|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
goniąca własny ogon..
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy cz. IV
Leclerc Bielany bodajże...
Możesz kupić, ale przesyłka ze stolicy wyniesie sporo
|
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z Warszawy z Leclerka?
![]() Bo w Almie jak kupisz powyżej 50zł to darmowa dostawa.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
zakupy powyżej 50 zl - darmowa dostawa
![]() na pierwsze zakupy dawali rabat 10 zl
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, dość pilne! Zepsuło mi się okno i nie znam nikogo kto umie naprawiać plastikowe okna... nie wchodzi w jeden zawias... Proszę, polećcie kogoś .
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
A mieszkasz w bloku czy w domu? Jak w bloku to ja bym zadzwoniła do spółdzielni
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- A jeszcze lepiej to sama bym spróbowała to naprawić. Pewnie masz uchylne okna i tak normalnie otwierane ( 2 w 1 ?). Mi też czasami wypada z górnego zawiasu jak dobrze nie docisnę. Zamknij dobrze i poruszaj klamką, żeby się na górze zaczepiło Mam nadzieję, że zrozumiałaś cokolwiek z tego co napisałam
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem właśnie jak mam uchylone i chcę otworzyć na oścież to dobrze nie przycisnę i okno tylko na jednym zawiasie się trzyma. Wtedy trzeba przycisnąć zamknąć, otworzyć, aż się naprawi i złapie dwa zawiasy :d
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
tak było wcześniej, a teraz nie można w ogóle zamknąć, przymknąć.. mieszkam w bloku ale mam mieszkanie własnościowe i spółdzielni usterki nie interesują... ale dzięki za pomoc
|
|
|
|
#1539 |
|
goniąca własny ogon..
|
Tez tak miałam kiedyś z oknem.
A na dworze był mróz! Matko jak ja się zezłościłam i przestraszyłam, bo to niedziela była... Ale przyszła sąsiadka, docisnęła, poruszała klamką i już. Te plastiki tak mają chyba. Leclerc Bielany: https://www.hipernet24.pl/nowy/jak_kupowac.php#d1 Niestety, chyba powyżej 50km nie dowożą ![]() Skorzystaj z almy może? |
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to dziwne ja jak mieszkaliśmy jeszcze w bloku to też mieliśmy własnościowe ale w spółdzielni był człowiek który naprawiał takie rzeczy. Przecież płacicie fundusz remontowy w czynszu i to nie ma znaczenia czy mieszkanie własnościowe czy spółdzielcze ![]() Cytat:
my mamy drewniane i też tak się robi jak dokładnie się nie zamyka Co do zakupów, to jeszcze można skorzystać z usług taxi. Niektórzy robia zakupy na zamówienie
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałyście gdzie spray rozjaśniający Joanny? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...lex-blond.html super by bylo jakby gdzieś na bronowicach, bo ja sie uczyc powinnam wiec nie chciałabym organizować wyprawy do miasta
|
#1543 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
poszukuje pilnie Farby MATRIX COLOR SYNC i AKTYWATORa matrix. Znalazłam na allegro ale nie moge zbytnio czekać. Może któraś z Was wie gdzie dzis lub jutro moge zakupić taką farbę? Byłabym bardzo wdzięczna za podpowiedź
|
|
|
|
#1544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- a zapomniałabym o stoiskach fryzjerskich w realu i olimpie , moze tam maja Matrixa? no i na bank są otwarte.. |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
W realu na pewno mają matrixa
Mam pytanie do pracujących i studiujących dziewczyn. Długo szukałyście jakiejś konkretnej pracy? Nie mówię tu o pracy w sklepach z ciuchami czy call center. Właśnie przeglądając ogłoszenia zobaczyłam, że jakiś gabinet stomatologiczny szukać kogoś na rejestrację, za uwaga 4 zł za godzinę ![]() dla mnie to porażka totalna
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
czy widziałyście gdzieś szafę z kosmetykami Eveline? a może ten tusz rzucił się wam w oczy? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...udowujacym.htm
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
ja zczelam od stazu, po rocznym doswiadczeniu bylo troche latwiej i w sumie znalazlam dosc szybko..
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Jako studentka dzienna nie mogę się zarejestrować jako bezrobotna i pójść na staż
absurd
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze zaocznie studiujesz.. a konkretna praca to jaka wg Ciebie? chyba nie ławo dziennym o taka..
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Konkretna to nie taka jak napisałam np w sklepie czy w barze.Mogłabym pracować na 0,5 etatu. Chciałabym w biurze nieruchomości jakiejś kancelarii adwokackiej albo coś
![]() Nawet na praktyki bezpłatne nie chcą przyjmować ![]() Właśnie przeczytałam artykuł że w zeszłym roku z Lubelszczyzny wyjechało 25 tys ludzi...nie dziwię się w sumie. Tu nie ma żadnych perspektyw
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
niestety bez doswiadczenia jest ciezko.. dlatego ludzie zaczynaja od call center, barów sklepów itp. zdobywaja obycie, doswiadczenie itp. potem pną sięwyzej. trudno od razu spodziewac sie kokosów. a w Lublinie nie jest jeszcze najgorzej, pomysl o mniejszych miastach typu Łęczna, Biłgoraj, Radzyń, Chełm, dlugo by wymieniać.. natomiast W-wie czy Wroclawiu maja jeszcze wyzsze wymagania jesli chodzi o "konkretna" prace(np. jezyk, przynajmniej roczne doswiadczenie, kursy itp).
Edytowane przez Sesja Czas edycji: 2010-08-28 o 18:41 |
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pisać, żebyś na praktyki poszła. dziwne, że nie chcą przyjmować... Ale wiem, że znajomy po prawie też miał problemy z pracą w tym mieście [jak chyba z każdą], znalazł dopiero w Krakowie... nigdzie go nie chcieli przyjść bez wcześniejszego doświadczenia, stażu, praktyk.
Ale np. brat znalazł bez większych problemów pracę w stolicy [już zdążył ją zmienić, a rok temu skończył studia]. Nie miał doświadczenia.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-28 o 18:44 |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
na stronie biura karier UMCS i KUL są rozne oferty pracy stałej, dorywczej, praktyk. ja niegdys dość czesto korzystałam i wlasnie stamtad mam swoja konkretną prace.
|
|
#1555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie oszukujmy się praca w barze czy call center to żadne doświadcznie dla mnie i potencjalny pracodawca na pewno by nie wziął go pod uwagę Cytat:
![]() W Warszawie to na praktyki biorą ile wlezie w końcu tania siła robocza ![]() Ja mam dwóch kuzynów w Warszawie. Każdy znalazł pracę będąc jeszcze na studiach i to pracę taką zgodną z kierunkiem studiów. Zarabiają tyle, co u nas nie dają nawet osobom z wyższym wykształceniem ![]() Po co ja tu zostałam:sciana: zadaje sobie to pytanie coraz częściej ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Sprawdzam codziennie, ba nawet wysyłam CV cisza........
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie mam brata i kuzyna. Kuzyn zaczął też na studiach, a brat po i nie narzekają. Trzeba uciekać stąd, taki wniosek
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-08-28 o 18:55 |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
owszem patrza na kazde doswiadczenie.. mam kolezanke ktra rekrutuje do pracy i wiem, ze lepiej miec wpisane w CV np.roczna prace w barze niz 3miesieczne praktyki.
|
|
#1558 |
|
goniąca własny ogon..
|
Czy jesienne kolekcje w Deichmannie (ale takie już na całego, a nie tylko pod ścianami pięć kozaków na krzyż) już sooom?
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bliską osobę w moim zawodzie, która ma swoje biuro i mówi, że lepiej w moim przypadku mieć praktyki w zawodzie niż doświadczenie w pracy typu kasa, czy call center.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

ja jak mieszkaliśmy jeszcze w bloku to też mieliśmy własnościowe ale w spółdzielni był człowiek który naprawiał takie rzeczy. Przecież płacicie fundusz remontowy w czynszu
i to nie ma znaczenia czy mieszkanie własnościowe czy spółdzielcze