|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
![]() ![]() A co do spaceru farmera, to chyba nie będzie potrzebny, bo moi rodzice już wydali rozkaz, że jak tylko zaczynam mieć regularne skurcze to po nich dzwonie. Nawet w środku nocy ![]() ![]() Hehe, nie ma to jak być jedyną córeczką rodziców ![]() Angelika16, już niewiele zostało ![]() ![]() falbala, na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Szczesciara... ja nie dosc, ze mam spory kawałek drogi (30-40min autem) to w dodatku tylko jedno koło ratunkowe "telefon do przyjaciela" ...
niby zostaje jeszcze taxówka, ale u nas w nocy tryfiarze nie pracują (a co sie beda przemeczac, przeciez i tak maja ciezką pracę ![]() ![]() ![]()
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mój mały też szybko załapie, o co chodzi.. A weź nic mi nie mów..Od jutra równo za tydzien pewnie wyląduję na stole.. Trzęsę razem z Tobą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie niunia to masakruje mi wlasnie wszystkie narzady czyt. resztki tego co zostalo, ruszyc sie nie moge bo reke wsadzila przy pachwinie i zejsc na obiad nie moge a mezus wola ![]()
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#66 |
Raczkowanie
|
hejcia
i ja sie melduje na kolejnej czesci ![]() 3dni mnie tu nie bylo a juz kolejne z nas urodzily ![]() gratuluje i musze te 3dni was nadrobic w czytaniu ![]() ja mialam tesciowa przez ten czas, troche pomogla w zaprawach bo mase koktajlowych pomidorow bylo. jednak mialam jakiegos mimo wszystko mega kryzysa i o byle co na tz bylam zla. ale wczoraj pojechalismy do botaniku pare zdjec nam mama porobila i od razu bylo mi lepiej , bo chce miec jakies ladne pamiatki z tego okresu, z mezem i naszym brzusiem,ktory nie dlugo nam sie ujawni ![]() i czuje na dobre ze brzusio sie obnizyl, w nocy mam masakre, rece i nogi nadal spuchniete we wtorek ide na wizyte i jestem ciekawa co powie na te opuchlizne i wogole jak malenstwo i wogole nie moge sie juz doczekac. a powiedcie mi, wiem moze to glupie albo smieszne, rozwarcie-to sie rozumie patrzac w pionie czy poziomie jak jest nasza "muszelka"? |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o kurczę ![]() ![]() ![]() Ja sobie pospałam i zaraz na spacerek ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrobić nas? ![]() powodzenia! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Ale nudy
![]() Zadna sie dzis nie rozpakowala ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewuszki za odpowiedź w sprawie przychodni
![]() No właśnie połozna ostatnio nas przypomniała,żebyśmy w szpitalu mieli przygotowany dokładny adres przychodni,na który wysyłają kartę szczepień dziecka mszu Ty chyba masz wielkie zamiłowanie do fotografii,bo zdjęcia zawsze boskie dajesz.Super ![]() ![]() A ja mam kolejne wieści ze szpitala od waniliiani: "Ja dalej w dwupaku.Jutro wszystko się wyjaśni.Zdecydują co ze mną robić.Aha,przed porodem na Ujastku każdemu robią lewatywę." Ja wczoraj miałam fazę na pakowanie,więc zrobiłam listę czego mi jeszcze w torbie brakuje i wyłożyłam ją na komodzie,żeby i tż miał do niej wgląd w razie czego.Poza tym napisałam mu rozpiskę zadań,które będzie miał do wykonania(chodzi mi głównie o ścielenie łóżeczka dla Małej,o znając życie zrobiłby to odwrotnie nić trzeba),popakowałam w siatke strój dla Małej na wyjście i muszę jeszcze przygotować dla siebe,ale chyba dwie opcje w razie jakby było w miarę ciepło lub bardzo zimno ![]()
#71 | ||
Rozeznanie
|
Melduję się i ja na kolejnej części wątku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Binka0310 widzę, że ujawniłaś swoją lokalizację. Ja w UK mieszkam w Sheffield a pochodzę z Żagania. Tak więc w obu przypadkach możesz mi mówić sąsiadko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od dwóch tygodni już mogę funkcjonować w pionie fizycznie i psychicznie.Zanim coś miałam napisać chciałam was nadrobić, koby się zorjętować co i jak, i tak do dziś.Co mi się wydawało że już koniec,a tu następne 10 stron do czytania ![]() Wszystkim dziękuję za wsparcie(dawno to było,ale może ktoś pamięta) ![]() Fem dzięki za pamięć ![]() MEGA GRATULACJE WSZYSTKIM MAMUSIOM,CO JUŻ TULĄ SWE DZIECIACZKI. Może uda mi się wbić w wątek,ale nie wiem czy za wami nadążę. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-08-29 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#74 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny
![]() lisica ja płaciłam 20zł i musiałam jechać do Akademii Medycznej na pobranie wymazu- ze skierowaniem . mszu gratuluję awansu moderatorskiego ;D śliczne kocięta, a Tatusia nie widać ;D martucha , abz dzięki ![]() Pomi u nas odwrotnie, mały super ciągnie nakładki- bo to taki mały ssaczyk ![]() On dostaje na zmianę butlę i cyca i w sumie nakładka jak smok od butelki, pewnie dlatego nie ma problemu. ycnan trzymam kciuki, oby raz dwa poszło ![]() Klari my się z mamą świetnie dogadujemy, ale za dużo było na raz. Ona ma wybuchy związane z przekwitaniem, ja hormony po porodzie szalejące. Do tego Ona przepracowana, ja przemęczona... a to do kłótni jeden krok... Auto też? O matko to teraz nam pójdzie pralka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |||||
Zadomowienie
|
Witam w nowej części
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie (jeśli chodzi o piersi). Podobno z dnia na dzień będzie lepiej. 3,5 godziny karmienia??? wow jak dałaś radę ![]() Cytat:
Moja córka ma rożne dni, jedne bardziej aktywne kiedy puka i kopie i wierci się non stop a inne kiedy muszę ją zaczepiać, żeby łaskawie dała znać. Dzisiaj np. byliśmy umówieni z moimi rodzicami na 12 ka kawkę u nich,ok. 10:30 zdałam sobie sprawy, że dzisiaj rano nie czułam chyba ruchów, nawet po śniadaniu (a lekarz kazał liczyć 3 razy dziennie - mają być 4 ruchy w ciągu godziny). No więc zaczęłam ją zaczepiać, głaskać, prosić i nic. Wytrzęsłam brzuch, zjadłam czekoladę, arbuza, puściłam głośną muzykę. Leżałam i czekałam! Ugniatałam brzuch... Ona nic. Zaczęłam się zastanawiać czy jechać do rodziców czy na IP. Ale postanowiłam nie panikować i pojechałam do rodziców. Po dojechaniu na miejsce (30 min) obudziła się i szalała bitą godzinę non stop! Ot takie złośliwe dziecko ![]() Cytat:
![]() Kontroluj temperaturę, jak coś to łyknij apap. Możesz kupić w aptece Prenalen syrop dla kobiet w ciąży (malina,czosnek, porzeczka). Do nosa można krople homeopatyczne. Śliczny. To tak dodatkowo po za łóżeczkiem? Cytat:
![]() Cytat:
Ja zapiszę do tej, w której jesteśmy my i do tego do tego samego lekarza (my chodzimy do pediatry, bo tylko u niej były miejsca jak się przeprowadziliśmy na to osiedle) babka jest super. Chyba prawie wszystkie robiły to badanie ![]() Widać po minach, że im dobrze ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ja też witam i życzę miłego wieczorku, jutro dopiszę więcej, buziaki!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jeszcze rok temu taka myśl by mnie przeraziła niemal na śmierć ale obecnie powiem, że o niczym tak nie marzę jak o... porodzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#78 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Są, są. Nie byłam, ale mamcia mi przyniosła wczoraj całą reklamówkę ciuszków ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kasienka1701, z tą listą dla męża to całkiem dobry pomysł ![]() kliwia7, witaj z powrotem ![]() ![]() Dziękuję ![]() Wcześniej mi umknęło (ach, te kurczące się komórki mózgowe ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
zuziczka- dzieki za wyjasnienie , bo neiwiedzialam, myslalam ze rozwarcie mozna zobaczyc wlasnie po tym ze moze sie rozciaga wejscie . bo juz kombinowalam wczoraj z lusterkiem
![]() NikaPń-zadowolona jestes ze szpitala?? trzeba wczesniej ich powiadomic ze sie u nich chce rodzic, bo mi mama dzis nute neipewnosci zasiala? |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
aaannnnnnaaa to faktycznie trzesiemy kuprami razem, bo ja tez mam termin na nastepny poniedziałek. Dokładnie to 06.09 o 7 rano mam byc na izbie przyjec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||||||
Zadomowienie
|
naked... dla mnie to bylo zabawne... bo widze, ze naprawde im brakuje wspolengo spania, skoro tak do niego przylgneły....
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na narodziny Młodej, jesli nie bedzie jakos okropnie poczwarna... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Secudno: Tatusia nie widac, bo tatuś spał z owarta buzia... ![]() ![]() Tertio: Kocieta dziekują za komplemencik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ycnan... ![]() ![]() ![]() ![]() Nie no "telefonow do przyjaciela" mam pare sztuk, wiec mam nadzieje, ze nawet jesli zaczeloby sie cos dziac w nocy to uda mi sie kogos dobudzic ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-29 o 18:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
mam pytanie głównie do niki, pomidory i bordowej ,
-czy przed cesarka robili wam lewatywe? -czy bylo znieczulenie zanim wkładali cewnik? -czy boli znieczulenie w kregosłup? -kiedy meza wpuscili do was ? i czy miałyscie obraczke i pomalowane stópki ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
ja juz u mamy
![]() ![]() dobrze ze corka grzeczna ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ray ta Twoja córa to musi byc niezły egzemplarz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ray... normlanie wymiekłam ![]() ![]() tez chce miec taka gwiazdę ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja się chętnie podłączę i oprócz powyższych dopytam: - czy miałyście zapewniony tzw. pierwszy kontakt z dzieckiem (nie dotyczy tych, które miały pełną narkozę) - kiedy nastąpiło pierwsze karmienie/przystawienie do piersi? - czy musiałyście się TAM ogolić na zero? Czy wystarczy tylko góra? (ze względu na dość bolesne odrastanie [wrastanie włosków] wolałabym nie golić się na zero, jesli to nie będzie konieczne) ps. coś czuję, ze u mnie to kwestia tygodnia... Nawet mamie powiedziałam, że tak ok. 6-8 września się rozpakuję.. Zobaczymy, czy tak rzeczywiście będzie ![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ooo wiem pokaze wam hipka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty gdzie dokladnie mieszkasz w jakiej czesci???
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
wowww siostro!
![]() Ty na pewno masz tam jedno dziecko? ![]() Fajne miejsce... gdzie to? szkoda, ze Cie tak słabiutko widac... nie wiem czy poznalabym Cie w razie czego na porodówce ![]() ![]() Binka0310... ja za to w Bolesławcu mam znajomą, wlascwie to z Bolesławca, bo od prawie roku mieszka w Paryżu z narzeczonym ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-29 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dziewczynki niedokładnie czytały wiadomości od Pomi i Bordowej ![]() ![]() -cewnik bez znieczulenia ( lekko piecze) -lewatywa raczej niepotrzebna bo przed planowaną cesarką jest się na czczo - znieczulenie nic nie boli -męża chyba po dwóch godzinach ![]() Jesli chodzi o tetrę to kupiłam podwójnie tkane, luksusowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro na wizytę i ktg, zobaczymy czy ta moja Kinia w ogóle się już zaczyna wybierać na zewnątrz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.