|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
kurcze mi tez - chlip chlip
|
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
carolady witamy
![]() ja chcialam rodzicow jakos tez tak fajnie poinformowac ale mój mąż nie wytrzymał i pochwalił się wcześniej
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobilam takie smieszne kartki
![]() wloze w koperte, ktora zaadresowalam komputerowo, wiec wchodzac do domu, powiem, ze jakies listy mieli w skrzynce ( zawsze tak robie) i im dam
|
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki, wróciłam
![]() ![]() było cudnie!!!! podróż dla mnie trochę męcząca, mamy nad morze ponad 500 km już nie mogłam wysiedzieć w aucie, nogi non stop na szybie trzymałam, już nie wiedziałam jaką pozycję mam przybrac ![]() co tam u was? witam nowe mamusie ja idę w czw do lekarza, już nie mogę się doczekać, w środę zaczynam 13tc, brzuszek mam dość spory. nie wiem jaki wy macie ale u mnie to już widać i to bardzo, wrzucę potem jakąś fotkę a mojemu mężowi z pt na sobotę sniło sie że będziemy mieć bliźniaki ja bardzo chciałam wcześniej ale teraz to trochę mnie to przeraża, zobaczymy w czw co tam w brzuszku siedzi![]() jesień się zbliża, czuję chłód, muszę się wybrać na zakupy jakieś jesienne, cieplejsze ciuszki kupić bo w moje sweterki się nie dopinam już
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, super pomysł
Castia, jak Was podczytywałam rzuciło mi się w oczy że jesteś chyba ze świętokrzyskiego? Skąd dokładniej?
|
|
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślązaczki górą
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Lena
|
u nas leje... ![]() co do wózków.. my mamy czerwonego GTX. Jestesmy.. obie z Tosielcem zsdowolone!! jEsli nie zniszczymy za bardzo- to mam nadzieję że zostanie dla małej fasoliny! jeszcze nikomu nie mówiliśmy io ciąży... na wszystko przyjdzie czas!
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2010-08-30 o 12:40 |
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że nie jestem sama
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo chociaż jedna
do jakiego lekarza chodzisz??
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz do Roguli, w pierwszej ciąży chodziłam do Chamerskiego a potem do Wołowca i rodziłam na Kościuszki
A Ty do kogo? I w którym szpitalu chcesz rodzić?
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Kellyss,Gosik,kasiapruszk ów,deneb dziękuje
Mi też się chce wyć co chwila!Jak patrze na ta moja Kruszyne to wciąz nie mogę uwierzyć.Ja nie mogłam przyjść i pwiedziec po prostu : mamo jestem w ciązy!Po prawie trzech latach strań,morzu łez wypłakanych musiało to wyglądac troche inaczej.Dla mnie to było tak : mamo stał się Cud i jestem w ciąży!![]() Jokr przepiękna ta pościel Aguś też fajny pomysł z tymi kartkami ![]() Jest może na forum jakaś przyszła mamusia która ma termin zblizony do mojego(tzn.tak między 20-27 kwietnia?) Pozdrawiam |
|
|
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
czesc laseczki, wstałam z łóżka i... się zmęczyłam
leniuch ze mnie straszny, muszę się wziąć za siebie, bo niedługo ręką nie będzie mi się chciało ruszyć...---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
) aha, kogoś dopisać? wiadomości w tej sprawie na PW
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, ale mnie tu dawno u was nie było, jakie zmiany i ile nowych dziewczyn szok
ja jestem teraz w 13 tyg. Piszecie, że jesteście ze świętokzryskiego, ja też wprawdzie nie z Kielc ale z Ostrowca Św. Co do Kielc to jezdzę do endo do was do Waligórskiego i ostatnio tydzien temu byłam na usg tym co robi się w 12 tyg sprawdzającym pzrezierność karkową, byłam na tym usg tam na tym głównym rondzie u Guzika i wiecie co zaskoczył mnie niesamowicie- bo powiedział mi płeć- czy to mozliwe w 12 tyg???? czy wam po takim usg mówili lekarze o płci?a propos dopisania do pierwszej strony to możecie mnie dopisać - termin na 3 marca |
|
|
|
#4574 | |
|
Lena
|
Cytat:
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olsza30 Guzik ma super USG i w 12 tc są już wykształcone narządy płciowe to jak dobrze widział to i powiedział. a ty chciałaś znać płeć? to pochwal się , będziesz chyba pierwsza z nas co już zna płeć swojego dzidziolka
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-08-30 o 13:08 |
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Coralady, rozumiem
My o pierwsze dziecko staraliśmy się prawie rok i kiedy zaszłam też czułam jakby to był cud. Tyle że ja w histerii od razu zadzwoniłam do mamy panikując i oczekując wszystkiego najgorszego. Teściowie dowiedzieli się kilka dni później bo wylądowałam w szpitalu i TŻ w panice zadzwonił prosto do mamy Mało romantyczne...A teraz w pierwszej chwili ukryłam a potem powiedziałam mamie wiedząc że w zachwyt nie wpadnie (cały czas powtarzaliśmy że drugiego dziecka nie będzie bo nas nie stać). Szybko jej przeszło i już się cieszy A teściowa domyśliła się sama patrząc jak się snuję ![]() Olsza, no to super, już jesteśmy we trzy Castia, do Kowalskiego ordynatora? Widziałam go w szpitalu ale założyłam z góry że pewnie ma full pacjentek i nawet nie próbowałam się dopchać. A Rogulę polecało mi parę osób i jak na razie po dwóch wizytach jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie słyszałam ze trzeba chodzić do tej szkoły rodzenia jak chce się rodzić razem ale mój mężuś się waha, nie wie czy podoła |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Z MOICH OBLICZEN nie potwierdzonych przez gina na 28 kwietnia
a ty ktoy TC ?? |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś jednak chciała chodzić to najlepiej na początku III trymestru, ja zaczęłam w 28 tygodniu. Szkoła trwa 5 tygodni więc trochę czasu mija i zdąży się spokojnie skończyć. Zresztą, tak naprawdę chodzi tylko o kasę Pójdziesz się zapisać na zajęcia, zapłacisz i od razu dostaniesz zaświadczenie o ukończonej szkole. Nie musisz się pojawiać na żadnych zajęciach Ale ja chodziłam i podobało mi się, nawet TŻ dał się wyciągnąć parę razy i nie żałował |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Blanka, lat 29. I co dziewczynki, rosną wam już brzuszki? bo ja mam problem z guzikiem w jeansach, w sobotę kupiłam sobie spodnie ciązowe ze ściągaczem bo nie lubię jak mnie tak spodnie piją. Edytowane przez olsza30 Czas edycji: 2010-08-30 o 13:59 |
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynka ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki po pierwsze dziękuję wszystkim za dobre rady. Pojechałam w środę tamtą wieczorem po plamieniu do szpitala i akurat miał mój lekarz dyżur i zrobił mi usg wszystko było w porządku ale polecił żebym leżała a najlepiej to żebym została w szpitalu. No i dziś mnie wypuścili. Znów miałam usg widziałam serduszko także wszystko jest dobrze ale mam leżeć na razie. Gratuluję nowym mamusiom i pięknych zdjęć z usg tym "dawnym"
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale narazie nie nastawiam się tak na 100%, chociaż trudno kurcze jest się nie nastawiać jak mój mąż całuje brzuszek i się pyta jak tam jego córcia ma się dzisiaj |
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek jest bardzo wczesnie i własnie z dziewczynki bardzo łatwo o chłopczyka bo siusiaczek moze sie gdzies zawieruszyc ![]() Takze ja dla upewnienia czeklałabym na nastepne usg Bo jakby Ci powiedzial ze to chłopczyk to juz byłoby bardziej pewne... Bo ciezko zeby siusiaczek odpadł...hihihh ![]() No ale gratuluje.......... Ja tez marze o dziewczynce |
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
a moj ciagel mowi ze bedize synek i beda razem rozrabiac w domu i ze on to czuej i wie i koniec
a ja bym chcial corke bo jakbybyla corka to staralibysmy sie jesze o synka a tka jak juz teraz bedize synek to juz nie bedize coreczki
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, no i całe szczęście
Olsza, Guzikowi to ja bym wierzyła Ale Ci fajnie, a jak tak marzę, i marzę...i próbuję się temperować bo przecież to na pewno będzie drugi synek a nie moja wymarzona córeczka ![]() Kasiapruszkow, no coś Ty, wtedy będziecie starać się o drugiego synka
|
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jzu mi Tz zapowiedizl ze bedizemy jedno dizecko mieli bonas nie stac na wiecej
no chyba ze bedize pierwsza dizewcyznka to wtedy zbey nazwisko przetrwalo o drugie bedizmey walczyc ;p to jest teoria mojego Tz
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego niby Ty masz walczyć żeby jego nazwisko przetrwało? Niech se dokona czegoś wiekopomnego to pamięć o nim nie zaginie
|
|
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
he he dobre ale ja chce miec wiecj niz jedno dziecko wiec dlatego wolalabym miec peirwsza dziewczynek wowczas nei musialbym jeczec ze chce nastepne dizecko bo Tz chcialby synka ;p a tka jak juz dostnaie synka to bede msuiala negocjowac o nastepne ;p
dziewczyny ale mam wzdecia jedyny plus ze ten wredny kaszel troceh mi jakby przechodiz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Ślązaczki górą

Jakbyś jednak chciała chodzić to najlepiej na początku III trymestru, ja zaczęłam w 28 tygodniu. Szkoła trwa 5 tygodni więc trochę czasu mija i zdąży się spokojnie skończyć. Zresztą, tak naprawdę chodzi tylko o kasę