Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 23:46   #31
adrijah
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez CzarnaKropka Pokaż wiadomość
do smarowania...a to dobre ciekawe
Kobietki, jak myślicie, zmienić tryb na 3/3? bo jestem teraz na 5/5, waga stoi, a nawet wzrasta...i te 5 dni PP męczy mnie szczerze mówiąc... poza tym teraz zaczyna mi się nauka ( kampania wrześniowa) i tak myślę, że tryb 3/3 będzie mi lepiej sprzyjał w edukowaniu się
Ja tak długo robiłam, ale szczerze mówiąc męczy mnie coś tłustego na paznokciach. Chociaż smarowałam na noc, to i tak tego nie lubiłam. Moja Mama to uwielbia i ma tak twarde paznokcie, że ja pierdziu

zmień na 3/3 albo nawet 4/3

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość

adrijah zrobiłam Twój sernik zebra. pyszny wyszedł

no i zjadłam przez chwilą mały kawałek... wiem ze nie powinnam bo to skrobia i kakao ale dzisiaj bardzo mało jadłam przez cały dzień... (miałam cokilkuminutowe macanko z porcelanką... aż musiałam laremid szt. 2 wziąć żeby móc pójść do pracy :/) .... więc chyba sobie wybaczę
my Ci wybaczamy, to Ty tym bardziej powinnaś trochę Ci tej porcelanki zazdroszcze i ciesze się, że sernik smakował a mogłabym poprosić o mały komentarz na blogu?

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jeee nie ma w nich jajka bosko - dziękuję za nie jesteś wielka
osobiście wolałabym się troszku zmniejszyć przynajmniej jeśli chodzi o szerokość bo wzrost jest ok
Stary 2010-08-29, 23:51   #32
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Kolacje jem różnie, zależy o której planuje iśc spać, ale zwykle 3 godziny przed snem. Zawsze czyste białko. Dziś np 2 jajka + twaróg

Tak wyglądałam w zeszłym roku przy wadze 58 kg i uznałam, że mam za wielki tyłek i uda Tak sie odchudziłam, że rok później na wadze zobaczyłam 71 kg. Teraz chce tak wygladać i kończe odchudzanie
Juz nawet nie chce tych 56
kochanie moja rada, wrzuc na luz, schowaj wage gleboko (tylko nie w ) diete masz w jednym paluszku wiec dukaj spokojnie, nie cisnij sobie ze juz powinnas byc na III, bo to tylko przeszkadza, dukaj kochana jakby nigdy nic i zobacz za np 2 tygodnie, jak z waga - moze to podziala mi sie wydaje ze za duzo od siebie wymagasz - zwolnij czasem warto co do zdjecia to te 58kg to ci wystarczy, figurke masz na nim boska

a ja sie witam i zegnam w nastepnej czesci, bo ide sobie spac - do jutra szczypiory

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 23:54   #33
Monroe _
Przyczajenie

GG do Monroe _

Cześć dziewczyny Poczytuję Was od pewnego czasu..przeczytałam książkę "Nie potrafię schudnąć" i cały 1 i 14 wątek....i postanowiłam się odezwać

A więc....Zaczęłam dukać we wtorek (24.08.2010) i było 5 dni fazy uderzeniowej, dzisiaj jestem pierwszy dzień na II fazie PW. Ustaliłam sobie tryb 5PW/5P

Po 1 fazie schudłam ok. 3kg zobaczymy jak będzie dalej..:rolleye s:
mogę się przyłączyć do Was?
Stary 2010-08-29, 23:55   #34
SimplyDivine
Zakorzenienie

Ja rowniez zmykam spac bo jutro rano trzeba wczesnie wstac.. na zakupy A we wtorek juz do pracy Jutro bede robic sernik parzony, mam nadzieje, ze wyjdzie

Wizualizuje sobie 91.0... tak po cichutku...
Stary 2010-08-30, 06:30   #35
adrijah
Zakorzenienie

a ja znowu chciałam powiedzieć dobranoc z rana TŻ co prawda poszedł już wcześniej (powiem tylko, że tym razem się nie kłóciliśmy, ale moim sąsiadom współczuję tak samo jak podczas kłótni ), ale jeszcze grzebałam na wizażu, wrzuciłam makijaż na MM pouczyłam się trochę, pooglądałam TV i w sumie nadal nie chcę mi się spać ale trzeba już no... może jak zasłonię okna i włożę zatyczki do uszu to mi się uda zasnąć... zamiast owieczek będę liczyć serki wiejskie albo kurczaki

ale jest ładna pogoda prawie bezchmurne niebo, nieśmiało pojawiające się słonko, lekki wiaterek, nie za zimno, nie za gorąco, no cudownie a ja spać idę tzn trawić te wszystkie warzywa, które dzisiaj... i przede wszystkim wczoraj przyswoiłam
Stary 2010-08-30, 06:32   #36
makkapakka
Rozeznanie

dziewczyny, podczytuję was od jakiegoś czasu i szczerze gratuluję efektów.
mam dość nietypowe pytanie: jak nico zmniejszyć tempo chudnięcia? wybrałam tę dietę bo według testu dukana miałam chudnąć w tempie 1 kg na ponad tydzień (ok. 10 dni), tymczasem po 1-dniowej uderzeniówce spadło mi 2 razy tyle niż wyszło z testu (miało być 0,7 w dwa dni U a spadło 1,6 w jeden. dlatego przeszłam na 2 fazę)... po pierwszym dniu PW spadł mi kolejny kilogram.
2,6 kilo w dwa dni to chyba trochę za szybko nawet jeśli część tego to woda. wydaje mi się, że jem naprawdę sporo.
makkapakka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 06:49   #37
Margotka_
Zadomowienie

Dzień Dobry Kochane

Ohh i mamy kolejną część wątku. Mkniemy niczym błyskawice
Zanotowałam dziś -700 g, ale chyba wybiorę się do szpitala na wagę lekarską, bo mój mężu odkurzał i przesunął mi wagę wczoraj, więc nagle wyszło +1 kg, a później nawet +4 < więc już sama nie wiem, krzywą podłogę mam, i to na pewno wiem

Miłego Dukanowego dzionka
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:02   #38
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez makkapakka Pokaż wiadomość
mam dość nietypowe pytanie: jak nico zmniejszyć tempo chudnięcia? wybrałam tę dietę bo według testu dukana miałam chudnąć w tempie 1 kg na ponad tydzień (ok. 10 dni), tymczasem po 1-dniowej uderzeniówce spadło mi 2 razy tyle niż wyszło z testu (miało być 0,7 w dwa dni U a spadło 1,6 w jeden. dlatego przeszłam na 2 fazę)... po pierwszym dniu PW spadł mi kolejny kilogram.
2,6 kilo w dwa dni to chyba trochę za szybko nawet jeśli część tego to woda. wydaje mi się, że jem naprawdę sporo.
Witam,zaraz zmykam spać,po dyżurku nocnym,ale jeszcze skrobnę,w nowej części...
To wszystko zależy ile masz do stracenia,im więcej,to efekty na początku diety są z reguły szybsze...Na uderzeniówce traci się wodę,zatem jak straciłaś już to co wg testu miało się stać,to spokojnie możesz zacząć 2-kę,a jak dalej zbyt szybko będzie utrata,to wcześnniej wejdziesz na 3-kę...
Potem już tak szybko nie spada,mi też nie zależy na gwałtownym chudnięciu zatem w połowie utraty zamierzonych kilogramów do utracenia,przeszłam na kolejną fazę i teraz spokojnie idę już na III-ce.

Nowe wydanie może zakupię,z polskimi przepisami,ale i tak częściej zaglądam do "naszej przepisowni".
Miłego dnia dziewczyny,powodzenia świeżynki na dukaniu i gratki za spadki dla wytrwałychklas ki:...

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
...chyba wybiorę się do szpitala na wagę lekarską, bo mój mężu odkurzał i przesunął mi wagę wczoraj, więc nagle wyszło +1 kg, a później nawet +4 < więc już sama nie wiem, krzywą podłogę mam, i to na pewno wiem
No ja też to zauważam u siebie,że waga w różnych miejscach,różnie podaje....a szpitalne jeszcze inaczej, jak i wagi znajomych.....
Zatem bardziej cieszą mnie luzy,przy wkładaniu spodenek,niż to co podaje waga....i pomalutku sobie dukam,,,
Ciemne pieczywko już tradycja na stole,jak i chlebki dukanowe...
no i słodkości dukanoweeeeeeeeee
Stary 2010-08-30, 08:49   #39
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Monroe _ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Poczytuję Was od pewnego czasu..przeczytałam książkę "Nie potrafię schudnąć" i cały 1 i 14 wątek....i postanowiłam się odezwać

A więc....Zaczęłam dukać we wtorek (24.08.2010) i było 5 dni fazy uderzeniowej, dzisiaj jestem pierwszy dzień na II fazie PW. Ustaliłam sobie tryb 5PW/5P

Po 1 fazie schudłam ok. 3kg zobaczymy jak będzie dalej..:rolleye s:
mogę się przyłączyć do Was?
witaj a te 5 dni to ci z testu wyszlo, czy sama zdecydowalas? pytam, bo ja mialam 6 dni, ale 27kg a tym masz polowe z tego co ja

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:49   #40
milaminka80
Raczkowanie

Melduje sie po weekenxopwej nieobecności i nie jest dobrze. A nawet popwiem, ze jest źle ;(

W piątek był wieczór panieński siostry i musze sie pochwalić, ze mi się udało fajnie go zorganizowac. Dziewczyny sie porobiły, siostrze prezenty sie spodobały i w ogóle, atmosfera i wspomnienia super (w sumie to tylko ja pamiętam wszystko, bo kierowałam )
Szkoda tylko, że to jedyna pozytywna rzecz z całego weekendu :/
Od samego w sobotę miałam doła, bo po tygodniu dukania ledwo 0,3 na minusie poświeciłam sie na tym wieczorze panieńskim i nie piłam,a tutaj taka nagroda Żeby tego było mało, to wywalono mnie z łóżka o nieludziekiem porze 9 z rana, bo skoro trzeźwa byłam, to do mnie należał obowiązek sprzątnięcia domu - kurna jaby tego o godz później nie mogłabym zrobić
A na dobikę to pokłóciłam się z, miał byc przyszłym,teraz jest juz niedoszłym TŻ i 2 tyg przed weselem siostry zostałam bez partnera
No i stało sie, rzuciłam sie na tabliczkę czekolady, a w niedziele, to w ogole zrezygnowałam całkowicie z przestrzegania jakichkolwiek zasad i jadłam dosłownie wszystko, aż myśąłam że z przejedzenia!!
Za to dzisiaj od rana odezwało sie wredne sumienie, a raczej jego wyrzuty i na siebie teraz patrzec nie moge, bo jak sobie pomysle, że tyle wyrzeczeń przez te miesiące, a ja przez takie NIC zawaliłam wszystko, to chce mi się.

I nie beirzecie sobie tego dziewczyny do serca, ale to juz 15 wątek, czyli jestem juz tutaj od ponad 5 , czyli o połowe za dużo niż zakladałam, więc kolejna dół

Dobra, to sie wyżaliłam i w ogóle, wracam do pracy, jesli w ogóle zdołam sie zmobilizowac, bo teraz jedyne o czym myśle, to z kim ja pójde na to wesele!!
Stary 2010-08-30, 08:54   #41
amakkk
Raczkowanie

malduję się w nowym wątku
waga 70,2 kg (ale jestem po PW więc się nie martwię)
Od dziś 4 dni proteinek
Pozdrawiam!
12-09-2011 - 73,3 kg
22-09-2011 - 73,7 kg (to był ciężki miesiąc)
02-10-2011 - 72,2 kg
08-10-2011 - 71,9 kg

cel - 55-57 kg
amakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:03   #42
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry duk duk - wieco co chcę napisać ? kolejny spadeczke teraz mniejszy bo o - 500 - odnotowałam najniższą wagę na dukanie i mogę chyba stwierdzić że mam za sobą - 10 sama nie wierzę, ale wchodziłam i schodziłam z wagi kilka razy więc nie oszukuję jestem siebie dumna, ale wszystko to dzięki Wam robaczki kochane - gdyby nie Wy pewnie dawno bym odpuściła po pierwszym moim wzroście hehee ... ale Wasze wsparcie i baciory pozwoliły przetrwać i teraz zmierzam ku - 20
dla Was za to że tu jesteście

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
osobiście wolałabym się troszku zmniejszyć przynajmniej jeśli chodzi o szerokość bo wzrost jest ok

yyyy szczypiorku ale pojechałaś dla mnie to Ty guru jesteś Twoje przepisiki są wybawieniem

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
a ja znowu chciałam powiedzieć dobranoc z rana TŻ co prawda poszedł już wcześniej (powiem tylko, że tym razem się nie kłóciliśmy, ale moim sąsiadom współczuję tak samo jak podczas kłótni ), ale jeszcze grzebałam na wizażu, wrzuciłam makijaż na MM pouczyłam się trochę, pooglądałam TV i w sumie nadal nie chcę mi się spać ale trzeba już no... może jak zasłonię okna i włożę zatyczki do uszu to mi się uda zasnąć... zamiast owieczek będę liczyć serki wiejskie albo kurczaki

ale jest ładna pogoda prawie bezchmurne niebo, nieśmiało pojawiające się słonko, lekki wiaterek, nie za zimno, nie za gorąco, no cudownie a ja spać idę tzn trawić te wszystkie warzywa, które dzisiaj... i przede wszystkim wczoraj przyswoiłam
godzonko było ? nio powiedz nam że tak
u mnie pogoda lipna to już jesień i chyba lepiej nie będzie ...

a u mnie pojawił się problem z ciuszkami większość rzeczy wisi na mnie jak na wieszaku ... zostałam bez sztruksowego żakieciku i skóry aaaaaa i nie mam płaszcza porażka ... muszę na zakupy jechać mężowina nie będzie usatysfakcjonowany ..,. heh

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kochane

Ohh i mamy kolejną część wątku. Mkniemy niczym błyskawice
Zanotowałam dziś -700 g, ale chyba wybiorę się do szpitala na wagę lekarską, bo mój mężu odkurzał i przesunął mi wagę wczoraj, więc nagle wyszło +1 kg, a później nawet +4 < więc już sama nie wiem, krzywą podłogę mam, i to na pewno wiem

gratki spadeczku i ostrożnie z przestawianiem wagi można się palpitacji nabawić

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Melduje sie po weekenxopwej nieobecności i nie jest dobrze. A nawet popwiem, ze jest źle ;(

W piątek był wieczór panieński siostry i musze sie pochwalić, ze mi się udało fajnie go zorganizowac. Dziewczyny sie porobiły, siostrze prezenty sie spodobały i w ogóle, atmosfera i wspomnienia super (w sumie to tylko ja pamiętam wszystko, bo kierowałam )
Szkoda tylko, że to jedyna pozytywna rzecz z całego weekendu
Od samego w sobotę miałam doła, bo po tygodniu dukania ledwo 0,3 na minusie poświeciłam sie na tym wieczorze panieńskim i nie piłam,a tutaj taka nagroda Żeby tego było mało, to wywalono mnie z łóżka o nieludziekiem porze 9 z rana, bo skoro trzeźwa byłam, to do mnie należał obowiązek sprzątnięcia domu - kurna jaby tego o godz później nie mogłabym zrobić
A na dobikę to pokłóciłam się z, miał byc przyszłym,teraz jest juz niedoszłym TŻ i 2 tyg przed weselem siostry zostałam bez partnera
No i stało sie, rzuciłam sie na tabliczkę czekolady, a w niedziele, to w ogole zrezygnowałam całkowicie z przestrzegania jakichkolwiek zasad i jadłam dosłownie wszystko, aż myśąłam że z przejedzenia!!
Za to dzisiaj od rana odezwało sie wredne sumienie, a raczej jego wyrzuty i na siebie teraz patrzec nie moge, bo jak sobie pomysle, że tyle wyrzeczeń przez te miesiące, a ja przez takie NIC zawaliłam wszystko, to chce mi się.

I nie beirzecie sobie tego dziewczyny do serca, ale to juz 15 wątek, czyli jestem juz tutaj od ponad 5 , czyli o połowe za dużo niż zakladałam, więc kolejna dół

Dobra, to sie wyżaliłam i w ogóle, wracam do pracy, jesli w ogóle zdołam sie zmobilizowac, bo teraz jedyne o czym myśle, to z kim ja pójde na to wesele!!

kochana takie zastoje są bronieniem się organizmu nie łam się dasz radę ... super że panieński się udał, nio i ten niedoszły tżet hmm może jeszcze dojdziecie do porozumienia ????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:17   #43
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:

kochana takie zastoje są bronieniem się organizmu nie łam się dasz radę ... super że panieński się udał, nio i ten niedoszły tżet hmm może jeszcze dojdziecie do porozumienia ????
Szczerze, to po tym wszystkim nie wiem czy mi zalezy na porozumieniu. Pocieszam się, że to wszystko wyszło juz teraz, a nie na 2 dni przed weselem, albo w momencie, gdy zaangażowałabym sie w to juz na calego. Jestem zła, że musze kogoś szukać i kolejne nerwy, jakby ich mało teraz było
A z tym zastojem, to juz kolejny w mojej Dukanowej karierze i to mnie dobija

A z wieczoru panieńskiego naprawde mile wspomnienia są, tym bardziej że jako jedyna wszystko pamiętam

Edytowane przez milaminka80
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:20
milaminka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:18   #44
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Dzień dobry chudzinki -0400g mniej mnie na razie dopóki mi spada to będę jadła śniadania i kolacje z warzywkami będąc na PW. Jak to się zmieni to i ja zmienię na PP. Mimo wcorajszych kulek rumowych i wina w krewetkach niby odparowało, ale jednak zaliczyłam spadeczek Doszłam, do wniosku, że skoro jem co lubię to i tak schudnę i na razie to działa

sweeney jak samopoczucie?? mam nadzieję, że już lepiej a to zdjęcie.... wyglądałaś na nim super! co ci strzeliło do głowy, że jest coś nie tak?

Margotka_ i Konczita piękne spadki

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:24   #45
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharbat_Gula Pokaż wiadomość
ą slyszałyście co wchodzi do księgarni na początku września:

http://www.kdc.pl/nie-potrafie-schud...html#longDescr
niezle wymyslili z ta ksiazka
moze za niedlugo tez bedzie gdzies w necie do sciagniecia?

KONCZITA
widze w podpisie 13,5 brawo!!!!

ADRIJAH
lody wyjadalam w nocy (wstaje sikac jak baba w ciazy :P ) pyszne nawet bez mleczka tego light!

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:40
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:24   #46
sudenly
Zakorzenienie

o matko widze że już 15 częśc??? w ogole to nie wiem kiedy ja nadrobie i Was przeczytam tyle przez weekend naskrobałyście ze nie wiem w ogole to gratuluje wszystkim pieknych spadeczkow niedlugo to tu same laski o rozmiarze 36 będą moja waga wariuje raz pol kilo w gore pol kilo w dol ale mysle ze jakos sie z nia dogadam i w koncu pokaze mi 72 a jak nie to jej

If You're Going Through Hell, Keep Going

sudenly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:30   #47
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, to po tym wszystkim nie wiem czy mi zalezy na porozumieniu. Pocieszam się, że to wszystko wyszło juz teraz, a nie na 2 dni przed weselem, albo w momencie, gdy zaangażowałabym sie w to juz na calego. Jestem zła, że musze kogoś szukać i kolejne nerwy, jakby ich mało teraz było
A z tym zastojem, to juz kolejny w mojej Dukanowej karierze i to mnie dobija

A z wieczoru panieńskiego naprawde mile wspomnienia są, tym bardziej że jako jedyna wszystko pamiętam

milaminka w takim razie niema co żałować pajaca, widocznie nie był to ten jedyny - a może zaproś na wesele kolegę z którym się dobrze dogadujesz ?
zastój minie - wytrwałości szczypiorku !

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
Dzień dobry chudzinki -0400g mniej mnie na razie dopóki mi spada to będę jadła śniadania i kolacje z warzywkami będąc na PW. Jak to się zmieni to i ja zmienię na PP. Mimo wcorajszych kulek rumowych i wina w krewetkach niby odparowało, ale jednak zaliczyłam spadeczek Doszłam, do wniosku, że skoro jem co lubię to i tak schudnę i na razie to działa

Margotka_ i Konczita piękne spadki
kolejny spadziorek super !!!!

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
niezle wymyslili z ta ksiazka
moze za niedlugo tez bedzie gdzies w necie do sciagniecia?

KONCZITA
widze w podpisie 13,5 brawo!!!!

Olcia do celu się zbliżam a póki co do połowy
Stary 2010-08-30, 09:33   #48
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Dzień dobry.

Gratuluję spadków.
Sweeney, lepiej już Szczypiorku?

Czarownica-jak zdrówko?

U mnie dziś +600gr, ale to pewnie spodziewana miesiączka i wczorajsza późna kolecja. żobaczę jutro. Ale mimo to troszkę mi smutno. Zwłaszcza, że ostatnimi dniami się pilnuję i liczę i wszystko ładnie wygląda, a tu d...upka blada. Wczoraj miałam 1340 kalorii, 190 gr białka, 47 gr węgli i 36 gr tłuszczu-był dzień PW. czyli 2,12 gr białka na kilogram i tylko 0,53 gr węgli. I tu pytnie do bardziej dokształconych w tej dziedzinie osób. Czy aktywność fizyczna może spowolnić utratę wagi? Od 2 tygodni regularnie trenuje i ubytek kalorii na każdym treningu to conajmniej 260 kalorii. Jak jest intesywniejszy trening to i 400-500 pójdzie, ale wtedy staram się dojeść więcej rybą tłustą. Mięśnie mi nie rosną, bo to nie wykonalne przy ilości kalorii którą zjadam z białka, ale dzięki temu ich też nie palę. Więc możliwe to, że trening mi spowalnia spadek wagi?

Milego dnia.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72

Edytowane przez Ulcia2512
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:45 Powód: dopisek
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:38   #49
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
U mnie dziś +600gr, ale to pewnie spodziewana miesiączka i wczorajsza późna kolecja. żobaczę jutro. Ale mimo to troszkę mi smutno.

Milego dnia.
Ulcia głowa do góry jutro będzie mega spadzior zobaczysz
Stary 2010-08-30, 09:38   #50
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
milaminka w takim razie niema co żałować pajaca, widocznie nie był to ten jedyny - a może zaproś na wesele kolegę z którym się dobrze dogadujesz ?
zastój minie - wytrwałości szczypiorku !
No i nie żaluje już chyba, teraz jestem wkurzona, bo przez niego dałam sie ponieść emocjom i wcale nie dbałam o to co jem, no i jeszcze przez niego pewnie przytyłam Z tymi facetami dziewczyny to jednak dosłownie skaranie boskie... Normalnie grzeje sie we mnie jak sobie pomysle, że w ogole brałam kolesia pod uwage jako przyszłego TŻa!!
Juz pisałam do kumpla, teraz jest pytanie czy mu termin będzie pasować, bo teraz to sie o to rozchodzi.
Stary 2010-08-30, 09:39   #51
Aleksandra_M
Zadomowienie

DUK DUK
napisalam w poprzedniej czesci, ale nie wyskoczylo i juz zapomnialam co napisalam!!
powiem tak. snia mi sie powodzie na zmiane z miesem mielonym i jajami!!!! jestem strasznie niewyspana. a dzis juz praca... wiec moge nielogicznie pisac bo jak ktos wchodzi do pokoju to ja musze minim. strone i jak urwe w polowie mysli to juz potem nie wiem co chcialam. i jeszcze powiem ze pomimo malego wzrostu dobrze sie czuje. porcelana po jabluszku byla. brzuch znowu plaski, celulit na udach skatowany do czerwonosci

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Jakby to powiedziala moja mama - Soring albo Amsory jak Agnese
o jezu jak mi naszej Agnese brakuje!
Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam chyba poważny kryzys
Dusze to w sobie, ale juz nie wyrabiam. Boje się, że rzucę dukana w cholere .
ja tez kochana, ja tez!! pisalam juz wczesniej, nie bede sie powtarzac, ale troszke modyfikacji tu dalam i na razie ok. zobaczymy, tydzien, dwa, jak sie poprawi, wroce na prawdziwa II a jak nie... to nie wiem co zrobie

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:42
Stary 2010-08-30, 09:42   #52
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie żaluje już chyba, teraz jestem wkurzona, bo przez niego dałam sie ponieść emocjom i wcale nie dbałam o to co jem, no i jeszcze przez niego pewnie przytyłam Z tymi facetami dziewczyny to jednak dosłownie skaranie boskie... Normalnie grzeje sie we mnie jak sobie pomysle, że w ogole brałam kolesia pod uwage jako przyszłego TŻa!!
Juz pisałam do kumpla, teraz jest pytanie czy mu termin będzie pasować, bo teraz to sie o to rozchodzi.

godne podejście !!!
by termin kumplowi pasował

Olcia milusiej pracy życzę ja dzisiaj mam problem ze skupieniem się na niej hyhyhy ehh nio i wypłata czyli zakupowy szał będzie
Stary 2010-08-30, 09:47   #53
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sudenly Pokaż wiadomość
o matko widze że już 15 częśc??? w ogole to nie wiem kiedy ja nadrobie i Was przeczytam tyle przez weekend naskrobałyście ze nie wiem w ogole to gratuluje wszystkim pieknych spadeczkow niedlugo to tu same laski o rozmiarze 36 będą moja waga wariuje raz pol kilo w gore pol kilo w dol ale mysle ze jakos sie z nia dogadam i w koncu pokaze mi 72 a jak nie to jej
to to bylo malo!! zebys Ty widziala co sie dzialo na 13czesci? 5000postow naskrobalysmy w niecale 2 tygodnie chyba

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Olcia do celu się zbliżam a póki co do połowy
bosh! jak ja Wam zazdroszcze. leci Wam super.. a mi co... 50dni pojutrze i ... 5,5kg
mam sporo tego sadla wiec myslalam ze chociaz na poczatku bedzie lecialo szybko. przez pierwszy miesiac nie zgrzeszylam ani razu!!

moze w koncu musze przestac Wam zazdroscic. i nie patrzec na wage? chociaz teraz to musze kontrolowac czy nie rosnie od warzyw,chleba i owocow....
nie wiem juz co robic

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:

Olcia milusiej pracy życzę ja dzisiaj mam problem ze skupieniem się na niej hyhyhy ehh nio i wypłata czyli zakupowy szał będzie
dziekuje.
tez bym chciala miec wyplate normalna i zeby bylo stac mnie na zakupy ciuszkowe
ale tak to jest na stazu!!

P.S. szukam pracy
Stary 2010-08-30, 09:49   #54
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
to to bylo malo!! zebys Ty widziala co sie dzialo na 13czesci? 5000postow naskrobalysmy w niecale 2 tygodnie chyba

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

bosh! jak ja Wam zazdroszcze. leci Wam super.. a mi co... 50dni pojutrze i ... 5,5kg
mam sporo tego sadla wiec myslalam ze chociaz na poczatku bedzie lecialo szybko. przez pierwszy miesiac nie zgrzeszylam ani razu!!

moze w koncu musze przestac Wam zazdroscic. i nie patrzec na wage? chociaz teraz to musze kontrolowac czy nie rosnie od warzyw,chleba i owocow....
nie wiem juz co robic

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

dziekuje.
tez bym chciala miec wyplate normalna i zeby bylo stac mnie na zakupy ciuszkowe
ale tak to jest na stazu!!

P.S. szukam pracy

Olcia nie łam się !!!! zastoje są normalnością więc nie wolno się poddawać!! liczyłaś ile kcal dziennie szamasz?
ehhh ten nasz rynek pracy - mam nadzieje że uda Wam się szybko coś sensownego znaleźć żeby było dobrze
Stary 2010-08-30, 09:52   #55
Corala
Raczkowanie

Witajcie dukające Koleżanki Mam pytanie odnośnie ketchupu. Piszecie, że dozwolony jest taki bez cukru w niewielkich ilościach. Znalazłam dwa bez cukru: kotlin, który jest ciężko dostać oraz develey (ma logo Mc Donalda na opakowaniu) , który nie zawiera cukru ale zawiera syrop glukozowo-fruktozowy. Moje pytanie brzmi czy mogę taki wszamać raz za czas??:confused :

było 65
jest 56CEL OSIĄGNIĘTY
Corala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:54   #56
sudenly
Zakorzenienie

ha ha no to w takim razie częśc 15 musimy naskrobać w tydzień chciałam zapytać która z was idzie trybem 1/1?

Stary 2010-08-30, 09:54   #57
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Ulcia głowa do góry jutro będzie mega spadzior zobaczysz

Obiecujesz?

No mam nadzieję, że będzie że będzie waga z wczoraj albo cut niżej. Dziś PP i już w ogóle będzie super statystyka.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:57   #58
frywolna franka
Zakorzenienie

A mi podczas warzywnego weekendu (idę 4+3) spadło o 1,7 kg. Po prostu nie uwierzyłam.... Mój organizm nie przestaje mnie zaskakiwać i od 20 VII mam - 9 kg... (+/- 500)
duk duk dukajcie dzielnie i nie zniechęcajcie się! Mały wzrost, a potem fajny spadek!
Stary 2010-08-30, 09:58   #59
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
godne podejście !!!
by termin kumplowi pasował
Dzieki kochana
A to "godne podejście", to kiedys dalam sie facetowi wkręcić i nie skończyło sie dla mnie za dobrze. A że staram sie uczyc na błedach, to teraz nie zamierzam ngdy więcej zmieniac sie dla faceta i albo akceptuje mnie taka jaka jestem, albo bye bye. nom to staropanieństwo mnie czeka jak nic
Stary 2010-08-30, 10:01   #60
sudenly
Zakorzenienie

aaa i musze Wam sie pochwalic że choc kilogramy leca baaaaardzo opornie to w pasie ubyło -5cm nawet moj chlopak zauwazyl ze mam mniejszy brzuch.cieszy to jak cholera

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości