|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. VI
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłabym i za darmo
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
ojej
a ja taki głąb z matmy jestem to musieli mi matme na maturę dowalić To w takim razie powiedzcie mi jak pozbyć się wstrętu do wszystkiego co związane z matma?
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fela, teraz to glownie przelatuje jakies dzikie z lekka zadania
![]() Wyznwacz wartosc x dla ktorej ponizsze lczby tworza w podanej kolejnosci ciag arytmetyczny: 1/cos x, 0,5tg x, -cos x (przecietny maturzysta na sam widok tego zadania robi taka mine ale przeciez da sie to rozwiązać ) Tak sobie przelatuje Kiełbasę A to ciagi z II czesci, a to geometria analityczna z I... Jakbym uczyla sie pokolei moglabym nie zapamietac, mieszanie tematów z jakiegoś dziwnego powodu wywoluje lepszy efekt zapamietania, poza tym w kapieli 40sty raz czytam vademecum zielonej sowy ![]() Staram się rzucać na te jak najdziwniej wyglądajace zadania, które sprawiają wrażenie trudnych ![]() Mam opanować całe LO do takiej perfekcji żebym na wyrównawczych (obowiazkowe 5tyg) siedziala tak " ojej, ale to latwo wchodzi".No i staram sie troche liznąc logiki z poziomu studiów ![]() A co najwazniejsze, ponieważ mam problem z myleniem prawej i lewej, i swego czasu podejrzewano u mnie dyskalkulie, mam problem z minusami. Problem byl taki, ze do 2gim mialam z matmy dopust, w 3 TZ pomogl na tyle ze mialam miec 6 ale nie chcialo mi sie sprawdzianu poprawiac, od 1 LO 5 z matmy, bardzo rzadko sie myle juz z minusami, ale musze nauczyc sie sprawdzać swoje wlasne zadania na bierząco jak leci, bo to wlasnie jest konsekwencją tego mylenia ![]() ... I wlasnie o tym mówie. Wiesz że ja sie nie moge rozpoczęcia roku akademickiego doczekać, mimo że troche sie boje? Ponoć moge już o sobie mowic studentka matematyki, bo nawet mam nr indeksu.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-29 o 00:10 |
||
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matmę można zrozumieć tylko przez praktykę Ja całe liceum z dnia na dzień dostawałam tyle zadania domowego, co normalnie zapewne zadaje się na ferie I podeszłam do rozszerzonej matury bez żadnych dodatkowych przygotowań - tylko wiedza z lekcji Jedyne błędy jakie miałam to obliczeniowe (strasznie częste u mnie niestety, bo bardziej skupiam się na metodzie niż na samym liczeniu) i niedoczytanie jednego zadania niestety
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze podziwiałam umysły ścisłe Niestety sama takiego nie posiadam chociaz bardzo bym chciała |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie trochę rozwiązywanie zagadek A mieszanie materiału jest dobre, ja często zapominam rzeczy, które były dawno przez "nieużywanie" i dopiero muszę je sobie odświeżyć. Tylko ja mam niestety tragiczną pamięć, czasem udaje mi się coś świetnie wkuć, ale po zaliczeniu materiału lubi uciec. Z takiej historii np. miałam same piątki, bo potrafiłam w 45minut rano kilka godzin przed sprawdzianem wykuć cały ~30stronnicowy materiał, a teraz nie pamiętam ani pół daty czy nazwiska
|
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ale i tak zaszpanowałam przed klasą... 5 z fizyki Jedyna w szkole ![]() (4 mialam tylko z historii i wosu - srednio mnie interesowalo na tyle aby miec 5, chemia i biologia - uziemilo mnie nieterminowe oddawanie prac, dlatego tez mialam 4, ale u tego nauczyciela to i tak byla najwyzsza ocena, nikt 5 nie mial) Felu, mi wlasnie nauka z tekstu srednio przychodzila... musialam sie kuc do klasówek z historii, ale jak sie nauczylam to na blache i pamietam do dzis. Akurat pamiec mam dosc dobra, jezeli sie czegos ucze. Poza tym w matmie, jak zrobisz 200 zadan z tego samego dzialu, ktore sa robione w podobny sposob - nauczysz sie rozwiazywac je od kazdej mozliwej strony
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-29 o 00:17 |
|||
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie też krew zalewa, jak ktoś nie umie policzyć podstawowych rzeczy
|
|
#1813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, to chociaz chciałabym mieć minimalną zdolność do rozwiązywania zadań matematycznych :b rzydal:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle kurcze, za chwilę wrzesień, a ja mam ochotę poprawić maturę z matmy i nie wiem czy się zebrać czy nie
![]() Liliputka wystarczy się spiąć i wszystko można opanować
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszpanuje cytatem z Pieknego Umysłu (teoria gier - to po prostu... ma zastosowanie WSZEDZIE, wrzuć w wikipedie...) "Brzydote Twojego krawata można wyjaśnić matematycznie". Matematyka, jest wszędzie i bez niej biedny bylby ten świat ![]() Swoją drogą polecam stronę http://matematyka.pisz.pl/ Wiem że ten Pan jeszcze na yt wrzucal filmiki, zaraz znajde ![]() Edit: Znalazłam http://www.youtube.com/user/MatematykaPiszPl
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-29 o 00:28 |
|||
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, bo wy się będziecie orientować - w który dzień matur się zdaje matematykę? W drugi czy trzeci? I jeśli zdawałam w 2009 roku i chcę poprawić rozszerzenie to podstawę też muszę pisać?
|
#1818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5 maja, czwartek: 9.00: matematyka – poziom podstawowy 14.00: matematyka – poziom rozszerzony ,czyli drugi dzień matur
|
|
|
|
|
#1819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. CKE pewnie też Ci nie odpowie. Chyba że zdałaś jeszcze jakiś dodatkowy na wiecej niz 30% to wtedy pewnie by sie dalo bez podstawy. Ale wiesz że poziom się przeokrutnie zmienił? Jak zaczynałam LO logika byla na PP, teraz jest na PR (smieszne...) Obniżyli strasznie poziom podstawowy, nie wiem jak to bedzie wygladac za rok z PR. W drugi dzień PP 9, PR 14
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-29 o 00:39 |
|||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
picie alkoholu w miejscach publicznych jest karane, tak? a co z piwem bezalkoholowym?:P
|
|
|
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, jak teraz wygląda poziom, bo przygotowywałam TŻ do matury 2010 Ja zdawałam polski PP, angielski PR i matmę PR, ale wydaję mi się, że powinnam chyba poprawiać na swoich, "starych" zasadach. Ale też mi to wisi, podstawowy mogę dla rozgrzewki napisać, tegoroczny rozwaliłam w niecałe 30 minut, bo TŻ potrzebował rozwiązań jak wrócił ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
A bezalkoholowe nie jest alkoholem, więc pewnie nie powinno być A nawet jeśli to mili panowie na pewno nie będą się o nie rzucać
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myslalam czy by nie poprawic, to za rok moze moglabym zaczać jakies rownolegle na które nie przekroczylam progu czy cus... Ale jak sobie pomyslalam jak wygladala moja rejestracja na studia i w ogole jak bylo z moja matura to wole chyba juz nie kusic losu... E tam, ja z dnia na dzien mialam do przerobienia po 30 zadan w kazdym po 8ppkt. Luuuzik ![]() Wieczorem na brudno, rano przepisywalam wrecz kaligraficznie, co mojego nauczyciela doprowadzalo do szalu chyba, na probnej tez nie mialam nic przekreslonego... i 100%XD
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-29 o 00:47 |
|||
|
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
http://www.sadistic.pl/justyna-i-ania-vt49097.htm
I takie pytanie co do filmu... One na prawdę myślą, że mają szansę? |
|
|
|
#1825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale czemu miałabym zdawać angielski, skoro chcę poprawić tylko matmę? Maturę zdałam rok temu ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie matma strasznie nudzi :ziewa: Rozumiem, umiem, no ale szlak mnie trafia jak mam zadania rozwiązywać, to jest tak cholernie nudne
Swoją drogą, jak słyszę jęczenia o obowiązkowej maturze z matmy, to mnie szlak trafia Przecież podstawa jest naprawdę podstawowa, a jak ktoś nie opanował umiejętności liczenia to chyba matury mieć nie powinien.
Edytowane przez Paseczkowa Czas edycji: 2010-08-29 o 00:56 |
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Felu, bo nowe zasady to musowe zdanie polskiego, obcego nowozytnego i mat, na pp. Wiec nowych zasad Ci nie zycze
![]() Cytat:
Przypomnialo mi się jak moje koleżanki w podstawówce były autentycznymi czirliderkami. Dyskotekowy szał 1996 oh yeah! Prosz. Dla tych co po linku od 1000 przezyly traume: http://www.youtube.com/watch?v=WrfUXuBaJ1E Paseczkowa, dzie tam nudne... Mi to sie nigdy nie znudzi
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-29 o 01:00 |
|||
|
|
|
#1828 |
|
Konto usunięte
|
Fela no one niby tańczą bo chcą wystąpić w teledysku Katy Pery. Albo Perry... ^^
Ale weszłam na str Ery, żeby zobaczyć innych i bez kitu, mają szansę... |
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki inglisz
|
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba pisanie angola nie będzie mnie dotyczyć, bo to bez sensu przecież - maturę mam z niego zdaną mniej niż 5 lat temu, a chcę tylko podnieść wynik z matmy. Jakbym nie zdała, albo zdała wcześniej to jeszcze rozumiem.---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Bo ja bym tak mogła całe życie 

Przecież podstawa jest naprawdę podstawowa, a jak ktoś nie opanował umiejętności liczenia to chyba matury mieć nie powinien.