|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Cytat:
sama nie wiem co bym zrobila. jak piszesz o nim na codzien to jakby o innym czlowieku... moze postaw sprawe jasno i jeszcze ten jeden raz mu odpusc ale jak sie powtorzy to do widzenia nie mam pojecia.mam nadzieje ze dotarl bezpiecznie do domu. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- a misiek wczoraj zjadl o 19 potem zabawy i kapanie i poszedl spac kolo 21 i spal do 4.45!!! on nie zadziwia. szkoda ze po jedzonku nie chcial zasnac tylko usmiechy do sufitu strzelal no ale po godzinie sie udalo i odlecial pospalismy jeszcze do 7.30---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Basia84 nie pamietam czy ci pisalam. super maly sie bawi i jaki z niego grubasek sie zrobil ![]() co do zageszczania mleka to zapytam pediatry czy tak mozna |
||
|
|
|
#3032 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Twój Tż nie potrafi powiedzieć sobie Stop , pewnie w którymś momęcie "zaskoczył" i mam nadzieje że już wrócił. Pewnie połowy tego nie będzie pamiętał, to najgorsze bo nawet jak mu wytłumaczysz on za bardzo nie skuma. Bo pewnie ma tak że jak do pewniego momętu pije nie chce tego znowu tak kończyc ale przychodzi momęt "zaskoku" i w tedy pił by na umór nie ważne co by się działo i pewnie urywa mu się film. coś o tym wiem na szczęście mam to juz za soba...W moim przypadku to pomogła rozmowa, awantura, rozmowa i tak w kółko aż sam zrozumiał pewne rzeczy i sytuacje w których powinien nie pić . Nawet chciał na odwyk iść ale go wygonili i powiedzieli że on po protu jak już pije to nie umie powiedzieć stop i że sam sobie z tym poradzi że to nie alkoholizm
|
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
żabka widzę, że masz dokładnie rozpisane co w jakim miesiącu. Ja w każdym razie mniemanie, że w 2 gim miesiącu podnoszenie główki na kilka sekund nie wzięłam choćby z plansz w szpitalu dziecięcym i jeszcze gdzieś czytałam (nie piszę, że trzyma, ale że podnosi i wtedy to nie jest raczej napięcie mięśniowe, tylko ćwiczenia, żeby potem umieć ją trzymać. A co innego byłoby np w 2 tygodniu życia - wtedy można by się zastanawiać czy to mormalne, może mnie nie zrozumiałaś). A ta rozpiska, którą przytaczasz bardzo fajna, książka pewnie też - ja czytałam tę ciążową i będę polecać przyszłym matkom.
A mam pytanie czy Wasze dzieci często bolą brzuszki, bo mojego kilka razy na dzień - gazy i nie wiem czy łagodzic i czekać aż wyrośnie z tego czy jednak się niepokoić?????? (jest butelkowy) |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
raczej normalne. u nas sprawdzily sie krople bobotic. odkad je dodaje do kazdej butli to prawie wogole nie ma problemu z brzuszkiem
|
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Podczytuję, rzadko się udzielam, wręcz bardzo rzadko , ale teraz piszę, bo potrzebuję rady.. Moja córeczka ( 6 tyg.) ma dość sfiksowany plan dobowy, w dzień co prawda mało śpi, ładnie je (jest piersiowa )itd., a w nocy jest totalny Meksyk. Kąpiemy ją o 20, zjada, przysypia na 20 min, a później hulaj dusza.. Gdy przystawiam ją do piersi szarpie się, pręży, krzyczy, sąsiedzi już chyba z zatyczkami zasypiają.. W międzyczasie są 2 kupki, kilka odbić itd. Jak ją karmię też podnoszę ją do odbicia kilka razy i znów przystawiam. Nie wiem czy powodem może być to, że jej mleko leci za szybko, Nela nie nadąża połykać, więc łyka też powietrze i tak w kółko :/. A w zasadzie nie jestem nawet przekonana czy to brzuszek (przyginam jej nóżki do brzuszka, lecą pruczki, a potem znowu jest jazda) czy nuuuda.. Nelinka jest ciekawskim dzieckiem i bardzo lubi obserwować, leży, patrzy się, potem jej się chyba zaczyna nudzić i zaczyna się kwęk, więc z łózka przychodzi na ręce, potem leżaczek i tak non stop. Dzisiaj nie spała od 21 do 3:30 w nocy, wózek nie pomaga, leżak nie, ręce nie, cyc nie, smoczek nie. Po takich akcjach śpi do 7, zjada i śpi dalej, a ja muszę wstawać.. Ratujcie, bo ja się wykończę, a mam jeszcze 4-latkę, która się budzi przy tych wrzaskach siostrzyczki, a mąż przez 4 dni w tyg. jest poza domem, więc mamy niezłe pole walki... Od środy starsza idzie do przedszkola, a co za tym idzie, będę ją musiała tam zaprowadzić, ciągnąc ze sobą śpiącą Nelę, chyba włączę sobie autopilota :/ AAAAAAAAAAaaaaaaa! Jakieś rady ???
|
|
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie. Na poczekalni tylko podglądałam a teraz już nawet na liście jestem
i o ile pozwoli mi na to Weronika to postaram się udzielać. Wątpię jednak żebym kiedykolwiek nadrobiła te 100stron... Mam pytanie do Was- jak teraz wygląda sprawa urlopu macierzyńskiego? co i gdzie mam dostarczyć- pracodawcy czy może do ZUSu? Bo już się zgubiłam w tych przepisach codziennie innych |
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katkab - moim zdaniem, mala ma pomylony dzien z noca...powinnas jeden dzien przemeczyc ja by nie spala a w nocy powinna spac....musisz ja przestawic niezawsze - wspolczoje, mam nadzieje, ze zrozumie swoj blad i pomysli o rodzinie. Ja bylam u kosmetyczki, tatus spisal sie na medal, mala spi sobie a my pijemy kawke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że jak skończy 3 miesiące i będę chciała czasem wyjść to zostawię modyfikowane, a do 3 miesięcy posiedzę w domu ![]() Linka, moja też się rzuca przy piersi. Nie wiem co to jest. Najpierw je spokojnie, a po jakimś czasie zaczyna wierzgać. Myślałam, że to kwestia małej ilości pokarmu, ale jak daję jej drugą pierś to jest od razu to samo. Najczęściej przerywam jedzenie i ewentualnie jak chce to za parę minut znowu karmię. Czasem już nie chce. Niezawsze, też bym się wkurzyła. Musisz się z nim jakoś rozmówić, bo to faktycznie męczące. Zawsze tak miał? Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-08-29 o 12:56 |
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Raczkowanie
|
Siala ,itakasia dobra wytlumacze sie troche ..ja tak robilam z tym karmieniem (najpierw) tylko z jednej piersi jakos tak instynktownie wiedzialam ,ze tak powinno byc ,ALE ..przyjechala do No moja mama i zaczelo sie ..swietne porady ,a to jak ja dziecko za chlodno ubieram ,a to ,ze zle podnosze ,a to wlasnie ,ze jak ja karmie tyle czasu (np. 15 minut) z jednej piersi ,no i tak robilam to wszystko jak mi radzila ,czyli odstawialam od jeden przystawialam do drugiej bo niby wg mojej mamy "slabo mu lecialo" no i dlatego sie denerwowal ,a ze przystawialam do drugiej i automatycznie sie uspokajal (pewnie dlatego ,ze lecialo mu slodsze) to tak zaczelam robic. Ogolnie z perspektywy czasu uwazam ,ze zle zrobilam ,ze skorzystalam z pomocy mamy na poczatku naszego poznawania sie razem z Szymkiem bo lepiej sobie dawalam rade zaraz po porodzie obolala,zmeczona i nie wyspana ,ale pewna tego co robie ,niz po zamieszaniu z jej cennymi radami. Tak ,tak musze go karmic do konca z jednej ,a w razie nerwow podnosic do odbicia to lepsze dla jego brzuszka i dla mojego spokoju.
Cytat:
U mnie tez niestety wczoraj byla akcja,dlatego ja Ci nie doradze bo sama nie wiem co juz z nim zrobic.. Tz mial caly dzien byc z malym.. a on byl w pracy do prawie 23! No i wkurzylam sie powiedzialam ,ze ma sie teraz nim opiekowac ,no i kilka innych nie milych snow.. a ten wzial butelke wina i chipsy i poszedl sie nim opiekowac No to wkurzylam sie na maxa ,mowie co on wyprawia do cholery, postraszylam,ze wrace z malym do Polski bo nie tak sobie wyobrazalam jego pomoc. Zamknelam sie z malym i poszlismy spac. Pozniej o 2 maly sie obudzil z wrzaskiem ,no to poszlam po M. (spi na kanapie ,ja z malym w lozku) zeby go bawil i zobaczyl jaka to latwa jest opieka nad dzieckiem ,a ten mowi ,ze nie ma sily i polozyl sie kolo niego.. mowi "Szymek spimy" i maly (odrazu!) zasnal i tak spal do 5. Nawet dziecko przeciwko mnie No wlasnie nie do konca wiedzialam co masz na mysli ,wiec troche inaczej zrozumialam twoje slowa ,ale jak tak to rzeczywiscie przyznaje Ci racje. Jeszcze tak apropo trzymania glowki.. jak bylismy ostatnio na wizycie.. to lekarka polozyla malego na macie i zaczela ciagnac za raczki do siadu! W lekkim szoku bylam, I tak go podciagala prawie do pionu powoli i chyba mial ciagnac glowke do gory (7 tyg. dziecko) Szymonowi ta glowka tylko na maxa do tylu zwisala ,kiepsko to wygladala ,ale nie wiem czego ona chciala od tak malego dziecka.---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-08-29 o 13:06 |
||
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
Podnoszę, ale to nie zawsze daje skutek. Jak odbije ją i dalej sie szarpie to przerywam karmienie i często ona zaraz zasypia. Poza tym jej raz sie odbija, raz nie. Nie jest mi łatwo ją odbić.
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się bardzo, że i u Ciebie Bobotic się sprawdza ![]() Ja dodaję 15 kropli do każdego posiłku (mieszam z mlekiem), kiedyś już pisałam elaborat na temat tych kropli i dawkowania (niezgodnego z ulotką) katkab - ja też bym kombinowała w tę stronę by ją przetrzymać cały dzień z lekkimi drzemkami i w nocy by ładnie spała.. tak mi się zdaje. Tyle, że ten dzień też będzie wariacki bo ona będzie się darła że chce spać a tu klops. Może nie wyjdzie przestawianie w jeden dzień, przeciągnie się na dwa dni ale dasz radę ![]() niezawsze - W ostatni weekend siedzieliśmy na ławkach i po wypiciu 2 dużych piwek chciał iśc po jeszcze (ma słabą głowę do czego się absolutnie nie przyzna, nie wiem czemu dla facetów to jest taka plama na honorze.. ja się zawsze cieszyłam ze swojej słabej głowy bo nie musiałam dużo pić by czuć się "fajnie".. ekonomicznie ) ale ja mówię, ze już wystarczy i że zimno i żebyśmy poszli do domu.. poszliśmy po bluzy do domu i do sklepu bo się uparł.. wypił połowę piwa i wywalił bo zaczęłam zrzędzić że przecież już ma "fajnie" i że może przedobrzyć..jedyne co mogę poradzić to rozmowa i tłumaczenie jak krowie na granicy.. nie powinno być tak, że musisz opiekować i dzieckiem (bo mąz już nie jest w stanie cokolwiek przy nim zrobić a z resztą ja bym się bała mu dać dziecko nawet na chwile) i nim samym. I tak jak robiłyśmy.. żadnych awantur po pijaku.. poczekać az wytrzeźwieje i wtedy mu tłuc do głowy.. a na kacu mu się kłócić nie powinno chcieć ![]() Na pocieszenie dodam, że mój mi zaczął podpierdzielać pieniądze z portfela Sam mi się nie przyzna i nie powie że bierze tylko wyciąga jak śpię a on idzie do pracy.. a że ja wiem ile mam kasy to się zorientuję.. i pytam gdzie mi zniknęła ta kasa.. to zawsze mówi że albo na bilet albo na papierosy.. ale do pracy jezdzi przewaznie rowerem (tyle ze nie wiem kiedy bo rower wynosi z piwnicy a ja nie mam klucza by sprawdzić) a papierosy albo ma albo i nie. I nie wiem co z tym fantem zrobić.. chowac pieniądze przed własnym mężem.. boje się, że będzie brał zaliczki w pracy i wypłatę strzeli uj.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
dodaje do mleka tylko nie jak w ulotce 4 razy tylko do kazdej butli po 8 kropelek
witaj ![]() mi sie wydaje ze to kolka albo tak jak karolcia napisala pomylona noc z dniem Cytat:
musze podjechac do pracy i zadzwonic do kiedy wogole ten macierzynski mamCytat:
tez niezle z twoim TZ no i syncio fajny numer odwinal
|
||
|
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Siala - ło matko!!!
![]() Niezawsze - z góry mu włoski wypadły do zera i teraz urosły nowe, ale jeszcze są krótkie, a od czubka głowy do tyłu ma jeszcze te takie ciemniejsze dłuższe włoski, które miał jak się urodził. tylko troszkę się powycierały na samym tyle głowy... ogólnie zabawnie wygląda teraz jego "fryzura" ![]() ps. współczuję przejść z tż-tem... musisz z nim poważnie porozmawiać, nie może się zachowywać jak gówniarz, przecież ma już rodzinę! czas dorosnąć ![]() Mój eksperyment z odciąganiem mleka nie został zakończony pełnym sukcesem, niestety... moje dziecię zjadło te 130ml tzn. wciągnęło nosem i było dalej głodne i jak ja mam teraz gdzieś wyjść i zostawić Patryka z tatą, jak to co ściągnę wogóle nie wystarcza? a wogóle to ile on je????
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
żabko - współczuję tych porad.. ja wiem, że mamy chcą dla nas jak najlepiej ale często to co one wiedzą i jak są nauczone nijak ma się do dzisiejszych metod wychowywania dziecka. Np złe karmienie prowadziło do gazów i bólu brzuszka.. no i to prowadziło do wiecznego bujania i lulania i tak w kółko.. teraz mojej mamie ciężko przetłumaczyć, że dziecko potrafi zasnąć samo, bez trzepania na rękach
![]() Kiedyś wywiązała się rozmowa na temat dopajania.. mówiłam, ze podwałam mu wodę samą.. a ona czemu nie posłodziłąm cukrem.. no to powiedziałam, że lekarka mówiła by nie dodawać cukru bo jest zanieczysczony i że to początkuje złe nawyki żywieniowe.. to niby zrozumiała.. ale jak powiedziałam, ze herbat też nie zamierzam słodzić i że chcę by dziecko umiało się opamiętać w kwestii słodkości to już mi robiłą awanturę, że jak to, żeby herbaty nie posłodzić, że lepsze i w ogóle... nie docierało, że jak się ktoś nauczy pić gorzką to będzie pił i tyle... zamknęła się jak jej dowaliłam żeby se sama posłodziła herbatę 2 czubate łyżeczki i wypiła.. (a całe życie nie słodzi ).. bo ona uważa, że dziecko to tylko słodkie lubi wszystko.Ostatnio nawet powiedziałam, że jak się zorientuję, ze małemu coś dosładza, na co ja nie pozwalam to więcej do babci na herbatkę nie pójdzie. Oburzyła się. I już są kłótnie o to co będzie kiedyś! A jak to "kiedyś" wreszcie nastanie to nie wiem co to będzie. I wiem, że jak mały jest u nich co weekend to jest lulany, bujany, wożony itd. czego też nie pochwalam (owszem w trakcie aktywności można ale nie do usypiania) ale co zrobię? Nie dam na weekend to się obrażą.. dam to sama cały tydzień będę z tym znowu walczyć.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na razie nie jem w ogole. Ale Wasze dzidzie piekinie spia! Moja je co 2-3godz przez cala dobe, w nocy spi moze do 3,5max. Karmilam ja wczoraj o 20.30, potem o 00.00, 2.30, 5.30 i 7.30 Na szczescie w nocy nie marudzi tylko po jedzeniu od razu zasypia. Mam nadzieje ze w nocy bedzie spac wiecej z czasem...Ciekawa jestem czy te prezenie po jedzeniu moze byc skutkiem tego ze mam duzo pokarmu, mleko mi normalnie tryska, moze jak Mała sie za szybko nałyka stad te problemy? |
||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka - mój na butlowym mleku i dwa dni młodszy od Patryczka ale zjada 130ml.. tyle, że ostatnio wycyca do samego końca i nie wiem czy się najadł czy wsunąłby jeszcze.. będę już chyba więcej robić... ale wnerwia mnie to bo mleko drogie takie i żal wylewać jak nie zje.. jedna miarka 7 razy dziennie to są prawie 2 pełne posiłki.
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze uważałam, że lepiej troszkę niedojeść niż się przejeść ![]() a ja ściągnęłam pokarm bo chciałam zobaczyć ile on je, no i zobaczyć jak by wyglądała sprawa z moim ewentualnym wyjściem (na razie czarno to widzę ![]() potem się dziwić, że w 6 tygodni 2kg dzieciak przybiera ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Caprica - jesteś dopiero 2 tygodnie po porodzie, na dłuższe spanie jeszcze przyjdzie czas )gratuluję szybkiej utraty kilogramów a z tym tryskaniem to może? mi też strasznie tryska, jak mały zassie i puści w ciągu pierwszych 5 minut to ma całą buzię potem w mleku bo mi taka fontanna strzela no i on się bardzo często krztusi podczas jedzenia, nawet po 5-6 razy w czasie jednego karmienia próbowałam już z różnymi pozycjami ale zawsze jest to samo, nie wiem, może coś źle robię
|
|
#3049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Za nami cudowna noc Iga po kąpieli zasnęła, obudziła się o 4, zjadła i spała do 9 Jem płatki z mlekiem, a jajek chyba jeszcze nie jadłam, a to dlatego, że nie przepadam. Nie kupiłam jeszcze Ale na razie smaruję kremem z ziajki i jest ok ![]() Cytat:
Ale nie wiem gdzie były kupowane więc nie pomogę.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nastepnym razem jak przyjdzie polozna to zapytam co robic z tymi fontannami mleka Ostatnio jak probowalam troche odciagac to fontanna szla nawet jak przestalam naciskac cyca i nic nie moglam na to poradzic Cytat:
|
||
|
|
|
#3051 | ||
|
Zadomowienie
|
niezawsze nie pomogę co do tż ale doskonale rozumiem co czujesz
Siala pasowało by żebyś się jakoś dowiedziała na co mu te pieniądze skoro nie chce się po prostu przyznać, że je bierze bo dla mnie to troche podejrzane ( ale ja jestem uczulona na takie "rzeczy" ) a z ograniczeniem masz racje mój tak robił z zaliczkami na pocieszenie powiem wam że mam gorzej, nie będę pisać na forum o tym ale poprostu gdyby nie to, że boję się powiedzieć u mnie w domu jak naprawde wygląda moje małżeństwo i jaki jest tż ( było by, że życie sobie zmarnowąaam bleblebleble ) to już by pewnie dawno rozwód był Cytat:
u mnie to jest zazwyczaj ok 10- 15 minut płaczu i prężenia i potem cisza ostatnio czasem się sprawdza rada pszczółki żeby po jedzeniu kłaść na brzuszku ale jakoś nie jestem do końca do tego przekonana :/ Cytat:
i u nas najlepsza pozycja na odbicie to na rękach brzuszkiem w dół, dziewczyny pokazywały kiedyś zdjęcie to jakiś "chwyt kolkowy " czy jakoś tak. biorę małego i od razu bek jest więc może też spróbuj ![]() jaszczka ja odciągam zazwyczaj po 100 ml ( z jednego cyca) a mały jada 120 więc poprostu to mleczko co miałam zamrozone mieszałam i robiłam porcje 120 ml a dzisiaj tż dał mu butle o 10 i zjadł 140 ml ![]() tyle, że właśnie dopiero teraz znowu go karmie a cycki to już mi odpadały ( cała noc i ranek odciągane laktatorem a dopiero teraz małego przystawiłam) i dziewczyny odciągające i karmiace swoim pokarmem podziwiam was. ja odciągam od wczoraj nocy ( wieczorem wypiłam alko ) i masakra jak mi sie laktacja rozregulowała heh jednak mały sobie ładnie sam ustawia, nigdy nie opróżnia do końca ale nigdy tez nie mam zastojów jak teraz
|
||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą właśnie się ścięliśmy ostro i powiedziałam "na co mi było to wszystko" - w sensie małżeństwo i dziecko.. ale jak pomyślę o synku to wiem, że on jest moją miłością i nic tego nie zmieni... a od męża mogę kiedyś odejść. Też by to nie było łatwe bo raz już uciekłam, niemal sprzed ołtarza - dla moich rodziców to był wstyd i hańba.. miałam sobie zmarnować życie. I teraz wpadłam z deszczu pod rynnę ale rodzicom już nie powiem bo znowu bym im zrobiła "świństwo". A rozwodu, jak powiedziała moja matka, by chyba nie przeżyła! (w sensie gdybym ja się miała rozwodzić). Jeśli nie chcesz pisać na forum to nie namawiam, nie każdy chce wyciągać swoje brudy.. jeśli byś miała ochotę to możemy pogadać na pw.. w końcu mamy podobne brudy
|
|
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8km ok. jest od znajomych do nas a droga co on lazl to pewnie z 10Cytat:
Moja lekarka tez w ok 2/3 tyg tak Maje wziela za raczki ![]() Siala o kurcze, nieladnie z ta kasa. Widzisz tz przy Tobie potrafi sie opamietac i nie pije duzo. My jak sie umawiamy na jakas ilosc alkoholu to nigdy nie dotrzymuje slowa, tylko im ja bardziej zaczynam oponowac tym on wiecej pije i jeszcze sie awanturuje, ze ja sztywna jestem i nie bede mu zabraniac niczego. |
||
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
oto mój synek Marcinek
pierwsze zdjęcie kilka godzin po porodzie, drugie tydzien temu a trzecie z wczoraj jak te dzieciaczki się szybko zmieniają w ogóle mój synek to mini wersja tatusia.. nic po mnie to dziecko nie odziedziczyło
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze z moim nie ma takich problemow, pije od czasu do czasu ale zna umiar. Mam nadzieje ze jednak poprawia sie i bedzie lepiej.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknego masz synunia ![]() Mój też w niczym do mnie nie podobny.. no może jedynie się lubi wydzierać tak jak ja xD
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
pszczółka wytłumacz Marcinkowi, żeby zaczął troszkę pakowac, bo nie wypada, żeby mój przyszły zięć był chudszy od swej żony
Żartuję hehe- prześliczny maluch i faktycznie "czysty tatuś" My się na razie cały czas zastanawiamy do kogo Iga jest podobna- na razie nie widac. Tylko włoski ma po tż, a nochal po mnie. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- niezawsze współczuję "przebojów" z tż. Ja jestem uczulona na takie coś i po prostu nie mogę znieść jak Marek przeholuje. Zdarza mu się bardzo rzadko, ale jednak... |
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis Anastazja byla niespokojna, niechciala lezec w lozeczku, spala i budzila sie jakos szybko, zasypiala w bujaczku a nie w lozeczku. Po kapieli zjadla polzylam do lozeczka i zaczelam skladac pranie u niej w pokoju, a nad lozeczkiem miala biedronki takie z Netto wiszace i kweka to zaczelam jej bujac nimi a ona takie wystraszone oczka ma i placze, wiec je sciagnelam i odrazu zasnela...chyba sie ich bala...az sie dziwie ze wpadlam na to
wazne ze poskutkowalo![]() Dostalam okres...narazie slabo leci same ciemne ze sluzem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

to mu mowie, ze dziecka nie zostawie i ze trzeba bylo tyle nie pic. Teraz jest 2 prawie i nie ma go, nie wiem gdzie jest i nie odbieta tel. i co ja mam sie czuc winna? Co ja niby mam dwoje dzieci piastowac, sory ale czegos takiego tolerowac nie bede!!! To kolejny raz i sama nie wiem co robic
Chyba kaze mu sie wyniesc, bo ja sie boje gdziekolwiek z nim wychodzic, bo zawsze sie upije tak
jestem bezradna jak jest trzezwy to jest ok, ale jak zaczyna pic to bez umiaru 
no ale po godzinie sie udalo i odlecial 

???

. moja kuzynka karmi tylko piersia, jej synek ma 5 mies i waży prawie 9kg wiec sporo. i probowala sciagnac sobie mleko ale nie dawala rady
nie mam pojecia od czego to zalezy ale wiem, ze jesli niektore kobiety nie moga odciagnac albo sciagaja malo to nie znaczy ze nie maja pokarmu
No to wkurzylam sie na maxa ,mowie co on wyprawia do cholery, postraszylam,ze wrace z malym do Polski bo nie tak sobie wyobrazalam jego pomoc. Zamknelam sie z malym i poszlismy spac. Pozniej o 2 maly sie obudzil z wrzaskiem ,no to poszlam po M. (spi na kanapie ,ja z malym w lozku) zeby go bawil i zobaczyl jaka to latwa jest opieka nad dzieckiem ,a ten mowi ,ze nie ma sily i polozyl sie kolo niego.. mowi "Szymek spimy" i maly (odrazu!) zasnal i tak spal do 5. Nawet dziecko przeciwko mnie
(7 tyg. dziecko) Szymonowi ta glowka tylko na maxa do tylu zwisala ,kiepsko to wygladala ,ale nie wiem czego ona chciala od tak malego dziecka.

ale wiem ze zrzuce bez specjalnych wyrzeczen szybko ...przy cycku i okrojonej diecie matki karmiacej
Na szczescie w nocy nie marudzi tylko po jedzeniu od razu zasypia. Mam nadzieje ze w nocy bedzie spac wiecej z czasem...