Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 21:26   #2431
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

kootekk, trzymamy kciuki i sciskamy za udany rozwoj akcji Za Ciebie i synka

BTW spotkalam dzis kolezanke i ona urodzila w 7 miesiacu ale naturalnie i pytam czy ją nacinali skoro malenstwo 1200 wazylo.. a ona ze tak, nacinali ja bo mysleli ze duze dziecko no przeciez wiadomo ze w 7 nie moze byc mutant masakra.

Gdzie miskowa, pelnia, ishka?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:29   #2432
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Kootekk tez trzymam kciuki...normalnie jestem w szoku,ale na pewno bedzie wszystko dobrze

ja przed chwila zjadlam prawie cale pudelko ptasiego mleczkabiedny tż musiał leciec
Stary 2010-08-29, 21:31   #2433
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Joanna, genialne zakupy Bardzo w moim guście - proste i w bardzo "moich" kolorach do tego (beż i zieleń)
Dziękuję, dziewczyny za miłe słowa.
Zwróćcie jednak uwagę, że to same bodziaki. Nie mam jeszcze żadnych gaci, pajaców, śpiochów ani sukienek.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Aliszcze noooo mam dzis 1 rocznice slubu
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Joanna131 gdzie kupiłas i love mam i dad
"I love mum/dad" mam z H&M. A bodziaki z długim rękawem można kupić za 10-20 zł w H&M. Nie pamiętam ile kosztował ten 3 pak z napisami.

A propos H&M. Ostatnio widziałam tam cuuuudne kombinezony w rozm. 68. Tylko cena już cudna nie była - 100 zł.

Kretencja, . Ja nigdy depresji nie miałam, ale potrafię tak samo nagle zacząć beczeć bez powodu na środku ulicy, zwłaszcza teraz w ciąży. W jednej chwili czuję, że wszystko - absolutnie wszystko mnie przerasta i rozpacz czarna. Więc wiem jak to może być. Tylko, że ja raczej szybko z tego wychodzę, bo jestem niepoprawną optymistką. Samych pozytywnych myśli życzę.

Kootekk, tylko się nie martw. Jak dobrze, że możesz do nas pisać na bieżąco.

Edytowane przez Joanna131
Czas edycji: 2010-08-29 o 21:33
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:31   #2434
NUCHISIA
Raczkowanie

Kootku ja też trzymam kciuki za Was:kciuk i:
ale się wystraszyłam
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:34   #2435
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, dziewczyny
No ja niestety mam skłonności depresyjne i zdecydowanie nie jestem optymistką... Bardzo się martwię, że nauczę tego dziecko. Że będzie nieszczęśliwe i niezadowolone z życia jak ja

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:38   #2436
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, dziewczyny
No ja niestety mam skłonności depresyjne i zdecydowanie nie jestem optymistką... Bardzo się martwię, że nauczę tego dziecko. Że będzie nieszczęśliwe i niezadowolone z życia jak ja
a może dziecko da Ci pozytywnego kopa? Pomysl sobie, że jesteś silna, bo na pewno niełatwo żyć z nerwicą. Znam osoby w moim otoczeniu, które cierpią z tego powodu i wiem, ile musi czasem ich kosztować wysiłku, by po prostu wyjść do ludzi.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:38   #2437
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
O matko, dziewczyny,

dostałam SMS od Kootka:

Hej, jes

tem w szpitalu, wody mi poleciały i leżę plackiem, później będę miała net to napisze na forum co i jak. Kootek

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Kciuki mocno zaciśnięte za Kootka i Michałka dobrze że to juz 32 tc..

goraco mi sie zrobilo i az slabo.

ide czytac dalej
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:39   #2438
kretencja
Zakorzenienie

Oj, bardzo wiele wysiłku to kosztuje. Nieraz nie jestem w stanie się przemóc...
Mam nadzieję, że dla dziecka będę umiała...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-29, 21:43   #2439
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Az goraco mi sie zrobilo i brzuch stwardnial Przestraszylam sie bardzo

Kootek, trzymaj sie mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze

Anecka, za Ciebie i spotkanie z tata tez
Stary 2010-08-29, 21:45   #2440
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
O matko, dziewczyny,
dostałam SMS od Kootka:
Hej, jestem w szpitalu, wody mi poleciały i leżę plackiem, później będę miała net to napisze na forum co i jak. Kootek[COLOR=Silver]
Kotek powodzenia, trzymamy kciuki za Ciebie i dzidzię Jestem pewna, że będzie dobrze !!!
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:47   #2441
apoolonia
Rozeznanie

Kootek
trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Kootekk, jesteś pod wspaniałą opieką, na pewno wszystko będzie dobrze.

Jak obiecałam - zakupy:
w H&Mie chyba byłaś z moim mężem wybierał te same body
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:49   #2442
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Dzięki, dziewczyny
tez sie tego boje i boje sie ,ze humory TZ-ta sprawia, ze bedzie zle i ze mala bedzie nieszczesliwa , ale jakos chyba trzeba bedzie walczyc
Stary 2010-08-29, 22:00   #2443
Anecka
Zakorzenienie

Irsin, dzieki.. jakos wolalabym juz isc spac a tak nie wiem ile bede musiala jeszcze czekac. Moja pora do spania jest Jeny a tak dobrze mi sie samej mieszkalo Oby znow sie nerwy nie zaczely Ryczec mi sie chce.

Ide zobaczyc czy zalanie postepuje

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Postepuje.. no swietnie. Dobra pobuszuje jeszcze moze na mamuskach wrzesniowych i sie klade.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-29, 22:01   #2444
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka oby wszystko było dobrze tam z tata i żeby Cię nie denerwował

spokojnej nocki wam życze ;*

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:03   #2445
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Irsin, dzieki.. jakos wolalabym juz isc spac a tak nie wiem ile bede musiala jeszcze czekac. Moja pora do spania jest Jeny a tak dobrze mi sie samej mieszkalo Oby znow sie nerwy nie zaczely Ryczec mi sie chce.

Ide zobaczyc czy zalanie postepuje

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Postepuje.. no swietnie. Dobra pobuszuje jeszcze moze na mamuskach wrzesniowych i sie klade.
on sie na stale juz do ciebie wprowadza?
Stary 2010-08-29, 22:06   #2446
Anecka
Zakorzenienie

Tak na stale bo to jego mieszkanie w sumie a za granica tylko pracowal. Nie mniej mnie sie naprawde odżyło psychicznie.
No nic trzeba bedzie jakos dac radę.. Mam nadzieje, ze pozna jakas babe i szybko sie wyprowadzi

paulinka, dzieki

Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-29, 22:07   #2447
mallinka
Zadomowienie

Dziewczyny ja dziś już nie mam siły odpisać Wam jutro się tym zajmę... trzymajcie się cieplutko bez żadnych smutkow i zmartwień i bez porodów
Dobranoc

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:18   #2448
De28
Wtajemniczenie

Kretencja, wiem co masz na mysli. Ja mam dobre fazy i zle. Walcze z tym, bo wiem, ze to jedyna metoda. Te dobre fazy zmniejszaja czestotliwosc tych zlych. Musze co chwila sobie udowadniac, ze jednak moge, bo jak tego nie robie to jest tygodniami dol i odciecie sie od swiata. Mialam depresje, bralam leki i nie moge do tego wrocic. U mnie pojawila sie po klopotach malzenskich, do tego doszedl caly szereg zdarzen, jak dziecinstwo, brak rodziny itp. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie ciagle siedzenie przy kompie powoduje takie napady. Musze zajac mysli i rece, to jest latwiej. Obecnie mam dosyc ciezka sytuacje w domu, co jeszcze bardziej mnie deprymuje.

Kootekk, jestem z toba. Zszokowana i z trzesacymi sie rekami, ale jestemBedzie dobrze,musi. Trzymaj sie dzielnie

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Dzięki, dziewczyny
To tez i moje obawy. Ale wiem, ze moj tz zareaguje jak cos sie bedzie zlego dzialo.To mnie uspokaja.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:39   #2449
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Tak na stale bo to jego mieszkanie w sumie a za granica tylko pracowal. Nie mniej mnie sie naprawde odżyło psychicznie.
No nic trzeba bedzie jakos dac radę.. Mam nadzieje, ze pozna jakas babe i szybko sie wyprowadzi

paulinka, dzieki

Dobranoc

no to jak tego mu zyczysz to my tez

TZ bedzie z Wami mieszkal?
Stary 2010-08-30, 00:05   #2450
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Kotekk trzymam za was kciuki

Dzieki dziewczyny za mile slowka brzus mam duzy wiem ale coz...

melabn taak? Razem do klasyy?? Hmm ciekawe kim jestes nikt mi do glowy nie przychodzi:co nfused:

Trzymajcie sie babki

Dobranoc do jutra

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 00:12   #2451
ruda3000
Raczkowanie

Kootka kurcze dopiero teraz weszlam na forum i oczy mi normalnie wyszły, trzymam kciuki za wasza dwojke, leż, odpoczywaj i myśl tylko pozytywnie bo nie wolno Ci sie denerwowac a tym bardziej nie mozesz denerwowac Michasia
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 06:43   #2452
kootekk
Zakorzenienie

witam ja przez cala noc moze spalam ze 2 godziny, lecialo zemnie caly czas, nie weim czy te 2 tygodnie jeszcze przetrzymamy

a na dodatek jedna dziewczyna wpokoju tak mega chrapie ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, a moje stopery w domu, na szczescie dzisiaj je przywioza i moze po polodniu podrzemie

czekam na wizyte zobaczymy co gin powie

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:06   #2453
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Kotekk trzymam za was kciuki

Dzieki dziewczyny za mile slowka brzus mam duzy wiem ale coz...

melabn taak? Razem do klasyy?? Hmm ciekawe kim jestes nikt mi do glowy nie przychodzi:co nfused:

Trzymajcie sie babki

Dobranoc do jutra
z Tgż, opuscilam was po 2 latach imie masz na 1 stronie w liscie
kotekk ja przez Wasza sytuacje ez nie spie od 3 tak sie zamartwiam
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:14   #2454
szarlot27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
witam ja przez cala noc moze spalam ze 2 godziny, lecialo zemnie caly czas, nie weim czy te 2 tygodnie jeszcze przetrzymamy

a na dodatek jedna dziewczyna wpokoju tak mega chrapie ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, a moje stopery w domu, na szczescie dzisiaj je przywioza i moze po polodniu podrzemie

trzymaj się dzielnie.
pozdrowienia

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:18   #2455
kotek81
Zakorzenienie

Ale żeście wczoraj naskrobały
Przeczytałam wszystko i... wszystko zapomniałam, bo myślę non-stop o kootku...
Trzymaj się kochana - na szczęście Michałek to już duży chłopak i bez problemu da radę na tym świecie, ale wiadomo każdy dzień w brzuszku się liczy - trzymam mocno żeby wytrzymał tam jak najdłużej
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:18   #2456
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

przywitam się tylko i lecę się ubierać, bo czas do pracy po tygodniowym lenistwie ja chyba chcę iść na zwolnienie, napomknę o tym pomyśle lekarzowi na następnej wizycie

Kootek - myślami jesteśmy z Tobą

Anecka - jak może być duże dziecko w 7 miesiącu ciaży?? konowały nie lekarze
tekst z przyszłą kobietą ojca niemożliwy gorzej jak nie będzie mieś mieszkania i przyjdzie na dokładkę do Was żartuję oczywiście

Artystka - całe pudełko?? ja uwielbiam wedlowskie waniliowe

dobra, lecę, do popołudnia

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:42   #2457
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, ciągle ślę ciepłe myśli Może dwa tygodnie się nie uda małego przetrzymać, ale każdy dzień się liczy Wszystko będzie z nim dobrze

De, trudno mi dokładnie powiedzieć, co u mnie pogłębia ten stan. Chyba... rozmawianie o tym. Jak się nad tym nie zastanawiam, nie mam z kim tego roztrząsać, to jest OK. No i jak mam coś do roboty. Niestety ostatnio z okazji remontu, w którym niespecjalnie biorę udział, mam baaardzo dużo wolnego czasu i to na pewno mojemu nastrojowi nie służy... Staram się zająć czym mogę - czytam, oglądam filmy, robię drobne prace domowe... U mnie lęki zaczęły się po rozpoznaniu depresji u Mamy. Myślę, że jej ówczesny nastrój miał na mnie wielki wpływ, ale też jestem po prostu obciążona genetycznie (zaburzona chemia w mózgu i tyle). Mama twierdzi, że jej ojciec też miał skłonności do depresji... W każdym razie mam nadzieję, że obejdzie się bez leków, a po ciąży może skontaktuje się z jakimś specjalistą. Kiedyś dwa czy trzy razy byłam u świetnej psychiatry (która jest tez psychologiem). Chętnie się jej poradzę, co dalej z tym robić...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-30, 07:44   #2458
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:

MUSI być dobrze, nie śpie od dawna i czekam na wieści od Ciebie. Mój kolega urodził się w 30 tc i jest wszystko ok, jak był mały to miał tylko zmniejszoną odporność, ale żadnych poważnych spraw nie bylo. A młodszy od Michałka. Trzymamy kciuki, zeby jeszcze posiedział w brzuszku
Stary 2010-08-30, 08:04   #2459
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Wam mamuśki z rana

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
jeszcze nic ale zamówię to:
Szczotka z grzebykiem
Szczoteczka do zębów
Mata do wanienki
Pieluchy tetrowe
Pieluchy flanelowe
Butelka
Patyczki higieniczne
Termometr
Sudocrem
Podkłady do przewijania
Nożyczki
Aspirator
Paklanki
Podkłady poporodowe
Wkładki laktacyjne
Etui na smoczek
Smoczek
Spray do nosa
Pokrowiec na przewijak
Przewijak
chusteczki z pudełkiem
Prześcieradło

wszystkiego najlepszego
zarzuć choć jedną fotką możesz zamazać buziaka jak nie chcesz pokazywać
piękna listaJa takie zakupki też porobię w tym tygodniu. Już coraz więcej tego na stanie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Sereniti, gratulacje!

Aliszcze, rozumiem Cię w 100%. Zresztą w sytuacji gdy wiadomo, że są jakieś problemy (np. wada macicy) chyba nikt rozsądny nie zdecydowałby się na poród w domu i żadna normalna położna nie zgodziłaby się w takim porodzie pomagać

Edzia, ja idę do prywatnej szkoły na Żeromskiego 52. Zajęcia od 25 września w soboty
to coś mi się porąbałoTo w takim razie ile płacisz?

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
dziewczyny musze sie pochwalić tak sobie humor teraz poprawiłam że szok

ubrałam moje jeansy sprzed ciąży i weszłam cała, nawet zamek dopięłam ale guzika juz nie ale ciesze sie jak małe dziecko ze zaden kg nie poszedł w dupe ani w uda na udach mi nawet wisza a podkreslam ze sa świeżo wyprane a juz myslałam ze wbije sie do łydki i nic dalej
no i ja się np załamałam

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh nadążyć za Wami...2 dni mnie ni ma i epopeje na 2 godziny czytania
ja już po ślubie - jestem ŻONĄ jakoś to do mnie nie dociera
tak się denerwowałam rodziną tżta a w końcu ...nie przyszli!!! jego siostra i brat olali sprawę nawet nie zadzwonili nie przepadam specjalnie za ich towarzystwem to fakt ale coś takiego? oczywiście jego matka była ale w obecnosci mojej licznej familii nie odważyła się na otwarty atak co nie znaczy że nie próbowała - WSZYSTKO co powiedziałam było przez nią negowane każda kwestia - nawet miała czelnośc wykłócac się ze mną na tematy zwiazane z hodowlą zwierząt - kuźwa a skad ona niby sie na tym zna ja chyba jako zootechnik wiem lepiej? no ale starałam sie byc miła i wszystko z uśmiechem na ustach. za to moja babcia była genialna - jako ze najstrasza potrafiła tak ją zgasic pare razy że skończyła z głupimi tekstami oczywiście czepiała się też moich rodziców i sióstr ale nikt nie traktował jej gadania poważnie i w koncu zamęczała gadaniem kuzynkę tżta -aż żal mi było dziewczyny

niestety obejrzałam kilka swoich zdjęc ze ślubu i jestem przerazona - wiem że te moje 16 kg na plusie to nie poszło w mózg ale wyglądałam jak baleron! ehh no trudno w sumie na co miałam liczyc biorąc ślub w 7 miesiącu ciąży. całe szczeście ze w sukienkę weszłam

ehh idę sprzątac to co zostało po imprezie - ale chyba jeszcze raz pooglądam słodkie rzeczy dla dzidzi kltóre dostaliśmy w prezentach - będe ja przebierac co 15 minut dosłownie tyle tego mam
Wszystkiego najlepszego

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:06   #2460
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest podobnie-już kiedyś o tym pisałam- i chyba się z tym pogodziłam

Irsin codziennie rano czekam na Twój sen trzeba to gdzieś dla potomnych zapisać

Super wózek fajnie że już macie z głowy

Ja dochodze do wniosku że moja, świadomie na początku wybrana, prywatna opieka i poród wyniesie mnie niewiele więcej niż panstwowa z łapówkami... a o ile mniej stresów... i mam szczęście że poród tylko 1000zł kosztuje-a może on przebiegac jak tylko sobie zażyczę
Przynajmniej w tym temacie jestem spokojna

Gratuluję!!! Szczęścia na Nowej Drodze Życia i zdrowego Dzidziusia

i pochwal się koniecznie sukienką i prezentami-czekamy na foty!

Gratuluję! i po cichu się przyznaję że też tak mam ale i tak ich nie noszę bo z tylka się zsuwają-nie mam pojęcia jak mężczyzni z wielkimi brzuchami noszą spodnie-że im się nie zsuwaja

Kretencja na pewno komórka się rozładowała-luzik-nie zamartwiaj się a zajmij się czymś żeby szybciej czas minął

W ogóle to dzien dobry

Od 2 dni z TZ mamy akcje naprawiania naszych stosunków i delikatnego wyjasniania pewnych nieporozumień...na razie jest spoko
Ale musimy oboje zadbać o siebie nawzajem bo przez te wszystkie żale zupełnie się oddaliliśmy... No i delikatnie planuję prace na najbliższe miesiące aby ze wszystkim zdążyć, a TZ powoli godzi się z myślą że mam rację że trzeba wziąć d.pę w troki i zabrać się za robotę

To idę sprzątać i robić obiad - MUSSAKA dziś
ja też teoretycznie świadomie wybrałam prywatną opiekę, ale rodzić chciłam państwowo. Wychodzi na to, że chyba to nie jest najlepszy pomysł na na pewno nie darmowy. Nie będę się wkurzać od rana bo jak tylko o tym myślę to mi adrenalina skacze.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości