|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: koncerty!
Uwielbiam koncerty!
oj bylam juz na wielu! uwielbiam chodzic na koncerty bo na zywo zupelnie inaczej odczuwa sie piosenki. uwielbiam caly ten show, pisk fanek, wspolne spiewanie z artysta. Namilej wspominam koncert Robbiego Williamsa, Erosa Ramazzotti, Garou, Tiny Turner, Eltona Johna, Paula McCartneya, Piaska... i pewnie bylo ich jeszcze kilka ale te zapamietalam najbardziej Bylam tez na Kayah, DeMono, Bajm, Perfect. |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez dotarlam z opoznieniem, wiec zalapalam sie na Leniwca, Habakuk i Kult. oczywiscie moj optymizm dotyczacy pogody byl niczym nieuzasadniony. dobrze, ze chociaz TŻ mial parasol i co to za dziwna organizacja - strefa z piwem i strefa abstynencka?? hmm... i przez to publika byla marna, bo zamiast szalec pod scena stali za zarciem, piwem i do WC z napisem "potrzeba, ktora mozemy zaspokoic" nio ale nic. fajno bylo. tylko mokrawo. i nawet woodstockowa namiastka - kapiele blotne (na cos ten deszcz sie przydal )troche szkoda, ze Noc Muzeow tez wczoraj byla, bo mi przepadla nio nic, moze za rok sie uda
Edytowane przez lain Czas edycji: 2006-05-20 o 19:40 |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z nocą muzeów faktycznie troche szkoda, ale ja długo nad tym nie ubolewałam, przyznaje bo zabawa była przednia, do tego stopnia, że już odliczam dni do października - mam nadzieje, że kult zawita wtedy w krakowie, jak co roku!ja nie brałam aparatu, pomyślałam, że na juwenaliach mój sprzęcik mógłby ulec lekkiej degradacji, ale zaraz poszukam jakiś fajnych fotek. aa, i dostałam glanem w głowę od jakiegoś jegomościa. właśnie czuje skutek tego wypadku |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
uwielbiam fotki rozruszanej publiki
|
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
i...
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
uwielbiam koncerty
![]() ![]() ale niestety ostatnio ze wzgledu na mature musiala sobie zrobic przerwe a lubie koncerty kapel amatorskich jak i bardziej znanych zespolow
|
|
|
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
A dzisiaj sie bawie na Myslovitz w częstochowie
![]() bedzie bomba ![]() W zeszlym tygodniu bylam na koncercie Perfect tez mi sie podobalo
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
kto był na marillionie?
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
oo właśnie, już lece do wątku progresywnego
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem moje wrażenia z Tool
![]() zespół znam stosunkowo słabo, choć czuję z nim dziwną psychiczną więź. Muzyki oceniać nie będę, nie czuję się kompetentna Powiem tylko, że koncert był magnetyzujący, psychodeliczny i mocny - choć bardzo krótki.Muzyka Toola w połączeniu z teledyskami zawsze wywoływała u mnie poczucie lęku niewiadomego. To uczucie, mimo, ze dziwne - wciąga, to prawda. Koncert zostawił we mnie chwilowe uczucie zamroczenia, chyba po prostu docierają do mojej 'ciemnej strony' Koncert podobał mi się, nie ukrywam. Przeważały utwory mocne, ale nie zabrakło spokojnych, wprawiających w kołysanie się całej płyty kawałków. Początkowe, małe problemy z nagłośnieniem nie wpłyneły na jakość dźwiękową całego koncertu. Grupa zagrała utwory z setlisty trasy europejskiej- jedni tego właśnie wyczekiwali, inni byli zawiedzeni licząc na jakieś wyłamanie. Zespoł jest tajemniczy i niedostępny dla publiczności (prawie zero kntaktu słownego), dla niektórych to atut, dla innych mankament. Koncert trwał 1,5 godziny, chodź zapowiadano bite dwie godziny + support (który nie wiem gdzie się podział? - grupa ISIS. Może ktoś wie czy w ogóle grali?). Może ta to hojne obdarowanie fanów sporą dawką niedosytu (krótki występ + brak bisu) to z racji tego, że żegnając się zapowiedzieli sie już na listopad? . Chociaż wszyscy wiemy, że bis to przeważnie zawsze programowy utwór, a forma bisu jest tylko dla podtrzymania kontaktu z publicznością > więc czy brak bisu to aż takie zaskoczenie dla fanów Tool? ![]() Po raz koleny jestem pozytywnie zaskoczona kulturą ludzi będących razem tak licznie w takim miejscu. Organizacja zewnętzna i wewnętrzna (samych ludzi) - na medal. (poza tym, ze zapomniałem, ze to spodek i musieliśmy oddać aparat do depozytu )Oczywiście byli też tacy, którzy stojąc na płycie (komplet) zapalali w tłumie papierosa...(no comment), ale ochrona na szczęście sprawnie działała. Reszta 'nas' poszla na płytę. Duchota i tłum dała o sobie znać. Zaowocowała licznymi omdleniami i innymi nieprzyjmnymi dla podatnych i dla otoczenia objawami. podsumowując: sympatyczna atmosfera niezmącona rzeczami nieważnymi (poza gorącem) pozwoliła skupić się na odbiorze słuchowym, który pozostawia mocne wrażenie muzyczne nieprędko do zapomnienia
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-06-30 o 10:06 |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
A ktoś był z Wrocka na Wyspie Piaskowej w niedziele?
Ja byłam Ta ściana piachu unoszonego się na wysokości 2 metry, słoneczko, pot, pogo, muzyka Nie da się opisać... Taaak, piękne Stanowczo za mało takich ''imprez'' jest.
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Z ostatnich koncertów to zaliczyłam Sisters of Mercy
I kolejny bilecik do kolekcji, hehe.Następny w planach to nie wiem dokładnie co - na pewno Therion w lutym 2007 w Krakowie, ale może do tego czasu coś ciekawego jeszcze będzie
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na całej masie koncertów,bo uwielbiam na nie chodzić.Jedyne kryterium wybory to to,czy lubie danego wykoawcę.Wszelkie przeszkody są do pokonania.Lubię i te masowe happeningi,jak i kameralne występy.Nie wyobrażam sobie np. mojej ukochanej Anny Marii Jopek dajacej koncert na 30 tysięcznym stadionie.
Najlepszy koncert na jakim byłam?Zdecydowanie U2 w Chorzowie.Na U2 się właściwie wychowałam,bo moja Mama jest ich wierną słuchaczką.Lekko mnie przerażał fakt,ze to był stadion,ze 70 tysięcy ludzi(nie za dobre wsponmienia z Depeche Mode na Słuzewcu).Ale tam żaden strach nie miał prawa zaisnieć.Noi nasza flaga. [img=http://img164.imageshack.us/img164/4048/flaga11af.th.jpg] [img=http://img20.imageshack.us/img20/8755/flaga21el.th.jpg] [img=http://img524.imageshack.us/img524/9902/flaga33zi.th.jpg] [img=http://img20.imageshack.us/img20/7245/flaga43qj.th.jpg] Miałam przyjemnośc bycia małą kropeczką w tym morzu czerwieni.I jeszcze nigdy nie czułam sie tak bardzo na miejscu,jak wtedy. |
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć i czołem
był ktoś na gillmour'ze? kto koncertuje wakacyjnie? ja mam ochote na jakieś lekkie pogo ale ani widu ani słuchu o żadnym porządnym koncercie w najbliższym czasie! a już najbardziej napawa mnie strachem fakt, że na stronie kultu nie ma zaznaczonego krakowa w październikowej trasie ![]() a katowice 4 listopada maszerują na kult do spodka! |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega był na Gilmourze. Mało pisał, bo wciąż był w szoku
Jak stwierdził - lepszego koncertu w życiu nie widział. Tu są zdjęcia (nie kolegi).
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm ja się szykuje na 'last minute summer fest' na wyspie piaskowej
Takie miłe zakończenie lata Nie wiem czy szybko zdaży się znowu jakaś okazja do poszalenia. Ehhh pogo i muzyka-mniiiaaaam
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
krakowianki, jesteście tutaj? dobrą nowinę wam przynoszę
![]() dwudziestego października KULT w klubie Studio ![]() edit: inne miasta też sie cieszą --> http://kult.art.pl/pl/koncerty/najblizsze.html
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat na Kult się nie wybieramy, ale w planach mamy:
- Camouflage, - Fish, - Closterkeller Wszysko w tym roku i chyba wszystko w Studio ![]() A w lutym 2007 Therion
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja troche z innej beczki koncertowej. niebawem (w polowie wrzesnia) wybieram sie na koncert finalowy festiwalu Sacrum Profanum w Walcowni(Kraków). chadzam co roku. mam nadzieje, ze i w tym uda mi sie dostac darmowe wejsciowki
bedzie "Carmen TV" (Bizeta). Maleńczuk ma byc w tym Mistrzem. ciekawe, ciekawe... w zeszlym roku srednio mi sie podobalo, mam nadzieje, ze w tym nadrobia (i zrobia na mnie takie wrazenie jak dwa lata temu )
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz podać dokładną datę koncertu Therion, jeśli już jest ustalony? Wywaliłam ostatniego maila z NMP nawet nie czytawszy... ![]() Z góry dzięki. Edit: Mam info o Fishu (ciekawe czy zagra marillionowe kawałki? Ja się już na jego koncertach nie załapałam): "Return To Childhood" 1.10.2006 Bydgoszcz - Hala "Astoria" 2.10.2006 Warszawa - Klub "Stodoła" 3.10.2006 Kraków - Klub "Studio" I z ciekawych rzeczy jeszcze: PENDRAGON + NEO 31.10.2006 Katowice - Teatr im. S. Wyspiańskiego "ROCK AGAINST TERRORISM 2006" RIVERSIDE, MOONLIGHT, DARK SUNS, BELIEVE... 9.09.2006 Warszawa - Klub "Progresja" Ech, Riverkowie nie w Kraku
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Na Sacrum Profanum tez bym się wybrała, ale wtedy będe na urlopie. coż...
A co do dat to tak: Therion - 13 luty, a Fish już jest podany - tak ,mam nadzieję, że zagra stare marillionowe kawałki - na to liczymy i dlatego idziemy. Zresztą nazwa trasy ma nawiązanie do Marillionu, poza tym to jest trasa na 20lecie, więc musi cos być starego
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
No tak, na tej składance są marillionowe kawałki w nowych aranżacjach chyba. Mam tą płytę, ale wstyd powiedzieć - nie przesłuchałam jeszcze Jakoś Fish przestał mnie ostatnio do siebie przekonywać. A może ja po prostu jestem dziecko H-Marillion? ![]() A znasz może już cenę biletów na Fisha? Bo na stronie Rock Serwisu, albo nie ma, albo zbyt zaspana jestem, by odnaleźć
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Wg strony studio: http://www.klubstudio.pl/
Bilety na Fisha po 80 w przesprzedaży a więc standard.Ja mam tylko stare płyty Marillionu, ale na koncert pojdziemy, bo lubimy koncerty no i przez sentyment
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Niektóre nowe też niczego sobie
W wolnej chwili polecam I dziękuję! Pewnie "spotkamy się" na którymś z koncertów (zapewne też i "spotkałyśmy się", jeśli bywałaś już w Kraku na Fishu i Therionie)
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
No to "spotkałysmy się" na pewno na Therionie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jea!! jupiiii dawno na Kulcie mnie nie było, dlatego teraz MUSZE iść
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

tez dotarlam z opoznieniem, wiec zalapalam sie na Leniwca, Habakuk i Kult. oczywiscie moj optymizm dotyczacy pogody byl niczym nieuzasadniony. dobrze, ze chociaz TŻ mial parasol
nio nic, moze za rok sie uda
bo zabawa była przednia, do tego stopnia, że już odliczam dni do października - mam nadzieje, że kult zawita wtedy w krakowie, jak co roku!