|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Pszczolka sliczny Marcinek!! Wiolek ja akurat bum rodzina sie nie przejmowalaa aczkolwiek wiem jak to ciezko jak rodzina w takich momentach jest za tz a nie za Toba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
niezawsze; zawsze ma pic co drugi lub po polowie....zawsze ma nie mieszac, ale jak sie skonczy...zawsze ma sie nie upic i zawsze ja przesadzam... teraz jest mala ja jestem bardziej stanowcza, ale wczesniej bylo niby latwiej a nie udalo mi sie z nim rozstac. Jak sie wyprowadzil, wynajal mieszkanie(klatke 20m dalej)to sie goedzilismy i Maje zrobilismy a on wynajmujac mieszkanie 3 dni ani jednej nocy tam nie spedzil, tylko przeniosl swoje rzeczy. Wiec probowalam sie z rozstac, ale ja jestem slaba i nie umiem byc sama no i kocham go poza tym.
No to rzeczywiście średnio, skoro argumenty nie chcą trafiać. Może nie do końca jestem w wątku, ale czy Twój TŻ nie ma jakiegoś autorytetu, z którym mogłabyś porozmawiać, ażeby jakoś tak delikatnie zwrócił mu uwagę-tylko bez nerwów, bo to nie pomoże. Jeśli wzorca brak, to może poradź się rodziców, co zrobić (jeśli możesz im bez szwanku dla Was o tym powiedzieć). Pytanie tylko czy rozstanie byłoby najlepszym rozwiązaniem, czy tylko nie pogorszy sytuacji, ale będę mocno trzymać kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Sama jestem niepijąca, bo nie bardzo mogę, więc jak odwieść kogoś nie mam pomysłu. Moi rodzice to już nie wiem, który raz chcą się rozwieść i jakoś od 20 lat im to nie idzie, czy to dobrze, nie mnie oceniać, ale widzę po nich, że to nie łatwe. Jak pojawia się dziecko jest już tylko trudniej; z czasem u nas jakoś średnio, ale się poprawiło. Różnica tylko taka, że nie o alkohol chodzi. Teraz też jest grobowa sytuacja-nie wiem jak to się skończy. Edytowane przez 54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e Czas edycji: 2010-08-29 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezawsze mam nadzieje ze wreszcie cos do niego dotrze wiolek przykro mi ze tak nieciekawie u ciebie ale na swoim przykladzie wiem ze nie wrto tylko ze wzgledu na rodzicow tkwic w zwiazku w ktorym nie jestes szczesliwa. ja tak sie mordowalam przez rok bo zareczyny wspolny kredyt na mieszkanie no i rodzice co powiedza ![]() u ciebie jest troche inaczej bo jestescie malzenstwem no i maluszek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano dlatego, że nigdy wobec niego nie byłaś konsekwentna. Skoro przeholował raz, zobaczył że może i że nic się złego nie dzieje to przeholował i drugi raz.. awantura.. eee przejdzie.. przeholował trzeci i każdy następny. On po prostu się nauczył, że może przeginać pałkę bo i tak się nic nie zmieni. Być może w większej ilości spraw, nie tylko w piciu.. tego nie wiem, może za długo i za często mu pobłażałaś. Nie wiem jak tu zaradzić.. ale na pewno od nauki, że nie ma zmiłuj jak coś przeskrobie i nie mówię tu o jakichś wielkich wybrykach tylko o pierdołach, jak się na tym nauczy to się będzie bał prowokować większej draki i będzie wiedział, że nie ma żartów. Wiem, że to brzmi jak wychowywanie dziecka ale no niestety faceci chyba nigdy nie dorośleją.. dojrzewają do 6go roku życia a potem to już tylko rosną. Ja po wieluuuu awanturach zagroziłam, że wyniosę się do rodziców, że bez niego dam sobie radę, mimo, że go bardzo kocham to mam gdzie wracać... pewnego dnia przegiął i zaczęłam pakować ubrania swoje, dziecka, kosmetyki itd. jak spakowałam laptopa to wiedział, że nie żartuję, powiedział żebym chwilę poczekała, płakał ale to nic nie dawało, ja pakowałam dalej.. wyszedł ale nie zabrał klucza wiec nie mogłam wyjść.. poczekałam, wrócił i powiedział, że tym razem ostatecznie wszystko przemyślał i że jak da doopy raz jeszcze to wtedy odejdę.. zgodziłam się ale postawiłam sprawę jasno i konkretnie "jeszcze raz i mnie nie zobaczysz" od tamtej pory jest spokój (w kwestii alkoholu to wszystko było bo poza tym to są różne spięcia ![]() ![]() Ah i nikt tu nie mówi i nie sugeruje rozstania.. bo jeśli poza tym jest zupełnie w porządku w waszym związku to warto popracować.. ostatecznie nie wychodźcie nigdzie, zabunkrujcie się w domu i tyle. Dupa mu zatęskni za towarzystwem, odmówisz mówiąc, że nie zamierzasz z nim iść a potem się użerać jak zawsze.. i tak kilka razy (no chyba, że cię oleje i pójdzie sam) wtedy warunek: idziemy ale nie pijesz! Wypijesz to ja idę do domu a ty śpisz jak najdalej ode mnie i do domu nie wpuszczę a na dodatek policję wezwę jak będziesz się dobijał. Raz tak faktycznie zrobisz i się oduczy ![]() ![]() ![]() Szkoda, że dopiero teraz bo sama bym ten plan wdrożyła u siebie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny wspolczuje problemow z tztami ![]() ![]()
![]() |
#3066 | ||
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21721972]
No to rzeczywiście średnio, skoro argumenty nie chcą trafiać. Może nie do końca jestem w wątku, ale czy Twój TŻ nie ma jakiegoś autorytetu, z którym mogłabyś porozmawiać.[/QUOTE] nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest agresywny po alkoholu (mój jest bardzo) to powiedz, że się go boisz, że cię przeraża a nie na tym powinna polegać miłość. Wezwiesz policję raz i może będzie miał nauczkę.. naprawdę nie wiem co ci jeszcze poradzić ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Powiedzialam juz mu, ze alko jest wazniejsze od corki, ze wolal pic niz wrocic do malej a wczesniej jeszcze jak mnie wypil to sam mowil, ze zaraz wracamy, bo teskni do niej i sie denerwuje co z mala i ze sobie nie wyobraza jechac na wakacje bez Mai.
O planie wywalenia i zmiany zamkow tez poinformowalam. Wylal piwa, ktore mial to juz cos, ale w sklepie przeciez nie zabraknie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Ale jest jeden krok do przodu.. byle ich nie robił w tył
![]() Zamiast kupować alko nich kupi coś córci albo Tobie ![]() Dobro dziecka jest najważniejsze dla Ciebie i powinno być i dla niego. Trzymaj się dzielnie kochana, Ja uciekam spać bo nie wiadomo ile mi dane... mały śpi od 20:30 A wczoraj u rodziców jak zjadł o 20:00 to kolejny posiłek miał o 6:20 ![]() ![]() nooo tylko mój tata strasznie chrapie a u nas ani ja ani mąż, więc może to chrapanie go tak usypia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-30 o 00:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
tyle godzin snu!!!!!! Siala to i tak bardzo duzo. Moja dzis spala od 24 do 4 20 i sie cieszylam, tylko, ze spala bardzo niespokojnie przez pierdki i kupsztala znow nie bylo wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Witam nocka dzis super
![]() ![]() ![]() Wlasnie pije kawke ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |||
Zadomowienie
|
niezawsze tak jak siala pisze dobrze, że robi jakies kroki w przód żeby tylko to jeszcze bylo poparte słowami i muszisz tego dopilnować by nie skończyło się na gadaniu !!!
mój mi obiecywał przez pół roku i dalej nic, wkońcu po tym wypadku co miał z ręką ( pisałam kiedyś ) zaczą "leczenie" chodzi do psychologa ale z tego co widze to ten cały psycholog gówno daje i wogóle to było tylko spowodowane tym, że już zmusiłam go i jego rodzice też już na siłę go tam wysłali. niby gadał, ze chce się zmienić i wogóle ale ja wiem, że to wszystko jest dla świętego spokóju a on i tak myśli swoje ale jeżeli chodzi o mnie to dla mnie to małżeństwo jest tylko na papierku Cytat:
Cytat:
Cytat:
może jakoś faktycznie by mi pomogli ale u mnie jest taka sytuacja, że sama w życiu nie byłabym się w stanie utrzymać ( najniższa krajowa i cos tam renty po ojcu ) a do domu rodzinnego nie wrócę więc jestem "skazana" na mieszkanie z nim. i sama sobie jestem winna bo mogłabym skończyć to wszystko ale u mnie naprawde powrót do domu odpada zresztą sama się w wieku 19 lat wyprowadziłam na siłę bo była masakra ( też kiedyś pisałam ) więc poprostu sobie tak żyje tutaj z tż a jak będzie kiedyś to nie myśle narazie cieszę się tylko że mam małego i za nic w świecie nie cofnęłabym czasu nawet wiedząc , że będzie tak jak jest dalej świadomie podjęłabym decyzje o dziecku ( wiem egoistka ze mnie ) myślę, że kiedyś jak bedę silniejsza to zdecyduje się na rozwód narazie jestem na to za słaba psychicznie żeby przechodzić to wszystko ( nawet nie chodzi o rozwód tylko o wyjawienie prawdy mojej rodzinie ) pszczólka śliczny jest Marcinek i jak już urósł ![]() a mój mały chłopak coś dzisiaj w nocy nie dał pospać kurcze zamiast wydłużać czas snu to ten się budził na jedzenie co 1.30 - 2 godziny i nie to żeby potrzebował może więcej jeść tylko popałaszował 5 minut i tyle, nie dało się więcej mu " wcisnąć" a już wcześniej ładnie jadał zazwyczaj 10- 12 minut i były przerwy co 3 - 3.30 godziny a czasem nawet co 4 nie wiem co jest grane ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
moze TZ tym razem sie zmieni. trzymam kciuki zeby wam sie ulozylo bo tak jak Siala pisze ze skoro wszystko jest ok a tylko alko jest problemem to trzeba pracowac nad zwiazkiem a nie sie poddawac ![]() ![]() Siala Sebek mnie zadziwia z tym spaniem ![]() misiek od rana tez troche z brzusiem sie meczy. poplakuje przez sen albo budza go pierdki. ale przewaznie rano bardziej go mecza ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- karolcia no pieknie mala nocke przespala ![]() wiolek pamietam jak pisalas o sytuacji z reka. tego z rodzina nie kojaze. ciezko masz i strasznie ci wspolczuje. gdybys chociaz do domu mogla wrocic to wszystko bylo by latwiejsze... a nie masz kogos innego jakiejs ciotki babci do kogo moglabys sie wyniesc? nie ma sensu ciagnac tego skoro dla ciebie to malzenstwo to fikcja. niestety czasem tak bywa ze ludzie po slubie pokazuja swoja prawdziwa twarz. ja bylam zareczona i pewnie tez by sie tak to skonczylo gdybym z nim nie zamieszkala. dopiero jak zaczelismy razem mieszkac to zobaczylam z kim jestem i jak on mnie traktuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Ania no fakt z Damianem Ci bylo latwiej, ja nie mam nikogo takiego a mialam i wybralam M..., ale i tak to nielatwa decyzja musiala byc
![]() Wiolek wspolczuje Ci bardzo i wiem, ze ciezko jest tak zostawic wszystko i zostac z niczym tym bardziej jak sie jest odpowiedzialnym nie tylko za siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Wtajemniczenie
|
Mam taka nadzieje, musze cierpiliwie poczekac, i na spadek wagi i na wiecej snu podczas nocek
![]() Ala dzis spala od 22 - 1, nakarmilam ja i od razu usnela, potem cos marudzila o 3.30 wiec znou ja nakarmilam, nie chciala spac przez godzine, potem obudzila sie gdzies po 7. Teraz spi juz 1,5h, zobaczymy jak dlugo ![]() Wiolek mam nadzieje ze albo TŻ zmadrzeje ![]() Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-08-30 o 09:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
niezawsze, wiola - wspolczuje
![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe ze mi nic nie schodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
witam
karolcia mialysmy dzis podobne nocki. tyle ze Zosia zasnela o 20.30 i pobudka na jedzenie byla o 4.50. i sen do 9. niezawsze, wiolek dziewczyny ja nie wiem co powiedziec, trudna sytuacja ![]() ![]() caprica pewnie ze bedzie dobrze. a moje kg stanely i swinki nie chca zejsc, mam 56.5kg i koniec ![]() Zoska spi od 11, pewnie wstanie przed 14-15. obiad zostal od wczoraj, dziewczyny bawia sie w weterynarza a ja mam kafke. ![]() wypralam chuste i jak tylko wyschnie to bede ja testowac. zdam relacje jak sie sprawdza ![]() http://www.sleepywrap.pl/
![]() |
#3080 |
Zadomowienie
|
!
Kurcze od cc mam tak dziwnie ze przy myciu piecze mnie od cewki moczowe az do "szpicka" lechtaczki (i ona dodatkowo jest taka dziwna, wrazliwa, jakby pobolewala). Przy siusianiu nic nie piecze czyli chyba zapalenie pecherza mozna by wyklyczyc. Smarowalam clotrimazolum i pimafucortem i zero poprawy. No a ostatnio bylo raz troche seksikum a raczej pierwszy raz tylko poruszanie sie pare razy ba probe u wtedy zaczelo juz troche swedziec. No a przedwczoraj byl juz caly seksik i wogole po nim klapa, wszystko swedzialo i pieklo, a juz nie mowie gdy zalozylisnmy gumke to tym bardziej. No i swedzenie, pieczenie zostalo i w dodatku caly czas mokro i to na zolto, chyba jakies uplawy!
Na szczescie jutro juz ginek bo nie umiem sobie z tym poradzic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zakorzenienie
|
Kurrde mały jak zjadł o 10:00 tak pospał godzinę po godzinie aktywności i drze japkę, nie wiem o co kaman :[
spal od 20:30 do 3:30, potem do 6:40 i od kolejnego karmienia jazdy :[
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Siala
ladnie spal w nocy ![]() ![]()
#3083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem, ale u mnie chyba się sprawdza, mały marudny od dwóch dni, jadł o jeden posiłek więcej; niby też po szcezpieniu jest ale prawie zero gorączki miał; i na wykresie wychodzi teraz skok około 8 tygodnia - to se tak tłumaczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
Zęby odpadają.. dziś kończymy 7 tygodni, zaczynamy ósmy.. a jak nie skok? Ja już nie mam siły do mojego dziecka.. co jest już lepiej to znowu coś się spartoli i na nowo.
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawusie sobie zrobie ![]() My w czwartek bedziemy miec 8 tyg, a w czwartek na 9 idziemy na szczepienie przeciwko pnelmokokom ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-30 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ja dziś po raz pierwszy sama bo Tz poszedł do pracy.... i tak był długo w domu bo miesiac . dam rade ![]() ![]() najbardziej sie boje kapieli(jeszcze nie kapalam malego ![]() Dzis po raz pierwszy maly sobie lezal w lozeczku i wystarczylo mu wlasne towarzystwo z pol godzinki tak wytrzymal a ja nawet poprasowalam.... dzisiejsza nocka nie byla za specjalna...przewaznie to budzi sie co 3 h ale dzis w stal o 1:30 i nie spal juz do rana tzn mial odloty na 5 minut na przemian z kwekaniem....musialam mu zginac nozki by pospał choc chwile a co pol godzinki byl zaledwie jeden pierd ...teraz go wsadzilam do hustawki (wogóle to drugi raz w niej siedzi) i zasnal ![]() ![]() jeszcze kuchnia czeka do ograniecia ..... wpadam do was najczesciej gdy go karmie, wtedy laptop lezy za nim ![]() wypadałoby mi też zmienić w końcu avka ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-30 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Rozeznanie
|
Moje dziecko dziś zwaliło 2 zielone kupy, przeszliśmy w piątek na Nan ha, może ktosia ma jakieś przemyślenia/doświadczenia w tym temacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Rozeznanie
|
hej kochane!!
u mnie nocki sa super--zalezy jak mala zasnie tak budzi sie co 3 godz.........wczoraj mnie nawet zaskoczyla spala ponad 4 godziny......kochana jest!!!! teraz od 2 godzin spi--ja spalam z 1,5 godz i mnie listonosz obudzil ![]() jutro idziemy 1 raz do lekarza do dzieci zdrowych na wazenie i mierzenie hmm......mowie na nia BUNIA bo taka sie zrobila okragla ze szok ![]() ![]() itakasiu--mamo z doswiadczeniem nabial jadasz, pijesz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my wrocilismy wlasnie ze spacerku powiesilam pranie i troche ogarnelam ale na obiad juz nie mam sily. poczekam az damian wroci to mi pomoze troche. micho dzis nie spi od 5.40 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
papeteria
najciezej jest na poczatku, a poradzisz sobie znakomicie ![]() entertete nie mam pojecia ![]() Xaw to zalezy od dziecka. ja jem nabial codziennie i nie szkodzi Zosi. musisz poprostu sprobowac i obserwowac małą. jesli zauwazysz wzmożone problemy z brzuszkiem lub na buzce pojawi sie taka kaszka to odstawisz. ale raczej bedzie ok ![]() Ania ja tez czekam na tz. znalazlam buty w ktorych sie zakochalam i chce po nie jechac ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-30 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.