|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Siarko, jaki zamówiłaś rozmiar straplessa Effuniak?
Ja mam z nim problem. Zamówiłam 70F, był za luźny i miskę miał chyba za małą (moje wymiary:67/94). Teraz zamówiłam 65G i czekam na przesyłkę. |
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2614 |
|
Przyczajenie
|
czy w takim razie przy mojej około 4-5cm różnicy trzeba zwiększać miseczkę z 65f/ff tak jak podała Red Lipstick ?
Edytowane przez murilega Czas edycji: 2010-08-27 o 14:20 Powód: drobna pomyłka |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
mierzyłabym 65FF brytyjskie
|
#2616 |
|
Przyczajenie
|
ok, dziękuję
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny sorki ze się tak wetnę, ale nie mam czasu wertować całego wątku.
Pomożecie mi dobrać rozmiar? Pod biustem 72, w biuscie 89. Z tego co czytałam to 65 E powinno byc dobre. Mam racje?
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł mój biustonosz
Według mnie jest idealny. O wiele lepiej się trzyma, jednak tamte biustonosze miały za luźny obwód. Miseczka też dobra, nic nie wyłazi, wszystko ładnie zebrane. Z resztą zobaczcie same.
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się jak wypadają miseczki w Panache Antoinette? Czy są standardowe?
Nie mogę się doszukać info o nich.
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
To dokładnie ten:
http://www.intymna.pl/p31,146,0,12,1...onosz-new-soft
|
#2622 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Obwody sa lekko scislejsze a miseczki ciut ciut mniejsze niz standard |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny. Mam problem z doborem odpowiedniego rozmiaru. czy 69 pod biustem ciasno (74 luzno) i 84 w biuscie to bedzie rozmiar 60F ?? W zaleznosci jak sie zmierze, albo wychodzi 60E albo 60F - czy to duza roznica jesli chodzi o dobor stanika?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
a moim zdaniem sa mniejsze o cala miske, nie tylko "troche". sama nie mam Antoski co prawda, ale czesto przegladam allegro w jej poszukiwaniu i np ost pytalam o wymiary tj. glebokosc miski w 30DD i wynosi 17. 5 cm a standardowo powinna wynosic ok 20 cm.
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Domyslam sie, ze chodzi o miseczke, faktycznie wyglada na przymalawy.
Cytat:
![]() Ja probowalam zrobic zdjecia w Tiffany, ale srednio wychodza z komorki, wiec nadal nie wiem czy mam na pewno dobrze dobrany... :/ Czy jakas dobra duszyczka pomoglaby mi, bo znalazlam kilka licytacji stanikow na allegro, ale nie wiem czy sa rozciagliwe, czy beda na moje wymiary etc. Zeby nie bylo, ze robie reklame, moglabym wyslac linki na PW, chyba, ze moge bez problemu tutaj?
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przed chwilą znalzałam na all, gdzie była w rozmiarze 30DD i ma napisaną głębokość 19cm, a w rozmiarze 30D 17,5cm. W niektórych sklepach piszą z kolei, że miska standardowa. Mam wymiary 70/84 i nie wiem na jaką antośkę polować.
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam stanik na allegro.
Kompletnie niezgodny z opisem. Głębokość miski źle podana, obwód rozciąga się prawie o 20cm więcej jak było w opisie. Stanik jest poplamiony i poszarzały. Babka chce mi zwrócić tylko za stanik, bez kosztów przesyłki, co się wcale nie opłaca. Jeszcze się wykłóca, że sprzedała kilka tysięcy staników i nikt nie zgłosił nigdy, że coś było źle wymierzone
|
#2630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze i dalej nie mam pewnosci. no nic, w poniedzialek przejde sie do sklepu na mierzenie i kupno
|
|
|
|
#2632 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem z dobraniem stanika. Dotychczas nosiłam 70 C. Moje wymiary 72 pod biustem na wydechu na wdechu 76 (normalnie zmierzone) w biuście 86.
Proszę o pomoc.
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasami miarka się zsuwa, źle ułoży i potrafi przekłamać wynik. Wg kalkulatora wychodzi 60E, ale jeżeli jesteś szczupła i pod biustem masz praktycznie same żebra to możliwe, że wystarczy Ci obwód 65 i miseczka D. Trzeba sprawdzić. Jak będziesz w sklepie to pomierz te dwa obwody i sąsiadujące ze sobą rozmiary. Zobacz także jak Twój biust wygląda w różnych krojach. Pamiętaj o prawidłowym założeniu stanika.
Spicy orange... Edytowane przez fallen_apple Czas edycji: 2010-08-27 o 23:08 |
||
|
|
|
#2634 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
![]() hm, nie tylko. jesli jest spora roznica miedzy pomiarem w wyproscie a w zwisie, nalezy uwzglednic pomiar zwisowy, bowiem kalkulator poda wtedy rozmiar za maly, nieuwzgledniajacy tych "ukrytych" centymetrow ![]() zdaje sie, u Ciebie, Hajjo, tak wlasnie jest, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
dobrze poznaje kolezanke z D-B? i tez jedna z wczesniejszych wlascicielek Freyi Jeannie? ![]() swoja droga, jak to jest - Ty z niej wyroslas, ja zas niestety, nie bardzo
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupilam na allegro stanik i fakt - kosztowal 26 zl ale przyszedl smierdzący i poplamiony , troche zmechacony , wymoczylam z vanishu a ze rozmiar dobry to moze zaloze ? sama nie wiem ? nie jest rozciągnięty i dobrze lezy a o 26 zl szkoda sie użerać z kims
kupowalam wczesniej uzywane staniki i byly naprawde do uzycia , kobiety czasami nie mają wstydu - chcą zarobic nawet na starej szmacie za to odbiłam sobie i kupiłam panache confetti w sklepie , ostatnio chyba troche schudłam i mam teraz 76 pod biustem, w biuscie 100 a w zwisie 101 , piersi stozkowate wiec wypadal mi zawsze rozmiar albo i 2 mniej niz powinno a tego confetti kupilam w 34 E i nie wiem czy dobrze zrobiłam ? - dobrze lezy i trzyma biust na miejscu 32 F byl taki scisły bardzo i sciskał prawą pierś za bardzo chyba a 32 FF za luźe miski choc sprzedawczyni w sklepie mówiła zeby brac 32 F , z gossardów mam 32 FF a marks&spencer 34 F i 32 F - zalezy jaki model - co myslicie ?
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny, kopiuje swoj post z innego wątku, bo tam nikt mi nie opdowiedział, chyba nie było to odpowiednie miejsce :P
Cytat:
hmm, mi w klakulatorze wychodzi wlasnie 65d/e.. i nie wiem o co chodzi, noszę 75 b/c(75b/c mam po jednym, ale w obwodzie wypadaja mniejsze) lub 70 c/d (70d - jeden, c byl za mały) - dobrane w triumphie z pomocą pani i nie są za duze, chociaz wiem obwod 65 bylby idealny.. przymierzalam w esotiqu 65 - c,d- leza dziwnie, opiniają mi piers strasznie, robią mi sie duze bułki, czasem wychodzą sutki.. przymierzalam e, rowniez lezal jakby na siłę. co jest? i w jeden 65 się nie dopięłam i to taki wyjątek, bo ogolnie leza dobrze. dodatkowo, chciałabym zapytać - jkak dzialaja kremy ujędrniajace do biustu.. jaki polecacie w cenie rozsądnej i jak ich uzywac? Czy cos jesszcze?
więcej w wiary w siebie! ![]() 50 kg 75B -> 65E/F Edytowane przez paolyn Czas edycji: 2010-08-28 o 09:42 |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszesz to były na Ciebie za małe miseczki w tym Esotiqu. Jeżeli mówisz, że obwód 65 jest dla Ciebie dobry, nigdzie Cię nie uwiera i dobrze się w nim czujesz to spróbuj z brytyjskich 65DD lub kiedy stanik jest bardzo ścisły 32C (70C). Z polskimi firmami raczej nie pomogę, bo nie noszę. Spróbuj może takich firm jak Dalia, Kostar czy Milena.
Spicy orange... Edytowane przez fallen_apple Czas edycji: 2010-08-28 o 13:42 |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mam tu wymiary antoski 30E ( tez z allegro, nie wiem jak z wiarygodnoscia) wymiary: obwód w spoczynku / naciągnięty 62 / 72 cm, szerokość fiszbiny U / UU 13,5 / 29,5 cm, głębokość miseczki 21 cm. ktore by potwierdzaly moja teorie ![]() Moze po prostu zapytasz o wymierzenie tych wymiarow? Podziel sie pozniej wiedza, tzn. jak w koncu jest z ta antoska, tez poszukuje mniej wiecej tego rozmiaru
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
nie chcę zamwiac przez inetrnet, na 3 - 3 strzały nietrafione, z allegro rozmiary 65d,e, jeden scisly 70c/d.. w moim miescie i ba, wojewodztwie objezdzilam chyba wszytskie miejsca.. jux nie wiem jaki mogę miec rozmiar;/ mam piersi okrągłe, jędrne, w tych wszytskich 65 z esotiqa wygladaly na zwisy i wydawaly sie wieksze, mimo ze byly miekkie i nieusztywniane. w obwodzie się czułam dobrze, fatalnie w miseczce. obwod powinien przylegac do ciala między piersiami, tak było.. ech. juz dziewyczyny naparwde nie wiem.. noszę 70c i nie wiem, czy robię sobie krzywdę czy niekoniecznie:/
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

.
Nie mogę się doszukać info o nich.

Właśnie przed chwilą znalzałam na all, gdzie była w rozmiarze
W niektórych sklepach piszą z kolei, że miska standardowa. Mam wymiary 70/84 i nie wiem na jaką antośkę polować.