|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
angelikaw- dzieki, ale co do nog....? od tej opuchlizny chodzic nie moglam, a teraz jak juz troche zeszla, to aby czuje nieraz jak zylki ciagna pod kostkami, ah.....potem to bedziemy wspominac te czasy.......
szczesliwa-to wybieramy sie razem we wtorek na wizyte kontrolna ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- mszu- wage to ja swoja mam 78, wiec bez maslenia mi tu
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Ewcia811211, stópki spuchnięte bardzo
Wszystko super, tylko coś smutna na tym zdjęciu jesteś...
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Tez we wtorek mam wizyte
tylko ze z polozna ona mi tylko cisnienie zmierzy, brzuch pionowo, poslucha serduszka i zmierzy malej puls a no i mam siuski do kubeczka a ona paseczkiem sprawdzi czy wszystko jest ok dla mnie to chore Do srodka mi zajzeli 2 razy i tylko w szpitalu , pierwszy raz to poltora miesiaca temu bo brzuch mi sie stawial strasznie i mialam zapalenie grzybiczne prawie miesiac i sie meczylam i wymusialam na nich by zajrzeli i mogli cos przepisac, i mialam w ten wtorek co byl bo mysleli ze bede rodzic jak mialam skan bo skurcze sie pokazaly ale kazaly isc do domu i nic nie powiedzieli czy cos tam nisko sie zaczelo czy nie. Sama sobie sprawdzilam ze szyjke mam krotsza ze mieciutko w srodku i ze czulam lekkie rozwarcie
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Stópki mam takie same
Poszliśmy z tż-tem na spacer i do kina i nóżki mi z butków "wypłynęły" bokami... Nie wiem co z nimi zrobić mam właśnie takie "urocze" serdelki... Może już powoli coś się będzie wykluwać
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak sobie patrze Dziewczynko... a Ty jestes prawie na przedostatnim miejscu na liscie... wiec co tak do przodu wyrwasz, he? ![]() ja tez mam dzis jakis glupi humor... smieje sie byle czego... nawet na glos... widze ze te hormony totalnie poryly mi psyche ![]() Ewcia811211... mowie o wielkosci brzucha... do reszty ciała, a nie o Twoich ogolnych gabarytach
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-29 o 22:50 |
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
ycnan-bo mojego tz dopiero w czwartek zobacze, i znowu trza mi czekac za nim, ale pocieszam sie ze potem juz urlopik bierze na porod bo 300km ponad nie bylby w stanie dojechac naszymi pociagami
binka0310- no oprocz wizyty u lekarza tez mam wizyte poloznej , choc ma mi dac jeszcze smsem znac wiec pozyjemy i zobaczymy---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- ide nyny, moze mi sie uda zasnac? choc i tak co 2g odwiedzam kibelek , hehehe . dobrej nocki |
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Blinka-u mnie to samo tylko siku,paseczek,cisnienie,i już .Nie mam pojęcia,co z moja szynka a już o wadze dzidziulka nie wspomnę.Tak to jest na uchodźstwie
![]() Ewcianogi musisz trzymać np na oparciu kanapy tak żeby były wyżej serca .Ale tak uczciwie,10-15min 3razy w ciagu dnia-naprawdę pomaga mszu sorki ze zawracam tyłek ale ja jestem Dziuba81 a nie 82, złe mnie wpisalas.Poza tym idealnie. |
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam teraz skan to lekarz powiedzial ze niunia do drobnych bedzie nalezec bo miala w srode 2970g i pewnie tak bedzie bo moja maly na koniec 37 gdy urodzil sie mial rowno 2900g a teraz juz powoli koncze 38 wiec moze wiecej bedzie wazyc ![]() Ide sie kapac wiec zycze wszystkim mamuska milej, przespanej nocki ,bez bolow i bez wstawania na siusiu Dobranoc
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lecę nakarmić kota bo się na mnie dziwnie patrzy, potem pod prysznic i spać (choć pewnie i tak za godzinę- dwie się obudzę Dobranoc mamuśki |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nawet częściej bo co 6-8 minut ale nic z tego się nie rozkręciło a teraz osiedliśmy w Twoich okolicach i pożegnaliśmy piękny ( ale męczący) Wrocław czas płynie teraz wolniej ![]() oszzzz ty Sherloku ![]() Jadę zaraz na wizytę i zobaczymy czy wyłazi ta Kinga czy nie wyłazi
|
|
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecierpialam te pierwsze dni i teraz sie tak rozchulalo ze szok, a cyce nie bola najgorsze pierwsze dni z tym ze jakby mi krawawily albo cos to odrazu bym zakladala oslonki ![]() na szczescie nic sie niepodzialo Cytat:
zapytasz na miejscu ![]() Cytat:
ale jsli niezdazysz sie leczyc albo nie masz badania to dziecko dostaje leki z marszu - no chyba ze juz trwala twoja kuracja to sprawdzaja czy sie zarazil.. rewelacyjna jest ![]() bidulko ale masz nozki, ale za to brzuszek.. ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza, mam nadzieje ze nie zrobi koncertu nie narobi na lekarke itd ![]() no i mam nadzieje ze przytyl na tych moich cycolkach
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo...Martuszka dałaś mi nadzieję
no przynajmniej w tym miejscu |
|
|
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś zaczynam 34 tc. Jeszce tak daleko. Jadę po poludniu do promotorki ale tylko na chwile bo nic nie poprawiłam. O 17-stej mamy SR i kolejny dzionek leci. I oby szybciej |
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z samego rana
![]() Jeden dzień nie zaglądałam na wątek, a tu już powstała 5 cześć. Tak sobie myślę, że w tym tempie pisania powstanie pewnie jeszcze 6 część... no chyba, że będę na nim samotna, bo na liście jestem ostatnia i pewnie w samotności będę czekać na moje dziecię ![]() U nas dziś pierwszy dzień szkoły, więc zostałam zmuszona wstać wcześniej i wyszykować dzieci i ... zawieść... bo padało niemiłosiernie i zrobiło się 10 stopni Masakra! Toż to jak zimą.Cytat:
![]() W pierwszej ciąży miałam największe plamy, prawie na całym policzku. W drugiej nie miałam nic. A teraz wyszły mi maleńkie plamki z boku nad wargą i też wygląda to okropnie. Te plamy długo schodzą niestety. A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki. Na badaniu miesiąc temu wyszło, że nadal ma za małą główkę, a dodatkowo ma powiększoną miedniczkę nerkową. A dolegliwości nerkowe to nasza 'tradycja' rodzinna i trochę się martwię. Moja córka musiała być przez to operowana gdy miała niespełna 2 latka. Zaczynam dziś 32 tc.
|
|
|
|
|
#165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na świętym interesie. Byłam zaskoczona - spodziewałam się głupawej komedyjki a muszę powiedzieć, że zaskoczenie było pozytywne bo film jest i śmieszny i dobry - moim zdaniem
No i fajnie jest pokazana polska wieś - niestety, ale z własnych obserwacji (12 lat życia na wsi) mogę potwierdzić, że gdzieniegdzie tak to właśnie wygląda...Cytat:
. Termin porodu na 26 września ustaliła mi lekarka wg mojego pierwszego usg. Ale wg moich osobistych obliczeń byłby to ok. 42 tc i ja się tak po prostu nie bawię zamierzam urodzić wcześniej, szczególnie, że jak zsumuję wszystkie dolegliwości to okazuje sie, że moja cierpliwość ma granice ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po tym skurczu z kiedyś już wiem, że bóle porodowe będą bardzo silne. I prawdę mówiąc nie ręczę za mój zwieracz, którego jeszcze aż tak nie wystawiałam na próbę i chyba nawet nie chcę na tę próbę go wystawiać... szczególnie, że podczas porodu podobno przez się tym samym zestawem mięśni co podczas innych czynności fizjologicznych i na prawdę ciężko było by nad tym panować...No wiesz Ilona 34 tc. już bliżej niż dalej...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-30 o 08:52 |
||||
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia stopy spuchniete bardzo.... ale ja w pierwszje ciazy tez mialam pod koniec bardzo opuchniete. w tej jakos (odpukac!!) nie spuchlam jeszcze bardzo.. przytylam owszem ale nie spuchlam poki co bo widze po pierscionku, w pierwszje ciayz nie wlozylabym go na palec na tym etapie ciazy a tej spokojnie nosze. mysle ze to spowodowane tez tym ze goraco bylo i ciagle sie pocilam wiec ta woda parowala ze mnie... w pierwszej ciazy w zime chodzilam wiec nie bylo jak parowac
![]() no i wode pije... w ogole chyba lepiej znosze te ciaze w sensie wygladowym.... moze waze podobnie jak z pierwsza corka ale np nie mam roztepow, z Alicja mialam peikne pregi fioletowe ze wstyd bylo odkryc brzuch czy uda, a teraz juz skora rozciagnieta wiec nie pojawia sie nic, no i nie spuchlam bardzo jeszcze to jako tako na twarzy wygladam... musze chodz twarz jakims samoopalaczem maznac bo niedlugo bede wygladac jak smierc... nie dosc ze it tak w dresaach laze ![]() moze jak dociagne te 3 tyg to wybiore sie jeszcze do fryzjera na farbe co by jako tako po porodzide wygladac... bo czuje ze predko do niego nie trafie, wloski juz podcielam jedynie farba mi zostanie taki maly relax przed
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
kurrrrrde...
![]() a ja mam od rana zagwózdke! zaraz gabi sie na mnie wkurzy cos dzis ze mnie "wykapało".... najgorsze, ze nie wiem skad! ![]() bo niestety, mam glupi zwyczaj, jak jestem sama w domu krecenia sie poł nago... dzis przyjezdza moj brat i postanowilam poukladac moje gazetki na polce pod ławą... ubrana w same majtki! teraz widze ze miejscu kotrym kucalam... jest jakby nakapane, i teraz nie wiem czy polecialo mi cycykow (choc nigdy do tej pory nie bylo to tak obfite) czy sa do wody?! ktora wie, jak to jest z tymi wodami i skurczami... co jest najpierw??? ![]() u mnie skurczów BRAK!
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
mszu obie czynnosci moga nie musza sie ze soba laczyc
![]() mi wody odeszly a skurczy nie mialam, ale ze mnie chluistnelo jak z wiadra wiec nie mialam watpliwosci. natomiast jesli bylas w majtkach to powinnas je miec mokre?????
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana Milenka dała dziś troszke pospać, budziła się do karmienia co 3 godziny, ale jadla sobie 2godzinki, przy tym kupki, zabawa ..obudzila sie po 7, zjadla troszkę i znów śpi... Tak sobie mysle, czy to ważne jak długo ona ssie cyca, aby byc najedzoną?? Mezus wczoraj kupil mi male osłonki na piersi i jest troszke lepiej, choc malutka troszke sie zlosci jak ma zaczac z"nich"jesc.. nio ale damy rade dzis 9 dzien zycia moje szkraba ![]() Co do czopa, ktorego tak wyczekujecie - mi zaczal odchodzic dokladnie 2 tyg przed porodem wtedy przez dwa dni mialam sluz zabarwiony krwią, pisałam wam wtedy..Gabi, Weroniczka- powodzenia na wizytach Pscalek napewno urósł tak jak trzeba Gabisun- moze w koncu dowiesz się, kiedy bedzie "ten" dzien... choc u mnie w czwartek jak bylam na wizycie gin powiedzial, ze mam jeszcze sporo czasu... a tu Milenka w sobote miala ochotę wyjśc,, więc ja juz bym się tym nie sugerowała )))Martucha - super, ze tak fajnie sobie radzicie z cycem )
|
|
#170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocno mocno! będzie dobrze Cytat:
przede wszystkim za nereczki i główkę Cytat:
No bo wody podobno jak już zaczną lecieć to się rozkręcają a u mnie nic...Za mnie też dziś proszę trzymać kciuki, jadę do szpitala zrobić wymaz i poproszę doktorka żeby mi zerknął do środeczka jak tam się ma moja szyjka i czy nie zapowiada się wkrótce jakaś akcyjka
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun a ty dalej w 2paku?
![]() Cytat:
martucha 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() no, chyba że są do tego problemy z pęcherzem Ja wczoraj wyciągnęłam TŻta na gofry do Sopotu. Najpierw podjechaliśmy zobaczyć jak tam postęp prac na budowie a potem już do Sopotu, zakończyć sezon gofrowy Oczywiście zmokliśmy a do tego rozbolał mnie mocno brzuch, tylko tak dziwnie- nie były to jakieś powtarzające się skurcze tylko jakby jeden długi- trwał chyba z godzinę- ledwo mogłam się wyprostować. No ale jak wróciliśmy do domu to sobie poleżałam, potem poszłam spać i dzisiaj jest ok- czyli jak widać nie wylądowałam na porodówce
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczątka. Co za noc. Młoda zrobiła sobie chyba dyskotekę od 2 do 6 po prostu mój brzuch falował jak tylko mógł... Nie wiem co ćwiczyła, ale skopała mnie niemiłosiernie, jeszcze na coś nacisnęła i obudziłam się z poczuciem, że nie mam prawej dłoni... Normalnie się przestraszyłam... Rozmasowałam, pokręciłam się na łóżku i potem było już normalnie (mrowisko w dłoniach to od kilku dni norma). a teraz bejbica śpi i od czasu, do czasu leniwie w coś kopnie... Wrr...
Za oknem leje... nie lubię takiej pogody. |
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() majtki mialam wilgotne, ale nie mokre... zrobilam "domowy test", wycisnalam troche siary na reke, i zebralam palcem to nakapane i zaczekalam az wyschnie... i wyglada tak samo... wody chyba by sie roznily, co? w koncu to zupelnie cos innego... zreszta mam dzis wizyte u gina na 13, wiec sie dowiem czy cos tam sie dzieje... naked, Weronisia....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-30 o 09:28 |
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ... - za pierwszym razem dosłownie mi chlustało, że stałam jak wryta i skurcze pojawiły się dosłownie po 5 minutach i częste co 5 minut. - za drugim razem miałam wątpliwości czy to wody, bo tak wolno kapały, że pomyślałam, że to jakieś dziwne rzadkie upławy. To się tak co parę minut sączyło, że nawet nie przeciekała mi wkładka. A skurcze pojawiły się dopiero po 5 godzinach. Tak jak pisze Ray: a majtki miałaś mokre? To chyba wyjaśnia sprawę Jeśli są mokre, to raczej nie leciało ci z cycków ![]() Cytat:
Moja córka wisiała na cyku 5 minut, a nieraz 30 minut. Zależy czy chciało jej się spać, czy nie. Karmiłam nieraz po pół godzinie, a nieraz po 2 godzinach. Ona sama to sobie regulowała, a ja się musiałam dostosować. naked21, Mpik82 dzięki za kciuki naked21 trzymam kciuki za dzisiejsze badanie.
|
||
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
wody to wody
przezroczyste i majtki bys miala mokre ![]() dobra ja schodze z kompa poczytam sobie jezyk niemowlat
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Ewcia - fajne fotki Falbala - fajny brzusio Martucha - za wizytę Patryczka Gabi, Weroniczka, Naked, Mszu - powodzenia na wizytach .Mszu - chyba musisz obserwować, bo przecież czasami wody tak sobie po trochu wypływają O doczytałam, że to chyba jednak nie wody ![]() Za mnie też proszę trzymać kciuki też dziś mamy wizytę, ale dopiero na 16:40
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-08-30 o 09:36 |
|
|
|
#177 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Jakoś ostatnio mi się dziwnie dobrze śpi. Na siusiu wstaję tylko ze 2-3 razy Ale humoru nie mam i tak, bo mężuś poszedł na budowę i co? Bez śniadanka czy czegokolwiek do jedzenia i nie dość, że będę musiała grzać do sklepu na zakupy, to jeszcze zrobić mu żarełko i zanieść ), ale ja się boje wychodzic z domu... Kłuje mnie w środku po minucie chodzenia, a i brzuch mam dziś non stop twardy i jakiś taki... do góry nogami Tzn, na dole jest małe, a u góry bardzo odstaje i jest niesamowicie twardy Nie wiem dlaczego. Wieczorem jeszcze był normalny...gabisun, kciuki za wizytę martucha84, również kciukasy za wizytę Partyka Wytłumacz mu, gdzie idziecie, to może się zachowa jak trzeba ![]() Cytat:
![]() Kciuki za Pacala ![]() Cytat:
określiło bóle porodowe jako słabsze A wczorajsze skurcze (nie takie typowe bóle) były zupełnie inne. Nie to, że nie bolały, ale jakieś takie znośne były ![]() A! I prze się dokładnie tak samo jak robi kupę, więc można liczyć na to, że dzieciaczek zgniecie jelita na tyle, że nic nie wyjdzie, ale ja tam już wole lewatywę i spokój ![]() Ray, poodpoczywaj i śmigaj do fryzjera Moje naturalne włosy, jakimś cudnym cudem, chyba się kamuflują, bo odrosty mam prawie w takim samym kolorze, co te farbowane W całej ciazy farbowałam włosiny tylko 2 razy, bo nie było w zasadzie potrzeby, dzięki tym dziwnym, prawie niewidocznym, odrostom.Cytat:
Ale na pewno nie 2godziny! To zdecydowanie za długo naked21, zgodnie z życzeniem - kciukaski za wizytę ![]() ninaad, uduszę za te gofry ![]() mszu, również kciuki za wizytę ![]() ...widzę, że dziś dzień odwiedzania lekarzy
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-30 o 09:46 |
|||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was byla we francji???? moze orietnuje sie jakie kosmetykiw arto zakupic?
zawsze sobie z usa kupowalam, ciekawa jestem czy we francji ejt cos taniej niz u nas albo cos lepszego
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe takie świeże, chrupiące, z bitą śmietaną i owocami w żelu (wiśnia +żurawina)
![]() Idę sobie zrobić kawkę, bo chyba zaraz zasnę |
|
|
|
#180 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewcznki
Cytat:
Cytat:
![]() Co do robienia sobie jaj...fakt, chyba mnie za bardzo fantazja poniosła ![]() BTW lewatywa w domu??? Samemu???? Cytat:
Cytat:
![]() Dobra, lece was czytać dalej....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

78, wiec bez maslenia mi tu

Wszystko super, tylko coś smutna na tym zdjęciu jesteś...
ona mi tylko cisnienie zmierzy, brzuch pionowo, poslucha serduszka i zmierzy malej puls a no i mam siuski do kubeczka a ona paseczkiem sprawdzi czy wszystko jest ok dla mnie to chore 
Nie wiem co z nimi zrobić mam właśnie takie "urocze" serdelki...
Może już powoli coś się będzie wykluwać 

Masakra! Toż to jak zimą.