|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
violka faceci czasem nie myślą ... ale zobaczysz przejdzie mu, pogodzicie się, zrozumie że nie tędy droga ... daj mu czas i nie łam się songoma gratki ładna wytrwałość !!! ja tez czasami już zmęczona jestem a może znudzona że ciągle to samo ale nie ma co się poddawać ja jeszcze mam dużo do zrzucenia ... jeżeli chodzi o zastój - zwróć uwagę na cm bo wtedy one ładnie spadają moja sis właśnie tak miała waga zatrzymała się na 75 a cm spadały ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a chciałam się pochwalić że nie zgrzeszyłam dzisiaj mimo wilczego głodu na zabronione
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Violka a może pogadajcie, tak od serca?? Bo po co oboje macie się męczyć, bo on na pewno też tego nie olewa, tylko dusi w sobie. Samo się nie wyjaśni
heh, co człowiek to pomysł zrób jak uważasz, moim zdaniem nie ma sensu gra pt. kto dłużej wytrzyma, bo po co to komu. Im szybciej pogadacie na poważnie tym krócej potem będziecie rozpamiętywać. buźka Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-08-28 o 22:18 |
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
faceci ... gdyby nie oni życie byłoby jednak nudne ...kobitki macie jakiś przepis na ciasto które nie potrzebuje skrobi i oby nie był to serniczek
|
#4804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i powiem wam dziewuchy ze lody te najlepszymi sa jakie jadlam kiedykolwiek ![]() probowalam juz roznych smakow (oczywiscie po boze.. tzn dukanowemu :P), najczesciej robie kawowe z aromatem rumowym albo arakowym ale.. dzis zrobilam kawowe z aromatem pomaranczowym i umieram z rozkoszy wystarcza dwa serki homo, jajko, slodzik, duuuuzo kawy rozpuszczalnej (zeby az bylo lekko gorzkawe) i aromat cytrynowy. mocno wybeltac zeby kawa sie rozpuscila - i do zamrazarki. za jakies dwie, trzy godziny - voila!smakuje DOKLADNIE jak gorzka czekolada pomaranczowa (kupowalam takie smakowe w kauflandzie, przed dieta) POLECAM ![]() Konczita - ja robie sobie jogurtowe. poczatkowo robilam ze skrobia, bo tak jest w przepisie, ale osatnio sprobowalam bez.. i tez dobre nie jest takie ubite, jak z i troche sie rozpada, jak pan sernik ale w smaku imba, uwielbiam je. przepis jest w ksiazce 350 przepisow. zamiast skrobii sypnelam dwie lyzki zmielonych otrebow i troszke sie zagescilo. urozmaicajac (bo lubie eksperymentowac :P) wycisnelam sok z cytryny i dodalam aromatu, wiec wyszlo cytrynowe na pewno je jeszcze powtorze
Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-28 o 22:28 |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przecież to on sobie poszedł z naszej sypialni w jednej chwili mam ochote mu nakopac a w drugiej chciała bym żeby mnie przytulił i było tak jak kiedys
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow kochana surowe całe jajko do serka dodać słodzik i kawę ile łyżeczek bo rozumiem że rozpuszczać w minimum wody ?
|
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
tak jest, cale jajko, w przepisie bylo bialko osobno ubite, ale ja tego nie robie i tez sa super. pewnie z bialkiem bylyby bardziej 'kremowe'.
a jesli chodzi o kawe, to poczatkowo ja rozpuszczalam, ale teraz widze ze nie trzeba - mikser albo taka zwykla trzepaczka spokojnie ropusci kawe rozpuszczalna po chwili intensywnego beltania ;P a ile kawy - do smaku, ja zawsze probuje. dzis nawet nie lyzeczkowalam bo mialam resztke w sloiku i wsypalam wszystko ![]() aha, i nie polecam zostawiac na noc, bo w mojej zamrazalce zamarza na kamien :P pilnuje zeby bylo takie srednio twarde i wtedy zaczynam wcinac lyzeczka ^^ Edytowane przez songoma Czas edycji: 2010-08-28 o 22:34 |
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
no wiem, byla tu juz dyskusja o surowych jajach, ale szczerze mowiac, to mnie one jakos nie przerazaja :P mozna sprobowac na samym serku - napewno tez zamarznie, bo to konsystencja taka jak serki danonki - pamietam jak sie robilo z nich lody na patyczku
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm coś wymyślę może nie będzie tak źle ... ale lody mnie zaspokoją to jest pewne ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- oki, ja się zbieram spokojnej nocy życzę ...
|
|
#4811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja go mecze na rozmowy, ale nie takie glaskane, tylko twarde, powiedz mi .... a czemu tak sie zachowujesz... a ja sie z tym nie zgadzam.... a 3 lata temu to bylo tak i tak i ja sie tak nie zachowywalam jak ty teraz.... / ogolnie raz pomaga a raz nie, ale masz przynajmniej czyste sumienie, ze z nim rozmawialas,a to ze on nie chce sluchac to juz nie twoja wina, a tobie tez ulzy bo sie wygadasz
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólne polecana na Dukanie, pomaga przy zatrzymywaniu się wody i czyści nerki wzorowo. Można ją pić 2-3 mce bez przerwy, potem tyle samo przerwa i można od nowa. Pomaga też na włosy. Sama na sobie wypróbowałam i to wszystko prawda GRatuluję wszystkim spadków mi się też w dziś trafił, wprawdzie 100g ale to oznacza przekroczenie kolejnego progu najniższej wagi na diecie he he...dziś buszowałam po sklepach z ciuchami i dużo luster napotkałam i stwierdzam - warto, naprawdę warto się powyrzekać słodkiego&tłustego na dukanie
|
|
#4813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/0-5-kg-skrobia-kuk...195262226.html tu jest link do skrobii
moja stoi w wydzielonej szafce w kuchni i czeka aż coś zachcę mi się zrobić. może jutro skoczę do sklepu dokupić 2 kostki serka i zrobię sernikową zebrę bo idę do pracy od jutra i bym sobie po kawałku brała... bo tam będzie nudnawo i głodnawo ![]() wiecie co? jestem prze mega szczęśliwa musiałam komuś powiedzieć a przyjaciółka ma jakieś nowe amory to nie chcę jej męczyć ![]() idę oglądać desperatki, jutro PW ah ta dieta.ale ciocia mi powiedziała dzisiaj że schudłam ![]() no, dobranoc kobitki
|
#4815 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny, ostatnio kżdy mi mówi że trohę mi się przytyło i postanowiłam wziąć sie troche za siebie i od poniedziałku mam zamiar zacząć dukana. Mam liste na 1 faze i mam też głupie pytanie
czy jakiś chleb na tej fazie można zjeść, bo nie wiem czy nie będe głodna przy samym serku rybie czy jakiejś sałatce????????pozdrawiam
|
#4816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tina kulki tutaj są: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=446
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
DZIEŃ DOBRY KOCHANE
a u mnie ? + 1 kg .... ale ... wszystko przez ten @@@@@@@@A do tego 8mka mi się wybija i jestem cała opuchnięta ... na pocieszenie mam dziś babeczki z nutellą na śniadanie i kawka
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
Witam szczypiorki.
Kałuże wytopionego tłuszczu pod każdym łóżkiem były? Ja jeszcze nie sprawdzałam co tam z moim tłuszczem. Wczoraj przyplątała się @, a nie powinna jeszcze. Przez dukana nawet na pigułce@ szaleje. Więc pewnie sporo wody zatrzymałam. Do tego dzień zaczęłam o 3.30, a to strasznie wcześnie. ![]() wczoraj upiekłam chlebek-może nie rewelacja, ale fajnie było zjeść kanapkę. Wczoraj, chyba Alex, podawała przepis na szybki biszkopt kakaowy. Ja zmieniłam kakao na odrobinę maku i upiekłam w gofrownicy 5 gofrów-pycha było. Zaraz wskoczę na wagę i zobaczymy co przyniosła @ i wstanie w środku nocy.
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jestem zła. Siedziałam wczoraj do 2 nad ranem i tak mnie w brzuchu skręcało żeby coś zjeść ,ale się nie poddałam. Na prawdę liczyłam na to ze dziś będzie mniej na wadze... i co ? I nic. : /
Jest ktoś tutaj kto nic nie schudł po uderzeniowce? Bo ja szczerze mówiac zaczynam mieć to gdzieś. Wolę sobie zjeść kilka kostek czekolady i i tak bd tyle samo wazyc. Dlaczego ja nie chudnę kurcze?! |
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie ważę się dzisiaj bo czuję że nie zleciało. Ważenie zostawiam sobie na środę ![]() Zraz lukam na jakieś przepisy i będę robiła coś słodkiego dukanowego na popołudnie. Mam pomysł na bezy, robiła któraś może? |
|
|
|
#4822 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak znajdę artykuł na ten temat to wam wkleję, ale dukan poleca rybę, bo jak się je rybę to już nie trzeba suplementów omega-3. Cytat:
Co do @ to na każdej diecie może się zdarzyć, że będa przesunięcia, slabsze (już to kiedyś pisałam) po prostu organizm nie ma siły i oszczędza sobie. Na głodówkach @ zanika całkowicie, przy ćwiczeniach intensywnych są mniejsze tak jak i na dietach odchudzających. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czasami kłótnia na oczyszczenie atmosfery pomaga, najwyżej okaż slabość i uroń parę łez ... Ja kiedyś nie wytrzymałam przy kłótni, nie miałam jak szybko wyjść i o dziwo wlaśnie to oczyściło atmosferę i wróciło do normy. Wiesz, z drugiej strony z facetem "ciepłą kluchą" bym nie wytrzymała ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Coś o tłuszczach: "... Wspomagają odchudzanie. Kwasy omega-3 i omega-6 nie odkładają się w komórkach tłuszczowych. Poza tym wspomagając pracę mózgu ułatwiają jego odpowiednie reagowanie na hormon wytwarzany przez tkankę tłuszczową - leptynę. Hormon ten wpływa na zmniejszanie apetytu i reguluje poziom stężenia glukozy we krwi. Poziom leptyny w organiźmie człowieka jest propocjonalny do ilości jego tkanki tłuszczowej. U ludzi z nadwagą i otyłych jest go więc za dużo. To z kolei powoduje brak reakcji mózgu na korzystne działanie leptyny powodując zaburzenia łaknienia. Wzbogacenie diety w kwasy omega-3 i omega-6 reguluje ten proces, ułatwiając nam spalanie tkanki tłuszczowej. ..." ze strony alternatywna medycyna
|
|
#4823 | |
|
Rozeznanie
|
Duk Duk w ten jakże jesienny niedzielny poranek
![]() Moja waga nadal jest obrażona, ale czekam ![]() Sernik bez skrobi, na 10 białkach i trzech żółtkach, też da się zjeść ![]() Cytat:
. Tak nigdy nie miałam, żeby mi się w głowie zakołowało, albo mdłości
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
- 1200
|
#4825 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do posiłków o późnej porze, dopytywałam się lekarki i powiedziała że jeśli planuję iść spać powiedzmy o 23 to mogę zjeść ostatni posiłek o 20 i nic się nie stanie. Niejedzenie po 18 jednak nie jest złotym środkiem dla wszystkich ![]() Cytat:
dałaś czadu ![]() A ja laski, zgubiłam od wczoraj 0,3 kg a to oznacza kolejną granicę przekroczoną A taką ciekawostkę powiem, wczoraj koło 23 właśnie zjadłam sobie dwa kabanosy z łososia Chciałąm też polecić herbatkę Teekane "Zen-Chai" - zielona o smaku mango i cytryny - te smaki bardzo delikatne ale sama herbatka pyszna, doję jak smok
|
|
#4826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale bardziej zalecane placki otrębowe,one na śniadanko znakowmite...w lekturce "Metoda dr Dukana"-str.42(z umiarem,bo otręby zalecane na uderzeniówce w ilości do 2 łyżek dziennie-owsiane ,lub owsiano-pszenne ).
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-08-29 o 10:21 |
|
|
|
|
#4827 | ||||
|
Zadomowienie
|
DUK DUK
po 12 godzinach snu i pysznym sniadanku czuje sie lepiej. ale kreci mi sie w glowie troszke. snily mi sie takie kocopoly ze szok... moj TŻ w koncu sie przejal, kazal mi przestac, powiedzial ze juz ladnie wygladam, ze i tak mnie kocha itp... ale ja nie zamierzam przestac, troszke tylko musze to zmodyfikowac. zobaczymy co sie stanie. moze bedzie powolutku spadac, a jak nie, jesli przytyje to wtedy cos bede myslec. bo boje sie ze dluga tak nie pociagne zamierzam wiec jesc codziennie troszke warzyw, dodac kromke chleba na sniadanie (ciemnego pieczonego w domu), 1owoc dziennie. czyli taka prawie trojka. ale bez ziemniakow, makaronu, uczt.. i do tego bede cwiczyc. zobaczymy co to bedzie. Cytat:
Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
tez wyprobuje w gofrownicy ![]() Cytat:
ale od 18 juz do d.... hihi juz dzis lepiej. dziekuje wszystkim za troske ![]() a rozwiazanie przyszlo mi przez sen. i poki co, tak bede oszukanczo dukac. mam nadzieje ze mnie nie wywalicie stad? nie chce isc na watek III fazy
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
A jednak się zważyłam
i jest 59,8kg szukam i szukam i nie mogę się zdecydować na żadną konkretną słodkość ![]() xal w marketach kicha, bo nie ma żadnych sklepów ze zdrową żywnością, ale na mieście są. Przypomniałam sobie że w jednym carfurze jest duża półka z tego typu jedzeniem, pojadę dzisiaj i sprawdzę. |
|
|
|
#4829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, to nie jest prawdąStanowczo, za późno 0.5h przed snem, to nie polepsza matabolizmu na 100%. 2-3h przed snem, to jest prawidłowa pora na ostatni posiłek. Jeśli ktoś chodzi spać około godziny 22.00 to 18.00-19.00 jest ok
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
Konczita mega brawa
![]() wow jaki spadzior ja wczoraj nie pisalam ale mialam na plusie 0,700 chyba ktos mi tu pozazdroscil a dzis kolejne + 0,200 przedwczoraj zezarlam 3 kosteczki czekoladki i glupia myslalam ze to od tego, a ja mam owulacje i spuchniete paluchy, no dlugo sie nie nacieszylam tymi spadkami. W rezultacie odlozylam wage na bok (czytaj: gleboko schowalam) od wczoraj zaczelam 8 min legs, a od jutra startuje z 6 weidera, razem z moim M bedziemy cwiczyc wieczorkiem, jak maluchy pojda spac. Oprocz tego, wymyslilam kare dla maluchow, bo ciagle psoca i niszcza zabawki i sie bija, ze maja tydzien bez slodyczy wiadomo o co chodzi, mamuska nie bedzie czekoladek podjadac ![]() Takze biore sie za siebie dziewczyny, nie ma co czas goni. Jednak chce miac te 58kg wiec po osttnim wzroscie zostalo mi jeszcze 11kg i 2 miesiace czasu musi sie udac
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

w dzien udaje ze wszystko oki i mam głeboko w
mam ochote zwiac jak najdalej... dlaczego nie moge miec ksiecia z bajki
tylko takiego dupka
ładna wytrwałość !!! ja tez czasami już zmęczona jestem a może znudzona że ciągle to samo ale nie ma co się poddawać ja jeszcze mam dużo do zrzucenia ... jeżeli chodzi o zastój - zwróć uwagę na cm bo wtedy one ładnie spadają moja sis właśnie tak miała waga zatrzymała się na 75 a cm spadały
a chciałam się pochwalić że nie zgrzeszyłam dzisiaj
mimo wilczego głodu na zabronione

zrób jak uważasz, moim zdaniem nie ma sensu gra pt. kto dłużej wytrzyma, bo po co to komu. Im szybciej pogadacie na poważnie tym krócej potem będziecie rozpamiętywać.
nie jest takie ubite, jak z i troche sie rozpada, jak pan sernik ale w smaku imba, uwielbiam je. przepis jest w ksiazce 350 przepisow. zamiast skrobii sypnelam dwie lyzki zmielonych otrebow i troszke sie zagescilo. urozmaicajac (bo lubie eksperymentowac :P) wycisnelam sok z cytryny i dodalam aromatu, wiec wyszlo cytrynowe 

Szukam wszedzie i nie mogę znależć tego przepisu na kulki może któraś wie, zna ???
ale już 22.00 dochodzi więc wielki Lipton
przedwczoraj zezarlam 3 kosteczki czekoladki i glupia myslalam ze to od tego, a ja mam owulacje i spuchniete paluchy, no dlugo sie nie nacieszylam tymi spadkami. W rezultacie odlozylam wage na bok (czytaj: gleboko schowalam) od wczoraj zaczelam 8 min legs, a od jutra startuje z 6 weidera, razem z moim M bedziemy cwiczyc wieczorkiem, jak maluchy pojda spac. Oprocz tego, wymyslilam kare dla maluchow, bo ciagle psoca i niszcza zabawki i sie bija, ze maja tydzien bez slodyczy