|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny jak maliny-starajace i rodzące jaki i tylko wsperające....
Cytat:
Tez lubie słuchac muzy na full tyle, że mieszkam w domu ale otwieram okna na oścież zeby lepiej słyszeli |
|
|
|
|
#3512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam taka pomarańczowa ale super smakuje najbardziej lubię tą klasyczną ale z sezamem lub czosnkiem też nie pogardzę a kosmetyki to większośc teraz nieużywanych leży zwłaszcza balsamów bo mam specjalny na rozstępy w ciąży... no ale je trzymam na kiedyś![]() Cytat:
to niech teraz rośnie, rośnie, rooooośnie duża i zdrowa![]() Cytat:
fajno, że tu do nas wróciłaś kciuki za pracę i za staranka za rok hihiCytat:
no ale jeszcze ma czas żeby urosnąc a dzisiaj cosik dziwnego się działo... kuło mnie dziwnie w środku jak byłam na mieście i chyba brzuś twardniał... kurde nie umiem tego rozpoznac no ale ewidentnie był "inny"... rano brałam nospę bo po nocy się źle czułam.. męczyły mnie mdłości i jakieś kucia dziwne... a poza tym mam ostatnio niefajne uczucie w gardle... tak jak bym zjadła kilo mięty i takie powietrze zimne w garło leciało... niczym nie mogę tego wytępic...
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis pomierzyłam stare ciuchy i w nic nie wchodze kompletnie niektorych spodni nawet na biodra nie wciągłam normalnie koniec swiata a jutro do rodzicow na obiad i w co ja sie ubiore, chyba w jakąś kiecke bo innego wyboru nie mam trzeba sie wybrac do sklepu po jakieś galoty![]() Mnie też czasami twardnieje brzuch ponoć to normalne po 20tc jesli nie dzieje sie bardzo czesto to o.k ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- jak się czujesz kochana
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciezko chodzic, spac i... utrzymac mocz |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam ze mnie też sie źle śpi a tż nie pozwala kupić mi tej fajowej poduszki ![]() a jak wychodze z domu to ciagle mi sie chce pic i siku
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie podobasz -sprostowanie podoba mi sie twój brzusio-wkońcu wole chłopcówmotylko ponoć w którymś etapie tak si edzieje ze brzuszek twardnieje więc chyba nie ma sie co martwić teściowa była wypiła kawe zabrała odkurzacz i poszła sobie no a ja teraz musze sie zrobic na tą imprezkę wiec zaraz wskakuje do wanny musze kudły jeszcze umyć i wyprostowac wiec pewnie sie spóxnimy |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
ciezarne kolezanki , znalzlam porownianie pieluch stosowanych przez jedna mamuske
![]() wklejam wam wiec ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1722 aa2
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś chyba nie umiałam się tam odnaleźć. Nie miałam zawsze czasu,żeby aż tyle siedzieć. Także zrezygnowałam i zostałam na moim macierzystym wąteczku.A poza tym zawsze jak coś pisałam to byłam niewidoczna. Ale często Was podczytuję
![]() Dziewczynki jakiś ciężki płaczliwy dzień mam. Pokłóciłam się w między czasie z tż i jakoś tak mi dzisiaj dziwnie. Cały czas mi sie odbija i czuję zbliżającą się zgagę Mam nadzieję,że już nie będę jej miała. Ale rennie już kupiłam na wszelki wypadek.
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki ja mam takie pytanie...lekarz mi ostatnio powiedzial ze jak bede miala krwawienia to mam jechac do szpitala,a krwawien nie ma czyli jest dobrze.ale jak ostatnio zglosilam sie z brazowym sluzem po luteinie to powiedzial ze tak bedzie. wczoraj znow go mialam a dzisiaj przeslo tylko mialam taki rzadki sluz bialy prawie jak woda , czy mam sie czego obawiac???
|
|
|
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Musiałam we wtorek jechać po tatusia tż, bo chory. A wczoraj zawoziliśmy go do szpitala i nie chciałam,żeby tż tyle godz jechał. Więc zabrałam się z nimi. Trochę poprowadziłam autko, a tz coś odpoczął.
Cytat:
Oj zapiernicza Mam nadzieję,że niedługo Młody będzie z nami, choć nie musi być zbyt wcześnie, bo nie mamy jeszcze wszystkiego, a poza tym nadal nie wiemy JAK MU DAMY NA IMIĘ ![]() Cytat:
Ja najpewniej zrobiłabym bete. Powinna rozwiać wszelkie wątpliwości. Cytat:
Dawno Cię nie było. Tutaj widzę,że coraz większy ruch na wąteczku. Najczęściej rozmawiamy tutaj o JEDZENIU, mimo tego,że to wąteczek dla starających się i nie tylko Mam nadzieję,że dłużej już z nami zostaniesz
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki zebysmy jutro sie na samolot nie spoznili
milego wieczorku, niedzieli i do poniedzialku buziaki ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja dzis tylko na chwilkę się przywitać i mykam pa pa
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobilam sobie liste co musze kupic dla siebie i dla dziecka przed porodem, no i grubsze rzeczy ktorych nie mam jeszcze.
Cos pominelam? podklady poporodowe Bella lub hartman 3 paczki podklady na lozko Seni wkładki laktacyjne 2x staniki do karmienia majtki jednorazowe z siateczki hartman szlafrok 2x pidzamy do karmienia 3x skarpety pampersy '0' - huggies chusteczki do pupy patyczki do uszu dla niemowlat duze platki kosmetyczne owalne pieluchy tetrowe 15szt pieluchy flanelowe 6 sztuk plyn do mycia hipp lub Ziajka krem do pupy pośladkowy ziajka krem do twarzy ziajka loton do ciala hipp lub ziajka szczoteczka do włosów Frida marimer lub inna woda morska octanisept do pepka proszek do prania dzidzius termometr do ucha ochraniacz do łóżeczka espumisan na kolke cążki dla niemowląt lub nowy zestaw nożyczek dla doroslych |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
nie jade na basen jednak sie troche boje kolezance napisalam, ze mam jelitowke, ze wysoka goraczke i rozwolnienie w polowie prawda straaasznie bola mnie piersi ledwo rece podnosze no i brzuch tak jak na @ ale jednak troche inaczej kluje, porzadnie a boli najbardziej z tej strony tzn z prawej, gdzie gin mi pokazywala blone, w ktorej ma sie rozwijac zarodek dobrze, ze mam objawy, tzn ze chyba sie wszystko prawidlowo dzieje |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
heja widzę ze nie napisałysce dużo
dobrze przynajmniej nie musze duzo nadrabiac![]() ja właśnie niedawno wróciłam z imprezki posiedzieliśmy pogadaliśmy pośmiałam sie i teraz zamierzam następny weekend spędzić w domku juz mi sie nie chce wyłazić co tydzień gdzieś jesteśmy lisku nie przejmuj się że się pokłóciłaś i masz płaczliwy dzień zawsze możesz zwalić na hormony he
|
|
|
|
#3528 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie zrobiłam sobię małą przewręna jedzenie. Tak mi kiszki grały marsza,że musiała wciąć podwójną kanapkę z szynką i ogórkiem kiszonym popiłam coca colą i wciełam połowę jednego paluszka twix A teraz nie jestem w stanie zasnąć.Mój tz pół godz temu pojechał na ryby,więc do godz.10 mam wolną chatę ![]() A z racji tej,że pewnie spicie to idę nadrabiać, bo skończyłam na 105 stronie. DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM ![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Cytat:
![]() Kurde znów jestem głodna jak poczytałam wszystkie wasze posty o jedzeniu A tu dopiero przed godz.6 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także pewnie musisz odczekać chwilkę. Ale potem będzie lepiej smakowało Także trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze trzeba wytrzymać tilka tygodni Ale mam nadzieję,że się opłaci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś o tym wiem ![]() Z miłą chęcią Witaj ![]() GRATULUJE i teraz proszę uważać na Was.
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- lisek ja tez wstalam na jedzenie |
|
|
|
|
#3530 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej wesoło, tylko chwilowa nieobecność grodzi NIEMOŻNOŚCIĄ nadrobienia lektury wizażowej ![]() Cytat:
Poziom inteligencji.Pewnie gdzieś wyczytała,że coś takiego jest, ale pewnie nie ma zielonego pojęcia CO TO!Dziękujemy i przekaż też od nas ![]() Cytat:
Jak długo tego nie wiem ![]() Cytat:
Brzuch trochę przeszkadzał a w połowie musiałam się poddać ,bo trochę mnie bolał. Lepiej jednak nie ryzykować.Cytat:
Postaram się grzeczniej zachwowyać Cytat:
Cytat:
![]() A wiecie co?? Młody tak mi się wierci,że nie wiem czy to nie przez tą moją kolę którą popiłam sobie moje wczesne śniadanko Cały czas się wierci. Chyba powoli zaczynam widzieć kiedy śpi,a kiedy ma swój czas poświęcony na zabawę ![]() Jeszcze do niedawana mogłam spać jak zabita a od dłuższego czasu choćbym spała godzinkę to prawie jestem wypoczęta. Aż się martwię o siebie
|
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć i tak już nie mogę spać ale pewnie za jakiś czas uda mi się przymknąć oko ![]() Tż wróci o godz.10 więc mam go wypatrywać, bo PODOBNO PRZYWIEZIE MI RYBY. Mam nadzieję,że nie z Cerfura ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
Ostatnio naśmiewałam się z mojej koleżanki,która jest w ciąży z bliźniakami, a dokładnie z jej nudności(jak się zachowuje i opisuje w jakich sytuacjach leci do wc). Tak się ostatnio śmiałam,że myślałam,że się posikam A 2 dni później paliła mnie zgaga Teraz obiecałam sobie,że już tak nie będę To na pewno była kara ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- A gdzie jest Pani Riana??? Czy koleżanka nie miała na dniach gdzieś testować??
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
ide was nadrobić!!! rzuciło mi się w oczy, że jagda u ciebie z fasolką wszytsko jest wprorządeczku1!!!! |
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
No i co myslicie o tej liscie?
ech
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamiast fridy ja kupiłam cały zestaw marimer, jest tanszy i ponoć lepszy! brakuje ci wanienki, kocyka pod pupę do przewijania, jakiejs oliwki i termometru do wanienki!!! brakuje mi tez na twojej liście majtek poporodowych
Edytowane przez czekajaca na fasolke26 Czas edycji: 2010-08-29 o 08:46 |
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
czekajaca bo wanienke juz mam z termometrem. A kocykiem pod pupe jest flanelowa pielucha
![]() Zestaw marimer, juz patrze co to ![]() A ten zestaw to jaki masZ? bo nie widze w aptece zestawu, tylko pojedynczo mozna kupic aspirator, wode i spray ![]() Oliwki nie chce uzywac, chyba ze do ciemieniuchy. Ale poki co mam nivea w domu
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-08-29 o 08:47 |
|
|
|
#3536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jeszcze 7 tygodni, a moze i mniej bedzie hehehe, a ja tez nie mam siły kompetnie na nic!!!!oj ze spaniem jest masakra!!!!! dasz rade kochana!!!! witam nowe koleżanki ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
aha
|
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
miałam jutro iść do lekarza ale wstrzymam się do środy, o jutro musiaabym isc sama jechac autobusem, a mój m,ąż nie chce mniej póścic samej więc weźmie urlop nz środe i pojedzie ze mną!!!'zobaczymym co mi inny gin powie! ale ostatnio mam dziwne kłócia ( ale nie w brzuchu) yulko tam zupełnie na dole no wiecie!!
|
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
czekajaca ma Kliwia majtasy na liscie
|
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

ihihihiih

nie pamiętam
taka pomarańczowa ale super smakuje
najbardziej lubię tą klasyczną ale z sezamem lub czosnkiem też nie pogardzę
:l ove :

Mam nadzieję,że już nie będę jej miała. Ale rennie już kupiłam na wszelki wypadek.

@ powinam miec 18.8 z poslizgiem na 20.08 nie mam nadal wczoraj robilam test w poludnie wyszedł negatywny. Jakis tydzień temu dopiero zaczęły mnie bolec piersi ale nie tak na okres jak zawsze mam tylko były twarde i bolały od pachwin. Potem doszło klucie prawego jajnika. Nigdy tak nie mialam zawsze odczywalam bóle juz jakieś 1,5tyg przed@ głownie piersi sutki i jajniki. Od wczoraj juz mnie tak piersi nie bolą i jajnik juz tak nie kłuje tylko trochę cały brzuch jak na okres ale @ dalej nie ma. Przed chwila myślałam, że juz dostałam bo poczułam się dośc mokro a tam tylko biały gęsty śluz. Przepraszam, że tak dosadnie opisuje...ale liczę na Wasza pomoc.