![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Stycznie-Luty2011-cz.2
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Muron zobaczymy czy się potwierdzi jak pójdę na usg
![]() Ale chyba jednak byłabym przerażona jak wyjdzie dziewczynka bo już wszystko kupuję pod kątem chłopca ![]() Kurczątko...mój TŻ to samo - że jeszcze wczas na wszystko i ... ciągle odkłada każdy zakup ![]()
#93 |
Zakorzenienie
|
mój mnie nie stopuje, on w pracy, ja na L4 chodzę i szukam promocji, naprawdę, w regularnej cenie gdybym kupiła to co kupiłam zapłaciłabym 3x tyle
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, nie pamiętam która kupiła herbatkę żurawinową, taką drogą, ale ja swoją kupiłam w realu za niecałe 3 zł, a ma 30% żurawiny, Jako jedyna.. z firmy Biofix.
Ja złozyłam u kuzynki w Szkocji zamówienie na ubranka. body, półśpiochy, skarpetki.. no i dwa ręczniki. Cytrynka, ja mam też wrażenie, że mimo tego, że ciągle kupuje ubrania to ich ciągle brak.. a u nas mocno ograniczone miejsca przechowywania. Dziś mi dzidziuś narobił stracha. Rano czekałam na ruchy maluszka, maż przykładał reke, ale nic nie było. Póżniej pojechałam do miasta i dalej nic.. dopiero teraz zacząl brykać i juz około 5 ruchów policzyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-08-29 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Poznajcie moją miłość: http://www.mothercare.com/Disney-Sho...09031&mcb=core
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam listę - robiłam jakoś na początku ciąży - on ją zobaczył 2tyg temu i zrobił wielkie oczy ... a po chwili "Ty zwariowałaś...przecież pewnie to nie jest potrzebne" . Czasem zazdroszczę tym dziewczynom co ich TŻ/MĘŻOWIE sami namawiają na zakupy albo coś kupują. Mój żeby coś kupić...omg! po co na co...CZAS MAMY....teraz miejsca nie ma ![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Mysiopez to ja kupilam ta droga herbatke, z firmy Herbapol...moze cena tez wzrasta z iloscia w % zurawiny....bo moja ma 38%
![]() ![]() JeSuis dobre to z tym pukaniem w brzuch ![]() ![]()
#99 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak teraz popsuli patelnie...to ciągle czekają i odkładają to...a nie ma na czym smażyć ![]() Ale z tą działką...to wesoło ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie czasem już nie udaje się płaczem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- jak narzekałam na zaparcia tak teraz narzekam na .... gazy ![]() ![]() Może on mi odnalazł jelita i je wykopuje ![]() ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-08-29 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
witam, aleście się rozpisały, ja dzisiaj na basenie byłam i chciałam tez sobie kupić jeansy ciążowe bo te co mam już są małe w biodrach (znowu mi d...a urosła) ale nie było niestety M - ek- ja przytyłam już 7kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
o raju ledwo nadrobilam... czytam stary watek i patrze uff 1 str... a tu nagle co malalala nowy watek zalozyla i jeszcze 4 str do nadrobienia
![]() ale dalam rade Molalala pisalam na priva ale jakos ci to umknelo moj nick to Stokrotka 81 a nie 82, i poprosze tez zaproszenie do klubu a do swojego brzuszka mowie Bartuś choc jeszcze nie wiemy co bedzie.... ale za to fajnie gadam z moim synkiem ja : gdzie jest Bartuś Kamilek: tiu (pokazuje brzuch) ja: czyj jest Bartuś? Kamilek: mi(znaczy moj) ja : a Ty czyj jesteś?? Kamilek: Ci(znaczy twoj) slodziak moj kochany ![]() ja tez wczoraj i dzis jakos mniej czuje ruchy az caly ranek malam zjechany humor... ale potem dzidzius kopna pare razy to od razu jakos mi lżej ![]()
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-08-29 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
Raaaaany dziewczyny, ale wy postów produkujecie
![]() Ja dziś drugi dzień z rzędu mało się ruszam, dużo leżę i siedzę i faktycznie jest lepiej poza wieczorami i nocą (kiedy budziłam TŻ żeby mnie na drugi bok przekręcił i uniósł na poduszkę, bo się zsunęłam). Chciałabym już przyszły tydzień, żeby potwierdzić już pewniej, że Gabryśka będzie Gabryśką, a nie okaże się Antosiem, haha ![]() ![]() Potwierdzam, (bo ktoś wcześniej o tym pisał), że wygląd w ciązy nie ma nic wspólnego z płcią. W życiu nie miałam tak ładnej cery (nic a nic mi w końcu nie wyskakuje) i paznokci a ma być dziewczynka ![]() Dobranoc kobietki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Joj... Ale Wy macie z tymi TŻtami...
Mój jak tylko dowiedział się o ciąży to chciał już łóżeczko kupować i wstawić do pokoju... Jeśli chodzi o zakupy to fajnie się z nim chodzi, bo sam szuka fajnych rzeczy ![]() Mała wczoraj wieczorem nas skopała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Ja też bym pobiegała na basen gdyby nie to że też u mnie infekcje kochają się pojawiać, a i na twarzy też od chloru pełno się pojawia syfu;
Mnie zaciekawiły zajęcia ActiveMama u nas w mieście i od października zaczynam pomykać (za 4 wejścia chyba 60zł). W sumie chciałam chodzić tam gdzie TŻ ma siłownię ale trochę przeraziło mnie to że mieli zajęcia dla ciężarnych tylko o 8 rano...a na wakacje je zawiesili. O 8 albo bym pospała albo była na uczelni więc trochę tak...nie po nosku. Wstałam, idę się kąpać i wyskakuję na lumpy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mojego TŻta ciężko namówić by sobie sam coś kupił ... bo nigdy nic mu nie trzeba (prócz sprzętu...) więc i tak samo podchodzi do zakupów dla bobo. Ale minę miał nieziemską jak mu pokazałam śpiochy z napisem "Mój urok odziedziczyłem po tacie" i "Jeśli uważasz że jestem przystojny to spójrz na mojego tatę" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
oj u mnie z cerą nic sie nie zmieniło, miałam trądzik i teraz też mam, zauważyłam tylko że pojawia się go mniej!
Mój TŻ na szczęście nie jest sknerusem i czasem wygania mnie na zakupy, ale wie że jesli ja nie mam na nie ochoty to i tak nic nie kupie, a jak zaczne chodzić to kupuje i kupuje ![]() dziewczynki macie przepiękne rzeczy, śliczne kolory... dla mnie przerażające jest to, że kupując ciuszki dla dzieciaczków na bazarach w rozm. do 74 to są tylko różowe, niebieskie, ewentualnie żółte i zielone- porażka! niestety u mnie nie ma h&m dopiero jak wybudują galerie to będzie, ale straszne jest to że jak u nas są przeceny to tak jakby ich nie było (góra 15%) ![]() dziś ide do gina mam nadzieje że zrobi mi usg (18 tydzień), a nie odeśle na 3d za 3 tygodnie, noi oczywiście że dzidzia pokaże czego mamusia oczekuje! chociaż..jeśli się wrodzi do mamusi to ukryje swoje narządy jak tylko się da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
ale leje
![]()
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"eee, jezcze dadzą rade" masakra jakas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
aaa....TŻ w ogóle nie ma do mnie żalu "że za wcześnie" jak kupuję bajki z gazetami
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() To nie jest takie coś że sknery z nich...tylko to jest taki typ człowieka "wygodne...zostaje... po co mam się siłować i latać do sklepu". Ja już ustaliłam z TŻ (bo marudził) że łóżeczko + komódkę kupujemy w listopadzie; za to wózek na początku stycznia (ewentualnie grudzień jeśli mi się trafi coś okazyjnie). No i gadżety..to tak grudzień. marudził że i tak wcześnie ale ja się boję jednak że wcześniej wyląduję gdzie wyląduję i będzie dupa zimna. ![]() ![]() ![]() Dobry i tysiąc ale moi rodzice uważają że chyba lepiej dołożyć...ale jakoś ich przekonam ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a teściowie to ani słowem nic o niczym, jakby się zaoferowali to ja mam dużą listę i nawet jedna niedroga rzecz by mnie ucieszyła... ale cisza, jak jedzieme do teściowej to ciągle słysze jak kiepsko z kaską a na fotelu leży sterta nowych ciuchów z orsaya (bo ona się młodzieżowo ubiera...) ale mnie to tito. Zato moi rodzice i moi dziadkowie to aż się przekrzykiwali kto ma wózek kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No wlasnie...wiec przytylam 0,5kg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Swietne te spiochy....tzn.napis....s piochy pewnie tez ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja nie licze na tesciow jesli chodzi o jakies zakupy dla malucha, bo wiem ze u nich sie jakos bardzo tez nie przelewa...Mysle ze moich rodzicow stac na wozek wiec wiem ze na pewno beda chcieli kupic to i moze lozeczko... Ale za to TŻta portfela nie bede oszczedzac bo akurat on zarabia w miare ok...co innego gdyby byl oszczedny...to bym pozwolila zeby moi rodzice nam sporo kupili zebysmy my mieli na cos innego...ale ja wiem ze jak on nie kupi wozka tylko moi rodzice to on ta kase wyda na jakies chipsy, cole, zabawke dla siebie ;/ itd. wiec wole juz zeby on placil niz tracil na bzdury kase.. Ale wczoraj ogladalismy samochody jakie sobie kupimy po slubie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 | |
BAN stały
|
Oj to ciężko z tymi waszymi TŻami...
![]() ![]() TŻ martwi się jedynie co zrobię z różowymi ciuszkami, jakby czasem płeć "się zmieniła". Zakupów poza tym nie mogę odkładać na ostatnią chwilę, bo przez kręgosłup grozi mi niestety duuuużo leżenia na koniec i mogę się już nie nadawać na wychodzenie na zakupy, a nie wszystko chcę kupić przez internet. Ja dużo rzeczy muszę najpierw dotknąć, zobaczyć, potem ewentualnie kupić to samo na allegro, poza tym takie chodzenie po dziecięcych sklepach jest po prostu przyjemnością ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. Mnie też marzy się jeep ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
No tak...to sie Wam udalo z tym autkiem
![]() Ja zawsze chcialam miec najpierw autko mercedesa...a dopiero potem takiego zywego mercedesa :P bo moj tata sie smieje ze gdyby nie ja i moj brat to juz by dawno mial 2 mercedesy ![]() Pokaze Wam jaki mi sie podoba ![]() ![]()
#115 |
Zadomowienie
|
Buuu...moja lekarka nawet nie pokwapiła się, żeby usg zrobić...wyniki mam prawidłowe, więc mnie zbyła i kazała przyjść 29 września - porażka. A tak liczyłam na tę wizytę....nie ma bata, nie dam rady czekać miesiąca jeszcze - zapisałam się prywatnie na usg na czwartek. Kurka, co za dzień, ech!
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajne ciuszki kupujecie.. u mnie nie ma lumpków niestety kupiłam za to skarpeteczki z biedronki i kaftanik, na razie robię listę i już niedługo zacznę większe kupowanie paskudna pogoda, pada od rana, a miałam dziś zerwać ogórki ![]() ooo, a ma któraś z Was już tą kreskę na brzuchu od pępka? w którym miesiącu się pojawia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Słyszalam że kreska najczęściej pojawia się w piątym miesiącu, ale u mnie minęła już połowa piątego i nic. Ale ja mam baaaardzo jasną karnację - nawet otoczki na piersiach nie są zbyt ciemne - i wtedy podobno może być dużo mniej widoczna (o ile w ogóle jest)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Ja po śniadanku i porannej herbatce, doczytałam zaległości w końcu
![]() Tak piszecie o waszych TŻ.....widać jak ludzie są różni. Mój małż jest oszczędny i czasem marudzi jak chce coś kupić np. świecznik, który bardzo mi się podoba ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ubrania to czasem też pomarudzi, ze znowu mam coś nowego, a potem się przygląda jak się ubiorę w sukienkę i mówi "Mmmm ależ bym Cię schrupał" ![]() Dla siebie też nie lubi kupować, bo przecież tyle ma, ale jak mu ostatnio kupiłam w lumpku piękną koszulę Marks&Spencer za......3 zł!!! To od razu się chciał ubrać ![]() Dla Maluszka nie musieliśmy za wiele ciuszków kupować, sporo dostałam od szwagierki i po mojej młodszej siostrze. Owszem troszkę nakupiłam, ale nie wiele. Z wózkiem nie było problemu, bo TŻ nie ma parcia żeby wszystko było nowe i podziela moja opinię, że kupimy porządną spacerówkę, którą pojeździmy kilka lat. Także jak znalazłam wózek na Allegro ten za 130 zł od razu kazał kupować i nie zastanawiał się czy za wcześnie czy nie. Stwierdził, że taka okazja się może już nie zdarzyć ![]() A samochód....to nie takie prosty w utrzymaniu sprzęt, kiedy np. ma się jedną pensję. My miesięcznie wydajemy na paliwo przeszło 300 zł, dobrze, że kupiliśmy go jeszcze przed ślubem, bo teraz nie pamiętamy już o tym wydatku ![]() Także na pewno, gdyby tylko jedno z nas zarabiało o samochodzie byśmy mogli tylko pomarzyć. Bo to się tak mówi, ale trzeba opłacić wszystkie media, telefony i 1500 zł w plecy co miesiąc. A jeść coś trzeba i żonie na drobne wydatki też musi coś zostać haha ![]()
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-30 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
My z samochodem też nie poszaleliśmy - Rover z 1999r. ale naszym zdaniem przepiękny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.