 09:52
Stary 2010-08-28, 09:56   #2168
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, tak, Matka Polka. W kilku wypowiedziach na stronie Rodzić Po Ludzku powtarzają się motywy tego rodzaju - przyczepianie nóg, uciskanie brzucha aby wypchnąć dziecko, rutynowe przyspieszanie... Dla mnie to nie do przyjęcia, nie da się chyba w takich warunkach uniknąć sytuacji, że kobieta wspomina poród jako traumę. A czytając wypowiedzi o Koperniku widać, że można inaczej. Madurowicz też ma dosyć pochlebne recenzje

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:01   #2169
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Edzia, tak, Matka Polka. W kilku wypowiedziach na stronie Rodzić Po Ludzku powtarzają się motywy tego rodzaju - przyczepianie nóg, uciskanie brzucha aby wypchnąć dziecko, rutynowe przyspieszanie... Dla mnie to nie do przyjęcia, nie da się chyba w takich warunkach uniknąć sytuacji, że kobieta wspomina poród jako traumę. A czytając wypowiedzi o Koperniku widać, że można inaczej. Madurowicz też ma dosyć pochlebne recenzje
nie wyobrażam sobie czegoś takiego. w głowie mi się to nie mieści!

Stary 2010-08-28, 10:05   #2170
MILA25*
Wtajemniczenie

Joanna biorę to samo. Najgorsze były pierwsze 3 dni aby się przyzwyczaić. Teraz to już spoko. Tylko trzeba duuuuużo leżeć.

U mnie dzisiaj wieje i zimno . Jesień pełną gębą.
Ja w nocy 3 razy wstawałam do kibelka. A małe o 6 rano zrobiły sobie wojnę na kopniaki.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:07   #2171
EdziaO
Zakorzenienie

ja lubię tą ma humor

http://www.youtube.com/watch?v=nFBBD1Eim1E

Stary 2010-08-28, 10:08   #2172
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

u nas tez pogoda do

joanna trzymaj sie cieplutko i nie rpzejmuj sie lekami, po to je dostałaś zeby ci pomogły i oszczędzaj sie

de wiem co czujesz bo ja mam ta sama sytuacje z jedna przyjaciółka, teraz juz przejrzałam na oczy i wiem ze byłam dobra jak mnie potrzebowała
ona ma wiecznie problemy, a jak ich nie ma to sobie sama stwarza, zawsze z tymi problemami do mnie latała, a odkad jestem w ciazy to tylko raz u mnie była, bo widziała ze musze lezec plackiem i nie miałam sił wysłuchiwac jej problemów, nie dzwoni, nie pisze , nie interesuje sie tym jak sie czuje itp

mam to gdzieś, ja fałszywych przyjaciół nie potrzebuje, mam jedna pożadna przyjaciółke i to mi wystarczy

normalnie jakbym czytała o mojej "przyjaciółce" :O ona też ma ciągle problemy a jak ich nie ma to sobie sama je stwarza i nie zapyta nawet co u mnie tylko ciągle o swoich miłostkach...

cześć dziewczynki pogoda okropna.
jade z tżtem na zakupki i zastanawiam się czy na te targi to dziś czy jutro.... No nie wiem..

irsin ale sny ale ja też odkąd jestem w ciąży mam jakieś powariowane na początku miałam ich dużo a teraz od czasu do czasu ;| ostatnio mi sie sniło że wsiadłam do windy a ona się nie chciała zatrzymać, i choć jechała do 10 piętra to ja byłam na 33 :| i potem w dół... Nie miałam jak z niej wyjść

joanna 3maj sie i odpoczywaj dużo. wszystko będzie dobrze

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:18   #2173
dzasta110
Wtajemniczenie

w końcu wzięłam się za wnikliwe czytanie opinii o szpitalach, w moim wojewódzkim mieście, są 3 szpitale:wojewódzki, miejski i taki niby prywatny ale na NFZ i właśnie w tym 3 przywiązują nogi po porodzie i zaczyna się akcja "wyszarpać łożysko" i to było kilka takich opinii a co najlepsze szpital ma wyróżnienie "Rodzić po ludzku"

a w tych dwóch pierwszych szpitalach opinie są podzielone, więc chyba nie ma takiego szpitala, żeby każdy był zadowolony

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-28 o 10:23
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:25   #2174
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzień dobry wszystkim Mamusiom

Kurczę ja ostatnio kilka dni spędziłam w necie w poszukiwaniu opinii o 2 szpitalach które biorę pod uwagę jeśli chodzi o poród i sama nie wiem... Tzn wiem ale na 90% bo tak do końca to nie jestem pewna. Jeden ma opinie przeróżne - od najgorszych do najlepszych, a drugi od wielu lat przeważa w bardzo pozytywnych opiniach... i lepiej się plasuje w rankingu "Rodzić po ludzku" i ja już jestem głupia po prostu I ten pierwszy jest większy ma lepsze wyposażenie itd, ale właśnie ponoć podejście do porodu i kobiety rodzącej jest nie najlepsze... Chociaż temu drugiemu nic nie brakuje - mają wszystko co trzeba.

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-08-28 o 10:27
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:27   #2175
dzasta110
Wtajemniczenie

to może poród w domu?? a TŻ niech odbiera dziecko

Stary 2010-08-28, 10:30   #2176
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzasta jesteś genialna Właśnie powiedziałam to mojemu TŻ to się tylko kpiąco zaśmiał :P

Ale wiecie faktycznie nie jest łatwo wybrać szpital... A myślałam kiedyś, jak byłam młodsza, że po prostu wsiądziemy do samochodu i pojedziemy do szpitala pierwszego z brzegu i że tak to wygląda
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:34   #2177
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:

Snilo mi sie,ze bylam gdzies tam i umialam zaczarowac skinheadów.... a pozniej oni sie odczarowali i wypowiedzili wojne punkom.

A mi się bardzo mało śni odkąd jestem w ciąży.

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Joanna biorę to samo. Najgorsze były pierwsze 3 dni aby się przyzwyczaić. Teraz to już spoko. Tylko trzeba duuuuużo leżeć.
Mila, jaką masz dawkę? Bo ja trzy tabletki na dobę + Isoptin 30 minut przed. Kurcze, poczytałam sobie o tym lekarstwie na forum i aż się boję skutków ubocznych. I to już do końca się bierze??

A co do leżenia, to help, ja nie umiem leżeć plackiem.

Ja mam jedną przyjaciółkę i tak się złożyło, że też jest w ciąży tylko ok.6 tyg. wcześniej, więc nic się nie zmieniło, bo jesteśmy na tym samy etapie w życiu. Znajomi też raczej się cieszą, nie czuję się wyalienowana. Ciekawe co będzie jak dzidzia się pojawi.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:34   #2178
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

może teraz uda ci się troszkę zdrzemnąć...

Super masz te sny

Ja już wróciłam ze sklepu, zjadłam śniadanko i pasowałoby coś pomyśleć o obiedzie ale mi się nie chce...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:41   #2179
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Orientuje się któraś ile kosztują chusteczki do wycierania pupy w biedronce?
Chusteczki Dada kosztują bodajże 3,99 - kupiłam dla testu ale nie otwierałam Szukam tańszych alternatyw na przyszłość-nie lubie przepłacać, a zauważyłam, że Biedronka ma wiele produktów znanych producentów ukrytych pod swoją nazwą, trzeb spojrzeć na producenta - o ile jest wskazany. Np. soki z Biedrony robi Hortex, są pyszne, z miąższem i za 2,50-2,99 zl.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:41   #2180
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dzasta jesteś genialna Właśnie powiedziałam to mojemu TŻ to się tylko kpiąco zaśmiał :P

Ale wiecie faktycznie nie jest łatwo wybrać szpital... A myślałam kiedyś, jak byłam młodsza, że po prostu wsiądziemy do samochodu i pojedziemy do szpitala pierwszego z brzegu i że tak to wygląda
mój małżonek pewnie uciakałby gdzie pieprz rośnie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja już wróciłam ze sklepu, zjadłam śniadanko i pasowałoby coś pomyśleć o obiedzie ale mi się nie chce...
a ja mam obiad z wczoraj, więc dziś luz-blus a tak poza tym to są moje ostatnie dni urlopu i będę leżeć i nic nie robić, o!!!
a tak w ogóle to nie chce mi się wracać do pracy fajnie jest tak w domu i z Wami chyba zastanowię się nad L4 szybciej niż myślałam

Stary 2010-08-28, 10:43   #2181
MILA25*
Wtajemniczenie

Joanna Fenoterol ja biorę 4 razy dziennie po pół tabletki i wieczorem całą a Isoptin 1 z rana . Czyli tak jak ty . Tylko rozbite na mniejsze dawki w czasie.

A i tak najprawdopodobniej aż do 2 tygodni przed terminem.

Edytowane przez MILA25*
Czas edycji: 2010-08-28 o 10:44
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:46   #2182
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
kretencja skończony mam 26 tydzień, leci mi 27. Tak, waże 53 kg, ale Dzidzia waży prawidłowo, a dla mnie to jest najwazniejsze

Mam kroste w kroku, na wardze i to już kilka miesięcy, chyba się powiększyła bo zaczeła bolec i obciera ja jak chodzę, ale nie powiedziałam w szpitalu bo nie chciałam pójść na badanie, bo był stażysta , a jak byłam na pierwszym badaniu w dzień przyjęcia to go nie było, bo potem to już siedział na stołku pomiędzy nogami pacjentek i się gapił jak szpak w pi*e no a ta krosta taka wrzodowa, jak od zimna są, już kilka miesięcy ja mam i przed ciążą też była, no i jak mówiłam mojemu ginowi to nic nie zaradził ;/ powiem na kontrolnej wizycie tej co i tak musze pójść, ale jeszcze nie wiem gdzie
Olajka, posmaruj maścią cynkową. Ja tez miałam takiego wrzodka po goleniu i tak mi lekarz zalecił.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:48   #2183
Anecka
Zakorzenienie

No i co napisalam ze lece sprzatac a sie polozylam i dopiero wstalam z lozka

Ja tez mam dziwne sny choc normalniejsze Dzis mi sie snilo ze bylam na porodowce i urodzilam syna i mowia mi ze syn a ja do TZ z żalem: "no ale miala byc NINA!?!?!?!??!" i w ryk Obudzilam sie i sie cieszylam ze to sen

Dajcie mi jakiegos kopa w 4 litery :/ chyba jak posprzatam i ogarne mieszkanie, to pojde do dajśmana, moze sa jakies przecenione buty bo nic nie mam na deszcz.. same materialowe buty

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 10:50   #2184
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
to może poród w domu?? a TŻ niech odbiera dziecko
mój by chyba umarł

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość

A mi się bardzo mało śni odkąd jestem w ciąży.

Mila, jaką masz dawkę? Bo ja trzy tabletki na dobę + Isoptin 30 minut przed. Kurcze, poczytałam sobie o tym lekarstwie na forum i aż się boję skutków ubocznych. I to już do końca się bierze??

A co do leżenia, to help, ja nie umiem leżeć plackiem.

Ja mam jedną przyjaciółkę i tak się złożyło, że też jest w ciąży tylko ok.6 tyg. wcześniej, więc nic się nie zmieniło, bo jesteśmy na tym samy etapie w życiu. Znajomi też raczej się cieszą, nie czuję się wyalienowana. Ciekawe co będzie jak dzidzia się pojawi.
to szczęściara jesteś. my też celowałyśmy żeby być razem w ciąży, ale niestety ktoś na górze nie przyjął zamówienia

Stary 2010-08-28, 10:52   #2185
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja też tak mam niestety. Znajomi nas omijają wielkim łukiem, nawet Ci najbliżsi teoretycznie bo nie jestem energiczna jak wcześniej,nie piję i nie imprezuję,
Mi przykro, bo kilka tygodni temu jedna ze znajomych byla w dolku psychicznym i probowalam jej pomoc. Pisalam jej rozsmieszajace listy, zdania, rysunki i wrzucalam do skrzynki na listy, pomimo ze mieszka na drugim koncu miasta. Nie podpisywalam sie ze to ja. Jednak raz zadzwonila i podziekowala, bo sie domyslila ale od tej pory cisza. Ja sie nia przejmuje a ona nawet nie pyta jak mi leci
Ehh, inni niby raz na jakis czas sie odezwa, ale widze ze traktuja mnie inaczej, po tym jak wyszlam z knajpy bo ludzie zaczeli palic w miejscu dla niepalacych i szefostwo nie reagowalo.

Polozylam sie o 6 i spalam do 10 Od razu lepiej. A pogoda do bani. Leje , zimno i szaro.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 11:00   #2186
Aliszcze
Zakorzenienie

Witam

niestety z częścią przyjaciół mam kontakt obecnie głównie przez kompa, ale to też tak było zanim zaszłam w ciążę, no bo niestety po studiach, jak każdy zaczął pracę no to od razu mniej czasu każdy ma na spotkania. Na razie nie czuję się wyalienowana, ale jak już pisałam, mam nadzieję, że jak urodzę to nie stanę się "trędowata"

co do opinii o szpitalach, to w necie ogólnie zwykle więcej negatywów jest, szpital, gdzie ja będę robić w necie ma sporo negatywnych opinii dotyczącej opieki np po porodzie. A sporo moich znajomych rodziło tam i wszystkie zadowolone niezależnie czy miały własną położną czy nie. Jedyne, co mogły zarzucić to to, że jest tam masówka (o czym sama wiem) ale to najlepszy szpital w regionie ginekologiczno-położniczy i stad też tyle kobiet rodzących tam. Ja głównie kieruję się sprzętem i profesjonalistami, którzy pracuja w szpitalu. Co mi po domowej atmosferze, gdy przy wystąpieniu jakichkolwiek problemów i tak zapakują mnie do karetki i odwiozą do tego właśnie szpitala, bo inne szpitale nie mają takiego sprzętu do ratowania życia i zdrowia matki i dziecka. Moja mama pierwszą ciażę przechodziła bez problemów (nie licząc oczywiscie dolegliwosci ciążowych), poród zaczynał się ok, a tu nagle dostała krwotoku, potrzebna była transfuzja krwi i tak moja mama spedziła 3 tygodnie w szpitalu zanim wróciła z moim bratem do domu. Są rzeczy, których nie da się przewidzieć, a lepiej dmuchać na zimne.

A z weselszyc rzeczy to jade dzis na zakupy z mężem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 11:12   #2187
apoolonia
Rozeznanie

Trudno Was nadrobić więc się nie będę szczególnie strać (wybaczycie?)

wklejam nasz główny zakup
muszę się pochwalić
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 11:16   #2188
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Trudno Was nadrobić więc się nie będę szczególnie strać (wybaczycie?)

wklejam nasz główny zakup
muszę się pochwalić
o pochwal się cóz to za model ile Cię kosztował?

Stary 2010-08-28, 11:18   #2189
melabn
Wtajemniczenie

jesli chodzi o opinie dotyczace szpitali to ja ich nie czytam , wg mnie zawsze bedzie jednej cos pasowalo a druga bedzie na to samo narzekac i odwrotnie. Jak rodzilam pierwsze dziecko to polozna byla niemila, meza nie bylo i rodzilam w boksach z dwoma innymi babkami i generalnie latalo mi to kolo teraz tez zamierzam rodzic w tym samym szpitalu, ja tam ide w konretnym celu a nie zaprzyjazniac sie z personelem
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 11:20   #2190
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
jesli chodzi o opinie dotyczace szpitali to ja ich nie czytam , wg mnie zawsze bedzie jednej cos pasowalo a druga bedzie na to samo narzekac i odwrotnie. Jak rodzilam pierwsze dziecko to polozna byla niemila, meza nie bylo i rodzilam w boksach z dwoma innymi babkami i generalnie latalo mi to kolo teraz tez zamierzam rodzic w tym samym szpitalu, ja tam ide w konretnym celu a nie zaprzyjazniac sie z personelem
zgadzam się

lecę sie szykować na zakupy za tydzien idę na ślub, mam nadzieję, że trochę cieplej się zrobi, bo chcę iść w sukience

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości