Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 22:28   #151
Ewcia811211
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

angelikaw- dzieki, ale co do nog....? od tej opuchlizny chodzic nie moglam, a teraz jak juz troche zeszla, to aby czuje nieraz jak zylki ciagna pod kostkami, ah.....potem to bedziemy wspominac te czasy.......
szczesliwa-to wybieramy sie razem we wtorek na wizyte kontrolna

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

mszu- wage to ja swoja mam78, wiec bez maslenia mi tu
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:32   #152
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Ewcia811211, stópki spuchnięte bardzo a brzuszek spory, nie jakiś wielki Wszystko super, tylko coś smutna na tym zdjęciu jesteś...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:34   #153
Binka0310
Raczkowanie

Tez we wtorek mam wizyte tylko ze z polozna ona mi tylko cisnienie zmierzy, brzuch pionowo, poslucha serduszka i zmierzy malej puls a no i mam siuski do kubeczka a ona paseczkiem sprawdzi czy wszystko jest ok dla mnie to chore no ale coz
Do srodka mi zajzeli 2 razy i tylko w szpitalu , pierwszy raz to poltora miesiaca temu bo brzuch mi sie stawial strasznie i mialam zapalenie grzybiczne prawie miesiac i sie meczylam i wymusialam na nich by zajrzeli i mogli cos przepisac, i mialam w ten wtorek co byl bo mysleli ze bede rodzic jak mialam skan bo skurcze sie pokazaly ale kazaly isc do domu i nic nie powiedzieli czy cos tam nisko sie zaczelo czy nie.
Sama sobie sprawdzilam ze szyjke mam krotsza ze mieciutko w srodku i ze czulam lekkie rozwarcie
Stary 2010-08-29, 22:38   #154
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
kolejna proba wklejenia,
Stópki mam takie same

Poszliśmy z tż-tem na spacer i do kina i nóżki mi z butków "wypłynęły" bokami... Nie wiem co z nimi zrobić mam właśnie takie "urocze" serdelki... no i w drodze powrotnej miałam 2 skurcze, ale tak się śmialiśmy z tż-tem (nie wiem w sumie z czego), że ledwo je czułam Może już powoli coś się będzie wykluwać
Stary 2010-08-29, 22:46   #155
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Stópki mam takie same

Poszliśmy z tż-tem na spacer i do kina i nóżki mi z butków "wypłynęły" bokami... Nie wiem co z nimi zrobić mam właśnie takie "urocze" serdelki... no i w drodze powrotnej miałam 2 skurcze, ale tak się śmialiśmy z tż-tem (nie wiem w sumie z czego), że ledwo je czułam Może już powoli coś się będzie wykluwać
na czym byliscie?

tak sobie patrze Dziewczynko... a Ty jestes prawie na przedostatnim miejscu na liscie... wiec co tak do przodu wyrwasz, he?

ja tez mam dzis jakis glupi humor... smieje sie byle czego... nawet na glos... widze ze te hormony totalnie poryly mi psyche

Ewcia811211
... mowie o wielkosci brzucha... do reszty ciała, a nie o Twoich ogolnych gabarytach

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-29 o 22:50
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 22:55   #156
Ewcia811211
Raczkowanie

ycnan-bo mojego tz dopiero w czwartek zobacze, i znowu trza mi czekac za nim, ale pocieszam sie ze potem juz urlopik bierze na porod bo 300km ponad nie bylby w stanie dojechac naszymi pociagami
binka0310- no oprocz wizyty u lekarza tez mam wizyte poloznej , choc ma mi dac jeszcze smsem znac wiec pozyjemy i zobaczymy

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

ide nyny, moze mi sie uda zasnac? choc i tak co 2g odwiedzam kibelek , hehehe . dobrej nocki
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 23:15   #157
dziuba81
Raczkowanie

Blinka-u mnie to samo tylko siku,paseczek,cisnienie,i już .Nie mam pojęcia,co z moja szynka a już o wadze dzidziulka nie wspomnę.Tak to jest na uchodźstwie

Ewcianogi musisz trzymać np na oparciu kanapy tak żeby były wyżej serca

.Ale tak uczciwie,10-15min 3razy w ciagu dnia-naprawdę pomaga
mszu sorki ze zawracam tyłek ale ja jestem Dziuba81 a nie 82, złe mnie wpisalas.Poza tym idealnie.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 23:26   #158
Binka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Blinka-u mnie to samo tylko siku,paseczek,cisnienie,i już .Nie mam pojęcia,co z moja szynka a już o wadze dzidziulka nie wspomnę.Tak to jest na uchodźstwie
Wlasnie tak brakuje mi tego zeby wszystko wiedziec

Ja mialam teraz skan to lekarz powiedzial ze niunia do drobnych bedzie nalezec bo miala w srode 2970g i pewnie tak bedzie bo moja maly na koniec 37 gdy urodzil sie mial rowno 2900g a teraz juz powoli koncze 38 wiec moze wiecej bedzie wazyc

Ide sie kapac wiec zycze wszystkim mamuska milej, przespanej nocki ,bez bolow i bez wstawania na siusiu
Dobranoc
Stary 2010-08-29, 23:59   #159
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Binka0310 Pokaż wiadomość
Do Sheffield mam 5 min bo ja na obrzezu Rotherhamu czyli Brinsworth
a Ty gdzie dokladnie mieszkasz w jakiej czesci???
Ja na Crystal Peak

Lecę nakarmić kota bo się na mnie dziwnie patrzy, potem pod prysznic i spać (choć pewnie i tak za godzinę- dwie się obudzę
Dobranoc mamuśki
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:43   #160
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Binka0310 Pokaż wiadomość
A tak przy okazji
Miala ktoras z was cos takiego ze skurcze przez poltorej godz prawie co 10 min gdy lezalam na wyrku a jak wstalam robic kolacje to czulam tylko caly czas twardy brzuch z przerwami bez bolu ale gdy tylko sie polozylam znow mam skurcze prawie co 10 min az normalnie boli ;-(
ja tak miałam dwa dni temu tylko nawet częściej bo co 6-8 minut ale nic z tego się nie rozkręciło a teraz osiedliśmy w Twoich okolicach i pożegnaliśmy piękny ( ale męczący) Wrocław czas płynie teraz wolniej
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hłehłehłe A ja tam, spryciula, znalazłam co to za miasto
oszzzz ty Sherloku zamaskowane może nie było ale przynajmniej nie rzuca się w oczy

Jadę zaraz na wizytę i zobaczymy czy wyłazi ta Kinga czy nie wyłazi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:44   #161
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kurcze ale przerażające te opowieści z karmieniem, a ze mnie jeszcze taka boidoopa ałłłłłaaaa...ja chyba od razu osłonki ubiorę
spokojnie ze mnie sie zawsze smiali ze histeryczka jestem a daje rade przecierpialam te pierwsze dni i teraz sie tak rozchulalo ze szok, a cyce nie bola najgorsze pierwsze dni
z tym ze jakby mi krawawily albo cos to odrazu bym zakladala oslonki
na szczescie nic sie niepodzialo

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Czy po przyjeździe do szpitala trzeba komuś dać te rzeczy dla dziecka (ubranka, rożek, pieluszki itp.)? Czy zostają w torbie/szafce? Mamusie, jak to wygląda?
u nas nie trzeba bylo ciuszkow ani kremow tylko chusteczki i pieluchy - i dzieciaczki byly w szpitalnych rzeczach bo polozne je braly na kapiel i przychodzily na przewijania (zeby uczyc mamuski) i pakowaly dzieci w szpitalne ciuchy (niby dlatego zeby potem nie ganiac po oddziale i nie pytac czyje to spiochy) wiec my na tych wozeczkach z dziecmi mielismy miec zawsze polozone chusteczki i kilka pampersow - wiec moze wlasnie u was tez na tym wozeczku maja byc srodki do pielegnacji dziecko zapakowne w rozek i np jeden kaplet ciuszkow na zmiane..
zapytasz na miejscu

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny z paciorkowcem.
Czy ten antybiotyk ktory sie podaje w trakcie porodu to penicylina?
Bo przeciez duzo osob jest na nia uczulonych,ja akurat nie ale co jesli dzidziol jest uczulony?
Podobno musza go podac jak tylko zaczna sie skurcze,a jesli wczesniej odejda mi wody a ja jeszcze nie dostane tego antybiotyku to czy maluszek moze sie zrazic?No bo wtedy droga dla GBS otworem stoi...
Bardzo sie martwie.
ja dostalam na niego betadin, zdazylam wziac 9 z 14 globulek i urodzilam, ale robili dziecku badania i podobno nie mial wiec go nie faszerowali lekami
ale jsli niezdazysz sie leczyc albo nie masz badania to dziecko dostaje leki z marszu - no chyba ze juz trwala twoja kuracja to sprawdzaja czy sie zarazil..

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
moja corka to agentka nie z tej ziemi
rewelacyjna jest

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
kolejna proba wklejenia,
bidulko ale masz nozki, ale za to brzuszek..

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza, mam nadzieje ze nie zrobi koncertu nie narobi na lekarke itd no i mam nadzieje ze przytyl na tych moich cycolkach
Stary 2010-08-30, 07:44   #162
gabisun
Zakorzenienie

Oooo...Martuszka dałaś mi nadzieję do może wytrwam te trudne początki bezkrwawo no przynajmniej w tym miejscu

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:11   #163
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Tym samym rozwiązała mój dylemat - robić czy nie robić lewatywy w domu...
A ja myślę że to ok.Nie będę się już o nic martwić, A miałam robioną dwa razy lewatywkę i to nie jest aż takie bardzo straszne
u mnie dziś zaczynam 34 tc. Jeszce tak daleko.
Jadę po poludniu do promotorki ale tylko na chwile bo nic nie poprawiłam. O 17-stej mamy SR i kolejny dzionek leci. I oby szybciej
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:38   #164
Weronisia
Zakorzenienie

Witam z samego rana
Jeden dzień nie zaglądałam na wątek, a tu już powstała 5 cześć.
Tak sobie myślę, że w tym tempie pisania powstanie pewnie jeszcze 6 część... no chyba, że będę na nim samotna, bo na liście jestem ostatnia i pewnie w samotności będę czekać na moje dziecię

U nas dziś pierwszy dzień szkoły, więc zostałam zmuszona wstać wcześniej i wyszykować dzieci i ... zawieść... bo padało niemiłosiernie i zrobiło się 10 stopni Masakra! Toż to jak zimą.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy ktorejs wyszly jakies przebarwienia czy plamy w ciazy, ale ja po ostatnej akcji pt "swedzaca szyja" mam tam brazowe plamy.
TZ dzis zauwazyl, ze polowa mojego karku wyglada jakos dziwnie. No i rzeczywiscie- plamy jak po oparzeniu. Choc juz w ogole nie swedza.
Cholera wie co to.
Zuziczka ja mam plamy na twarzy. Ledwo je puder przykrywa
W pierwszej ciąży miałam największe plamy, prawie na całym policzku.
W drugiej nie miałam nic.
A teraz wyszły mi maleńkie plamki z boku nad wargą i też wygląda to okropnie.

Te plamy długo schodzą niestety.

A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki.
Na badaniu miesiąc temu wyszło, że nadal ma za małą główkę, a dodatkowo ma powiększoną miedniczkę nerkową. A dolegliwości nerkowe to nasza 'tradycja' rodzinna i trochę się martwię. Moja córka musiała być przez to operowana gdy miała niespełna 2 latka.

Zaczynam dziś 32 tc.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:49   #165
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
na czym byliscie?
Na świętym interesie. Byłam zaskoczona - spodziewałam się głupawej komedyjki a muszę powiedzieć, że zaskoczenie było pozytywne bo film jest i śmieszny i dobry - moim zdaniem No i fajnie jest pokazana polska wieś - niestety, ale z własnych obserwacji (12 lat życia na wsi) mogę potwierdzić, że gdzieniegdzie tak to właśnie wygląda...

Cytat:
tak sobie patrze Dziewczynko... a Ty jestes prawie na przedostatnim miejscu na liscie... wiec co tak do przodu wyrwasz, he?
No wiem, ale ja się nie zgadzam z tym stanowiskiem . Termin porodu na 26 września ustaliła mi lekarka wg mojego pierwszego usg. Ale wg moich osobistych obliczeń byłby to ok. 42 tc i ja się tak po prostu nie bawię zamierzam urodzić wcześniej, szczególnie, że jak zsumuję wszystkie dolegliwości to okazuje sie, że moja cierpliwość ma granice

Cytat:
ja tez mam dzis jakis glupi humor... smieje sie byle czego... nawet na glos... widze ze te hormony totalnie poryly mi psyche
Ja wysnułam teorie, że wielki brzuch powoduje ucisk, niedokrwienie i przez to kobiety w ciąży głupieją. Nasze dzieci rzuciły się nam na intelekt. Moja przyjaciółka (która ma 2 dzieci - 9 i 6 lat) pociesza, że to minie i jeszcze będziemy normalnie sobą

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza, mam nadzieje ze nie zrobi koncertu nie narobi na lekarke itd no i mam nadzieje ze przytyl na tych moich cycolkach
Oki, będziemy trzymać

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A ja myślę że to ok.Nie będę się już o nic martwić, A miałam robioną dwa razy lewatywkę i to nie jest aż takie bardzo straszne
u mnie dziś zaczynam 34 tc. Jeszce tak daleko.
Jadę po poludniu do promotorki ale tylko na chwile bo nic nie poprawiłam. O 17-stej mamy SR i kolejny dzionek leci. I oby szybciej
Też myślę, że z lewatywą jest ok.

Po tym skurczu z kiedyś już wiem, że bóle porodowe będą bardzo silne. I prawdę mówiąc nie ręczę za mój zwieracz, którego jeszcze aż tak nie wystawiałam na próbę i chyba nawet nie chcę na tę próbę go wystawiać... szczególnie, że podczas porodu podobno przez się tym samym zestawem mięśni co podczas innych czynności fizjologicznych i na prawdę ciężko było by nad tym panować...

No wiesz Ilona 34 tc. już bliżej niż dalej...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-08-30 o 08:52
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:57   #166
Ray
Zakorzenienie

ewcia stopy spuchniete bardzo.... ale ja w pierwszje ciazy tez mialam pod koniec bardzo opuchniete. w tej jakos (odpukac!!) nie spuchlam jeszcze bardzo.. przytylam owszem ale nie spuchlam poki co bo widze po pierscionku, w pierwszje ciayz nie wlozylabym go na palec na tym etapie ciazy a tej spokojnie nosze. mysle ze to spowodowane tez tym ze goraco bylo i ciagle sie pocilam wiec ta woda parowala ze mnie... w pierwszej ciazy w zime chodzilam wiec nie bylo jak parowac
no i wode pije...

w ogole chyba lepiej znosze te ciaze w sensie wygladowym.... moze waze podobnie jak z pierwsza corka ale np nie mam roztepow, z Alicja mialam peikne pregi fioletowe ze wstyd bylo odkryc brzuch czy uda, a teraz juz skora rozciagnieta wiec nie pojawia sie nic, no i nie spuchlam bardzo jeszcze to jako tako na twarzy wygladam...

musze chodz twarz jakims samoopalaczem maznac bo niedlugo bede wygladac jak smierc... nie dosc ze it tak w dresaach laze
moze jak dociagne te 3 tyg to wybiore sie jeszcze do fryzjera na farbe co by jako tako po porodzide wygladac... bo czuje ze predko do niego nie trafie, wloski juz podcielam jedynie farba mi zostanie taki maly relax przed
Stary 2010-08-30, 09:00   #167
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

kurrrrrde...
a ja mam od rana zagwózdke!
zaraz gabi sie na mnie wkurzy

cos dzis ze mnie "wykapało".... najgorsze, ze nie wiem skad!
bo niestety, mam glupi zwyczaj, jak jestem sama w domu krecenia sie poł nago...
dzis przyjezdza moj brat i postanowilam poukladac moje gazetki na polce pod ławą... ubrana w same majtki!
teraz widze ze miejscu kotrym kucalam... jest jakby nakapane, i teraz nie wiem czy polecialo mi cycykow (choc nigdy do tej pory nie bylo to tak obfite) czy sa do wody?!

ktora wie, jak to jest z tymi wodami i skurczami... co jest najpierw???

u mnie skurczów BRAK!

Stary 2010-08-30, 09:05   #168
Ray
Zakorzenienie

mszu obie czynnosci moga nie musza sie ze soba laczyc

mi wody odeszly a skurczy nie mialam, ale ze mnie chluistnelo jak z wiadra wiec nie mialam watpliwosci.

natomiast jesli bylas w majtkach to powinnas je miec mokre?????
Stary 2010-08-30, 09:11   #169
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

witam z rana

Milenka dała dziś troszke pospać, budziła się do karmienia co 3 godziny, ale jadla sobie 2godzinki, przy tym kupki, zabawa..
obudzila sie po 7, zjadla troszkę i znów śpi...
Tak sobie mysle, czy to ważne jak długo ona ssie cyca, aby byc najedzoną??
Mezus wczoraj kupil mi male osłonki na piersi i jest troszke lepiej, choc malutka troszke sie zlosci jak ma zaczac z"nich"jesc.. nio ale damy rade
dzis 9 dzien zycia moje szkraba

Co do czopa, ktorego tak wyczekujecie - mi zaczal odchodzic dokladnie 2 tyg przed porodemwtedy przez dwa dni mialam sluz zabarwiony krwią, pisałam wam wtedy..

Gabi, Weroniczka- powodzenia na wizytach Pscalek napewno urósł tak jak trzeba
Gabisun- moze w koncu dowiesz się, kiedy bedzie "ten" dzien... choc u mnie w czwartek jak bylam na wizycie gin powiedzial, ze mam jeszcze sporo czasu... a tu Milenka w sobote miala ochotę wyjśc,, więc ja juz bym się tym nie sugerowała)))

Martucha - super, ze tak fajnie sobie radzicie z cycem)
Stary 2010-08-30, 09:12   #170
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
[/COLOR]aaaaaaa i prosze dzis o 11;30 o kciuki - ide na pierwsza wizyte z Patrolem do lekarza, mam nadzieje ze nie zrobi koncertu nie narobi na lekarke itd no i mam nadzieje ze przytyl na tych moich cycolkach
mocno mocno! będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja mam dziś badanie organów mojego Pascala. Trzymajcie kciuki.
Na badaniu miesiąc temu wyszło, że nadal ma za małą główkę, a dodatkowo ma powiększoną miedniczkę nerkową. A dolegliwości nerkowe to nasza 'tradycja' rodzinna i trochę się martwię. Moja córka musiała być przez to operowana gdy miała niespełna 2 latka.

Zaczynam dziś 32 tc.
za Pascalka też przede wszystkim za nereczki i główkę

Cytat:

u mnie skurczów BRAK!
Ja tam już nie wiem jak to jest z tymi wodami. Mam często mokre majtki naokoło wkładki, ale cos mi się zdaję, że przez ten ucisk Małego ja po prostu delikatnie popuszczam No bo wody podobno jak już zaczną lecieć to się rozkręcają a u mnie nic...

Za mnie też dziś proszę trzymać kciuki, jadę do szpitala zrobić wymaz i poproszę doktorka żeby mi zerknął do środeczka jak tam się ma moja szyjka i czy nie zapowiada się wkrótce jakaś akcyjka
Stary 2010-08-30, 09:21   #171
ninaad
Wtajemniczenie

gabisun a ty dalej w 2paku?

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
zapytałam już na innym forum, ale spytam tutaj też

Do czego się pakujecie? bo mi się w czymś co się nazywa "torba" za cholerę nie mieści moja część, a co dopiero część dla dziecka... A biorę naprawdę podstawowe rzeczy bez żadnych udziwnień itd...
Walizka? Duża walizka?
mała torba- taka weekendowa (z moimi rzeczami) +reklamówka (z rzeczami dla dziecka)
Ile kompletów dla dziecka bierzecie (jeżeli musicie brać?)???
3
Ile pieluszek zabieracie?
jakieś 20 sztuk pampersów +2 czy 3 tetrowe
U mnie na kartce ze szpitala bardzo enigmatycznie - ciuszki, pieluszki, chusteczki..nie mam pojęcia ile...
w razie czego TŻ podrzuci mi brakujące rzeczy

martucha
3mam kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:
natomiast jesli bylas w majtkach to powinnas je miec mokre?????
no, chyba że są do tego problemy z pęcherzem

Ja wczoraj wyciągnęłam TŻta na gofry do Sopotu. Najpierw podjechaliśmy zobaczyć jak tam postęp prac na budowie a potem już do Sopotu, zakończyć sezon gofrowy Oczywiście zmokliśmy a do tego rozbolał mnie mocno brzuch, tylko tak dziwnie- nie były to jakieś powtarzające się skurcze tylko jakby jeden długi- trwał chyba z godzinę- ledwo mogłam się wyprostować. No ale jak wróciliśmy do domu to sobie poleżałam, potem poszłam spać i dzisiaj jest ok- czyli jak widać nie wylądowałam na porodówce
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:22   #172
Astorianka
Raczkowanie

Hej dziewczątka. Co za noc. Młoda zrobiła sobie chyba dyskotekę od 2 do 6 po prostu mój brzuch falował jak tylko mógł... Nie wiem co ćwiczyła, ale skopała mnie niemiłosiernie, jeszcze na coś nacisnęła i obudziłam się z poczuciem, że nie mam prawej dłoni... Normalnie się przestraszyłam... Rozmasowałam, pokręciłam się na łóżku i potem było już normalnie (mrowisko w dłoniach to od kilku dni norma). a teraz bejbica śpi i od czasu, do czasu leniwie w coś kopnie... Wrr...
Za oknem leje... nie lubię takiej pogody.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:22   #173
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
mszu obie czynnosci moga nie musza sie ze soba laczyc mi wody odeszly a skurczy nie mialam, ale ze mnie chluistnelo jak z wiadra wiec nie mialam watpliwosci. natomiast jesli bylas w majtkach to powinnas je miec mokre?????
Dobra... fałszywy alarm... to chyba jednak z siara......

majtki mialam wilgotne, ale nie mokre...
zrobilam "domowy test", wycisnalam troche siary na reke, i zebralam palcem to nakapane i zaczekalam az wyschnie... i wyglada tak samo...

wody chyba by sie roznily, co? w koncu to zupelnie cos innego...

zreszta mam dzis wizyte u gina na 13, wiec sie dowiem czy cos tam sie dzieje...

naked, Weronisia....

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:28
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:25   #174
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie skurczów BRAK!
Mszu u mnie przy jednym i drugim dziecku najpierw poszły wody, a skurcze pojawiały się później.
Z tym, że ...
- za pierwszym razem dosłownie mi chlustało, że stałam jak wryta i skurcze pojawiły się dosłownie po 5 minutach i częste co 5 minut.
- za drugim razem miałam wątpliwości czy to wody, bo tak wolno kapały, że pomyślałam, że to jakieś dziwne rzadkie upławy. To się tak co parę minut sączyło, że nawet nie przeciekała mi wkładka. A skurcze pojawiły się dopiero po 5 godzinach.

Tak jak pisze Ray: a majtki miałaś mokre? To chyba wyjaśnia sprawę Jeśli są mokre, to raczej nie leciało ci z cycków

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Mpik82 jeśli karmisz na żądanie, to nie ma to znaczenia. Dziecko zawsze upomni się o swoje. Natomiast jeśli postanowiłaś karmić z zegarkiem w ręku, to musisz zadbać, żeby dziecko wypiło odpowiednią ilość, tak żeby starczyło mu do następnego karmienia.

Moja córka wisiała na cyku 5 minut, a nieraz 30 minut. Zależy czy chciało jej się spać, czy nie.
Karmiłam nieraz po pół godzinie, a nieraz po 2 godzinach. Ona sama to sobie regulowała, a ja się musiałam dostosować.

naked21, Mpik82 dzięki za kciuki
naked21 trzymam kciuki za dzisiejsze badanie.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:29   #175
Ray
Zakorzenienie

wody to wody przezroczyste i majtki bys miala mokre

dobra ja schodze z kompa poczytam sobie jezyk niemowlat
Stary 2010-08-30, 09:33   #176
martynka81
Rozeznanie

dzień dobry

Ewcia - fajne fotki

Falbala - fajny brzusio

Martucha - za wizytę Patryczka

Gabi, Weroniczka, Naked, Mszu - powodzenia na wizytach .

Mszu - chyba musisz obserwować, bo przecież czasami wody tak sobie po trochu wypływają i wtedy człowiek głupi bo nie wiadomo czy popuszcza czy się zaczyna akcja .
O doczytałam, że to chyba jednak nie wody

Za mnie też proszę trzymać kciuki też dziś mamy wizytę, ale dopiero na 16:40

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:36
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:43   #177
ycnan
Zadomowienie

Dzień doberek
Jakoś ostatnio mi się dziwnie dobrze śpi. Na siusiu wstaję tylko ze 2-3 razy Ale humoru nie mam i tak, bo mężuś poszedł na budowę i co? Bez śniadanka czy czegokolwiek do jedzenia i nie dość, że będę musiała grzać do sklepu na zakupy, to jeszcze zrobić mu żarełko i zanieść Dobrze, że to tylko 5 min drogi (no, pewnie teraz z 10min ), ale ja się boje wychodzic z domu... Kłuje mnie w środku po minucie chodzenia, a i brzuch mam dziś non stop twardy i jakiś taki... do góry nogami Tzn, na dole jest małe, a u góry bardzo odstaje i jest niesamowicie twardy Nie wiem dlaczego. Wieczorem jeszcze był normalny...

gabisun, kciuki za wizytę

martucha84, również kciukasy za wizytę Partyka Wytłumacz mu, gdzie idziecie, to może się zachowa jak trzeba

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że w tym tempie pisania powstanie pewnie jeszcze 6 część... no chyba, że będę na nim samotna, bo na liście jestem ostatnia i pewnie w samotności będę czekać na moje dziecię
A może wyprzedzisz kogoś z końcówki października
Kciuki za Pacala

Cytat:
Po tym skurczu z kiedyś już wiem, że bóle porodowe będą bardzo silne. I prawdę mówiąc nie ręczę za mój zwieracz, którego jeszcze aż tak nie wystawiałam na próbę i chyba nawet nie chcę na tę próbę go wystawiać... szczególnie, że podczas porodu podobno przez się tym samym zestawem mięśni co podczas innych czynności fizjologicznych i na prawdę ciężko było by nad tym panować...
A ja na jakimś forum wyczytałam, że sporo babeczek, które miały bardzo bolesne skurcze testowe określiło bóle porodowe jako słabsze I ja się tym pocieszam i w to wierzę, bo zdarzyły mi się niemiłosiernie bolesne bóle.
A wczorajsze skurcze (nie takie typowe bóle) były zupełnie inne. Nie to, że nie bolały, ale jakieś takie znośne były
A! I prze się dokładnie tak samo jak robi kupę, więc można liczyć na to, że dzieciaczek zgniecie jelita na tyle, że nic nie wyjdzie, ale ja tam już wole lewatywę i spokój

Ray, poodpoczywaj i śmigaj do fryzjera Moje naturalne włosy, jakimś cudnym cudem, chyba się kamuflują, bo odrosty mam prawie w takim samym kolorze, co te farbowane W całej ciazy farbowałam włosiny tylko 2 razy, bo nie było w zasadzie potrzeby, dzięki tym dziwnym, prawie niewidocznym, odrostom.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ważne, ale nie pamiętam jak długo musi dzieciaczek ssać Ale na pewno nie 2godziny! To zdecydowanie za długo

naked21, zgodnie z życzeniem - kciukaski za wizytę

ninaad, uduszę za te gofry

mszu, również kciuki za wizytę

...widzę, że dziś dzień odwiedzania lekarzy

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:46
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:48   #178
Ray
Zakorzenienie

czy ktoras z was byla we francji???? moze orietnuje sie jakie kosmetykiw arto zakupic? zawsze sobie z usa kupowalam, ciekawa jestem czy we francji ejt cos taniej niz u nas albo cos lepszego
Stary 2010-08-30, 09:50   #179
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
ninaad, uduszę za te gofry
hehe takie świeże, chrupiące, z bitą śmietaną i owocami w żelu (wiśnia +żurawina)

Idę sobie zrobić kawkę, bo chyba zaraz zasnę
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:50   #180
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewcznki ja już w domku więc nareszcie mam nieograniczony dostęp do netu . Oczywiście się poddałam bo nie ma szans was nadrobić,ale coś poczytałam by być na bieżąco. Dziś wizyta u ginki, ciekawe ile malutka przybrała, no i mam nadzieję,że ustalimy termin cc.

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Od dwóch tygodni już mogę funkcjonować w pionie fizycznie i psychicznie
No to najważniejsze,że jesteś "prawie na chodzie" no i witaj po tak długiej nieobecności

Cytat:
Jeszcze rok temu taka myśl by mnie przeraziła niemal na śmierć ale obecnie powiem, że o niczym tak nie marzę jak o... porodzie

Chyba sobie jaja robisz, mnie nie było 2 dni i kolejne 2 zajęło mi nadrabianie

[SIZE=4] Tym samym rozwiązała mój dylemat - robić czy nie robić lewatywy w domu...
Oj znam to...ja też nigdy nie rozumiałam kobiet, które będąc w ciąży twierdziły,że chcą już urodzić.....teraz je doskonale rozumiem

Co do robienia sobie jaj...fakt, chyba mnie za bardzo fantazja poniosła

BTW lewatywa w domu??? Samemu????

Cytat:
ja juz u mamy leze i leze brrrr

dobrze ze corka grzeczna i wola do mnie "nie marudz!"
No właśnie kochana nie marudź i polegiwaj

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
widzicie, ile OBCYCH nas czyta?
Czasem szkoda, że tu nie ma opcji ukrycia forum
No bo my takie fajne jesteśmy to nas czytają

Dobra, lece was czytać dalej....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości