|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Witam wszystkich
Od jutra przechodzę na III fazę. Z jednej strony bardzo mnie to cieszy, ale chyba jak większość z Was, bardzo się tej fazy boję. Chciałabym zapytać, czy stosujecie zasady wg książki czy te opisane w 2 poście wątku? Czy na III fazie udało wam się jeszcze coś zrzucić? Mam nadzieję, że mogę wspólnie z wami utrwalać moje zrzucone kilogramy?!
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja 3-kę wg lektury Dukana stosuję.Osobiście jakoś bez schizy do tego podchodzę,bo jest szerszy wybór produktów,jednak staram się utrwalać nie tylko wagę należycie,ale i zdrowe nawyki żywieniowe. Biały chlebek może z dwa razy jadłam na diecie,podobnie i ciasto ... Cukier miałki,praktycznie może dla mnie nie istnieć,nawet słodzika coraz mniej używam,a od znajomych którzy borykają się z cukrzycą zbieram przepisy na bezcukrowe przetwory... No może rzut wrześniowy winogron,będzie większą pokusą ,bo kocham ten sezon winogronowy,ale dla mnie najważniejsze,że mogę żyć bez słodkich wafelków i innych "pustych kalorii". Początkowo straciłam 2 kg na 3-ce,obecnie stabilizacja ....ale samopoczucie na tej fazie zadawalające .Dołączaj śmiało ,a miło razem dzielić chwile wzlotów i upadków,a jeszcze milej po prostu trzymać się zdrowo i na ciele i na duchu....
|
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w to paskudne, zimne popołudnie.
moja waga pokazała dziś 3x5. 55,5 to najniższa jak dotąd zanotowana waga. Dziś Dukam bezgrzesznie. Była kawa, potem 2 kanapki, klopsiki w sosie pieczarkowym z otrębowymi tostami. Na kolację planuję sałatę z kurczakiem, a potem może budyń o smaku krówki. Jednym słowem dozwolone dukanowowe ucztowanie
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja byłam dzisiaj u znajomej,i jej waga pokazała mi 3kg więcej niż moja
...nie będę się już po znajomych ważyła![]() .A za to po powrocie ,w domku zrobiłam sobie deserek kawowy z ajerkoniakiem Jutro koleżanki zapowiedziały,że z ciastem drożdżowym ze śliwkami wpadają,to wyjdzie drugi dzień uczty,chyba spadku zatem w tym tygodniu nie zaliczę,ale lato umyka to tak mniej mi się spieszy ,bo ciuszki jesienne z luzem większym się dopinają...We wrześniu zacznę II-etap dążenia do upragnionej wagi,czyli 55kg. Pogodnego wieczorka... ![]() p.s.jak z budyniem na 3-ce,nadal ten bezskrobiowy?,czy ze skrobiami robicie -tradycyjny?
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-08-28 o 19:11 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuję zwyczajny bez cukru.
Robię ze słodzikiem i już
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
a ja myslalam ze uda mi sie dzisiaj bez grzeszkow ale nie nie ma tak dobrze...choc dziewczyny mowia ze slodycze na 4 to nie grzech no wiec tak o to moj dzisiejszy jadlospis:
Sniadanie: dwie kromki chlebka razowego , jedna z pasztetem drobiowym i z pomidorem, druga z serkiem presiden, wedlinka i plastrem sera zoltego na to pomidor II sniadanie: nektarynka Obiad: dwie papryki nadziewane miesem mielonym-- chyba byl w nich ryz, z sosem pomidorowym przekaska: nalesnik dukanowy z otrebow, i pol lyzeczki skrobi, do tego nutella dukanowa oczywiscie-- pewne rzeczy chyba zostana do konca zycia Kolacja: pol kostki twarogu z odrobina jogurtu i do tego pare kawalkow mandarynki z puszki --> nie jest idealnie Moje grzechy: chyba z 6 kostek czekolady albo i z 7 nawet ale mam pocieszenie zjadlam wszysktie juz wiec nie mam juz slodyczy w mieszkaniu >do tego raz kawa z mlekiem, i prawie caly dzbanek zielonej herbaty na zimno
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, jestem na III od 13 sierpnia. Po pierwszych dniach III miałam 1 kg do przodu później wyjechałam na tygodniowy urlop i nie powiem starałam się jeść normalnie jednak doszedł drugi kilogram. Po powrocie zrobiłam 3 dni PP i spadło 0,5 kg, codziennie dodatkowo cwiczę, mam nadzieję, że wrócę do początkowej wagi. Tym bardziej że przede mną drugi wyjazd.
![]() Pozdrawiam i gratuluję spadków i stabilizacji. |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
a mnie po wczorajszym jakze pieknym dniu jak z 3 fazy plus czekolada....waga troche spadla
DD IV faza jest super naprawde
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Po wczorajszej uczcie i 4-godzinnym spacerze (
) spadek 0,2kg . Tak bałam się wzrostu, że chyba przegięłam z tym chodzeniem, wieczorem miałam "zdeptane" nogi i uwiąd ramienia spowodowany ciężką torbą |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() a u mnie wczoraj do obiadu była kasza kuskus..... a później przyszli znajomi i zrobilismy gofry tak więc miałam w jednym dniu posiłek skrobiowy i ucztę no i efekt jest.... +0,2 na szczęście jutro poniedziałek i.... od nowa walka z wagą ![]() miłej niedzieli
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, czy w dniu proteinowym jecie otręby, czy same białka? Bo z jednej strony Dukan otrębów w tym dniu III fazy w książce nie wymienia, a z drugiej już wcześniej były zaznaczone jako produkty nakazane
Także proszę o rady
|
|
|
|
|
#1992 | ||
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam serdecznie, wróciłam z wczasów i jestem tu znów. Mam nadzieję,że jest tu jeszcze ktoś kto mnie pamięta. Witam nowe osoby
Jestem Małgosia. Na Dukanie od 26 kwietnia. Zaczynałam z wagą 71,5kg. Obecnie jestem na fazie III ważę 56,5kg. Od 20 lipca nie palę![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
ja tez decoupaguję![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
||
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do otrebow w czwartek, to roznie bo -czesto czwartkow nie robie - jak jem duzo to tez wrzucam otreby - a jak zjem niewiele to sobie te otreby daruje, zeby wegli nie nabijac sobie - musialabym je zjesc z jogurtem i aromatem a u mnie wczoraj skrobia plus pol czekolady dzisiaj nie wiem co bylo - cos skrobiopodobenego
|
|
|
#1994 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
||||
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz mi nie grzeszyłam, zrobiłam na wyjezdzie niemalze 2 dni proto (jeden proto byl czysto bialkowy plus nieplanowane 2 owoce). |
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
u mnie bylo dzis prawie grzecznie bo na koniec dnia zjadlam 3 herbatniki z czekolada i troche chrupek ketchupowych chitosow:P bo u kolezanek bylam...one ciezarne to kusily yh wiec mowi sie trudno
moj dzisiejszy jadlospis: sniadanie: dwie kromki chleba pelnoziarnistego jedna z pasztetem drobiowym, druga z wedlina i serem zoltym do tego pomidorek II sniadanie: nektarynka Obiad: makaron pelnoziarnisty z sosem bolonese-- na miesie mielonym z indyka, sos zrobiony z pomidorow w puszce, IV posilek: nalesnik zrobiony z otrebow i lyzeczki skrobi z dukanowa nutelka--- jest rewelacyjny:P Kolacja: wstyd wlasnie te 3 herrbatniki i chrupki
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny
![]() u mnie waga sie troszke waha, ale w weekend na dużo sobie pozwoliłam ale tragedi nie ma, więc luzik ![]() dziś proto ![]() no i właśnie rozpoczęłam ostatni tydzień III fazy chociaż szczerze mówiąć zastanawiam się, czy jej nie przełużyc, bo na niej zgubiłam jeszcze 3 kg (w sumie 10);
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Mi ta 3-faza sprzyja,nawet specjalnie nie czuję presji dietkowania .A chciałabym zachować dukanowe nawyki na dłużej .Miłego dnia i gratki dla spadków i dobrych nawyków żywieniowych ![]() kl aski:![]() ![]() klaski:![]() ![]() ![]() klask i:...
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo dziewczyny
![]() Wczoraj do południa jadłam niestety "byle co", czyli dukanowe drobiazgi, zamiast porządnych posiłków. Potem po południu wpychałam konkrety, m.in. rozpustne i rybę, co opłaciłam dyskomfortem w brzuchu oraz dzisiejszym wzrostem 0,3kg . Mam nauczkę ![]() Wczorajszy jadłospis: I śniadanie: 2 kromki chleba razowego z polędwicą sopocką i pomidorem II śniadanie: kostka twarogu na słodko, nektarynka zamiast obiadu: 2 śliwki renklody, jogurt owocowy light podwieczorek: leczo z papryki i cukinii z pieczarkami, rozpustne kolacja: ryba z folii (wciśnięta troszkę na siłę, żeby coś z mięsa było) Poprzestawiały mi się te posiłki, bo udało mi się wysadzić korki włączając stary prodiż, a byłam głodna, więc wrzucałam do brzucha prowizorkę ![]() Dziś dukam przykładnie, może ten wzrost spadnie
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() ja po wczorajszym szaleństwie ze znajomymi kolejny wzrost ale grzecznie się biorę za dukanie i zobaczymy jaki bedzie efekt po kilku dniach.... bo póki co zamiast waga stanąć w miejscu albo spadać to...rośnie ![]() ja wiem, że tak też się trafia, że waga rosnie na poczatku III więc nie panikuje ale..... cały czas mam wrażenie że znowu będe "foczycą" a to mi się nie uśmiecha...... a w ogóle zapomniałam wam napisać... pojechalismy na wakacje, zrobiła się pogoda plażowa więc wdzialam kostium kąpielowy i...... lipa.... na plażę poszłam w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach bo mój kostium z zeszłego roku okazał się za duzy na mnie..... a ja blondynka, nie pomyslałam o tym przed wyjazdem żeby go przymierzyć...... no i efekt był taki, że pierwszy dzień słonecznej aury spędziłam na poszukiwaniu kostiumu
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z was je na III chleb graham ?
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
Ja jem bułki grahamki
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki
nawet przed chwilą zadałam to pytanie na IV fazowym
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jem grahamek, ale jestem pewna, że gdybym miała na nie ochotę, to bym nie bała się tego rodzaju pieczywa. Póki co nadal zajadam się własnej roboty chlebem, który jest napakowany otrębami i nie mam żadnych obaw co do składu tego mojego pieczywa a to pozwala mi delektować się chlebkiem bez wyrzutów sumienia czy wątpliwości, czy aby na pewno jem wartościowe pieczywko
.
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
ja chleba nie jem bo mi przez gardlo nie chce przejsc
za to codziennie mam nalesniki lub placki - z maki pelnoziarnistej i otrebow waga po spadku po PP podskoczyla o 200 g i tak sobie stoi sztywno, wiec chyba w tym tygodniu PP nie robie nie chce mi sie caly czas mysle czy by sobie kilograma jeszcze nie schudnac
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj mam znowu dzień "z głową w lodówce"
![]() Jem jem i cały czas jestem głodna
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
D a ja po dzisiejszym rollokebabie narazie ejstem tak zapchana ze juz nic chyba nie wciagne! choc zjadlam narazie tylko:2 kromki chleba na sniadanie: wedlina ser itp. 1 galke lodow ciasteczkowych i wlasnie tego rolo. Zauwazylam ze jak jem jakis niezbyt zdrowy posilek....to automatycznie zmniejsza mi sie ilosc posilkow w ciagu dnia...po takim tlustym jedzeniu poprostu nie mam sily zjesc cos wiecej , dlatego moze i ta waga stoi bo kalorycznie jest nadal ok
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wczorajszy skok wagi o 0,3kg miał swoje uzasadnienie - dostałam @ tydzień wcześniej
.Za to mam teraz urwanie głowy w pracy i nie daję rady jeść tyle, co zwykle ![]() I śniadanie: 250g wieśniaka z ogórkiem i rzodkiewką II śniadanie: 250g wieśniaka z ogórkiem i rzodkiewką ![]() obiad: rozpustne z szynką drobiową i pomidorem podwieczorek: jabłko i jogurt owocowy 0% kolacja: maliny i indyk z pomidorem |
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Ja dzisiaj spokojnie z jedzonkiem,w granicach wymaganych. Co do chlebka,to ja osobiście przywykłam już do dukanowego,ale jak go brak to zakupując zwracam głównie uwagę,by było ciemne ... Czasem z ziarnami,czasem bez,zatem i graham . A tak ogólnie to bez większych zmian,mam nadzieję,że wrzesień jakiś spadeczek pokaże .Ale i tak, głównie w spodenkach czuję różnicę ,bo wyciągam "zależane zapasy"częściej .Dobrej nocy i dobrego utrwalania...ze spadkami wedle życzenia p.s. no i dzisiaj zrobiłam duży zapasik odtłuszczonego mleka,bo chałwa dukanowa,to dla mnie stały rarytas...pomału nałóg,jak cola laitowa ...
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-08-31 o 20:35 |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie cola light też podpina się pod nałóg
. A przed Dukanem nie cierpiałam napojów z gazem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Od jutra przechodzę na III fazę. Z jednej strony bardzo mnie to cieszy, ale chyba jak większość z Was, bardzo się tej fazy boję. Chciałabym zapytać, czy stosujecie zasady wg książki czy te opisane w 2 poście wątku? Czy na III fazie udało wam się jeszcze coś zrzucić? Mam nadzieję, że mogę wspólnie z wami utrwalać moje zrzucone kilogramy?!

.
...nie będę się już po znajomych ważyła
>

) spadek 0,2kg 

wiesniaki takie slone mi sie wydaja ze szok
normalnie zjesc sie nie dalo, a jak dalam tunczyka do srodka to w ogole
kl aski:
. Mam nauczkę