|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki
dziewczyny nie wiem co mam robić, jak kupowałam buty ślubne byłam z nich super zadowolona, były wygodne jak kapcie, ale po próbach tańca zrobiły mi się papucie
mam luz w pięcie, obcas lata, masakra..... do ślubu zostało równe dwa tygodnie a ja jestem bez butów, w k-gu żeby coś znaleźć to graniczy z cudem |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki.... dokładnie za tydzień o tej porze..... to będę już chyba zakładała ślubną suknię w pełnej fryzurze i makijażu
![]() Wczoraj rozwieźliśmy ciasta. Dziś mamy zajrzeć na salę i ustalić dekorację, ale pojadę z moją świadkową, bo TŻ już wyrusza na wieczór kawalerski ![]() Nie mam już tak wiele czasu by tu pisać, bo świadkowa skutecznie odwleka moje myśli od tego dnia stała się swego rodzaju moją asystentką: przypomina mi co teraz mamy zrobić, co kiedy mamy załatwić itp Tak że cieszę się że tu przyjechała wcześniej ![]() Choć dziś za nie dłogo, jedziemy do jej rodzinnego miasta w górkach, tam zobaczymy jak spędzimy wieczór ale chyba wyskoczymy na jakąś dyskotekę się zobaczy
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
a ja do was wracam po długiej nieobecnosci brak czasu na cokolwiek, na tydzień przed ślubem...u nas wyszystko już prawie jest, została tylko ostatnia wizyta u ksiedza w środe jak tż przyjedzie i wtedy też podszkolimy jedynie swój taniec, a w czwartek odebrałam swoją sukienkę i moge sobie na nia patrzeć i patrzeć bo sama nie dam rady się zapakowac do niej nawet jak bym chciała sobie ją przymierzyć zrobie to moze w czwartek przed
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :to ju niedługo jak tylko tydzień ![]() oby tyko zycie po slubie było udane............
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
na Śląsku zamiera już właśnie taka tradycja, że młodzi na tydzień przed ślubem jeźdzą z kołoczem, czyli z ciachem po gościach. W sumie kiedyś nawet ponoć nie jeździli z zaproszeniami, bo wszyscy tam wiedzieli że jest ślub i wesele i właśnie na ten tydzień przed tylko jechali i wtedy zapraszali. Oczywiście dzisiaj gdy płacisz za talerzyk to nie ma to sensu
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na próbnym makijażu i fryzurze i jestem załamana!!!!
Fryzury właściwie nie było bo nie było czasu już, bo makijażystka się pieprzyła z makijażem od 11-15!!! ![]() ![]() CHciałam coś w fiolecie to mi ciągle robiła "podbite oko", cienie osypywały się na policzki, w ogóle jakoś nierówno, brzydko, nie profesjonalnie, mały wybór kolorów. Nie odróżniała fioletu od różu. Zmywała mi 5 razy oko i nadal było do dupy!!! W końcu powiedziałam jak ma zrobić, gdzie kłaść po kolei każdy cień! Pod koniec nawet rzęsy sobie malowałam sama z nerwów. W końcu jakoś wyszło - delikatnie fioletowe a nie podbite oko, ale już widzę teraz że ledwo widać cokolwiek!! Dała mi 2 kolory błyszczyka do wyboru i se musiałam wybrać który chce! Przecież to ona powinna wiedzieć co pasuje... Nałożyłam sama ten błyszczyk patyczkiem kosmetycznym - bo tylko tak nakłada błyszczyki (?). Co do fryzury to naprawdę nie wiem, bo i tak babka powiedziała że nie wyjdzie tak samo i tylko sprawdzałyśmy jak mi będzie ładnie z przodu...no i w końcu też nie wiadomo bo już czasu nie było. ![]() Jadę tam w środę na farbowanie bo mam kolor nijaki teraz i jeszcze mi będą robić tą fryzurę - chyba powiem żeby mi zrobiła całą i porządnie a nie jakiś kawałek nietapirowany i bez lakieru. Nie wiem co z tym makijażem - niby w środę ma mi zrobić tą wersję ostateczną ale sama nie wiem czy w ogóle powierzać jej ten makijaż w dniu ślubu. Bo jak się tak będzie pieprzyć z nim tyle czasu to się wkurzę. Najgorsze że miała bardzo mało tych kolorów i kurde widać było brak profeski. ![]() ![]() Nie wiem czy szukać w poniedziałek innej kosmetyczki, zrobić se znowu próbny i olać tamtą....sama już nie wiem. Niby końcowy efekt ok, ale szału nie ma - sama potrafię tak pomalować... Jedynie podkład i róż na policzkach dobrze, ale oczy to sama tak umiem zrobić...nie ma po prostu WOW. ![]() Dziś mam panieński i nawet z tego wszystkiego nie chce mi się iść.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-28 o 18:29 |
|
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r Ślub: 18 wrzesień 2010r Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl |
|
|
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
Ariena ja na twoim miejscu bym poszukała kogoś innego - bo co zrobisz jak w dzień ślubu będzie ci makijaż robiła trzy godziny, w końcu możesz się na swój ślub nie wyrobić.
Czekamy na relację z panieńskiego ![]() Ja dziś byłam na próbnej fryzurce i jestem zadowolona, również TŻ i rodzice. Tata jedynie stwierdził że mam jakąś bułkę na głowie ![]() Tylko fryzura była robiona tak że welon miał być wpięty u góry ale potem wszyscy stwierdzili że lepiej żeby był od dołu bo mi tą całą fryzurę zakryje. Dziś też zaliczyliśmy pierwsze spotkanie w poradni i za tydzień kończymy już wszystkie formalności bo wtedy mamy ostatnie spotkanie w poradni. A za tydzień przymiarka sukni
Edytowane przez nicolaaa Czas edycji: 2010-08-28 o 21:30 |
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
My już wszystko mamy zamknięte. Fryzurę robi mi fryzjerka, makijaż robię sama, paznokcie robi koleżanka szwagierki. Jutro już tylko spowiedź (pierwsza, bo są dwie... ale drugą to wykonam w piątek
... poza tym wcześniej nie miałam kiedy iść do spowiedzi). Wczoraj była ostatnia przymiarka całego ekwipunku ślubnego... jedno jest pewne, że nie mogę więcej schudnąć, bo suknia ze mnie zleci . Więc staram się przełamywać stres i jeść... ale ze snem też mam problemy, ech.
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy któraś z Was jk już macie suknie w domu to przymierzała e by pokazać się mamie czy ogólnie rodzinie??bo mnie w mojej nikt z odziny niestety jeszcze nie widział, dlatego też ciągle się boję czy kiecka do mnie pasuje?
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Nicola a masz zdjęcie jak to wygląda z przodu??? CHcę coś takiego ale nie wiem jak ten przód robić.
Ja już po panieńskim. Było fajnie, wypiłam sobie piwska i tańczyłam w święcących uszkach króliczka playboya na parkiecie! Ale też pożyteczne np. haleczkę. ![]() Nogi mnie tak już potem bolały że nie mogłam już tańczyć i skończyłyśmy koło 2 w nocy. TŻ miał przyjechać o 1.30 ale mi się telefon wyładował, czekałyśmy na niego prawie pół godziny a ja źle zapamiętałam jego nr jak próbowałyśmy dzwonić z komórek koleżanek i też się do niego dodzwonić nie mogłam. Nie chce mi się już spać i zaczynam poszukiwania makijażystki.
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że się na to zdecydowałaś. Makijaż próbny w końcu jest po to, żeby ocenić czy jesteś zadowolona z usług Pani czy nie. Może być jej głupio, skoro ona będzie cię czesać, a makijaż będzie już robił ktoś inny. Ale musi zrozumieć, że to dla Ciebie bardzo ważny dzień.
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r Ślub: 18 wrzesień 2010r Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl Edytowane przez Alicja1985 Czas edycji: 2010-08-29 o 09:53 |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przyszłym teściom też się suknia podobała, to już w ogóle superMacie jakieś rady na ostatni tydzień przed ślubem, jak zwalczać stres?
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
ja mam sukienke w domu od czwartku ale moi rodzice i świadkowa mnie w niej widzieli bo ja z nimi kupowałam jedynie świadkowa nie była jak już ją po dopasowaniu i skróceniu mierzyłam...wisi na wieszaku od gitary pod sufitem bo tren mi się zaczął gnieść jak byl podczepiony...ja na razie luzik pełen...My z tż nie chcieśliśmy panieńskich kawalerskich i podobnych wyczynów...ja nie chciałam a tż tylko z bratem na piwko poszli
i też brak mi pomysłów co zrobić ze sobą ten ostatni tydzień
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam od razu wszystkie dziewczyny które pisały, że nie są zadowolone z próbnego makijażu - teraz widzę że faktycznie tak może być. ![]() Jakbym miała dobry podkład, pudry nie pudry, róże itp to bym sobie sama pomalowała. No ale nie mam tych rzeczy i nie będę już kupować, ba, na co dzień nie maluję się tym wszystkim, jedynie jakiś cień/cienie na oczy delikatnie i już. Jutro idę do 3 gabinetów kosmetycznych u mnie na osiedlu i się popytam, a jak będzie można to zrobię od razu próbny - bo już nie ma co czekać. Tylko się boję że będą terminy zajęte i ludzie poumawiani... Strasznie jestem poddenerwowana, przydałaby się jakaś melisa, mogłam to wcześniej wszystko załatwiać.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-29 o 13:36 |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() Ja już po drugim panieńskim ![]() Tzn ten główny odbył się w czwartek (konkursy, prezenty, pikantne ploteczki ) a wczoraj tylko z świadkową wybrałyśmy się na dicho Jej brat robił za szofera i bodyguarda ![]() Miała tam pewna dziewczyna, swój wieczór panieński, więc troszkę wkręciłyśmy się w towarzystwo Tamten wieczór był podwójny, więc składałyśmy sobie życzenia z przyszłymi PMami i bawiłyśmy się razem na parkiecie, dziewczyny dzieliły się ze mną śmiesznym welonem skonstruowanym specjalnie na tę okazję ![]() Jeden z kolesi obecnych na dichu zrobił striptiz, masakra jak już musiał być narąbany że na coś takiego się zdobył ![]() Wystroiłyśmy się z moją managerką od spraw organizacyjnych tak jak planowałyśmy: mini, szpilki, dekoldzik, ale czułam się w tym stroju jak rosyjska prostytutka, niestety nikt nie miał pożyczyć spodni, więc aby się dobrze bawić pozbyłam się niebotycznych obcasów, co nieco ochłodziło męskie spojrzenia ![]() Było super, ale wieczorek ten uświadomił mi kilka rzeczy: Dziękuję Bogu za mojego TŻta, jak widziałam te różne 'pasztety' zalecające się do każdej laski po kolei to aż mi żal ![]() Po drugie: żal mi tych lasek których zachowanie, po kilku głębszych, jest jak dla mnie karygodne , więc TŻ chyba też powinien cieszyć się, że napotkał taką 'normalną' dziewczynę jak ja Po 3: fajnie było olewać kolesi, którzy pełni śliny (bo zobaczyli nogi i kawałek dekoltu) zalecali się do nas ![]() No ogólnie przemyśleń miałam sporo ![]() Generalnie stęskniłam się za TŻtem, chyba rozkochałam się w nim jeszcze bardziej ![]() Napisałam do niego eska bo nie mogłam już wytrzymać. Nie był zbyt zadowolony ze swojego wieczoru, koledzy wywieźli go do Czech ![]() Zaraz ruszamy w powrotną drogę do mnie, już z całym umundurowaniem weselnym mojej managerki ds. organizacyjnych ![]() I zaczynamy ostatni tydzień przed ślubny ![]() Buziaki i pozdrowienia z pięknych okolic Żywca!
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Arnama to super że ci się podobało.
![]() Mnie też tam faceci zaczepiali, ściągali mi z głowy uszka króliczka jełopy. A był taki ścisk że nieraz myślałam że ich nie odzyskam, wcale to nie było miłe. Tym bardziej że nie były moje tylko koleżanki, która je specjalnie wzięła z domu dla mnie, bo miała je na swoim panieńskim rok temu.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-29 o 19:28 |
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam panieński, tydzień temu
. Było bardzo fajnie, masa konkursów, w których nie tylko ja brałam udział,ale także dziewczyny, które ze mną były. obok naszego stolika był kawalerski, więc chłopaki się do nas potem podpięli i się razem bawiliśmy. Ogólnie to połowy nie pamiętam, bo pan młody mi ciągle polewał i z tego co mi mówiły moje bodyguardki, to po 2 mnie zawiozły do domku, bo już raczej sił na zabawę nie miałam . Ale było bardzo pozytywnie, bez żadnych dziwnych akcji, bez striptizu i innych takich. Mój Najukochańszy miał wczoraj, z tego co wiem to też się nieźle wybawili i trochę popili. I wszyscy są zadowoleni . Ogólnie to teraz żyjemy oddzielnie, bo ja jestem w rodzinnym domu, a On jeszcze pracuje, ale od środy już ma wolne i będziemy razem haha.
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kombinowałam z makijażem oka - jednego
Wyszło coś takiego. Wiem że może nie jest perfect - nie ma bazy na powiece, rzęsy posklejane ale chodzi mi o nałożenie cieni i ogólnie koloryt. Myślę żeby sama sobie zrobić taki na plener, no tylko nie mam własnie podkładów itp. :/ Z koleżanką mamy kombinować w tym tygodniu bo ma jakieś dobre podkłady Revlonu.Właśnie mniej więcej o taki efekt mi chodziło na makijażu próbnym a babol mi robił śliwę i podbite oko, w ogóle ja tu sama 1000 razy lepiej namalowałam niż ona, a zajęło mi to 2 minuty (szkoda że nie mam zdjęcia). Co sądzicie???
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-08-29 o 19:22 |
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
kolorek ładniutki i ogólnie fajnie. Ja ze swojego próbego byłam mega zadowolona choć moze jeszcze ciut inaczej mógłby wygladać ale i tak był super nie mam zdjec bo nie wyszły zbyt dobrze
za ciemno już w pokoju miałam
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy jak, kamień swarovskiego, kolor opal? ale to taki mleczny chyba jest... opalizujący to wiem, ab za kolorem ma być napisane, że się mieni na wszystkie kolory, nie wiem już... mniejsza z tym, nie będę miała wymarzonej biżu i już... :P |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tez jestem juz po wieczorze panienskim i ogolnie tak srednio jestem zadowolona
przyjechala po mnie kolezanka i juz laski czekały w knajpie.Wszytkie byly ubrane na czarno, plus do tego czerwone bransoletki i kapelusze, extra to wygladalo ja mialam sukienke mini,szpilki i dostalam szarfę i welon ogolnie to posmialysmy sie, w szybkim tempie wypilysmy kilka flaszek wodki,bylo jedzenie torta(w ksztalcie penisa) bez uzycia rąk , rozne zabawy i konkursy noi uderzylysmy juz niezle "zrobione" na dyskoteke.Na poczatku bylo fajnie, duzo tanczylysmy i wykonywalam zadania ale pozniej juz bylo beznadziejnie, muzyka okropna, nikt juz nie chcial tanczyc a mi sie szelka w sukience urwała i ciagle mialam stanik na wierzchu![]() tak srednio mi sie podobalo, o 3 bylam w domu.Za to moj TŻ sie wybawil po wsze czasy i taki mu zgotowali kawalerski ze do konca zycia bedzie pamietał jeszcze po dyskotece pili u niego na osiedlu do 6 rano i ogolnie nie wie jak wrocil do domu hehe
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie za jasny. Nie podkreśla oka, tylko w dziwny sposób je rozmazuje. Na zdjęciach nie będzie tego makijażu już w ogóle widać- chyba że taki efekt chcesz osiągnąć. Szkoda że nie zrobiłaś zdjęcia całej twarzy, bo u mnie taki makijaż sprawia że wyglądam jak bym była chora, nie wiem jak to wygląda u Ciebie ![]() Byłam u TŻta. Impreza mu się rozkręciła ok 2 nad ranem i balowali do 7. Byli w Ostravie na jakiejś ulicy gdzie jest klub przy klubie i łazili z jednego do drugiego pili i nie tylko Potem podobno w hotelu jeszcze szaleli jak małe dzieci, bo w ogóle nie byli zmęczeni Rano, tzn po wstaniu, za to był zgon masowy, ale każdy jakoś sobie poradził na własny sposób ![]() TŻ ma takie same spostrzeżenia z tych klubów jak ja... Więc chyba nie źle się dobraliśmy Powiedział że dzięki temu wypadowi utwierdził się jeszcze bardziej w tym że chce być ze mną, jak widział jak laski potrafią się zachowywać ![]() Ponoć cały czas myślał że szkoda że mnie tu nie ma, czyli podobnie jak ja ![]() No i mamy zamiar wybrać się tam razem kiedyś i trochę poszaleć ![]() Tak że wszystko w normie i nasze wieczory jeszcze nas zbliżyły do siebie, a nie oddaliły, czy doprowadziły do odwałania ślubu- o czym nie raz słyszałam ![]() Tak że nic tylko cieszyć się i radować że za tydzień o tej porze będę się bawić na swoich poprawinach, już jako Pani P
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z 11.09...jakieś rokowania co do pogody?
Bo mnie doszły słuchy, że ma padać Nie mam pojęcia co wtedy z życzeniami po kościołem...no i ze zdjęciami sprzed kościoła...czy z momentu wychodzenia...![]() Mafda, Arnama, jeśli mogę spytać, jak duże kawałki ciasta rozdawałyście? Bo my z TŻ nie mamy pojęcia ile ciasta zamówić na roznoszenie...kurka... Rozdawałyście po 3 rodzaje?(makowiec, sernik, z posypką). Ile blach myślicie zamówić na 18 paczek ciasta do rozniesienia? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2010-08-30 o 08:53 |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka ma być pogoda w sobotę? Ponoć ma padać, jedynie na zachodzie słońce.
![]() Ah wszysto do dupy, nie mam makijażu, nie mam fryzury, do tego zamiast okresu mam tylko upławy po wzięciu tabletek i ciekawe kiedy mi się skończą.
|
#2996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam w tv, była pogoda długoterminowa na tvn i mówili, że w pierwszej połowie września ma być trochę zimniej, a w drugiej połowie od 10 ma być już coraz cieplej, potem nawet upały. Ale nie wiem czy to się sprawdzi. Twój makijaż ładny, ale potrzebujesz cieni o większym pigmencie. Ten kolorek jest jakby rozmazany, słabo widoczny. Spróbuj w sklepie poprosić panią o matowe cienie z większą pigmentacją, trwałe przedewszystkim. To w jakiejś drogerii pani ci coś poradzi. Możesz nawet zobaczyć na testerach, na rączce, jak dany cień się prezentuje, czy kolorek wystarczająco intensywny jest.
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r Ślub: 18 wrzesień 2010r Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl Edytowane przez Alicja1985 Czas edycji: 2010-08-30 o 09:21 |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....a dopiero po 15stym bedzie slonce czyli pewnie 18.09 sie zalapiecie na slonceczko mam nadzieje ze i nam sie uda dziewczyny ![]()
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja sęk w tym że wzięłam 1 tabletkę w pierwszy dzień okresu w zeszłym tygodniu no i okres mi się wstrzymał
są tylko takie upławy ciemne Nie chcę mieć tego na ślubie...A cieszyłam się z @ że go dostałam wcześniej i co z tego jak nie chce mi się puścić na full...Zaraz wybieram się na poszukiwania makijażystki.
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
no dzisiaj też koleżanka w pracy powiedziała że druga połowa września ma być ładna i nawet 25 stopni.
Ale co ciekawego ostatnio zauważyłam - w każdą sobotę tak ok 15.,45 zaczyna świecić słonko. Dzień jest rano okropny ale o tej godzinie zaczyna się robić cudownie więc mam nadzieję że i tak super traficie
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
ja mieszkam na zachodzie i u nas jak czatuje na pogody wszystkie możliwe nawet na zagranicznych stronach to na 4 zapowiadaja słońce ale z temperaturą miedzy 16-21 stopni w zalezności od tego gdzie patrze..i butki juz wystawiłam na parapet niech przywołują pogodę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

mam luz w pięcie, obcas lata, masakra..... do ślubu zostało równe dwa tygodnie a ja jestem bez butów, w k-gu żeby coś znaleźć to graniczy z cudem

Tak że cieszę się że tu przyjechała wcześniej 
:brzydal :

Zmywała mi 5 razy oko i nadal było do dupy!!! W końcu powiedziałam jak ma zrobić, gdzie kłaść po kolei każdy cień! Pod koniec nawet rzęsy sobie malowałam sama z nerwów. W końcu jakoś wyszło - delikatnie fioletowe a nie podbite oko, ale już widzę teraz że ledwo widać cokolwiek!!
Dała mi 2 kolory błyszczyka do wyboru i se musiałam wybrać który chce! Przecież to ona powinna wiedzieć co pasuje...