Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-29, 15:30   #2221
shamanaika
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

w

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:17
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 16:51   #2222
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Co o mnie?
Mam synka, urodziłam 27 grudnia, mam jeszcze starszego, który we wrześniu skończy 2 latka.
Jestem 2 lata po ślubie, męża mam mundurowego Ja mam 23 lata, nie pracuję, nie uczę się (choć zamierzam zacząć studia).. teraz siedzę w domu i zajmuję się moimi skarbami
Piszę sobie jeszcze na jednym wątku na wizażu, gdzie dziewczyny starają się o dzidzię, bo sama chciałabym jeszcze jednego dzidziusia Liczę na córeczkę, ale na razie coś nie mogę zajść w ciążę.. Przy dwóch pierwszych nie było problemu
Mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy
podziwiam. Ja z dwójką 6m i 4l mam normalnie kołowrotek w domu,a trzecie to normalnie nie wchodzi w grę.No może za jakieś 6 lat,ale w to wątpię,bo po prostu już nie chce.
Ale jak Ty bardzo chcesz to ja trzymam mocno kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa!!!

Cholera, mam meeeeega dola, prawie ze traume.
Przegralam aukcje na all. Upolowalam sobie takie sliczne ogrodniczki Snoopy z H&M na zime i ktos mnie w ostatnich sekundach przelicytowal!!! Chyba uzyl jakiegos SNAJPERA... Niech to szlag!
Mam nadzieje, ze to nie ktoras z Was...
Ide w kime!
Dobranoc.
Nie bardzo wiem co to snajper na allegro,ale słyszałam o tym chyba kiedyś kiedy bardziej kupowałam namiętnie tam.
Ja robiłam zawsze tak jak mi na czymś zależało,że normalnie kilak sekund przed końcem podbijałam kwotę do jakieść którą mogłabym dać za to coś.O ile kompa masz szykiego i nie ma mozliwości zamulania to powinno się udac.Mnie się zawsze udawało .
Stary 2010-08-29, 17:41   #2223
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
patinka_ podobaja mi sie Twoje zakupki, bodziaki troche dorgie jak dla mnie. Czapuchy fajne - tez sie czaje ale ja bym musiala najpierw przymierzyc. Z tymi rozmiarami i krojami jest roznie. Nie zawsze pasuja.
Ja w ostatnim czasie kupilam spacerowke, chodzik i teletubisia, ktory spiewa i liczy (czekam na dostawy)
A z ubranek to licytuje troche (pizamki, butki, kurteczke) ale po ostatniej akcji juz sie tak nie napalam.
no właśnie te czapeczki co kupiłam to są w tym samym rozmiarze ale wyraźnie ta czapeczka z daszkiem jest dużo większa...ale i tak OK na główkę..

Cytat:

Patinka super ten dresik! Body też fajne, kilka mi się spodobało Jak je już dostaniesz to napisz, jak one jakościowo, czy są bawełniane? No i jak po praniu.. Może też bym kupiła
wszystkie te ciuszki z linków już mam w domu- te body fajne, fajna bawełna, nie cienka..w sam raz na jesień w szczególności to z autkiem fajne

-------------
Emil posadzony już ładnie siedzi przez parenaście minut ...ale głównie go kładę na brzuszku lub sam się przewraca bo chce żeby ćwiczył sam...

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-29 o 17:44
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 18:31   #2224
zebra666
Zakorzenienie

Kocurazab ale on pięknie sam pije! Mój coś nie chceumie pić ale nie chce...

Lila ale Bartuś śliczniutki Fryzurka w wersji dziennej a i nadal podobny do Piotrusia aż się przyjrzałam zdjeciu z uśmieszkiem

Ło zabawki mówicie... znajde kilka, które są hitem:P a niektóre znacie
To jest najfajniejsze jak dla mnie Mały znalazł wiele zastosowań:P Nigdy się nie nudzą, nie trzeba baterii. Bardzo dużo go nauczyły- łapać okrągłe piłeczki, brać do kazrdej rączki, wbijać je do środka żeby móc je wziąść itd.

http://allegro.pl/edukacyjne-cymbalk...202553170.html

słonik- poza melodyjkami ma fajne szeleszczące uszka i nogi Mały uwielbia je miętolić.

http://allegro.pl/interaktywny-sloni...209034686.html

słynne organki krowa

http://allegro.pl/pianinko-organki-d...200479083.html

i hit do kąpieli

http://allegro.pl/disney-piszczaca-k...204785074.html

to te co na all znalazłam. Książeczki i piłeczka welurowa z Rossmana też robią do dzisiaj furore.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 18:57   #2225
addicted to wizaz
Zadomowienie

hejka

melduję się tylko, że wróciłam z działki, dziś pewnie nie uda mi się do Was zajrzeć na dłużej, ale może jutro uda mi się choć pobieżnie przejrzeć co napisałyście
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:33   #2226
karola_sz
Rozeznanie

Witam po łikendzie.

U mnie było miło, przyjaciółka przyjechała, poplotkowałyśmy , powspominałyśmy stare czasy, zrobiła sesję fotograficzną dzieciakom. Jak przyśle mi zdjęcia, to coś tam wkleję.

Adaś jak to Adaś - czy się czegoś nauczył? TAK TAK!!! Nauczył się jeszcze bardziej marudzić!! Jakby do tej pory było mało. Hurrra!!!

Uwaga! W tesco wyprzedaże. Wydałam 200 zł na ciuszki dla dzieci a kupiłam całą furę. Sweterki dla bobo-chłopców np. po 20-25 zł, body białe 3 szt.13 zł, pajace do spania 21 zł/3szt., bluzeczki np. po 7,70zł. Jak któraś ma braki, to polecam się tam wybrać. Ja bardzo lubię ciuszki Cherokee

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:35   #2227
aldii
Zakorzenienie

Farahh witaj
Lila super,ze wyjazd udany i odpoczeliscie rodzinnie.Fotki
Kocurazab thx swietnie sobie rzadzi Lu proboje z lovi 360,zakumala o co chodzi,ale jak narazie bardziej sluzy jej do zabawy niz picia
Addicted
Stary 2010-08-29, 19:38   #2228
zebra666
Zakorzenienie

Karola u nas tesco małe i nic w nim nie ma ale zajrze a nuż... a te cisuzki też najbardziej lubie mały wyrósł niedawno z bucików tej marki takich miękkich piesków

Stary 2010-08-29, 19:50   #2229
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!

Lila świetnie wygladacie, za udany wypoczynek

Kocurazab dla Miloszka. Szczerze to zazdroszcze chudniecia...ja podczas karmienia wrecz przytyłam, ale mi sie wydaje, ze to przez Cerazettebo przeciez uwazałam co jem...teraz nie karmie i straram sie zrzucic zbedne kilogramy

Karola tez bardzo lubie CherokeeW UK sa naprawde bardzo tanie ciuszki

Farahh witajPodziwiam 2 dzieci i staranka o nastepneMy na
kilka lat nie decydujemy sie na drugie

Patinka

Ja dzis wrócilam po nocy z pracy i spalismy w 3 od 7.30 do 11.00
Nieciekawa pogoda u nas i bylismy tylko na krótkim spacerku
Teraz Sebus spi, maz tez, bo idzie na 24 do pracy a ja ogladam film

Miłego wieczoru!
Stary 2010-08-29, 20:07   #2230
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Farahh witajPodziwiam 2 dzieci i staranka o nastepneMy na
kilka lat nie decydujemy sie na drugie

no ja dodatkowo podziwiam,że pomimo posiadania dwójki tak małych dzieci koleżanka ma czas i siłę dosyć aktywnie wypowiadać się na forum...
Stary 2010-08-29, 20:17   #2231
gosbaj
Zadomowienie

hej dziewczyny u nas weekend minal rodzinnie Krzys bardzo malo spal w dzien bo 4 razy po 30min ciekawe czy dluzej rano pospi Krzysiowi tak sie spodobalo siadanie ze teraz co chwile siada. No i skubaniec zaczal wstawac w lozeczku i kojcu.

wklejam wam fotke jak stoi w kojcu
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-29, 20:26   #2232
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
hej dziewczyny u nas weekend minal rodzinnie Krzys bardzo malo spal w dzien bo 4 razy po 30min ciekawe czy dluzej rano pospi Krzysiowi tak sie spodobalo siadanie ze teraz co chwile siada. No i skubaniec zaczal wstawac w lozeczku i kojcu.

To te nasze maluchy dalej idą łeb w łeb

Chrzciny się udały - dzięki za kciuki Franio był dzielny, nie płakał i nie marudził przez cały dzień. Za to w nocy urządził nam sajgon i w końcu spał z nami, bo w łóżeczku budził się co pół godziny Chyba za dużo wrażeń.

Fotki jutro wkleję jakieś fotki, teraz zmykam spać, pa

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:04   #2233
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
To mój mały chyba też przechodzi ten skok, bo jak zawsze spał mi w dzień 3 razy po 1,5 godz, tak teraz nawet nie myśli o spaniu, krzyczy i płacze jak chcę go uśpić.. O co właściwie chodzi z tym skokiem?
Jaki ładny synek, no i mamusia faktycznie zgrabna jak modelka!
Dziękuję
U mnie niestety dzisiaj wieczorem była powtórka z rozrywki jeszcze tylko ponad tydzień
Oby tylko dzisiaj w nocy nie płakał, bo padnę

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Przewaznie dziecko "chce z powrotem do mamy", zaczyna byc marudne, wymaga ciaglej uwagi, gorzej je, gorzej spi lub nagle przestaje robic to czego sie juz nauczylo tak jakby cofalo sie w swoim rozwoju. Taki kryzys jest dla mamy i dziecka bardzo stresujący bo z punktu widzenia dzidzi nagle wszystko się w jego światku zmienia i jest przestraszone, stąd to wiszenie na mamie i cycku- bo tam czuje się najbezpieczniej. Mamy czują się sfrustrowane ciągle płaczącym dzieckiem, i nie rozumieją co się z nim dzieje.
U nas właśnie od kilku dni są wszystkie symptomy skoku...
Mam już dosyć, ale wiem, że jak się skończy synek będzie o wiele mądrzejszy więc muszę wytrwać ten kryzys

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
kocurazab śliczny Miłoiszek
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:11   #2234
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałam co napisałyście...
Nie mam czasu ostatnio, jeszcze mama w szpitalu...

Albo mamy skok 33 - 37 tyg. albo zęby...
Wczoraj i dzisiaj na noc Paulinka dostała Nurofen, bo strasznie płakała...
Pomógł, więc to chyba jednak zęby...

Poza tym obiecałam sobie, że będę kupowała jedzonka dla Pauli w okularach...
Dzisiaj się zorientowałam, po dwóch dniach, że Paulina dostaje Młode jarzynki z indykiem po 11 miesiącu... Pomyliłam się, bo kupowałam wcześniej Risotto z marchewką z indykiem... Bardzo podobny skład...

Paulina radzi sobie z grudkami, smakowało jej, więc ok... Mam jeszcze słoiczek, więc dostanie jutro, bo musiałam wyrzucić to co jej ugotowałam... Dostała plam na nóżkach znowu po jagnięcinie... Dziwne to, bo mięso jagnięce prawie nie daje uczuleń... Bo prawie nie ma białka... Chociaż jest też opcja, że to od czegoś co było dodane do mięsa, bo wyjątkowo było sklepowe, nie eko...

Teraz lecę na strony producentów oglądać co tam ciekawego dla starszych dzieci jest, bo może nam coś podpasuje i skład będzie ok...
No bo zasadniczo te jedzonka, to się chyba tylko stopniem rozdrobnienia różnią...
Stary 2010-08-29, 21:24   #2235
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
farahh zdecydowalismy sie jednak i wygralam aukcje dzieki temu snajperowi. Jednak spytaj kolezanki jaki uzywa bo my sciagnelismy taki, ktory ma tylko 5 darmowych strzalow, pozniej trzeba placic.

kasiorekzeta, castilia tak wlasnie sobie pomyslalam, zeby nie wklejac wszystkich zabawek jakie ma dziecko tylko czym najchetniej sie bawi
Ponizej wklejam zdjecie wiec tych najbardziej pozadanych. Odpuscilam tylko piloty, klawiature, myszke i ....moje wlosy.
Ja też kupiłam dla Miłoszka taki muzyczny ocean, szczeniaczka uczniaczka-trochę innego, garnuszek na klocuszek

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kocurazab ale on pięknie sam pije!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
hejka

melduję się tylko, że wróciłam z działki, dziś pewnie nie uda mi się do Was zajrzeć na dłużej, ale może jutro uda mi się choć pobieżnie przejrzeć co napisałyście
Witaj

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Adaś jak to Adaś - czy się czegoś nauczył? TAK TAK!!! Nauczył się jeszcze bardziej marudzić!! Jakby do tej pory było mało. Hurrra!!!
przepraszam, ale rozwaliłaś mnie tym tekstem

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Kocurazab thx swietnie sobie rzadzi Lu proboje z lovi 360,zakumala o co chodzi,ale jak narazie bardziej sluzy jej do zabawy niz picia

dla Lu

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Kocurazab dla Miloszka. Szczerze to zazdroszcze chudniecia...ja podczas karmienia wrecz przytyłam, ale mi sie wydaje, ze to przez Cerazettebo przeciez uwazałam co jem...teraz nie karmie i straram sie zrzucic zbedne kilogramy
Dziękuję ale ja się za mocno nie cieszę
Bardzo możliwe, że u Ciebie to od tabletek

Cytat:
No i skubaniec zaczal wstawac w lozeczku i kojcu.

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Chrzciny się udały - dzięki za kciuki

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2010-08-29 o 21:29
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:33   #2236
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Aaaa... No i już można uznać, że Paulina siedzi... Samodzielnie...

Wklejam jeszcze kilka fot Pauli z Mają...
Stary 2010-08-30, 06:57   #2237
azzis
Zakorzenienie

Dziewczyny mam problem z zakupem na Allegro

Zamówiłam ramki na zdjęcie z grawerem:
http://allegro.pl/ramka-z-glina-graw...192559046.html
Zażyczyłam sobie grawer na górze i na dole ramki. Kobieta przyjęła zamówienie, po czym po 2 dniach napisała, że napis w całości będzie na dole ramki. Odpisałam jej, że w takim razie rezygnuję z zakupu i chcę zwrot pieniędzy. No to ona napisała, że ramki są już zrobione i że za późno na zwroty. Pisałam jej, że przecież w aukcji nie było zastrzeżenia że napis może być wykonany tylko na dole środkowej ramki i że jeśli nie mogła tak zrobić jak ja chciałam to mogła poczekać na moją akceptajcę a nie stawiać mnie przed faktem dokonanym i już je zrobiła a ja muszę je teraz wziąć. Napisałam, że nie obchodzi mnie, że zdjęcia z grawerem znalazły się przez przypadek. To wiecie co zrobiła? Po chamsku zmieniła zdjęcia w aukcji i na jednym z nich dopisała, że grawer wykonywany jest tylko na dole ramki. Co prawda domyślałam się, że może coś kombinować i zapisałam sobie od razu aukcję, w związku z czym mam tą wersję bez tego napisu. Napisałam jej również żeby ze mnie głupa nie robiła, bo wiem że podmieniła zdjęcia (wysłałam jej nawet Print screen tej poprzedniej wersji).
Napisała, że nie zamierza mi oddać pieniędzy i w pon. lub wt. wyśle mi te ramki Normalnie nie wiem co mam zrobić. Bo albo będę miała te cholerne ramki, albo ani ramek ani kasy.
Co byście zrobiły?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:10   #2238
Kancia
Zakorzenienie

napisz do allegro...

umieram mam zatrucie pokarmowe jakies cała noc spedziłam nad kiblem czuje sie jakby mnie walec rozprasował...

kocurazab to ja Cie pociesze bo Tomek ze skokami to jest ksiązkowy teraz mamy 27 tydzien, w poprzednim tygodniu był nie do zniesienia. Jęczał płakał, nie spał nie jadł, dramat. Od 3 dni inne dziecko je znów duze porcję, czasem tylko pomarudzi, spi deko lepiej ale widac duzą róznice. Najbardziej w zasypianiu. Znów odłozony do łozeczka zasypia sam bez histerii
no i zęby się nadal pchają
Stary 2010-08-30, 07:15   #2239
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość

Zażyczyłam sobie grawer na górze i na dole ramki. Kobieta przyjęła zamówienie, po czym po 2 dniach napisała, że napis w całości będzie na dole ramki. Odpisałam jej, że w takim razie rezygnuję z zakupu i chcę zwrot pieniędzy. No to ona napisała, że ramki są już zrobione i że za późno na zwroty. Pisałam jej, że przecież w aukcji nie było zastrzeżenia że napis może być wykonany tylko na dole środkowej ramki i że jeśli nie mogła tak zrobić jak ja chciałam to mogła poczekać na moją akceptajcę a nie stawiać mnie przed faktem dokonanym i już je zrobiła a ja muszę je teraz wziąć. Napisałam, że nie obchodzi mnie, że zdjęcia z grawerem znalazły się przez przypadek. To wiecie co zrobiła? Po chamsku zmieniła zdjęcia w aukcji i na jednym z nich dopisała, że grawer wykonywany jest tylko na dole ramki. Co prawda domyślałam się, że może coś kombinować i zapisałam sobie od razu aukcję, w związku z czym mam tą wersję bez tego napisu. Napisałam jej również żeby ze mnie głupa nie robiła, bo wiem że podmieniła zdjęcia (wysłałam jej nawet Print screen tej poprzedniej wersji).
Napisała, że nie zamierza mi oddać pieniędzy i w pon. lub wt. wyśle mi te ramki Normalnie nie wiem co mam zrobić. Bo albo będę miała te cholerne ramki, albo ani ramek ani kasy.
Co byście zrobiły?
napisz do allegro, wyślij również print screen-dobrze,że go zrobiłaś....nie wolno tego robić i pewnie zablokują jej konto

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 07:20   #2240
karola_sz
Rozeznanie

Azziz - cholerka nie wiem co masz zrobić; babsko ewidentnie nie zwróci Ci kasy. A może napisz do Allegro? Nie wiem czy Ci pomogą, ale a nuż...

Blonde - zazdraszczam Ci next'a w UK. Ciuszki mają śliczne, a PL tylko jeden sklep w W-wie; zostają lumpki albo allegro. Ja wlazłam do ich sklepu on-line na Polskę, to ceny mnie poraziły, drożej niż na all. Zresztą u nas ciuszki dla dzieci są tragicznie drogie, generalnie omijam h&m'y, zary itp., bo szkoda mi wydać np. 50-60 zł albo więcej na coś co za 2, góra 3 m-ce będzie za małe. Ale wczoraj kupiłam starszej kurtę z eko skórki pudrowy róż, po prostu cudo za 50 zł w Tesco i wiem, że ona ją dłużej ponosi.

Kamyk - śliczna Paulinka

gosbaj - kurczę, ale na tych zdjęciach to on tak pewnie stoi . Mój, że tak to powiem - chwiejny jest. Kiwa się jak stary dziadek po kilku głębszych. Wczoraj próbowałam ćwiczyć z nim raczkowanie - ale z tego dzieciaka na razie nic więcej nie wycisnę . Trza się z tym pogodzić.

kocurazab - ale Twój niunio ślicznie pije; w ogóle śliczny jest. Mój to pochyli się nad kubkiem, weźmie ustnik do buzi i ciągnie i ciągnie; pokazywałam mu, że trzeba przechylić kubek, ale on taki mało kumaty jest i robi po swojemu i nic mu nie leci, no to się wkurza.

Edytowane przez karola_sz
Czas edycji: 2010-08-30 o 07:25
karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:55   #2241
malinka118
Rozeznanie

Witam z rana.
Przeleciała pobieżnie poprzednie 2 tygodnie. Nie były za ciekawe na forum.
Widziałam śliczne dzieciaczki.
Kamyku dużo zdrówka dla mamy życzę.
Pysiu, Sensuel trzymam kciuki za starszaki i pożegnanie z kupą w majtkach.
Witam nowe mamy.

No to w skrócie napisze jak było nad morzem.
Rewelacyjnie. Pogoda fajna w 1 tygodniu upał, w drugim jeden dzień deszczowy, 2 dni ze sztormem. Generalnie tylko w 1 dzień był bez plaży. Bardzo sprawdziła nam sie chusta. Mężuś chętnie Mi w niej nosił na spacerkach. Oczywiście wzbudzał sensację, spotkaliśmy też 2 sympatycznych panów z dziećmi w chustach na plaży. Amberia jak zawsze rewelacyjna. CZyściutko. Łóżeczko turystyczne z dodatkowym materacykiem, że Mi było wygodniej, wanienka, nocnik, wszystko na nas czekało. Do dyspozycji mieliśmy też pralnie i suszarkę. Dodatkowo zajadaliśmy się pysznym dorszem bałtyckim, który właciciel nam przyniósł złowionego świeżo na wędkę. Olafek zachwycony, bo dodatkowo we wtorki właścicielka przez 3h malowała dzieciom buzie - też za darmo. Pojeździł na większym rowerze, wię w domu też musimy mu większy kupić.
Milenka uwielbiała piasek i raczkowanie po nim, była grzeczna. Jedynie w nocy się budziła - bo ząbki dawałay popalić, a jak się okazało wiburcol jest teraz na recepte ;(

Wrzucę Wam parę fotek i zmykam się bawić z dzieciakami. Olafek do środy w domu, po przedszkole zamknięte.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 07:58   #2242
malinka118
Rozeznanie

No i jeszcze ulubione moje zdjęcie. Olafek robocik

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-08-30 o 08:01
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 08:54   #2243
pola25
Zakorzenienie

witaj Malinka!!sliczne zdjęcia.

Kocurazab, Lila super fotki!!!!

Mój jest marudny od 2 dni ale ma 31 tydz, więc nie wiem.ale maruder straszny

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:

Co byście zrobiły?
Azzis napisz negatywną opinię na jego stronie.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

super stoi.kiedy moj Dawidek tak stanie...

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2010-08-30 o 08:57
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:05   #2244
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj wow
Xmila super ze chcrzciny udane.Czekamy na foty
Kamyk cielecinka tezniby nie powinna uczulac,a Lu uczula.Jagnieciny,wolowin y jeszcze nie probowalismy
Kocurazab
Azzis tez zamowilam te ramki,ale chyba na innej aukcji.Wstazeczka oczywiscie jest inna niz na zdjeciu,ale napis ok.Wszystko bylo wrzucone luzem do kartonu, do tego 2 worki z gipsem i na wierzch zwiniete w kulki 3 str. z gazety (pewnie jako ochrona)
Bardotka tez zamawiala taka ramke,ale zapomnialam zapytac,czy bylo wszystko ok
Ramke odbierz,bo kasy mozesz nie odzyskac,wiec szkoda by bylo.Ale wystaw negatyw (za chamskie podmienianie zdjec) i koniecznie napisz o tym fakcie do allegro !
Kancia zdrowka kochana oby ci szybko przeszlo paskudztwo
Malinka za wyjazd.Widac po fotkach,ze bylo super
No to jednak viburcol na recepte a dopiero pytalam kumpeli w aptece czy tak bedzie,to powiedziala,ze nic o tym nie slyszeli
Stary 2010-08-30, 09:38   #2245
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam po weekendzie
GOSPAJ slicznie Krzys stoi
XMILA fajnie ze chrzciny sie daly
AZZIS no to baba chce cie w konia zrobic wez moze napisz do allegro bo negatwyna opinia to pewie sie nie przejmie
MALINKA super zdjecia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

dokoncze poziej bo mi dziecko placze
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:43   #2246
azzis
Zakorzenienie

No strasznie jestem sciekła na te ramki.
Pewnie jakbym chciała je zareklamować, to reklamacji nie uzna, więc pewnie nie ma to najmniejszego sensu.
A najlepsze jest to, że napisałam jej , że sprawę zgłoszę niezwłocznie do Allegro, to mi napisała, że szkoda, bo niby chciała wykonać nowe ramki (jasne..). Więc jej napisałam, że jednak można było... tylko trochę dobrej woli zabrakło.
Już mi szkoda nerwów na tą kretynkę

Ale jeszcze pójdę do Federacji Konsumentów po poradę, bo wkur..ia mnie takie traktowanie kupujących. Durna baba nie potrafi przyznać się do błędu i powiedzieć zwykłe "przepraszam".

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:45
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 09:45   #2247
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Nie obrazicie się, jeśli od czasu do czasu Was poczytam? Mam synka, którego urodziłam w grudniu i mogę się wiele rzeczy od Was dowiedzieć Ostatnio się martwiłam, że jeszcze nie raczkuje i że sam nie siada, ale widzę, że dużo dzieci też tak ma.. pewnie na dniach zacznie

Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

wiesz co, ja kupuję w słoiczku gerbera jabłuszka z kaszką manną, tam jest w środku tyle ile potrzeba według schematu żywienia niemowląt.. są też chyba zupki w których też jest dodany gluten, a jeśli nie kupujesz słoiczków, tylko gotujesz sama to dodaj 2-3 g kaszki manny na 100 ml zupki
Witaj i dziękuje za odp musze kupić taki słoiczek, albo prościej dodam kaszkę

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ja gluten zaczęłam podawać dopiero teraz-dzisiaj 3 dzień, więc chyba muszę kontrolować te 2 mies, bo synek ma już 5,5 mies.

Ja mam kaszkę Nestle z glutenem i dodaję synkowi pół łyżeczki do obiadku od 3 dni. Miłosz ma 5,5 mies.
Chociaż zastanawiam się, czy nie powinnam dodawać prawie całej łyżeczki, skoro on zjada duży słoik, a pół łyżeczki jest na 100 ml.
Gluten jest w zbożach, czyt w bardzo wielu produktach, np chlebie, więc warto wiedzieć, czy maluszki nie mają uczulenia. Nie ma go w kukurydzy i ryżu.
dzięki Ola 10 września skończy 6 miesięcy, to za późno zacznę ten gluten dawać?
A! też chciałabym wyglądać tak zgrabnie a Miłoszek jak super pije z niekapka muszę małej też kupić, bo ona taka chetna do trzymania sobie butelki, jak skończyła 4 miesiące to zaczęła sobie trzymać buteleczkę sama i w sumie niekapek też by się przydał-zgapiłam się.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
co do wagi,to jestem szczuplejsza o 7kg niż przed ciążą, w sumie wróciłam do swojej wagi sprzed kilku lat.jem dużo i tak nie tyje.tesciowa mowi "ale wyschłaś" i mnie to wkurza, no ale ona wygląda jak wieloryb.

no ale nie chce już bardziej chudnąć.nie sądziłam,że można tak schudnąć po ciąży.
kurczę zazdroszczę normalnie.. też tak bym chciała...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość

a ja od jutra się definitywnie odchudzam miałam zacząć od wczoraj, ale jako że od piątku mam @ to mam ochotę na słodycze i czekam do jutra chcę zjechać do 70-68kg myślę, że przy 178cm będzie to odpowiednio chociaż daaaawno tak mało nie ważyłam
mi zostały 3kg te dodatkowe jeszcze i nie mogę się ich pozbyć.. szczerze to ja przed nie byłam szkieletorem żadnym ale chociaż chciałabym tyle samo bądź mniej ważyć..naprawde, ale nie mam pomysłu na dietę. chciałabym jakąś taką niedrogą i która nie wymagałaby dużo czasu na pzrygatowania-wiem mam duże wymagania... ale mam dosyć tego jak teraz wyglądam.....

Edytowane przez brawurkaaa
Czas edycji: 2010-08-30 o 09:48
brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 10:09   #2248
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

KAMYKU super sie Paulinka bawi z piesiem

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

a ja musz ewam sie pochwalic spie sobie rano slyszle Szymek sobie rozmawia do siebie (rano spi z nami w lozku) otwieram jedno oko stoi zamykam i znowu otwieram i oczom nie wierze moje dziecko trzyma sie zaglowka lozka i stoi lekkosie bujal tylkiem chcialm zrobic zdjecie ale siad z tykiem jak tylko zobaczyl ze patrze no szok przeciez on nawet nie siada jeszce aninie raczkuje a stal iteraz jak leze to przypelza do mnie wspina sie na mnie i staje
Stary 2010-08-30, 10:28   #2249
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość

Uwaga! W tesco wyprzedaże. Wydałam 200 zł na ciuszki dla dzieci a kupiłam całą furę. Sweterki dla bobo-chłopców np. po 20-25 zł, body białe 3 szt.13 zł, pajace do spania 21 zł/3szt., bluzeczki np. po 7,70zł. Jak któraś ma braki, to polecam się tam wybrać. Ja bardzo lubię ciuszki Cherokee
Bardzo lubię ciuszki z tesco ostatnio tż nie mógł mnie od półek odgonić

Cytat:

normalnie szok, jakie te wasze maluchy są szybkie! dla krzysia

Cytat:

Co byście zrobiły?
Napisz do allegro i dołącz skan nie znam regulaminu serwisu, ale mi to pachnie "przestępstwem"

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość

mi zostały 3kg te dodatkowe jeszcze i nie mogę się ich pozbyć.. szczerze to ja przed nie byłam szkieletorem żadnym ale chociaż chciałabym tyle samo bądź mniej ważyć..naprawde, ale nie mam pomysłu na dietę. chciałabym jakąś taką niedrogą i która nie wymagałaby dużo czasu na pzrygatowania-wiem mam duże wymagania... ale mam dosyć tego jak teraz wyglądam.....
A ja mam tyle co przed ciążą, ale zamierzam zrzucić jakieś 3 jak wrócę do pracy. Zawsze chudnę we wrześniu, październiku . I musze umieśnić mój brzuszek

Dziewczyny a ja mam pytanie. Ostatnio mnie cześto tu nie ma bo dziecko mi się popsuło Marudne strasznie, nie śpi, budzi się z krzykiem, nie chce jeść z butelki, w ogóle nie ma apetytu... A jak zajrzę do buźki to białe plamki widzę w miejscu górnych jedynek Stosuję denti coś tam, bobodent nie dawał rady. I faszeruję ją panadolem bo płacze tak bardzo ze mi serce ściska . Skoku raczej nie mamy. Zęby chyba wychodzą od dołu więc co to może być???

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-30 o 10:30
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 11:11   #2250
zebra666
Zakorzenienie

Kalka może skok rozwojowyalbo dziąsełka dokuczają... a te plamki to ja już olewałam później, bo ciągle je miał i zębów brak...

Malinka, Gosbaj fotki

Azzis napewno bym postapiła tak samo zgłosiła co by babie się nie wydawało, że taka cwana jest. Mega fran...

Zrobiłam rentgen zęba i udało mi się wizyte załatwić na jutro, bo wymiękam..usnąć nie moge, bo boli...pomaga napicie się czegoś chłodnego ale na chwile... oszaleć można! Do piątku bym ściany przegryzła... Do tego Tż ma 39 gorączki i musze wszędzie tate i dziecko ciągnąć... Mam starsznie przesrane naprawde ani jednej osoby, która mogłaby na chwile z dzieckiem zostać...siąść i płakać...Jeszcze już sprzedałam fotelik małego, bo mamy po wypłacie kupić i tu taka akcja... nie mam nawet w czym go wozić teraz... Dzisiaj musiałam wziąść go bez...a na jutro może porzycze... Masakra ale co robić jak kasa potrzebna była a miałam komu sprzedać... Myślałam, że tydzień bez fotelik akurat ujdzie, bo rzadnych wizyt itd. to Tż się tak załatwił:\

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-08-30 o 11:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości