Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 23:12   #2281
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Witam dziewuszki
Po 2 dniach nadrabiania wkoncu cos napisze bo....
Co was nadrobilam do 23 to usypialam, rano nie bylo czasu popoludniu tez nie, wchodze wieczorem a tu znowu tyle samo

Takze witam wszystkie nowe mamusie
Gratuluje poznania plci
Synkow coreczek
Zakupy prezenty brzuszki WSZYSTKO SLICZNE PIEKNE CUDO!!!!!
Ja jeszcze nie szaleje ale juz niedlugo z moja sis zaczynamy hahaha
Sereniti gratuluje bycia zonka!!!:c mok: ja tez bym chciala ale moj narazie nie chce
Po za tym dziewuszki ja leze chociaz nie musze takze jak wy musicie to zaraz was przywiazemy i bedzie spokuj!!!!
To teraz spokojnie pojde spac i jtro od nowa trzeba was nadrobic....
Ahh zapomnialam wrzuce fotke z wypadziku w gory

Juz w trojeczke Kocham...

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-08-28 o 23:35
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 06:28   #2282
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Witam dziewuszki
Co was nadrobilam do 23 to usypialam, rano nie bylo czasu popoludniu tez nie, wchodze wieczorem a tu znowu tyle samo

Gratuluje poznania plci
Synkow coreczek
Sereniti gratuluje bycia zonka!!!:c mok: ja tez bym chciala ale moj narazie nie chce
Po za tym dziewuszki ja leze chociaz nie musze takze jak wy musicie to zaraz was przywiazemy i bedzie spokuj!!!!
ślicznie wygladasz ,lata leca a Ty sie Elizo nic nie zmieniasz i kurna wiedzialam ,chodzilysmy razem do klasy
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 07:35   #2283
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Priety, ja jestem zadowolona z tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user_auctions...251737&p=1&p=0
Ale ma on jednak sporo negatywów, wiem, że niektóre dziewczyny to odstrasza. Do mnie przyszło wszystko zgodnie z zamówieniem i bardzo szybko, więc osobiście nie mam zastrzeżeń.
Jedna uwaga - kolory przedmiotów trochę mniej intensywne, niż na zdjęciach.

No, ja tez już powoli spadam do łózia, zmęczona jakaś jestem. Poczytam jeszcze chwilę przed snem "Poród aktywny"
Dobrej nocki, dziewczyny!
ja też zamawiałam od tego allegrowicza - w środę po południu, w pt już był kurier.
Stary 2010-08-29, 07:58   #2284
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ooo ja jednak jadę jutro a też chce się załapać na usg dużo ludków było? można było pooglądać jakieś wózki czy coś ?
Trzeba wcześniej się zapisać na stanowisku: centrum medyczne puławska.
A wózki były ale bardzo mało.

Smutno, że nikt nie zauważył mojego postu, że dzidziuś zdrowy itp

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:00   #2285
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość

wybacz ja to duzo postow nie widze...bardzo sie ciesze, ze z dzidzia wszystko dobrze
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:49   #2286
kretencja
Zakorzenienie

Vcelka, ja zauważyłam tylko nie napisałam nic Przebacz

Eliza, wyglądasz ślicznie i brzuszek masz spory i kształtny

Olajka, oczywiście sytuacje, w których np. ciąża jest przenoszona dwa tygodnie i wody zaczynają być zielone czy dziecko gdzieś się zaklinuje i mimo wielu godzin parcia nie chce wyjść są poza dyskusją. To dla mnie oczywiste, że wówczas ze względu na bezpieczeństwo obojga trzeba pomóc wykorzystując medycynę. Ale prawda jest taka, że wcale takie przypadki nie zdarzają się tak często. Poza tym często uważa się niektóre porody, które mogą się odbyć naturalnie, za konieczne do rozwiązania przez cc. A ja czytałam i widziałam film na ten temat, że siłami natury można także czasami urodzić dziecko ułożone pośladkowo lub bliźnięta. Wszystko zależy od konkretnej sytuacji. I o to mi najbardziej chodzi - by osoby asystujące przy porodzie potrafiły spojrzeć indywidualnie na dany przypadek. By nie było rutynowych cięć, nacięć, oksytocyny itp., tylko ewentualnie interwencje dostosowane do tej konkretnej sytuacji i do konkretnej rodzącej...

Ja muszę wreszcie zamówić pościel, jakoś nie mogę się zmobilizować, nie wiem czemu...

Co do seriali, to ja w TV nic nie oglądam, bo takowej nie mam W internecie oglądałam/oglądam "Prison Break", "Nip/Tuck" (o chirurgach plastycznych), animowany, bardzo kontrowersyjny "Family Guy" i "The Big Bang Theory" - ciekawe, czy któryś jest Wam znany (no, sądzę, że Prison Break to tak, bo był przecież w Polsacie).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-29 o 08:50
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:53   #2287
Anecka
Zakorzenienie

Eliza, podziwiam ze jeszcze po gorach chodzisz Mnie juz ciezko po rownym terenie isc

Dziewczyny jestem w****iona, sasiad zalal mi kawal sciany w malym pokoju, no ale co mi to da ze pojde i mu to powiem NIC

hehe Family Guy jest swietne Gdzie ogladasz odcinki? bo ja nie moge trafic na jakas porzadna strone, albo trzeba placic albo co innego..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-29 o 08:54
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:54   #2288
kliwia
Zakorzenienie

Aneckabo moze nie jest swiadomy ze Cie zalewa!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 08:55   #2289
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, mąż skądś ściąga, przyznam, że nie wiem skąd. Jak nie zapomnę to podpytam, na razie to on jeszcze śpi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-29, 09:18   #2290
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Aneckabo moze nie jest swiadomy ze Cie zalewa!
No napewno, wiec moze mu powiem, ale do h... wafla ja musze poniesc koszty zeby teraz cos z tym zrobic, bo nie wiem czy osuszenie cos da, troche mi tapety odlazlo z farbą.. bo gdzieneigdzie nie byla zerwana do konca tylko zamalowana.

Cytat:
Anecka, mąż skądś ściąga, przyznam, że nie wiem skąd. Jak nie zapomnę to podpytam, na razie to on jeszcze śpi
ok, dzieki z góry

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

o lol, we Wloszech dwoch lekarzy sie pobilo na sali porodowej i porod byl oczywicie z komplikacjami

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-29, 09:18   #2291
79 Marta
Wtajemniczenie

pytanie do doświadczonych mam: czy pościel flanelowa to dobry wybór? właśnie taka kupiłam
Stary 2010-08-29, 09:26   #2292
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
mallinko kobieto co to wyprawiasz, oszczedzaj sie, a syfem w domu sie nie przejmuj najważniejsze zdrowie twoje i dzidziusia

aliszcze jak bedziesz to chwal sie zakupami

ide sie ubierac jedziemy do gliwic do forum, musze sobie kupić jakąś torebke z nowej kolekcji Zary bo mnie skręci moze przy okazji znajde cos bardzo potrzebnego dla dzidziusia jakiś ciuszek czy cuś ah i jeszcze mam takiego pypcia na Mcdonalda ze szok, musze sie zaspokoic jakimś nuggetsem czy czymś
co kupiłaś kotekk ? Chwal się

Cytat:

ja zauważyłam i mialam napisac, ale z moją sklerozą całkowicie zapomniałam....... Wybacz.... I super że dzidzia zdrowa i nie martw się że synuś ułożony miednicowo napewno się jeszcze przekręci, moja na badaniu połówkowym tez była tak ułożona a teraz to nawet nie wiem
mam nadzieje,że załapię się dziś na te badanie bo sama jestem ciekawa ile ta moja dziewczynka waży

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Witam dziewuszki

Gratuluje poznania plci
Synkow coreczek
śliczny brzuś

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-08-29 o 09:33
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 09:32   #2293
Aliszcze
Zakorzenienie

Vcelko, ja nie napisałam, bo po prostu dla mnie to oczywista oczywistość, że Twój maluszek zdrowy i bryka sobie radośnie i rośnie jak na drożdżach
ledwo z łóżka się zwlekłam, mój mąż też, pies nadal śpi pogoda tylko na spanie, ale musiałam spać, by galaretkę na ciasto wylać, bo dziś teściowie przyjeżdżają

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 09:53   #2294
De28
Wtajemniczenie

Serenti, nie wiem co ty od siebie chcesz, sliczna z ciebie dziewczyna

Cytat:
Witam dziewuszki

Myslalam na poczatku ze to fotki z Szmaragdowego w Szczecinie
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moj TZ kiedys nie mzywal przez ponad tydzien, az talerze wysypywaly sie ze zlewu....na szczescie mieszkalismy wtedy oddzielnie
No nie wiem jak wy wychowujecie swoich mezow Mnie ostatnio ponad tydzien nie bylo i dom wysprzatany na blysk.Koszule poprasowane, koty zadbane i objad ugotowany. Z tym akurat od poczatku nie bylo problemu. On wie, ze ja maniak czystosci i sprzata dokladnie.Nawet nowa mate do wanny kupil

Bylismy wczoraj na slubie siostry meza i bardzo fajnie bylo. Ok 50 osob, wiekszosc znam z poprzednich imprez wiec bylo fajnie. Niemcy musza kogos lepiej poznac, by z nim gadac, wiec tym razem nie bylo problemu, ze byli chlodni czy na dystans. Co sie czesto zdarza podczas pierwszych spotkan. Nie bylo to jednak typowe wesele jakie sie zna w Polsce. To juz 6 slub w Niemczech i za kazdym razem jest tak samo. Cywliny, troche niespodzianek dla mlodych (zabawy) a potem restauracja i siedzenie przy stole, muzyka w tle, ojciec wyglosi mowe, puszcza na telebinie zdjecia z dziecinstwa, gazetke slubna i dopiero o 2 nad ranem, jak juz polowy towarzystwa nie ma a reszta jest wstawiona, niesmialo ktos tam zaczyna tanczyc
W kazdym razie uslyszalam od kochanej rodzinki meza ( ktora nalezy do jajcarzy i jak cos powiedza to nie wiadomo czy smiac sie czy plakac- ja na szczescie jestem taka sama i od poczatku sie odgryzalam), a wiec uslyszalam:
- Andreas, zepsules figure swojej zony, byla taka zgrabna
- Kasia- ty juz lepiej nie jedz, bo i tak juz ci brzuch urosl
- o Boze, ale ty sie roztylas
- podsuwali mi dwa krzesla, bo niby na jednym sie nie mieszcze
- no i wszyscy zyczyli mi powrotu do zdrowia (gute Besserung)
Kazdy jak tylko mnie widzial, mowil ze pewnie mam chlopaka, bo wyladnialam i mam takie pucowate policzki. Wujostwo koniecznie chcialo poczuc kopniaki, wiec zostalo pokopane. Na slubie byla jeszcze jedna znajoma w ciazy, mlodsza i ciaza tez o 3 tygodnie mlodsza, ale jakis chyba nikt sie nie domyslil ze ona tez ciezarowka. Jestem dumna ze wcisnelam sie w swoja sukienke i ze ladnie brzuszek byl wyeksponowany Porobilismy fajnie zdjecia i powspominalismy z mezem, bo to ta sama restauracja, w ktorej 3 lata temu bralismy slub.

Najadlam sie za trzech. Co chwila dokladki, jedzonko bylo pyszne. Z weselnego tortu zjadlam 5 kawalkow

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-29 o 09:58
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 09:59   #2295
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
mallinka, oszczedzaj sie, pisze Ci to ta co sie nie oszczedza
no właśnie...

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
mallinka, uwazaj na siebie.
Moze to ta pogoda?ja tez czuje sie do dupy troche
chyba nie pogoda-jak padłam to słońce piękne od pół godziny u mnie świeciło

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A słyszałyście co w Stanach się dzieje, że inwazja pluskw jest...?
No widziałam w faktach-brrr nie toleruje żadnych stworzeń w domu innych niż pies,kot a ponoć ma cały świat ogarnąć....

Eliza86 brzusio śliczny, a jakie nooogi....

Cytat:
przepraszam... niedobra mallinka

Cytat:
Dziewczyny jestem w****iona, sasiad zalal mi kawal sciany w malym pokoju, no ale co mi to da ze pojde i mu to powiem NIC
No jak to? leć do niego z krzykiem

A ja noc też miałam nieprzyjemną i właśnie chciałam Was podpytać bo pamiętam że komuś też się takie coś przydarzyło:
nie mogłam złapać oddechu w nocy-tak jakby ktoś połozył cos ciężkiego na piersi i nie dałam rady głęboko odetchnąć no i w głowie mi się kręciło i brzuch trochę bolał, już chciałam budzic TZta i jechać na IP ale jakoś usnęłam...
I moje pytanie czy po takiej akcji coś jeszcze u Was się działo? Czy to taki jednorazowy wyskok? Bo zaczynam się martwić, że coś sie u mnie psuje

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:48   #2296
kootekk
Zakorzenienie

witam
kurde wczoraj zajechalismy do tych gliwic i myslałam ze wyskocze do zary i do hm zeby cos sobie kupic ale w gliwicach strasznie zaczał mnie brzuch bolec, nie mogłam wysiedziec w aucie, masakra, miałam tabletki ze soba, wziełam nospe ale juz nie miałam odwagi chodzic po sklepach

pojechalismy do Mcdonalda zeby zaspokoic moja potrzebe fastfoodów i do domu

dzisiaj leze plackiem i sie nie ruszam a jutro pedem do gina, w sumie miałam za tydzien dopiero jechac ale wole jechac jutro bo jeszcze ta infekcja mi sie zrobiła

jak nie urok to sr.....

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:49   #2297
kretencja
Zakorzenienie

De, muszę mojego jednak trochę usprawiedliwić Całe dwa dni jak mnie nie było, od rana do wieczora tyrał przy remoncie

Mallinka, ja czuję teraz cały czas, że płycej oddycham, to ponoć normalne w ciąży, dzidziuś zaczyna uciskać na przeponę. Ale taka gwałtowna akcja chyba mi się nie zdarzyła...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-29, 11:06   #2298
Aliszcze
Zakorzenienie

De, to sobie poimprezowałaś trochę fajnie tak się oderwać trochę od codzienności a co z prezentami w Niemczech? jaki jest zwyczaj?

kootekk, leż, relaksuj się a będzie dobrze ale współczuję ogromnie przeżyć, bo na pewno stresu trochę przeżyłaś

a ja dziś w nocy obudziłam sie i po raz pierwszy poczułam, ze brzuch mam twardy, taki napięty mocno był. Nic mnie nie bolało, żadnych skurczy, tylko to napięcie, trochę się zdenerwowałam, ale poleżałam i potem wrócił do normy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:11   #2299
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, większość z nas ma chyba częściej lub rzadziej te twardnienia, pewnie nie ma się czym martwić
Mój maluch wczoraj wieczorem tak szalał, że aż mąż się dziwił - "Co on tam biega?"

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-29, 11:26   #2300
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

u nas dziś słonecznie ale chłodno chciałam iść na spacer, ale mężul mój coś rozleniwiony dzisiaj

Cytat:
o lol, we Wloszech dwoch lekarzy sie pobilo na sali porodowej i porod byl oczywicie z komplikacjami
dobre

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
pytanie do doświadczonych mam: czy pościel flanelowa to dobry wybór? właśnie taka kupiłam
ja też planuję jedną taką kupić, my też śpimy pod pościelą flanelową

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
witam
kurde wczoraj zajechalismy do tych gliwic i myslałam ze wyskocze do zary i do hm zeby cos sobie kupic ale w gliwicach strasznie zaczał mnie brzuch bolec, nie mogłam wysiedziec w aucie, masakra, miałam tabletki ze soba, wziełam nospe ale juz nie miałam odwagi chodzic po sklepach

pojechalismy do Mcdonalda zeby zaspokoic moja potrzebe fastfoodów i do domu

dzisiaj leze plackiem i sie nie ruszam a jutro pedem do gina, w sumie miałam za tydzien dopiero jechac ale wole jechac jutro bo jeszcze ta infekcja mi sie zrobiła

jak nie urok to sr.....
dobrze, że darowałaś sobie te sklepy, a teraz leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a ja dziś w nocy obudziłam sie i po raz pierwszy poczułam, ze brzuch mam twardy, taki napięty mocno był. Nic mnie nie bolało, żadnych skurczy, tylko to napięcie, trochę się zdenerwowałam, ale poleżałam i potem wrócił do normy
też tak mam... może to dzidziolek się rozpycha

Cytat:
Mój maluch wczoraj wieczorem tak szalał, że aż mąż się dziwił - "Co on tam biega?"
u mnie wczoraj też maluszek zaczął wieczorem sobie hasać i mąż podobny tekst miał: "a co ona tak tańczy?", na to ja, że w końcu dziś sobota, to dyskotekę sobie zrobiła

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:43   #2301
Gustawek
Rozeznanie

Hej, ja na chwilę chociaż jestem w ten wekend b. zajęta, korzystam z obecności tż w domu, składamy wózek,wywalamy niepotrzebne graty itp.Ale dzien bez forum byłby nieważny
Serenity, wszystkiego naj na nowej drodze życia
Vcelka, cieszę się że z dzidzią wszystko OK
Cytat:
....A ja czytałam i widziałam film na ten temat, że siłami natury można także czasami urodzić dziecko ułożone pośladkowo lub bliźnięta. Wszystko zależy od konkretnej sytuacji. I o to mi najbardziej chodzi - by osoby asystujące przy porodzie potrafiły spojrzeć indywidualnie na dany przypadek. By nie było rutynowych cięć, nacięć, oksytocyny itp., tylko ewentualnie interwencje dostosowane do tej konkretnej sytuacji i do konkretnej rodzącej...
...
tam gdzie będę rodzić czyli w IMIDz tak własnie jest, z tymże jesli chodzi o miednicowe ułożenie to tylko wieloródki tak rodzą SN. Bliźniaki nawet pierwszy raz rodząca rodzi SN jesli nie ma innych wkazań do cc.Dla mnie to trochę przegięcie w stronę natury, jak cesarka na życzenie w stronę medycyny.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:45   #2302
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cześć dziewczyneczki ) Ja już od 8 na nogach bo to juz tradycja że jak w Polsce jestesmy to nie idzie dluzej spać :/ Ale nie ma to jak u mamusi A tak poza tym to juterko jedziemy z TŻ po wózek, mam nadzieję że uda nam sie kupić taki jaki widzialam na allegro A jak nie bedzie takich to bede zamawiać i już. No i w tygodniu też porobie juz troszke zakupów. Jak bede miała chwilke to wkleje wam śpiworki już mam w posiadaniu No i ciuszków tez sporo doszło i tak sie zastanawiam ile tego pokupic?? Napewno po pare sztuk ze wszystkiego chce mieć bo dzidzia szybko rośnie to ciuszków bedzie potrzeba. A wy na bierząco bedziecie kupowały wieksze rozmiarki?
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:48   #2303
Gustawek
Rozeznanie

Patrycja, ja najwieksze ciuszki mam na r. 68 i to dosłownie kilka sztuk, reszte będę wlaśnie na bieżąco kupować bo nie wiem w jakim tempie będzie rosło moje bobo.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 11:55   #2304
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Eliza, podziwiam ze jeszcze po gorach chodzisz Mnie juz ciezko po rownym terenie isc

hehe Family Guy jest swietne Gdzie ogladasz odcinki? bo ja nie moge trafic na jakas porzadna strone, albo trzeba placic albo co innego..
yyyy pojdz i powiedz moze jest np ubezpieczony?
i Ci odda kase za malowanie.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Spalam do 10.30

pogoda jak na jesien, ja juz chodze w grubych rajtkach
A ta kurtka , ktora kiedys pokazywala ktoras z dziewczyn -grzybek w kratke - poszedl za 130 zlotych
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 12:31   #2305
Anecka
Zakorzenienie

No to sie nasprzatalam, ale mam juz z bańki mala szafke i wieeelkej pol szafy. Jak juz TZ bedzie mial wolne to mi druga poloe pomoze i jeszcze zostanie tylko jedna szafa

Tak zglodnialam ze az mnie mdli, wiec na szybkiego gotuje zupke byle jaka. Pozniej do biedrony pojde.

No i bylam u sasiadki a ona nie wie czy to od niej, bo meza nie ma bedzie za tydzien a ona taka ciapa Nawet sie nie pofatygowala przyjsc do mnie i sprawdzic, ale powiedziala ze jak znow zaleje to bedzie pewna ze to od niej z lazienki. Tutaj nikt nie jest ubezpieczony niestety, wiec bede musiala malowac, ale jak sasiad jest ok to moze mi kupi farbe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-29, 12:35   #2306
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
No to sie nasprzatalam, ale mam juz z bańki mala szafke i wieeelkej pol szafy. Jak juz TZ bedzie mial wolne to mi druga poloe pomoze i jeszcze zostanie tylko jedna szafa

Tak zglodnialam ze az mnie mdli, wiec na szybkiego gotuje zupke byle jaka. Pozniej do biedrony pojde.

No i bylam u sasiadki a ona nie wie czy to od niej, bo meza nie ma bedzie za tydzien a ona taka ciapa Nawet sie nie pofatygowala przyjsc do mnie i sprawdzic, ale powiedziala ze jak znow zaleje to bedzie pewna ze to od niej z lazienki. Tutaj nikt nie jest ubezpieczony niestety, wiec bede musiala malowac, ale jak sasiad jest ok to moze mi kupi farbe

eh no to szkoda
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 12:39   #2307
kretencja
Zakorzenienie

Gustawek, a ja myślę, że to nie jest przegięcie, pod warunkiem, że się do tego nie zmusza. Poród bliźniaczy jest jednak bardzo wyczerpujący dla organizmu i kobieta może się nie czuć na siłach. Ale jeśli chce spróbować, to uważam, że pod czujnym okiem lekarzy może się to udać W końcu nasze mniejsze siostry (np. kotki) rodzą nieraz piątkę czy szóstkę siłami natury

Ja się napracowałam, pozmywałam, ogarnęłam kuchnię i doprowadziłam łazienkę do stanu WZGLĘDNEJ czystości W tym remoncie o prawdziwie wypucowanej łazience nie ma mowy, ale jakoś wreszcie wygląda A teraz jem coś bardzo niezdrowego - Gorący Kubek barszczyk czerwony. Wiem, że to świństwo, ale tak mnie ochota naszła...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-29, 13:02   #2308
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
[B]

Ja się napracowałam, pozmywałam, ogarnęłam kuchnię i doprowadziłam łazienkę do stanu WZGLĘDNEJ czystości W tym remoncie o prawdziwie wypucowanej łazience nie ma mowy, ale jakoś wreszcie wygląda A teraz jem coś bardzo niezdrowego - Gorący Kubek barszczyk czerwony. Wiem, że to świństwo, ale tak mnie ochota naszła...

Mnie zastanawia jak ludzie mówią- jeśli w ciąży masz ochotę to zjedz pewnie organizm potrzebuje haahah
tylko ja w pierwszych miesiącach piła bym kilka drinków dziennie gdyby było to możliwe tak mnie na wódkę z tonikiem ciągnęło! (normalnie nawet na imprezach rezygnuję z alkoholu)
a teraz to piła bym taką zwykłą oranżadę i jadła zupki chińskie

oczywiście alkoholu nie tknęłam ale od oranżady i zupek nieraz nie mogę się potrzymać
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:06   #2309
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mi to cały czas mówią, jedz jedz. Ale mimo wszystko jakis umiar tez trzeba zachowac bo ja nietety mam dużą tendencję do tycia i gdybym jadła wszystko to na co mam ochote to nie chce nawet myslec jakbym wyglądała. A macie takie typowe ciążowe zachcianki typu ogórek i cos slodkiego? Bo ja aż tak to nie mam, jedynie od czasu do czasu na cos tam mam ochote to zjadam.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:07   #2310
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

De, super, że wesele się udało. Zazdroszczę pyszności. Cały czas tak mam, że zjadłabym coś dobrego a nie wiem co.

Naczytałam się o tym Fenoterolu w necie i aż bałam się brać, ale jest ok. Trochę mnie trzęsie i serce kołacze zaraz po połknięciu tabletki, ale szybko mija. Ufff.

A co do spodni, to ja niestety nie mieszczę się w stare. Ale za to dzisiaj zmuszona byłam założyć kurtkę wiosenno-jesienną i całkiem ładnie leżała na brzuszku ZAPIĘTA na guziki mimo, że zawsze wydawała mi się raczej wcięta w pasie i przylegająca.

No i za nami dziś pierwsze zakupy. Naprawdę zapowiedziałam mężowi, że nie musimy nic kupować, tak na luzie jedziemy. I faktycznie - na luzie kupiliśmy łóżeczko (przecudne ), o takie:
http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-ba...199839896.html
Do tego materac piankowo-kokosowy. Zdecydowana byłam na kokos-pianka-gryka, ale pan w sklepie mi odradził (cena była podobna) i faktycznie jak pomacałam / porównałam to różnica była spora - i w wykonaniu i w wygodzie.
Do tego kilka naprawdę tanich ubranek z Pepco (nie wiedziałam, że w Łodzi też jest ten sklep).
Wieczorem wkleję zdjęcie moich skromnych zbiorów ciuszkowych. A teraz lece zrobić obiadek.
A w międzyczasie schrupię chipsy czosnkowo-ziołowe (tak a propos niezdrowego jedzenia ).
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości