![]() |
#1 |
BAN stały
|
"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2Witajcie 1 czesc dobiega ku kocowi wiec Rozpoczynamy 2 W dlaszym oczekiwaniu na Zimowe Bobaski... Styczniowo Lutowe 2011 ![]() ![]() tu sie wszystko zaczel---https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=424729 A TU nasz KLUB-https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=655 ![]() ![]() ![]() ![]() Sanderinka(Sandra,20)-tp.30 grudnia-------corka................ MARIKA.S-tp.31.12/01.01 stycznia-----------Sara Helena Molalala(Gosia,22)-tp.2 styczen-----------Izabelka Charmeuse(Ania,29)-tp.02 stycznia------------Szymon Muron-tp.04/06/stycznia----------------Kalina Achaia(Dorota,29)-tp.8 stycznia-----------Patrycja Dizi-(Dorota,23) tp.11.stycznia---------Syn.................. Katarina89(Kasia,21)-tp.13 styczen-----Klaudia Magdaka13(Magda) tp.13.stycznia-----Syn.......... Anka_bzz-14 stycznia.-(Adam,Marek Michal/Alicja Apolonia) Vilya-tp.15 styczen---------corka............ Rekinka83-tp.16 stycznia-----------Syn............... Madeline-tp.16.stycznia----------Milena Insomnia_00(Aga,20) tp.22 stycznia (Ala lub Kacper) Make_up_istka(Natalia,23)-tp.18 styczen-----------Gabrysia Izus123(Iza,28)tp.22 stycznia Jessy-tp.23.stycznia-------Synek.......... Stalowamagnolia(Kasia,23)-tp.23 styczen-----Marcel Dewi..(29)-tp.25 styczen---------corka........... Gosiaczek071(Gosia,25) tp.25 stycznia---------Kuba Mysiopez(.Ewa,22)tp.25 stycznia--------Adas Artur Gabishig(Gaba,34) tp.25 stycznia------Tymek Zosik(Zosia,27)tp.29 styczen-----------(Alicja Barbara) Mika_am(Aga,28)-tp.30 stycznia---------Adas Ann84-tp.30 stycznia Mila24(Julia,26)tp.31 styczen-----------(Zosia/Ala lub Stas/Andzej) Kasiek_26-(Kasia,26)-tp.31 styczen/4 luty Cytrynka3002(.Cecylia,23)-tp.28 stycznia/01 luty --------Karol ![]() ![]() Kama1982(Kinga,28) tp.2 luty-----Julian Piotr Stokrotka81-tp.5/6 luty Kaskup-tp.6 luty-----(Szymon lub Liwia) JesuisunPapillon tp.6 luty---------Grzes Agrafka26(Magda,26)-tp.8 luty------TROJACZKI!!!! 2 chlopcow i 1 dziewczynka Chantalla(Kasia,29) tp. 10 luty--- 2 Coreczki-Matylda i Malwina Weraa11(Weronika,21) tp.11 luty S_a_j-11 luty-------Michal junior Monis1-11 luty----Synek.............. Agape-11 luty Pysiowa-12 luty Madzia ![]() Sylfiaa(Syliwia,26)-tp. 17 luty JustynaM(Justyna,29)-tp.17 luty---------Corka...................... _havana_tp.17 luty------------Marcel lub Emilia AmmBuziaczek-tp.14 luty-------------Syn............... Hawea-tp.16 luty--------Synek.................. Marlena31(Marlena,34)-tp.19 luty---------Mateusz Lilijka3-tp.19 luty Greczynka-tp.23 luty----Synek........,....... Justine1988(Justyna,22) tp.26 luty-------Nadia lub Krystian Wiola1225(Wiola,30) tp....01.2010---Olivia Aniolki:-zawsze PAMIETAMY..... Ewurka-03.06[*] Riana-.31.05.[*] MarzaDudz-.....05-06[*] Timii-....06[*] Myszeczka86-.21.06-[*] Rozmaryna-[*] Edytowane przez Molalala Czas edycji: 2010-10-12 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Stycznie-Luty2011-cz.2
wkleiłam link w poprzednim, żeby dziewczyny przeniosły bety;-)
![]() |
#3 | ||
Wtajemniczenie
|
a to jednak już się przenosimy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w ikei jakieś przeceny są teraz??
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
kurczę, to mam nadzieję, że te nowe-niższe ceny poczekają jeszcze troszkę na mnie
![]()
#6 |
BAN stały
|
Wróciłam...
![]() No i to wina mojego skrzywienia kręgosłupa i wcześniejszych z nim problemów, przez to u mnie ucisk na nerw jest dużo większy, dlatego tak strasznie boli. I nie wiadomo, czy mi to puści czy będzie się utrzymywać nawet do końca ciąży... ![]() Mam dużo leżeć, absolutnie nie dźwigać, nie przemarzać i smarować maścią, żeby nie dopuścić do zapalenia nerwu, bo wtedy w ogóle przestanę się ruszać. Jak nic nie pomoże, muszę się zgłosić do neurologa. Chwilowo lepiej i w miarę samodzielnie się ruszam na szczęście ![]() A Wy widzę już zaczęłyście nową część wątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witam na nowym wątku - ale nam zleciało
![]() No to miłego weekendu dziewczyny ![]() Aha - ja też lumpkowe ciuchy piorę od razu w płynie normalnym, dopiero w styczniu jakoś popiorę w takim typowo dla maluszka. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-28 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
zgłaszam się na nowym
![]() a powiedźcie mi dlaczego właściwie zawsze trzeba dzielić wątki na części, bo nigdy tego nie rozumiałam że jak jest więcej postów to się wątek zamyka i zakłada następny? |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- żeby było łatwiej coś odnaleźć? aj dont noł..
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia ale w regulaminie coś takiego jest...choć nie wiem dlaczego.
#11 |
Zadomowienie
|
Właśnie segregowałam ubranka, które dostałam od kuzynki.. w sumie nie za wiele ubranek mi się podobało, ale worek usegregowałam z tymi najmniejszymi rozmiarami.
Teraz mam zrobić liste co mi jeszcze potrzebne dla maluszka i hm.. nie mam pojęcia! duzo skarpetek.. jakieś spodenki i body z długim rękawkiem.. i koniec mojej weny. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Molalala czy mogę prosic o zaproszenie do klubu mamuś styczniowo/lutowych?
#13 |
Zadomowienie
|
Ja też bym chciała o takie zaproszenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście witam w nowej części! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, wróciliśmy z zakupów, jakoś u mojej mamy lepiej mi się wynajduje wszystkie ciuchy, kupiłam sobie spodnie ciążowe, za bezmała 150 zł, ale gratis dostałam dwa boskie smoczki ![]() ![]() Generalnie, co do spodni, jeśli któraś jeszcze planuje zakup, ja po dzisiejszych przymiarkach ( 4 pary różnych spodni jeansowych w rozmiarze M) stwierdzam, że chyba nie odważę się kupić takich spodni przez allegro, mierzyłam 4 pary i rozmiar M jest rozmiarowi nie równy, niestety. Ubolewam nad rurkami, najbardziej mi się podobały...niestety jak mi się dupa jeszcze wymknie spod kontroli w tej ciąży to będę sobie mogła popatrzeć na te spodnie ![]() Jak wrócę do domu to wszystko obfotografuję i się poprzechwalam trochę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Miałam ambitne plany, ze we wrześniu zajmę się robieniem zaproszeń na nasz ślub , ale bardzo boli i na razie nawet nie mogę wyjśc do sklepu wybrać elegancki papier a nie chcę kupować przez internet, bo muszę zobaczyć go na żywo. Nie mogę doczekać się już przyszłej środy, kiedy pójdę do mojego gina, bo jeśli mi mnie przejdzie, to może on coś poradzi, bo panie na izbie przyjęć nie wydawały się zbyt kompetentne - same nie wiedziały co mi przepisać, co poradzić i co mogę brać... Masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Witam się w drugiej części chociaż tytuł jakiś taki dziwny wg mnie
![]() ![]() U nas wszystko w porządku, od 17 sierpnia chodzę już do pracy , przygotowałam już sale i wszystko gotowe a 1 września dopiero się zacznie ![]() ![]() Poza tym leje, wieje, zimno i ciągle chce mi się spać.
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mi dziś dla dzidzi doszedł ręczniczek z kapturkiem, 2 pary spodenek, 2 śpiochy, bluza, skarpetki i bodziak. A miałam się wstrzymać do 30 sierpnia...hehe. Ale upatrzyłam sobie śpiworek - tyle, że różowy, także na razie czekam z tym zakupem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
kliknięte bo muszę mieć coś w truskawki;-)
oglądam kombinezony na allegro, nie chcę za bardzo różowego, może być róż z brązem, ale nie księżniczkowaty, odpadają bure i pstrokate, a i jeszcze taki śpiworkowaty bez nogawek- no i nic nie znajduję:-(
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
to ja też poprosze
![]() pogoda fatalna.. tak sie dzis "narobiłam" ze teraz mnie krzyże tak bolą ze musze leżec.. ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() no i witam w nowej części...
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sylfia tytuł wcale nie dziwny jeżeli wiesz skąd się wziął tytuł pierwszej części 1 część to 1 wers piosenki 2 część 2 wers ww. piosenki a chodzi o tą piosenkę: http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wyście poszalały??
![]() Jak można tak szybko bazgrać nowe posty ![]() Wczoraj miałam takiego lenia, że nic mi się nie chciało i szybko poszliśmy z mężem spać. Nawet moja 10-letnia siostra, która jeszcze jest u nas na wakacjach (zostały jej biednej 3 dni) zasnęła jak reks o 21:00 Fatalna pogoda wczoraj była, deszcz padał nieustannie i wiało niesamowicie. Dzisiaj się przejaśniło i chyba dlatego dostałam zastrzyku energii ![]() Od rana zajęć co niemiara. Postanowiłam robić......zaprawy. Usmażyłam powidła, narobiłam kompotów ze śliwek a potem zdałam sobie sprawę, że pewnie nic z nich nie zjem zimą bo będę karmiła ![]() ![]() ![]() Upiekłam też placek ze śliwkami a na obiad wymyśliłam sobie racuchy....więc pół dnia siedzenia w kuchni ![]() Jutro mamy gości więc trzeba była też posprzątać chatkę a tu Mąż zabiera się za skuwanie płytek w łazience ![]() ![]() Postaram się odpowiedzieć na wasze posty, które zdążyłyście nabazgrać w błyskawicznym tempie ![]() weraa krew w moczu może świadczyć o jakiejś infekcji dróg moczowych, ale może tez pojawić w po jakimś wysiłku. masz jakieś dolegliwości związane z oddawaniem moczu? Chodzisz często do toalety, boli Cię przy siusianiu czy może czasami masz wrażenie, ze chcesz siku a jednak w ubikacji okazuje się że pęcherz jest pusty? Jeżeli wyniki moczu widziała Twoja ginekolog i nie stwierdziła jakiś nieprawidłowości nie masz się co martwić. Dużo pij, najlepiej żurawinę. Naprawdę potrafi czynić cuda ![]() Śluz w moczu z kolei pojawia się bardzo często z racji tego, że podczas napełniania słoiczka moczem spłuczesz śluz znajdujący się u wejścia pochwy. Wynik dodatni gotowy. Tym w ogóle się nie przejmuj ![]() make_up_istka ja też ostatnio odczuwałam podobne dolegliwości ale w mniejszym stopniu niż Ty, mogłam się normalnie poruszać. Mam nadzieję, że te maści pomogą i trzymam kciuki żeby jednak ból zelżał. Ja też mam skoliozę i pewnie to jest też przyczyna tych bóli. Ja też sama robiłam zaproszenia na swój ślub ![]() ![]() JeSuisUnPapillion niestety zaparcia w ciąży to największa bolączka przyszłych mam ![]() Jeśli jednak bardzo męczą Cię zaparcia możesz w aptece kupić czopki glicerynowe. Tylko nie używaj ich często żeby nie przyzwyczaić organizmu. A stolarzowi napisałam ostatnio, że tak go informuje tylko, że jak ciężarnej się odmawia to szczury się w domu zalęgają ![]() ![]() mysiopez octanispet faktycznie jest dobry generalnie na wszystko. Stosujemy go na oddziale. Można nim spryskiwać rany pooperacyjne, krocze, nawet robić płukanki pochwy. Działa też dobrze na błony śluzowe w jamie ustnej. Także polecam zakup. Odnośnie maści na pępek.....nie słyszałam o takowej. W naszym szpitalu stosuje się albo gencjanę albo spirytus. Częściej spirytus. Czyżby klinika była w tyle z nowinkami ? ![]() muron jak czytałam o lokatach, które zakłada Twój mąż myślałam, ze to o moim ![]() ![]() agape dlaczego myślisz, że nie będziesz miała pokarmu po porodzie?? lakataor może Ci się już przydać w szpitalu. Myślę, że to nie jest zbędny wydatek. A jak zaczną Ci nabrzmiewać piersi do tego stopnia, że poczujesz twarde jak kamienie guzki, może być za późno na laktator. Trzeba będzie to rozmasowywać a to naprawdę boli. kma1982 widzę, że nie tylko ja taka zapracowana dzisiaj ![]() ![]() Lecę w takim razie robić kolację, głodomory już czekają (tzn. mąż, siostra i Maluszek ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ile powinien mieć cm taki kombinezonik zimowy? Zakładam, że moje dziecko duże nie będzie, jesteśmy średniego wzrost TŹ poniżej 180 cm, ja jak się urodziłam mialam 47 cm i 2740
![]() To jak 62 cm? 68? Tu akurat luz może być? Jutro jadę jadę oglądać wózek z alle, koło mnie ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
O kurczę od rana mnie nie było o teraz nie sposób nadrobić tyle newsów
![]() Molalala proszę dodaj mnie do listy ![]() termin mam na 17luty. Jeżeli będzie chłopiec to będzie Marcel a dziewczynka Emilia ![]() make_up_istka ufff już się bałam, że będzie z Tobą gorzej ![]() Oczywiście współczyję tego bólu bo też mam skolioze a do tego kifoze, ale bałam się, że coś z dzidziusiem. Mam nadzieję, że szybko ten ucisk ustąpi ![]() agape zazdroszczę talentu! Spodenki są śliczne a domyślam się, że takie maleństwa nie łatwo uszyc ![]()
#26 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() truskawka boskaaa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jakie kupujecie rożki?? usztywniane czy nie??
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-08-28 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
i ja dołączam do wątku!
![]() Molala prosze o wpisanie mnie na liste przewidywany termin porodu 30 styczeń 2011r. a ja dziś byłam na grzybach,ale niestety nie za wiele ich ![]() miałam ogromną ochote od kilku tygodni na placki ziemniaczane, więc zrobiłam i tak sie ich najadłam, że teraz zgage mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.